بهترین روش مصرف جوز هندی

دوره مقدماتی php
بهترین روش مصرف جوز هندی
بهترین روش مصرف جوز هندی

9 نکته شگفت انگیز برای پذیرایی از مهمانها عشق به مهمانی دادن و پذیرایی کردن در خیلیها وجود دارد؛ کسانی که دوست دارند همه را دور هم جمع کنند و ساعتهای خوشی را برایشان به یادگار بگذارند. اگر شما هم …

9 نکته برای داشتن رژیم غذایی سالم و تناسب اندام کمتر کسی است که از داشتن یک رژیم غذایی سالم لذت نبرد و دلش نخواهد بدنش روی فرم باشد. خوشبختانه برای رسیدن به تغذیه سالم هزاران تحقیق انجام شده و …

بسته به نوع ماده غذایی نحوه بسته بندی نیز تفاوت خواهد کرد. برای بسته بندی مواد غذایی ماشین آلات بسیار زیادی طراحی شده و همچنین سبک بسته بندی نیز در این میان بسیار متنوع است. اگر قصد خرید دستگاه بسته …

تشک رویا ، تشک خوشخواب ، تشک زست ! محصولات کدام تشک بهتر است ؟ شرکت تشک رویا یکی از با سابقه ترین و بهترین تولید کنندگان تشک در ایران میباشد. این شرکت که خود تولید کننده ی مواد اولیه …

سام درخشانی سفیر برند سریعترین سایت ایران شد حضور افراد سرشناس به عنوان سفیر برند از اتفاقات رایج در فضای کسب و کار است. صنعت گردشگری هم از این کار در سراسر دنیا بسیار استقبال کرده است و بازیگران بسیار …

بهترین روش مصرف جوز هندی

دوره مقدماتی php

رژیم‌های غذایی معتبر برای تناسب اندام کدامند داشتن تناسب اندام از خواسته‌هایی است که در میان تمام افراد مشترک است. بیشتر افراد چه آنهایی که دچار اضافه وزن بالا هستند و چه آنها که اندکی اضافه وزن دارند به دنبال …

گوشت گراز گوشت گراز ,گوشت گراز حلال یا حرام,گوشت گراز چه حکمی دارد,گوشت گراز حلال,گوشت گراز خوردنی است,گوشت گراز چه خاصیتی دارد,گوشت گراز چرا حرام است,گوشت گراز حرام توضیحاتی در مورد گوشت گراز همانطور که می دانید گراز یا خوک …

گوشت خرگوش گوشت خرگوش ,گوشت خرگوش حلال یا حرام,گوشت خرگوش اهل سنت,گوشت خرگوش نر,گوشت خرگوش چه حکمی دارد,گوشت خرگوش طب سنتی,گوشت خرگوش برای درمان آسم توضیحاتی در مورد خرگوش همانطور که می دانید خرگوش پستانداری است دوست داشتنی و علفخوار، …

گوشت گوساله گوشت گوساله ,گوشت گوساله در بارداری,گوشت گوساله برزیلی,گوشت گوساله لاکچری,گوشت گوساله+خواص,گوشت گوساله برای نوزاد,گوشت گوساله یا گوسفندی توضیحاتی در مورد گوشت گوساله و گاو گوشت گاو و گوساله گوشتی است که به‌ طور عمده در غذای شهروندان ایالات …

گوشت خوک گوشت خوک ,گوشت خوک حلال,گوشت خوک از نظر پزشکی,گوشت خوک و شراب,گوشت خوک در ایران,گوشت خوک در قرآن,گوشت خوک چرا حرام است,گوشت خوک سرد یا گرم توضیحاتی در مورد گوشت خوک همانطو که می دانید مسلمانان و یهودیان، …

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

جوز هندی تخم سخت درخت جوزبویا است که آن را آرد می‌کنند. ادویه‌ای محبوب، خوش‌مزه‌ و کمی شیرین است که سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی از جمله آهن، پتاسیم، منیزیم و خانواده ویتامین B است. از جمله خواص جوز هندی می‌توان به تنظیم فشار خون، درمان بی خوابی و مراقبت از پوست اشاره کرد. در این مقاله شما را با خواص جوز هندی، ارزش غذایی آن و هشدارهای مربوط به مصرف جوز هندی آشنا خواهیم کرد.

بهترین روش مصرف جوز هندی

جوزهندی یکی از دو ادویه‌ای است که بر درخت‌ همیشه‌سبز می‌روید. درخت همیشه‌سبز به‌خاطر روغن‌های اسانسی‌ای که از شاخه‌ها و برگ‌های آن گرفته می‌شود، بسیار ارزشمند است. این درخت معمولا در منطقه‌ی کارائیب، نقاط گرمسیری و در جنوب هند، در ایالت کرالا می‌روید و احتمالا در طول تجارت باستانی ادویه وارد این منطقه شده است. جوز هندی ادویه‌ی بومیِ جزیره‌های اطراف اندونزی است، ولی درحال‌ِحاضر استفاده‌ی جهانی دارد. یکی از مصارف آن در آشپزی و پخت‌و‌پز است. روغن‌های اسانسی شیره‌ی جوز هندی برای سلامتی بسیار مفید هستند و اغلب به‌عنوان داروهای جایگزین و گیاهی استفاده می‌شوند.

یکی از خواص جوز‌ هندی تقویت کردن قوای جنسی است؛ در آشپزی نیز مقادیر بسیار کم آن به‌صورت پودری یا رنده‌شده برای درست کردن سوپ، آب‌گوشت، تاس‌کباب، استیک، رولت‌گوشت و حتی دسر، مصرف دارد. مردم محلی هند از آن برای خوش‌طعم کردن گوشت و دسر استفاده می‌کنند و از مغز میوه برای تهیه‌ی ترشی، خیارشور و غیره بهره می‌برند. این ادویه به‌طور منظم برای آماده کردن گوشت در پخت‌وپز مغولی استفاده می‌شود و در زبان هندی، به نام آن جیفال (Jaiphal) می‌گویند.

با اینکه جوز‌ هندی به‌مقدار خیلی کم و به‌عنوان ادویه و چاشنی در غذا مصرف می‌شود، ولی جالب است بدانید همان مقدار کم نیز برای سلامتی بسیار مفید است. زیرا این ادویه دارای مواد مغذی است که حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی و ترکیب‌های ارگانیک روغن‌های اسانسیِ‌ موجود در جوز هندی هستند. طبق گزارش پایگاه داده‌ی وزارت کشاورزی ایالات متحده‌ی آمریکا (USDA) درباره‌ی مواد مغذی ملی، این عناصر مفید عبارت‌اند از فیبر غذایی، منگنز، تیامین، ویتامین B6 ، فولات (ویتامین B9)، ویتامین B12، منیزیم، مس و ماکلیگنان (macelignan).

خواص جوز هندی برای درمان بیماری ها و سلامتی بدن را با توضیحات بیشتر در زیر مرور می‌کنیم.

یکی از عناصر جوزهندی، شبیه ماده‌ی منتول (نوعی الکل سفید) است که ذاتا دارای خاصیت تسکین درد است. بنابراین با اضافه کردن جوز هندی به‌عنوان ادویه در غذا، می‌توانید درد ناشی از زخم‌ها، جراحات، تنش‌ها یا التهابات شدید بعضی ناراحتی‌ها مثل آرتروز و ورم مفاصل را کاهش دهید. همچنین جوز هندی روغن‌های اسانسی‌ای مثل میریستیسین (myristicin)، اِلِمیسین (elemicin)، اوژنول (eugenol)و سافرول (safrole) دارد. این روغن‌ها برای بهبود درد مفاصل و ماهیچه‌ها مفیدند.

وقتی جوز هندی را پودر می‌کنید، مواد فیبر‌دار آن همچنان حفظ می‌شوند و دستگاه گوارش، حرکت ماهیچه‌های نرم روده و ترشح آنزیم‌ها و آب‌‌های معده و روده را تحریک می‌کنند. ترشح این آنزیم‌ها باعث تسهیل فرایند هضم می‌شوند. خواص جوز هندی یبوست و دیگر بیماری های روده را برطرف می‌کند، زیرا فیبر موجود در آن اجابت مزاج را بهبود می‌بخشد. روغن‌های اسانسی جوز هندی خاصیت ضدنفخی دارند. پس اگر از مشکلاتی مثل نفخ شکم و اسهال رنج می‌برید، برای درمان خانگی آن با جوز هندی، مقداری از این ادویه را در سوپ‌ و غذاهای خود بریزید و میل کنید.

از خواص کمترشناخته‌شده‌ی جوز هندی، روغن‌های اسانسی آن‌ به‌نام‌های مریستیسین و ماکلیگنان است؛ ثابت شده است که این عناصر تخریب مسیر‌های عصبی و عملکرد ادراک را کاهش می‌دهند و به مغز شما کمک می‌کنند تا به‌طور طبیعی و سالم فعالیت داشته باشد. تخریب مسیر‌های عصبی و قوه‌ی ادراک به زوال عقل یا آلزایمر منجر می‌شود.

از جوز هندی برای تقویت مغز، در یونان و رم باستان استفاده می‌شد؛ روغن‌های اسانسی‌اش خستگی و استرس را کاهش می‌دهند، به‌همین‌علت مصرف آن برای درمان اضطراب و افسردگی نیز مؤثر است. اما جوز هندی خاصیت جالب دیگری هم دارد و این است که هم محرک است، هم آرامش‌بخش؛ یعنی شما می‌توانید با توجه به شرایط بدن‌تان از این ادویه در مواقع خستگی و یا بیماری برای سرحال شدن یا در زمان استرس به‌عنوان آرام‌بخش استفاده کنید، زیرا مصرف آن فشار خون را پایین می‌آورد. از دیگر خواص جوز هندی تقویت تمرکز حواس است.

جوزهندی به شیوه‌های گوناگونی مثل دارویی شفا‌بخش عمل می‌کند و سلامت کلی بدن را افزایش می‌دهد. به‌طور واضح‌تر، جوز هندی تمام سموم ذخیره و انباشته‌شده در کبد و کلیه را ازبین می‌برد و به سم زدایی بدن کمک می‌کند. این ویژگی از مهم‌ترین خواص جوز هندی است و این ارگان‌ها را از سمومی که با مصرف الکل و مخدر‌ها یا آلودگی هوا و غذا در آنها ذخیره شده‌اند، پاک می‌کند. به‌علاوه، مواد فعال موجود در جوز هندی، سنگ کلیه را ازبین می‌برند، عملکرد کلیه و کبد را بهبود می‌بخشند و کارایی آنها را افزایش می‌دهند.

جوز هندی در مصارف دارویی سنتی، برای سلامت دهان، شاه ادویه‌ها محسوب می‌شود و عناصر ضدباکتریایی آن به جنگِ بوی بد دهان می‌روند! بوی بد دهان ممکن است به‌خاطر سموم بدن باشد. جوز هندی با سم‌زدایی از کلیه و کبد این مشکل را برطرف می‌کند. همچنین این عناصر ضد‌باکتریایی باعث تقویت لثه و دندان‌ها می‌شوند. به‌همین‌علت است که جوز هندی و شیره‌ی آن در ساخت دهان شویه‌ها و خمیر‌ دندان های گیاهی و ارگانیک کاربرد دارد. روغن اسانسی اوژنول در این ادویه دندان درد را نیز بهبود می‌بخشد.

از زمان‌های قدیم، مصرف جوز هندی برای درمان خانگی بی خوابی توصیه شده است. مقدار کمی جوز هندی را در یک لیوان شیر گرم بریزید و اثر آن را ببینید.‌ این ادویه مقدار زیادی منیزیم دارد. منیزیم ماده‌ی معدنی حیاتی‌ای در بدن است که از فشار عصب‌ها می‌کاهد و ترشح سروتونین را افزایش می‌دهد. سروتونین باعث ایجاد حس آرامش می‌شود. این انتقال‌دهنده‌ی عصبی در مغز، تبدیل به ملاتونین می‌شود. ملاتونین هورمونی خواب‌آور است؛ به‌همین‌دلیل مشکل بی‌خوابی شب را برطرف می‌کند. جوز هندی همچنین دارای مقادیر کمی مواد بیهوش‌کننده است که مصرف کم آن هیچ خطری ندارد و باعث انتشار انتقال‌دهنده‌های عصبی مختلف می‌شود؛ انتشار این انتقال‌دهنده‌های عصبی به ایجاد حس آرامش و خواب کمک می‌کنند.

یکی دیگر از خواص جوز هندی که کمتر شناخته شده است، مقابله با سلول‌های سرطانی است. تحقیقات نشان داده‌اند که ترکیب متانولیِ خاصی در جوز هندی و روغن‌های اسانسی‌اش وجود دارد که موجب مرگ (آپوپتوز (apoptosis)) سلول‌های لوسمی یا سرطانی می‌شود؛ درنتیجه تکثیر و دگردیسی این نوع سلول‌های خطرناک را که به‌ویژه کودکان را آزار می‌دهد، متوقف می‌کند.

هرچند مکانیزم عملکرد جوز هندی بر پوست دقیقا مشخص نیست، ولی در دارو‌های گیاهی و سنتی برای بهبود ظاهر پوست از جوز هندی خیلی استفاده می‌کردند. خواص ضد التهابی و ضدمیکروبی این ادویه برای درمان جوش‌ سرسیاه و درمان آکنه و منافذ بسته مفید است. متداول‌ترین شیوه‌ی مصرف جوز هندی برای درمان خانگی پوست، درست کردن ماسک، با ترکیب مقدار برابری از پودر جوز هندی و عسل با هم است؛ این ماسک برای مراقبت‌های پوستی عالی است، التهابات و حساسیت پوستی را کاهش می‌دهد، پوست را صاف می‌کند و در آبرسانی به پوست مؤثر است. این ماسک همچنین علائم آبله، سوختگی و آکنه را نیز کاهش می‌دهد. این ماسک خانگی را به‌مدت ۲۰ دقیقه روی پوست خود بگذارید، سپس با آب ولرم صورت خود را بشویید. از ترکیب پودر جوز هندی با بلغور جو‌ دو‌سر و پوست پرتقال هم می‌توان به‌عنوان ماسک لایه بردار طبیعی پوست استفاده کرد.

یکی از مهم‌ترین خواص جوز هندی تنظیم فشار خون است. مواد معدنی جوز هندی در حفظ عملکرد ارگان‌ها مؤثر هستند. پتاسیم باعث گشاد شدن رگ‌ها می‌شود و فشار رگ‌های خونی را کم می‌کند. درنتیجه، فشار خون را پایین می‌آورد و فشار سیستم قبلی-عروقی نیز کاهش پیدا می‌کند. همچنین این ماده به جذب بهتر مواد مغذی کمک می‌کند و این باعث تسریع فرایند هضم می‌شود. کلسیم موجود در جوز هندی به سلامت، رشد و بازسازی استخوان‌های شما کمک می‌کند و علائم پوکی استخوان را کاهش می‌دهد. آهن موجود در این ادویه نیز شمار گلبول‌های قرمز خون را افزایش می‌دهد و از کم خونی یا بیماری آنمی جلوگیری می‌کند.

جوزهندی را با احتیاط مصرف کنید، زیرا در سال‌های اخیر آمار مسمومیت‌های اتفاقی در اثر مصرف آن افزایش یافته است. مصرف بیش از حد آن می‌تواند توهم‌زا باشد یا اثراتی مثل اثر داروهای روان‌گردان و مخدر را بر روی انسان داشته باشد؛ بسیاری از مردم پس از تجربه‌ی این حالات، سعی کردند این اثرات روان‌گردان جوز هندی را به صورت تفریحی باز هم تکرار کنند. متاسفانه، مصرف مقدار زیاد این ادویه می‌تواند فرایندهای بدن شما را مختل کند، زیرا جوز هندی ادویه‌ای قوی‌ است که باید به مقدار کم استفاده شود. مصرف بیش‌ازحد این ادویه می‌تواند منجر به تشنج، تپش قلب و استفراغ شود، ولی اگر به‌شیوه‌ی مناسب، به‌عنوان ادویه مصرف شود، مزایای آن مشهود است. پس حتما به مقدار مناسب از آن مصرف کنید و دنبال دردسر نگردید!

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

خواص خوراکی ها

خواص سیر برای مو و طرز تهیه ماسک موی سیر برای تقویت مو

برای کاهش چربی خون چه بخوریم؛ ۹ خوراکی سالم برای کنترل چربی خون

مضرات سرکه سیب؛ ۱۱ خطر احتمالی مصرف بیش از حد سرکه سیب

۵ چربی سوز طبیعی برای افزایش متابولیسم و ‌

بهترین روش مصرف جوز هندی

خواص حنا؛ ۱۲ خاصیت درمانی گیاه هزار و یک خاصیت

آخرین مطالب

معرفی کتاب کار را انجام دهید؛ از سر راه خود کنار بروید و موفق شوید

آرایه‌بندی اهداف آموزشی بلوم؛ چطور بفهمیم چقدر باید یاد بگیریم؟

موزه های تهران؛ سفر فرهنگی در دل پایتخت

مسیر یادگیری؛ ۴ مرحله‌ای که برای استادشدن در هر مهارتی طی می‌کنیم

زخم اثنی عشر؛ علائم،‌ دلایل،‌ راه‌های پیشگیری و درمان

ترین های جهان


قدرتمندترین زنان جهان در سال ۲۰۱۷


پرفروش ترین خودروهای جهان در سال ۲۰۱۷

مرگ‌بارترین بیماری های دنیا که قربانیان زیادی می‌گیرند


برترین فوتبالیست های جهان در طول تاریخ

بهترین فیلم های علمی تخیلی از گذشته تا کنون

۱۰ عبارتی که بهتر است هرگز در گوگل جستجو نکنید

۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز

پاسخ به سوالات پزشکی و جنسی شما ، در مجله دلگرم کلیک کنید…

© تمامی حقوق این سایت برای مجله اینترنتی دلگرم محفوظ است / هر گونه کپی جزئی و کلی از مطالب دلگرم تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.



ادویه «جوز هندی» و «جوزبویا» هر دو از درختی با نام علمیMyristica fragrans به دست می آیند. درخت جوز هندی بومی جزایر مولاکا و مناطقی از کشور اندونزی است و امروزه این درخت به شکل تجاری در غرب هند تکثیر می یابد. این ادویه نخستین بار توسط اعراب در قرن یازدهم میلادی به مردم اروپا معرفی شده و تجارت آن رونق گرفته است. در میان مردم قاره آسیا جوز هندی ادویه ای شناخته شده به شمار می رود که به منظور درمان مشکلات گوارشی و تقویت بدن از این گیاه استفاده می کردند. در چین برای درمان بیماری آسم و مشکلات قلبی و به عنوان یک گیاه آرام بخش از این گیاه بهره می بردند. البته در قرن نوزدهم جوز یکی از مخدرها به شمار می آمد و در کشتی ها و زندان ها میزان مصرف و دریافت آن به شدت کنترل می شده است. جزایر کوچک باندا در اندونزی تا اوایل قرن نوزدهم میلادی تنها محلی بود که اقدام به کشت درخت جوز هندی و عرضه محصول آن به سراسر جهان می کرد. جوز هندی در طول قرون وسطی توسط اعراب بازرگان خرید و فروش می شد و به بازارهای اروپایی به ویژه بازار کشور ایتالیا با
قیمت هایی بالا عرضه می شد. در سال ۱۵۱۱ جزایر مولاکا توسط نیروهای پرتغالی فتح شد و به همین دلیل تجارت جوز و میخک به دست پرتغالی ها افتاد. تا اواسط قرن هفدهم میلادی تجارت جزایر ادویه در دست پرتغالی ها بود اما در این زمان هلندی ها سلطه خود را بر این جزایر تثبیت کردند. هلندی ها تمامی درختان جوز در جزایر باندا و ساکنین آن را نابود کردند و کشت جوز هندی فقط در هند شرقی توسعه یافت و بازار جوز به شکل انحصاری در اختیار تجار هلندی قرار گرفت. هلندی ها کشت درخت جوز را در دیگر مستعمرات خود گسترش دادند و کشت این درخت در زنگبار و گرانادا در هند به سرعت گسترش یافت. در گذشته بسیاری از افراد معتقد بودند که میوه جوز نماد شانس، ثروت، سلامتی و وفاداری است. امروزه سالانه بیش از ۱۰ هزار تن جوزبویا تولید و به بازار مصرف ارایه می شود که آمریکا، ژاپن، اروپا و هند بزرگ ترین مصرف کنندگان این ادویه هستند.
گیاه شناسی ـ درخت جوز یکی از گیاهان تیره موردیان(Myrtaceae) به شمار می رود. جوز درختی همیشه سبز و دو پایه است که به شیوه جنسی و غیر جنسی تکثیر می یابد.
برگ هایی تخم مرغی شکل دارد که میوه های این گیاه به رنگ زرد روشن است و نقاطی سبز و قرمز رنگ روی آن قرار دارد. درخت جوز می تواند به ارتفاعی بیش از ۱۲ متر برسد و تا ۲۰ متر نیز رشد آن دیده شده است. پوست درخت به رنگ خاکستری و سبز تیره دیده می شود. شاخه ها انبوه هستند و دارای شاخ و برگ هایی متراکم و محکم به رنگ سبز تیره است. برگ ها بیضی شکل و دارای طولی برابر با ۱۰ سانتی متر است. درختان به شکل دو پایه هستند و برای تکثیر درخت هر دو پایه نر و ماده گیاه لازم است. این درخت در هفت سال اول کشت خود هیچ محصولی ندارد اما از سال هشتم شروع به تولید میوه و محصول می کند و تا ۹۰ سالگی درخت بار خواهد داشت. بذر درخت در داخل میوه آن است که طولی برابر با ۲۰ تا ۳۰ میلی متر دارد و مهره ای قهوه ای رنگ و دارای پوششی وابسته به تارهای میوه با نان آریل است که از آن بویا تولید می شود. جوز را با جدا کردن مهره از این پوشش و
آریل ها و خشک کردن در مقابل نور خورشید به دست می آورند.
مواد مؤثره ـ دانه های جوز دارای ۲۰ تا ۴۰ درصد روغن ثابت هستند که به عنوان کره جوز شناخته می شوند. این روغن دارای میریستیک، تری میریستین، اسید استئاریک، اسید پالمتیک، اوژنول و لیگنان ها است.
نکات درمانی ـ جوز هندی یک ادویه کوچک با خاصیت ها و سودمندی های بزرگ است. در داروسازی از خاصیت ضد باکتریایی جوزهندی برای درمان پلاک های دهانی استفاده می شود. جوز هندی مانند میخک دارای اوژنول در ترکیبات شیمیایی خود است. میریستیسین موجود در ماده موثره جوز هندی از بروز آلزایمر جلوگیری کرده و سبب بهبود فعالیت مغز و حافظه می شود. مصرف جوز هندی در مقادیر کم سبب کاهش نفخ شکم شده و به بهبود اشتها و هضم غذا کمک می کند. جوز سبب آرامش عضلات بدن می شود و برای درمان آسم مؤثر است. کاهش سموم جمع شده در بدن یکی از راهکارهای بازیابی و حفظ سلامتی بدن است. سموم به علت عادات غذایی، آلودگی هوا، استرس، مصرف دخانیات و مصرف داروها در بدن جمع شده و سبب بروز بیماری می شوند. دو محل عمده تجمع سموم در بدن کلیه‌ها و کبد هستند. جوز بویا سبب سم زدایی کبد و کلیه ها می شود و تشکیل سنگ های کلیوی را در بدن کاهش می دهد. در طب هومیوپاتی از جوز هندی در درمان اضطراب و افسردگی مزمن استفاده می کنند. در طب سنتی چین از جوز بویا برای درمان ناتوانی جنسی و
بیماری های کبدی بهره برده می شود. برای بهبود خواب می توان از نوشیدنی جوز بهره برد؛ بدین منظور کافی است یک قاشق چایخوری پودر جوز را به یک لیوان شیر اضافه کرده و میل کرد. برای درمان اسهال می توان یک چهارم قاشق چایخوری پودر جوز را با یک دوم پودر قهوه مخلوط کرد و به یک لیوان آب جوش اضافه کرده و میل کرد. جوز بویا سبب تحریک و بهبود گردش خون می شود که به همین دلیل به افراد مبتلا به فشار خون بالا یا افرادی که در معرض خطر هستند، مصرف جوز هندی توصیه می شود. جوز هندی سبب تحریک عملکرد مغز شده و می تواند خستگی و استرس را کاهش دهد. جوز سبب بالا رفتن عملکرد مغز می شود. در طب سنتی کشور چین از جوز برای درمان التهاب و دردهای معده به شکل سنتی استفاده می شود و از روغن جوز بویا برای تسکین و کاهش درد مفاصل، ورم های عضلانی و زخم ها بهره می برند. اگر دچار مشکلاتی مانند اسهال، یبوست، نفخ هستید با مصرف جوز هندی می توان تسکین یافت و بهبودی پیدا کرد. اسانس تهیه شده از جوز هندی مایعی بی رنگ یا به رنگ زرد کم رنگ است که از طریق تقطیر با بخار آب استخراج می شود. از این اسانس در تهیه خمیر دندان، شربت های ضد سرفه و در صنایع عطر سازی و لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده می شود. اگر روغن جوزهندی را با روغن بادام مخلوط کرد و روی پاهای ماساژ داد سبب تسکین دردهای روماتیسمی می شود. از روغن جوز هندی می توان برای ترمیم لثه ها و دندان درد استفاده کرد .
نکات غذایی ـ از ادویه جوز هندی در تهیه انواع کیک ها، پودینگ ها، کلوچه ها، سوفله و شیرینی ها می توان استفاده کرد. برای بخشیدن طعمی شیرین به سس ها، غلات صبحانه، بستنی و ژله ها می توان از این ادویه بهره برد. جوز هندی با غذاهایی که حاوی تخم مرغ، مرغ، گوشت قرمز، ماکارونی و برنج تهیه می شوند طعمی جالب ایجاد می کند. از این ادویه در تهیه انواع غذاها همراه سبزی های مختلف نیز می توان بهره برد. همچنین در تهیه کاپوچینو و قهوه نیز می توان از طعم گرم و شیرین این ادویه استفاده کرد. از یک دانه جوز رنده شده دو تا سه قاشق پودر جوز هندی به دست می آید. در کشورهای اروپا از این ادویه به منظور طعم بخشی به کلم، سیب زمینی و سایر سبزیجات، گوشت ها، سوپ ها، خورشت ها و انواع سس ها استفاده می شود. بهترین راه استفاده از جوز هندی این است که به علت سرعت زیاد از دست دادن طعم و عطر به شکل ماهانه جوز را خریداری و مصرف کرد. باید دانه هایی را تهیه کرد که وزنی بین هفت تا هشت گرم دارند و برای تأیید کیفیت جوزهای خریداری شده می توان از یک سوزن استفاده کرد. بدین منظور کافی است سوزن را در داخل دانه جوز وارد کرده و اگر جوز از خود روغن ترشح کرد نشان دهنده تازگی و مرغوبیت بالای جوز خریداری شده است.
برای استفاده از جوز در غذاها بهترین راه، رنده کردن دانه های جوز در یک ظرف و اضافه کردن آن به غذا است. بهتر است از جوزهندی در تهیه غذاها از مقادیر کم استفاده کرد، چون جوز می تواند تمامی غذا را تحت تأثیر عطر و طعم خود قرار دهد.
توصیه می شود جوز را در انتهای پخت و پز به غذاها اضافه کرد. جوز را باید دور از نور و در ظروفی دور از هوا نگهداری و ذخیره کرد. بهتر است ظروف حاوی این ادویه به دور از منابع گرمایی مانند اجاق گاز، فر و پنجره های آشپزخانه نگهداری شوند. اگر جوز در کنار منابع گرمایی نگهداری شوند علاوه بر این که عطر و طعم خود را سریع تر از دست می دهند ممکن است به آلودگی های قارچی و باکتریایی دچار شده و زود فاسد شوند.
نکات احتیاطی ـ مصرف جوز هندی در مقادیر ادویه و مصارف خانگی بی خطر و عاری از عارضه جانبی است؛ اما در دوزهای بالا و مقادیر زیاد سبب بروز اختلالات روانی حاد در مصرف کننده شده و توهم بالایی در فرد ایجاد می کند. همچنین سبب بالا رفتن تپش قلب، تشنج، کوفتگی، حالت تهوع و استفراغ شدید و پایین آمدن سطح هوشیاری و آب بدن
می شود؛ پس از گذر از این مراحل فرد دچار کما شده و حتی ممکن است دچار مرگ شود.
به بانوان باردار و شیرده توصیه می شود از مصرف جوز بویا خودداری کنند زیرا ممکن است سبب سقط جنین در بانوان باردار و عوارضی جبران ناپذیر شود.
همچنین ممکن است مصرف این ادویه از تولید «پروستاگلندین» در بدن نوزاد جلوگیری کند و سبب مشکلات مغزی در جنین شود. دست زدن به جوز هندی ممکن است در برخی افراد ایجاد واکنش های آلرژیکی کند که به همین دلیل توصیه می شود این ادویه دور از دسترس کودکان نگهداری شود.
*عکس ها از: wikimedia
*مقالات، پرسش ها، انتقادات و پیشنهادات خود را به آدرس zamimeh@gmail.com(ذکر شود مربوط به ضمیمه دانش) ارسال کنید.

code

نسخه مناسب چاپ

بهترین روش مصرف جوز هندی
بهترین روش مصرف جوز هندی
10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *