درمان خانگي سردرد ناشي از سرماخوردگي

دوره مقدماتی php
درمان خانگي سردرد ناشي از سرماخوردگي
درمان خانگي سردرد ناشي از سرماخوردگي

سردرد یکی از بدترین دردهایی که ممکن است سراغ هر کسی برود. با روش های زیر به راحتی می توانید سردردتان را با روش های طبیعی درمان کنید.

زمانی که دچار سردرد هستید چه اقدامی می‌کنید؟ قبل از اینکه برای تسکین درد یک قرص بخورید، علت آن را کشف کنید. عوامل سردرد زیاد می‌باشند، اما علت اصلی به شیوه زندگی بر می‌گردد. مطالب زیر را بخوانید تا سردرد خود را از بین ببرید.

 

یک چیزی در زندگی محیط نامطلوبی به وجود می‌آورد که سبب سردرد می‌شود. برای نمونه، خیلی از مردم با سردردهای ناشی از سرما خوردگی، دیر خوابیدن و مصرف نوشابه‌های الکلی آشنا هستند. دیگر عوامل آن مشکلات سینوسی، تنش ماهیچه، درد چشم، استرس، یک ویروس، آلرژی‌ها، عادات بد غذایی، آسیب ماهیچه‌ای در گردن و کمر، و فشار به فک‌ها می‌باشند. بعضی از خانم‌ها شاید سردرد ناشی از ناتوازنی هورمونی را تجربه کرده باشند.

 

درمان خانگي سردرد ناشي از سرماخوردگي

آنچه که به طور مرتب می‌خوریم روی جریان مفید انرژی و خون به سوی مغز اثر می‌گذارد و از سردرد جلوگیری می‌کند. در وعده‌های غذایی کم بخورید اما از همه گروه غذایی استفاده کنید و از مواد افزودنی، ادویه‌ها و ترکیبات مصنوعی مصرف نکنید.

دوره مقدماتی php

 

همه لوبیاها، غذاهای سرشار از فیبر، سبزیجات سبز برگ، جعفری، گل داوودی، نعناع، چای سبز، پیاز، زنجبیل، جونیمکوب، هویج، بادام، آلو بخارا و گندم سیاه.

 

 

نوشیدنی‌های الکلی، شکلات، MSG (مونوسدیم گلوتامات)، نیترات‌ها، سولفیت‌ها، شکر، نمک، کافئین، چربی و غذاهای سرخ شده.درست است که کافئین روی رگ‌های خونی اثر می‌گذارد و سردرد میگرنی را برطرف می‌کند اما مصرف بیش از حد آن فرد را معتاد به آن می‌کند به این معنی که اگر مصرف نکند دچار سردرد شدیدی می‌شود. هرگز غذا را دیر وقت یا در حال استرس و راه رفتن نخورید. از خوردن غذاهای پر چاشنی و پر نشاسته پرهیز کنید.

 

در زیر بعضی از این درمان‌ها و پیشنهادات برای رهایی و مقابله با سردرد وجود دارد.

هر 4 ساعت 1 بار یک لیوان آب هویج تازه بنوشید تا سردرد شما برطرف شود. * موقع سردرد کمپرس زیر را تهیه کنید. 5 قطره روغن گلنار را در یک فنجان آب گرم بریزید. حوله را درون آب برده و آب اضافی را بچکانید. سپس روی پیشانی قرار دهید.

 

2 قاشق غذا خوری گل داوودی، دانه‌های پرک هندی و نعناع را در 4 فنجان آب بریزید و 15 دقیقه بجوشانید. از این چای روزی 3 مرتبه بنوشید. این داروهای گیاهی سینوس‌ها را صاف می‌کنند و فشار به سر را کاهش می‌دهند. سوسنبر، بابونه، گالتری و گل ساعتی از دیگر داروهای گیاهی مفید برای سردرد هستند.

_ به طور مرتب گردن و ماهیچه‌های پشت را بکشید و موقع کار به طرز نشستن و قرار دادن سر خود دقت کنید.

_ با پیاده روی آرام از سردرد جلوگیری کنید. پیاده روی در هوای تازه جریان خون و اکسیژن به سوی مغز را تحریک می‌کند. پس زمانی که احساس سردرد می‌کنید 10 دقیقه قدم بزنید و به طور عمیق نفس بکشید.

_ سردردها عموما با تکنیک بدون استرس و راحت‌سازی بدن همچون مدیتیشن و تای چی (ورزشی چینی شبیه یوگا)، برطرف می‌شوند. این ورزش‌ها را روزانه انجام دهید. اما توجه داشته باشید که موقع سردرد ورزش نکنید، چون که وضع را بدتر می‌کنید.

_ و اگر سردردهای شدید با موارد بالا و داروهای گیاهی برطرف نشد یا در بین شب از سردرد بیدار می‌شوید حتما با پزشک خود در میان بگذارید. امیدواریم این مقاله در جلوگیری از سردرد‌های احتمالی به شما کمک کند. 

 

گردآوری : گروه سلامت سیمرغاختصاصی سیمرغ  

نام (اجباری)

آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمی‌شود)

مرا برای دیدگاه‌های بعدی به یاد بسپار

تصویر امنیتی جدید

All Rights Reserved – © 2018 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر نام و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

زندگی مدرن به‌ویژه از نوع شهرنشینی به‌قدری پرمشغله و استرس‌زاست که وقتی کسی سرش درد می‌گیرد، دلیل سردردش را فورا به خستگی و تنش‌های روزمره نسبت می‌دهد و اگر هم طاقتش طاق شود، برای درمان سردرد خود نهایتا به مصرف داروهای مسکّن مانند آسپرین روی‌می‌آورد، غافل از اینکه مصرف بی‌رویه‌ی آسپرین ممکن است به مشکلات سلامتی جدی‌تری بینجامد. سردرد درواقع علامت هشداردهنده‌ای است که از کمبود یا فقدان چیزی در بدن خبر می‌دهد. مثلا کم‌آب‌شدن بدن، عادات غذایی ناسالم، کمبود ویتامین‌ یا حتی حساسیت‌های غذایی ممکن است با علائمی مانند سردرد خود را نشان بدهند. در ادامه با ما همراه باشید تا با انواع سردرد و دلایل آن و نیز ۱۴روش طبیعی درمان سردرد بیشتر آشنا شوید.درمان خانگي سردرد ناشي از سرماخوردگي

بیش از ۱۵۰ نوع سردرد وجود دارد که شایع‌ترین‌شان عبارتند از:

«سردرد تنشی» شایع‌ترین نوع سردرد در میان نوجوانان و بزرگسالان است و با عناوین دیگری ازجمله «سردرد استرسی»، «سردرد مزمن روزانه» و «سردرد مزمن غیرپیش‌رونده» نیز شناخته می‌شود. این نوع سردرد معمولا درد مزمن با شدت خفیف تا متوسط ایجاد می‌کند و مقطعی است.

«سردرد خوشه‌ای» شدیدترین اما غیرشایع‌ترین نوع سردرد است که به‌شکل سوزش یا سوراخ‌شدن در پشت چشم‌ها احساس می‌شود. این نوع سردرد به‌صورت دوره‌های خوشه‌ای بروز می‌کند و طول مدت هر دوره از چند هفته تا چند ماه متغیر است. سردردهای خوشه‌ای شاید برای مدتی مثلا چند ماه یا حتی چند سال از بین‌ بروند و سپس مجددا بروز کنند.

وقتی سینوس‌ها ملتهب شوند، در ناحیه‌ی گونه‌ها، پیشانی و پل بینی درد ایجاد می‌کنند. سایر علائم سینوسی مانند آبریزش بینی، تب، احساس فشار در چشم و ورم صورت نیز ممکن است به‌صورت هم‌زمان بروز کنند.

«سردرد میگرنی» معمولا یک یا چندبار در ماه بروز می‌کند و هربار چند ساعت تا چند روز طول می‌کشد. میگرن معمولا با علائم دیگری نیز همراه است که عبارتند از: حساسیت به نور، صدا و بو؛ تهوع و استفراغ؛ بی اشتهایی؛ ناراحتی معده و دردهای شکمی. سردردهای میگرنی در کودکان با علائمی مانند رنگ‌پریدگی، سرگیجه، تاری دید، تب و ناراحتی معده همراه‌اند.

«سندرم سردرد مختلط» با عنوان «سردردهای تغییریافته» نیز شناخته می‌شود و شامل ترکیبی از علائم سردردهای تنشی و میگرنی است. این نوع سردرد در هردو گروه سنی بزرگسال و کودک بروز می‌کند.

به‌طورکلی سردرد درنتیجه‌ی ترکیبی از سیگنال‌های عصبیِ ارسال‌شده به عروق خونی و ماهیچه‌های سر بروز می‌کند، اما دلیل فعال‌شدن این سیگنال‌ها هنوز مشخص نیست. بااین‌حال رایج‌ترین محرک‌های سردرد عبارتند از:

مصرف منیزیم یکی از مؤثرترین و کم‌خطرترین درمان‌های سردرد نسبت به مصرف مسکّن‌هاست. مبتلایان به سردردهای جدی مانند میگرن معمولا کمبود منیزیم دارند. نتایج مطالعات مختلف نشان داده شده است که منیزیم از دفعات حملات میگرنی در آن‌‌دسته از مبتلایانی که کمبود منیزیم دارند، می‌کاهد. همچنین افراد مبتلا به دیابت، مبتلایان بیماری‌های قلبی، الکلی‌ها و نیز کسانی که جهت تنظیم فشار خون از داروهای مُدِر استفاده می‌کنند، بیش از سایرین در معرض ابتلا به کمبود منیزیم قرار دارند.

منیزیم می‌تواند از فوران نوعی سیگنال‌های مغزی موسوم به «افسردگی گسترشیِ قشری» که موجب ایجاد اختلالات دیداری و حسیِ مرتبط با سردرد به‌ویژه سردردهای میگرنی می‌شوند، جلوگیری کند. به‌علاوه، منیزیم می‌تواند جلوی مواد شیمیاییِ انتقال‌دهنده‌ی درد را در مغز بگیرد و افزون بر اینها موجب تقویت عملکرد پلاکت‌ها شود که در بهبود واکنش بدن در مواجهه با جراحات و جلوگیری از خونریزی مؤثرند.

مصرف روزانه ۲۰۰ تا ۶۰۰ میلی‌گرم منیزیم به کاهش دفعات حملات سردرد کمک می‌کند. منیزیم خوراکی و وریدی هردو دسترس‌پذیر، بی‌خطر و مقرون‌به‌صرفه‌اند. مصرف منیزیم حتی در دوران بارداری نیز ممانعتی ندارد (البته مصرف هرگونه مکمل غذایی حتی منیزیم در دوران بارداری باید با مشورت پزشک صورت بگیرد). اسهال شایع‌ترین عارضه‌ی جانبی منیزیم است که آن هم با کاهش دُز مصرفی یا کاهش دفعات مصرف رفع خواهد شد.

جهت افزایش منیزیم دریافتی باید در طی روز فیبر بیشتری بخورید. منابع غذایی حاوی منیزیم عبارتند از انواع لوبیا، انواع تخم‌ها و مغزها، غلات کامل و سبزیجاتی مانند بروکلی، کدو خورشتی و سبزیجات برگ‌دار. فرآورده‌های لبنی، گوشت، شکلات و قهوه نیز از منیزیم کافی برخوردارند.

حساسیت به مواد غذاییِ حاوی گلوتن ممکن است موجب ایجاد سردرد شود. به گزارش بنیاد ملی اطلاع‌رسانی در زمینه‌ی سلیاک (NFCA)، سلیاکی‌هایی که سردردهای میگرنی دارند، معمولا پس از تشخیص بیماری و حذف گلوتن از رژیم‌غذایی‌شان شاهد رفع کامل سردردهای میگرنی یا کاهش قابل‌توجه دفعات و شدت علائم خواهند بود. غیرسلیاکی‌ها نیز ممکن است بر اثر حساسیت به گلوتن دچار سردرد شوند که در این‌صورت نیازی به حذف کامل گلوتن از رژیم غذایی نیست، بلکه کاهش گلوتن مصرفی روزانه کفایت می‌کند.

برای اینکه بدانید آیا سردردتان ناشی از حساسیت به گلوتن است یا خیر، به‌مدت سه هفته از مصرف مواد غذایی گلوتن‌دار خودداری کنید و سپس مجددا مواد غذایی حاوی گلوتن را پله‌پله در رژیم غذایی‌تان بگنجانید. باید ببینید که وقتی گلوتن بیشتری می‌خورید، چه تغییراتی در علائم‌تان به‌وجود می‌آید. به‌این‌ترتیب می‌توانید بفهمید که مصرف گلوتن تا حداکثر چه مقداری موجب تحریک علائم‌تان نخواهد شد.

روغن نعناع فلفلی و اُسطوخُدوس هردو از خاصیت آرام‌بخشی و بی‌حس‌کنندگی برخوردارند و به‌ همین دلیل در تسکین و درمان سردرد مؤثرند.

روغن نعناع‌فلفلی اثر خنک‌کنندگی طولانی‌مدتی روی پوست برجای می‌گذارد. مطالعات نشان داده است که روغن نعناع‌فلفلی موجب افزایش قابل‌توجه جریان خون پوستی در ناحیه‌ی پیشانی و تسکین انقباضات عضلانی می‌شود. درنتیجه‌ی یک بررسی مشاهده شد که روغن نعناع‌فلفلی در ترکیب با اِتانول به کاهش حساسیت سردرد انجامید.

روغن اسطوخدوس به‌طور معمول به‌عنوان یکی از مواد تثبیت‌کننده خلق‌وخو و آرام‌بخش استفاده می‌شود. مطالعات نشان داده است که استفاده از روغن اسطوخدوس روش بی‌خطر و مؤثری جهت درمان سردردهای میگرنی است. در پژوهشی که در سال ۲۰۱۲ انجام شد، پژوهشگران نتیجه‌ی تأثیر استنشاق ۱۵ دقیقه‌ایِ اسطوخدوس را روی مبتلایان به سردرد بررسی کردند. مجموعا ۴۷ نفر در این پژوهش شرکت داشتند و هرکسی می‌بایست تا دو ساعت علائمش را هر ۳۰ دقیقه چک می‌کرد. در نهایت مشاهده شد که ۹۲ حمله‌ی سردرد از مجموع ۱۲۹ حمله‌ی گزارش‌شده به این روش جواب مثبت دادند.

هردوی این عطرمایه‌های روغنی در درمان سردرد مؤثرند. فقط کافی است چند قطره روغن نعناع‌فلفلی یا اسطوخدوس را کف دست‌تان بریزید و روی پیشانی، شقیقه‌ها و پشت گردن‌تان بمالید. اگر عطر این روغن‌ها یا مثلا اثر خنک‌کنندگی نعناع‌فلفلی برای‌تان قابل تحمل نیست، می‌توانید عطرمایه‌ی روغنی مورد استفاده‌تان را با مقداری روغن بادام، هسته‌ی انگور یا نارگیل رقیق کنید. گفتنی است که با اضافه‌کردن روغن نارگیل از خواص دیگری مانند متعادل‌سازی هورمون‌ها، مرطوب‌‌کنندگی پوست و کاهش چین و چروک نیز بهره‌مند خواهید شد.

«کایروپراکتیک» عبارت است از فن ماساژ و جابه‌جاکردن ستون‌فقرات. در درمان کایروپراکتیک از هیچ دارو یا درمان تهاجمی مانند جراحی استفاده نمی‌شود. این روش درمانی مانند خواص آنتی اکسیدانی در کاهش استرس اکسیداتیو مؤثر است. وقتی شمار رادیکال‌های آزاد در بدن از شمار آنتی‌اکسیدان‌ها پیشی بگیرد، یعنی استرس اکسیداتیو رخ داده است. این وضعیت موجب نابودی تمام اجزای سازنده‌ی سلول ازجمله پروتئین ها، لیپیدها و دی‌اِن‌اِی می‌شود.

آزمایش‌های بالینی مختلف نشان داده‌‌اند که درمان کایروپراکتیک به درمان سردرد کمک می‌کند. در یک پژوهش، ۲۲ درصد کسانی که تحت درمان کایروپراکتیک قرار گرفته بودند، ادعا داشتند که بیش از ۹۰ درصد از شدت سردردشان کاسته شد و ۴۹ درصد نیز عنوان کردند که شدت سردردشان پس از درمان کایروپراکتیک به‌ میزان قابل‌توجهی کاهش یافت. همچنین در مطالعات متعددی نشان داده شده است که درمان کایروپراکتیک به‌ویژه روی درمان سردرد تنشی و سردرد میگرنی اثر می‌کند. در پژوهشی که توسط کالج کایروپراکتیک کانادا انجام شد، ۶۱۳ نفر از مجموع ۷۲۹ شرکت‌کننده تحت درمان کایروپراکتیک قرار گرفتند و نتیجه‌ی درمان سردرد آنها بین خوب تا عالی ارزیابی شد، به این معنی که درمان کایروپراکتیک روش نتیجه‌بخش و مؤثری جهت رفع و درمان سردرد است.

برگ‌های گیاه بابونه گاوی در ساخت دارو کاربرد دارند. مطالعات نشان داده است که مصرف این گیاه موجب کاهش دفعات سردردهای میگرنی و علائم سردرد مانند درد، تهوع، استفراغ و حساسیت به نور و صدا می‌شود. پژوهشگران بریتانیایی درنتیجه‌ی مقایسه‌ی جامع مطالعات انجام‌شده در این زمینه دریافتند که بابونه‌ی گاوی در پیشگیری از میگرن مؤثر است و خطر خاصی به‌همراه ندارد.

درصورت تمایل می‌توانید از محصولات بابونه‌ی گاوی که معمولا از برگ‌های خشک‌شده‌ی این گیاه ساخته می‌شوند، استفاده کنید. مکمل‌های بابونه‌ی گاوی در انواع مختلفی به‌شکل تازه، فریزشده-خشک‌شده و خشک‌شده قابل خریداری‌اند. بابونه‌ی گاوی همچنین به‌شکل قرص، کپسول و عصاره‌ی مایع به‌فروش می‌رسد و دُز مصرفی عصاره‌ی آن جهت تسکین و درمان سردرد ۵۰ تا ۱۰۰ میلی‌گرم توصیه شده است.

گیاه سایبان (بابا آدم جنگلی) اثر التهابی مواد شیمیایی محرک سردرد به‌ویژه میگرن را کاهش می‌دهد. این گیاه همچنین گیرنده‌‌‌های بتا را مسدود می‌کند و موجب هدایت عادی جریان خون به مغز می‌شود. مصرف حداقل ۷۵ میلی‌گرم از این ماده دوبار در روز جهت کاهش قابل‌توجه سردرد توصیه شده است.

طبق نتایج پژوهشی چهارماهه، دفعات حملات میگرنی در شرکت‌کنندگانی که دوبار در روز ۷۵ میلی‌گرم گیاه سایبان مصرف کرده بودند، به‌میزان ۴۸ درصد کاهش یافت. این پژوهش که توسط کالج پزشکی آلبرت اینشتین انجام شد، نشان می‌دهد که مصرف گیاه سایبان روش مؤثری جهت تسکین علائم و درمان سردرد است.

بسیاری از ویتامین های گروه ب در ساخته‌شدن انتقال‌دهنده‌های عصبی مانند سِروتونین که معمولا در بیماران میگرنی به‌قدر کافی تولید نمی‌شوند، نقش دارند. کمبود یک یا چند ویتامین از ویتامین‌های گروه ب می‌تواند موجب کاهش انرژی، اِشکال در سلول‌های خونی، تأثیر روی غدد فوق‌کلیوی، مِه‌ مغزی و علائم سردرد شود.

ویتامین ب‌کمپلکس شامل هشت ویتامین محلول در آب است که عبارتند از تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین ب۶، فولات، ویتامین ب۱۲، بیوتین و پانتوتِنیک اسید. این ویتامین‌ها به‌اتفاق در تقویت سلول‌های مغزی، گردش خون، تقویت عملکرد سیستم ایمنی و سلامت قلبی‌عروقی مؤثرند. ویتامین‌های گروه ب محلول در آب‌اند و به‌همین دلیل اُوِردُز ویتامین ب به‌ندرت اتفاق می‌افتد و اگر هم مقدار اضافی‌ای از این ویتامین‌ در بدن باشد، از طریق ادرار دفع خواهد شد.

مطالعات نشان داده است که ویتامین ب‌۲ از دفعات و طول مدت میگرن می‌کاهد و ویتامین ب‌۳ نیز به‌دلیل بازکردن عروق خونی و درنتیجه افزایش گردش خون در کاهش و درمان سردرد عروقی مؤثر است. مصرف روزانه یک عدد ویتامین ب‌کمپلکس علاوه‌بر تسکین و درمان سردرد فواید دیگری نیز به‌همراه خواهد داشت.

در پژوهشی که به‌طور خاص روی خلق‌وخو و فشارهای روانیِ ناشی از استرس کاری مزمن انجام شد، تأثیر مصرف سه‌ماهه‌ی ویتامین ب‌کمپلکس با دُز بالا مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که مصرف ویتامین ب‌کمپلکس پس از ۱۲ هفته موجب کاهش قابل‌توجه کشمکش‌های شخصی و همچنین بهبود کلی حالات پریشانی، اندوه و بهبود افسردگی شد. پژوهشگران نتیجه گرفتند که ویتامین ب‌کمپلکس در درمان اختلالات خلقی و فشارهای روانیِ ناشی از استرس شغلی مؤثر است.

درمان خانگي سردرد ناشي از سرماخوردگي

قهوه و نوشیدنی‌های قندی و الکلی به‌دلیل کم‌آب‌کردن بدن می‌توانند سردردهای شدیدی ایجاد کنند. کسانی که در طول روز آب کافی مصرف نمی‌کنند نیز در معرض ابتلا به سردرد و علائم مربوطه قرار دارند. این درحالی است که با مصرف آب کافی بدون هیچ‌ هزینه‌ای به‌راحتی می‌توانید سرحال‌تر باشید و کمتر سردرد بگیرید.

مصرف میوه‌ها و سبزیجات آب‌دار علاوه‌بر رفع تشنگی به حفظ آب بدن کمک می‌کند. بیش از ۹۰ درصد ساختار برخی سبزیجات از آب تشکیل شده است. میوه‌ها و سبزیجات مغذیِ آب‌دار عبارتند از خیار، کرفس، تربچه، فلفل سبز، کلم، کدو سبز، گل‌کلم، بادمجان، اسفناج، هندوانه، توت‌فرنگی، گریپ‌فروت، طالبی و پرتقال.

طبق نتایج پژوهشی که توسط پژوهشگران بیمارستان ملی عصب‌شناسی و جراحی اعصاب در لندن انجام شد، نوعی سردرد موسوم به «سردرد کم‌آبی» نیز در میان انواع سردرد وجود دارد که به‌رغم شیوعِ مصرف ناکافی مایعات نادیده گرفته شده است. پژوهشگران بر این باورند که سردردهای ناشی از کم‌آب‌شدن بدن می‌توانند موجب اختلالات تمرکز و تحریک‌پذیری شوند.

سم زدایی بدن علاوه‌بر پاکسازی بدن از سموم مختلف یکی از مؤثرترین روش‌های پیشگیری از سردرد است. به‌منظور راه‌ پیداکردن سموم به سطح پوست باید آب را تا حد تحمل‌تان داغ کنید و سپس در آبِ درحال خنک‌شدن بنشینید تا بدن‌تان سم‌زدایی شود. همچنین می‌توانید ترکیبات زیر را نیز به وان آب داغ اضافه کنید تا خواص تنش‌زدایی این روش تقویت شود:

نشستن طولانی در وضعیت ثابت می‌تواند موجب ایجاد تنش در بدن و بروز علائم سردرد شود. بسیاری از ما هرروز ساعت‌ها پای لپ‌تاپ و میز کارمان می‌نشینیم که اگر وضعیت نشستن‌مان صحیح نباشد، فشار زیادی به ناحیه‌ی گردن وارد خواهد شد. به‌طورکلی نشستن طولانی در وضعیت ناصحیح ازجمله عوامل اصلی ایجاد سردردهای تنشی است. برای کاهش آسیب‌های ناشی از نشستن مداوم و پیشگیری از این‌ قبیل سردردها باید هر نیم‌ساعت یا حداکثر یک ساعت بلند شوید و چند حرکت کششیِ مخصوص سر و گردن انجام بدهید تا تنش‌های انباشته‌شده در بدن‌تان تخلیه شوند و از ابتلا به سردرد در امان بمانید.

تمرینات یوگا به رفع تنش‌های اضافه در بدن کمک می‌کنند. یوگا به‌دلیل پاک‌سازی ذهن و شل‌کردن عضلات موجب تقویت تنفس، تقویت عضلات و سیستم گردش‌خون می‌شود. پس هروقت احساس کردید در آستانه‌ی سردرد قرار دارید، چند حرکت یوگا مانند «حرکت سگ» یا «حرکت بچه» انجام بدهید.

طی پژوهشی که در سال ۲۰۱۲ توسط دپارتمان طب فیزیکی و توان‌بخشی در فنلاند انجام شد، تأثیر یک برنامه‌ی ۱۲ ماهه‌ی تمرینات کششی روی ۶۰ شرکت‌کننده‌ی زن مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که دفعات سردرد و شدت علائم به‌میزان ۶۹ درصد کاهش یافت. این نتایج پس از آنکه تمرینات استقامتی و قدرتی نیز به برنامه‌ی ورزشی‌ شرکت‌کنندگان اضافه شدند، باز هم بهبود یافت.

طب بازتابی (رِفلِکسولوژی) ازجمله هنرهای شفابخشی در طب سنتی چینی‌هاست که با تحریک نقاط یا نواحی مشخصی از پاها به درمان امراض مختلفی مانند سردرد کمک می‌کند. اما پژوهشگران هنوز به‌طور دقیق نمی‌دانند که طب بازتابی چگونه سازوکاری دارد.

خودتان هم می‌توانید برخی نقاط رفلکسولوژیِ درمان سردرد را در بدن‌تان تحریک کنید. طبق آموزه‌های طب بازتابی، چهار نقطه‌ی به‌خصوص در پاها و یک نقطه‌ی خاص روی سر وجود دارند که درصورت تحریک صحیح موجب رفع و درمان سردرد و میگرن خواهند شد. ابتدا باید ناحیه‌ی بین شست پا و انگشت دومی را ماساژ بدهید (تصویر ۱). اگر در قسمت شقیقه‌ی راست‌تان سردرد دارید، این کار را روی پای چپ‌‌‌تان انجام بدهید و اگر سردردتان در قسمت شقیقه‌ی چپ‌تان است، ماساژ را روی پای راست‌تان اِعمال کنید. جهت رفع و درمان سردرد همچنین می‌توانید نقطه‌ی تای چونگ یا لیوِر۳ را فشار بدهید (تصویر ۲). این کار را نیز باید روی پای عکس سمتی که سردرد دارید، انجام بدهید. اگر هم در هر دو طرف سردرد دارید، می‌توانید هر دو پا را ماساژ بدهید.

نقطه‌ی دیگری که به درمان سردرد کمک می‌کند، در لبه‌ی بیرونیِ بالای پا در قسمت تلاقی استخوان‌های انگشت کوچک و یکی‌مانده به‌آخر واقع شده است (تصویر ۳). اگر سردردتان از طرفین سر به سمت پیشانی کشیده می‌شود، نقطه‌ی مذکور را ۳۰ تا ۶۰ ثانیه فشار بدهید. اما اگر در ناحیه‌ی صورت مانند سینوس‌ها احساس درد می‌کنید، باید قسمتی را که در تصویر ۴ مشخص شده است، تحریک کنید. این قسمت روی انگشت شست پا و در قسمت پایینی ناخن به‌سمت محل آغاز انگشت قرار دارد.

دقت داشته باشید که این نقاط را در دوران بارداری تحریک نکنید.

طب سوزنی با قدمتی ۲۵۰۰ ساله جزو درمان‌های کل‌گرایانه‌ی طب سنتی چینی‌هاست و در درمان بیماری‌های مختلفی ازجمله سردرد و میگرن کاربرد دارد. در طب سوزنی تلاش درمانگر بر این است که انرژی بدن را با تحریک نقاط خاصی متعادل کند. در مطالعات متعدد ثابت شده است که این روش به بهبود بیماری‌ها و دردهای مزمن کمک می‌کند.

استراحت‌کردن یا نشستن در اتاق تاریک به رفع علائم میگرن کمک می‌کند. چشم‌هایتان را ببندید و روی رفع تنشی که در گردن، پشت و شانه‌ها‌ی‌تان احساس می‌کنید، متمرکز شوید.

فلفل کایِن موجب تحریک گردش‌خون و کاهش اسیدیته می‌شود و از درمان‌های مؤثر سردرد به‌شمار می‌رود. کَپسایسین موجود در فلفل کاین ماده‌ی مناسبی جهت درمان التهاب و درد است. فلفل کاین می‌تواند از طریق تحریک پاسخ درد در ناحیه‌ی دیگری از بدن عامل ایجاد احساس درد را که ماده‌ی P نام دارد، از بین ببرد. وقتی ماده‌ی P به‌میزان کمتری در بدن وجود داشته باشد، پیام درد به مغز نمی‌رسد و درنتیجه احساس تسکین درد به‌وجود می‌آید. فلفل کاین همچنین درصورت استفاده‌ی موضعی قادر به رفع علائم سردرد و شل‌کردن عضلات است. این نوع فلفل در برخی کشورها مانند ایالات متحده‌ی آمریکا بیشتر به‌عنوان طعم‌دهنده استفاده می‌شود، اما در برخی دیگر از نقاط جهان مانند آمریکای شمالی و چین دارای مصارف غیرخوراکی و درمانی است.

کمپرس چه از نوع گرم و چه از نوع سرد در درمان سردرد کاربرد دارد. معمولا مبتلایان به سردردهای تنشی کمپرس گرم و میگرنی‌ها کمپرس سرد را ترجیح می‌دهند. با این‌حال اگر سردرد تنشی یا میگرنی دارید، می‌توانید هردو کمپرس را امتحان کنید تا ببینید کدام‌یک به سردردتان جواب می‌دهد.

تهیه‌ی این پماد در کل حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان می‌برد و جهت ۳۰ بار استفاده کفایت می‌کند. این پماد دست‌ساز با نفوذ به عمق عضلات موجب احساس تسکین و راحتی می‌شود و به‌ویژه در تسکین و درمان سردرد و کاهش تنش‌ کاربرد دارد.

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

15000تومان

var head = document.getElementsByTagName(“head”)[0];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

مترجم گروه دانش و سلامت روزنامه‌ی جام جم. دانش آموخته‌ی ادبیات انگلیسی. علاقه‌مند به نقد روانکاوانه. بی‌نهایت عاشق نقاشی.

شفا با خدای متعالست ، انسانها و … وسیله میتوانند باشند بخواست خدای متعال

خواص خوراکی ها

خواص سیر برای مو و طرز تهیه ماسک موی سیر برای تقویت مو

مضرات سرکه سیب؛ ۱۱ خطر احتمالی مصرف بیش از حد سرکه سیب

خواص بادرنجبویه؛ ۹ دلیل قانع‌کننده برای مصرف دمنوش بادرنجبویه

برای کاهش چربی خون چه بخوریم؛ ۹ خوراکی سالم برای کنترل چربی خون

ژل رویال چیست؛ خواص آن برای لاغری، جوان ماندن و سلامتی

آخرین مطالب

چطور بازدهی تبلیغات بنری را بالا ببریم؟


معرفی کتاب شغلی که زندگی‌ست

برای سفر به شمال کدام شهرها را انتخاب کنیم؟

معنی نوستالژی؛ دلایل و راه‌های غلبه بر آن

۸ اشتباه رایج در هدف گذاری که شما را از موفقیت دور می‌کند

ترین های جهان

تمیزترین شهرهای جهان در کدام کشورها قرار دارند؟

معروف ترین آشپزهای جهان که در حرفه‌ خود بهترین هستند

بهترین فیلم های عاشقانه جهان که شما را در فضایی رمانتیک غرق می‌کنند


ثروتمندترین کشورهای جهان کدام‌اند؟


ثروتمندترین زنان جهان در سال ۲۰۱۸

عجایب هفتگانه جهان؛ ۷ بنای حیرت‌انگیز تمدن‌های کهن

۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز



باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر نام و آدرس سایت مجاز می باشد .




خانه

موبایل

درمان های خانگی ساده برای رهایی از علائم آنفلوانزای خفیف مفیدند.

 

درمان خانگي سردرد ناشي از سرماخوردگي

علائم آنفلوانزا یک مشکل جهانیست! از تب و سرفه گرفته تا گلو درد، گرفتگی بینی، درد بدن و لرز همگی از علایم شایع این بیماری اند اما راه هایی نیز برای احساس بهتر و کم شدن علائم بیماری وجود دارد.

 

تجویز داروهای ضد ویروسی اگر مدت کوتاهی از شروع بیماری گذشته باشد ممکن است علائم آنفولانزا را کاهش داده و بیمار را تسکین دهد با این حال در بسیاری از موارد درمان های خانگی ساده برای رهایی شما از علائم آنفلوانزای خفیف مفیدند.

1- نوشیدن مایعات:آنفلوانزا می تواند بدن شما را با کم آبی مواجه کند، به خصوص اگر بیماری همراه استفراغ یا اسهال باشد. بنابراین مطمئن شوید که مایعات به اندازه کافی مصرف می کنید. آب خوب است, همچنین آب میوه، شربت ها و سرم های خوراکی نیز مفیدند. اما باید از مصرف نوشیدنی های کافئین دار خودداری کنید، زیرا کافئین یک ماده ادرارآور است. چای گیاهی با عسل می تواند گلودرد را تسکین دهد. اگر شما احساس تهوع، دارید سعی کنید جرعه جرعه مایعات را بنوشید, نوشیدن یک مرتبه ممکن است باعث برگرداندن مایع شود. چگونه می توانید مطمئن شوید که به اندازه کافی مایعات مصرف کرده اید؟ ادرار شما باید به رنگ زرد کمرنگ و تقریبا بی رنگ باشد.

2- سوپ بخورید:از گذشته والدین دلسوز برای کودکانشان که به سرماخوردگی مبتلا می شدند سوپ مرغ درست می کردند، اما آیا این کار تاثیری هم داشته است؟ در یک مطالعه منتشر شده در مجله ی پزشکی اینطور آمده است که سوپ مرغ به کاهش علائم عفونت های دستگاه تنفس فوقانی مانند آنفولانزا کمک می کند و قطعا مفید است.

 

اما همه پزشکان موافق این موضوع نیستند و معتقدند هنگام بیماری وقتی شمایک کاسه سوپ مرغ گرم می خورید و بخار آن وارد بینی تان می شود تنها تولید احساس خوبی می کند نه بیشتر و این یک مسئله ی ذهنی است و فقط باعث می شود شما احساس بهتری داشته باشید و هیچ دلیل علمی دیگری ندارد.

 

3- استراحت کنید : به بدن خود گوش دهید, اگر به شما می گوید نمی خواهد ورزش کند، نکنید و اگر به شما اصرار دارد که تمام روز را در رختخواب بمانید، انجام دهید. در انجام کارهای روزانه به خود فشار نیاورید بخصوص در مواجهه با علائم شدید سرماخوردگی و آنفلوآنزا. استراحت کنید و شب ها زود به رختخواب بروید تا بدن توانایی برای مبارزه با عفونت را داشته باشد. چرخه خواب خوب به کار سیستم ایمنی بدن کمک می کند, سعی کنید هر شب هشت ساعت کامل بخوابید.

4- رطوبت:تنفس هوای مرطوب به تسکین گرفتگی بینی و درد گلو کمک می کند. یک استراتژی خوب زیاد حمام کردن است. چند بار در روز حمام کنید یا یک حمام طولانی مدت داشته باشید، استنشاق بخار و استفاده از تبخیر آب یک مرطوب کننده خوب برای راه های تنفسی و گلویتان است.(استفاده از دستگاه بخور نیز بسیار مفید است)

 

5- بخور بگیرید :یک راه سریع برای باز کردن راه های هوایی مسدود بخور است. یک قابلمه آب را به جوش بیاورید و از روی شعله بر دارید یک پارچه یا حوله روی سرتان بیاندازید, چشمان خود را ببندید و سر خود را روی بخار قابلمه نگه دارید و به مدت 30 ثانیه تنفس عمیق از طریق بینی داشته باشید. اضافه کردن یک یا دو پر نعناع یا روغن به آب باعث قدرت خلط آوری می شود و تکرار این عمل بسیار مفید است.

 

شستشوی بینی خطر ابتلا به عفونت سینوسی را کاهش می دهد.

 

6- کمپرس گرم:کمپرس گرم بر روی پیشانی و بینی خود با پارچه گرم یک راه بسیار خوب برای از بین بردن سردرد است.

 

7- آبنبات بمکید:قطره سرفه، قرص ها و آب نبات های مکیدنی گلو، می تواند به طور شگفت آوری سبب کاهش سرفه و گلو درد شوند. برخی از پزشکان، قرص حاوی صمغ نارون را پیشنهاد می کنند پیشنهاد دیگران قرص(زینک) برای کمک به کوتاه شدن علائم سرماخوردگی است، البته همه موافق نیستند و معتقدند که اگر این روش ها موثرهم باشد تاثیر ان بسیار اندک است .

8- غرغره کردن با آب نمک:غرغره کردن با آب نمک به شما کمک می کند تا از شر خلط ها که در پشت گلو جمع می شوند خلاص شوید، همچنین می تواند به کاهش گرفتگی گوش کمک کند.

9- شستشوی داخل بینی:سعی کنید داخل بینی تان را بشویید. برای رهایی از گرفتگی و ترشحات پشت بینی و شاید کاهش خطر ابتلا به عفونت سینوسی برخی از پزشکان شستشوی بینی را توصیه می کنند. شما می توانید در ظرفی آب نمک بریزید و یک سوراخ بینی را گرفته و با دیگری مایع را با شدت تنفس کنید تا به داخل مجاری تنفسی تان رفته و معابر بینی را پاک کند. شما می توانید از سرم شستشو نیز استفاده کنید.

 

10- یک پرستار برای خودتان دست و پا کنید:یک پرستار شاید نتواند دمای بدن شما را پایین تر آورد یا گلو درد تان را در مان کند، اما داشتن کسی که کنار شماست و شما را به تخت می برد و مایعات و سوپ تان را می آورد, می تواند برای شما بسیار آرامش بخش باشد, اگر یک دوست یا عضو خانواده برای کمک به شما حضور داشته باشد، حتی اگر حضور وی تنها برای چک کردن شما باشد باعث بهتر شدن حالتان خواهد شد. منبع:shafajoo.com


بیشتر بخوانید تا سالم بمانید

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر نام و آدرس سایت مجاز می باشد .

درمان خانگي سردرد ناشي از سرماخوردگي
درمان خانگي سردرد ناشي از سرماخوردگي
10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *