درمان سردرد هنگام پريود

دوره مقدماتی php
درمان سردرد هنگام پريود
درمان سردرد هنگام پريود


بازگشت به
سایت


 

 

 

درمان سردرد هنگام پريود

دوره مقدماتی php

متاسفانه صفحه مورد
نظر در سایت یافت نشد ،


 

ممکن است نشانی آن
تغییر کرده باشد شما میتوانید عنوان مدنظر را از طریق قسمت ذیل در
لیست محتویات سایت جستجو کنید

 

 



 


 


جستوی  پیشرفته  مطلب مدنظر :



 

 

 

 


تماس با ما : 

روابط عمومی و پشتیبانی پایگاه
اطلاع رسانی تنظیم خانواده


تلفن:0311-7810980  
ایمیل: info@tanzimekhanevadeh.ir


 

حدیث هفته/ امام حسین علیه السلام: جز به یکى از سه نفر حاجت مبر: به دیندار، یا صاحب مروت، یا کسى که اصالت خانوادگى داشته باشد.


جام خانواده:


 

اگرچه سردردهاي ميگرني در تمام سنين ديده مي شوند، ولي در زنان جوان (زنان در سنين باروري)  با شيوع بالايي مشاهده مي گردند و مشكلات به مراتب بيشتري براي اين گروه سني و جنسي ايجاد مي كنند. لازم است كه روش هاي پيشگيري و درمان ميگرن در زنان جوان با در نظرگرفتن ويژگي هاي جسمي و روحي آنان از گروه هاي ديگر مردم متفاوت باشد.

درمان سردرد هنگام پريود


 

مي دانيم كه ميگرن علل گوناگوني دارد ولي حدود شضت تا هفتاد درصد سردردهاي ميگرني زنان جوان با دوره هاي قاعدگي آنان ارتباط دارد و در اين دسته از زنان با آغاز دوره يائسگي سردردهاي ميگرني بطور قابل توجهي فروكش خواهند كرد. هرچند حملات ميگرن در روزهاي قاعدگي شايع است، ولي در برخي زنان سردرد منحصرا در روزهاي قاعدگي روي مي دهد و به اين نوع سردرد “سردرد قاعدگي واقعي” مي گويند. اين نوع سردرد منحصر به روزهاي قاعدگي، در حدود چهارده درصد موارد ميگرن در زنان را تشكيل مي دهد. برخي محققين سردردهاي ميگرني را كه در فاصله دو روز مانده به شروع خونريزي ماهانه تا روز سوم بطور منظم هرماه تكرار مي شوند، “سردرد قاعدگي واقعي” مي نامند. علت اين نوع ميگرن پايين افتادن سطح استروژن قبل از خونريزي مي باشد.


 

سردردي كه از 7 روز مانده به قاعدگي تا 3 روز قبل از آغاز خونريزي هاي ماهانه در برخي زنان ديده مي شود، ميگرن محسوب نمی شود و احتمالا جزيي از “سندرم پيش از قاعدگي” است. اين سندرم علايم ديگري نيز دارد كه شامل خستگي، تحريك پذيري يا افسردگي، خلق بي ثبات، تغييرات اشتها ، حساسيت و درد سينه ها و سردرد مي باشند. اغلب دختران و زنان جوان اين سندرم را مي شناسند و از حيطه بحث ما خارج مي باشد.


 

سردرد ناشي از افسردگي و تنش هاي عصبي نيز ممكن است در دوره قاعدگي تشديد يابند ولي آنچه سردرد تنشي را از ميگرن قاعدگي و يا سردرد “سندرم پيش از قاعدگي” افتراق مي دهد مداوم بودن اين سردردها در اغلب روزهاي ماه است، در حاليكه ميگرن قاعدگي يا سردرد “سندرم پيش از قاعدگي” از روز چهارم تا دوازدهم دوره ماهانه تقريبا وجود ندارند.


 


مراحل مختلف يك حمله ميگرني:

مرحله ابتدايي : حدود دوازده تا بيست و چهار ساعت قبل از حمله علايمي مانند خستگي، احساس دلتنگي و يا حتي شعف، گرسنگي، حساسيت زياد به نور، صدا و بوها بوجود مي آيند.


 

مرحله اورا: حدود بيست درصد ميگرني ها قبل از شروع سردرد، دوره اي را بنام “اورا” مي گذرانند. اين دوره حدود بيست تا شصت دقيقه قبل از سردرد شروع مي شود. بيمار هم مي تواند جرقه ها و لكه هاي نوراني را در ميدان ديد خود ببيند و هم قسمتهايي از ميدان ديد را تار و تيره ببيند. گاهي ممكن است احساس بي حسي و يا ضعف در نصف بدن خود بكنند و از احتمال وقوع يك سكته مغزي بترسند در حاليكه سكته اي در كار نيست و اين مرحله اغلب سپري خواهد شد. علايم ديگري نيز ممكن است ايجاد شوند ولي به هر حال پس از دقايقي فروكش خواهند كرد.


 

مرحله سردرد: در اين مرحله سردرد اصلي شروع مي شود كه يك حالت ضرباندار و كوبنده دارد. برخي بيماران از ذوق ذوق كردن سردرد سخن ميگويند. سردرد ميگرني با حركت بيمار تشديد مي يابد و بيشتر وقتها با تهوع و استفراغ همراه است.


 


درمان:

همانند ساير موارد ميگرن درمان ميگرن قاعدگي نيز شامل اقداماتي براي پيشگيري از وقوع سردرد و درمان سردرد هنگام بروز و شديدتر شدن آن است. مبتلايان به ميگرن قاعدگي بايد در روزهاي نزديك به آغاز دوره خونريزي خواب مرتبي داشته باشند و از بيخوابي و بي نظمي در برنامه خواب اجتناب نمايند. توصيه ديگر ما پرهيز از گشنگي در اين روزهاست و خالي ماندن معده در اين بيماران براي ساعات طولاني از روز مي تواند ايجاد و تشديد كننده سردرد باشد. روش هاي غير دارويي ديگري نيز براي پيشگيري و حتي درمان ميگرن مانند بيوفيدبك و آرام سازي تدريجي عضلاني وجود دارند كه در شماره هاي آينده به تفصيل توضيح خواهيم داد.


 

درمانهاي دارويي براي پيشگيري از ميگرن منحصر به قاعدگي از درمان ميگرن معمول مي تواند متفاوت باشد و اين پزشك شماست كه بايد براي شما داروي مناسب را تجويز كند. استفاده از ژل هاي استروژني و داروهاي ضد التهاب غير استروييدي كه در دوره لوتـ‌‌ئال يك دوره عادت ماهانه تجويز مي شوند، برخي از درمانهايي هستند كه ممكن است پزشك شما تجويز كند. درمانهاي دارويي براي كنترل يك حمله سردرد شديد مانند ساير موارد حملات سردرد ميگرني ميباشد كه برخي داروها مانند استامينوفن و آسپرين بدون نسخه پزشك استفاده مي شوند و برخي ديگر با تجويز پزشك خواهد بود.

ميگرن قاعدگي در دوره حاملگي و پس از يا ‌‌ئسگي از بين مي رود.

اگر شما از سردردهاي شديد دوره قاعدگي رنج مي بريد با پزشك خود مشورت كنيد. راههاي مناسبي براي كنترل سردردهاي شما وجود دارد.            


 


همشهری/ 2007

«برای مشاهده  جدیدترین اخبار جذاب و خواندنی کلیک کنید»

مثلاً الان شما راهنمایی کردید، آخرش این شد که به پزشک مراجعه کنید ،

سلامبابا اگه دلیلش کاهش هورمون استروژنه خب این هورمون تو هممون نوسان داره پس چطو یکی درد داره یکی هم عین خیالش نیس؟???

من هم از سردرد میگرنی دوران قاعدگی اذیت میشم و تنها کاری که در این دوران انجام میدم سرم زدن و قرص مسکن خوردن هستش

سلام من تازه اومدم تو این گروه من ۲۰ ساله که سردردم وحالا داروی سردردم راپیدا کردم کپسول فارماتون آمریکایی واز روز اول پرید یک عدد موز باعسل بخورید حتما خوب میشوید

ماساژگردن و پشت سر تو این نوع سردردها کارسازی امتحان کنید

واقعاممنون ازراهنماییاتون ولی منوتابعدازتمام شدن پریودمم سرم هرازگاهی دردای شدیدی به سراغش میاد به حدی که ازسردردنمیتونم سرپاوایسم

من که انقدر سردردم شدید میشه حوصله بازی کردن بچه خودمو ندارم خدایا همه مریض ها رو شفا بده

بیچاره من حتی موقع سر درد هم نمیتونم استراحت کنم

دلیل علمی داره پیگیری کنین اونوقت به خاطر این نعمت سردرد خداروشکر میکنیم…

بیچاره ما زنا چقدر باید سختی بکشیم

در آپارات شما قادر خواهید بود ویدئوهای خود را با دیگران به اشتراک بگذارید و از اخبار رویدادها اطلاع پیدا کنید.

آرشیو هزاران فیلم وسریال ایرانی و خارجی

آرشیو انیمیشن و فیلم های مناسب برای کودکان

مسئولیت محتوای ویدئوها و هرگونه پاسخگویی به ادعاهای مطروحه توسط اشخاص حقیقی
و حقوقی با منتشر کننده است و آپارات هیچگونه مسئولیتی نسبت به آن ندارد.

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

سردردهای هورمونی ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شوند: عوامل ژنتیکی، محرک‌های تغذیه‌ای و… . در زنان، نوسان‌ سطح هورمون‌ها عامل مهمی در سردردهای هورمونی و میگرن‌های قاعدگی است. سطح هورمون‌ها در دوره‌ی قاعدگی و دوران بارداری و یائسگی تغییر می‌کند. میزان هورمون‌ها در اثر استفاده از روش‌های خوراکی جلوگیری از بارداری، مثل قرص‌ها یا درمان‌های جایگزینی هورمون نیز فرق می‌کند. داروها و درمان‌های گوناگونی نیز برای ازبین‌بردن سردردهای هورمونی وجود دارد. همچنین معمولا این مشکل پس از دوران بارداری و رسیدن به یائسگی از بین می‌رود. با ما باشید تا در این باره بیشتر بدانید.

درمان سردرد هنگام پريود

سردردها به‌ویژه انواعی از آن مانند میگرن با استروژن هورمون زنانه ارتباط دارند. استروژن موادی شیمیایی در مغز را کنترل می‌کند که روی حس درد تأثیرگذارند. هر میزان افت در سطح استروژن، محرکی برای سردرد خواهد بود. سطح هورمون‌ها به دلایل متعددی تغییر می‌کند:

درست قبل از شروع عادت ماهیانه، سطح استروژن و پروژسترون به پایین‌ترین میزان خود می‌رسد.

سطح استروژن در دوران بارداری افزایش پیدا می‌کند. بسیاری از زنان دوران بارداری را بدون تجربه‌ی سردردهای هورمونی می‌گذرانند. با این وجود، برخی از زنان اولین سردردهای میگرنی خود را در اوایل بارداری تجربه می‌کنند و پس از گذشت ۳ ماه، از این دردها خلاص می‌شوند. بعد از زایمان نیز سطح استروژن به‌سرعت کاهش می‌یابد.

نوسان سطح هورمون‌ها در دوران قبل از یائسگی برای برخی از زنان با سردرد توأم است. ظاهرا دوسوم از زنانی‌ که میگرن دارند، مدعی‌اند با شروع دوران یائسگی علائم سردرد در آنها بهبود می‌یابد. البته در مواقعی نیز سردردها در دوران یائسگی بدتر می‌شود. علت این سردردها ممکن است در درمان‌های جایگزینی هورمون ریشه داشته باشد.

این قرص‌ها و درمان‌ها ممکن است در سطح هورمون‌ها موجب نوساناتی شود. زنانی که به‌علت تغییرات هورمونی دچار میگرن می‌شوند، در مدت مصرف این قرص‌ها که بدون هورمون هستند و در طول هفته‌ی آخر چرخه، دچار حملات میگرنی می‌شوند.

ژنتیک و وراثت نیز در ایجاد میگرن‌های مزمن نقش دارد. افراد دچار میگرن تحت‌تأثیر مجموعه‌ای از عوامل به این مشکل مبتلا می‌شوند. علاوه بر هورمون‌ها دلایل دیگری نیز وجود دارد:

شایع‌ترین علامت سردردهای هورمونی، سردرد و میگرن است. البته برخی از زنان هم علائم دیگری را تجربه می‌کنند. این علائم متفاوت نیز برای تشخیص سردردهای هورمونی می‌تواند پزشکان را راهنمایی کند. میگرن‌های هورمونی یا قاعدگی، شبیه میگرن‌های عادی هستند و ممکن است یا به‌شکل میگرن‌های توأم با اختلالات حسی-بینایی (میگرن اورا) ظاهر شوند یا به‌شکل ساده و بدون نشانه‌های میگرن اورا.

میگرن مشکلی خفقان‌آور و تکان‌دهنده است که از یک طرفِ سر شروع می‌شود و مشکلاتی نظیر حساسیت به نور و حالت تهوع یا استفراغ هم در پی دارد. سایر علائم سردردهای هورمونی از این قرار است:

هرقدر درمان‌ را زودتر شروع کنید، امکان بهبودی‌تان بیشتر خواهد بود. این روش‌ها ممکن است تأثیرگذار باشند:

بیوفیدبک، نیز می‌تواند به بیمار کمک کند تا شیوه‌ی آرام‌کردن ماهیچه‌های خاصی از بدن را یاد بگیرد و در نتیجه تعداد و شدت درد را در سردردهای هورمونی کاهش دهد. شاید پزشک استفاده از مکمل‌های منیزیم را نیز تجویز کند. این مکمل‌ها می‌توانند از شدت سردرد بکاهند. کاهش استرس‌ها نیز مانع از سردرد یا حمله‌های میگرنی می‌شود. ماساژ یا طب سوزنی نیز از سایر روش‌های جانبی درمان هستند.

برخی داروها در کوتاه‌مدت اثرات درمانی بسیاری دارند. این داروها زمانی استفاده می‌شوند که سردرد یا حمله‌ی میگرنی آغاز می‌شود. این داروها دو نوع هستند:

برای زنانی که به‌طور دائمی سردردهای هورمونی را تجربه می‌کنند، روش‌های پیشگیری یا دارودرمانی مؤثر واقع می‌شود. این داروها، ممکن است یا به‌طور روزانه استفاده بشوند یا قبل از شروع چرخه‌ای مصرف شوند که احتمال شروع سردردهای هورمونی در آن زیاد است. شیوه‌ی کار داروها این‌گونه است:

اگر درمان‌های جلوگیری‌کننده، موفق عمل نکنند، احتمالا پزشک به‌سراغ هورمون‌درمانی خواهد رفت. شاید درمان به‌صورت مصرف روزانه‌ی قرص یا چسب‌های درمانی (پَچ) پیگیری بشود. قرص‌های ضدبارداری نیز برای متعادل‌سازی هورمون‌ها و کاهش سردردهای هورمونی نقش دارند. اگر هریک از انواع قرص‌های ضدبارداری را مصرف می‌کنید و تجربه‌ی سردردهای هورمونی نیز دارید، پزشک‌تان احتمالا دُز مصرفی قرص‌ها را تغییر خواهد داد.

بنا به مشکلی که دارید، پزشک‌ ممکن است دارودرمانی را با دُز مصرفی استروژن کمتری شروع کند تا علائم را کاهش دهد. پزشکان برای برخی از زنان، استفاده از بسته‌ی قرص کنترل و پیشگیری از بارداری بعدی را تجویز می‌کنند، یعنی مصرف بسته‌ی بعدی قرص‌های پلاسیبو (دارونما) بدون هورمون را به‌منظور پیش‌گیری از بارداری در هفته‌ی آخر مصرف بسته، قطع می‌کنند. پزشکان این شیوه را برای ۳ تا ۶ ماه در یک دوره توصیه می‌کنند. این روش باعث کاهش حمله‌ها می‌شود.

اگر تصمیم دارید بچه‌دار شوید یا فکر می‌کنید باردار هستید یا در دوران شیردهی به سر می‌برید، درباره‌ی مصرف دارو حتما با پزشک مشورت کنید. برخی از داروهای سردرد ممکن است در رشد جنین اختلال ایجاد کنند. پزشکان در این مواقع داروها و روش‌های جایگزین را تجویز می‌کنند.

اگر از درمان جایگزینی هورمون استفاده می‌کنید و سردردهایتان افزایش پیدا کرده است، برای ایجاد تعادل در دُز مصرفی با پزشک مشورت کنید. چسب‌های (پَچ) استروئیدی می‌تواند موجب ثبات و کاهش دُز استروژن شود و از شدت و بسامد سردردهای هورمونی بکاهد.

اگر عادت ماهیانه‌ی منظمی دارید، پزشک برایتان درمان‌های پیشگیرانه تجویز خواهد کرد. درمان‌هایی که از چند روز قبل از عادت ماهیانه آغاز می‌شوند و بیش از۲ هفته طول می‌کشند. در برخی مواقع نیز داروها هر روز باید مصرف شوند. سعی کنید روند و برنامه‌ی عادت ماهیانه، رژيم غذایی، خواب و تمرینات ورزشی‌تان را یادداشت کنید. این پیگیری باعث می‌شود تا محرک‌های ایجاد سردرد را بهتر بشناسید.

در صورت مصرف قرص‌های جلوگیری از بارداری، از پزشک خود درباره‌ی موارد زیر سؤال کنید:

اگر اخیرا از قرص‌های ضدباردای استفاده نکرده‌اید، از پزشک‌تان بپرسید مصرف آنها میزان سردردهای هورمونی را کم می‌کند یا خیر.

افرادی که تجربه‌ی میگرن دارند، بیشتر در معرض ابتلا به اختلال‌های زیر هستند:

زنانی که به سردردهای هورمونی متداوم یا میگرن‌های قاعدگی دچارند نیز مستعد این مشکلات هستند. مصرف استروژن و قرص‌های ضدبارداری برای بیشتر زنان بدون خطر است و مشکلی در پی ندارد؛ اما همچنان به میزان بسیار بسیار اندکی احتمال سکته‌ی مغزی یا لخته‌شدن خون وجود دارد. زنانی که فشار خون بالا دارند یا سابقه‌ی سکته‌ی مغزی در خانواده‌شان وجود دارد، بیشتر در خطر هستند.

اگر دچار سردردی ناگهانی و شدید شدید، سریع باید به‌دنبال فوریت‌های پزشکی بروید. علائمی که ممکن است به‌وجود آید، از این قرار است:

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

var head = document.getElementsByTagName(“head”)[0];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

درمان سردرد هنگام پريود

سلامت زنان

قرص اورژانسی چیست؛ روش مصرف و عوارض قرص اورژانسی ضد بارداری

عوارض سقط جنین؛ ۷ عارضه خطرناک که باید جدی گرفت

هورمون استروژن چیست؛ فواید، موارد استفاده و عوارض جانبی آن

علائم زایمان؛ ۹ نشانه که آمدن بچه نزدیک است

آزمایش غربالگری چیست و چگونه انجام می‌شود؟

آخرین مطالب

چطور بازدهی تبلیغات بنری را بالا ببریم؟


معرفی کتاب شغلی که زندگی‌ست

برای سفر به شمال کدام شهرها را انتخاب کنیم؟

معنی نوستالژی؛ دلایل و راه‌های غلبه بر آن

۸ اشتباه رایج در هدف گذاری که شما را از موفقیت دور می‌کند

ترین های جهان


گران‌ترین ساعت‌های مچی و جیبی دنیا


ایمن ترین خودروها در دنیا را بشناسید

عجیب ترین خانه های دنیا که شما را بهت‌زده می‌کنند

بلندترین برج های جهان در کدام کشورها قرار دارند؟


ارزان ترین کشورهای جهان برای مهاجرت

گران ترین تصادف های دنیا؛ ۱۰ خودروی لوکس که در چند لحظه از بین رفتند

۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز

درمان سردرد هنگام پريود
درمان سردرد هنگام پريود
10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *