خواص جو دوسر با پوست

دوره مقدماتی php

خواص دارویی و گیاهی :

 

آدرس ی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک عبور جدید برای شما ارسال شود.

چطور – مرجع فیلم آموزشی و مقالات آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

دوره مقدماتی php


علائم تب مالت، علل، تشخیص و درمان آن


نشانه جسمی افسردگی که احتمالا نمی‌دانستید


پروتز سینه چیست؛ انواع پروتز، مزایا، معایب و مراقبت‌ لازم قبل و بعد از عمل


پروتز سینه چیست؛ انواع پروتز، مزایا، معایب و مراقبت‌ لازم قبل و بعد از عمل


کتاب غول درونتان را بیدار کنید؛ کتابی برای لذت بردن از نهایت زندگی


چطور از آدم‌های حسود در جهت پیشرفت‌مان استفاده کنیم؟


کاری که افراد موفق انجام می‌دهند تا با اعتماد به نفس به نظر برسند


رفتاری که هرگز در افراد با اعتمادبه‌نفس نمی‌بینید


معرفی کتاب تا آهنگ درونت هست وقت مردن نیست


آمادگی برای آزمون آیلتس و آشنایی با انواع و ساختار این آزمون


چطور با یک رئیس سختگیر کار کنیم و موفق شویم؟‌


حرکت یوگا که کمک می‌کند صبح‌ها هوشیار شوید


ترفند روانشناسی برای اینکه بتوانید بلافاصله خودتان را در دل‌ها جا کنید


کاری که افراد موفق انجام می‌دهند تا با اعتماد به نفس به نظر برسند


عبارتی که هرگز نباید در دعواها به کار ببرید


با این مرحله همه می‌توانند کارآفرین شوند


انواع حدود و جرایم مستوجب آن در قوانین کیفری


آشنایی با ارکان عقد و شرایط اساسی صحت معاملات


حق مالکیت و تعریف آن در قانون اساسی


تعریف مرور زمان در حقوق کیفری و شرایط به رسمیت شناختن آن

جو دوسر یکی از سالم‌ترین غلات روی کره‌ی زمین است؛ غله‌ی سبوسداری که گلوتن ندارد و منبع بزرگی از ویتامین‌ها و مواد معدنی، فیبر و آنتی‌اکسیدان‌ها محسوب می‌شود. مطالعات نشان داده که جو دوسر، فواید زیادی برای سلامتی دارد که شامل کاهش وزن، کاهش قند خون و کاهش احتمال بیماری‌های قلبی می‌شود. در این مطلب، با خواص جو دوسر را که مبنای علمی دارند برای‌تان بازگو می‌کنیم.

جو دوسر، غله‌ای کامل است که به نام علمی Avena sativa شهرت دارد. بلغور جو که سالم‌ترین و کامل‌ترین شکل جو است، به زمان زیادی برای طبخ نیاز دارد. به همین دلیل بیشتر افراد، جو دوسر نیمه‌ کوبیده (پَرک)، آردشده یا خُردشده را ترجیح می‌دهند. جوی فوری یا همان پرک، نوعی است که بیشترین فرآوری روی آن انجام شده که به کوتاه‌ترین زمان برای پخته شدن نیاز دارد اما بافت آن حریره‌ مانند می‌شود.

جو معمولا به شکل حریره‌ی جو برای صبحانه مصرف می‌شود، به این صورت که جو را با آب یا شیر می‌پزند. حریره‌ی جو را معمولا فرنی یا حلیم جو قلمداد می‌کنند. از جو در مافین‌ها، گرانولا، کلوچه و سایر محصولات پخته شده نیز استفاده می‌شود.

ترکیبات مغذی موجود در جو دوسر، بسیار متعادل هستند. جو دوسر منبع بسیار خوبی از کربوهیدرات و فیبر است که شامل فیبر مقوی بتاگلوکان می‌شود. ضمنا جو دوسر نسبت به بیشتر غلات دیگر، پروتئین و چربی بیشتری دارد. جو دوسر سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی آنتی اکسیدانی است.

این نصف فنجان جو دوسر دارای گرم کربوهیدرات، گرم پروتئین، گرم چربی و گرم فیبر است اما فقط کالری دارد. این یعنی اینکه جو دوسر، یکی از مغذی‌ترین غذاهایی است که می‌توانید بخورید.

جو دوسر سرشار از آنتی اکسیدان‌هاست و ترکیبات بسیار مفیدی به نام پلی‌فنول‌ها در آن وجود دارد که قابل توجه‌ترین این آنتی‌اکسیدان‌ها، گروهی است که به آن اَونانترامید (Avenanthramide) می‌گویند، که تقریبا می‌توان گفت فقط در جو دوسر پیدا می‌شود.

اَوانترامید با افزایش ترشح نیتریک اکسید به کاهش فشار خون کمک می‌کند. این مولکول گازی شکل برای باز کردن رگ‌های خونی و در نتیجه بهبود جریان خون مفید است. در ضمن، اَوانترامیدها دارای خواص ضدالتهابی و ضدخارش هستند.

در جو دوسر، اسید فرولیک هم به مقادیر زیاد وجود دارد که یک نوع آنتی‌اکسیدان دیگر است.

بتاگلوکان تقریبا در آب حل می‌شود و محلولی ژل‌مانند و چسبناک در روده تشکیل می‌دهد. فواید بتاگلوکان برای سلامتی شامل:

بیماری قلبی، دلیل عمده‌ی مرگ در تمام دنیاست. یکی از ریسک فاکتورهای بیماری‌های قلبی، بالا بودن سطح کلسترول خون است. مطالعات زیادی نشان داده‌اند که فیبر بتاگلوکان موجود در جو دوسر، در کاهش سطح کلسترول کلی و همچنین LDL سودمند است. بتاگلوکان می‌تواند ترشح صفرا را -که حاوی مقادیر زیادی کلسترول است- افزایش بدهد و در نتیجه از میزان کلسترولی که در خون گردش می‌کند کاسته شود. اکسیداسیون LDL (کلسترول بد) که با واکنش LDL با رادیکال‌های آزاد روی می‌دهد، یک عامل بسیار مهم دیگر در پیشرفت بیماری‌های قلبی است که می‌تواند در سرخرگ‌ها التهاب ایجاد کند، به بافت‌ها آسیب بزند و ریسک حمله‌ی قلبی و سکته‌ی مغزی را بالا ببرد. نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که، آنتی‌اکسیدان‌های موجود در جو دوسر، با ویتامین C وارد تعامل شده تا از اکسیداسیون LDL پیشگیری کنند.

دیابت نوع دوم، بیماری رایجی است که قند خون را به میزان قابل توجهی بالا می‌برد و معمولا در اثر کاهش حساسیت به هورمون انسولین ایجاد می‌شود. جو دوسر می‌تواند در کاهش قند خون، به ویژه در افرادی که اضافه وزن دارند یا مبتلا به دیابت نوع دوم هستند مفید باشد. جو دوسر می‌تواند حساسیت به انسولین را نیز افزایش دهد. این تأثیرات بیشتر به قابلیت بتاگلوکان در تشکیل ژلی چسبناک مربوط هستند که با خاصیت چسبناکی خود می‌تواند هضم و جذب گلوکز در خون را به تأخیر بیندازد.

حلیم یا حریره‌ی جو دوسر نه‌تنها یک صبحانه‌ی لذیذ و خوشمزه است بلکه سیرکننده هم هست. خوردن غذاهای سیر کننده کمک می‌کند که با خوردن کالری کمتر، وزن کم کنید. بتاگلوکان موجود در جو دوسر با به تأخیر انداختن زمان خالی‌شدن معده، کمک می‌کند تا زمان طولانی‌تری احساس سیری داشته باشید. همچنین بتاگلوکان، ترشح پپتید YY را که یک هورمون تولیدشده در روده در واکنش به خوردن است، افزایش می‌دهد. نشان داده شده که ترشح این هورمون سیری منجربه کاهش مصرف کالری می‌شود و بنابراین احتمال چاقی را کم می‌کند.

این تصادفی نیست که در بسیاری از محصولات مراقبت از پوست، جو دوسر را می‌توانیم پیدا کنیم. تولید کننده‌های این محصولات اغلب بلغور جو دوسر کلوئیدی را در لیست تولیدات خود دارند.

سازمان غذا و داروی آمریکا در سال ، بلغور جو دوسر کلوئیدی را به‌عنوان ماده‌ای جهت مراقبت از پوست تأیید کرده است. اما در واقع، جو دوسر، سابقه‌ای طولانی در درمان خارش و انواع گوناگون حساسیت‌ پوستی دارد. مثلا، محصولات مربوط به پوست که بر پایه‌ی جو دوسر ساخته شده‌اند می‌توانند علائم آزاردهند‌ه‌ی اگزما را تسکین دهند.

آسم، شایع‌ترین بیماری مزمن در کودکان است که شامل اختلال التهابی در راه‌های هوایی، یعنی همان مجراهایی می‌شود که هوا را به ریه‌های یک فرد وارد یا از آن خارج می‌کنند. هر چند همه‌ی کودکان مبتلا به آسم، علائم یکسان ندارند اما بیشتر آنها، سرفه‌های مکرر، خس خس سینه و تنگی نفس را تجربه می‌کنند. بسیاری از پژوهشگران عقیده دارند شروع زودهنگام تغذیه با غذاهای سفت و جامد می‌تواند احتمال ابتلا به آسم و بیماری‌های آلرژیک را در کودکان افزایش دهد، که البته مطالعات نشان می‌دهد که این موضوع شامل تمام غذاها نمی‌شود، مثلا تغذیه‌ی کودک با جو دوسر می‌تواند تاثیر پیشگیرانه بر چنین بیماری‌هایی نیز داشته باشد.

یک تحقیق نشان داده است که تغذیه‌ی نوزادان با جو دوسر قبل از ماهگی باعث کاهش ریسک ابتلا به آسم در دوران کودکی می‌شود.

افراد سالخورده معمولا با مشکل یبوست مواجه هستند و به‌سختی می‌توانند اجابت مزاج کنند. معمولا برای کاهش یبوست در این افراد، مسهل و ملین پیشنهاد می‌شود که هر چند مؤثر هستند اما منجر به کاهش وزن و پایین آمدن کیفیت زندگی‌شان هم می‌شود. مطالعات نشان می‌دهند سبوس جو دوسر، که همان پوسته‌ی بیرونی سرشار از فیبر آن است می‌تواند یبوست در افراد سالخورده را کاهش دهد. آزمایشی نشان داد بیمار سالخورده که هر روز سوپ یا دسر حاوی سبوس جو دوسر را به مدت هفته مصرف کرده بودند، وضعیت سلامت و زندگی‌شان بهتر شده بود. ضمنا، درصد از این بیماران توانسته بودند بعد از این مطالعه‌ی ماهه، استفاده از مسهل را کنار بگذارند، در حالی که در گروه کنترل، استفاده از مسهل و ملین، درصد افزایش یافته بود.

شما به شیوه‌های مختلف می‌توانید از مصرف جو دوسر در غذای‌تان بهره‌مند شوید. متداول‌ترین شیوه‌ی استفاده از جو دوسر خیلی ساده است: برای صبحانه، حریره‌ی جو دوسر میل کنید!

این مواد را در یک قابلمه‌ ترکیب کنید و بگذارید به جوش بیاید. حرارت را کم کنید تا (آب یا شیر) بجوشد و جو پخته شود، گاهی مواد ترکیب‌شده را هم بزنید تا نرم و یکنواخت شود.

برای خوشمزه‌تر کردن حریره‌ی جو دوسر و حتی مغذی‌تر کردن آن می‌توانید دارچین، انواع میوه، مغزها، دانه‌ها یا ماست یونانی به آن بیفزایید. جو دوسر معمولا در محصولات پخته‌شده، غلات صبحانه، گرانولا و نان هم وجود دارد.

هر چند جو دوسر به‌طور طبیعی گلوتن ندارد اما گاهی این احتمال وجود دارد که آلوده به گلوتن بشود زیرا ممکن است با استفاده از تجهیزاتی که سایر غلات حاوی گلوتن، برداشت و فرآوری شده‌اند، برداشت شده باشد. اگر بیماری سلیاک یا حساسیت به گلوتن دارید، محصولاتی از جو دوسر را انتخاب کنید که بدون گلوتن بودن‌شان تأیید شده باشد.

جو دوسر یک غذای فوق‌العاده مغذی است که سرشار از ویتامین‌های مهم، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌هاست و ضمنا در مقایسه با سایر غلات، فیبر و پروتئین بالایی دارد. جو دوسر حاوی ترکیبات منحصربه‌فردی است که به‌ویژه از فیبر محلول بتاگلوکان و آنتی‌اکسیدانی به نام اَونانترامیدها می‌توان نام برد.

فواید جو دوسر شامل کاهش قند خون و سطح کلسترول، محافظت در برابر حساسیت پوستی و کاهش یبوست می‌شود. جو دوسر بسیار سیرکننده بوده و ویژگی‌های زیادی دارد که باعث شده غذایی بسیار مفید برای کاهش وزن باشد. در پایان باید بگوییم که جو دوسر یکی از سالم‌ترین و سودمندترین غذاهایی است که می‌توانید بخورید پس از آن غافل نشوید!

 

برگرفته از: authoritynutrition.com

به من بگو چه می‌خوری تا به تو بگویم که هستی

14000تومان

7000تومان


now = new Date();
var head = document.getElementsByagName(‘head’)[0];
var = document.createElement(”);
.type = ‘text/java’;
var = ‘https:cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
.src = + ‘?v=’ + now.getFullYear().() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild();

آیا مصرف نوتلا به سلامتی شما آسیب می‌رساند؟‌

فواید جویدن آدامس و عوارض احتمالی آن برای سلامتی

نحوه سم زدایی بدن با استفاده از سرکه سیب و عوارض احتمالی آن

چگونه در ایام سفر و تعطیلات تغذیه سالم داشته باشیم؟

درود و سپاس
جو دوسر در ایران هست؟ جوی معمولی هم خواص جوی دوسر را دارد؟

سلام
جو دوسر خواص بیشتری نسبت به جو معمولی داره و بله در ایران هم پیدا میشه.

سلام بر شما
ضمن سپاس بخاطر مطلب مفیدتان.

رژیم و تغذیه


رژیم با روشی که کمک می‌کند سریع و سالم وزن کم کنید


کوچک کردن شکم در ساعت با از بین بردن نفخ شکم


ماهی تیلاپیا، فواید و مضرات گفته شده درباره آن


لاغری با دارچین؛ آیا مصرف دارچین به کاهش وزن کمک می‌کند؟


چطور یک برنامه غذایی هفتگی تهیه کنیم؟


پروتز سینه چیست؛ انواع پروتز، مزایا، معایب و مراقبت‌ لازم قبل و بعد از عمل


علائم تب مالت، علل، تشخیص و درمان آن


ترفند روانشناسی برای اینکه بتوانید بلافاصله خودتان را در دل‌ها جا کنید


نشانه جسمی افسردگی که احتمالا نمی‌دانستید

راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز


نام‌نویسی در چطوربه منزله‌ی پذیرفتن
شرایط و مقررات
می‌باشد.

آدرس ی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک عبور جدید برای شما ارسال شود.

نبض ما مرجع پزشکی و سلامت – دانستنیهای سلامت و مشاوره پزشکی

نبض ما– جو دو سر برای کاهش وزن و درمان یبوست هم موثر است. افرادی که به اختلالات سلیاک مبتلا هستند نیز می‌توانند از جو دو سر در حد متوسط استفاده کنند، گرچه مقدار اندکی گلوتن دارند اما جزو محصولات گندمی محسوب نمی شوند.

بلغور جو دو سر ، از آسیاب، له و خرد کردن جو که نوعی دانه ی غلات است تهیه می شود. نام گیاه شناسی آن آونا ساتیوا (avena sativa) است. شما می توانید آن را با شیر یا ماست یا به شکل کیک و کوکی برای صبحانه یا شام بخورید. به علاوه از جو در تهیه ی نوشیدنی ها نیز استفاده می شود.

 

جو در مناطقی با آب و هوای متعادل رشد می کند. نسبت به تابستان های گرم تحمل کمتری دارد اما در مقابل باران و سرما مقاوم است. به همین دلیل به طور گسترده ای در اروپا و آمریکای شمالی رشد می کنند.

جو بصورت ویژه در اسکاتلند معروف و محبوب است و مورخان شکل های مختلف استفاده از جو را به عنوان فرهنگ اسکاتلندی ثبت کرده اند. جو از قرن های و میلادی به صورت توده ای رشد کرد و به دلیل ارزانی، رشد و فرآیند آسان، مردم از آن به عنوان غلات شروع به استفاده کردند.

امروزه جو دو سر به دلیل فواید فراوانی که برای سلامتی دارد بسیار محبوب است. به گزارش نبض ما،  بر اساس مطالعات اخیر جو دو سر به شما کمک می کند در ازای میزان کالری یکسان که از خوردن غلات های آماده صبحانه بدست می آوردید به مدت طولانی تری احساس سیری کنید.

گنجاندن جو دو سر در رژیم غذایی تان، طیف گسترده ای از فواید سلامتی را فراهم می کند. برخی از این فواید عبارتند از:

به گزارش نبض ما، تحقیقات انجام شده توسط هورن و همکاران در دانشگاه پزشکی شمال غربی در شیکاگو نشان داده است که بلغور جو به عنوان یک ترکیب عالی در رژیم غذایی اصلاح چربی عمل می کند و به کاهش سطح کلسترول خون کمک می کند.

یک مطالعه در مورد بیماران دیابتی در دانشگاه هیدلبرگ آلمان نشان داد که مصرف جو دو سر به میزان قابل توجهی،مقدار قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع را کاهش داده است.

سطح قند خون به تدریج کاهش می یابد زیرا رژیم غذایی با فیبر بالا و کربوهیدارت های متنوع، نسبت به کربوهیدرات های ساده زمان بیشتری برای هضم نیاز دارد و این به حفظ سطح قند خون در حد مطلوب کمک می کند. در این مطالعه،یک رژیم غذایی غنی از جو دو سر به عنوان جایگزین سایر غلات به بیماران داده شده بود.

بلغور جو دو سر بدون نمک به عنوان یکی از مواد غذایی مورد استفاده برای درمان فشار خون بالا تجویز می شود. معمولا رژیم غذایی تجویز شده برای فشار خون بالا به عنوان DASH (رویکردهای غذایی برای توقف فشار خون) شناخته می شود.

به گزارش نبض ما، تحقیقات نشان می دهد که مصرف منظم بلغور جو دو سر موجب کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا می شود.

به گزارش نبض ما، تحقیقات انجام شده نشان می دهد مصرف مواد غذایی با فیبر بالا برای پیشگیری و مبارزه با سرطان روده بزرگ و مقعد مفید است.

همچنین این مطالعه نشان می دهد که التهاب نقش مهمی در پیشرفت سرطان دارد و بلغور جو دوسر، با توجه به داشتن میزان بالایی فیبر، ترکیباتی ضد التهابی و مبارزه با سرطان با حداقل عوارض جوانبی دارد.


بدترین غذاها برای مغز شما!


روغن سرخ کردنی بخریم یا بدون پالم؟


با رژیم دوکان فرانسوی


افراد سیگاری چه غذاهایی بخورند؟

بلغور جو دوسر دارای فیبر غذایی است و مقدار کمی کالری دارد،که برای مصرف منظم ایده آل است. مقادیر بالای فیبر همراه با کربوهیدرات های متنوع زمان بیشتری طول می کشد تا هضم شود.

به عبارت دیگر،معده ی شما برای مدت طولانی تری پر است و مانع از خوردن میان وعده های ناسالم در بین وعده های اصلی می شود.

جو دوسر منبع غنی از فیبر غذایی است. وجود فیبر غذایی در جو، مصرف آن را برای غلبه بر یبوست از طریق تحریک فرآیند گوارش و انتقال مواد غذایی از طریق ماهیچه های نرم روده ای ایده آل می کند.

بلغور جو دوسر برای افرادی که مایل به کاهش وزن بدون رژیم غذایی سخت هستند توصیه می شود. جو دوسر منبع غنی از فیبر غذایی و مواد مغذی، دارای کالری کم و مقدار کمی چربی است که باعث می شود بهترین غذا برای کاهش وزن باشد.

جو منبع خوبی از آنتی اکسیدان است. برخی از ویتامین های موجود در جو که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند عبارتند از فیتیک اسید، ترکیبات فنولی،فلاونوئیدها و استرول. این آنتی اکسیدان ها در پوسته ی خارجی جو وجود دارند.

جو دوسر همچنین می تواند به عنوان راه حلی برای بیماری های مختلف پوستی مورد استفاده قرار گیرد. می توان از آن به منظور کاهش علایم در بیماری هایی، به صورت موضعی بر روی پوست استفاده کرد.

برخی از بیماری هایی که با استفاده ی موضعی از جو کنترل می شوند عبارتند از آکنه، درماتیت، آبله مرغان و بثورات استرس.

خطرات سلامتی مختلفی برای دوران بعد از یائسگی وجود دارد که نمی توان آنها را نادیده گرفت. همانطور که با افزایش سن، خطر چندین بیماری مانند بیماری قلبی و سکته ی مغزی افزایش می یابد.

به گزارش نبض ما، در یک مطالعه ی پژوهشی منتشر شده در مجله ی آمریکایی قلب، در زنان مبتلا به بیماری قلبی در دوران پس از یائسگی که به طور مرتب از جو استفاده  می کردند، خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته ی مغزی برای آنها کاهش یافته است.

بیماری سلیاک وضعیتی است که در آن پوشش روده کوچک آسیب دیده و تنها بخشی از مواد غذایی جذب می شود.

گلوتن یکی از این مواد غذایی است که افراد مبتلا به بیماری سلیاک نمی توانند آن را بخورند. به گزارش نبض ما، مطالعات نشان داده است که با وجود داشتن گلوتن، می توان بلغور جو دو سر را، در حد متوسط، مصرف کرد.

ویتامین های موجود در بلغور جو دو سر عبارتند از تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین ب، فولیک اسید، ویتامین ای و ویتامین K. این مواد مغذی برای تقویت سیستم ایمنی بدن ضروری هستند. ویتامین E در تجزیه ی ترکیبات لیپید پیچیده به ساده موثر است.

ویتامین K به عنوان ماده منعقد کننده خون عمل می کند، به حفظ سلامتی استخوانها کمک می کند و در مبارزه با بیماری هایی مانند آلزایمر و سرطان موثر شناخته شده است.

جو دوسر منبع غنی از ویتامین هایی مانند نیاسین، فولیک اسید، تیامین، ریبوفلاوین و پانتوتنیک اسید و کولین است که سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشند.

نویسنده تیم ترجمه نبض ما

منبع:

organicfacts

با رژیم دوکان فرانسوی

آیا سبوس برای لاغری مفید است؟

تنقلات کم کالری و خوشمزه را بشناسید

از رژیم پالئو چه می دانید؟

همه چیز درباره رژیم کتوژنیک


ناگفته های استنت گذاری یا بالون زدن قلب


مشکلات روانی و اثرات آن در ناباروری و نازایی


نکاتی مهم درباره رابطه جنسی در سفر


دمنوش گل سرخ و خواص آن


با ویتامین E بیشتر آشنا شوید




 

سبوس جو دوسر خواص زیادی دارد که باورتان نمی‌شود. این ماده‌ی غذایی به لاغری کمک می‌کند، ضد دیابت است، کلسترول را پایین می‌آورد و غیره.

در این مطلب شما را با گلچینی از خواص این ماده‌ی غذایی مفید آشنا می‌کنیم. با ما همراه باشید.

 

 

به عقیده‌ی متخصصان تغذیه مصرف منظم سبوس جو دوسر به لاغری کمک می‌کند. اگر می‌پرسید چرا باید بگوییم که این ماده‌ی غذایی جلوی اشتها را می‌گیرد و باعث سیری طولانی مدتی می‌شود. سبوس جو دوسر سرشار از فیبرهای محلول در آب و فیبر پکتین است و می‌دانید که فیبرها به لاغری کمک زیادی می‌کنند. اگر در طول صرف غذا از این ماده‌ی غذایی میل کنید و آب کافی بنوشید فیبرهای موجود در آن داخل معده حجیم شده و به سرعت احساس سیری ایجاد می‌کنند.

از این‌ها گذشته سبوس جو دوسر اجازه‌ی انباشته شدن کالری‌ها در روده را نمی‌دهد. سبوس خاصیت چسبندگی بالایی دارد و برای همین به مواد مغذی و کالری‌های اطراف خود می‌چسبد. در نتیجه اجازه نمی‌دهد که کالری‌ها وارد خون بشوند و آن‌ها را از طریق مدفوع از بدن خارج می‌کند.

 

اگر به طور مرتب و کافی از فیبرهای موجود در سبوس جو دوسر بهره‌مند شوید میزان کلسترول خونتان به میزان 15 درصد کاهش می‌یابد. نتایج پژوهشی که در سال 2002 در استرالیا انجام شد نشان می‌دهد که میزان بالای فیبرهای محلول در آب باعث دفع کلسترول از طریق مدفوع شده و میزان تولید آن از طریق کبد را کاهش می‌دهد.

متخصصان توصیه می‌کنند این افراد هر روز قبل از هر وعده‌ی غذایی 3 قاشق غذاخوری سبوس جو دوسر را در یک لیوان آب ریخته و میل کنند. باید توجه داشته باشید که سبوس جو دوسر نمی‌تواند جایگزینی برای دارو باشد اما از افزایش کلسترول جلوگیری کرده و به درمان آن کمک می‌کند.




همه ساله 36000 مورد جدید ابتلا به سرطان کلون شناسایی می‌شود. اگر سبوس جو دوسر به طور مرتب مصرف شود نقش مهمی در جهت پیشگیری از این بیماری ایفا می‌کند. افراد حساس فیبرهای موجود در این ماده غذایی راحت‌تر از فیبرهای موجود در سبوس گندم تحمل می‌کنند.

برای توضیح مکانیسم پیشگیرانه‌ی این ماده‌ی غذایی باید بگوییم زمانی که فیبرهای سبوس جو دوسر پُر از آب می‌شود یک لایه‌ی محافظتی بین ضایعات و توکسین های سرطان‌زای حاصل از مواد غذایی صنعتی (فلزات سنگین، آفت کش‌ها، رنگ‌های خوراکی، افزودنی‌ها، چربی‌های مضر) و جداره‌ی کلون تشکیل می‌دهد. در نتیجه از رشد سلول‌های سرطان‌زا جلوگیری می‌کند.

توصیه می‌کنیم هر روز عصر 3 تا 4 قاشق غذا خوری سبوس جو دوسر را با یک لیوان آب میل کنید.

 

از هر سه زن یک زن از یبوست رنج می‌برد و نصف این افراد دچار یبوست مزمن هستند. سبوس جو دوسر یک روش ساده برای مقابله با این مشکل محسوب می‌شود. اگر دنبال دلیلش می‌گردید باید بگوییم که این ماده‌ی غذایی می‌تواند تا 30 برابر حجم خود، آب جذب کند و باعث حجیم شدن مدفوع در روده ها شود. به همین دلیل روده ها مدفوع را راحت‌تر دفع می‌کنند.

توصیه می‌کنیم روزانه و قبل از غذا 3 قاشق غذاخوری سبوس جو دوسر  را با یک لیوان آب میل کنید. اگر چه ممکن است مشکل به سرعت رفع نشود اما مصرف منظم آن به مرور یبوست را از بین می‌برد.


سبوس جو دوسر منبع فوق‌العاده‌ی املاح معدنی و ویتامین‌هایی مانند ویتامین B، E، زینک (روی)، منگنز و غیره است که محافظ خاصیت ارتجاعی پوست می‌باشند. این ماده‌ی غذایی به ویژه بهترین منبع ویتامین B2 محسوب می‌شود که تأثیر زیادی روی محافظت از پوست، مو و ناخن‌ها دارد. توصیه می‌کنیم برای داشتن پوستی شفاف و زیبا هر روز صبح‌ها و برای صبحانه 2 قاشق غذاخوری سبوس جو دو سر را یک لیوان مایعات میل کنید.

 

با وجود این که برای پیشگیری از دیابت هیچ چیز مانند کاهش مصرف قند و ورزش موثر نیست اما با این حال سبوس جو دو سر سرعت جذب قندها را کاهش می‌دهد. نتایج یک پژوهش کانادایی که در سال 2002 انجام شد نشان می‌دهد بتاگلوکان که یک فیبر محلول در آب است و به میزان زیادی در این ماده‌ی غذایی وجود دارد سرعت جذب قندها را کاهش می‌دهد و قند خون و نیاز به انسولین را پایین می‌آورد. افرادی که مستعد ابتلا به دیابت هستند می‌توانند روزانه قبل از دو وعده‌ی اصلی 2 قاشق غذاخوری سبوس جو دو سر را با یک لیوان آب میل کنند. توجه داشته باشید که سبوس جو دوسر نمی‌تواند جایگزین دارو شود اما می‌تواند از ابتلا به این بیماری پیشگیری کرده و در درمان آن موثر باشد.

 

بلغور از دانه‌ی جو دو سر درست می‌شود و سرشار از کالری و گلوسیدها بوده و فیبر کمی دارد. سبوس از پوشش فیبردار جو دوسر حاصل می‌شود که سرشار از بتا گلوکان است و این فیبر اصلی‌ترین و مهم‌ترین فیبر موجود در آن است.

تمام خواصی که در این مطلب ذکر شد متعلق به سبوس جو دوسر می‌باشد نه بلغور جو دو سر. علاوه بر این سبوس جو دو سر سرشار از پروتئین است. می‌توانید از این ماده‌ی غذایی در تهیه‌ی کیک، بیسکویت، مافین، خمیر پیتزا و غیره استفاده کنید.

فاطمه مهدی پور

بخش تغذیه و آشپزی تبیان


جو دو سر؛ مقوی قلب و ضد افسردگی

غلات را این گونه مصرف کنید!

جو؛ پدر غلات

نان‌ رژیمی و سبوس دار بخورید

برای کاهش چربی خون چه نوع غله ای را مصرف کنیم؟

ارزش غذایی سبوس برنج

فواید مصرف سبوس برای بدن


کاربر گرامی برای پاسخ به این سوال در سایت شناسایی شوید
کاربر گرامی شما قبلا به این سوال پاسخ داده اید
کاربر گرامی پاسخ شما به این سوال ثبت شد.
کاربر گرامی پاسخ شما صحیح است.امتیاز سوال به شما اهدا شد.

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *