حجامت کبد

حجامت کبد
دوره مقدماتی php

حجامت کبد

سلام دوستان جان، امروز میخواهیم تا در هلپ کده، شما را با حجامت کبد آشنا کنیم.

آیا می دانید حجامت کبد چه فوایدی برای شما و عزیزانتان دارد؟

حجامت کبد
حجامت کبد

حجامت کبد :

کبد چرب

چربی کبد هفتاد درصد بیماران مبتلا به کبد چرب چاق هستند. دیابت و بالا بودن چربی‌های خون نیز از علل زمینه‌ای آن است. عوامل مختلفی که با عث تغییر متا بولیسم در بدن می‌شوند شامل کاهش ناگهانی وزن، سوء تغذیه، تغذیه وریدی، گرسنگی طولانی مدت نیز ممکن است باعث کبد چرب شوند.انجام بعضی از جراحی‌هابرداشتن کیسه صفرا، برداشتن قسمتی از روده یا معده، جراحی روی لوزالمعده و مصرف بعضی از داروهای خاص علل زمینه ساز کبد چرب هستند .

به طور کلی میتوان عوامل ایجاد این بیماری را بشرح زیر عنوان کرد: آب خوردن بین غذا، استرس درونی و نهفته، داروی تقویت جنسی خود سرانه، مصرف دارو بیش از حد معمول – مصرف لووستاتین ها، غذاهای فست فودی ( سوسیس، کالباس، سس، پیتزا و.. طب سنتیدرمان طب سنتی برای کبد چرب عبارت است از: – سرکه انگبین روزی یک لیوان- حجامت عام دو تا سه نوبت در ایام پر فشار (فواصل بین حجامت روز یکبار) – سالادی مخلوط از: کلم، هویج، ترب، روغن زیتون بودار، آبغوره، سرکه سیب، عرق کاسنی و عرق بید-میوه سیب با پوست – صبح ناشتا و شب  درمان کبد چرب

محل حجامت:

سمت راست بدن از پشت زیر دنده دوازدهم (آخرین دنده) نزدیک به حجامت کلیه فواید حجامت کبد: رفع گرفتگی و انسداد کبدی رفع چربی کبد سم زدایی و ترک اعتیاد تنبلی کبد تصفیه خون کاهش حرارت بدن دفع خارش بدن درمان جوش و آکنه درمان گرگرفتگی در زمان یائسگی


کبد چرب و راه های درمان آن به روش طب سنتی و اسلامی

کبد چرب و راه های درمان آن به روش طب سنتی و اسلامی :افزایش مصرف غـذاهای چـرب وآمـاده ((فست­ فـودها و مواد غذایی حـاوی نگهدارنده))و عدم تحرک و افزایش استرس با گسترش زندگی ماشینی بیماری­ های مختلفی به همراه آورده است .بیماری کبد چرب یکی از این نوع بیماری­ ها است که در جهان از جمله ایران شایع شده و روبه افزایش است.این بیماری شایعترین بیماری کبدی درزمان حاضراست . و شیوع آن رو به ازدیاد است . اهمیت بالینی کبد چرب به شیوع آن در جامعه و سیرآن بستگی دارد، و با توجه به گسترش زندگی ماشینی و تغییر در الگو مصرف مواد غذایی که منجر به شیوع این بیماری در سطح جهان و مرگ و میر ناشی از آن شده است ؛

دوره مقدماتی php

لذا باید برنامه­ های درمانی و آموزشی مناسب در جهت پیشگیری و درمان این بیماری تدارک دید.کبد ( جگر ) پالایشگاه بدن :کبد عضو بسیار حیاتی برای بدن است . این عضو کارهای بسیاری انجام می­دهد که مهمترین وظیفه آن سوخت و ساز کربوهیدرات ، چربی­ ها و پروتیئن­ ها است ؛ کبد همچنین عمل ذخیره ­سازی و فعال­ سازی ویتامین­ ها و مواد معدنی را انجام می­دهد ، تولید صفرا می کند که برای کمک به هضم و جذب چربی­ ها لازم است ؛ آمونیاک را که بسیار سمی است (( با تبدیل به اوره ))از خون پاک می­کند ، اکثر پروتئین­ ها و فاکتورهای انعقادی در کبد ساخته می­شود.

کبد چرب چیست ؟

منظور از کبد چرب، رسوب چربی ((عمدتاً از چربی­ های خنثی مثل تری­ گلسیرید درسلول های کبدی است)) که پیدایش آن در ((مصرف کنندگان مشروبات الکلی ))  افراد چاق ، کم تحرک ، مبتلایان بـه دیابت ، چربی خـون بـالا شخصیت­ های اضطرابی ((افراد پراسترس )) و مصرف کنندگان طولانی مدت غذاهای دارای مواد نگه­دارنده همچون فست فـودها و نوشابه ­های گازدار بیشتر دیـده می­شود، تجمع چربی در کبد می­تواند به مرور زمان ایجاد التهاب و تشکیل باندهای فیبروز نماید، در صورت عدم درمان و بهبودی ،کبد چرب می­تواند به سمت  نارسائی کبد و سیروزکبدی (( تشکیل بافت فیبروز درکبد)) پیشروی نماید. 

انواع کبد چرب (( کبد چرب الکلی و کبد چرب غیره الکلی ))-چنانچه عامل اصلی به وجود آورنده این بیماری مصرف الکل باشد به آن بیماری کبد چرب الکلی (alcoholic fatiy liver)گویند.- و در صورتی که بدون مصرف الکل بوجود آمده باشد به آن بیماری کبد چرب غیره الکلیNon alcoholic fatiy) liver)می­گویند.همانطور که چربی در کبد رسوب می­کند می­تواند در جداره عروق دیگر بدن از جمله عروق قلبی ، مغزی و کلیوی هم رسوب کند و باعث آسیب به این اعضاء شود.علائم بیماری کبد چرب :  در بیشتر موارد این عارضه بدون علامت است و پزشک در بررسی آزمایشگاهی یا سونوگرافی یا سی­تی ­اسکن  بطور اتفاقی آن کشف می­کند.

فرد کبد چرب و اصلاح غلظت خون و پاکسازی خلط غالب صفراوی

برای خارج کردن بدن از اخلاط کثیف ، کهنه و سموم فعال که در سیستم مغز آسیب وارد می کنند که عموما همه انسانها گرفتارند و لیکن مزاج صفراوی ها این بیماری در آنها شدت شدت دارد که راهکارهای زیر مشاوره ارائه میشود :  الف : شربت خاکشیر : ناشتا دو قاشق شسته + اسفرزه یک سوم قاشق چای خوری + گلاب نصف استکان + یک قاشق چایخوری عسل و بقیه آب ولرم . اگر حساسیتی در بدن داشت اسفرزه کمتر شود .هیچگاه قطع نشود چون خلط گیری کیسه صفرا در روده بالاست .تا سه ماه ادامه بدهید . همه اعضا خانواده هم بخورند .

ب : ناشتا چهار قاشق سکنجبین عسل ( دستور تهیه خانگی آن یک لیوان عسل بدون موم + نصف لیوان عرق بید مشک + نصف لیوان سرکه سیب خانگی که اگر مخلوط شوند نام سکنجبین میگیرند ) را در یک لیوان ریخته و فقط یک گرم دارچین و بقیه را آب ولرم اضافه کنید و سپس ناشتا بخورید . تا سه ماه ادامه بدهید . همه اعضا خانواده هم بخورند .

ج : بعد از روز دیگه مقدار گرم گلسرخ + گرم سنا بصورت دمنوش در دو لیوان آب به مدت دقیقه تهیه کرده و سپس که یک لیوان شد آن را صاف کرده و با میل و ناشتا مصرف شود و در این روز حق استرس و میهمانی و غصه و تلفن ندارید . آهسته در منزل و پارک قدم بزند و حالتان بهم میخورد و دارای دل درد میشوید و یا اسهال سیاه رنگ ظاهر میشود و تا ناهار ناشتا باشید .این دارو فقط یکبار مصرف شود و فردای آن روز به موسسه حجامت در شهرتان بروید و از پشت کتف یک حجامت عام شود . د: برای هر روز ناهارها یک پیاله بزرگ و یا کوچک آش جو با دو گرم فلفل و سبزی خرفه و یا گشنیز و اسفناج درست و میل شود

ملاحظه :

ما در طب سنتی فقط این چهار روش مرکب را برای حجامت و خارج کردن خون کثیف میشناسیم = خوردن آب ولرم و قطع کردن آب سرد و یخ و بستنی و پرهیز از غذای سرد و گرم در سر یک سفره .= دمنوش شش گیاه برای دفع عفونت مثل سوزش و بدبوئی رحم و ترشحات سفید و رفع خشکی روده و رفع آفت دهان : گیاهان خارخاسک و خارشتر و دم گیلاس و کاکل ذرت و ناخنک و بابا آدم روزانه یک الی سه لیوان از هرکدام سی گرم گرفته و مخلوط کرده و برای هر وعده دوقاشق شسته در دو لیوان آب جوش ریخته و مثل چای دمنوش شود وقتی یک لیوان شد صاف کرده و میل شود .

دو پهلو بایستی با روغن بابادام شیرین و یا کرچک روزی سه بار چرب شده و نوازش آهسته داده شود و پهلو ها را با پارچه سبک وزن ( مثل پارچه وال هندی از جنس عمامه) و هفتگی بادکش آرام آتیشی انجام شود ( آهسته تا سموم خارج شوند ) = مصرف دوغ با عرقهای آویشن و نعناع ، مصرف شود فقط اندک چون لبنیات با سنگ کلیه ناهمخوان است . نوشابه های گازدار و رنگی بشدت مضرند .= آب عسل با لیمو ترش ( یک دوم آن ) روزی یک لیوان .

حجامت کبد
حجامت کبد

طب سنتی ایران

حجامت به طور کلی به دو دسته تقسیم می شود:

حجامت خشک : نوعی حجامت است که در آن از بدن خارج نمی شود. بلکه فقط با گذاشتن یک یا چند لیوان روی مواضع خاصی از بدن عمل مکش روی پوست انجام می شود و بدین وسیله یک التهاب موضعی ایجاد می گردد.

حجامت خشک خود بر دو قسم است:

حجامت سرد و خشک : نوعی حجامت است که خلاء مورد نیاز توسط پمپ مکنده (ساکشن الکتریکی یا مکانیکی) بدون حضور گرما و آتش روی بدن اجاد می شود و تاثیر آن به مقدار جزئی کمتر از حجامت گرم و خشک است.

حجامت گرم و خشک : نوعی بادکش گذاری است که توسط شعله ، خلاء لازم در لیوان حجامت ایجاد می شود و لذا به آن گرم و خشک اطلاق می شود و در گذشته به آن لیوان یا کوزه انداخت گفته می شد. 

توجه :

مبحث بادکش درمانی یا حجامت خشک خود مبحث مجزا و گسترده ای است و تاکنون ده ها جلد کتاب و صدها مقاله راجع به تاثیرات درمانی بادکش و مکانیسم ایجاد این تاثیرات در جهان به چاپ رسیده است.

حجامت تر : این نوع از حجامت با خارج نمودن مقداری از خون بیمار همراه می باشد مواضع توصیه شده جهت انجام حجامت تر در مکاتب مختلف طب سنتی متفاوت می باشد.

حجامت عام : بین دو کتف ، حدوده مهره های سوم و چهارم سینه ای ت3 و ت4 انجام می شود و در احادیث و روایات با عنوان (حجامت نافع ) نام برده شده است.

حجامت سر : محل این حجامت یک وجب شخص حجامت شونده از نوک بینی تا فرق سر
(ملاج یا فونتانل قدامی ) می باشد. این گونه از حجامت با تکنیک خاصی انجام می شود
و در روایات با عنوان (حجامت نجات بخش) نام برده شده است.

یا چهاربند : این حجامت در گودی کمر ، حدود مهره اس 1 انجا می شود و از آن در روایات با نام
( حجامت رهاننده) یاد شده است.

حجامت ساقها : محل این حجامت یک وجب شخص حجامت شونده از قوزک خارجی پا به سمت پشت
ساق پا می باشد.

حجامت نقره : در گودی گردن انجام می شود و مختص اطفال می باشد.انجام این گونه از حجامت برای
بزرگسالان به علت احتمال ایجاد فراموشی نهی شده است.

حجامت زیر چانه (تحت الذقن ) : این حجامت در درمان عفونتهای دهان و دندان روشنی پوست و صورت
و رفع آکنه های چرکی مفید است .

حجامت پشت گوش : بیشتر در رفع آکنه های سر و صورت و روشنی پوست صورت کاربرد دارد.

حجامت موضعی : بر اساس تشخیص پزشک و نوع بیماری در موضعی خاصی انجام می شود . از جمله
روی کفل ها ، اطراف مقعد ، روی ران ، حجامت کلیه ، قاعده ریه ، حجامت کبد و ….

حجامت خورشیدی : در واقع همان حجامت عام است با این تفاوت که برای آماده نمودن بیمار و هدایت
خون به موضع حجامت قبل ازانجام حجامت تر اطراف حجامت و بادکش لغزان تحریک شده و سپس
حجامت انجام می شود.

توجه :

برای آماده ساری بهتر موضع حجامت جهت حصول نتیجه بهتر از حجامت نوع خشک یا تر
می توان موضع حجامت را با روغن های طبیعی نظیر روغن زیتون ، روغن سیاهدانه ، روغن کنجد
و یا گل بنفشه چرب نمود.

 

ایام مناسب جهت حجامت:

زمان مناسب جهت انجام حجامت را از سه بعد بررسی می نماییم:

در طی سال چه فصول و ماه هایی برای حجامت مناسب تر است ؟

در هرماه جه روزهایی برای حجامت مناسب تر است؟

در هر روز چه ساعتی جهت انجام حجامت مناسب تر است ؟

 

امام رضا (ع) : فصل بهار روح زمان هاست و دراین فصل خون به هیجان در می آید لذا از فصد و حجامت
در این فصل استفاده کن .

امام صادق (ع) : حجامت کردن در ثلث اول فروردین ماه (آذر ماه رومی ) به اذن خداوند متعال باعث
صحت یک سال از بیماری هاست.

 

در احادیث ائمه معصومین به خصوص حضرت امام رضا (ع) از حجامت در ماه کانون اول رومی
(دی ماه ) نهی شده است. به طور کلی به ترتیب فصول بهار، پاییز، تابستان و زمستان جهت انجام
حجامت توصیه شده اند.

البته بیان این ترتیب بدین معنی نیست که حجامت در فصل زمستان بی فایده می باشد بلکه موید
تا ثیر بهتر حجامت در ترتیب عنوان شده می باشد و چه بسا با تشخیص پزشک ، حجامت حتی در
دی ماه نیز در راستای درمان بیمار لازم تشخیص داده شده و تجویز شود در این صورت نباید صدقه
دادان تلاوت آیه الکرسی و ذکر صلوات را از خاطر برد.

اما حجامت در چه روزهایی بیشتر توصیه شده است ؟

تاثیر جاذبه ماه و خورشید بر روی جانداران از دیر باز مورد توجه دانشمندان و حکما بوده است در
برخی احادیث نیز بر حجامت در ایام پر فشار ماه که جاذبه ماه و خورشید در حداکثر میزان است تاکید شده است.

آیا حجامت فقط برای بیماران مفید است؟

پاسخ این سوال منفی می باشد همانطور که از احادیث متواتر مشخص است و تجربه و تحقیقات
نیز آن را به اثبات رسانده است یکی از مهمترین اثرات حجامت تاثیر در پیشگیری از بیماری هاست
و تقدم پیشگیری بر درمان همگان مبرهن و آشکار است.مشاهدات پزشکان مجرب عضو (موسسه
تحقیقات حجامت ایران ) موید این مطلب است که سالمندانی که به طور مرتب جهت پیشگیری ار
بیماری ها حجامت شده اند دارای سیستم های درونی سالمتری نسبت به سایر افراد می باشند
البته تحقیق علمی و دقیقی به صورت گذشته نگر بر روی این افراد انجام نشده است که با عنایت
خداوند ان شاء الله در آینده ای نزدیک انجام خواهد شد.

 همان گونه که بیشتر نیز گفتیم پیامبر اسلام فرموده اند که حجامت در روز سه شنبه هفدهم ،
نوزدهم و یا بیست یکم ماه قمری صحت بخش بیماری یک سال است .

مشابه این حدیث که بر بعد پیشگیری حجامت تاکید دارد به گونه های مختلف از معصومین به طور
متواتر در کتب معتبر روایی موجود می باشد .در حدیث معراج نیز آمده است ((یا محمد احتجم و امر
امتک بالحجامه )) یعنی ای محمد حجامت کن و امتت را به حجامت امر کن.

با توجه به این حدیث شریف نیز در می یابیم که حجامت برای همه ی امت پیامبر توصیه شده است نه فقط بیماران .

چه افرادی را نباید حجامت نمود ؟

حجامت پیشگیرانه خطر آفرین نیست و با رعایت اصول صحیح می توان آن را حداقل سالی دو مرتبه در
فصل بهار و پاییز انجام داد ولی حجامت به منظور درمان اگر توسط افراد غیر پزشک و غیر مطلع انجام
شود ممکن است نه تنها موجب درمان نگردد بلکه مشکلاتی را نیز برای بیمار ایجاد کند. تجربه نشان
داده است که برای افراد ذیل نباید حجامت انجام شود.

افرادی که طبق تعریف طب سنتی در گروه بلغمی مزاجها قرار می گیرند در این افراد ابتدا باید غلبه  بلغم
را با برنامه غذایی و تجویز مسهل رفع نمود و سپس حجامت انجام داد در این گروه از افراد بادکش گرم و
خشک جایگزین خوبی برای حجامت است.

زنان باردار تا پایان ماه چهارم حاملگی تشکیل کامل جنین

حجامت زنان در ایام عادت ماهانه (رگل ) به خصوص در اواخر عادت ممکن است موجب افت شدید فشار
خون و مشکلات دیگر شود.

افراد دچار مشکلات انعقادی مثل کمبود پلاکت و هموفیلی

عده ای از پزشکان معتقدند که در افراد دچار فشار خون خیلی بالا ابتدا باید فشار خون را کنترل نمود و
سپس اقدام به حجامت کرد. اما عده ای دیگر از پزشکان نیز معتقدند که حجامت این افراد هیچ مانعی
و خطری ندارد و حجامت را باعث تعدیا فشار خون این افراد می دانند. حجامت افراد دارای فشار خون
خیلی پائین ، در این افراد ابتدا با تجویز شربتی از عسل فشار بیمار تعدیل شده سپس حجامت انجام می شود.

در حالت گرسنگی و تشنگی شدید در حالت استرس روحی خستگی مفرط و در حالات روحی نا مناسب
نظیر احتلام حجامت انجام نشود.

اینجانب دکتر محمد جواد اسلامی پور در سال 1374 از دانشکده پزشکی دانشگاه تهران فارغ التحصیل
شده ام.در رشته طب سنتی به تحصیلات خود حدود 5 سال زیر نظر استاد خیراندیش مباحث مختلف
طب سنتی را آموزش دیده و از سال 84 تاکنون با اجازه استاد به درمان بیماران به روش طب سنتی
پرداخته ام.تاکنون بیش از 11 هزار بیمار با سابقه پزشکی مکتوب (پرونده پزشکی ) در این مرکز درمانی
(درمانگاه ابوفاضل) تحت مداوا با طب سنتی قرار گرفته اند. امیدوارم مطالبی که در این سایت در دسترس
شما قرار می گیرد مفید بوده باشد

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لونگان میوه x بخوانید...