درمان اسهال در نوزادان

دوره مقدماتی php

خواص دارویی و گیاهی

سلام و ممنون از توجهتون

برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک
زیر استفاده کنید

https://ask.niniban.com/

کودکی که اسهال دارد را باید از نظر روحی آرام کنید، پس سعی کنید کودکتان را در آغوش بگیرید و او را ببوسید.

به هیچ عنوان به کودکان داروهای ضد اسهال بزرگسالان ندهید، مگر اینکه پزشک تجویز کند. این داروها برای نوزادان و کودکان خطرناک است.

دوره مقدماتی php

برگرفته از: babycenter

مدفوع طبیعی یک نوزاد شبیه مدفوع شل افراد بزرگسال است. در حالت عادی ، مدفوع نوزاد شل و آبکی است ( به خصوص تا یک ماهگی ) و دفع آن متناوب است. ممکن است نوزاد دو هفته ای که 10 بار در روز مدفوع آبکی دارد، کاملاً سالم باشد، در حالی که یک 

الف ) افزایش ناگهانی تعداد دفع مدفوع می تواند نشان دهنده اسهال باشد. مقدار و چگونگی دفع در هر نوزادی با بقیه متفاوت است که در طی روزها بطور جزئی تغییراتی می کند. ولی اگر در طی چند روز محدود، تغییر زیادی بکند می توان گفت که نوزاد دچار اسهال است.

اگر نوزاد بعد از هر بار غذا خوردن مدفوع کند، اسهال دارد، حتی اگر این تغییر ناگهانی نباشد ( یعنی این مسئله برای مدت طولانی وجود داشته باشد).

ب ) افزایش ناگهانی آب موجود در مدفوع ( یعنی آبکی شدن مدفوع ) نیز نشانه اسهال است.

سایر نشانه های بیماری اسهال، شامل 

اسهال می تواند در اثر تغییر برنامه غذایی نوزاد ( در نوزادی که شیر مادر می خورد، با تغییر 

خطری که دراین مواقع سلامتی کودک را تهدید می کند، خطرکم آبی است که در اثر از دست دادن مایعات بدن بوجود می آید. هدف اصلی از درمان اسهال، جلوگیری از کم آبی است.

بسیاری از کودکان اسهالی می توانند با مراقبت در منزل درمان شوند. شیر مادر از اسهال پیشگیری می کند و بهبود آن را نیز سریع تر می سازد.

اگر بعد از دادن شیر به نوزاد یا در بین شیردهی به نظر می رسید که نوزاد هنوز تشنه است به او یک نوشیدنی بدهید.

اگر به نوزادی که با شیرمادر تغذیه می کند و دچار اسهال شده است، غیر از شیر، یک نوشیدنی بدهید، کمبود آب و الکترولیت هوای بدنش را جبران می کند.

اگر سن 

اگر اسهال بیش از یک هفته طول کشید یا بیش از 72 ساعت همراه با تب بود، حتماً به پزشک متخصص کودک خود مراجعه کنید.

با مشاهده حالات زیر سریعاً نوزاد خود را نزد متخصص اطفال ببرید :

* اگر نوزاد دیگر شیر نمی خورد.

* علائم کم آبی را از خود نشان می داد ( علائم کم آبی : دهان خشک، گریه بدون اشک، نقاط فرورفته روی پوست، بیحالی، 8 ساعت ادرارنکردن )

* اگر سن نوزاد شما کمتر از 3 ماه است و دچار اسهال شده است

* اسهال همراه با تب

* حالت تهوع برای مدت 24 ساعت

* 8 بار مدفوع کردن در 8 ساعت

* مشاهده خون، موکوس(ماده لزج) و چرک در مدفوع

در این مواقع کاملاً مراقب پوشک فرزندتان باشید. مدفوع در حالت عادی دارای آنزیم هایی است که به گوارش موادغذایی کمک می کنند. موقع اسهال که مدفوع سریع و پی در پی از بدن خارج می شود، دارای مقدار بیشتری از این آنزیم هاست. وقتی که کودک در پوشک خود اسهال می کند، این آنزیم ها باعث از بین رفتن پوست نرم و لطیف پاهای او می شود که به اصطلاح می گوییم پاهای بچه سوخته است.

برای جلوگیری از سوختن پاهای کودک باید :

– به طور مرتب پوشک بچه را عوض کنید.

– بعد از هر بار مدفوع کردن با آب ولرم او را بشویید.

– در معرض هوا یا با یک دستمال نرم و لطیف پاهای او را خشک کنید.

– با پمادهای مخصوص سوختگی ، پاهای کودک را چرب کنید.

– سعی کنید در این مواقع کمتر از دستمال های مرطوب برای پاک کردن نوزاد استفاده کنید.

در اینگونه مواقع پدر و مادر نگران مدفوع آبکی و پی در پی نوزاد خود هستند و می خواهند آن را بر طرف کنند و پزشک نگران کم آبی بدن او. ولی به نظر ما در این شرایط علاوه بر اینها، باید مراقب سوختگی پای کودک خود در اثر اسهال های مکرر باشید و برای پیشگیری از سوختگی طبق موارد بالا عمل کنید.

نیره ولدخانی- کارشناس تغذیه تبیان




خانه

موبایل

یکی ازبیماری هایی که درصد بالایی از مراجعه بیماران به ویژه کودکان را به مراکز درمانی تشکیل می دهد، اسهال است. اسهال از علل عمده بیماری و مرگ و میر میان کودکان در کشورهای درحال توسعه به حساب می آید و حدود ٨٠ درصد مرگ های ناشی از اسهال در سال اول زندگی کودکان رخ می دهد و علت اصلی مرگ هم کم آبی بدن به دلیل از دست رفتن آب و املاح در مدفوع اسهالی است. علاوه بر این، بیماری اسهال، مشکلات اقتصادی فراوانی را نیز به جامعه تحمیل می کند.

 

 

 

 

اسها ل عبارت است از دفع مكرر مدفوع بيش از حد شل يا آبكي. روزانه تا 6 بار دفع مدفوع نرم در شيرخواري كه از مادر تغذيه مي كند، طبيعي است و نبايد اين حالت را با اسهال اشتباه كرد. در صورت ابتلاي فرزندان به اسها ل، براي پيشگيري از كاهش آب بدن به او مايعات فراوان بدهيد.

پيشگيري از كاهش آب بدن در شيرخواران

اسها ل، استفراغ يا تب مي تواند موجب كاهش آب بدن شود كه اين حالت در شيرخواران، مي تواند تهديدكننده حيات باشد، بنابراين ضروري است كه در صورت ابتلاي شيرخوار به هريك از اين حالات قبل از شير دادن از پستان مادر يا به جاي شير دادن از شيشه، مقادير فراوان مايعات به او بدهيد.

 

محلول هاي او.آر.اس يا مشابه آن را مي توان با حل كردن پودرهايي كه به صورت بدون نسخه قابل خريداري هستند يا با حل كردن2 ‌قاشق چايخوري شكر در 200 ميلي ليتر آب جوشانده خنك آماده كرد.

 

در صورتي كه كودك همچنان دچار علايم باشد، مرتب به او از اين محلول ها بدهيد. براي محاسبه ميزان كلي مايعي كه بايد هر روز به شيرخوار بدهيد، به جدول زير مراجعه كنيد. مصرف روزانه محلول او.آر.اس يا مشابه آن بدن با استفاده از جدول، ميزان كلي مصرف محلول را كه مناسب با وزن فرزندتان باشد، تعيين كنيد.

 

عدم تحمل پروتئين شير گاو

برخي از كودكان، قادر به تحمل پروتئين شير گاو كه در بيشتر انواع شير خشك هم يافت مي شود، نيستند. اين عدم تحمل معمولاً در اولين سال زندگي بين يك هفته تا چند ماه پس از شروع تغذيه با شير ايجاد ميشود و موجب اسهال و استفراغ مي شود. معمولاً اين حالت تا سن 3 ‌سالگي از بين مي رود.

 

در صورت شك به ابتلاي فرزندتان به اين بيماري، به پزشك خود مراجعه كنيد. وي احتمالاً پيشنهاد خواهد كرد تا به صورت آزمايشي براي مدت 2 ‌هفته فرآورده هاي حاصل از شير گاو را از رژيم غذايي كودك خود حذف كنيد.

 

در صورت بهبود علايم، مجدداً مقدار اندكي از شير گاو تحت نظارت پزشك به كودك داده مي شود. در صورت عود علايم، اين تشخيص تاًييد مي شود. لازم است كودك مبتلا به عدم تحمل پروتئين شير گاو، رژيم غذايي فاقد شير گاو داشته باشد و تحت نظر متخصص تغذيه قرار گيرد. كودكان زير يك سال نيازمند نوع ديگري از شير خشك (مثلاً شير خشك تهيه شده از سويا) هستند كه پزشك آن را تجويز خواهد كرد. هر 3 ‌ماه يك بار، كودك از نظر وجود بيماري مجدداً آزمايش مي شود. در صورت برطرف شدن عدم تحمل مي توان به تدريج شير گاو را به رژيم غذايي كودك اضافه كرد.

 

 

 

 

ويژگي هاي مدفوع شيرخواران

اولين مدفوع دفع شده از كودك به مكونيوم معروف است. مكونيوم ماده اي چسبناك به رنگ سياه مايل به سبز و عمدتاً حاوي بلغم و صفرا است. در عرض يك يا دو روز، رنگ مدفوع به قهوه اي مايل به سبز و سپس به رنگ معمول خود تبديل مي شود.

 

 

اكثر كودكان روزانه چند بار مدفوع مي كنند هرچند در بعضي هم ممكن است چند روز اجابت مزاج روي ندهد. تا زماني كه يك كودك سرحال و خوب باشد، احتمالاً مشكلي وجود ندارد.

 

كودكاني كه با شير مادر تغذيه مي شوند، ممكن است اجابت مزاج مكرر داشته باشند. مدفوع اين شيرخواران بسيار نرم است و معمولاً مثل خردل، رنگي زرد ـ نارنجي دارد و ممكن است به وضوح بلغم هم در آن ديده شود.

 

مدفوع ممكن است بوي شير ترشيده بدهد. شيرخواراني كه با شيشه تغذيه مي شوند، مدفوع حجيم تر و پرقوام تري نسبت به كودكان تغذيه شده با شير مادر دارند. رنگ مدفوع قهوه اي روشن است و معمولاً بوي بدي شبيه به بوي مدفوع بزرگسالان دارد. سبز بودن رنگ مدفوع نشانه آن است كه غذا با سرعت از روده ها عبور كرده است. در شيرخواري كه با شير مادر تغذيه مي شود ممكن است اين رنگ سبز طبيعي باشد اما در شيرخواراني كه با شيشه تغذيه مي شوند، اين حالت ممكن است نتيجه عفونت هاي گوارشي باشد.

 

 

 

 

هشدار

 

نشانه هاي خطر: در صورت همراهي اسهال با هر يك از علايم زير فوراً آمبولانس درخواست كنيد:

 

. خواب آلودگي غيرطبيعي

 

. گود افتادگي چشم ها و يا خشكي زبان

 

. مدفوع سياه رنگ يا خوني

 

. امتناع شيرخوار از تغذيه براي مدتي بيش از 3 ساعت (در شيرخواران زير 3 ‌ماه) يا بيش از 6 ‌ساعت (در شيرخواران بالاي3 ‌ماه).

 

 

 

 

 

 


برای داشتن بچه های سالم تر بخوانید

جلوگیری از ریزش مو

منبع = هلپ کده

عفونت ویروسی، باکتریایی و یا انگل، نوشیدن بیش از حد آب میوه و مسمومیت از علل اسهال در نوزادان و کودکان هستند.

بحث در مورد مدفوع چندان خوشایند نیست مگر اینکه به نوزادان مرتبط باشد. پدر و مادرهایی که تازه صاحب فرزند شده اند در مورد هر چیزی که به نوزادشان مرتبط باشد احساس نگرانی می کنند. البته این قضیه طبیعی و یا حتی می توان گفت ضروریست. از آنجا که نوزادان قادر به بیان مشکل خود نیستند، پدر و مادر باید تمام مواردی که به نوازدشان مربوط می شوند را، از جمله مدفوع آنها، بررسی کرده و از طبیعی بودن آن اطمینان حاصل کنند.

اجابت مزاج در نوزادان به علت نوع تغذیه ای که دارند به لحاظ رنگ و بو می تواند متفاوت باشد. مدفوع نوزادان به نسبت مدفوع بزرگسالان معمولا شل تر است و دفع مدفوع شل در هر دفعه اجابت مزاج برای نوزادان غیر طبیعی نیست. با این حال اگر اجابت مزاج نوزاد شما به یکباره شلتر، آبکی تر و شدید تر شد و تعداد دفعات اجابت مزاج بیشتر شد، ممکن است نوزاد شما به اسهال مبتلا شده باشد.

علل اسهال در نوزادان چه چیزهایی می تواند باشد؟

اسهال نوزادان می تواند علل مختلفی از جمله تغییر در رژیم غذایی داشته باشد. علل اسهال در نوزادان می تواند شامل موارد زیر باشد:

عفونت ناشی از ویروس ها، باکتری ها و یا انگل ها. نوزادان می توانند از طریق غذا و یا آب آلوده و یا تماس با سطوح آلوده و یا قرار دادن اجسام آلوده در دهانشان به اسهال مبتلا شوند.
حساسیت غذایی یا دارویی
نوشیدن بیش از حد آب میوه
مسمومیت

برای پیشگیری از اسهال، قبل و بعد از غذا و بعد از تعویض پوشک نوزاد دستهای خود را بشویید. حمام و آشپزخانه را تمییز نگه دارید و لوازمی که در دسترس نوزاد قرار دارد و ممکن است که نوزاد شما آنها را در دهانش قرار دهد (مانند اسباب بازی ها یا لثه های مخصوص دندان در آوردن) را هر چند وقت یک بار بشویید. فراموش نکنید که بهداشت عمومی خود نوزاد نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

اسهال چه تاثیری بر نوزاد شما خواهد گذاشت؟

اسهال می تواند تعادل طبیعی آب و الکترولیت های بدن را مختل کند. از دست دادن آب و الکترولیت ها توسط اسهال می تواند بدن کودک را دچار کم آبی کند. کم آبی در کودکان می تواند بسیار سریع اتفاق بیافتد (یک تا دو روزه) و می تواند بسیار خطرناک باشد. کم آبی بدن در نوزادان بسیار خطرناک است.

علائم کم آبی بدن عبارتند از:

ادرار کمتر از حد معمول (پوشک نوزاد کمتر و دیر به دیر خیس می شود)
تحریک پذیری
خشکی دهان
عدم خارج شدن اشک در هنگام گریه کردن
خواب آلودگی غیر طبیعی و یا بی حالی
قسمت نرم بالای سر نوزاد ممکن است به سمت داخل فرو برود
کم شدن حالت ارتجاعی پوست (اگر به آرامی پوست نوزاد را نیشگون بگیرید، مدتی طول می کشد تا پوست به حالت اولیه خود برگردد)

با مشاهده ی هر کدام از علائم بالا بلافاصله به پزشک یا سایر مراکز درمانی مراجعه کنید.

اگر نوزاد شما کمتر از 6 ماه سن دارد و همراه با اسهال یکی از علائم زیر را نیز دارد حتما به پزشک مراجعه کنید.

تب 39 درجه و یا بالاتر
شکم درد
وجود خون و یا چرک در مدفوع و یا مدفوع سیاه، سفید و یا قرمز
سستی و یا بی حالی
استفراغ

درمان اسهال در کودکان چگونه است؟

پزشکان معمولا داروهای ضد اسهال بدون نسخه را برای نوزادان توصیه نمی کنند. با این حال اگر اسهال نوزاد شما به خاطر میکروب و یا انگل باشد ممکن است پزشک داروهای ضد انگل و یا آنتی بیوتیک را برای نوزادتان تجویز کند.

اگر نوزاد شما دچار کم آبی شده باشد ممکن است پزشک نوزاد شما را در بیمارستان بستری کند تا به او مایعات داخل وریدی تزریق کنند. در برخی موارد ممکن است پزشک برای نوزادتان ORS تجویز کند. ORS را می توانید به دستور پزشک از داروخانه ها تهیه کنید.

اگر کودک شما در سنی باشد که بتواند غذاهای جامد بخورد ممکن است پزشک به شما توصیه کند که به نوزادتان سیب و موز بدهید. مادرانی که به نوزادشان شیر می دهند نیز ممکن است مجبور به اعمال تغییراتی در رژیم غذایی خودشان شوند.

نوزادانی که قادر به خوردن غذاهای چرب هستند باید از خوردن مواد خوراکی که اسهال را بدتر می کنند بپرهیزند. این مواد خوراکی عبارتند از:

غذاهای چرب
غذاهای با فیبر بالا
فراورده های لبنی
شیرینی از قبیل کیک و کلوچه و نوشابه

اسهالی که توسط عفونت های ویروسی یا باکتریایی ایجاد می شود بسیار مسری است. هر بار که پوشک نوزادتان را عوض می کنید حتما دستهای خود را با آب گرم و صابون بشویید. جایی که پوشک نوزاد را در آن عوض می کنید را تمیز کنید و هر چند وقت یک بار آن را ضد عفونی کنید. تا زمانی که فرزندتان بهبودی کامل به دست نیاورده است او را از خانه بیرون نبرید./ شفاجو

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع فیلم آموزشی و مقالات آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

سیستم ایمنی بدن نوزاد بسیار ضعیف است و به‌همین‌دلیل به‌شدت دربرابر بیماری‌های مختلف آسیب‌پذیر است. معمولا پدر و مادرهایی که اولین بار است بچه‌دار می‌شوند، تجربه‌ی کافی برای نگهداری، خواباندن نوزاد، برخورد با گریه نوزاد و همچنین حمام کردن نوزاد ندارند و ممکن است نتوانند به‌خوبی نشانه‌های بیماری‌های مختلف را در او تشخیص دهند. یکی از بیماری‌هایی که می‌تواند برای نوزاد بسیار خطرناک باشد، اسهال نوزاد است. در این مقاله در مورد تشخیص، علت، پیشگیری و درمانِ اسهال نوزاد صحبت خواهیم کرد.

شاید تشخیص اسهال نوزاد کمی سخت به‌نظر برسد. نوزادانی‌که فقط از شیر (به‌ویژه شیر مادر) تغذیه می‌کنند، پس از هر بار شیر خوردن عمل دفع را انجام می‌دهند و مدفوع آنها شل است. بنابراین شل بودن مدفوع نوزاد همیشه نشانه‌ی اسهال او نیست و ممکن است طبیعی باشد. البته اگر نوزاد از شیر مادر تغذیه می‌کند، نوع غذای مادر نیز در شکل مدفوع او تأثیر دارد.

هنگامی‌که نوزاد هم‌زمان با مصرف شیر، خوردنِ غذاهای جامد را نیز شروع می‌کند، به‌تدریج مدفوعش کمی سفت‌تر می‌شود. البته باز هم بستگی دارد که چقدر غذای جامد مصرف می‌کند.

آبکی بودن مدفوع نوزاد معمولا چیز نگران‌کننده‌ای نیست. اما اگر حرکات روده‌ای او به‌شکل ناگهانی تغییر می‌کند و بیش‌ازحد عمل دفع را انجام می‌دهد و مدفوعش بیش‌ازحد آبکی و شل است، ممکن است اسهال باشد.

در بسیاری از موارد اسهال نسبتا خفیف است و تا زمانی‌که بدن کودک آب زیادی از دست نداده است، خطری برایش ندارد. اما کاهش بیش‌ازحد آب بدن برای نوزاد خطرناک و حتی مرگبار است. بنابراین مراقب باشید و به کودک‌تان به‌اندازه‌ی کافی مایعات بدهید.

دلایل اسهال بسیار زیاد هستند. از مهم‌ترین دلایل اسهال نوزاد می‌توان به عفونت ویروسی، عفونت باکتریایی، انگل، مصرف آنتی بیوتیک و نوع تغذیه اشاره کرد.

ویروس‌هایی مانند روتاویروس، آدنو ویروس، کالیسی ویروس، آسترو ویروس و ویروس آنفولانزا می‌توانند سبب اسهال، استفراغ، درد در ناحیه‌ی شکم، تب و لرز و بدن‌درد شوند.

باکتری‌هایی مانند سالمونلا، شیگلا (shigella)، استافیلی‌کوک، کامپیلوباکتر یا ای.کولی (E. coli) می‌توانند سبب اسهال نوزاد شوند. از نشانه‌های عفونت باکتریایی اسهال شدید، و در کنار آن درد شکم، خون در مدفوع و تب هستند. (ممکن است کودک استفراغ کند/نکند.)

برخی از عفونت‌های باکتریایی خودبه‌خود برطرف می‌شوند، اما برخی دیگر مانند باکتری ای. کولی که در گوشت نیمه‌پز و سایر منابع غذایی وجود دارد بسیار جدی و خطرناک هستند. اگر کودک‌تان این نشانه‌ها را دارد، او را نزد پزشک ببرید. پزشک مدفوع نوزاد را برای یافتن نشانه‌های عفونت باکتریایی بررسی می‌کند.

در برخی موارد، عفونت گوش (که می‌تواند ویروسی یا باکتریایی باشد) می‌تواند عامل ابتلا به اسهال باشد. دراین‌صورت کودک بی‌قرار است، مدام گریه می‌کند و روی گوشش دست می‌کشد. حتی ممکن است استفراغ کند و اشتها نداشته باشد. عفونت گوش ممکن است به‌دلیل سرماخوردگی کودک به‌وجود بیاید.

عفونت‌های انگلی نیز سبب اسهال می‌شوند. به‌عنوان مثال، ژیاردیا (Giardiasis) نوعی انگل میکروسکوپی است که در روده‌ی باریک زندگی می‌کند. از نشانه‌های عفونت انگلی گاز معده، نفخ، اسهال و مدفوع چرب است.

درمان عفونت انگلی بسیار مهم است و باید آن را جدی بگیرید. برای درمان انگل داروهای خاصی تجویز می‌کنند، بنابراین کودک را حتما نزد پزشک ببرید.

گاهی نوزاد پس از یک دوره مصرف آنتی‌بیوتیک به اسهال مبتلا می‌شود، زیرا احتمال دارد آنتی بیوتیک‌ها باکتری‌های مفید روده را در روند درمان از بین برده باشند. به‌هیچ‌عنوان آنتی بیوتیکی را که پزشک برای نوزادتان تجویز کرده است خودسرانه قطع نکنید. نزد پزشک بروید، او احتمالا داروی دیگری را به‌جای آنتی بیوتیک تجویز می‌کند یا اینکه روش درمان را تغییر خواهد داد.

مصرف بیش‌ازحد مایعات به‌ویژه آب‌میوه‌های حاوی سوربیتول (شیرین‌کننده) که مقادیر زیادی فروکتوز دارند یا مصرف زیاد نوشیدنی‌های شیرین ممکن است سبب شل شدن مدفوع نوزاد شود. معمولا کاهش مقدار مصرف این مایعات، اسهال نوزاد را در عرض یک یا دو هفته برطرف می‌کند. اگر برطرف نشد باید به پزشک مراجعه کنید.

توصیه می‌کنیم به کودکان زیر یک سال اصلا آب‌میوه ندهید. یکی از دلایل دیگر اسهال نوزاد، ممکن است اضافه‌کردن آب زیاد به شیرخشک باشد. اگر به کودک شیرخشک می‌دهید، مقدار آب موردنیاز برای مخلوط کردن آن را مطابق دستورالعمل روی قوطی تنظیم کنید.

اگر کودک‌تان به‌سختی نفس می‌کشد یا صورت یا لب‌هایش متورم شده‌اند فورا با اورژانس تماس بگیرید.

آلرژی غذایی، حالتی است که در آن سیستم ایمنی بدن نوزاد به پروتئین‌های بی‌ضرر غذا واکنش نشان می‌دهد. آلرژی نسبت به غذا فورا یا در عرض چند ساعت واکنش خفیف یا شدید ایجاد می‌کند. نشانه‌های آلرژی غذایی اسهال، گاز معده، درد شکم و خون در مدفوع هستند. اگر آلرژی شدید باشد با کهیر، جوش و تورم همراه است و نوزاد به‌سختی نفس می‌کشد.

پروتئین شیر یکی از معروف‌ترین آلرژن‌هاست. به کودک‌تان تا قبل از یک سالگی شیر گاو ندهید. بااین‌حال مصرف شیرخشک تهیه‌شده از شیر گاو یا محصولات لبنی ممکن است در کودک آلرژی ایجاد کنند. در برخی موارد، حتی مادری که از محصولات لبنی تغذیه کرده است ممکن است با خوراندن شیر خودش به نوزاد در او آلرژی ایجاد کند.

سایر آلرژن‌ها در غذاهای جامد مانند تخم مرغ، بادام زمینی، سویا، گندم، بادام، و ماهی هستند که نوزاد نباید آنها را مصرف کند. اما اگر کودکی‌تان به‌تازگی خوردن غذاهای جامد را شروع کرده است و نگران هستید به غذای خاصی آلرژی داشته باشد، با پزشک در این‌باره صحبت کنید.

عدم تحمل غذایی (Food intolerance) که به آن حساسیت غذایی هم می‌گویند، با آلرژی غذایی تفاوت دارد. عدم تحمل غذایی یک واکنش غیرعادی است که سیستم ایمنی بدن را درگیر نمی‌کند. یکی از شایع‌ترین و مهم‌ترین حساسیت‌های غذایی، عدم تحمل لاکتوز است.

معمولا عدم تحمل لاکتوز در نوزادان غیرمعمول است، اما اگر کودک‌تان این مشکل را دارد نشان‌دهنده‌ی این است که بدنش به‌اندازه‌ی کافی آنزیم لاکتاز را که برای هضم لاکتوز ضروری است تولید نمی‌کند. لاکتوز، قند موجود در شیر گاو و سایر محصولات لبنی است. وقتی‌که لاکتوز هضم‌نشده وارد روده می‌شود، نوزاد به اسهال، گرفتگی عضلات شکم، گاز معده و نفخ مبتلا می‌شود. این نشانه‌ها معمولا ۳۰ دقیقه تا دو ساعت پس از مصرف محصولات لبنی و شیر آغاز می‌شوند.

البته اگر نوزادتان نشانه‌های اسهال شدید دارد، ممکن است به‌طور موقت با تولید آنزیم لاکتاز مشکل پیدا کرده باشد. در این‌صورت، پس از یکی دو هفته بهتر خواهد شد.

اگر کودک‌تان اسهال و استفراغ دارد و شما احتمال می‌دهید به‌خاطر خوردن برخی از مواد غیرغذایی مانند داروها، مواد شیمیایی یا گیاهان سمی باشد، با مرکز اورژانس مسمومیت‌ غذایی تماس بگیرید. اما اگر بیهوش است و به‌سختی نفس می‌کشد با اورژانس تماس بگیرید. ممکن است نشانه‌های دیگر مانند خستگی و تشنج نیز در کودک وجود داشته باشد.

قبل از هر چیز مراقب باشید کودک به‌اندازه‌ی کافی مایعات مصرف کند. کاهش بیش‌ازحد آب بدن کودک برایش خطرآفرین خواهد بود. اگر کودک استفراغ نمی‌کند، می‌توانید شیر یا شیر خشک به او بدهید.

اما اگر کودک نمی‌تواند شیر بخورد، با پزشک تماس بگیرید تا به شما محلول الکترولیتی مخصوص کودکان معرفی کند. این محلول‌ها در طعم‌های مختلف عرضه می‌شوند و بنابراین کودک ترغیب می‌شود آن را بخورد. می‌توانید آنها را از داروخانه‌ها تهیه کنید.

هنگامی‌که کودک اسهال دارد به او خوراکی شیرین مانند آب قند، نوشابه، آب‌میوه‌های غلیظ شیرین و ژله ندهید. همه‌ی این خوراکی‌ها قند دارند و آب را از روده جذب می‌کنند، بنابراین سبب بدتر شدن اسهال می‌شوند.

درمان اسهال کودکان بزرگ‌تر که غذای جامد هم می‌خورند کمی ساده‌تر است. پزشکان توصیه می‌کنند در این موارد بهترین چیز کاهش وعده‌ی شیر و افزایش وعده‌ی غذای جامد و خشک است. موز، برنج، پوره‌ی سیب و نان تُست و نیز کربوهیدرات هایی شامل نان، غلات و گوشت بدون چربی، ماست، میوه‌ها و سبزیجات در درمان اسهال بسیار مؤثرند. این غذاها مواد مغذی ضروری برای مبارزه با عفونت را برای کودک تأمین می‌کنند.

اگر کودک اشتها ندارد و از خوردن امتناع می‌کند، نگران نباشید. تا زمانی که مایعات بدنش حفظ شود طی یک یا دو روز اشتهایش بهتر خواهد شد.

یکی از بهترین خوراکی‌ها برای درمان اسهال ماست است. مطالعات نشان داده‌اند باکتری‌های‌ فعال موجود در ماست برای کاهش شدت اسهال و درمان سریع‌تر آن بسیار مؤثر هستند. اگر کودک شما در سنی است که می‌تواند غذاهای جامد بخورد، ماست ساده‌ی بدون قند و تهیه‌شده از شیر کامل برای درمان مشکل او بهترین گزینه است. فراموش نکنید ماستی که می‌خرید، حتما باید حاوی لاکتوباسیلوس یا باکتری‌های فعال باشد.

کودک را خشک نگه‌ دارید. به‌طور مرتب پوشک او را عوض کنید. ممکن است به‌دلیل شل بودن مدفوع، پوستش قرمز و تحریک شود. از کرم و لوسیون مخصوص کودک استفاده کنید.

کودک را در آغوش بگیرید و به او محبت کنید. کودک در دوران اسهال ناراحتی و درد احساس می‌کند، او را با مهربانی آرام کنید.

هرگز! هیچ دارویی را بدون تجویز پزشک به کودک ندهید. داروهای اسهال (یا هر داروی دیگر) مخصوص بزرگ‌سالان ممکن است برای کودکان و نوزادان خطرناک باشند.

درباره‌ی نوزادان سه ماهه و کمتر، بلافاصله نزد پزشک بروید. اگر بیشتر از سه ماه دارد، تا ۲۴ ساعت صبر کنید، اگر در این مدت اسهالش برطرف نشد به پزشک مراجعه کنید.

اگر کودک همراه با اسهال نشانه‌های زیر را نیز دارد، بلافاصله او را نزد پزشک ببرید:

شستن دست‌های خودتان و رعایت بهداشت کودک یکی از مهم‌ترین کارهایی است که می‌توانید برای جلوگیری از انتقال میکروب‌ها و ویروس‌ها به او انجام دهید. میکروارگانیسم‌هایی‌که سبب اسهال می‌شوند از دست‌ها به دهان انتقال می‌یابند. یکی از شایع‌ترین روش‌های انتقال این میکروارگانیسم‌ها تعویض پوشک بچه است. دست‌هایتان را پس از تعویض پوشک به‌مدت ۱۵ ثانیه با آب گرم و صابون بشویید. از سوی دیگر، کودک به اسباب‌بازی‌ها دست می‌زند و دستانش را به دهانش می‌برد. بنابراین دست‌های کودک را مرتبا تمیز کنید.

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var = document.createElement(”);
.type = ‘text/java’;
var = ”;
.src = + ‘?v=’ + now.getFullYear().() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild();

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var = document.createElement(”);
.type = ‘text/java’;
var = ”;
.src = + ‘?v=’ + now.getFullYear().() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild();

سلامت و تربیت کودک

انواع سندروم داون، علت، علائم، تشخیص و درمان آن

علت عرق سوز شدن؛ پیشگیری و ۱۲ روش درمان خانگی آن

بازی با کودکان؛ ۲۰ بازی سرگرم‌کننده که والدین می‌توانند در خانه انجام


علل اسهال کودکان و درمان آن

طرز برخورد با کودک بد دهن با ۷ راهکار موثر

خواص نمک هیمالیا؛ نحوه استفاده و خطرات نمک صورتی هیمالیا

کتاب من منچستر یونایتد را دوست دارم؛ زندگی چند شخصیت در بستر تاریخ

طرز تهیه خمیر پیتزا خانگی ترد و پفکی با روشی سریع و آسان

کتاب قدرت هوش هیجانی؛ کتابی برای کنترل بهتر احساسات و هیجانات

۴ کادو عروسی که داماد باید برای عروس بخرد

نام‌نویسی در وبسایت چطوربه منزله‌ی پذیرفتن
شرایط و مقررات
می‌باشد.10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *