درمان افسردگي شديد با گياهان دارويي

دوره مقدماتی php
درمان افسردگي شديد با گياهان دارويي
درمان افسردگي شديد با گياهان دارويي




خانه

موبایل

 

دوره مقدماتی php

گیاهان دارویی ضد افسردگی

 

درمان افسردگي شديد با گياهان دارويي

برای درمان انواع افسردگی، سالیان درازی است که از انواع داروهای ضد افسردگی شیمیایی استفاده می شود ولی چون درمان افسردگی گاهی چندین ماه یا چندین سال طول می کشد، مصرف کنندگان این داروها همیشه از عوارض جانبی آن ناراضی و نگران هستند.

افسردگی را با گیاهان دارویی فیتیله پیچ کن!برای درمان انواع افسردگی، سالیان درازی است که از انواع داروهای ضد افسردگی شیمیایی استفاده می شود ولی چون درمان افسردگی گاهی چندین ماه یا چندین سال طول می کشد، مصرف کنندگان این داروها همیشه از عوارض جانبی آن ناراضی و نگران هستند؛ به همین دلیل، به تازگی تحقیقات وسیعی روی گیاهان دارویی ضد افسردگی و آرام بخش صورت گرفته و تعدادی داروی گیاهی موثر و دارای حداقل اثرات جانبی به بازارهای جهانی عرضه شده است؛ البته مصرف این گیاهان هم، بدون عارضه نیست و خواندن این مطلب نباید باعث شود داروهایی را که پزشک برای تان تجویز کرده، به طور ناگهانی قطع کنید اما شاید با مشورت و تحت نظر پزشک تان بتوانید کم کم آنها را جایگزین داروهای شیمیایی کنید. در این مطلب به معرفی تعدادی از این گیاهان می پردازیم:سنبل الطیبسنبل الطیب یکی از قدیمی ترین گیاهان دارویی است که در ایران و جهان از آن برای مصارف گوناگون دارویی، غذایی و بهداشتی استفاده می شود. این گیاه به صورت وحشی در جنگل های کم درخت در حاشیه جویبارها و گودال ها می روید.قسمت مورد استفاده این گیاه ریشه آن است و معمولا از ریشه گیاهی که بیش از 3 سال عمر دارد، استفاده می شود. سنبل الطیب پس از خشک شدن به رنگ قهوه ای در می آید و طعم آن تلخ ولی خوشبو و معطر است و عطر آن پس از خشک شدن، بیشتر می شود. بوی مطبوع این گیاه به قدری است که گربه آن را از فواصل دور هم تشخیص می دهد و به طرف آن می رود؛ به همین علت، به این گیاه علف گربه نیز می گویند.

سنبل الطیب خاصیت آرام بخش دارد و برای درمان افسردگی مفید است

تاثیر دارویی ریشه تازه این گیاه، 3 برابر خشک شده آن است. سنبل الطیب باید در حرارت کم، خشک شود زیرا حرارت بالا تمام اثر دارویی آن را از بین می برد. یکی از مهم ترین خواص دارویی این گیاه خاصیت آرام بخش بودن آن است. سنبل الطیب با داشتن خاصیت ضد تشنج در رفع ناراحتی های عصبی و کاهش صرع نیز مفید است. دلهره، تشویش و نگرانی را تا حد زیادی از بین می برد و جایگزین خوبی برای قرص ها و داروهای آرام بخش است.نحوه مصرفمقدار 2 تا 4 گرم سنبل الطیب را که قبلا کوبیده شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزی 3 بار، هر بار یک فنجان میل کنید. این نوشیدنی معالج تمام حالات عصبی، سرگیجه، ناآرامی های عصبی، ضد ترس شبانه اطفال و آرام بخش بسیار خوبی برای کارهای فکری زیاد است.

 

علف چاییکی از بهترین داروهای گیاهی ضد افسردگی که خاصیت دارویی و خواص ارزنده دیگری نیز دارد، علف چای است. قدمت مصرف این گیاه بیش از 2 هزار سال است و نزد بیشتر اقوام و ملل جهان به عنوان بهترین داروی بیماری های عصبی مورد استفاده بوده است. اکنون بیش از 50 کارخانه داروسازی جهان از گیاه علف چای، داروهای مختلف ضد افسردگی تهیه می کنند. این گیاه در ایران با نام های دیگری نظیر گل راعی، علف هزار چشم و هوفاریقون شناخته می شود.

  

یکی از بهترین داروهای گیاهی ضد افسردگی علف چای نیست

  قسمت مورد استفاده این گیاه، سرشاخه گلدار گیاه تازه یا گیاه خشک شده و نیز گل های تازه گیاه است. علف چای در درمان افسردگی های خفیف عصبی همچون افسردگی های دوران یائسگی و درمان خستگی های عصبی موثر است. خاصیت این گیاه در درمان افسردگی به اثبات رسیده است. ماده موثر این گیاه هایپریسین است. این گیاه را نیز می توانید به صورت چای، دم کرده و نوش جان کنید.

زعفرانزعفران بومی نواحی مختلف آسیا، به ویژه جنوب غرب آسیا، جنوب اروپا و خوب اسپانیاست. قسمت مورد استفاده این گیاه که به نام زعفران در بازار تجارت موجود است انتهای خامه و کلاله گل است. زعفران حاوی مواد چرب، املاح معدنی، موسیلاژ و اسانس های فراوانی است. رنگ زعفران مربوط به ماده ای به نام کرویسن است. مهمترین خاصیت زعفران که از قدیم مورد توجه بوده درمان افسردگی است. 

 زعفران باعث تحریک اعصاب شده و برای درمان افسردگی مفید است

 

زعفران بوی قوی و طعمی تلخ دارد، باعث تحریک اعصاب شده، اثر مسکن دارد و دارای خاصیت آرام بخشی و خواب آوری است و بالاخره اگر می خواهید همیشه شاد و خندان باشید، زعفران بخورید. زعفران را باید در شیشه های دربسته و دور از تور نگه داری کنید زیرا عطر و رنگ خود را در اثر نور از دست می دهد. اسانس زعفران تبخیر شدنی است و در صورت نگه داری نامناسب به مرور زمان اسانس آن تبخیر، از اثرات دارویی و طعم مزه آن کاسته شده و مرغوبیت خود را نیز از دست می دهد.با توجه به اینکه مواد معطر گیاه در حالت پودر شده، بسیار سریع تر از پودر نشده آن تبخیر می شود پس بهتر است زعفران را تا موقع مصرف پودر نکنید یا در صورت پودر کردن، در ظرف دربسته نگه داری کنید. از مضرات زعفران این است که روی سیستم تولید مثل اثر دارد؛ بنابراین زنان حامله باید از خوردن زیاد آن اجتناب کنند. در ضمن خوردن زیاد زعفران برای کلیه ها مضر است و اشتها را نیز کم می کند.

 

منبع:ماهنامه پزشک شهر/برترین ها


نگران ریزش موهای خود نباشید

موهایی پرپشت و زیبا داشته باشید

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر نام و آدرس سایت مجاز می باشد .



باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر نام و آدرس سایت مجاز می باشد .

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع فیلم آموزشی و مقالات آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) چندین دارو را برای درمان افسردگی تأیید کرده‌ است. اگر به افسردگی دچار هستید ولی قصد استفاده از این داروها را ندارید، انتخاب‌های دیگری هم پیش روی شما هستند. برخی افراد به گیاهان دارویی و درمان‌های طبیعی پناه می‌برند تا از علائم این بیماری خلاص شوند. خیلی از این درمان‌ها قرن‌هاست به‌عنوان درمان ثانویه یا درمان خانگی استفاده می‌شوند. خیلی از گیاهان دارویی به‌عنوان بهبود‌دهنده‌های خُلق شناخته شده‌اند. افرادی که دائما احساس ناراحتی و ناامیدی می‌کنند می‌توانند از این دارو استفاده کنند. تحقیقاتی برای اثبات تأثیرات گیاهان دارویی در درمان افسردگی انجام شده‌اند. این مقاله را بخوانید تا با درمان افسردگی با داروهای گیاهی آشنا شوید.

درمان افسردگي شديد با گياهان دارويي

گیاه مخمر سنت جان در اروپا، غرب آسیا و شمال آفریقا یافت می‌شود. این گیاه در ایران با نام‌های علف چای یا گل راعی شناخته می‌شود. اروپایی‌ها معمولا از این گیاه برای درمان افسردگی استفاده می‌کنند. متاسفانه FDA هنوز این دارو را برای درمان افسردگی تأیید نکرده است.

استفاده از مخمر سنت جان باعث افزایش سرتونین در بدن می‌شود. سرتونین ماده‌ای است که در مغز ترشح می‌شود. این ماده باعث خوشحالی شما می‌شود. افراد مبتلا به افسردگی سرتونین کمی دارند. چندین داروی ضدافسردگی هم هستند که همین عملکرد را دارند.

طبق یافته‌های مؤسسه ملی سلامت (NIH) مخمر سنت جان به انواع خفیف افسردگی کمک می‌کند. ولی تأثیرات آن هنوز به‌صورت قطعی تأیید نشده‌اند. در سال ۲۰۰۸، محققان ۲۸ آزمایش را روی تأثیر مخمر سنت جان بررسی کردند. آنها مخمر سنت جان را با داروهای شیمیایی مؤثر در درمان افسردگی خفیف مقایسه کردند و به این نتیجه رسیدند مخمر سنت‌ جان همان تأثیر را با عوارض جانبی کمتر دارد. از طرف دیگر، مرکز ملی داروهای تکمیلی و جایگزین در NIH دو تحقیق جداگانه انجام داد که این گیاه هیچ تأثیری روی درمان افسردگی نداشت.

باید توجه داشته باشید که مخمر سنت جان با خیلی از دارو‌ها سازگاری ندارد. مخصوصا دارو‌هایی که خون را رقیق می‌کنند، ضدبارداری هستند یا برای شیمی‌درمانی استفاده می‌شوند. بنابراین قبل از استفاده از این دارو حتما با پزشک خود مشورت کنید.

اسید‌های چرب امگا ۳ نوعی از چربی سالم هستند که در انواع ماهی مانند سالمون، قزل‌آلا و ساردین وجود دارند. آنها را می‌توان به صورت دارو هم پیدا کرد. این اسیدهای چرب معمولا با نام کپسول روغن ماهی فروخته می‌شوند. محققان کلینیک مِیو (Mayo) به این نتیجه رسیدند افرادی که مواد مغزی موجود در روغن ماهی را در بدن خود ندارند، بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی هستند. پس بهتر است هر دو نوع اسید چرب، DHA و EPA را در بدن خود افزایش دهید.

خوردن کپسول‌های روغن ماهی یکی از راه‌های افزایش اسید‌های چرب امگا ۳ در بدن است. ولی علاوه‌بر آن می‌توانید ماهی را هم در رژیم غذایی خود بگنجانید. اگر در هفته ۳ بار ماهی بخورید، دیگر نیازی به خوردن کپسول‌های روغن ماهی ندارید.

به‌خاطر داشته باشید که برخی ماهی‌ها مقدار زیادی سرب دارند. ماهی‌هایی مانند شمشیرماهی، تاج‌ماهی، شاه‌ماهی ماکارل و کوسه شامل این گروه هستند. از خوردن این ماهی‌ها صرف نظر کنید. به‌جای آن به سراغ تن ماهی، سالمون، قزل‌آلای آب‌ آزاد، و ساردین بروید که سرب کمتری دارند.

زعفران ادویه‌ای است که از بخش خشک گیاه کروکوس به‌دست می‌آید. این گل از خانواده‌ی آیریس است. تحقیقی منتشرشده در مجله‌ی درمان‌های جایگزین به همین مسئله می‌پردازد. طبق این تحقیق استفاده از کُلاله زعفران (در انتهای برچه، بخش میله‌مانند گل) تأثیر مثبتی در درمان افسردگی خفیف تا متوسط دارد.

SAM-e مخفف اس-آدنوزیل‌متیونین است. این داروی کمکی طوری طراحی شده که مانند مواد شیمیایی شادی‌آفرین طبیعی بدن عمل کند. طبق گزارش کلینیک میو، در آمریکا SAM-e یک مکمل غذایی است. FDA آن را به‌عنوان دارو قبول نمی‌کند.

از این دارو نباید به همراه داروهای ضدافسردگی استفاده کنید. استفاده زیاد ممکن است موجب معده‌درد و یبوست شود.

ممکن است ارتباطی بین اسید فولیک پایین و تأثیر داروهای دیگر ضدافسردگی وجود داشته باشد. تحقیقات نشان داده‌اند که استفاده از ۵۰۰ میکروگرم اسید فولیک تأثیر داروهای ضدافسردگی را افزایش می‌دهد.

یکی از روش‌های افزایش فولات این است که هر روز از غذاهای دارای فولات استفاده کنید. این غذاها شامل لوبیا، عدس، غلات صبحانه‌ی غنی‌شده، سبزیجات با برگ‌های تیره، تخمه‌ی آفتابگرادان و آووکادو می‌شوند.

«روی» هم یکی از مواد غذایی است که بر عملکردهای ذهنی مانند یادگیری و رفتار تأثیر دارد. تحقیقی در مجله‌ی روان‌شناسی زیستی نشان می‌دهد که کمبود روی در خون باعث افسردگی می‌شود.

مجله‌ی عصب‌شناسی تغذیه می‌گوید استفاده‌ی روزانه از قرص‌های ۲۵ میلی‌گرمی روی برای ۱۲ هفته می‌تواند علائم افسردگی را کاهش دهد. استفاه از قرص روی می‌تواند مقدار اسید‌های چرب امگا ۳ موجود در بدن را هم افزایش دهد.

فروشگاه‌های مواد غذایی سالم ممکن است مکمل‌های غذایی و داروهای گیاهی را برای بهبود افسردگی عرضه کنند. اما گزارشی منتشرشده در مجله‌ی پیشرفت‌های BJPsych می‌گوید که تأثیر این داروها در درمان افسردگی هنوز اثبات نشده‌ است. این دارو‌ها شامل این موارد می‌شوند:

اگر می‌خواهید از یکی از اینها یا سایر گیاهان دارویی استفاده کنید،‌ حتما اول با دکتر خود مشورت کنید. باید مطمئن شوید که با داروهای دیگری که استفاده می‌کنید، تداخل ندارند.

همچنین باید بدانید که FDA هیچ نظارتی روی گیاهان دارویی یا مکمل‌های غذایی ندارد. بنابراین ممکن است این مواد از کیفیت یا خلوص خوبی برخوردار نباشند. همیشه این مواد را از محل مطمئنی تهیه کنید.

اگرچه برخی از این مواد غذایی و گیاهان دارویی در درمان افسردگی مؤثر بوده‌اند، ولی در صورت ابتلا به افسردگی شدید نباید از آنها به‌عنوان درمان قطعی استفاده کنید. افسردگی می‌تواند مشکلی خیلی جدی باشد. با پزشک خود همکاری کنید تا بتوانید بهترین درمان مؤثر را پیدا کنید.

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

ممنون از شما

سلام.
خسته نباشید.
ممنونم از کارتان.

غلامعلی کشانی هستم.
مترجم. و معتقد به شکست درمانگری پزشکی رایج:
متشکرم،
از توجه و اعتنای تون به این بحث
از انتخاب مقاله از مرجعی احتیاط کننده (در مورد توصیه ها؛ مرجعی با گرایش علمی و و نه زردِ بازاری؛
و از ترجمه ی مقاله.

درمان افسردگي شديد با گياهان دارويي

اما یه نکته:

جای علف چای در اصل مقاله و پانوشت ویراستار و مترجم و وب مستر تان خالی بود.
یک جستجوی مختصر و بعد مفصل، پرونده ی پژوهشی و دارویی ی این گیاه- دارو را برایتان آشکار می کند.

پزشک دارو ساز سواد دار، به بیمار می گوید : باید بین فلوکستین و قطره ی علف چای یکی را انتخاب کنی. هر دو یک کارکرد دارند.
پژوهش های انجام شده در آلمان، این دارو را موثر تر از فلوکستین نشان داده اند.
===========
کلیپ خوب تون در مورد کار آقایان در خانه را در کانالم استفاده خواهم کرد.

با احترام،
کمترین، کشانی

سلام دوست عزیز
سپاس از لطف و توجه شما
مورد اول یعنی «St. John’s wort» همون علف چای یا گل راعی هست.
خوشحالیم که با مطالعه و بازنشر مطالب همراهی‌مون می‌کنید. ?

روانشناسی

سندرم سیندرلا؛ اختلالی فراگیر که هر زنی باید درمورد آن بداند

آزار جنسی کودکان؛ هر آنچه والدین باید بدانند

علائم اوتیسم در بزرگسالان؛ ۱۰ نشانه تشخیص و ۵ روش درمان آن

۹ نشانه که می‌گوید کمال گرایی شما از کنترل خارج شده است

ترس از دست دادن چیست و چگونه با آن مقابله کنیم؟

آخرین مطالب


چطور ایمیل تأثیرگذارتری بنویسیم؟

خواص کرن بری؛ ۴ خاصیت درمانی این سوپر غذای سرشار از انواع ویتامین

۱۰ اشتباهی که شرکت‌های کوچک و متوسط مرتکب می‌شوند

پاک کردن تتو با لیزر؛ مراحل، روش‌های جایگزین و عوارض آن

انواع پنیر؛ ۱۵ نوع پنیر خوشمزه و محبوب در دنیا

ترین های جهان

زیباترین گلهای جهان که مبهوت زیبایی‌شان می‌شوید

خنده دارترین جوایز نوبل در سال ۲۰۱۸ برای دستاوردهای علمی مضحک


عجیب ترین میوه های دنیا چه خواصی دارند؟

بهترین فیلم های رازآلود جهان که ذهن شما را ساعت‌ها درگیر خود می‌کنند

بهترین انیمیشن های جهان برای کودکان و بزرگسالان


با خاص ترین ماشین های دنیا آشنا شوید

۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز

خانه >> مقالات روانشناسی و ضمیر ناخودآگاه >> درمان افسردگی با گیاهان دارویی

افسردگی یکی از مشکلات روحی و روانی است که در انواع خفیف، متوسط و شدید در همه ی افراد جوامع یافت می شود. برای درمان افسردگی از داروهای شیمیایی استفاده می کنند اما به دلیل عوارض جانبی این داروها، در بلند مدت استفاده از گیاهان دارویی پیشنهاد می شود. برای درمان افسردگی با گیاهان دارویی، طی دو سه دهه گذشته، تحقیقات زیادی بر روی گیاهان ضد افسردگی انجام گرفته و تعدای از این داروهایی که در درمان موثر واقع شده اند معرفی شده است. داروهای گیاهی در بسیاری از موارد جایگزین داروهای شیمیایی ضد افسردگی میشود.

از بهترین داروهای گیاهی ضد افسردگی می توان گیاهی بانام علمی St.JOH NS WORT نام برد. این گیاه پرخاصیت دارویی، در ایران با نام های مختلف ؛ علف چای، علف هزار چشم، گل راعی و هوفاریقون شناخته می شود. در درمان افسردگی با گیاهان دارویی عواملی همچون شرایط آب و هایی مهم هستند. به علت شرایط آب هوایی، گیاهان دارویی ایران از خاصیت و مرغوبیت بالایی برخوردارند. برای نمونه علف چای تولید شده در ایران بهترین کیفیت را دارد و داروهای ساخته شده از آن به نام هایپیران، از نظر کیفیت و استاندارد در حد بالایی قراردارند. داروی هایپیران در درمان افسردگی، انواع مشسکلات عصبی، پرخوابی و … استفاده می شود. هایپیران عوارض جانبی نداشته اما در برخی موارد اختلال دارویی با سایر داروها ایجاد می کند. و برای سنین مختلف می توان با تجویز پزشک، استفاده کرد.

یکی از ابزارهای فوق العاده برای درمان افسردگی به شکلی کاملا درونی و طبیعی استفاده از قدرت ناخودآگاه برای بهبود وضعیت روانی است . برای این منظور سابلیمیران به عنوان مرجع فایل های پیام های پنهان سابلیمینال فوق العاده ای را در این زمینه تولید کرده که بسیار کمک حال این عزیزان خواهد بود :

درمان افسردگی با فایل مخصوص تاثیرگذاری بر ضمیر ناخودآگاه | می توایند برای مشاهده دیگر آلبوم های سابلیمیران از طریق منو سایت اقدام کنید .

درمان افسردگي شديد با گياهان دارويي

نکاتی را در مصرف گیاهان دارویی در درمان افسردگی، باید مد نظر قرار داد از جمله اینکه، گیاهان دارویی دیر اثر می کنند. بنابرین بعد از 2 تا 3 هفته پس از مصرف نباید انتظار تاثیر داشت. اثر داروهای گیاهی به طور موثر، بعد از یک ماه ظاهر می شود. و به تدریج به حداکثر می رسد. مقدار مصرف دارو باید براساس، راهنما، رعایت و بطور منظم و مرتب مصرف شود. در داروهای گیاهی، مدت مصرف و نظم در مصرف ، شرط اصلی در اثر بخشی دارو می باشد. بنابرین افرادی که دارای حوصله و نظم و دقت بیشتری هستند، در درمان افسردگی با گیاهان دارویی، نتیجه بهتری کسب می کنند.

اما نکته مهمی که افراد در درمان افسردگی باید مد نظر قرار بدهند مدت زمان درمان است. به این معنی که درمان افسردگی احتیاج به زمان بیشتری دارد و باید با امیدواری درمان را پیش ببرند و ایمان داشته باشند که می توانند افسردگی را رفع کنند و زندگی سالم و شادی را داشته باشند.

همچنین ملاحظه کنید مقاله :  درمان افسردگی در مردان

در این قسمت گیاهان آرام بخش و نشاط آوری را معرفی می کنیم که برای درمان افسردگی بسیار مفیده هستند و از گیاهان دارویی ضدافسردگی محسوب می شوند. این گیاهان می توانند بهتر از داروهای شیمیایی عمل کنند.

این گیاه، آرام بخش است و در درمان و کمک به از بین رفتن افسردگی و اضطراب تاثیر زیادی دارد. از این گیاه در درمان هیجان، سردردهای عصبی، کندی حافظه و …  استفاده می شود. همچنین به تقویت قلب کمک می کند. بهترین روش مصرف این گیاه، خوردن جوشانده آن است.

شقایق بطور معجزه آسایی آرام بخش بوده و در رفع دردهای عصبی و بی خوابی، عملکرد خوبی دارد. برای مصرف این گیاه دارویی پیشنهاد می شود دم کرده آن را قبل از خواب میل نمایید.

این گیاه در رفع افسردگی بسیار مفید است. و علاوه بر افسردگی در درمان ناراحتی های معده و روده و … تجویز می شود. برای درمان افسردگی می توان، از دم کرده ترکیبی بابونه، گل زیرفون و بهارنارنج ، استفاده کرد.

گیاه ترشک به شدت نشاط آور می باشد و در درمان افسردگی بسیار مفید است.این گیاه اغلب در نواحی کوهستانی می روید و به عنوان سبزی خوراکی هم استفاده می شود. برای استفاده از این گیاه بهتر است  از دم کرده آن روزانه یک فنجنان مصرف شود.

همچنین ملاحظه کنید مقاله :   درمان افسردگی مزمن

قبل از معرفی این نوع دمنوش ها، توصیه می شود در مصرف دم نوش های گیاهی حتما با پزشک و متخصص طب سنتی، مشورت نمایید.

دم نوش زنجبیل: زنجبیل در کاهش دلهره و اضطراب مفید است و به عنوان دم نوش مناسب برای درمان افسردگی مصرف می شود. همچنین برای تسویه خون، تقویت حافظه و اعصاب و … بسیار مفید است.

دمنوش زعفران: زعفران مغز را گرم می کند، باعث ایجاد خنده و نشاط می شود، افسردگی را درمان می کند و به ایجاد آرامش و کاهش اضطراب کمک می کند.

دمنوش اسطوخودوس: این دمنوش به عنوان مسکن عمل می کند و بسیار آرام بخش می باشد و در تقویت اعصاب بسیار موثر است. همچنین این گیاه برطرف کننده سرماخوردگی است و با از بین بردن عوامل آن، به بهبود افسردگی کمک می کند.

همچنین علاوه بر دم نوش ها و گیاهان معرفی شده برای درمان افسردگی، گیاهانی مانند: شربت بیدمشک و شربت بهارنارنج در درمان افسردگی فصلی بسیار مفید هستند. و در پایان ذکر این نکته لازم است که در مصرف داروهای گیاهی حتما با متخصص طب سنتی یا پزشک مشورت کنید.

همچنین ملاحظه کنید مقاله :     علائم افسردگی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

وبسایت

کانال تلگرام سابلیمیران: sublimiran@

آیدی تلگرام ادمین:suplimir@

ایمیل: sublimiraninfo@gmail.com

برای ارتباط با ما از طریق روش ها و شبکه های اجتماعی دیگر لطفا به صفحه پشتیبانی و ارتباط با ما مراجعه کنید

 افسردگی یک مشکل رایج است که هر چه سریعتر باید درمان شود. اما آیا مصرف داروهای گیاهی برای درمان افسردگی کافی هستند؟

دکتر امیر شعبانی، عضو انجمن روانپزشکان ایران: امروز در جهان، اختلال افسردگی در میان شایع‌ترین و آسیب‌زاترین اختلالات و بیماری‌ها جای دارد. شعار امسال سازمان جهانی بهداشت در سال جاری “بیایید درباره افسردگی صحبت کنیم” در نظر گرفته شده است. پژوهش معتبری که به تازگی انجام شده نشان می‌دهد میزان اختلال افسردگی در ایران بالاست و از بسیاری از کشورهای دیگر نیز فزونی یافته است. همچنین می‌دانیم که افسردگی زمینه‌ساز بروز بسیاری از بیماری‌های جسمانی است و بیشتر آنها بدون کنترل افسردگی، به بهبودی کامل نمی‌رسند.

اگر می خواهید بیشتر بدانید : نشانه های افسردگی کدامند؟ چگونه می توان متوجه این علائم شد؟

اگر می خواهید بیشتر بدانید : افسردگی شدید چیست؟

از سوی دیگر وجود افسردگی در یک یا چند تن از اعضای هر خانواده، سلامت روان سایر افراد خانواده را نیز تهدید می‌کند و در مجموع به افت کارایی و کیفیت زندگی کل خانواده و از دست رفتن احساس خوشبختی منتهی می‌شود؛ به همین دلیل پیشگیری از بروز افسردگی از یک‌سو و مدیریت و درمان مناسب آن از سویی دیگراهمیت زیادی در مسیر دستیابی به شاخص‌های سلامت فرد، خانواده و اجتماع دارد. درمان مناسب افسردگی باید سه ویژگی مهم داشته باشد. غفلت از هریک از آنها ممکن است تبعات حاصل، درازمدت یا گاهی جبران‌ناپذیر داشته باشد؛ چون افسردگی در صورت مزمن شدن، شدیدتر شدن و یا عودکردن تغییرات مغزی و محیطی بیشتری به دنبال دارد و درمان آن به‌تدریج دشوارتر و تبعات آن غیرقابل‌ بازگشت‌تر می‌شود.

درمان افسردگي شديد با گياهان دارويي

درمان مناسب افسردگی باید سه ویژگی مهم داشته باشد:

ویژگی اول روش مناسب برای درمان افسردگی تشخیص و آغاز به‌موقع است و در پژوهش‌ها نشان داده شده است که تأخیر در شروع درمان افسردگی به عود بیشتر آن منجر می‌شود و هر عود افسردگی نیز به‌نوبه خود با احتمال بالاتر عود بعدی و عواقب ناگوارتر همراه می‌شود.علاوه بر آن گاهی افسردگی در حدی است که تأخیر در درمان، در همان زمان می‌تواند تبعاتی جدی مانند از دست دادن شغل، ازهم‌پاشیدگی خانواده یا حتی خودکشی داشته باشد.

ویژگی دوم این درمان‌ها تشخیص درست نوع افسردگی است. شاید برخی ندانند که افسردگی انواع و اقسامی دارد و برحسب نوع، شدت و خصوصیاتی دیگر، روش درمانی مؤثر انتخاب می‌شود. این شیوه که خود فرد افسرده یا خانواده او بر پایه باورهای پیشین، تمایلات شخصی یا القائات دیگران روشی را ترجیح دهند و روشی دیگر را کنار بگذارند، به معنی دور زدن مرحله مهم تشخیص نوع بیماری است و چنین رویکردی در هر حوزه دیگر پزشکی نیز غیرقابل تأیید است. به‌عنوان مثال، ممکن است یک فرد ورزش کردن را برای درمان افسردگی خود کافی بداند، فردی دیگر سفر کردن را، یا مصرف دارو، روان‌درمانی، مشاوره، هیپنوز یا هیپنوتیزم، طب سنتی، یا طب سوزنی را روش مناسب بداند.

اگر می خواهید بیشتر بدانید : طب سوزنی چیست و چگونه بیماری ها را درمان می کند

به‌کارگیری هر روش درمانی باید بر یک تشخیص درست استوار باشد. افسردگی ناشی از مشکلات متفاوتی است:

– افسردگی ناشی از یک بیماری داخلی، هورمونی یا مغزی مشخص یا شناخته‌نشده – افسردگی ناشی از مصرف یا قطع یک ماده – افسردگی ناشی از یک علت محیطی- افسردگی دوقطبی-افسردگی فصلی-افسردگی همراه با سوگ و موارد دیگر هرکدام پروتکل درمانی خاصی دارد.

اگر می خواهید بیشتر بدانید : اختلال دو قطبی: گاهی‌خنده،‌ گاهی‌گریه

اگر می خواهید بیشتر بدانید : افسردگی فصلی چیست؟ علت، علائم و درمان افسردگی فصلی

ویژگی سوم روش های درمان افسردگی انتخاب روش مؤثر درمان است، روش درمان بر اساس نوع افسردگی و شرایط ویژه هر فرد تعیین می‌شود و راهنماهای بالینی معتبری در جهان برای مشخص کردن جایگاه علمی و اولویت هر روش در میان سایر روش‌ها تدوین شده و مورد استفاده است. عدم بهره‌گیری از نتایج مطالعات معتبر و نتایج مورد اجماع جهانی، و به‌کارگیری روش‌هایی که به شیوه‌ای علمی آزموده نشده‌اند به شکل بالقوه همان عواقب درمان دیرهنگام و تشخیص نادرست را به دنبال دارند.

فرد ممکن است با این تصور که با ورزش کردن، اصلاح تغذیه یا استفاده از داروهای گیاهی و… را در پیش گرفته و به این شکل از مصرف داروهای ضدافسردگی جلوگیری کرده است، او در واقع با این شیوه شروع درمان مؤثر را به تأخیر انداخته و احتمال بروز تبعات بعدی را افزایش داده است. هرچند ورزش کردن امری بسیار پسندیده و اصلاح تغذیه نیز در مواردی ضروری است، اما کنار گذاشتن روش اصلی و خط اول درمان افسردگی با انجام موارد فوق توجیه نمی‌شود. همچنین این توجیه که مصرف یک داروی گیاهی به دلیل کم‌عارضه‌بودن جایگزین مصرف داروی اصلی شود، به کل مردود است.پیش از آن‌که یک داروی کم‌عارضه‌تر جایگزین دارویی با احتمال عوارض جانبی بیشتر شود، مؤثر بودن روش و حتی مؤثرتر بودن آن نسبت به سایر گزینه‌ها دارای اهمیت اساسی است. این‌که یک داروی گیاهی یا روش سنتی بخواهد به‌عنوان خط اول درمان اختلال افسردگی به‌کار رود باید در راهنماهای بالینی در جایگاهی بالاتر از سایر روش‌ها قرار گرفته باشدکه البته هیچ کدام از این داروها تا کنون در این جایگاه قرار نگرفتند. هرچند اقلام انگشت‌شماری از آنها در راهنمای مذکور تعیین جایگاه شده‌اند، اما این موقعیت اصلاً در اندازه‌ای نیست که به شکلی که اکنون در رسانه‌های عمومی تبلیغ می‌شود بتواند آنها را فراتر از درمان‌های مؤثر موجود مانند داروها و روان‌درمانی‌ها قرار دهد.باید به این نکته هم توجه شود که داروهای گیاهی معدود مورد اشاره در راهنمای بالینی، اغلب با توصیه‌های رایج در رسانه‌ها متفاوت‌اند و اکثریت قاطع داروهای گیاهی رایج و تبلیغ‌شده جایی در راهنماهای علمی مورد اجماع ندارند. داروهای گیاهی انواع زیادی دارند که بر پایه دانش امروز، تنها تعداد انگشت‌شماری از آنها ممکن است برای موارد «غیرجدی» افسردگی قابل تجویز باشند.به گفته این عضو انجمن روانپزشکان در میان روش‌های علمی درمان اختلالات افسردگی که در خط اول درمان موارد متوسط تا شدید قرار گرفته‌اند، کماکان داروها مهم‌ترین هستند و بیشترین شواهد به نفع اثربخشی یا به عبارت دقیق‌تر هزینه-اثربخشی آنهاست. با این حال، روان‎‌درمانی به ویژه از انواع شناختی-رفتاری و بین‌فردی دارای شواهد کافی برای به‌کارگیری در موارد افسردگی خفیف تا متوسط است و هنگامی که در کنار درمان دارویی استفاده شود کارایی بیشتری از اثر مستقل هریک از درمان‌های دارویی و روان‌درمانی به‌دست خواهد آمد.

می‌توان روان‌درمانی را در کنار درمان دارویی در موارد افسردگی شدید به‌کار برد، روان درمانی به‌عنوان درمان نگهدارنده اختلال افسردگی برای جلوگیری از بازگشت افسردگی نیز در کنار درمان دارویی یا به ‌تنهایی مؤثر است. با این حال در بیشتر موارد اختلالات افسردگی متوسط تا شدید، با توجه به احتمال زیاد عود و تبدیل آن به شکل مقاوم به درمان، مصرف دارو ضروری است.ابزارهایی هم برای درمان افسردگی در موارد مقاوم به درمان در دسترس است که بیشترین شواهد موجود برای اثربخشی آنها به درمان با تشنج‌درمانی الکتریکی* یا ECT تعلق دارد و پس از آن rTMS یا همان تحریک مغناطیسی* از طریق جمجمه نیز به‌عنوان ابزاری با موارد تجویز محدودتر موجود است. ابزاری به نام نوروفیدبک (شیوه درمانی بر مبنای تغییر در امواج مغز است) نیز ممکن است برای درمان افسردگی تبلیغ شود، اما واقعیت آن است که تا کنون اثربخشی آن در این زمینه ثابت نشده و تجویز آن قابل تأیید نیست. در این مسیر، پرهیز از راهکارهایی که فاقد مبنایی علمی است و صرفاً بر اساس شاخص‌هایی چون باورهای رایج عمومی یا نظر افراد صاحب‌نام شکل گرفته و هنوز به شیوه‌ای قابل‌اعتنا به محک آزمون سپرده نشده، لازم است.

*تشنج‌درمانی الکتریکی یا درمان با ضربهٔ الکتریکی تشنج آور Electroconvulsive therapy یا ECT: درمان اختلالات روانی با استفاده از عبور جریان برق از مغز می‌باشد.

* تحریک مغناطیسی مغز یا بطور دقیق‌تر تحریک مغناطیسی مغز از راه جمجمه (Transcranial magnetic stimulation) یا TMS: به یک روش تحریک مغناطیسی عصبی گفته می‌شود که بر روی نواحی کوچک و محدودی از مغز اعمال می‌شود. در این روش، یک مولد میدان مغناطیسی یا سیم‌پیچ را در نزدیکی سر بیمار قرار می‌دهند. این سیم‌پیچ، از طریقِ القای الکترومغناطیسی، یک جریان الکتریکی خفیف در ناحیهٔ زیرین خود در مغز ایجاد می‌کند. سیم‌پیچ مذکور در عین‌حال به یک دستگاه ضربان‌ساز یا محرک متصل است که جریان برق را به آن هدایت می‌کند. این روش آسیب های وارد شده به مغز را بررسی و اندازه گیری می کند. rTMS یعنی تحریک مغناطیسی مکرر یا Repetitive Transcranial magnetic stimulation

اگر می خواهید بیشتر بدانید : نوروفیدبک و اثر بخشی استفاده از آن در کودکان بیش فعال

تهیه و ترجمه: گروه سلامت سیمرغseemorgh.com/healthمنبع: isna.ir

نام (اجباری)

آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمی‌شود)

مرا برای دیدگاه‌های بعدی به یاد بسپار

تصویر امنیتی جدید

اگر در زمینه اضطراب و افسردگی نیاز به راهنمایی و مشاوره دارید

مشکل خود را با یکی از مشاوران آنلاین ما در میان بگذارید

All Rights Reserved – © 2018 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر نام و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.

درمان افسردگي شديد با گياهان دارويي
درمان افسردگي شديد با گياهان دارويي
10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *