خواص دارویی و گیاهی :
نبض ما مرجع پزشکی و سلامت – دانستنیهای سلامت و مشاوره پزشکی
به گزارش نبض ما، دکتر موسی صالحی، دکترای تغذیه از کانادا در گفتگو با روزنامه نسل فردا، راجع به روغن کنجد به مطالب زیر اشاره کرد.
دانه کنجد ازجمله دانه های روغنی سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده است. ۷۵ درصد دانه کنجد را چربی و پروتئین و کلسیم و ۲۵ درصد آن را مواد معدنی، کربوهیدرات ها (قند) و فیبر تشکیل می دهند.
دانه کنجد همچنین دارای انواع ویتامین، منیزیم، روی، مس و فسفر است. استفاده از کنجد به کاهش خطر سکته قلبی، پیشگیری از سرطان و درمان یبوست کمک می کند؛ همچنین برای افزایش توان جنسی در مردان مؤثر است.
گرچه تصور بر این است که پوکی استخوان اغلب گریبان گیر زنان سالمند می شود، اما حقیقت این است که مردان سالمند نیز در معرض پوکی استخوان قرار دارند.
امروزه مشخص شده که بین دریافت کم روی و کمبود املاح معدنی در بدن، با بروز پوکی استخوان در ناحیه لگن و ستون فقرات ارتباط واضحی وجود دارد.
به دلیل تأثیر روی بر چگالی املاح معدنی استخوان، به مردان سالمند توصیه می شود غذاهای غنی از «روی» را به طور مرتب در برنامه های غذایی خود بگنجانند. کنجد فوق العاده غنی از پروتئین است و ارزش غذایی بالایی دارد.
هر قاشق غذاخوری کنجد تأمین کننده چهارده درصد از نیاز روزانه بدن به کلسیم است. مصرف ۵۰ گرم از کنجد، ۲۵درصد از نیاز روزانه به اسیدفولیک را برطرف می کند.
دانه کنجد منبع آهن گیاهی است که برای رفع خستگی مفید است؛ همچنین مصرف آن برای افرادی که مبتلابه کم خونی و فقر آهن هستند می تواند مفید باشد.
جایگزین کردن کنجد و بیسکویت های کنجدی به عنوان میان وعده ها بسیار مهم و مصرف ۳۰ گرم از این دانه بسیار مفید است. مصرف یک قاشق غذاخوری کنجد معادل یک واحد چربی است و ۴۵ کیلوکالری انرژی دارد.
کنجد نه تنها موجب افزایش چربی خون نمی شود، بلکه کلسترول بد خون را نیز کاهش می دهد؛ همچنین مصرف آن در افرادی که دچار دردهای شدید دوران عادت ماهیانه هستند، سبب کاهش التهاب و شدت انقباض های رحمی می شود. کنجد در بهبود ترشح هورمون های جنسی در زنان یائسه نقشی مؤثر دارد.
بررسی ها نشان داده اند مصرف این دانه در بهبود روند بیماری پارکینسون نیز تأثیرگذار است و به رشد سلول های عصبی مرکزی در نوزادان نیز کمک می کند و باعث افزایش قدرت بینایی می شود؛ به همین دلیل متخصصان تغذیه مصرف آن را به خانم های باردار و شیرده توصیه می کنند.
اما با تعریف غلط و زیانباری که مردم از رنگ سفید و سیاه دارند، دانه کنجد را اگر سفید نکنند برای استفاده در دسترس خانواده قرار نمی دهند. دانه کنجد طبیعی و سیاه علاوه بر آنکه ۵۴ ماده مغذی دارد، خوشمزه تر است.
کنجد سفید، بسیاری از مواد مغذی را ندارد و سر سفره ایرانی اگر کنجد باشد، دانه کنجد سفید است که ازنظر مواد مغذی بسیار ضعیف تر از کنجد سیاه است.
اما داستان اینجا ختم نمی شود. متأسفانه ایرانی گندم را باید سفید کند. برنج را باید سفید کند. دانه کنجد را باید سفید کند؛ ولی سفیدی همیشه او را راضی نمی کند؛ زیرا در کنجد سفید هنوز مقداری ویتامین باقی مانده است.
باید باقی مانده ویتامین ازبین برود تا غذا با ذائقه ایرانی مناسب درآید. دانه کنجد سفید باید سرخ شود. بوداده شود. حرارت ببیند و سرخ شود. این کنجد بوداده بازهم مقدار زیادی از ویتامین ها را ازدست می دهد؛ اما کنجد با سفیدشدن و بوداده و سرخ شدن هنوز مقداری مواد مغذی، به خصوص املاح و اسیدهای آمینه را دارد.
آیا مصرف کنگر مضر است؟
طرز تهیه دتاکس واتر لاغری+ انواع دتاکس واتر
چربی خون بالا دارید، این غذاها را بخورید!
ارزش غذایی توت سفید چقدر است؟
ما ایرانیان هنوز راضی نیستیم. باید به کلی از مواد مغذی تهی شود. آن را به روغن کشی می سپاریم. در آنجا چرخ می شود. ارده تیره رنگی حاصل می شود که هنوز مواد مغذی به خصوص اسیدهای آمینه را دارد.
این روغن تیره است. باید روشن و شفاف شود. همه مواد مغذی باقی مانده را صاف می کنیم که تنها یک روغن شفاف حاوی سه ماده یعنی اسیدهای چرب غیراشباع باقی بماند و حاصل کارگاه خلقت و تمام زحمات ما به عنوان تفاله دور ریخته یا خوراک دام شود.
مخلوطی از عسل و کنجد را اگر هر روز مصرف کنیم برای سلامت کلی انسان بسیار مفید است علاوه بر خاصیت آن عطر و طعم شگفت انگیز دارد. این ترکیب اغلب در رژیم های غذایی و در بسیاری از رژیم غذایی مدیترانه ای وجود دارد.
کنجد بسیار مفید است و یک منبع ایده آل از ویتامین ها و مواد معدنی است: آهن، منیزیم، کلسیم، منگنز، مس و فسفر است. این شامل اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ و مقدار زیادی از ویتامین های E، A و گروه B است.
این گیاه خستگی فکری را کاهش داده و بهترین غذا برای افرادی است که باید کارهای فکری مانند طراحی و درس خواندن انجام دهند. لیستین موجود در کنجد یک نوع چربی حاوی فسفر است که نه تنها یکی از ضروری ترین مواد مورد نیاز اعصاب است بلکه مغز و غدد بدن نیز نیاز زیادی به آن دارند حتی تقویت حافظه انسان نیز نیاز زیادی به این ماده دارد.
۲۸ درصد مغز را لیستین تشکیل میدهد و مغز انسان بیش از سایر حیوانات از این ماده تشکیل شده است لذا راز موفقیت و پیشرفتها مرهون همین لیستین است.مقدار خوراک طبی آن برای هر نفر معمولی ۱۵ گرم است.
البته در خوردن آن نباید زیاده روی شود زیرا کنجد دیر هضم است و افراط در خوردن باعث خارش اعضا و بوی بد دهان میشود.برای خنثی کردن این آثار نامطلوب باید کنجد را با مکملهای دیگری مانند عسل مصرف کرد.
کنجد منبع غنی از کلسیم، پروتئین ، آمینو اسید و ویتامین E، C و B است.این ماده سرشار از مواد مغذی و املاح مورد نیاز بدن مادر باردار است. یبوست یکی از رایج ترین مشکلات دوران بارداری است. دانه های کنجد باعث برطرف کردن یبوست شما می شود. دانه های کنجد باعث شل شدن مدفوع و رفع یبوست شما میشود.
هزینه لمینت دندان چقدر است؟ +ویدئو
سوالات شایع زگیل تناسلی
تکرر ادرار چیست و چرا ایجاد می شود؟ +ویدئو
۱۰علامت افت فشار خون و راههای پیشگیری +ویدئو
گارداسیل واکسنی برای پیشگیری از سرطان رحم HPV +ویدئو
ویدیو های سلامت
کاشت مو به روش sut + فیلم کاشت مو
روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو
فشار خون بالا چه بلایی سر ما می آورد؟
عوامل موثر در افزایش قد بعد از بلوغ
رفع سریع دندان درد به روش خانگی
مطالب پیشنهادی
بهترین برنامه رژیم لاغری برای کاهش وزن
عمل لابیاپلاستی برای این زنان ممنوع است!
لیزر موهای زائد چه عوارضی دارد؟
هزینه اصلاح طرح لبخند چقدر است ؟
گردشگری سلامت یا توریسم درمانی چیست؟
آنچه را که باید درباره کاربرد اسکن استخوان بدانید
آزمایش ایدز یا عفونت HIV در بهترین آزمایشگاه
چه زمانی تست پاپ اسمیر انجام شود؟
زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو
کاشت مو به روش sut + فیلم کاشت مو
روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو
نکاتی درباره عمل لاپاراسکوپی رحم
چطور مکمل زینک مصرف کنیم؟
چند روش برای جلوگیری از لوس شدن کودک
نبض ما، پایگاه اینترنتی نشاط و سلامتی و دارای مجوز فعالیت است که تیم تولید کننده محتوای آن از پزشکان متخصص، اعضای هیئت علمی و اساتید دانشگاه، خبرنگاران و مترجمین و مشاورین مجرب تشکیل شده است .
نبض ما با ارائه جدیدترین مطالب علمی و کاربردی و با هدف بالا بردن سطح آگاهی و اطلاعات عامه مردم در حوزه پزشکی با هدف ارتقای سطح فرهنگ سلامت عمومی و بهبود سبک زندگی فارسی زبانان، می کوشد تا در جهت تندرستی، زیبایی، تغذیه سالم، تناسب اندام، مسائل مربوط به بهداشت مردان و زنان و مادر و نوزاد، مشاوره پزشکی، روان درمانی، بهداشت جنسی و زناشویی و سایر اطلاعات مفید در رابطه با سلامتی ، مخاطب را با ارائه مطالب صحیح و بروز رسانی شده یاری و راهنمایی نماید. لذا مطالب ارائه شده در سایت به هیچ عنوان جایگزین پزشک و تشخیص و تجویز آن نیست.
Welcome, Login to your account.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
خواص کنجد سفید خواص کنجد سیاه خواص کنجد در بارداری خواص کنجد و عسل خواص کنجد برای مو خواص کنجد خام خواص کنجد برای کودکان خواص کنجد در دوران شیردهی خواص کنجد خوردن يك قاشق غذاخوري كنجد موجب تامين 14 درصد از نياز كلسيم خانمها شده و اگر آنها عادت به بلند كردن ناخنهايشان داشته باشند با مصرف كنجد ناخنهايشان محكمتر شده و ترك و شكنندگي بر روي اين عضو كه جزئي از زيبايي انگشتان است ديده نميشود.به علاوه مصرف 2 قاشق غذاخوري آن رساندن 5 ميليگرم روي را به بدن خصوصا پوست و مو و ناخنها آسان ميكند.
شايد بدانيد كه كمبود روي چه اثراتي بر زيبايي دارد آكنه را كمتر ميكند و از نازك شدن موها جلوگيري ميكند و مانع ريزش موها خصوصا در خانمها ميشود و در ضمن به دليل توام شدن اين ماده مغذي با ويتامين E اين اثرات صد چندان شده و ميتوان از خواص ضدچروك و سفيدكنندگي (ضدلك) اين ويتامين استفاده كرد. حتما ميدانيد كه كنجد چربي بسياري دارد اما اين چربي از نوع گياهي و چند باندي است. اين روغن داراي اسيدهاي چرب ضروري است كه در ساختمان پوست به عنوان يك جز اصلي محسوب ميشوند و در صورتي كه كمبودي از اين مواد مغذي ايجاد نشود پوست كاملا يكنواخت و نرم و لطيف به نظر ميرسد و جالب است
بدانيد كه وجود همين چربيهاست كه اگر با يك منبع پروتئيني دريافت شود (كنجد به همراه چربي پروتئين قابل توجهي دارد) به ترميم موهاي آسيب ديده پرداخته و از خشكي بيش از حد اين عضو نيز جلوگيري ميكند و موجب راحتي افرادي ميشود كه سالهاست از خشكي مو رنج برده و همواره از شانه زدن و رنگ كردن موهاي خشكشان ميهراسند. امروزه از روغن كنجد خصوصا كنجد سياه در تهيه انواع فراودههاي آرايشي و بهداشتي خصوصا محصولاتي كه براي رفع انواع خشكيها تجويز ميشوند استفاده ميشود. معمولا در تركيب انواع كرمها و ماسكها و شامپوهاي ترميمي از اين روغن استفاده شده تا خاصيت درماني آنها چند برابر شود. در آخر شما را با ماسكي كه با روغن كنجد تهيه ميشود و براي تقويت موهاي خشك و آسيبپذير توصيه ميشود آشنا ميكنيم.قبل از هر چيز بايد بگوييم كه شما ميتوانيد از اين ماسك بسته به موهايتان هفتهاي 1تا2 بار بعد از شستشوي آنها در حمام استفاده كنيد. مواردي كه در تهيه اين ماسك استفاده ميشوند شامل:
روغن كنجد2 قاشق غذاخوري
زرده تخممرغ1 عدد
شير2 قاشق مربا خوري
آرد جوانه گندم2 قاشق غذا خوري
ابتدا مواد را كاملا مخلوط كرده و بعد از شستشوي موها در حمام اين ماسك را بر تمام مو خصوصا پوست سر قرار داده و كاملا با دو دست ماساژ دهيد. هر قدر ماساژ بيشتر باشد مواد آسانتر نفوذ ميكنند. سپس با گذشت 10 دقيقه آنها را با آب ولرم آبكشي نماييد. در ضمن اگر ميخواهيد مقدار زيادي از كنجد خام را به مدتي بيش از يك سال نگهداري كنيد بايد آنرا در داخل ظرف شيشهاي خشك و دربدار و دور از هر گونه رطوبت و قرار گرفتن در معرض نور خورشيد ذخيره نماييد. هميشه به خاطر داشته باشيد كه در تكرار هر توصيه و عادتي زيادهروي نكنيد حتي اگر اين توصيه از سوي متخصصين مهم تلقي شود.دانه های ریز، پهن و بیضی شکل کنجد، طعم مطبوع و خوشایندی به بیشتر غذاهای آسیایی می بخشد و از اجزای اصلی تاهینی(Tahini) و شیرینی خوشمزه ی خاورمیانه یعنی حلوا(Halva) می باشد. تاهینی، خمیری تهیه شده از دانه های آسیاب شده ی کنجد است.کنجد در طول سال قابل دسترسی است و بسته به انواع آن در رنگ های مختلف به ویژه سفید، زرد، سیاه و قرمز یافت می شود.کنجد از قدیمی ترین چاشنی های شناخته شده ای است که قدمت آن به 1600 سال پیش از میلاد مسیح بر می گردد. روغن کنجد به سختی تند می شود. نام علمی کنجدSesamun indicum است.کنجد منبع غذایی بسیار با ارزشی است. علاوه بر این که منبع خیلی خوبی از منگنز و مس است. از نظر کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر، ویتامین B1 ، روی و فیبرهای غذایی نیز منبع ارزشمندی به شمار می رود.
فیبرهای غذایی موجود در کنجد اثرات بسیار مفیدی دارند که شامل موارد زیر است:
– کاهش کلسترول خون در انسان
– حفاظت سلول های کبدی در مقابل آسیب های اکسیداتیو
– پیشگیری از فشارخون بالا در تحقیقاتی که بر روی حیوانات آزمایشگاهی انجام شده است.
– افزایش ذخیره ی ویتامین E در حیوانات
مس به دلیل حضور در بسیاری از سیستم های آنزیمی ضد التهابی و آنتی اکسیدانی ، نقش مهمی در کاهش درد و رفع التهاب در بیماری های آرتریت روماتوئید دارد.علاوه بر آن در فعالیت نوعی آنزیم موثر است که برای اتصال کلاژن و الاستین مورد نیاز است. کلاژن و الاستین در ساختار، قدرت و قابلیت ارتجاع رگ های خونی، استخوان ها و مفاصل مهم هستند.
همچنان که ذکر شد کنجد منبع خوبی از منیزیم است. اثرات مفید منیزیم به شرح زیر است:
– کاهش اسپاسم راه های هوایی در بیماری آسم
– کاهش فشار خون بالا (فشار خون بالا از عوامل موثر حمله های قلبی ، سکته ها و بیماری های قلبی در افراد دیابتی است.)
– پیشگیری از اسپاسم نوعی عروق خونی که در پیدایش حملات میگرن نقش دارند.
– ایجاد خواب طبیعی در زنانی که از عوارض یائسگی رنج می برند.
کلسیم: پیشگیری از سرطان روده، پوکی استخوان و میگرن
کلسیم از املاح معدنی مهم موجود در کنجد است. در مطالعاتی که اخیراً انجام شده است نقش موثر کلسیم در موارد زیر به اثبات رسیده است:
– حفاظت از سلول های روده در مقابل مواد شیمیایی سرطان زا
– پیشگیری از کاهش توده ی استخوانی که در یائسگی یا بیماری های خاصی مانند آرتریت روماتوئید مشاهده می شود.
– پیشگیری از سردردهای میگرنی
روی: حفظ سلامت استخوان ها
به دلیل تاثیر روی در چگالی املاح معدنی استخوان، به مردان سالمند توصیه می شود غذاهای غنی از روی را به طور مرتب در برنامه های غذایی خود بگنجانند.گرچه تصور بر این است که پوکی استخوان اغلب گریبان گیر زنان سالمند می شود، اما حقیقت این است که مردان سالمند نیز در معرض پوکی استخوان قرار دارند.تقریبا 30 درصد شکستگی های استخوان لگن در مردان اتفاق می افتد و از هر 8 مرد بالای 50 سال یک نفر شکستگی ناشی از پوکی استخوان را تجربه می کند.در مطالعه ای که بر روی 396 مرد در گسترده ی سنی 45 تا 99 سال انجام شد، مشخص شد که بین دریافت کم روی و کمبود املاح معدنی در بدن، با بروز پوکی استخوان در ناحیه ی لگن و ستون فقرات ارتباط واضحی وجود دارد.
خواص کنجد فیتواسترول ها: کاهش کلسترول خون
فیتواسترول های ترکیباتی هستند که در گیاهان یافت می شوند و ساختمان شیمیایی مشابهی با کلسترول دارند. با دریافت میزان مناسبی از فیتواسترول ها، میزان کلسترول خون کاهش می یابد، پاسخ ایمنی تقویت می شود و خطر بروز سرطان های خاص کاهش می یابد.امروزه به دلیل خواص مهم فیتواسترول ها، اقدام به استخراج آن ها از دانه های سویا، ذرت و گیاهان دیگر می کنند و به عنوان افزودنی در تهیه غذاهای فرآوری شده به کار می برند.در گزارش هایی که در مورد میزان فیتواسترول گیاهان ارائه شده است، معلوم می شود که کنجد، از غنی ترین مواد غذایی از نظر فیتواسترول هاست. در هر 100 گرم از کنجد 400 تا 413 میلی گرم فیتواسترول وجود دارد.میزان فیتواسترول در پسته و دانه های آفتابگردان از 270 تا 289 میلی گرم متغیر است و میزان آن در تخمه های کدو تنبل عبارت است از 265 میلی گرم در هر 100 گرم.
نتیجه گیری خواص کنجد
به منظور برخورداری از ارزش های غذایی نهفته در کنجد، لازم است از این ماده ی غذایی به عنوان جزئی مهم از چاشنی ها و طعم دهنده ها در برنامه ی غذایی خود استفاده کنید.فواید کنجد چیست؟ کنجد گیاهی است یک ساله با ارتفاع حدود یک متر که قسمت انتهایی ساقه آن پوشیده از کرک است. برگهای آن بیضی، باریک و نوک تیز است. گلهای آن به رنگ سفید یا قرمز، به طور تک تک در کناره برگهای قسمت انتهایی ساقه ظاهر می شوند. دانه های کنجد به سبب دارا بودن روغن قابل استخراج از اهمیت بالایی برخوردار است و همیشه توسط پزشکان به سبب دارا بودن کلسیم سفارش می شود ، در ادامه و در قسمت سلامت آکاایران می خواهیم به صورت کامل کنجد و خواص دارویی کنجد را برای شما شرح بدهیم اگر مایل به این هستید که بیشتر درباره این گیاه مفید و مقوی بدانید با ما همراه باشید. خواص کنجد,خواص کنجد سفید,خواص کنجد بو داده,خواص کنجد سیاه,خواص کنجد و عسل,خواص کنجد در دوران بارداری,خواص کنجد در بارداری,خواص کنجد برای کودکان,خواص کنجد با پوست,خواص کنجد برای زنان باردار,طب سنتی و گیاهیمتجاوز از پنج هزار سال است که انسان به خواص معجزه آسای کنجد پی برده است. پهلوانان قدیم آن را برای زیاد کردن زور می خوردند و امروز هم در بین قهرمانان ترکیه قابل توجه است و دارای ارزش زیادی است.هندیها بیش از سایر اقوام برای این گیاه خاصیت و اثرات معجزه آسا قایلند و آن را زیادکننده قدرت و عامل طول عمر می شناسند و روی این اصل آن را در تشریفات مذهبی زیاد می خورند و همانطور که ما ایرانیان خرما و انجیر خیرات می کنیم آنها کنجد و شیرینهایی که با کنجد درست کرده اند خیر می کنند و بدون تردید علت طول عمر در بین مرتاضین و بعضی از دهاتیهای هندی خوردن کنجد است.
خوردن این گیاه از قدیم در ایران معمول بوده است، نانوایان مغز آن را روی نان می پاشیدند و آن کاری است که الان هم باید معمول شود.حلواسازان آن را به کار می بردند که متاسفانه امروز ترک شده است. روغن کنجد دیر فاسد می شود و سابقا خوردن آن بسیار معمول بوده و هنوز هم معمول است.شیر کوبیده آن و گیاههای دیگر را جهت رفع سوزش معده مفید می دانستند و معتقد بودند ترشی معده را کم می کند و سودا را از بین می برد. آب برگ کنجد برای تقویت مو و بلند شدن آن تاثیر نیکوی دارد و برای این کار بایستی آب آن را با کوبیدن یا فشار گرفت و به سر مالید.میوه این گیاه به صورت کپسول و محتوی دانه های کوچک و مسطح و بیضوی است که دانه کنجد نامیده می شود و قسمت مورد استفاده این گیاه است.وطن اصلی کنجد هندوستان است که از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است. در حال حاضر چین بزرگترین تولیدکننده کنجد در دنیا است. هندوستان و حبشه از نظر تولید، بعد از چین قرار دارند. در ایران نیز مقداری کنجد تولید می شود که بیشتر آن به مصرف تهیه روغن و حلوا ارده می رسد.
ترکیبات شیمیایی خواص کنجد
کنجد دارای پروتئین، ویتامینهای F1، E، D، B و لسیتین (LECITHIN) است. مقدار روغن آن در حدود 50 درصد است. روغن کنجد مرکب از حدود ۷۰ درصد اسیدهای چرب اشباع نشده مانند لینولئیک اسید، اولئیک اسید و مقداری اسیدهای چرب اشباع شده مانند اسید پالمتیک و آراشیدیک اسید است.روغن کنجد یکی از روغنهای اشباع نشده و مفید برای بدن است که در آمریکای شمالی و کانادا به مقدار زیاد مصرف می شود، زیرا این روغن نه تنها کلسترول خون را افزایش نمی دهد، بلکه آن را کاهش نیز می دهد.برای تهیه روغن کنجد معمولا دانه ها را می شویند تا رنگ روی آن از بین برود. سپس دانه ها را آسیاب کرده و در آب می ریزند تا پوست آنها روی آب بیاید. بعد از گرفتن پوست، دانه ها را خشک کرده و در آب جوش می ریزند و خمیر می کنند. این خمیر را تحت فشار قرار داده تا روغن آن جدا شود. این روغن را روغن سرد می نامند و از تفاله باقیمانده تحت اثر فشار و گرما روغنی بدست می آید که به نام روغن گرم معروف است که البته ارزش غذایی روغن سرد را ندارد.تفاله باقیمانده از این مرحله را معمولا برای علوفه دامها به کار می برند. بخصوص این تفاله ازنظر داشتن مواد پروتئینی، غذای خوبی برای گاوهای شیرده است.اگر می خواهید از روغن کنجد استفاده کنید دقت کنید که روغن سرد باشد که به نام FIRST COLD PRESSED معروف است، زیرا در اثر حرارت دادن، روغن کنجد خواص خود را از دست می دهند.
خواص کنجد برای سلامتی بدن
ازنظر طب قدیم ایران، کنجد گرم است. کنجد بسیار مغذی است و در اکثر کشورهای فقیر به عنوان جانشین گوشت بکار می رود. خواص مفید کنجد به شرح زیر است:
1- برای چاق شدن و تقویت نیروی جنسی موثر است.
2- برای رفع قولنج کنجد را آسیاب کرده و با سرکه مخلوط کنید و به مقدار نصف وزن کنجد، مغز بادام پوست کنده را به آن اضافه کنید. سپس آنها را پودر کنید و هر روز به مقدار یک قاشق سوپ خوری از آن بخورید.
3- کنجد گرفتگی صدا را از بین می برد.
4- نرم کننده معده و روده است.
5- کره کنجد که در کانادا بنام تاهیتی معروف است و شبیه ارده است، غذای خوبی برای رشد بچه هاست.
6- برگ کنجد را اگر به سر بمالید، باعث رشد و سیاهی موی سر می شود.
7- ارده نرم کننده معده و روده هاست.
8- کنجد فشار خون بالا را کاهش می دهد.
9- کنجد ضد رماتیسم است.
10- برای رفع ناراحتی کیسه صفرا مفید است.
11- دم کرده برگ کنجد، اسهال خونی را برطرف می کند.
12- روغن کنجد برای رفع تنگی نفس، سرفه خشک و زخم ریه مفید است.
13- روغن کنجد سوزش ادرار را رفع می کند.
14- از روغن کنجد به جای روغن زیتون در سالاد استفاده کنید.
15- کنجد با تمام فوایدی که دارد برای معده ضعیف مناسب نیست، زیرا هضم آن سنگین است. این گونه اشخاص باید آن را با عسل و سرکه بخورند.
خواص کنجد,خواص کنجد سفید,خواص کنجد بو داده
خواص کنجد که درمانی است
كنجد خواص درمانی چشمگیری دارد. منبع غنی اسید آمینه كنجد رشد تومورها را متوقف می كند و به رفع مسمومیت كبد و كلیه ها و بهبود سیستم ایمنی بدن كمك می كند.كنجد در درمان بی خوابی موثر بوده، خاصیت ضد ورم مفاصل و رماتیسم و همجنین خاصیت ضدسرطان دارد. خواص ضد قارچ و ضد باكتری از دیگر تأثیرات آن است.روغن كنجد در جلوگیری از فساد دندان كاربرد دارد. همچنین در درمان التهاب و تورم لثه مفید است. برگ های كنجد سرشار از مواد لعابی هستند كه در گذشته با دیگر گیاهان برای درمان اسهال خونی و وبا به كار برده می شدند.آرد كنجد سرشار از اسید آمینه است و 3 برابر شیر كلسیم دارد. آرد كنجد یا كنجد به خوبی در سالادها، خوراك های مرغ یا گوشت و سبزیجات پخته شده به كار رفته و همچنین در معطر ساختن پنیر، سالادهای تخم مرغ، سس هایی كه اساس آن كره یا نان معطر هست كاربرد دارد.
كنجد معدن مواد معدنی قابل جذب است و دارای ؛ منیزیم، كلسیم، آهن، سیلیس، آلومینیوم، كروم، مس، نیكل، سدیم و چندین فلز و شبه فلز دیگر است. اثر كنجد بیشتر در اثر داشتن ویتامین های زیاد آن است بویژه ویتامین های ب و ویتامین های ف كه فراوان دارد.كنجد تقریبا بیشتر مواد مورد ساختمان بدن را داراست. لذا یك غذای قیمتی و پر ارزش برای انسان است كه دارای خواص گوشت است ولی ضرر آن را ندارد .كنجد قوت ، جوانی ، تعادل زندگانی و صحت را به انسان می بخشد. اثر آن در تعویض سلول های كهنه ی بدن بسیار سریع است و در تسهیل تفكر عمل آن قابل تحسین است و در رفع آلامی مانند: سرطان ، سل ، كم خونی بی نظیر است .
خواص کنجد خام , خواص کنجد سفید برای کودکان , خواص کنجد و عسل
خواص کنجد خام , خواص کنجد سفید برای کودکان , خواص کنجد و عسل
خواص کنجد خام , خواص کنجد سفید برای کودکان , خواص کنجد و عسل
خواص کنجد خام , خواص کنجد سفید برای کودکان , خواص کنجد و عسل
خواص کنجد خام , خواص کنجد سفید برای کودکان , خواص کنجد و عسل
خواص کنجد خام , خواص کنجد سفید برای کودکان , خواص کنجد و عسل
خواص کنجد خام , خواص کنجد سفید برای کودکان , خواص کنجد و عسل
باسلام و سپاس از اطلاعات بسيار مفيدى كه ارائه نموديد،من مايلم با گياهان تقويت كننده حافظه و گياهان موثر در رشد سريع عضلات ورزشكاران و همچنين گياهان تقويت كننده قواى جنسى بيشتر بدانم، با سپاس و آرزوى موفقيت براى شما: كيان.
نظر
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
کلیه حقوق مادی و معنوی برای روزگار محفوظ است. هرگونه کپی از مطالب با ذكر منبع و لینک فعال بلامانع است
آرایش
مدل مو
مدل لباس
کنجد گیاهی است یک ساله با ارتفاع حدود یک متر که قسمت انتهایی ساقه آن پوشیده از کرک است. برگهای آن بیضی، باریک و نوک تیز است. گلهای آن به رنگ سفید یا قرمز، به طور تک تک در کناره برگهای قسمت انتهایی ساقه ظاهر می شوند.
تاریخ مصرف کنجد:
آکاایران : متجاوز از پنج هزار سال است که انسان به خواص معجزه آسای کنجد پی برده است. پهلوانان قدیم آن را برای زیاد کردن زور می خوردند و امروز هم در بین قهرمانان ترکیه قابل توجه است و دارای ارزش زیادی است.
هندیها بیش از سایر اقوام برای این گیاه خاصیت و اثرات معجزه آسا قایلند و آن را زیادکننده قدرت و عامل طول عمر می شناسند و روی این اصل آن را در تشریفات مذهبی زیاد می خورند و همانطور که ما ایرانیان خرما و انجیر خیرات می کنیم آنها کنجد و شیرینهایی که با کنجد درست کرده اند خیر می کنند و بدون تردید علت طول عمر در بین مرتاضین و بعضی از دهاتیهای هندی خوردن کنجد است.
خوردن این گیاه از قدیم در ایران معمول بوده است، نانوایان مغز آن را روی نان می پاشیدند و آن کاری است که الان هم باید معمول شود.
حلواسازان آن را به کار می بردند که متاسفانه امروز ترک شده است. روغن کنجد دیر فاسد می شود و سابقا خوردن آن بسیار معمول بوده و هنوز هم معمول است.
شیر کوبیده آن و گیاههای دیگر را جهت رفع سوزش معده مفید می دانستند و معتقد بودند ترشی معده را کم می کند و سودا را از بین می برد. آب برگ کنجد برای تقویت مو و بلند شدن آن تاثیر نیکوی دارد و برای این کار بایستی آب آن را با کوبیدن یا فشار گرفت و به سر مالید.
میوه این گیاه به صورت کپسول و محتوی دانه های کوچک و مسطح و بیضوی است که دانه کنجد نامیده می شود و قسمت مورد استفاده این گیاه است.
وطن اصلی کنجد هندوستان است که از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است. در حال حاضر چین بزرگترین تولیدکننده کنجد در دنیا است. هندوستان و حبشه از نظر تولید، بعد از چین قرار دارند. در ایران نیز مقداری کنجد تولید می شود که بیشتر آن به مصرف تهیه روغن و حلوا ارده می رسد.
ترکیبات شیمیایی
کنجد دارای پروتئین، ویتامینهای F1، E، D، B و لسیتین (LECITHIN) است. مقدار روغن آن در حدود 50 درصد است. روغن کنجد مرکب از حدود ۷۰ درصد اسیدهای چرب اشباع نشده مانند لینولئیک اسید، اولئیک اسید و مقداری اسیدهای چرب اشباع شده مانند اسید پالمتیک و آراشیدیک اسید است.
روغن کنجد یکی از روغنهای اشباع نشده و مفید برای بدن است که در آمریکای شمالی و کانادا به مقدار زیاد مصرف می شود، زیرا این روغن نه تنها کلسترول خون را افزایش نمی دهد، بلکه آن را کاهش نیز می دهد.
برای تهیه روغن کنجد معمولا دانه ها را می شویند تا رنگ روی آن از بین برود. سپس دانه ها را آسیاب کرده و در آب می ریزند تا پوست آنها روی آب بیاید. بعد از گرفتن پوست، دانه ها را خشک کرده و در آب جوش می ریزند و خمیر می کنند. این خمیر را تحت فشار قرار داده تا روغن آن جدا شود. این روغن را روغن سرد می نامند و از تفاله باقیمانده تحت اثر فشار و گرما روغنی بدست می آید که به نام روغن گرم معروف است که البته ارزش غذایی روغن سرد را ندارد.
تفاله باقیمانده از این مرحله را معمولا برای علوفه دامها به کار می برند. بخصوص این تفاله ازنظر داشتن مواد پروتئینی، غذای خوبی برای گاوهای شیرده است.
اگر می خواهید از روغن کنجد استفاده کنید دقت کنید که روغن سرد باشد که به نام FIRST COLD PRESSED معروف است، زیرا در اثر حرارت دادن، روغن کنجد خواص خود را از دست می دهند.
فواید کنجد
خواص مفید کنجد برای سلامتی بدن
ازنظر طب قدیم ایران، کنجد گرم است. کنجد بسیار مغذی است و در اکثر کشورهای فقیر به عنوان جانشین گوشت بکار می رود. خواص مفید کنجد به شرح زیر است:
1- برای چاق شدن و تقویت نیروی جنسی موثر است.
2- برای رفع قولنج کنجد را آسیاب کرده و با سرکه مخلوط کنید و به مقدار نصف وزن کنجد، مغز بادام پوست کنده را به آن اضافه کنید. سپس آنها را پودر کنید و هر روز به مقدار یک قاشق سوپ خوری از آن بخورید.
3- کنجد گرفتگی صدا را از بین می برد.
4- نرم کننده معده و روده است.
5- کره کنجد که در کانادا بنام تاهیتی معروف است و شبیه ارده است، غذای خوبی برای رشد بچه هاست.
6- برگ کنجد را اگر به سر بمالید، باعث رشد و سیاهی موی سر می شود.
7- ارده نرم کننده معده و روده هاست.
8- کنجد فشار خون بالا را کاهش می دهد.
9- کنجد ضد رماتیسم است.
10- برای رفع ناراحتی کیسه صفرا مفید است.
11- دم کرده برگ کنجد، اسهال خونی را برطرف می کند.
12- روغن کنجد برای رفع تنگی نفس، سرفه خشک و زخم ریه مفید است.
13- روغن کنجد سوزش ادرار را رفع می کند.
14- از روغن کنجد به جای روغن زیتون در سالاد استفاده کنید.
15- کنجد با تمام فوایدی که دارد برای معده ضعیف مناسب نیست، زیرا هضم آن سنگین است. این گونه اشخاص باید آن را با عسل و سرکه بخورند.
دانه کنجد از جمله دانه های روغنی سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده می باشد. ۷۵ درصد دانه کنجد را چربی و پروتئین و ۲۵ درصد آن را موادمعدنی، کربوهیدرات ها (قند) و فیبر تشکیل می دهد. کنجد همچنین دارای انواع ویتامین ها، به ویژه ویتامین های گروه B و ویتامین E و مواد معدنی نظیر کلسیم، منیزیم، روی، مس و فسفر است. مقاله «خواص کنجد – ۹ خاصیت کنجد برای سلامتی» به خواص کنجد برای سلامت انسان می پردازد، که از آن جمله می توان به کاهش خطر سکته قلبی، پیشگری از سرطان و درمان یبوست اشاره نمود، همچنین کنجد در افزایش توان جنسی در مردان موثر است. در بخشی از مقاله به تاثیر کنجد در تسکین دندان درد خواهیم پرداخت.
یکی از مهمترین خواص کنجد برای سلامتی انسان، تاثیر آن در کاهش کلسترول بد خون است. محققان دریافته اند که مواد آنتی اکسیدان موجود در کنجد، با پایین آوردن سطح کلسترول بد در پیشگیری از خطر حمله قلبی موثر باشند. فیتواسترول های ترکیباتی هستند که در گیاهان یافت می شوند و ساختمان شیمیایی مشابهی با کلسترول دارند. با دریافت میزان مناسبی از فیتواسترول ها، میزان کلسترول خون کاهش می یابد کاهش می یابد. در گزارش هایی که در مورد میزان فیتواسترول گیاهان ارائه شده است، معلوم می شود که کنجد، از غنی ترین مواد غذایی از نظر فیتواسترول هاست. در هر ۱۰۰ گرم از کنجد ۴۰۰ تا ۴۱۳ میلی گرم فیتواسترول وجود دارد.
از سوی دیگر، دانههای کنجد جزو خوراکیهایی هستند که حاوی بیشترین میزان لیگنانها میباشند. لیگنانها ترکیبات گیاهی هستند که همانند هورمون استروژن عمل میکنند برای همین به آنها لقب فیتواستروژن دادهاند. لیگنانهای موجود در کنجد به خصوص کنجد آسیاب نشده همانند لیگنانهای موجود در دانهی کتان جذب بدن میشوند. «سزامین» یکی از لیگنانهای اصلی کنجد محسوب میشود. لیگنانهای موجود در کنجد برخی از چربیهای خون مانند کلسترول بد (LDL) را کاهش میدهند، به همین دلیل مصرف کنجد برای افرادی که کلسترول خون بالایی دارند خوب است.
محققان به بیماران قلبی، مخصوصاً کسانی که دچار کلسترول بالا و گرفتگی عروق هستند، توصیه میکنند به جای استفاده از کره در وعده صبحانه یا عصرانه، مقداری کنجد خام را آسیاب و از آن برای طعم دادن به لقمه نان و پنیرشان استفاده کنند. البته روغن کنجد هم خواصی مشابه خود کنجد دارد بنابراین بیماران قلبی میتوانند در صورت تمایل از این روغن برای پختوپز یا طعم دادن به سالاد استفاده کنند. برای استفاده از روغن کنجد برای پخت و پز یا سرخ کردن، باید از وجود برچسب «مخصوص سرخ کردن» یا «مخصوص پخت و پز» اطمینان حاصل کنید.
گرچه تصور بر این است که پوکی استخوان اغلب گریبان گیر زنان سالمند می شود، اما حقیقت این است که مردان سالمند نیز در معرض پوکی استخوان قرار دارند. تقریبا ۳۰ درصد شکستگی های استخوان لگن در مردان اتفاق می افتد و از هر ۸ مرد بالای ۵۰ سال یک نفر شکستگی ناشی از پوکی استخوان را تجربه می کند. در مطالعه ای که بر روی ۳۹۶ مرد در گسترده ی سنی ۴۵ تا ۹۹ سال انجام شد، مشخص شد که بین دریافت کم روی و کمبود املاح معدنی در بدن، با بروز پوکی استخوان در ناحیه ی لگن و ستون فقرات ارتباط واضحی وجود دارد. به دلیل تاثیر روی در چگالی املاح معدنی استخوان، به مردان سالمند توصیه می شود غذاهای غنی از “روی را به طور مرتب در برنامه های غذایی خود بگنجانند؛ خوشبختانه کنجد بو داده یک منبع فوقالعاده از این مادهی معدنی محسوب میشود.
خواص کنجد برای استخوان ها
مصرف منظم و روزانه کنجد باعث می شود تا روی و مواد معدنی لازم برای عملکرد طبیعی دستگاه تولید مثل در مردان تامین گردد. فقدان برخی مواد معدنی و مغذی می تواند به کاهش تستوسترون(هورمون مردانه) منجر شود به همین دلیل دریافت روی کافی برای رفع این مشکل مفید و موثر است. توصیه می شود مردان روزانه ۱۱ میلی گرم روی دریافت نمایند، هر چند مصرف بیش از ۴۰ میلی گرم آن خطرناک است.
در یک پژوهش، به ۲۲ مرد که میزان تستوسترون و اسپرمهای آنها کم بود، توصیه شد مدت ۴۵ تا ۵۰ روز، روزانه از روی استفاده نمایند. پس از این مدت تعداد اسپرم ها و نیز میزان ترشح هورمون تستوسترون در این افراد به میزان قابل توجهی افزایش یافت.
از قرن ها پیش در چین از کنجد برای تسکین درد دندان استفاده می شده است. کنجد حاوی ترکیباتی است که درد را بهبود می بخشد. خواص کنجد شبیه آسپیرین است و مانند مسکن عمل می کند. این دانه ها برای تسکین درد دندان بسیار مؤثر هستند. ظرف آبی را روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید. سپس دانه های کنجد را در آن بریزید. برای هر مقدار کنجد دو برابر آب لازم هست. برای اینکه ترکیب تاثیر بهتری داشته باشد، باید منتظر شوید تا نیمی از آب تبخیر شود. مرهم را مستقیما روی قسمت دردناک دندان بگذارید، با درد آن فروکش نماید.
ویتامین B1: ویتامین B1 که تیامین نیز نامیده میشود، در کنجد به میزان فراوانی وجود دارد، وظیفه این ویتامین، تولید انرژی از گلوسیدهای مصرفی می باشد. اگر احساس بیحالی میکنید و انرژی کم میآورید کنجد میل کنید. از این گذشته ویتامین B1 برای مغز نیز مفید است.
ویتامین B2: ویتامین B2 را ریبوفلاوین نیز مینامند و دانه های کنجد منبع فوقالعاده این ویتامین محسوب میشود. این ویتامین نیز مانند ویتامین B1، در تولید انرژی برای همهی سلولها نقش دارد. علاوه بر این، ویتامین B2 به رشد و احیای بافتها، تولید هورمونها و ساخت گلبولهای قرمز کمک میکند.
ویتامین B3: ویتامین B3 یا نیاسین نیز در کنجد وجود دارد. این ویتامین در بیشتر سوخت و سازها به خصوص در تولید انرژی از گلوسیدها، چربیها و پروتئینهای مصرفی نقش فعالی دارد. ویتامین B3 همچنین در فرآیند تشکیل DNA شرکت دارد و به رشد بدن کمک میکند.
ویتامین B6: اگر دنبال منبعی برای تأمین ویتامین B6 بدنتان هستید کنجد را دریابید. ویتامین B6 که پیریدوکسین نامیده میشود در متابولیسم یا سوخت و ساز پروتئینها و اسیدهای چرب شرکت دارد. این ویتامین همچنین به ساخت گلبولهای قرمز کمک میکند و باعث میشود که اکسیژن بیشتری حمل کنند. ویتامین B6 همچنین کمک میکند که گلیکوژن به گلوسید تبدیل شود و به عملکرد خوب سیستم ایمنی کمک میکند. در نهایت باید بگوییم این ویتامین در ساخت برخی از ترکیبات سلولهای عصبی و تنظیم دریافت کننده های هورمونی نقش دارد.
ویتامین B9: دانه های ریز کنجد منبع فوقالعاده فولات محسوب میشوند. فولات یا همان ویتامین B9 در ساخت همه سلولهای بدن به ویژه گلبولهای قرمز شرکت دارد. این ویتامین نقش فعالی در بهبود عملکرد سیستم عصبی و همچنین در التیام زخمها و جراحات دارد. این ویتامین برای تولید سلولهای جدید لازم و ضروری است و مصرف آن برای رشد جنین از اهمیت زیادی برخوردار است.
خواص کنجد – کنجد منبع ویتامین B
کنجد سبوس دار سرشار از آهن است. هر یک از سلولهای بدن ما حاوی آهن میباشد. وجود این مادهی معدنی برای حمل اکسیژن مورد نیاز سلولها و برای ساخت گلبولهای قرمز خون لازم و ضروری است. باید بدانید آهن همچنین در ساخت سلولهای جدید، هورمونها و ناقلهای عصبی نقش دارد. این دانهها برای گیاهخواران که از گوشت استفاده نمیکنند منبع خوبی برای جذب این مادهی معدنی محسوب میشود. البته باید توجه داشته باشید که آهن موجود در گیاهان به اندازهی آهن موجود در مواد غذایی حیوانی جذب بدن نمیشود. برای اینکه آهن منابع گیاهی بیشتر جذب بدنتان شود آن را همراه با یک مادهی غذایی حاوی ویتامین C میل کنید.
دانههای ریز کنجد سبوس دار منبع فوقالعادهی منیزیم محسوب میشوند. منیزیم در سلامت استخوانها، ساخت پروتئین، عکسالعمل آنزیمها، انقباض عضلات، سلامت دندانها و عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش فعالی دارد. از این گذشته این مادهی معدنی مفید در متابولیسم یا همان سوخت و ساز انرژی و همچنین انتقال واکنشهای عصبی شرکت دارد. برای حفظ سلامت هر کدام از این اعضای مهم بدن حتماً سعی کنید کنجد را در برنامهی غذایی روزانهتان بگنجانید.
شما میتوانید به روشهای مختلف از کنجد استفاده کنید و از خواص بیشمار آن بهره ببرید، حتی میتوانید روی بادمجان سرخ شده کنجد بپاشید. هم جلوهی زیبایی پیدا میکند و هم این که شما از خواص آن بهرهمند میشوید. همچنین از آنجایی که کنجد منبع سرشار از منیزیم بوده و به همین دلیل نیز مانع از اسپاسم رگهای خونی شده، از بروز سردرد و حملات میگرنی پیشگیری میکند.
۶۰ گرم کنجد با پوست (پوست نکنده) خام، حاوی ۴.۳ گرم فیبر و ۶۰ گرم کنجد با پوست بو داده، دارای ۵.۳ گرم فیبر می باشد. و می توان گفت که کنجد یک منبع فوق العاده از فیبر محسوب می گردد. در خصوص نقش فیبر در بدن و خواص غذاهای دارای فیبر باید خاطر نشان نمود که این مواد غذایی خطر ابتلا به سرطان کولون (یا سرطان روده بزرگ) و سرطان پوست را کاهش داده، اشتها را کنترل نموده و حس سیری طولانی مدتی در انسان ایجاد می کنند. ذکر این نکته نیز لازم است که دو نوع فیبر وجود دارد: فیبرهای محلول در آب و فیبرهای غیر محلول در آب. هر دوی این فیبرها برای بدن مفید هستند و کنجد حاوی این دو فیبر می باشد.
توجه داشته باشید که فیبرهای غیر محلول می توانند با افزایش حجم مدفوع جلوی یبوست را بگیرد. فیبرهای محلول در آب نیز به پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی کمک زیادی می کنند. از این گذشته وجود این فیبرها در بدن باعث کنترل بیماری دیابت نوع دو می شود. به خاطر اینکه سرعت هضم و جذب قندهای موجود در مواد غذایی را کاهش می دهند. متخصصان توصیه می کنند که زنان بین ۱۰ تا ۵۰ ساله روزانه ۲۸ گرم و مردان در همین گروه سنی روزانه ۳۸ گرم فیبر دریافت کنند.
خواص کنجد – کنجد منبع فیبر محلول و فیبر نامحلول
آنتیاکسیدانها ترکیباتی هستند که سلولهای ما را در برابر آسیبهای رادیکالهای آزاد محافظت میکنند. رادیکالهای آزاد مولکولهای بسیار موذی هستند که بدن ما را در معرض بیماریهای قلبی عروقی، برخی از سرطانها و بیماریهای دیگر مربوط به پیری قرار میدهند. اگر میخواهید خودتان را از این بیماریها و پیری دور نگه دارید بهتر است از مواد غذایی سرشار از آنتیاکسیدانها غافل نشوید. کنجد هم یکی از این مواد غذایی مفید است. به غذاهایتان از این دانههای ریز اضافه کنید. یک مشت از این دانههای بو داده میل کنید تا بدنتان قویتر و جوان تر شود.
کنجد حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی به نام توکوفرولها میباشد که سازندهی ویتامین E هستند. نتایج پژوهشها نشان میدهد اگر روزانه کنجد را چه به صورت دانه ( ۱۱ گرم)، روغن ( ۲۲.۵ گرم) یا پودر (۵۰ گرم) به غذاهایتان اضافه کنید میزان آنتیاکسیدانهای خونتان را بالا میبرد. زمانی که به اندازهی کافی از این آنتیاکسیدانها جذب کنید بدنتان را در برابر سرطان و بیماریهای قلبی عروقی ایمن کردهاید. توجه داشته باشید جذب ویتامین E بالا پوستتان را در وضعیت بهتری نگه میدارد یعنی آکنه و مشکلات پوستی را از شما دور میکند.
همچنین دانهی سبوس دار کنجد یک منبع فوقالعادهی مس میباشد. مس در بدن آنزیمهای زیادی تولید میکند که برای ساخت هموگلوبینها و کلاژن لازم است. کلاژن پروتئینی است که در ساخت و احیای بافتها شرکت دارد. آنزیمهای متعدد موجود در مس به بدن کمک میکنند تا با رادیکالهای آزاد مقابله کند.
شما احتمالا با جستجوی کلمات زیر وارد مقاله شده اید چنانچه مطلب مرتبط با جستجوی شما نبوده همان کلمه را در جستجوی سایت وارد کنید
مقدار مصرف کنجد در نان , 10 خواص روغن کنجد , خواص دارویی کنف , سیمبل دانه کنجد , کنجد و فواید آن , تفاله کنجد چیست , تفاله کنجد چیست , دانه کنجد فواید , خواص کنجد قرمز , خواص کنجد سفید , خواص کنجد سياه , عکس گیاه کنجد , خصوصیات کنجد , فوايد كنجد , کنجد سفید , کنجد چیست , خواص كنجد , گیاه کنجد , كنجد خواص
چطور – مرجع فیلم آموزشی و مقالات آموزشی برای موفقیت و پیشرفت
دانههای کنجد جزو باستانیترین خوراکیهای روی کرهی زمین هستند. در واقع گیاه کنجد کُهنترین گیاهی است که بهخاطر دانهها و روغنش کشت میشود. کنجد در فرهنگ سرزمینهای شرقی، مدیترانهای و آفریقایی، ارزش بالایی دارد و هزاران سال است که برای خوشطعم کردن غذا، تهیهی روغن و تقویت و سلامت پوست از آن استفاده میشود. کنجد نسبت به سایر دانهها، بیشترین مقدار چربی را دارد و بهدلیل طعم فوقالعادهاش، بهصورتهای مختلف از جمله ارده، روغن کنجد و غیره، در سراسر دنیا مورد استفاده قرار میگیرد. همراه ما باشید، در این مقاله میخواهیم به بررسی خواص کنجد بپردازیم.
کنجد گیاهی گُلدار و از ردهی دولپهایهاست. دانههای کنجد حاوی روغن بسیار باارزشی هستند. این دانهها ۵۵ درصد چربی و ۲۰ درصد پروتئین دارند و به همین دلیل یک منبع بسیار غنی از اسیدهای چرب ضروری و بعضی از اسیدهای آمینه محسوب میشوند.
دانههای کنجد دارای ۵۰ تا ۶۰ درصد روغن و دو آنتیاکسیدان بسیار مفید از خانوادهی لیگنانها به نامهای سسامین و سسامولین هستند. روغن کنجد نیز دو ترکیب فنولیک دیگر به نامهای سسامول و سسامینول دارد که در فرایند تصفیه تشکیل میشوند.
روغن کنجد سرشار از اسید لینولئیک و اسید اولئیک است که بخش عمدهی آنها گاما-توکوفرول و سایر ایزومرهای ویتامین هستند. اسیدهای آمینهی موجود در کنجد لیزین، تریپتوفان و متیونین هستند.
یک قاشق غذاخوری از دانههای کامل کنجد دارای:
مطالعات جدیدی که روی فیتونوترینتهای موجود در دانههای کنجد، مخصوصا اسیدهای چرب و آنتیاکسیدانها صورت گرفته است، نشان میدهد که دانهها و روغن کنجد، دارای عملکرد فیتواستروژنی هستند و تا حدود بسیار زیادی میتوانند کلسترول را کاهش بدهند.
دانههای کنجد تقریبا در میان تمام مغزها، دانهها، حبوبات و غلات، بیشترین فیتواسترولهای کاهندهی کلسترول را دارند. فیتواسترولها، ترکیباتی هستند که از نظر ساختاری به کلسترول شباهت دارند. آنها در سیستم گوارش، جای کلسترول را میگیرند و به این ترتیب جذب کلسترول در رودهها را کاهش میدهند. برخی پژوهشها نشان داده است که در بین ۲۷ نوع مغز و دانهی مختلف، دانههای کنجد (همراه با آرد مغز گندم)، بیشترین فیتواسترول را دارند.
تحقیقات نشان داده است که لیگنانها به بهبود وضعیت چربیها کمک میکنند و در تنظیم کلسترول و فشار خون مؤثرند. لیگنانها سِرم خون و سطح کلسترول کبد را پایین میآورند و بهطور طبیعی باعث کاهش کلسترول میشوند، به همین دلیل گاهی پژوهشگران مواد شیمیایی موجود در دانههای کنجد را «عامل هیپوکلسترولُمی» میدانند. مشخص شده است که مصرف پنجاه گرم پودر دانههای کنجد بهمدت پنج هفته، تأثیرات مثبتی روی سطح کلی کلسترول، کلسترول LDL، نسبت LDL به HDL و وضعیت آنتیاکسیدانی دارد.
روغن کنجد را یک ضد فشار خون قوی میدانند چون میتواند به تنظیم فشار خون کمک کند. در سال ۲۰۰۶ پژوهشی بهمنظور بررسی تأثیر مصرف روغن کنجد انجام و مشخص شد که کنجد یک خوراکی طبیعی و بسیار مفید است که میتواند فشار خون را پایین بیاورد. محققان بعد از پیگیری نشانههای مختلف در ۳۲ بیمار مبتلا به فشار خون که در سنین ۳۵ تا ۶۰ سال قرار داشتند و روغن کنجد را بهعنوان تنها روغن خوراکی مصرفیشان بهمدت ۴۵ روز استفاده کرده بودند، دریافتند روغن کنجد در کاهش فشار خون، کاهش پراکسیددار شدن لیپید و افزایش وضعیت آنتیاکسیدانی در بیشتر این بیماران مؤثر بوده است.
پژوهشها نشان میدهند کنجد میتواند روی تولید هورمونهای جنسی تأثیر مثبتی بگذارد چون موجب سوختوساز بهتر اسیدهای چرب خصوصا در خانمهای یائسه میشود. مطالعهای که نتایج آن در «The Journal of Nutrition» منتشر شده است، نشان میدهد هضم کنجد تأثیر مثبتی بر چربیهای خون و وضعیت آنتیاکسیدانی در زنان بزرگسال دارد که درنهایت هورمونهای جنسی را تحت تأثیر مثبت قرار میدهد. سسامین که یکی از لیگنانهای کنجد است، توسط میکروفلورای رودهای به انترولاکتون تبدیل میشود که یک ترکیب فیتواستروژنی با عملکرد شِبه استروژنی بالاست. علاوه بر این، سسامین منجر به فعالیت متابولیسمی داخل رودهای میشود که مشابه همین عملکرد در لیگنانهای تخم کتان هم یافت شده است.
در این تحقیقات ۲۶ خانم یائسه طی یک دورهی پنج هفتهای، روزانه ۵۰ گرم پودر دانهی کنجد مصرف کردند و تأثیر کنجد روی هورمونهای جنسی، میزان اکسیداسیون و چربی آنها مورد بررسی قرار گرفت. پس از ۵ هفته، بهبودهایی در پیوندهای هورمونهای جنسی سِرم در آنها مشاهده شد و همچنین سطح کلی کلسترولشان کاهش و وضعیت آنتیاکسیدانیشان هم بهتر شده بود. دانههای کنجد بهدلیل غنی بودن از مواد مغذی مهم، پروتئین و چربیها، برای بارداری سالم نیز یک غذای فوقالعاده محسوب میشوند.
دانههای کنجد همچون تخم کتان، سرشار از لیگنان پستانداران هستند. لیگنانهای پستانداران که به آنها انترولاکتون و انترودیول میگویند توسط میکروفلورا در رودهی بزرگ تولید میشوند. تحقیقات جدید نشان داده است که این لیگنانها دارای خواص ضدسرطانی هستند و میتوانند از سرطان روده بزرگ و سرطان سینه پیشگیری کنند. مطالعهای که در سال ۲۰۰۵ توسط دپارتمان علوم غذایی در دانشگاه تورنتو (Toronto) صورت گرفت، تأثیر مصرف ۲۵ گرم دانههای سبوسدار کتان و کنجد را در زنان یائسه که در سلامت کامل بودند، طی یک دورهی چهار هفتهای مورد بررسی قرار داد. نتایج تست ادرار نشان داد زنانی که این دانهها را مصرف کرده بودند، میزان لیگنانهای پستانداران در بدن آنها افزایش یافته بود. با توجه به این نتایج، معلوم میشود هر دوی این دانهها توسط میکروفلورا در رودهی بزرگ، بهطور مؤثر به انترولاکتون و انترودیول تبدیل شدهاند و میتوانند از اکسیداسیون و ابتلا به سرطان رودهی بزرگ پیشگیری کنند.
تحقیق دیگری که در سال ۲۰۱۲ صورت گرفت و نتایج آن در نشریهی (The Journal of Nutrition) منتشر شد نیز نشان میدهد لیگنانهای غذایی میتوانند بهعنوان درمان طبیعی سرطان عمل کنند و با تضعیف تومور، احتمال سرطان سینه را کاهش بدهند. ۶۸۳ زن مبتلا به سرطان سینه و ۶۱۱ زن سالم که سرطان سینه نداشتند، لیگنانهای خاصی مصرف کردند و پس از بررسی وضعیت آنها، مشخص شد زنانی که لیگنانهای بیشتری مصرف کرده بودند، ۴۰ تا ۵۰ درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان سینه بودند.
یکی از خواص کنجد، چربی سوزی آن است. چربیها با ارسال پیامهایی به مغز، در ترشح هورمونهایی که به ما احساس سیری میدهند، نقش دارند. اساسا، چربیهای سالم با کاهش گرلین یا همان هورمون گرسنگی، چربی سوزی را بیشتر میکنند. ترکیبات فیتوشیمیایی خاصی که در دانههای کنجد وجود دارند و بخشی از خانوادهی لیگنانها هستند، برای افزایش سوختوساز بدن و افزایش چربی سوزی سودمندند. مطالعهای که روی حیوانات انجام شد نشان میدهد دانههای کنجد میتوانند بهعنوان یک خوراکی چربی سوز بسیار عالی عمل کنند چون لیگنانها مکانیسمهای مهم کبد را تقویت میکنند. این لیگنانها میتوانند با افزایش فعالیت آنزیمهای گوناگون کبد که مسئول تجزیهی اسیدهای چرب هستند، چربی سوزی را افزایش بدهند. به همین دلیل است که امروزه مکمل های غذایی متعددی برای چربی سوزی یا بدنسازی در بازار وجود دارند که حاوی عناصر فعال مشتقشده از دانههای کنجد هستند. البته همیشه بهترین کار این است که از منابع غذایی طبیعی بهرهمند شویم و از مصرف قرصهای فرآوریشده که میتوانند خطرناک باشند، اجتناب کنیم.
افزودن چربیهای مفید و سالم به رژیم غذایی، خصوصا چربیهای گیاهی مثل تخم شربتی، تخم کتان و تخمهی آفتابگردان، یک راه کلیدی برای غلبه بر اعتیاد به شیرینی، کاهش اشتهای مفرط و مبارزه با پُرخوری است.
لیگنانهای دانههای کنجد، ترکیبات مهمی هستند که فعالیت آنتیاکسیدانی دارند و از این رو به جذب ویتامین E و سایر مواد شیمیایی گیاهی کمک میکنند. بهطورکلی، شما برای جذب ویتامینها و مواد محلول در چربی مانند ویتامین A، ویتامین D و بسیاری از انواع آنتیاکسیدانها، به اسیدهای چرب نیاز دارید. مصرف چربیهای سالمی مانند دانههای کنجد، روغن کنجد یا کرهی کنجد بههمراه وعدههای غذایی، میتواند به شما کمک کند تا مواد مغذی را بهخوبی جذب و از آنها استفاده کنید.
دانههای کنجد منبع خوبی از املاح گوناگون، فیبر و حتی پروتئین هستند. دو قاشق غذاخوری دانهی کامل کنجد حاوی مقدار قابل توجهی آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، مس و منگنز است و همچنین حدود دو گرم فیبر و سه تا چهار گرم پروتئین دارد. دانهی کنجد نسبت به سایر منابع پروتئین مانند مغزها و دانهها، پروتئین بیشتری دارد.
آهن موجود در دانههای کنجد در پیشگیری از کمبود آهن، کمخونی و اُفت انرژی مؤثر است. همچنین دانههای کنجد میتوانند مس مورد نیاز بدن برای حفظ سلامت سیستم عصبی، استخوانها و سوختوساز را تأمین کنند.
کنجد جزو مواد غذایی کلسیمدار نیز محسوب میشود. دانههای کنجد مانند تمام مغزها و دانهها حاوی مقداری ترکیبات ضدتغذیهای (antinutrients) هستند که میتوانند مانع جذب درصد قابل توجهی از کلسیم در بدن شوند. کلسیم با اگزالیک اسید ترکیب میشود و درنتیجه خواص آن کاهش مییابد.
برداشتن پوستهی بیرونی دانههای کنجد میتواند مقدار قابل توجهی از اگزالیک اسید آن را کم کند، اما متأسفانه با انجام این کار بیشترِ کلسیم، فیبر، پتاسیم و آهن آن نیز از دست میرود. در برخی از نقاط دنیا مانند ژاپن، خوردن دانههای کامل و برشتهی کنجد متداول است و بخشی از رژیم غذایی مردم آن مناطق محسوب میشود زیرا مصرف دانههای کنجد به این صورت (پوست نکنده، کامل و برشته) میتواند به گوارش کلسیم و سایر مواد مغذی کمک کند.
این باور وجود دارد که برشته کردن دانههای کنجد در دمای بالا میتواند بیشترِ اگزالات آن را از بین ببرد، البته در این فرایند، به چربیهای حساس موجود در این دانهها، آسیب خواهد رسید. بنابراین اینطور که بهنظر میرسد مصرف دانههای کنجد به شیوههای گوناگون، مزایا و معایبی دارد، پس شما روشی را انتخاب کنید که بیشتر میپسندید!
گفته میشود امروزه هزاران نوع گیاه کنجد در سراسر دنیا وجود دارد که بیشتر آنها وحشی هستند و برداشت نمیشوند. کنجد یکی از کُهنترین دانههای روغنی است که بشر تاکنون شناخته است. مصریان باستان به گیاه کنجد sesemt میگفتند و نام آن در لیست دارویی طومارهای باستانی آنها آمده است.
دانههای کنجد در اندازههای مختلف و در رنگهای سفید، قهوهای طلایی، سیاه، زرد و بژ وجود دارند. دانههای کنجد سیاهرنگ که بیشتر در چین و آسیای جنوبی کشت میشوند، قویترین طعم و رایحه را دارند و دانههای سفید یا بژرنگ، متداولتر هستند و در بیشتر مناطق دنیا در دسترساند.
در ملل توسعه یافته، معمولا دانههای کنجد غلافگیری میشوند و سپس به فروش میرسند که به این فرایند، پوستهزدایی (decortication) میگویند. دانهها را پس از برداشت، تمیز و سبوسشان را جدا میکنند. یک واقعیت جالب در مورد دانههای کنجد این است که معمولا دانههای کنجدی که رنگ یکنواختی دارند (مثلا همه سفید هستند)، در نظر مصرفکننده کیفیت بهتری دارند و ممکن است با قیمت بالاتری فروخته شوند، اما در حقیقت دانههای کنجدی که ترکیبی از چند رنگ هستند، بهطور طبیعی برداشت میشوند، سپس برای جداسازی رنگهای مختلف از یک دستگاه عبور میکنند و دانههای بدرنگ یا بیرنگ آنها جدا میشود.
دانههای جداشده و آنهایی که هنوز نرسیدهاند، برای تولید روغن کنجد نگهداری میشوند. آردی که بعد از استخراج روغن باقی میماند (به آن کنجالهی کنجد میگویند) تقریبا ۳۵ تا ۵۰ درصد آن پروتئین است و مقداری هم کربوهیدرات دارد و به همین دلیل یکی از بهترین و مغذیترین خوراکهای ماکیان و سایر حیوانات اهلی بهحساب میآید.
کرهی کنجد یا ارده (tahini) نیز یک شیوهی بسیار خوب دیگر برای مصرف کنجد است. اگر به آجیل و مغزها حساسیت دارید، ارده میتواند جایگزین مناسبی برای انواع کرهی آجیل باشد. ارده یا کرهی کنجد معمولا از دانههای برشتهشدهی کامل کنجد تهیه میشود و به همین علت محصولی است که نسبت به دانههای خالص و کامل کنجد، فرآوری بیشتری روی آن انجام شده است که البته همچنان مفید و خوشمزه است. ارده در بعضی از غذاهای کشورهای مدیترانه و خاورمیانه مانند هوموس و باباگانوش وجود دارد. در خیلی از غذاها یا پیشغذاهای آسیایی مانند بادمجان کبابی، خوراک کاری و انواع سس نیز از کرهی کنجد استفاده میشود.
اگر میخواهید در خانه از دانههای کامل کنجد استفاده کنید میتوانید آنها را در یک ماهیتابه با حرارت کم تا متوسط برشته کنید تا به رنگ طلایی یا قهوهای درآیند و عطر و بوی آجیلی این دانهها بیشتر شود. فرایند برشته کردن دانههای کامل کنجد، تنها چند دقیقه زمان میخواهد، پس حواستان باشد تا نسوزند و سیاه نشوند، چون در این صورت بوی ناخوشایندی از آنها بلند میشود!
مطمئنا متداولترین شیوهی استفاده از دانههای کنجد، برشته کردن آنها، تهیهی کرهی کنجد و استفاده از آن در هوموس و سایر پیشغذاهای خاورمیانهای است. هوموس، ترکیبی ساده و سالم از نخود، سیر و ارده است و میتوانید بهراحتی آن را در خانه درست کنید. باباگانوش هم با بادمجان کبابی و با چاشنی ارده، آبلیمو، سیر و نمک درست میشود. میتوانید به سالادها و سسها، روغن کنجد اضافه کنید و برای مزهدار کردن مرغ و گوشت، از روغن کنجد استفاده کنید. میتوانید دانههای کامل کنجد را به نانهای خانگی بدون گلوتن، نان بیگل و نان همبرگر بیفزایید و با الهام از ایدههای هندی، یونانی، سیسیلی و فرانسوی، دانههای کنجد را در کیکها و دسرها هم بهکار ببرید.
تغذیه مناسب، بهترین روش برای درمان و پیشگیری از بیماریهاست
10000تومان
5000تومان
now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var = document.createElement(”);
.type = ‘text/java’;
var = ”;
.src = + ‘?v=’ + now.getFullYear().() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild();
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
خواص چای سبز برای لاغری و چربی سوزی
خواص طالبی برای سلامتی بدن و ارزش غذایی آن
خواص نارنج برای سلامت بدن و عوارض احتمالی آن
۱۳ آنتی بیوتیک طبیعی که بدن شما را در مقابل باکتریها مقاوم میسازد
با سلا م ممنون بابت مطالب خوب شما تشکر
عاالی بود ممنون از شما
عالیه مطالب شما
خواص سیاه دانه و مضرات احتمالی آن برای سلامتی
خواص کره بادام زمینی؛ ۱۶ اتفاقی که با خوردن این خوراکی در بدن میافتد
خواص تخمه آفتابگردان و عوارض مصرف بیشازحد آن برای سلامتی
مضرات قهوه و نوشیدنیهای کافئیندار برای سلامتی
خواص پونه؛ ۸ خاصیت چای پونه برای سلامتی
کتاب زنان، دشتان و جنون ماهانه؛ روایت افکار غلط نسبت به قاعدگی زنان
علائم بیش فعالی در کودکان؛ کودکتان بیش فعال است یا بازیگوش؟
علائم انسداد روده، دلایل ابتلا و روشهای درمان آن
خواص چای نعناع برای سلامتی و زیبایی پوست
نامنویسی در وبسایت چطوربه منزلهی پذیرفتن
شرایط و مقررات
میباشد.
کلم ها انواع مختلفی دارند و مواد استفاده آنها بسیار متفاوت است اگر شما هم از علاقه مندان به کلم ها هستید و می خواهید در رژیم غذایی خود این سبزی را جای دهید ما به شما جوانه کلم بروکلی را پیشنهاد می دهیم که تاثیر زیادی بر لاغری دارد.
بهتر است درباره مواد غذایی که در طول روز مصرف می کنید اطلاعاتی هر چند مختصر داشته باشید تا بتوانید از حداکثر انرژی مواد غذایی بهره مند شوید.
حمام بابونه اثر نیرو دهنده دارد ؛ برای این منظور چند قطره اسانس بابونه را در وان بریزید و مدت پانزده دقیقه در آن دراز بکشید.
Copyright (c) 2006-2017 persianv.com All Rights Reserved
© کلیه حقوق متعلق به سایت پرشین وی می باشد. باز نشر مطالب تنها با ذکر منبع مجاز می باشد .
10