کپی برداری ممنوع !
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کوکا به هر نحو غیر مجاز می باشد.
هر گونه کپی برداری از محتوای سایت کوکا پیگرد قانونی دارد.
استفاده از مطالب سایت کوکا در سایت های خبر خوان و دارای آی فریم نیز اکیدا ممنوع است.
مطالب بخش سلامت و پزشکی سایت کوکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.
جو دو سر گیاهی است علفی به ارتفاع تا یک متر یا بیشتر، دارای میوههای شبیه به جو و منتهی به دو نوک باریک.
برگهای این گیاه باریک، بلند و نوک تیز است. ساقهی آن نسبتاً نازک و قسمت مورد استفادهی گیاه، دانهی آن است. جو دو سر از خانواده گندمیان است و دارای گلهای بسیار ریز و نامشخص بوده و این گلها در دستجاتی که اصطلاحاً سنبله نامیده میشوند قرار گرفتهاند. هر سنبله توسط دو برگچه کوچک که پوش یا گلوم نامیده میشوند احاطه شده است و گلوم ها دارای زواید دراز نخی شکل میباشند که ریشک نامیده میشود.
تاریخچه:
جو دو سر در مقایسه با دیگر غلات، از ارزش غذایی بالایی برای انسان برخوردار است و از نظر چربی و پروتئین، بسیار غنی میباشد. قسمت اعظم جو ذخیره شده، به مصرف خوراک دام میرسد؛ ولی توجهات اخیر به فیبر موجود در جو دو سر، کاربرد انسانی آن را نیز افزایش داده است. عصارهی جو دو سر برای بیش از یک قرن، به عنوان تسکین دهنده جلدی به کار میرود. از یک صد سال قبل از میلاد جو دو سر بیشتر در نواحی شمالی کشت میشده است.
منبع جغرافیایی:
جو دو سر از علفهای خود رو است ولی به علت سازگاری با انواع آب و هواها در نقاط مختلفی از دنیا کشت میگردد. این گیاه در بیشتر نقاط کشور رویش دارد و آن را میتوان در آذربایجان، لرستان، فارس، اراک و حتی خوزستان مشاهده نمود.
ترکیبات مهم:
در کاه گیاه خشک شده حدود دو درصد سیلیس وجود دارد که این میزان در خاکستر آن به 70- 55 درصد میرسد. فلزات با ارزش دانه در مقایسه با بقولات دیگر بیشتر است. برای مثال آهن به میزان حدود 39 میلی گرم، منگنز 5/8 میلی گرم و روی 2/19 میلی گرم در هر کیلو دانهی خشک آن موجود میباشد.
ترکیبات دیگر آن شامل مقادیر زیادی فلاوونوئید، کاروتنوئید و مشتقات کلروفیل است. خاصیت قوی قارچ کش آن در بیرون از بدن مربوط به ترکیبات تری ترپنوئیدهای آن از جمله آونوکرزید برگها است.
اثرات مهم:
* جو دو سر منبع خوبی از انرژی، پروتئین و چربی برای انسان و مخصوصاً بچهها است.
* هم چنین به خاطر داشتن گلوتن خاص، دارای اثراتی ویژه جهت پوستهای خشک و خارش داراست.
* محصولات حمام از جمله محلولهای کلوییدی، صابون، ژل و پودرهای حاوی عصارهی جو دو سر در بازار عرضه شدهاند.
* از عصاره نوعی جو دو سر در طب سنتی آیورودا جهت ترک اعتیاد تریاک استفاده میشده است.
* یک گزارش علمی نشان میدهد که جو دو سر ممکن است میل به سیگار را کاهش دهد. یک تحقیق که بر روی 26 نفر سیگاری انجام شد، نشان داد که پس از مصرف 4 هفته از عصاره هیدرو الکلی جو دو سر، تعداد سیگار روزانهی آنها از 20 سیگار در روز به 6 عدد کاهش یافت. کاهش سیگار افراد مذکور حداقل تا دو ماه ادامه یافت و این در حالی بود که گروه کنترل که از دارونما استفاده میکردند روزانه 17 سیگار میکشیدند.
* از خواص مهم دیگر جو دو سر، اثر کاهش چربی خون آن است با توجه به این که فیبرهای محلول در آب، کاهش کلسترول بیشتری نسبت به نوع نامحلول ایجاد میکنند و در جو دو سر میزان فیبر محلول نسبتاً بالا است، لذا اثر مذکور در آن چشم گیر است. به احتمال زیاد فیبرهای محلول با کلسترول و اسیدهای صفراوی روده باند شده، در نتیجه از جذب آن جلوگیری به عمل میآید. هم چنین این مواد ممکن است در جلوگیری از سنتز کلسترول نقش داشته باشند. از میزان 1/4 گرم فیبر موجود در جو دو سر، 9/1 گرم آن محلول و 2/2 گرم آن فیبر نامحلول هستند.
یک تحقیق نشان داد که مصرف روزانهی 100 گرم جو دو سر خشک به مدت سه هفته باعث کاهش 23درصد کلسترول تام، 23 درصد کلسترول LDL، 21 درصد تری گلیسیرید، و 20درصد کلسترول HDL شده است.
* از اثرات دیگر جو دو سر که در مطالعات اخیر اثبات گردیده است، اثر کاهش اسید اوریک آن است.
* چای تهیه شده از جو دو سر دارای اثرات آرام بخش، مسکن و ادرارآور بوده و در تسکین آرتروز و روماتیسم موثر است.
طریقه و مقدار مصرف:
دانههای جو دو سر را با آسیاب خرد نموده، یک لیوان آب جوش را به سه گرم از آن اضافه میکنیم و 20 دقیقه صبر میکنیم تا محلول دم بکشد.
پس از آن محلول را صاف کرده و بدون قند و یا با شیرینی کم مصرف میکنیم. این عمل میتواند چندین بار در روز تکرار شود.
فراوردههای گیاهی:
در اکثر موارد گیاه آن به صورت چای به عنوان آرام بخش مصرف میشود. هم چنین محصولاتی به صورت قرص یا دراژه از آن در دنیا موجود است که به عنوان آرام بخش عرضه شدهاند. افزون بر اینها، محصولاتی جهت مشکلات پوست، یبوست و کاهش چربی از آن در دنیا عرضه شده است.
مهمترین اثرات گزارش شده جو دو سر:
ضد افسردگی، ضد التهاب، ضد پروستاگلاندین، ضد ویروس، مقوی قلب، هضم کننده، ادرار آور، ملین، قارچ کش، محافظ کبد، کاهندهی کلسترول خون، کاهندهی اسید اوریک خون، محرک ایمنی بدن، مسکن و محافظ استخوان.
اثرات دارویی و طرز استعمال :
1- درمان ضعف عمومی : جوشانده دانههای بدون سبوس یولاف در شیر که به آن یک زرده تخم مرغ اضافه شده باشد داروی بسیار مناسبی برای درمان ضعف مفرط ناشی از بیماریها و همچنین تقویت کودکان و افراد مسن میباشد.
2- درمان یبوست و بواسیر : جوشانده آرد و دانههای جو دو سر که صبح ناشتا به مقدار 2 تا 3 فنجان به مدت 2 تا 3 روز مصرف میشود اثر ملین داشته، یبوست را از بین میبرد و از طرف دیگر بواسیر را نیز درمان مینماید.
3- درمان سنگ کلیه : جوشانده 20 گرم دانه جو دو سر سبوس دار اثر مدر داشته و در درمان سنگ کلیه، انواع ناراحتیهای کلیه، عدم دفع ادرار، آب آوردن انساج و … به کار میرود.
4 – التیام زخمی : برای التیام زخمهای کهنه و شدید میتوان از خمیر آرد جو دو سر مخلوط با مخمر آب جو استفاده نمود.
جو دو سر در طب سنتی:
جو دو سر از نظر طب قدیم معتدل یعنی نه سرد است و نه گرم. البته عدهای عقیده دارند که این گیاه کمی خشک است.
1- جو دو سر طبق تحقیقاتی که جدیداً انجام گرفته در کاهش کلسترول خون اثر معجزه آسایی دارد.
2- مقوی اعصاب است.
3- ضد عفونی کننده بدن میباشد.
4- تقویت کننده بدن میباشد.
5- ادرار آور و ملین است و یبوست را برطرف میکند.
6- مقوی قلب و خون است.
7- تسکین دهنده درد است.
8- جوشانده جو دو سر در برطرف کردن بیماریهای پوستی و اخلاط خونی نیز مؤثر است.
9- برای لاغر شدن هر روز جو دو سر بخورد.
10- اگزما را درمان میکند.
11- و بالاخره این گیاه اثر ضد سرطان دارد. استفاده مدام این گیاه از سرطان جلوگیری میکند.
مضرات :
مضرات خاصی برای آن بیان نشده است.
جو دوسر را می توانید از عطاریها تهیه کنید.
روش استفاده جو دو سر
برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید…
لطفاً روی بخش مورد نظر کلیک کنید…
دنیای زنانه، آشپزی، نوزاد و کودک، ناباروری، بارداری، زایمان، تغذیه و پرسش و پاسخ
تمامي حقوق مادي و معنوي سايت براي ني ني نما محفوظ مي باشد و استفاده از مطالب فقط بادرج نام و لينک سايت مجاز است.
مرورگر شما قادر به پخش ویدیو نمی باشد.
خواص جو دو سر در طب سنتی خواص جو دو سر سبوس دار خواص جو دو سر در بارداری خواص جو دو سر برای مو جو دوسر از غلاتی است که معمولاً به صورت بلغور جو دو سر و یا جو پرک شده خورده می شود. آنها عمدتاً به عنوان فرنی، به عنوان مواد اولیه غلات صبحانه و محصولات پخته مانند کیک جو ، بیسکوییت جو و نان جو خورده می شوند. از دهه های نچندان دور، جو به عنوان یک غذای سالم مطرح بوده است. جو دوسر غنی از فیبر رژیمی ( از سایر دانه ها غنی تر است) و امکان پایین آوردن سطح کلسترول را دارد
خواص جو دو سر برای قلب
سازمان غذا و دارو امریکا گزارش داده است که جو دوسر، می تواند در رژیم حفظ سلامتی قلب استفاده شود و می تواند بیماریهای قلبی را کاهش دهد. مزایای سلامتی بالقوه جو دوسر شامل کاهش دهنده بیماریهای عروقی کرونر، پایین آورنده سطح کلسترول و کاهش دهنده یکی ازانواع سرطانهای روده می باشد .
خواص جو دو سر برای برماری شریان کرونری
روش استفاده جو دو سر
تحقیقی با عنوان “جو دوسر در ده سال” در مجله ” پزشکی شیوه زندگی” منتشر شد. این تحقیق دریافته بود که نان جو از لحاظ فیبر محلول، بسیار غنی است (جو دوسر، سبوس جو دوسر، آرد جو دوسر) و امکان دارد به کاهش خطر بیماری قلبی کرونری کمک کند. ویرایشگر مجله، دکتر جیمز گفت: این حقیقتاً تحقیق مهمی است. این تحقیق ارزش پایه ای فراورده های جو را دنبال کرد و ارتباط بین مصرف و شیوه زندگی سالم را نشان داد. این یک ارزیابی عالی است.
خواص جو دو سر در رژیم لاغری
به عقیده ی متخصصان تغذیه مصرف منظم سبوس جو دوسر به لاغری کمک می کند. اگر می پرسید چرا باید بگوییم که این ماده ی غذایی جلوی اشتها را می گیرد و باعث سیری طولانی مدتی می شود. سبوس جو دوسر سرشار از فیبرهای محلول در آب و فیبر پکتین است و می دانید که فیبرها به لاغری کمک زیادی می کنند. اگر در طول صرف غذا از این ماده ی غذایی میل کنید و آب کافی بنوشید فیبرهای موجود در آن داخل معده حجیم شده و به سرعت احساس سیری ایجاد می کنند. از این ها گذشته سبوس جو دوسر اجازه ی انباشته شدن کالری ها در روده را نمی دهد. سبوس خاصیت چسبندگی بالایی دارد و برای همین به مواد مغذی و کالری های اطراف خود می چسبد. در نتیجه اجازه نمی دهد که کالری ها وارد خون بشوند و آن ها را از طریق مدفوع از بدن خارج می کند.
خواص جو دو سر برای دیابت
مصرف این غله در حفظ تعادل قند و انسولین خون اثر مفیدی دارد، زیرا هضم نشاسته را کند کرده و و عوارض ناشی از افزایش گلوکز خون که پس از خوردن غذا در این بیماران ایجاد می شود را کاهش می دهد به همین دلیل بهترین غله برای افراد دارای دیابت نوع دوم است. خوردن جو دو سر نه تنها فیبرهای مورد نیاز روزانه را به بدنتان می رساند بلکه در کاهش وزن شما نیز موثر است. از آنجا که این غله آب زیادی را به خود جذب می کند ، مصرف کم آن باعث پر شدن معده و احساس سیری می شود در نتیجه اشتهای شما نیز تنظیم می شود .
کنترل بیماری قلبی و کودکان دیابتی با خواص جو دو سر
سطح قند خون به تدریج کاهش می یابد زیرا رژیم غذایی با فیبر بالا و کربوهیدارت های متنوع، نسبت به کربوهیدرات های ساده زمان بیشتری برای هضم نیاز دارد و این به حفظ سطح قند خون در حد مطلوب کمک می کند. در این مطالعه،یک رژیم غذایی غنی از جو دو سر به عنوان جایگزین سایر غلات به بیماران داده شده بود
درمان فشار خون بالا با خواص جو دو سر
بلغور جو دو سر بدون نمک به عنوان یکی از مواد غذایی مورد استفاده برای درمان فشار خون بالا تجویز می شود. معمولا رژیم غذایی تجویز شده برای فشار خون بالا به عنوان DASH (رویکردهای غذایی برای توقف فشار خون) شناخته می شود. تحقیقات نشان می دهد که مصرف منظم بلغور جو دو سر موجب کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا می شود.
خواص جو دو سر برای یبوست
از هر سه زن یک زن از یبوست رنج می برد و نصف این افراد دچار یبوست مزمن هستند. سبوس جو دوسر یک روش ساده برای مقابله با این مشکل محسوب می شود. اگر دنبال دلیلش می گردید باید بگوییم که این ماده ی غذایی می تواند تا 30 برابر حجم خود، آب جذب کند و باعث حجیم شدن مدفوع در روده ها شود. به همین دلیل روده ها مدفوع را راحت تر دفع می کنند. توصیه می کنیم روزانه و قبل از غذا 3 قاشق غذاخوری سبوس جو دوسر را با یک لیوان آب میل کنید. اگر چه ممکن است مشکل به سرعت رفع نشود اما مصرف منظم آن به مرور یبوست را از بین می برد.
برای ارسال نظر لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.
9