خواص درماني تار عنکبوت

دوره مقدماتی php

خواص دارویی و گیاهی

تحقیقات جدید نشان داده که تار عنکبوت با قابلیت ترمیمی بالایی که دارد می تواند برای ترمیم لگن، زانو و نخاع آسیب دیده مورد استفاده قرار گیرد.

تارهای عنکبوت علاوه بر مقاومت طبیعی بالایی که دارند، از قابلیت ترمیمی شگفت‌انگیزی نیز برخوردارند و به گفته دانشمندان  شباهت نزدیک میان مولکول‌های سازنده تار عنکبوت و پروتئین‌های بدن انسان به آن معنی است که سلول‌های انسانی نیز می‌توانند به شکل رشته‌ای رشد کنند.

بافتی که از تارهای عنکبوت ساخته شده‌است زمانی که درون بدن انسان کاشته می‌شود، سلول‌های اطراف را تحریک می‌کند تا اطراف بافت عنکبوتی تکثیر شوند.

از آنجایی که پرورش عنکبوت و تولید تار عنکبوت کاری بسیار طاقت‌فرسا و دشوار است،‌ دانشمندان در موسسه اورتوکس به‌ جای تار عنکبوت واقعی از نمونه مصنوعی آن استفاده می‌کنند. این دانشمندان برای تولید حجم بیشتری از تار عنکبوت از کرم‌های ابریشم که سرعت تولید تار در آنها هزار برابر عنکبوت‌ها است استفاده می‌کنند و سپس تارهای این کرم‌ها را به ساختار مولکولی‌اش تجزیه می‌کنند.

ریسیدن دوباره این مولکول‌ها در قالب تار منجر به قرار گیری آنها در نزدیکی یکدیگر و ایجاد تاری بسیار مستحکم‌تر از تار کرم ابریشم خواهد شد. از مجموعه این تارها می‌توان بافت‌های کاشتنی برای ترمیم بخش‌های آسیب‌دیده بدن مانند زانوها تولید کرد.

به گفته محققان چنین بافتی می‌تواند به ترمیم غضروفی در زانوهای آسیب‌ دیده کمک کرده و بسیاری از افراد را از جراحی تعویض زانو نجات دهد. قرار است اولین دور از آزمایش انسانی این بافت‌های عنکبوتی برای ترمیم اندام‌های بدن از سال جاری آغاز شود.

دوره مقدماتی php

علاوه بر ترمیم زانو، دانشمندان امیدوارند در آینده بتوان از تارهای عنکبوت برای ترمیم لگن، شانه‌ها، قوزک‌ پا،‌دیسک کمر و دیگر مفاصل آسیب دیده و مبتلا به آرتروز استفاده کرد. خوش‌بینی دانشمندان در شرکت اورتوکس به اندازه‌ای است که امیدوارند روزی از این شیوه بتوان برای ترمیم نخاع آسیب‌دیده نیز استفاده کرد. / همشهری آنلاین


ختنه دردناک دختران+عکس

نشان‌گذاری

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

تار عنکبوت از پروتئین رشته‌ای فیبروئین ساخته شده‌است. این پروتئین از آمینو اسیدهای آلانین و گلیسین، سرشار است. بیشتر رشته‌های پلی پپتیدی سازندهٔ این پروتئین، به صورت صفحات بتا آرایش یافته‌اند. این صفحات در زمینه‌ای از رشته‌های آمینو اسید به صورت صفحات آلفا جای گرفته‌اند. مارپیچ‌های آلفا با بی نظمی زیادی به هم پیچیده‌اند و همین بی نظمی باعث خاصیت کش سانی تار می‌شود. یکی از ویژگی‌های جالب تار عنکبوت این است که مقدار زیادی نمک و مواد ضد باکتری و ضد قارچ دارد که در برابر حملهٔ باکتری‌ها و قارچ‌ها از آن محافظت می‌کند.

دليل تار تنيدن عنكبوت

عنکبوت در محل زندگی خودش تارهایی را درست می کندتا بتواند به شکار مگس وحشرات کوچک نظیر آن پرداخته و غذایش را تهیه کند تارهایی که عنکبوت به وجود می آورد دارای یک شکل هندسی بسیار دقیق و اغلب زیبا می باشد این تارها با همه ی زیبایی و دقتی که در ساختمان آنها به کار رفته است در حقیقت دامی مهلک و کشنده برای بسیاری از حشرات می باشدعنکبوت ها انواع متعددی دارند و هر نوعی از آنها تارهای متفاوتی از نظر ساختمانی درست می کنندتارها در ابتدا مایعی چسبنده اند که در مجاورت هوا خشک شده و شبیه نخ ابریشم می شود البته تمام عنکبوت ها برای شکار خودشان از این تارها استفاده نمی کنند بلکه بعضی به طور مستقیم به شکار کردن می پردازند.

تار عنکبوت چگونه ساخته میشود ؟

بسیاری می پندارند که عنکبوت با ابریشم خود فقط تارهای ساده می تند در حالیکه حقیقت آن است که هیچ جانداری به اندازه ی عنکبوت اینهمه از ابریشم استفاده های گوناگون نکرده است.  

منظور از ابریشم همان مایعی است که از اندام عنکبوت تراوش می شود . در شکم عنکبوت غده هایی جای گرفته اند که ابریشم تولید می کنند . در قسمت بالای شکمش نیز اندام ریسنده تعبیه شده است . اندام ریسنده ی عنکبوت دارای سوراخهای بسیار ریزی است که ابریشم از درون آن با فشار بیرون می جهد . ابریشم بصورت مایع از اندام عنکبوت بیرون می آید ولی در مجاورت هوا بیدرنگ جامد و سفت می شود .

عنکبوت ابریشمهای گوناگونی تولید می کند . یک نوع از آن ابریشم چسبنده است که عنکبوت آن را در تار ریسی بکار می برد که حشرات را بخود جذب و به دام مرگ گرفتارشان می کند . انواع دیگر تارهای عنکبوت این چسبندگی راندارند بلکه در استحکام بخشیدن به تارهای دیگر نقش پره های چرخ را بازی میکنند . نوعی دیگر از ابریشم به کار پیله سازی جانور می آید .

عنکبوت از آب به عنوان حلال پروتئین ابریشم خود استفاده می‌کند. در عنکبوت مجاری تار ریسی وجود دارند. در بخش ابتدای هر مجرا، غده‌های ترشحی وجود دارند که پروتئین سازندهٔ تار را ترشح می‌کنند. در این قسمت ملکول‌های پروتئین در حلال آب غوطه ورند و حالت بلور مایع دارند. در بخش دوم مجرا، پمپ‌های پروتون، فعالانه یون‌های H+ را به درون مجرا ترشح و آن جارا اسیدی می‌کنند در این محیط، از خاصیت آب دوستی بلور مایع کاسته می‌شود. در نتیجه، ملکول‌های آب از ابریشم تار جدا و به کمک پمپ Na+/K+ATPase از مجرا برداشته می‌شوند. مجرای تارریسی در انتهای خود باریک تر می‌شود. در نتیجهٔ نیرویی که از عقب و دیوارهٔ مجرا به بلور مایع وارد می‌شود، این بلور شکل رشته مانندی به خود می‌گیرد و با برداشت ملکول‌های آب حالت جامد تری پیدا می‌کنند. بخش بعدی مجرا نقش مرکز کنترل کیفیت را دارد و در صورتی که پیوستگی تار مشکل داشته باشد، آن را بر طرف می‌کند. بخش انتهایی مجرا، محل خروج تار ریسیده شده‌است. چون در این بخش، تار حالت جامد تری به خود می‌گیرد، غده‌های ویژه‌ای مواد لغزنده کننده‌ای را به سطح داخلی مجراترشح می‌کنند تا خروج تار تسهیل شود.

کاربردهای تار عنکبوت

تار عنکبوت از فولاد محکم تر است. با وجود این، در مقایسه با فولاد بسیار سبک و انعطاف پذیر است. از این رو برخی آن را فولاد زنده نامیده‌اند. این فولاد آن قدر محکم است که می‌توان از آن توری ساخت. و با آن یک بوئینگ ۷۴۷ را متوقف کرد و در عین حال، آن قدر سبک و انعطاف پذیر است که می‌توان از آن لباس تهیه کرد. بنابر این، کاربردهای آن در پزشکی و صنعت زیاد است.

 

کاربرد در پزشکی

به دلیل محکمی و در عین حال انعطاف پذیری، می‌توان از آن برای تهیهٔ نخ جراحی، زردپی و رباط مصنوعی و دستکش‌های جراحی بهره برد. تار عنکبوت نقش ضد عفونی کننده و پانسمانی نیز دارد. زیرا عنکبوت برای حفاظت تار پروتئینی خود در برابر باکتری و قارچ‌ها، تارش را به مواد ضد باکتری و ضد قارچ آغشته می‌کند. از این رو می‌توان از آن برای پانسمان زخم استفاده کرد

کاربرد در صنعت

برای توضیح این پدیده، سه فرضیه عنوان شده است:

فرضیه اول می‌گوید که احتمالاً عنکبوت یک نوع روغن از خودش تولید می‌کند که خاصیت ضد چسبندگی دارد و باعث می‌شود پاهای عنکبوت به تارها نچسبد. اما در اینجا یک مشکل اساسی وجود دارد و آن این است که وجود چنین روغنی تا به حال اثبات نشده است!

فرضیه دوم بر این واقعیت استوار است که میزان چسبندگی تارهای مختلف متفاوت است. یعنی در ساختمان یک تار عنکبوت مجموعه‌ای از تارها ، با چسبندگی‌های متفاوت وجود دارد و تارهایی که چسبندگی کمتری دارند در مرکز شبکه قرار دارند. همچنین تارهای شعاعی و رشته‌هایی که شبکه تار عنکبوت را به درخت یا سایر تکیه گاه‌ها متصل می‌کنند، غیر چسبنده هستند. برخی پژوهش‌گران بر این باورند که عنکبوت‌ها به طور غریزی فقط بر روی این تارها حرکت می‌کنند.

اما فرضیه سوم درباره ویژگی که پای عنکبوت دارد، سخن می‌گوید:

پای برخی از عنکبوت‌ها عملکرد ویژه‌ای دارد. این عملکرد باعث می‌شود که عنکبوت بتواند خیلی سریع خودش را از تار چسبنده جدا کند. در انتهای پای عنکبوت یک جفت قلاب خاردار و کش‌سان وجود دارد که به سطح گیاهان می‌چسبد و راه رفتن عنکبوت را بر روی این سطوح آسان می‌کند.

هنگامی که این قلاب‌ها بر روی رشته‌های چسبنده تار عنکبوت قرار می‌گیرند ، به آنها می‌چسبند و جدا نمی‌شوند. اما وجود قلاب دیگری که با پرزهای خاردار و کش‌سان همکاری می‌کنند، باعث می‌شود که پای عنکبوت از تار جدا شود. به این صورت که قلاب ، تار چسبنده را می‌گیرد و آن را در جهت مقابل می‌کشد، وقتی که قلاب آزاد می‌شود، قلاب‌های خاردار به حالت اول برمی‌گردند و با شدت ، تار را رها می‌کنند و با استفاده از این خاصیت فنری، پا را آزاد می‌کنند

جهان

جهان

جهان

جهان

جهان

جهان

بازرگانی

بازرگانی

جهان

جهان

جهان

جهان

جهان

جهان

بازرگانی

بازرگانی

دانش و فن

بررسی خواص دارویی زهر عنکبوتها در دانشگاه ایرلند

هم‌رسانی این مطلب:

کارشناسان بخش پژوهش دانشگاه ملی ایرلند گفته اند که زهر چهارصد عنکبوت بومی این کشور دارای خصوصیات دارویی است. آنها برای انجام این آزمایشها باید مقدار بسیار اندکی از زهر عنکبوت یا سایر موجودات را تهیه کنند. این دانشمندان افزوده اند که زهر یک نوع عنکبوت بومی غارهای شمال ایرلند می تواند در درمان باکتریها موثر باشند.

استاد این دانشگاه با اشاره به مزیت زهر عنکبوت می گوید: «به نظر می رسد زهر عنکبوت باکتری را نابود می کند ولی سلول انسانی را از بین نمی برد.»

داشنمندان این مرکز تنها به عنکبوت اکتفا نکرده و خصوصیات دارویی زهر موجودات دیگر مانند عقرب، هزار پا و همچنین خواص درمانی اسفنج دریایی و یا جوهر هشت پا را نیز بررسی می کنند. افق های تازه ای در درمان و دارو باز می شود. این کارشناسان موثر بودن زهر جانوران برای درمان بیماری هایی مانند سرطان را نیز بررسی می کنند.

هم‌رسانی این مطلب:

فضا

فضا

جهان آینده

جهان آینده

جهان آینده

گفتگوی جهانی

آلمان

اخبار جهان

دانش و فن

دانش و فن

دانش و فن

دانش و فن

دانش و فن

دانش و فن

دانش و فن

دانش و فن

دانش و فن

دانش و فن

دانش و فن

9

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *