بهترين درمان سرطان خون چيست

دوره مقدماتی php

 

بهترين درمان سرطان خون چيست

این پیشرفت نوین جان هزاران تن را نجات داده و تنها، خاطره ای از بیماری در ذهن بیماران می ماند.

سرطان خون، در اثر افزایش تعداد سلول های غیرطبیعی و اصطلاحا سلول های بلاست در مغزاستخوان اتفاق می افتد. مغزاستخوان برای اینکه بتواند سلول های طبیعی شامل گلبول های ق، گلبول های سفید، پلاکت و… را بسازد، از یک سلول اجدادی به نام «بلاست» آغاز به کار می کند. این سلول قدرت زایش و تکثیر بالایی دارد و به سرعت تعداد زیادی سلول نارس می سازد. این سلول های نارس تحت تاثیر مواد رشد، کامل و به سلول های تخصص یافته خونی تبدیل می شوند. اگر در روند تبدیل سلول های نارس به رسیده وقفه ایجاد شود، سرطان خون پدید می آید.


سرطان خون حاد

ترکیب خونی بیمار طی 6-3 هفته کاملا به هم می خورد و علایم بالینی از جمله افت پلاکت، کاهش گلبول های ق یا افزایش، تب و نشانه های نارسایی مغزاستخوان سریع خود را نشان می دهد. پلاکت پایین، تنگی نفس، خونریزی، کاهش وزن و عفونت، بیمار را از کار و زندگی می اندازد و به پزشک مراجعه می کند. احتمال ابتلا به این بیماری، 3 در هر 100 هزار نفر جمعیت است. سرطان خون حاد دو نوع میلوییدی (AML) و لنفوییدی (ALL) دارد و با توجه به نوع سلول سرطانی، درمان و نوع علایم آنها با هم متفاوت هستند.

درمان اصلی شیمی درمانی است. باید از مغزاستخوان بیمار نمونه برداری و ظرف 48 ساعت تصمیم گیری و شیمی درمانی شروع شود. پاسخ به درمان خیلی خوب است و بیماری کاملا از مغزاستخوان پاک می شود، از آنجا که بیماری در بیشتر بیماران بعد از تقریبا 1 سال، به علت اینکه تعداد کمی از سلول ها به صورت خفته و نیم فعال در مغزاستخوان باقی می مانند و شیمی درمانی قادر به از بین بردن سلول های نیمه فعال نیست، عود می کند، اگر بیماران پیگیری نشوند و اقدام به موقع انجام نگیرد، متاسفانه در عود اول و دوم، از شیمی درمانی نتیجه نخواهیم گرفت.

دوره مقدماتی php


گام بعد از شیمی درمانی

بعد از شیمی درمانی سنگین، باید درمان پیشرفته تر پیوند سلول های بنیادی مغزاستخوان انجام شود و بعد از اینکه پلاکت و گلبول های سفید و ق طبیعی شدند (تقریبا 2 ماه طول می کشد) و توانستیم مغز استخوان را کامل فلج کنیم، مرحله بعدی، پیوند مغزاستخوان است و از خواهر، برادر یا از پدر و مادر بیمار و طبق شرایط خاصی پیوند دریافت می شود. البته از دهندگان غریبه نیز به ندرت می توان مغزاستخوان سالم را گرفت و به بیماران تزریق کرد. به این ترتیب می توان از عود مجدد سرطان هم جلوگیری کرد

. درمان سرطان خون حاد، ترکیبی از شیمی درمانی و پیوند مغزاستخوان است و اگر به خوبی و به موقع انجام شود، تقریبا 70 درصد بیماران از بیماری جان سالم به در می برند.


سرطان خو ن مزمن

برخلاف نوع حاد، سیر بیماری و بروز علایم بالینی در سرطان خون مزمن بسیار کند پیش می رود و ممکن است فرد مبتلا به سرطان مدت های طولانی از وجود سلول های سرطانی در بدنش بی اطلاع باشد. علایم نیز بسیار خفیف و جزئی است. ضعف، بی حالی و بزرگی طحال جزو نشانه های این بیماری است. گاهی بیماران به علت بزرگی طحال به پزشک مراجعه می کنند و بیماری سرطان خون تشیخص داده می شود. در بزرگسالان برعکس کودکان، سرطان خون مزمن شایع تر است. سرطان خون مزمن دو نوع میلوپرولیفراتیو (CML) و لنفوپرولیفراتیو (CLL) دارد.


درمان

 

شما احتمالا با جستجوی کلمات زیر وارد مقاله شده اید چنانچه مطلب مرتبط با جستجوی شما نبوده همان کلمه را در جستجوی سایت وارد کنید


داشتن رابطه جنسی برای بیمار پلاکت خون , راهای گیاهی برای درمان بیماری سرطان , آیا بیماری آ ال اس درمان قطعی دارد , ارتباط سرطان مغز و لوسمی در کودکان , شایع ترین نوع سرطان خون در کودکان , درمان سرطان خون با داروهای گیاهی , آزمایشگاه برای گرفتن پلاکت خون , آیا سرطان مثانه قابل درمان است , نشانه شناسی خون در لیوان حجامت , سرطان استخوان درمان قطعی دارد , سرطان باعث کاهش قدرت ان میشود , درمان سرطان خون با مواد غذایی , سرطاني که نشانه و علائم ندارد , زنی که تظاهر به سرطان خون کرد , شایع ترین سرطان در کودکان cll , درمان سرطان خون aml بزرگسالان , هزینه چکاپ کامل بدن چقدر است , راهکار جدید درمان سرطان خون , عوارض شیمی درمانی سرطان خون , عکس درباره سرطان خون کودکان , آيا سرطان سينه درمان دارد؟ , سرطان خون کودکان زیر سال , ایا اهنربا به گوش ضرر دارد , راه های درمان بیماری سرطان , علائم آزمایشگاهی سرطان خون , درمان سرطان خون در کودکان , شیمی درمانی سرطان استخوان , سرطان استخوان درمان دارد , درمان بیماری مغز استخوان , درمان سرطان خون طب سنتی , دلایل سرطان مغز استخوان , داروی سرطان مغز استخوان , لوسمی مزمن مغز استخوان , سرطان ریه درمان دارد؟ , ایا سرطان درمان میشود , سرطان خون دربزرگسالان , تومور بینی و درمان ان , علایم اولیه سرطان خون , داروی درمان سرطان خون , علت سرطان مغز استخوان , حداکثر عمر سرطان مزمن , علائم شدشی سرطان خون , سرطان ریه درمان دارد , شیمی درمانی برای cml , آیا سرطان درمان دارد , نشانه های سرطان خون , سرطان خون در کودکان , درمان سرطان خون all , درمان سرطان خون cll , نام پزشکی سرطان خون , تغذیه در سرطان خون , علایم بیماری لوسمی , علائم بیماری لوسمی , سرطان درمان ندارد , عوارض درمان سرطان , درمان سرطان خونی , راه درمان سرطان , سرطان خون کلیه , عامل سرطان خون , سطان خون وپوست , آسیت خوب میشه , درمان لوسمی , علائم لوسمی , بهبود سرطان , علایم لوسمی , بیماری cml , مریضی خون

 

 

انواع مختلف سرطان خون (Blood Cancers) بر تولید و عملکرد سلول های خونی تاثیر می گذارد. بیشتر این سرطان های خونی در مغز استخوان شروع به رشد می کنند. سلول های بنیادی درون مغز استخوان می توانند به سه نوع سلول خونی شامل سلول های ق خون، سلول های سفید خون و یا پلاکت ها تبدیل می شوند. در اکثر موارد سرطان خون فرآیند تولید سلول های خون توسط سرطان خون بهم ریخته و باعث می شود، مغز استخوان شروع به تولید کنترل نشده و غیرطبیعی بعضی از انواع سلول های خونی کند. این سلول های غیرطبیعی (سلول های سرطانی) باعث اختلال در عملکرد و توانایی خون شامل مبارزه با عفونت ها و یا خونریزی های شدید می گردد.

انواع سرطان خونسرطان های خونی به سه دسته کلی تقسیم می شوند. این دسته ها شامل:∞ سرطان خون لوکمی یا لوسمی (Leukemia)، این سرطان یکی از انواع سرطان های درون مغز استخوان بوده، واژه لوسمی به معنی خون سفید است و شامل تولید غیرطبیعی سلول های خونی سفید می شود. لوسمی یکی از چهار سرطان شایع در میان کودکان است. تعداد بالای سلول های سفید باعث اختلال توانایی این سلول ها در مبارزه با عفونت ها شده و همچنین باعث نقص توانایی مغز استخوان برای ساختن سلول های ق و پلاکت خون می شود.

∞ سرطان خون لنفومی (Lymphoma)، این نوع سرطان خون سیستم لنفاوی را که وظیفه آن دفع مایعات زیادی از بدن و همچنین تولید گلبول سفید خون است، تحت تاثیر قرار می دهد. لنفوسیت ها (Lymphocytes)، نوعی گلبول سفید هستند که وظیفه مبارزه با عفونت ها را برعهده دارند. افزایش تعداد سلول های لنفاوی باعث اختلال در سیستم ایمنی بدن می شود.

∞ سرطان خون میلوما (Myeloma)، این نوع سرطان خون سلول های پلاسما را هدف قرار داده و مانع تولید آنتی بادی در بدن می شود و سیستم ایمنی بدن را در برابر عفونت ها ضعیف و حساس می کند.

 

 

سرطان خون لوسمی (Leukemia)این سرطان یکی از انواع سرطان های درون مغز استخوان بوده، واژه لوسمی به معنی خون سفید است و شامل تولید غیرطبیعی سلول های خونی سفید می شود. لوسمی یکی از چهار سرطان شایع در میان کودکان است. تعدا بالای سلول های سفید باعث اختلال توانایی این سلول ها در مبارزه با عفونت ها شده و همچنین باعث نقص توانایی مغز استخوان برای ساختن سلول های ق و پلاکت خون می شود.

 

این نوع سرطان می تواند به دو شکل حاد و یا مزمن خود را نشان دهد. سرطان لوسمی مزمن آرام تر از نوع حاد آن پیشرفت می کند و نوع حاد آن نیاز به درمان سریعتری دارد. همچنین لوسمی به دو دسته دیگر به نام های لوسمی لنفوسیتی (lymphocytic) و لوسمی میلوئیدی (myelogenous) نیز تقسیم می گردد. منظور از لوسمی لنفوسیتی رشد غیرطبیعی در سلول های مغز استخوان که به لنفوسیت تبدیل می شوند بوده و نوع میلوئیدی نوعی از سلول های مغز استخوان را که تبدیل به سلول های خونی از جمله سلول های ق، سفید و پلاکت می شود، تحت تاثیر قرار می دهد. چهار دسته بندی اصلی سرطان خون لوسمی شامل:∞ لوسمی لنفوسیتی حاد (ALL)∞ لوسمی میلوئیدی حاد (AML)∞ لوسمی لنفوسیتی مزمن (CLL)∞ لوسمی میلوئیدی مزمن (CML)

 

سرطان خون لوسمی در هردو بزرگسالان و کودکان رخ می دهد، با اینحال نوع 1 و 2 آن بیشتر در بین کودکان معمول بوده و نوع 1 و 4 آن بیشتر در میان بزرگسالان شایع است.

علایم سرطان لوسمیسرطان خون لوسمی معمولا در مراحل اولیه نشانه و علامتی ندارد، در مراحل پیشرفته تر این علایم می تواند شامل:∞ خونریزی و کبودی، بخصوص خونریزی شدید∞ عدم توانایی بدن در مبارزه با عفونت ها و بیماری های عفونتی متعدد و سخت∞ کم خونی ناشی از سرطان خون لوسمی∞ ورم کردن غدد لنفاوی∞ ورم و ناراحتی در شکم∞ کاهش وزن بدون هیچ دلیل خاص∞ درد در استخوان ها و مفاصل∞ تب، سرماخوردگی، تعریق شبانه و سایر علایم مشابه سرماخوردگی∞ خستگی و ضعف∞ لثه های ورم کرده و یا خونریزی لثه∞ بزرگ شدن طحال و کبد

 

عواملی که خطر ابتلا به سرطان لوسمی را افزایش می دهنددلیل خاص و شناخته شده ای برای انواع سرطان خون لوسمی وجود ندارد، با اینحال بنظر می رسد عواملی خطر ابتلا به این سرطان را افزایش می دهند، این عوامل شامل:

∞ قرار گرفتن در برابر سطوح بالای تشعشع∞ قرار گرفتن پی در پی در برابر بعضی از انواع مواد شیمیایی (همچون بنزن)∞ شیمی درمانی∞ سندرم دون (DOWN)∞ سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان∞ سیگار کشیدن

 

تشخیص و درمان سرطان خون لوسمیممکن است پزشکتان برای مشخص شدن اینکه سرطان دارید یا نه برای شما آزمایش کامل خون (CBC) تجویز نماید. این آزمایش می تواند مشخص نماید که تعداد سلول های خون را مشخص کرده و درصورت میزان زیاد سلول این موضوع را نشان دهد. تعداد زیاد سلول سفید، یا تعدا بسیار کم سلول ق یا پلاکت می تواند نشانه ابتلا به سرطان خون باشد.اگر نتیجه ابتلای شما به لوسمی مثبت بود پزشکتان از یک آزمایش برداشتن بافت استخوا (بافت برداری یا biopsy) برای مشخص کردن نوع سرطان استفاده می کند.

 

درمان سرطان خون لوسمی بسته به سن، سلامت عمومی و نوع لوسمی متفاوت می باشد. پزشکتان ممکن است برای درمان شما از ترکیبی از درمان های مختلف شامل شیمی درمانی، درمان بیولوژیکی، رادیوتراپی و یا پیوند سلول های بنیادی استفاده نماید. برای افراد مبتلا به لوسمی حاد اغلب بدلیل سرعت رشد سرطان از شیمی درمانی استفاده می شود. اکثر افراد مبتلا به سرطان خون لوسمی حاد به درمان سریعا واکنش نشان می دهد.

پیشگیری از سرطان لوسمیاز آنجا که دلیل اصلی سرطان خون مشخص نیست پس نمی توان راه قطعی برای پیشگیری از ابتلا به این سرطان پیشنهاد نمود. با اینحال می شود از بعضی از انواع سرطان خون لوسمی با اجتناب از قرار گرفتن تشعشع، اجتناب از قرار گرفتن در برابر مواد شیمیایی و ترک سیگار و تنباکو پیشگیری نمود.

 

سرطان خون لنفومی (Lymphoma)تقریبا نصف انواع سرطان خون سرطان خون لنفومی و یا سایر سرطان های وابسته به سیستم لنفاوی می باشند. این سیستم که مرکب از غدد لنفاوی در گردن، زیر بقل، ران، قفسه سینه و شکم است وظیفه دفع مایعات اضافی در بدن و تولید سلول های ایمنی بدن را بر عهده دارند. لنفوسیت ها (Lymphocytes)، نوعی گلبول سفید هستند که وظیفه مبارزه با عفونت ها را برعهده دارند. افزایش تعداد سلول های لنفاوی باعث اختلال در سیستم ایمنی بدن می شود.

 

این نوع سرطان لنفوم هوچکین و لنفوم غیر هوچکین تقسیم می شود. حدود 12 درصد افراد مبتلا به سرطان خون لنفومی مبتلا به نوع هوچکینی آن می باشند.

علایم سرطان لنفومینشانه ها و علایم سرطان خون لنفومی شامل:∞ ورم کردن غدد لنفاوی در گردن، زیر بقل و ران∞ تب ∞ خستگی و ضعف∞ کاهش وزن غیرقابل توجیه∞ عرق کردن∞ مشکل در نفس کشیدن و یا درد قفسه سینه∞ خارش پوست و کهیر

 

عواملی که خطر ابتلا به سرطان لنفوم را افزایش می دهنددلیل خاص و شناخته شده ای برای انواع سرطان خون لنفوم وجود ندارد، با اینحال بنظر می رسد عواملی خطر ابتلا به این سرطان را افزایش می دهند، این عوامل شامل:∞ افزایش سن∞ مرد بودن و سفید پوست بودن∞ ابتلا به بیناری های خود ایمنی∞ ابتلا به اچ ای وی/ ایدز∞ رژیم غذایی پر از گوشت و چربی∞ قرار گرفتن در برابر سموم خاص و آفت کش ها

 

تشخیص و درمان سرطان خون لنفومپزشک برای تشخیص ابتلای شما به این نوع سرطان نیاز به آزمایش برداشتن بافت غدد لنفاوی ( lymph node biopsy) دارد. آزمایش های بیشتر برای مشخص کردن مراحل بیماری شامل آزمایش خون، نمونه برداری از بافت استخوان و انجام می شوند. همچنین برای مشخص کردن میزان پخش شدن این سرطان نیز آزمایش هایی انجام می شود. تصمیم گیری برای درمان این بیماری بعد از انجام این آزمایش ها و با نظر پزشک انجام می گیرد.

 

سرطان لنفوم هوچکین یکی از درمان پذیرترین انواع سرطان ها می باشد. درمان سرطان لنفوم می تواند شامل شیمی درمانی، شیمی درمانی بهمراه رادیوتراپی، درمان بیولوژیکی و پیوند سلول های بنیادی می شود.

 

سرطان خون میلوما  (Myeloma)میلوما سرطان سلول های پلاسمای خون می باشد. سلول های پلاسما، سلول های سفیدی هستند که آنتی بادی های ضد بیماری و عفونت ترشح می کنند. سلول های میلوما جلوی تولید آنتی بادی توسط سلول های سالم را می گیرند. بالا رفتن میزان آنتی بادی های غیرطبیعی در بدن می تواند باعث آسیب دیدن کلیه ها شود. همچنین افزایش سلول های میلوما باعث مشکل در تولید سلول های سفید و ق نیز می شود. بعلاوه سلول های میلوما باعث آسیب دیدن استخوان ها و ضعف آنها می شوند.

علایم سرطان میلوماعلایم و نشانه های ابتلا به سرطان میلوما شامل:∞ هیپرکلسمی (کلسیم زیاد در خون)∞ کم خونی (کمبود سلول ق و یا کاهش عملکردشان)∞ نارسایی کلیه∞ آسیب پذیری در برابر عفونت∞ پوکی استخوان، درد استخوان، ورم و یا شکستگی استخوان∞ پروتئین زیاد در خون و یا ادرار∞ کاهش وزن

 

عواملی که خطر ابتلا به سرطان خون میلوما را افزایش می دهنددلیل خاص و شناخته شده ای برای انواع سرطان خون لنفوم وجود ندارد، با اینحال بنظر می رسد عواملی خطر ابتلا به این سرطان را افزایش می دهند، این عوامل شامل:∞ آفریقایی – آمریکایی بودن∞ سن بالای 50 سال∞ مرد بودن∞ چاقی∞ قرار گرفتن در برابر رادیو اکتیو∞ کار در صنایع مرتبط با پتروشیمی

 

درمان سرطان خون میلومااگر مبتلا به میلوما هستید، درمان های بسیاری برای شما وجود دارد که سرعت رشد سلول ها را کاهش داده و درد استخوان ها، خستگی و سایر علایم بیماری را کاهش می دهد. نوع درمان بسته به سلامت عمومی شما، نوع و مرحله بیماری متفاوت می باشد. روش های درمانی در دسترس برای درمان میلوما شامل:∞ شیمی درمانی∞ تنظیم کننده های سیستم ایمنی (Immunomodulators)∞ داروهای کم خونی∞ رادیوتراپی∞ پیوند سلول های بنیادی

منبع:rastineh.ir

درمان موفقیت‌آمیز سرطان‌خون در 15-10 سال اخیر از بزرگ‌ترین دستاوردهای علم پزشكی، به‌خصوص از جنبه سرطان‌‌شناسی است و در واقع یك انقلاب پزشكی محسوب می‌شود. این پیشرفت نوین جان هزاران تن را نجات داده و تنها، خاطره‌ای از بیماری در ذهن بیماران می‌ماند.

 

سرطان‌خون، در اثر افزایش تعداد سلول‌های غیرطبیعی و اصطلاحا سلول‌های بلاست در مغزاستخوان اتفاق می‌افتد. مغزاستخوان برای اینكه بتواند سلول‌های طبیعی شامل گلبول‌های ق، گلبول‌های سفید، پلاكت و… را بسازد، از یك سلول اجدادی به نام «بلاست» آغاز به كار می‌كند. این سلول‌ قدرت زایش و تكثیر بالایی دارد و به سرعت تعداد زیادی سلول نارس می‌سازد. این سلول‌های نارس تحت‌تاثیر مواد رشد، كامل و به سلول‌های تخصص‌یافته خونی تبدیل می‌شوند. اگر در روند تبدیل سلول‌های نارس به رسیده وقفه ایجاد شود، سرطان‌خون پدید می‌آید.

تركیب خونی‌ بیمار طی 6-3 هفته كاملا به هم می‌خورد و علایم بالینی از جمله افت پلاكت، كاهش گلبول‌های ق یا افزایش گلبول‌های سفید، تب و نشانه‌های نارسایی مغزاستخوان سریع خود را نشان می‌دهد. پلاكت پایین، تنگی‌نفس، خونریزی، كاهش وزن و عفونت، بیمار را از كار و زندگی می‌اندازد و به پزشك مراجعه می‌كند. احتمال ابتلا به این بیماری، 3 در هر 100 هزار نفر جمعیت است. سرطان‌خون حاد دو نوع میلوییدی (AML) و لنفوییدی (ALL) دارد و با توجه به نوع سلول سرطانی، درمان و نوع علایم آنها با هم متفاوت هستند. درمان اصلی شیمی‌درمانی است. باید از مغزاستخوان بیمار نمونه‌‌برداری و ظرف 48 ساعت تصمیم‌گیری و شیمی‌درمانی شروع شود. پاسخ به درمان خیلی خوب است و بیماری كاملا از مغزاستخوان پاك می‌شود، از آنجا كه بیماری در بیشتر بیماران بعد از تقریبا 1 سال، به علت اینكه تعداد كمی از سلول‌‌ها به صورت خفته و نیم‌فعال در مغزاستخوان باقی می‌مانند و شیمی‌درمانی قادر به از بین بردن سلول‌های نیمه‌فعال نیست، عود می‌كند، اگر بیماران پیگیری نشوند و اقدام به موقع انجام نگیرد، متاسفانه در عود اول و دوم، از شیمی‌درمانی نتیجه نخواهیم‌گرفت.

بعد از شیمی‌درمانی سنگین، باید درمان پیشرفته‌تر پیوند سلول‌های بنیادی مغزاستخوان انجام شود و بعد از اینكه پلاكت و گلبول‌های سفید و ق طبیعی شدند (تقریبا 2 ماه طول می‌كشد) و توانستیم مغز استخوان را كامل فلج كنیم، مرحله بعدی، پیوند مغزاستخوان است و از خواهر، برادر یا از پدر و مادر بیمار و طبق شرایط خاصی پیوند دریافت می‌شود. البته از دهندگان غریبه نیز به‌ندرت می‌توان مغزاستخوان سالم را گرفت و به بیماران تزریق كرد. به این ترتیب می‌توان از عود مجدد سرطان هم جلوگیری كرد. درمان سرطان‌خون حاد، تركیبی از شیمی‌درمانی و پیوند مغزاستخوان است و اگر به خوبی و به موقع انجام شود، تقریبا 70 درصد بیماران از بیماری جان سالم به‌در می‌برند.

برخلاف نوع حاد، سیر بیماری و بروز علایم بالینی در سرطان‌خون مزمن بسیار كند پیش می‌رود و ممكن‌است فرد مبتلا به سرطان مدت‌های طولانی از وجود سلول‌های سرطانی در بدنش بی‌اطلاع باشد. علایم نیز بسیار خفیف و جزئی است. ضعف، بی‌حالی و بزرگی طحال جزو نشانه‌های این بیماری است. گاهی بیماران به علت بزرگی طحال به پزشك مراجعه می‌كنند و بیماری سرطان‌خون تشیخص داده‌می‌شود. در بزرگسالان برعكس كودكان، سرطان‌خون مزمن شایع‌تر است. سرطان‌خون مزمن دو نوع میلوپرولیفراتیو (CML) و لنفوپرولیفراتیو (CLL) دارد.

 

 

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خواص لونگان x بخوانید...