جگر وضع لرستان

دوره مقدماتی php
جگر وضع لرستان
جگر وضع لرستان

برای ورود یا ثبت نام شماره تلفن همراه خود را وارد نمایید.

کلمه عبور خود را وارد نمایید.

لطفا برای تکمیل ثبت نام کد ارسال شده به تلفن همراهتان را وارد نمایید.ارسال مجدد کد

لطفا یکی از آدرس های خود را جهت سفارش غذا انتخاب کنید

جگر وضع لرستان

دوره مقدماتی php

به نام خدا

سلام به مامی فودی های عزیز … و گرامی …

جگر و کبد گوسفند یکی بهترین گوشت ها است که می توان با آن ها خوراک های خوشمزه و کباب های لذیذی درست کرد.

جگر و کبد گوسفند به دلیل داشتن ویتامین ب و آهن فراوان از طرف کارشناسان تغذیه بسیار سفارش شده به خصوص برای افرادی که دچار بیماری فقر آهن شدید هستند خیلی مفید است.

اما چگونگی طبخ و تهیه خوراک جگر و کبد گوسفند بسیار متعدد و متنوع هست که هر کس بنا به سلیقه و ذائقه شخصی خودش می تواند از خوردن این خوراک ها لذت ببرد.

یکی از راحت ترین و لذیذ ترین خوراکی که می توان با جگر و کبد گوسفند درست کرد کباب کردن آن روی ذغال داغ هست که عطر بی نظیری دارد و راه و روش تهیه کردن آن هم بسیار آسان است.

در استان لرستان جگر گوسفند را بعد از شستن و خرد کردن در سیخ کباب فرو می برند و بعد یک لایه نازکی از چربی را دور سیخ جگر ها می پیچند و بعد روی ذغال داغ کباب می کنند که بسیار خوشمزه و مقوی هست و طعم خاصی دارد که به آن جگروز می گویند.

شاید بپرسید جگروز یعنی چه؟

جگروز از ترکیب دو کلمه جگر و وز درست شده که جگر کاملا مشخص است که چیست ولی وز به یک پرده و لایه بسیار نازکی از چربی است که از شکمبه و سیرابی گاو و گوسفند گرفته می شود این جگروز را برای تهیه خوراک های خوشمزه ای مثل جگروز لرستانی استفاده می کنند.

با توجه به این که  تهیه کباب جگروز سنتی  بسیار پر طرف دار بوده و همه از خوردنش لذت می برند لازم هست که بگوییم مصرف آن در مواردی مضر هست مثلا برای آقایان که اکثر کمبود آهن ندارند مصرف مدام و روزانه توصیه نمی شود زیرا که ذخیره بیش از اندازه آهن در بدن می تواند به بعضی از بافت های بدن آسیب برساند.

و هم چنین مصرف این کباب برای مادرانی که باردار هستند مناسب نیست چون گاهی اوقات ممکن است این کباب جگروز مغز پخت نشود در نتیجه برای جنین خطر ساز شود.

 ابتدا جگر را تمیز شسته و قسمت های اضافی و چربی آن را با چاقوی تیزی  جدا کنید.

جگر گوسفند را بعد از اینکه تمیز شستید در داخل آبکش مناسبی بگذارید تا آب آن کاملا گرفته شود.

وز  (لایه چربی نازک)  را هم خیلی تمیز بشویید و از جایی آویزان کنید تا کاملا وز خشک شود.

جگر شسته شده را در اندازه های کوچک خرد کرده و به سیخ بکشید.

حال وز را روی سطح تمیزی پهن کرده و به اندازه سیخ جگر با قیچی آشپز خانه برش بزنید و مقداری نمک و فلفل روی وز بپاشید.

حال وز را روی سیخ جگر قرار دهید و به دور سیخ جگر بپیچید.

 

جگر سیخ شده را روی حرارت ملایم ذغال داغ قرار دهیم و باد بزنید دقت کنید که ذغال آتش زبانه نداشته باشد زیرا جگر ها را می سوزاند و به سرعت سفت می شوند.

سیخ ها زود به زود بچرخانید تا حرارت کاملا از همه طرف به جگر ها اثر کند و مغز پخت شوند.

بعد از اینکه جگر ها کاملا مغز پخت و کباب شدند سیخ را لای نان تازه محکم بکشید تا جگر ها از سیخ جدا شوند بعد با سبزیجات معطر و سالاد دلخواه میل کنید.

نوش … جان …

جگر وضع لرستان

چند نکته:

روش دیگری برای طبخ جگر و کبد گوسفند وجود دارد در این روش پیاز را خرد کرده و در درون تابه همراه روغن مایع تفت می دهیم بعد از اینکه از خامی درآمد و نرم شد جگر و کبد گوسفند را که شسته و خرد کرده ایم را اضافه می کنیم و هم می زنیم. بعد مقداری نمک و فلفل و زرد چوبه اضافه کرده و هم می زنیم بعد از اینکه جگر ها تغییر رنگ دادند و سرخ شدند داخل ظرف سرو ریخته و با سبزی خوردن و خیار و گوجه فرنگی خرد شده میل کنید. (جگر و کبد بافتی سبک و نرم دارد 10 الی 15 دقیقه روی حرارت با شعله متوسط بماند زود پخته می شود).

دستور آشپزی بلدی بنویسی؟؟ میخوای از دستور آشپزی نویسی، پول در بیاری؟؟

** اگر همین غذا یا هر غذای دیگه ایی رو خواستین سفارش بدین، روی لینک های زیر کلیک کنین **

لرستان غذاهای خوشمزه ی اینطوری زیاد داره ولی متاسفانه زیاد شناخته شده نیستند😔😔

عالی

ممنون

  • مدل مانتو سارافونی جلو باز حریر
  • خوبه

    عالی

    ممنون

    دهنم اب افتاد

    جگر وضع لرستان

    خوب بود ممنون.

    برای دریافت رایگان کتاب “غذاهای چربی سوز و غذاهای چربی ساز” در تلگرام، شماره موبایل خود را وارد نمایید.

    جگر را یه به صورت نواری بلند و یا به صورت تکه ای برش بزنید و به سیخ بکشید و روی آـتش کباب کنید.

    بعد از اینکه جگر نیمه پخت شد آن را از روی حرارت بردارید و به آن کمی نمک بزنید و وز را دور آن بپیچانید و دوباره جگر را روی حرارت آتش قرار دهید تا به آرامی و در اثر گرما وز آب شود.

    ( وز به دلیل نازکی و چربی که دارد موقعه آب شدن ، طعم فوق العاده ای به جگر میدهد)

    گوجه ها را هم به سیخ بکشید و با جگر کباب شده به همراه نان یا پلو سرو کنید.

    جگر وضع لرستان

    – اگر جگر را به صورت نوار بلندی درآورده اید، وز را هم به همان صورت روی جگر بپیچانید. 

    اگر هم به صورت تکه تکه درآورده اید وز را هم به صورت تکه تکه روی جگر بپیچانید.

    جگروز جزو غذای محلی – لرستان میباشد زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود 15دقیقه میباشد . جگروز را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید . توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

    امتیاز دهید


    3.6
    از

    18

    جگر یا کبد گوسفند یا گاو یکی از لذیذ ترین گوشت ها برای تهیه کباب است که خوردن-به اندازه-  آن به دلیل داشتن آهن و ویتامین ب موجود در آن بسیار توصیه می شه به خصوص به کسانی که دچار فقر آهن و کم خونی هستن. روش های طبخ جگر متعدد است و هرکس با توجه به ذایقه اش می تونه نوعی از اون  رو تهیه کنه و از خوردنش لذت ببره. مثلا تهیه جغور بغور، پاته جگر، کباب جگر و … . یکی از بهترین راه های پخت جگر کباب کردن آن روی زغال است که عطر بی نظیری به این گوشت می ده که روش تهیه بسیار ساده ای هم داره. این کباب خوشمزه را در استان لرستان به این صورت درست می کنند که پس از پیچیدن جگر در لایه ای نازک از چربی  روی آتش قرار می دهند و کباب می کنند که طعم خاص تری می گیرد و به آن جگروز می گویند.

    جگروز از ترکیب جگر با وُز تهیه می شه. شاید تا به حال اسم وز را نشنیده باشید و با دیدن این کلمه این سوال برایتان ایجاد شود که وز چیست؟

    وز در واقع چربی نازک و پرده مانندی است که شکمبه یا سیرابی گاو و گوسفند را در بر گرفته  و  از این چربی نازک برای تهیه جگروز یا جگر کفن پیچ  می توان استفاده کرد.

    جگر وضع لرستان

     

     

    با توجه به پر طرفدار بودن این کباب خوشمزه امروز و در ادامه این نوشته مراحل تهیه جگروز سنتی را می خوانیم که امیدوارم از درست کردن و خوردنش لذت ببرید اما پبش از هر چیز شاید لازم باشه بدونیدکه استفاده بیش از حد جگر می تونه آسیب زننده باشه برای مثال مصرف جگر به بانوان باردار توصیه نمی شه چون جگر ممکن است هنگام پختن به خوبی مغز پخت نشود و در این صورت ممکنه به جنین آسیب برسونه. همینطور مصرف بیش از حد آن آن به آقایان توصیه نمی شه چرا که اصولا آقایون به فقر آهن دچار نیستند و در صورتی که مداوم جگر مصرف کنند مقدار زیادی آهن در بافت های بدن ذخیره می شه و این می تونه به سایر اندام ها آسیب برسونه. پس در مصرف جگر حد تعادل را نگه دارید تا باعث اذیت نشه.

     

     

    1. جگر را به خوبی بشویید و چربی و و بخش های اضافی آن را  با چاقوی تیز از روی آن جدا کنید.

    2. پس از شستن جگر را در صافی یا سبد قرار دهید تا آب اضافی آن گرفته شود.

    3. وز را هم پس از شستن از جایی آویزان کنید تا آب آن به صورت یکنواخت گرفته شود (وز باید کاملا خشک باشد.)

    4. جگر را به اندازه دلخواه برش بزنید و به سیخ بکشید.

    5.وز را با توجه یه سایز سیخ برش بزنید و روی سطح کار به خوبی پهن کنید و روی آن مقداری نمک و در صورت تمایل فلفل بپاشید.

    6. هر سیخ جگر  را روی تکه ای از وز قرار دهید و آن را به خوبی در وز بپیچید و بعد بر روی آتش با حرارت ملایم  کباب کنید(دقت کنید آتش زبانه نداشته باشد چرا که در این صورت جگر به سرعت می سوزد و سفت می شود)

     

     

    – برای تهیه جگر کفن پیچ می توان چربی دور شکمبه یا سیرابی را به بخش ها کوچک تقسیم کرد و در وسط هر برش از وز یک تکه جگر فرار داد و بعد جگر های بقچه پیچ را به سیخ کشید و کباب کرد.

    -اگر دوست دارید می توان هنگام با سیخ کشیدن جگر یعنی به صورت یکی در میان یک تکه فلفل دلمه ای یا پیاز قرار دهید تا کباب خوش عطر و طعمی داشته باشید.

    -وز را می توان از قصابی ها تهیه کرد.

     

    دیدگاه

    نام (ضروری)

    ایمیل (منتشر نخواهد شد) (ضروری)

    وب سایت

    جگر وضع لرستان

    برای دریافت جدیدترین دستور های آموزش آشپزی ثبت نام کنید

    آموزش آشپزی | کیک و شیرینی و دسر | تزیین غذا | رژیم چاقی و لاغری

    | ترجمه تخصصی | ترجمه مقاله

    غذای اصلی | کیک و شیرینی | تغذیه و سلامتی | Feed

    © 2016 ایران کوک: هر گونه کپی برداری از مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد لازم به ذکر است که مسئولیت عواقب پزشکی در خصوص بخش رژیم های غذایی بر عهده خوانندگان محترم می باشد.

    ساعات پاسخگویی تلفنی 8 الی 17

    مواد غذایی ارگانیک آرون

    جگروز چیست ؟ طرز تهیه جگروز استان لرستان چیست ؟

    یکی از بهترین راه های پخت جگر کباب کردن آن روی زغال است .

    عطر و طعم بی نظیری به گوشت داده و تهیه آن بسیار آسان می باشد .

    جگر وضع لرستان

    جگروز ، این کباب خوشمزه را در استان لرستان تهیه می کنند .

    پس از پیچیدن جگر در لایه ای نازک از چربی روی آتش قرار داده و کباب می کنند .

    وز چیست ؟

    یک لایه نازک و پرده مانندی از چربی که شکمبه و سیرابی گاو و گوسفند را در بر می گیرد .

    در بعضی شهرها این کباب را به نام جگر کفن پیچ می شناسند .

    خوردن این غذا به دلیل داشتن آهن و ویتامین ب موجود در آن بسیار توصیه می شود .

    کسانی که دچار فقر آهن هستند پیشنهاد می شود که جگر مصرف کنند .

    طبخ جگر به روش های مختلفی انجام می شود و بسته به ذائقه می توانید جگر را تهیه و لذت ببرید .

    بعد از شستن جگر آن را در یک سبد قرار داده تا آب اضافی آن گرفته شود .

    وز را مانند جگر شسته و آن را آویزان کنید تا آب آن به صورت یکسان گرفته شود . ( یعنی وز کاملا خشک شود . )

    جگر را به سایز دلخواه برش بزنید و  به سیخ بزنید .

    وز را با توجه به سایز سیخ برش داده و روی یک سطح به خوبی پهن کنید .

    روی آن را مقداری نمک و یا در صورت تمایل فلفل بریزید . ( در جگروز اصل فلفل استفاده نمی شود .)

    سپس سیخ جگر را روی تکه وز قرار داده و وز را به خوبی دور آن بپیچید .

    سیخ را بر روی آتش که از قبل آماده کرده اید قرار دهید و با حرارت ملایم اجازه دهید کباب شود .

    توجه کنید که آتش شعله نداشته باشد زیرا باعث سوختن جگر شده و سفت می گردد.

    پس از کباب شدن کامل درون ظرف مورد نظر کشیده و نوش جان کنید .

    نکات تکمیلی در تهیه جگروز لرستان

    سپس آن را به صورت بقچه در آورده و بعد به سیخ بکشید .

    خوشحال می شویم دیدگاه و نظرات خود را در ارتباط با این مطلب با ما در میان بگذارید .

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نام*

    جگر وضع لرستان

    ایمیل*

    وبگاه

    ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

    دانلود اپلیکیشن فروشگاه اینترنتی آرون فودز برای اندروید و IOS

    زندگی سالم با آرون فودز

    با اطمینان خرید کنید

    در تماشا وارد شوید تا به ویدیو‌ها و کانال‌های
    مد نظر خود دسترسی پیدا کنید

    مرورگر شما قادر به پخش ویدیو نمی باشد.

    رستوران بین المللی شانلی http://www.shanli-restaurant.com | بهترین مجموعه غذاهای ایرانی و فرنگی در محیطی زیبا و آرامش بخش | آدرس: خیابان مرزداران، نبش ناهید ساختمان صدف، طبقه سوم تلفن: 44249050-021

    برای لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.

    در تماشا وارد شوید تا به ویدیو‌ها و کانال‌های
    مد نظر خود دسترسی پیدا کنید

    مرورگر شما قادر به پخش ویدیو نمی باشد.

    رستوران بین المللی شانلی http://www.shanli-restaurant.com | بهترین مجموعه غذاهای ایرانی و فرنگی در محیطی زیبا و آرامش بخش | آدرس: خیابان مرزداران، نبش ناهید ساختمان صدف، طبقه سوم تلفن: 44249050-021

    برای لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.

    جگر وضع لرستان
    جگر وضع لرستان
    0

    دوره مقدماتی php

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *