خانه
موبایل
نفخ معده از شایعترین علائم گوارشی است که در زنان بیشتر از مردان بروز پیدا میکند
راه درمان نفخ و ورم معده
سردی مزاج معده موجب بروز نفخ میشود که سرد شدن مزاج معده دارای علائمی مانند سوءهاضمه و هضم غذاهای خیلی سبک و عدم هضم غذاهای سنگین، ترش کردن معده و تمایل به مصرف غذاهای سرد است.علل شایع نفخ شکم1- بلعیدن هوا (یک نوع عادت عصبی)2- یبوست3- ریفلاکس معده به مری (بازگشت غذا و اسید معده از معده به مری)4- سندرم روده تحریک پذیر5- عدم تحمل لاکتوز و سایر عدم تحمل های غذایی6- پرخوری7- رشد بیش از حد باکتری ها در روده باریک8- افزایش وزن9- آکاربوز (داروی بیماری دیابت) و هر دارویی که دارای لاکتولوز و یا سوربیتول باشد می تواند باعث نفخ شود.10- قاعدگی زنان: خانم ها قبل، بعد و در طی قاعدگی ممکن است دچار نفخ شکم شوند. برای کاهش این نفخ می توان ورزش کرد و غذاهای با فیبر بالا مصرف نمود. کنترل نفخ معده با طب سنتی* بهترین غذا برای درمان نفخ شکم مصرف «نخودآب» با ادویه دارچین و زعفران است. به این ترتیب که مقدار دلخواه نخود را با آب پخته و به آن ادویه اضافه کرده و مصرف کنند البته نخودآب را با مقداری گوشت نیز میتوان پُخت.
* گرم نگه داشتن شکم نیز از راههای بهبود نفخ است. به این ترتیب که این افراد شکم خود را با کیسه محتوی ارزن یا نمک یا سبوس گرم کنند به نحوی که کیسه محتوی این مواد را در جای گرم مانند فر یا مایکروفر قرار دهند، 20 دقیقه تا نیم ساعت روی شکم خود قرار داده تا معده گرم شود، این کار در بهبود بسیاری از علائم گوارشی مفید است.* توصیه میشود این افراد ورزش زیاد انجام دهند و در حد طاقت گرسنگی و تشنگی را تحمل کنند.
یکی از علل نفخ معده، نوشیدن آب و نوشابههای گازدار به همراه غذا است
* خوردن آسیاب شده مصطکی (مصطکی، صمغ یا شیره رزینی زردرنگی است که از شاخهها و ساقههای درختچهای از خانواده پسته گرفته میشود) با شکر و روغنمالی شکم با روغنهایی مانند سیاهدانه خود برای رفع نفخ مفید است.
* یکی از علل نفخ معده، نوشیدن آب و نوشابههای گازدار به همراه غذا است. نوشیدن این مایعات با غذا، شیرهٔ معده را رقیق و سرد کرده و هضم غذا را به تاخیر میاندازد. غذاهای ایرانی اکثراً گوشتی بوده و همراه با میوه و سبزیجات است و نوشیدن مایعات به همراه این گونه غذاها، نفخ ایجاد میکند.* اگر شما در حین غذا خوردن و یا پس از آن دجار عطش میشوید، بهتر است که برای رفع عطش خود از ماست و میوههای ترش استفاده کنید.
* ریختن سبزیهای معطر روی غذا و پختن آنها با غذا نیز میتواند مانع نفخ معده شود. استفاده از آویشن روی غذاها از نفخ جلوگیری میکند. لوبیا و عدس را میتوان با کمی گلپر میل نمود که هم خوشمزه بوده و هم نفخ آن را میگیرد. به برخی غذاها نیز زیره اضافه میکنند تا نفخ آن گرفته شود.
* از راههای رفع اختلالات گوارشی به خصوص نفخ معده میتوان به مصرف برخی گیاهان دارویی و سنتی مثل زیره، رازیانه، گلپر، هل و آویشن اشاره کرد.
* همچنین مصرف دارچین برای درمان اختلالات گوارشی مثل نفخ معده کاربرد فراوان دارد.
* مصرف زنجبیل نیز به دلیل خاصیت ضد باکتریایی و آنتیاکسیدانی برای علاج دردهای معده موثر است. البته نباید فراموش کرد که مصرف زنجبیل برای افرادی که فشارخون بالا دارند خطرناک است.
* هویج هم تقویتکننده معده است که میتوان آن را به همراه غذا خورد.
* نعناع را هم میتوان به صورت خشک شده در ماست و دوغ یا به صورت شربت با غذا میل کرد چون به کاهش نفخ معده کمک میکند.
* مصرف ریحان نیز توصیه شده است.
اگر زیاد نفخ میکنید
* امام صادق (ع) “خوردن عسل با سیاه دانه جهت رفع گازهای شکم (نفخ معده) مفید است”
* برای درمان نفخ معده یک قاشق چای خوری پودر زنیان را با یک استکان عسل مخلوط نموده و بعد از هر وعده غذا یک قاشق چای خوری میل نمایید.
* اگر زیاد نفخ میکنید میتوانید 2 قاشق غذاخوری گلپر ساییده را با 2 قاشق غذاخوری پودر نبات مخلوط کنید و آن را به همراه عرق بهارنارنج، بنوشید.
* برای تخفیف نفخ شکمی، میتوان حدود 30 گرم روغن کرچک را در 180 گرم عرق انیسون مخلوط کرد و آن را به معده مالید.
* تخم کرفس 15 گرم . بادیان (رازیانه) 10 گرم . زنیان 10 گرم . همه را نرم کوبیده و با 250 گرم عسل مخلوط نمایید و روزی سه قاشق مربا خوری بعد از غذا میل نمایید.
* برای نفخ شکم میتوانید از یک فنجان جوشاندهٔ سبزیهای معطر استفاده کنید. به این صورت که مقداری از سبزی معطر مانند نعناع و یا زیره را داخل آب جوش ریخته و مانند چای دم کنید و آن را پس از غذا بنوشید. پس از دو ساعت که مرحلهٔ اول هضم غذا تمام شد، هر قدر آب میخواهید، میتوانید بنوشید و نگران نفخ معده نباشید. اگر در آب خود، مقداری عرق نعناع، عرق آویشن و یا هر نوع عرق سبزیهای معطر دیگر اضافه کنید، از شر نفخ معده خود کاملاً خلاص خواهید شد.
مصرف بیش از اندازه خوراکیها یی مانند خیار و کدو، منجر به نفخ معده میشود
نفاخها کدامند؟* بد نیست این را بدانید که از نظر طب سنتی، غذاهای بدرنگ و بدبو هم میتوانند باعث ایجاد نفخ بشوند. چرا؟ چون از نظر طب سنتی، حس معده بسیار قوی است. یعنی از خوراکیهای خوشبو لذت میبرد و از خوراکیهای بدرنگ و بو هم متنفر میشود. ورود اجباری خوراکیهای بدرنگ و بو به معده، باعث ایجاد اختلال در هضم آنها و ابتلا به نفخ خواهد شد.
* مصرف بیش از اندازه خوراکیهای مرطوبی مانند خیار و کدو میتواند منجر به ایجاد نفخ شود. راه درمان نفخ و ورم معده
* برخی از خوراکیها مانند عدس و لوبیا هم بهخودیخود نفاخ هستند.
* به طور کلی افراد مبتلا به نفخ باید از مصرف ترشیها، آب سرد و غذاهای نفاخ پرهیز کنند.
چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟در صورت مشاهده مشکلات زیر همراه با نفخ، به پزشک مراجعه کنید:- درد شکم- مشاهده خون در مدفوع یا داشتن مدفوع سیاه و قیرمانند- اسهال- سوزش سردل که بدتر می شود- تهوع- کاهش وزن
گردآوری:بخش سلامت بیتوته
منابع:
tebyan.netfarsnews.comsalamaneh.com
باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر نام و آدرس سایت مجاز می باشد .
خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.
آدرس ایمیلی که با آن ثبتنام کردهاید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.
بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت
یکی از دردناکترین اختلالات گوارشی مربوط به نفخ کردن است. در این مطلب قصد دارم به معرفی این بیماری و روشهای مؤثر پیشگیری و درمان نفخ کردن بپردازم. با خواندن این مطلب دیگر نیازی نیست از عوارض نفخ شکم شکایت کنید.راه درمان نفخ و ورم معده
زمانی که حس میکنید معدهتان ورم کرده است، دچار نفخ شکم شدهاید. نفخ شکم به علت تجمع بیش از حد گاز معده یا اختلال در حرکت عضلات دستگاه گوارشی روی میدهد. در این شرایط فشار و درد در ناحیه معده روی خواهد داد و شکم، بزرگتر به نظر میرسد.
نفخ کردن گاهی اوقات با تجمع آب در بدن یکسان در نظر گرفته میشود هر چند ۲ مفهوم متفاوت هستند. به بیانی سادهتر، نفخ شکم به معنی افزایش تجمع مواد جامد، مایع یا گاز درون سیستم گوارش شماست.
گاهی اوقات مشاهده شده با اینکه فشاری در ناحیه شکم وجود ندارد اما فرد بهخاطر وجود حساسیت، حس میکند دچار نفخ شده است. حدود ۱۶-۳۰ درصد مردم بهطور معمول دچار نفخ میشوند بنابراین اختلال شایعی است.
نفخ شکم علاوه بر ایجاد درد، سبب بزرگ دیده شدن شکم هم میشود که اغلب با چربی شکمی اشتباه گرفته میشود.
اغلب اوقات نفخ کردن بهخاطر رژیم غذایی روی میدهد اما میتواند دلایل پزشکی نیز داشته باشد. در ادامه با روشهایی برای کاهش نفخ شکم آشنا خواهید شد.
اگر بعد از اینکه وعدهی غذایی بزرگی را مصرف میکنید دچار نفخ میشوید بنابراین وعدههای غذایی کوچکتر را انتخاب کنید و به تعداد وعدهها بیفزایید.
نفخ شکم برای عدهای دیگر هم لزوما با بزرگتر شدن معده یا احساس فشار در ناحیهی شکم همراه نیست؛ بلکه بیشتر از علائم ظاهری، حس نفخ دارند. این افراد حتی با مصرف وعدههای کوچک نیز دچار نفخ میشوند.
به همین دلیل استفاده از وعدههای کوچکتر، مفید خواهد بود.
جویدن غذا علاوه بر اینکه سبب میشود تا هوای کمتری وارد بدن شود باعث خواهد شد تا سرعت غذا خوردن پایین بیاید و در نتیجه وعدهی غذایی کوچکتری را مصرف کنید.
اگر مواد غذایی که به آنها آلرژی دارید مصرف کنید، احتمال دارد معده گاز اضافی تولید کند. در ادامه فهرستی از مواد غذایی آلرژیزا را معرفی میکنم:
دو نوع منبع گاز در سیستم گوارشی وجود دارد:
آدامس جویدن، استفاده از نی و غذا خوردن حین صحبت کردن نیز سبب افزایش بلعیدن هوا میشود.
بعضی مواد غذاییِ حاوی فیبر، سبب تولید مقادیر بالایی گاز میشوند. حبوباتی مانند: لوبیا، عدس و غلات کامل ازجملهی آنها هستند.
بهتر است از یک دفترچه یادداشت استفاده کنید تا متوجه شوید کدام مادهی غذایی سبب تولید گاز بیشتری در بدن میشود. مواد غذایی چرب سبب کاهش سرعت گوارش و دیرتر خالی شدن معده میشوند که به دیرتر گرسنه شدن کمک میکند اما برای افرادی که مستعد نفخ کردن هستند دردسرسازند.
تحقیقات زیادی، نشان دادهاند که کربوهیدراتهای غیرقابل هضم که با نام فودمپ (FODMAP) شناخته میشوند سبب تشدید نشانههای سندرم روده تحریک پذیر خواهند شد.
سندرم روده تحریک پذیر، شایعترین بیماری گوارشی در دنیاست. علت این بیماری مشخص نیست اما ۱۴درصد افراد را به خود مبتلا کرده است که اغلب آنها نیز از وجود بیماری بیخبرند.
نشانههای این بیماری شامل: درد معده، اسهال یا یبوست است. اغلب افراد مبتلا، تجربهی نفخ شکم را داشتهاند و ۶۰درصد آنها نفخ کردن را بدتر از درد معده میدانند.
الکل قند را میتوانید در انواع نوشیدنیهای بدون شکر و آدامسها پیدا کنید. الکل قند را جزو شیرینکنندههای بیخطر میشناسند. هرچند آنها توسط باکتریهای موجود در رودهی بزرگ مصرف میشوند و مقادیر بالایی گاز تولید میکنند.
زایلیتول، سوربیتول و مانیتول، الکل قند هستند. اریتیتول اما مشکلات کمتری را ایجاد میکند اما باید در مصرف مقادیر بالای آن احتیاط به خرج داد.
مکملهای حاوی آنزیم میتوانند به هضم کربوهیدراتهای غیرقابل هضم کمک کنند. این مکملها عموما حاوی ۲ آنزیم هستند:
یکی از عمومیترین مشکلات گوارشی، یبوست است و علل مختلفی دارد. مطالعات زیادی نشان میدهند که یبوست سبب تشدید نفخ شکم میشود.
برای درمان یبوست، مصرف فیبرهای محلول در آب توصیه میشود. البته مصرف فیبر برای افراد مستعد نفخ باید همراه با احتیاط باشد چرا که فیبر خود سبب افزایش گاز معده میشود.
مصرف منیزیم و افزایش فعالیتهای ورزشی نیز میتواند به کاهش یبوست کمک کند.
گازهای تولیدی توسط باکتریهای روده، یکی از دلایل اصلی نفخ کردن هستند. میزان این باکتریها در بدن افراد، یکسان نیست.
تحقیقات زیادی نشان میدهند که مصرف مکملهای حاوی پروبیوتیک میتواند به کاهش تولید گاز و به تبع آن نفخ کمک کند. البته محققان اشاره میکنند با اینکه مصرف پروبیوتیک سبب کاهش گاز تولیدی معده میشود اما باعث از بین رفتن نشانههای نفخ نمیشود.
یکی از علل بروز نفخ، عملکرد نامتعادل ماهیچههای دستگاه گوارشی است. داروهای ضد اسپاسم نشان دادهاند که به حل این مشکل کمک میکنند.
روغن نعناع نیز دارای همین خاصیت ضد اسپاسم است. مطالعات زیادی نشان دادهاند که روغن نعناع سبب کاهش نشانههای سندرم روده تحریک پذیر ازجمله نفخ میشود.
اگر این عارضه شدت پیدا کرده و در روند عادی زندگی شما اخلال ایجاد کرده است حتما به پزشک مراجعه کنید. همیشه احتمال دارد که نفخ نشانهای از یک بیماری پنهان گوارشی باشد.
(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')
سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است
15000تومان
راه درمان نفخ و ورم معده
var head = document.getElementsByTagName(“head”)[0];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);
now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);
now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);
عاشق بدنسازی و تناسب اندام
خواص خوراکی ها
خواص بادرنجبویه؛ ۹ دلیل قانعکننده برای مصرف دمنوش بادرنجبویه
مضرات سرکه سیب؛ ۱۱ خطر احتمالی مصرف بیش از حد سرکه سیب
ژل رویال چیست؛ خواص آن برای لاغری، جوان ماندن و سلامتی
خواص سیر برای مو و طرز تهیه ماسک موی سیر برای تقویت مو
برای کاهش چربی خون چه بخوریم؛ ۹ خوراکی سالم برای کنترل چربی خون
آخرین مطالب
۵ استراتژی تبلیغات آنلاین که نباید از آنها غافل شوید
چطور از روزمرگیها و زندگی یکنواختمان خلاص شویم؟
جلوگیری از سرطان سینه با ۱۵ غذای سالم
۸ قانونی که در تصمیم گیری برای سال جدید باید در نظر بگیرید
معرفی کتاب پیامبر و دیوانه؛ عارفانه ای از جبران خلیل جبران
ترین های جهان
گران ترین تصادف های دنیا؛ ۱۰ خودروی لوکس که در چند لحظه از بین رفتند
زیباترین سواحل دنیا و جذابیتهای فوق تصور آنها
۱۰ عبارتی که بهتر است هرگز در گوگل جستجو نکنید
بهترین فیلم های رازآلود جهان که ذهن شما را ساعتها درگیر خود میکنند
بهترین دانشگاه های جهان که تحصیل در آنها آرزوی هرکسی است
عجیب ترین حیوانات دنیا که شما را حیرتزده میکنند
۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز
10