خواص حبوبات در بدنسازي

دوره مقدماتی php

خواص دارویی و گیاهی

 

 

خواص ماشآشنایی با خواص لوبیاذرت برای درمان کم خونی مفید استلپه و اثرات آن بر بیماریهاخواص نخود-نخود خون ساز استخواص سویابا خواص حبوبات آشنا شویمخواص جوانه‌ی ماشفواید حبوباتدرباره خواص بی‌نظیر عدس چه می‌دانید؟خواص حبوبات در طب سنتی لوبیا چیتیخواص جادویی ماش و روش آماده سازی جوانه ی ماشحبوبات سالم- ماشموارد منع مصرف لوبیاانواع حبوبات و غلات و مزاج آن هاآیا پروتئین سویا بر تری‌گلیسیرید خون تاثیر دارد؟فواید سویا برای بیماری های مختلفلوبیای سویا را بهتر بشناسیم!نقش سویا در كاهش عوارض دوران یائسگیبا خواص حبوبات آشنا شویمدال عدس و تقویت سیستم ایمنیسویا از تعریق شبانه در خانم ها جلوگیری می‌کندلوبیا چیتی بهتر است یا لوبیا قرمز؟فواید لوبیا قرمز برای افراد مبتلا به فشارخون و دیابتخواص و مضرات لوبیا قرمزخواص و مضرات لوبیا سفیدبررسی تأثیر افزودن حبوبات و لستین بر روی خواص رئولوژی خمیر و ارزش غذایی و کیفیت ارگانولپتیکنکات عمومی جهت پخت حبوبات مختلف:برخی از خواص حبوباتخواص داروئي نخود طب سنتی درباره نخود چه میگویدمواد مغذی لپهلپه و بیماری‌های قلبی عروقیدر مورد خواص فوق العاده آب نخود میدانید؟!اطلاعاتی بخوانید در رابطه با نخودآشنایی با خواص لپهلپه کلسترول را پایین می آوردآشنایی با 5 خاصیت ماشخواص لوبیاچیتیلپه باعث جلوگیری از بالا رفتن میزان قند و فشار خون می شودآشنایی با خواص و مضرات لپهخواص نخود از منظر طب سنتیبا خواص باورنکردنی نخود آشنا شویدنقش تغذیه ای نخود فرنگی در کاهش وزنخواص لپه و ارزش غذایی آنخواص و فواید عدسعدس و خواص آن‏لپه برای بیماران قندی مفید استاثرات شگفت انگیز مصرف حبوبات برای دیابتی هاخواص انواع لوبیاخواص درمانی لوبیای سفید در دیابت و چاقیبرخی از فواید خوردن لوبیالوبیا چیتی و معرفی خواص لوبیا چیتینباید لوبیا بخورید اگر

و…

 

 

 

این برنامه شامل:

 

خواص انواع میوه ها:

 

دوره مقدماتی php

موز،سیب،انگور و…

 

خواص انواع سبزیجات:

 

ریحان،تره،نعناع و…

 

خواص انواع حبوبات:

 

عدس،نخود،لوبیاو…

 

خواص انواع گیاهان:

 

شیرین بیان،گل سرخ،رزماری و…ضمن تشکر و سپاس به منظور انتخاب و نصب این اپلیکیشن.با توجه به هزینه های تهیه و تولید این اپلیکیشن و ارائه کاملا رایگان آن،برنامه دارای تبلیغات می باشد و ممکن است مقداری ناچیز از اینترنت شما مصرف کند.از صبر و شکیبایی شما سپاسگزاریم

 

 

اضافه شدن چندین بخش جدید

 

 

کامل تر شدن برنامه بخصوص در بخش میوه ها

 

مقایسه‌ای بین انواع حبوبات

 

 

 

حبوبات دسته‌ای از سبزیجات هستند که ماهیت نشاسته‌ای داشته و شامل انواع لوبیاها، نخودها و عدس هستند. حبوبات بسیار کم چرب هستند و میزان کلسترول‌شان صفر است. فولات، پتاسیم، آهن و منگنز زیادی دارند. هر دو نوع فیبر محلول و غیر محلول را دارند.

 

 

 

حبوبات محتوای پروتئینی بالایی دارند که می‌توانند جایگزین خوبی برای گوشت باشند.

حبوبات دسته‌ای از سبزیجات هستند که ماهیت نشاسته‌ای داشته و شامل انواع لوبیاها، نخودها و عدس هستند.

حبوبات بسیار کم چرب هستند و میزان کلسترول‌شان صفر است.

فولات، پتاسیم، آهن و منگنز زیادی دارند. هر دو نوع فیبر محلول و غیر محلول را دارند.

 

 

اگر می‌خواهید از آن‌ها در غذای‌تان استفاده کنید، سعی می‌کنیم در اینجا با معرفی آن‌ها و بیان خواص مفیدشان، شما را به این کار بیشتر تشویق کنیم.

 

 

انواع حبوبات

 

مقدار مواد مغذی موجود در هر 2/1 لیوان از حبوبات

 

 

 

 

سدیم

 

(mg)

 

آهن (%)

 

کلسیم

 

ویتامین A

 

ویتامینC

 

چربی

 

کربوهیدرات

 

پروتئین

 

کالری

 

مواد مغذی/انواع حبوبات

 

منظور از پروتئین ناکامل این است که یک یا چند نوع از اسیدآمینه‌های ضروری بدن را ندارند. به طور کلی برای ساخت پروتئین به بیست اسیدآمینه که واحد سازنده‌ی آن هستند، نیاز است. بدن قادر به ساختن تعدادی از آن‌ها نیست، که باید از طریق غذا در دسترس بدن قرار گیرند و برای همین به آن‌ها اسید آمینه ضروری گفته می‌شود.

با پخت آرام، خیساندن قبل از پخت و همچنین مصرف مواد غنی از ویتامین ث همراه حبوبات یا پس از آن به جذب راحت و مطمئن آهن بسیار کمک می‌کنیم

 

 

راه حل این موضوع دو چیز است؛

 

* یکی جوانه زدن حبوبات و مصرف آن‌ها پس از جوانه زدن است؛ مثلاً در مورد عدس با جوانه زدن کمبود دو اسید آمینه ذکر شده جبران می‌شود.

* و راه دوم که معمولاً بیشتر استفاده می‌شود مصرف حبوبات در ترکیب با سایر گروه‌های غذایی از جمله غلات مانند برنج، جو، گندم، پاستا و ماکارونی و لبنیات مانند کشک و شیر است.

 

 

آهن در حبوبات

 

آهن موجود در حبوبات همیشه از مهم‌ترین منابع آهن بوده است. علی رغم این‌که از نوع  آهن غیرهم است و نسبت به آهن‌هِم که منشاء حیوانی دارد مانند گوشت، سرعت جذب کمتری دارد، باز هم مصرف این گروه به عنوان منبع خوبی از آهن همچنان مدنظر است. همان‌طور که معمولاً گیاه‌خواران آهن مورد نیاز خود را از این گروه فراهم می‌کنند.

نکته‌ی مهم این است که با پخت آرام، خیساندن قبل از پخت و همچنین مصرف مواد غنی از ویتامین ث همراه حبوبات یا پس از آن به جذب راحت و مطمئن آهن بسیار کمک می‌کنیم.

 

 

استروژن گیاهی در حبوبات

 

 

 

پیش سازهای شبه استروژن در منابع گیاهی «فیتواستروژن» نامیده  می‌شود و ممکن است در خانم‌ها کاهش عوارض یائسگی را به دنبال داشته باشد. البته خانم‌هایی که سابقه‌ی سرطان سینه در خانواده دارند، باید مراقب میزان دریافت استروژن خود حتی استروژن گیاهی باشند.

 

 

آماده سازی پیش از پخت

 

 

با توجه به این که این گروه از مواد بسیار نفاخ هستند، حتماً بیست و چهار ساعت قبل از پخت، آن‌ها در آب فراوان خیسانده و سعی شود هر 8 ساعت آب آن عوض شود و سپس با آب جدید پخته شود. فراموش نشود که این خیساندن هم سبب هضم راحت آن می‌شود و هم جذب مواد مغذی آن‌را بسیار راحت  و مطمئن‌تر  می‌کند.

آن‌را آهسته و زمان دار بپزید و حرارت را بالا نبرید، بهتر است کمی حوصله داشته باشیم. آهسته پختن نیز به سهل‌الهضم شدن آن بسیار کمک می‌کند.

 

 

 

 

 

حبوبات به خصوص نخود یکی از بهترین منابع تغذیه انسان است و در طب سنتی آن‌قدر که بر مصرف نخود تاکید شده درباره هیچ یک از حبوبات تاکید نشده است. اما متأسفانه با این که نخود یک ماده غذایی بسیار مفید و پرانرژی است از سفره ایرانیان در حال حذف شدن بوده و شاهد استفاده کمتر آن در رژیم غذایی مردم هستیم.نخود تقویت‌کننده قلب بوده و در رفع یبوست‌های حاد و مزمن موثر است همچنین عضلات اسکلتی را تقویت می‌کند و به همین دلیل مصرف آن به ورزشکاران توصیه می‌شود.

در کتاب عیون اخبار الرضا (ع) با سه سند به نقل از امام رضا (ع) از پدرانش آمده که رسول خدا (ص) فرمود: بر شما باد خوردن نخود و عدس، زیرا مبارک و مقدس است و باعث رقت قلب و زیاد شدن اشک می‌شود. (1).

از نگاه طب سنتی نخود برای درمان پوکی استخوان به دلیل منابع غنی کلسیم بسیار سودمند است و در دوران رشد استخوان‌ها و دندان‌ها مصرف آن توصیه می‌شود. همچنین این ماده غذایی چنانچه با عسل ترکیب شود و به صورت یک پماد درست شود به عنوان التیام دهنده زخم‌ها مفید خواهد بود.

 

 

 

 

 

 

امام رضا علیه‌السلام می‌فرماید: اَلْحِمَّصُ جَیِّدٌ لِوَجَعِ الظَّهْرِ؛ نخود برای کمردرد مفید است. (2)

 

 

 

 

أحمد بن محمّد بن أبی نصر هم از امام رضا علیه‌السلام چنین نقل می‌کند که فرمود: الحِمَّصُ جَیِّدٌ لِوَجَعِ الظَّهرِ. وکانَ یَدعو بِهِ قَبلَ الطَّعامِ وبَعدَهُ؛ نخود، برای کمردرد، سودمند است» . [درباره ایشان (امام رضا علیه‌السلام) نیز نقل کرده است که] او پیش و پس از غذا، آن را می‌طلبید. (3)

نخود با طبیعت گرم و خشک، مقوی ریه، ملیّن، خون‌ساز، مغذی، چاق‌کننده و اشتهاآور است. خوردن آب نخود پخته توأم با نمک، مُدر و درمان‌کننده سینه‌درد، گرفتگی صدا و التیام دهنده سرفه است. از این رو امام رضا علیه‌السلام مصرف گوشت با حبوبات را توصیه کرده‌اند. (4)

نادر، خادم امام رضا (ع) هم نقل می‌کند که: کانَ أبوالحسن علیه‌السلام یَأکُلُ الحِمَّصَ المَطبوخَ قَبلَ الطَّعامِ وبَعدَهُ. امام رضا علیه‌السلام پیش و پس از غذا نخود پخته می‌خورد. (5)

 

ماش

 

ماش را باید یکی از حبوبات مفید و غنی دانست که علی‌رغم داشتن خواص فراوان برای درمان بیماری‌های مختلف، در حال فراموش شدن است.

در میان حبوبات ماش را لطیف‌تر از عدس دانسته و نفخ آن را کمتر از باقلا می‌دانند. ایرانیان قدیم ماش را مچ می‌گفتند و زمانی که به زبان عربی وارد شد ماش نام گرفت. در توصیه‌های پزشکی اسلامی آمده است که اگر ماش را با پوست بپزید و بخورید، برای درمان اسهال مفید است، ولی برای لینت مزاج دانه‌های پوست‌کنده‌ی آن را باید مصرف کرد.

ضمن آنکه مصرف آش ماش سردردهای شدید و آبریزش بینی ناشی از سرماخوردگی را درمان می‌کند و سرفه و تب را تسکین می‌بخشد و ضماد ماش پخته با سرکه برای درمان اگزما و امراض جلدی مفید است.

از نظر امام رضا علیه‌السلام استفاده از برخی خوراکی‌ها باعث ایجاد لک‌های پوستی می‌شود. از جمله اینکه امام رضا (ع) می‌فرماید: خوردن همیشگی تخم‌مرغ، سبب پیدایش کَک مَک در صورت می‌شود. امام رضا (ع) ماش را درمان لک‌های پوستی می‌داند. یکی از اصحاب حضرت رضا (ع) درباره لکه‌های بدن پرسید؟ فرمود: ماش را بپز و بخور و خوراک خود قرار ده، چنین کرد و شفا یافت. (6)

مطابق طب سنتی، دانه ماش دارای مواد غذایی کافی و با طبیعت سرد است. در هنگام مصرف و پختن دانه ماش بهتر است مقداری نمک در آب جوشانده آن افزوده شود و یا قبلاً به مدت بیست و چهار ساعت، آن را در آب سرد خیس نمایند. دانش امروزی ثابت کرده که دانـه ماش علاوه بر آنکه در درمان آبله و سرخک و بیماری‌های نظیر آن تأثیر زیاد دارد، ضماد آرد آن برای رفع التهابات سطحی بدن به خصوص لک و پیسی بکار می‌رود.

در همین زمینه امام رضا (ع) در پاسخ به پرسش یکی از یارانش در مورد بهک(لک و پیس) می‌فرماید: ماش تازه را در هنگام خاص خودش فراهم کن و آن را با برگش بکوب و آب آن را بگیر و ناشتا بخور و بر روی محل بهک نیز بمال. (7)

 

 

در میان انواع لوبیا طعم و مزه کدام یک را می‌پسندید: لوبیا‌چیتی، لوبیا قرمز، لوبیا سفید، لوبیا سیاه یا لوبیا چشم بلبلی؟

آیا می‌دانید ارزش تغذیه‌ای کدام یک بیشتر است؟ لوبیای تازه مغذی‌تر است یا لوبیای خشک؟

علت نفاخ بودن لوبیا چیست؟ این‌که می‌گویند لوبیا حاوی نوعی سم است واقعیت دارد؟

لوبیا در مقایسه با سایر حبوبات ارزش تغذیه‌ای بیشتری دارد و میزان پروتئین آن تا حدودی با گوشت برابری می‌کند. مصرف منظم و متعادل آن به کاهش چربی و فشار خون کمک کرده و محافظ کبد است. تحقیقات نشان داده است افرادی که دو بار یا بیشتر در هفته حبوبات بخصوص لوبیا مصرف می‌کنند احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ، پروستات، دیابت نوع 2 و بیماری‌های قلبی ـ عروقی در آنها کمتر است.


لوبیا قرمز، منبع غنی آنتی‌اکسیدان

 

 

 

لوبیا قرمز به دلیل شکل قلوه‌ای و رنگ جگری‌اش به لوبیای کلیوی معروف است. این لوبیا هر چه قرمزتر باشد آنتی‌اکسیدان بیشتری داشته و یک ماده غذایی ضدسرطان محسوب می‌شود و از نظر مقدار اسید فولیک بر سایر لوبیاهای خشک برتری دارد. اما باید بدانید در لوبیا سمی وجود دارد که مقدار آن در لوبیای سفید و قرمز بیشتر بوده و باعث بروز مشکلات گوارشی بخصوص درد معده می‌شود. این ماده در جوانه لوبیا قرمز بیشتر بوده و نباید مصرف شود. (نکته بسیار مهم : لوبیا قرمز هم مانند برخی از انواع لوبیاهای دیگر حاوی ماده مسمومیت‌ زایی به نام فیتوهائماگلوتینین است که این ماده سمی، تنها با 10 دقیقه جوشیدن از بین می‌رود. بهتر است شما برای از بین بردن این ماده سمی، لوبیا قرمز را به‌ طور کامل و با دمای حداقل 80 درجه سانتی‌گراد بجوشانید).


لوبیا سفید، سدیم بیشتری دارد

 

 

 

لوبیا سفید می‌تواند از افزایش کلسترول خون جلوگیری کند و یک ماده ضد باکتریایی مناسب محسوب می‌شود. در میان سایر لوبیاها بیشترین مقدار سدیم را دارد و رشد سلول‌های سرطانی را به تعویق می‌اندازد.


لوبیا سیاه

 

 

 

طعم لوبیا‌ سیاه، طعمی بین گوشت قرمز و قارچ خوراکی است که این طعم منحصر به فرد، باعث محبوبیت این نوع لوبیا در میان بسیاری از افراد در کشورهای جنوبی قاره آمریکا مانند برزیل و مکزیک شده است! مردم کوبا و آمریکای شمالی بیشتر از این لوبیا برای تهیه سوپ‌های رسمی‌شان استفاده می‌کنند و گاهی آن را به‌ صورت پخته و به‌ عنوان وعده صبحانه یا حتی شام، مصرف می‌کنند. لوبیای سیاه یکی از غنی‌ترین منابع دریافت انواع آنتی‌اکسیدان‌ها است و از این نظر یک ماده‌غذایی ضدسرطان محسوب می‌شود. یادتان باشد که این لوبیا از نظر مقدار اسیدفولیک بر دیگر لوبیاها برتری دارد.


لوبیا با شکل و شمایل چشم بلبل

 

 

 

لوبیا چشم بلبلی بیشترین مقدار پروتئین و ویتامین B را در میان لوبیاها دارد. قند آن نسبت به برنج، گندم و سیب‌زمینی دیرتر جذب می‌شود و مصرف آن برای افراد مبتلا به دیابت منعی ندارد. گفته می‌شود که این لوبیا به دلیل آن‌که کمتر در معرض آفات و بیماری‌ها قرار دارد از شر سموم دفع آفات در امان است.


لینت مزاج با لوبیا چیتی

 

 

 

این لوبیا مزه خوشایندی دارد و طعم آن در مقایسه با لوبیا قرمز و سفید بهتر است. از نظر مقدار فیبر بر سایر لوبیا‌ها برتری دارد و بسیار ملین است.
لوبیا‌ چیتی که به آن لوبیای رومی هم می‌گویند، یکی از محبوب‌ترین لوبیاها در بین ایتالیایی‌ها، پرتغالی‌ها و ترکیه‌ای‌هاست. خیلی‌ها معتقدند که طعم این لوبیا نسبت به لوبیای ‌سفید و حتی قرمز بهتر است و با خوردن آن کمتر دچار نفخ می‌شوند اما هنوز شواهدی که نشان بدهند کدا‌م‌یک از انواع لوبیاها نفاخ‌تر هستند به دست نیامده است.

آمینواسید فراوان موجود در لوبیاچیتی آن را به یک خواص حبوبات، خواص تنقلات حبوبات و تنقلات در سلامت – خوب و عالی برای دریافت پروتئین و جایگزین مناسبی برای انواع گوشت‌ها تبدیل کرده است. بنابراین، شما می‌توانید گاهی هم از این نوع لوبیا به جای گوشت در برنامه‌غذایی‌تان کمک بگیرید!


بیماران نقرسی لوبیا سبز بخورند

 

 

 

لوبیا سبز اسید فولیک بالایی داشته و در مقایسه با لوبیا خشک آب بیشتری دارد، اما به دلیل نارس بودن ویتامین‌های A و B و کلسیم و پروتئین آن کمتر است. به همین دلیل افراد مبتلا به نقرس و بیماران کلیوی که رژیم کم پروتئین دارند باید از خانواده لوبیا سبز استفاده کنند.


نقطه ضعف لوبیا نفاخ بودن آن است

 

به جهت آن‌که آنزیم تجزیه کننده قندها و مواد سمی طبیعی موجود در حبوبات بخصوص انواع لوبیا در بدن وجود ندارد اختلالات گوارشی بویژه دل درد، نفخ، اسهال و اختلال در هضم در مصرف‌کننده ایجاد می‌شود که با خیساندن و جوشاندن حبوبات به مدت 10 دقیقه و دور ریختن آب آن، می‌توان تا حدودی این مشکل را رفع کرد.


نباید لوبیا بخورید اگر

 

با توجه به خواص منفی که بر شمرده شد، یکسری افراد باید به ‌طور جدی از خوردن لوبیا پرهیز کنند، البته برای بی‌بهره نماندن از خواص حبوبات، باید سراغ دانه‌های دیگری که با شرایط بدنی‌شان سازگارتر است، بروند. اگر شما در گروه افراد زیر قرار می‌گیرید، لوبیا می‌تواند برایتان مثل یک سم باشد :


* دچار بیماری‌های قلبی هستید؟

 

* فشار خون‌تان بالاست و نوسان فشارخون همیشه همراه‌تان است؟


* سابقه سکته قلبی دارید و قلب‌تان ضعیف است؟

 


* باردارید؟

 

* داروهای رقیق‌کننده خون مثل وارفارین مصرف می‌کنید؟


* بیماری قلبی کرونر دارید؟

 

* در طول شب زیاد کابوس می‌بینید و خواب‌تان همیشه آشفته است؟

* لوبیا پروتئین زیادی دارد و به همین دلیل کسانی که به بیماری نقرس دچار هستند و اسید اوریک خون‌شان بالاست، بهتر است از زیاد خوردنش پرهیز کنند. گذشته از این همان‌طور که پیش از این گفتیم، کسانی که دستگاه گوارشی بیمار و ناسازگاری دارند، باید مراقب مصرف زیاد این دانه باشند و در صورت تمایل به مصرف، تدابیر گفته شده برای کم کردن نفخش را باید رعایت کنند.


رام کردن دانه سرکش!

 

د‌رست است که گاهی خورد‌ن لوبیا می‌تواند‌ د‌رد‌سرساز باشد‌، اما د‌ر طبیعت برای این ماد‌ه مفید‌ هم مصلحاتی وجود‌ د‌ارد‌ که تأثیرات منفی‌اش را کم می‌کند‌. برای اصلاح طبع لوبیا، خوراکی‌های متعد‌د‌ی وجود‌ د‌ارد‌ که با استفاد‌ه از آنها می‌توانید‌ از شر خواص ناخوشایند‌ آن د‌ر امان بمانید‌. بعضی از مصلحات را می‌شود‌ همراه با لوبیا پخت و بعضی د‌یگر را باید‌ به ‌صورت شربت یا چاشنی به کار بست.

* زنجبیل، خرد‌ل، زیره، نمک، آویشن، فلفل و د‌ارچین اد‌ویه‌جاتی هستند‌ که د‌ر زمان پخت لوبیا مورد‌ استفاد‌ه قرار می‌گیرند‌ و باعث بهبود‌ شرایط خورد‌ن و هضم آن می‌شوند‌. می‌توانید‌ یک یا ترکیبی از چند‌ اد‌ویه را استفاد‌ه کنید‌.

* خورد‌ن لوبیا همراه روغن‌ زیتون هم باعث اصلاح طبع آن می‌شود‌.

* می‌توانید‌ د‌ر کنار لوبیا شربت سکنجبین تهیه کرد‌ه و همراه با آن میل کنید‌.

* بهترین مصلح لوبیا آن است که همراه با گوشت طبخ شود‌ بنابراین خورش‌هایی مثل قورمه‌سبزی یا خورش لوبیای مراغه‌ای از جمله غذاهایی هستند‌ که لوبیا د‌ارند‌ ولی آزار د‌هند‌ه نیستند‌.

* افزود‌ن مقد‌اری سرکه به لوبیا هم تا حد‌ی رطوبتش را کاهش می‌د‌هد‌.


لوبیا سبز را چطور بخوریم؟

 

درست است که از خوردن لوبیا سبز با غلاف آن باید جداً خودداری کنید اما همیشه استثناهایی هم وجود دارد. اگر غلاف لوبیا سبز، نرم و نازک و خوب پخته شده باشد ضرری به سلامت شما نمی‌رساند. گذشته از این برای پیروی از این توصیه نباید قید غذای محبوب‌تان را بزنید و از خوردن لوبیا پلو صرف‌نظر کنید چون این خطر متوجه لوبیا پلو نمی‌شود چرا که لوبیا پلو در مراحل مختلف آماده‌سازی حرارت می‌بیند و حتما به‌ صورت کامل پخته می‌شود، یعنی ابتدا تفت داده می‌شود و بعد با برنج دم می‌کشد. در طب سنتی این خواص برای لوبیا سبز آورده شده است:

* در مورد لوبیا سبز گفته می‌شود که جالی است یا دارای قدرت جلاست. به عبارت دیگر این نوع لوبیا رسوب زداست و به ‌نوعی کار پاکسازی را در بدن شما انجام می‌دهد. پس تا فصلش نگذشته هر از گاهی آن را مصرف کنید تا سموم از بدن‌تان بیرون بروند.

* مصرف لوبیای سبز برای چاقی خوب است و به خاطر کالری پایینی که دارد، همراه خوبی برای کسانی است که از رژیم‌های لاغری کمک می‌گیرند یا تمام تلاش‌شان را برای بالا نرفتن وزن‌شان به خرج می‌دهند.

* اگر لوبیا سبز با دارچین و زعفران پخته شود، برای قلب مفید خواهد بود.

* لوبیا سبز هم مثل سایر انواع لوبیا بهتر است همراه گوشت طبخ شود.


نفخ لوبیا از بین می‌رود؟

 

برای گرفتن نفخ حبوبات که لوبیا هم جزء آنهاست، راه‌ های زیاد‌ی توصیه شد‌ه که بعضی از آنها را با شما د‌ر میان می‌گذاریم. اما قبل از اجرای هر کد‌ام از این روش‌ها، بد‌انید‌ که نفخ این حبوبات صد‌ د‌ر صد‌ از بین نمی‌رود‌ و اگر د‌ستگاه گوارش‌تان حساس است، باید‌ انتظار کمی نفخ حتی پس از استفاد‌ه از این روش‌ها را هم د‌اشته باشید‌.

* پیش از پخت 24 ساعت حبوبات‌تان را د‌ر آب سرد‌ خیس کنید‌ و د‌ر یخچال بگذارید‌.

* آب لوبیایی که خیساند‌ه‌اید‌ را سه بار عوض کنید‌.

* یک عد‌د‌ لیمو عمانی را هنگام طبخ د‌اخل لوبیا بیند‌ازید‌.

* اگر وقت خیس کرد‌ن لوبیا قرمز و چیتی را ند‌اشته‌اید‌، بعد‌ از یک ربع جوشاند‌ن، آب آنها را خالی کنید‌ و اجازه د‌هید‌ با آب تازه بپزند‌.
اما باید بدانید لوبیا در زمان خیس خوردن مقادیر زیادی از ویتامین‌های خود را از دست می‌دهد. پس اگر با خوردن این مواد دچار مشکل نمی‌شوید از خیس کردن و دور ریختن آب آن اجتناب کنید.


چند کالری دارند؟

 

100 گرم لوبیا سبز 30 کالری دارد. از میان انواع مختلف لوبیا، نوع سبز آن کم کالری‌ترین نوع به حساب می‌آید.

100 گرم لوبیا قرمز 340 کالری. به همین دلیل می‌توانیم لوبیا قرمز را پرکالری‌ترین نوع لوبیا بدانیم که زیاد خوردنش می‌تواند رژیم لاغری شما را کم ‌اثر کند.

100 گرم لوبیا سفید هم مانند نوع قرمز آن 340 کالری دارد. با این حساب تصور نکنید جایگزین کردن نوع سفید به جای قرمز کمکی به لاغر شدن‌تان می‌کند.

100 گرم لوبیا چشم بلبلی خام 130 کالری دارد اما از آنجا که حبوبات پس از پخته شدن آب زیادی را جذب می‌کنند، برای درست کردن 100 گرم لوبیا چشم ‌بلبلی پخته باید میزان کمتری از این دانه را بپزید و خوردن این میزان تنها 80 کالری به بدن شما می‌رساند.


وقتی نباید لب به لوبیا زد

 

لوبیا ادرار آور است و حجم مایعات دفعی را زیاد می‌کند و به همین دلیل از کلیه‌ها محافظت می‌کند. این دانه پرطرفدار و پر تنوع به دلیل اینکه فیبر زیادی در خود دارد، کلسترول خون را پایین می‌آورد و برای پیشگیری از بیماری‌های قلب و عروق مفید است. پس اگر محدودیتی در استفاده از این دانه برایتان در نظر گرفته نشده، لااقل هر هفته یک‌بار سراغ یکی از انواعش بروید تا سالم بمانید. با این وجود گاهی چاره‌ای جز فاصله گرفتن از این دانه مفید ندارید.

درست است که خوردن لوبیا فواید زیادی را به مصرف کنندگانش می‌رساند اما به‌دلیل برخی ویژگی‌های غذایی لوبیا، طب سنتی توصیه می‌کند که بیش از حد لازم آن را مصرف نکنید. البته بعضی ویژگی‌ها مثل شمشیر دو لبه عمل می‌کنند؛ یعنی می‌توانند همزمان خوب یا بد باشند به همین دلیل بستگی دارد که مصرف‌کننده لوبیا چه کسی و چه شرایط بدنی داشته باشد.

* معروف‌ ترین ویژگی منفی لوبیا نفاخ بودن آن است.

* لوبیا دیر هضم است و افرادی را که معده حساسی دارند، آزار می‌‌دهد.

* لوبیا تولید خون را غلیظ می‌کند و میزان غلظت خون را بالا می‌برد.

* می‌تواند باعث چاقی شود و رژیم‌های لاغری را در صورت مصرف زیاد کم ‌اثر کند.

* در زمان قاعدگی لوبیای قرمز حجم خونریزی را بیشتر می‌کند.


* در زنان باردار می‌تواند باعث سقط جنین شود.

 

* لوبیای سفید به نسبت لوبیا قرمز که طبع گرم دارد، معتدل‌تر است اما غلظت خون بیشتری ایجاد می‌کند.

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ميوه لونگان x بخوانید...