انگور عسگری

دوره مقدماتی php
انگور عسگری
انگور عسگری

ممکن است فکر کنید که انگورها را می‌شناسید، اما با توجه به حجم بالای تنوع در این میوه آبدار که هم آماده و هم عصاره آن در نوشیدنی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، برای این میوه تنوعی بیشتر از آنچه که در بازار میوه دیده‌اید وجود دارد.

هزاران سال است که انگور بصورت محلّی کشت می‌شود، تجارتی که در خاورمیانه در مناطقی نظیر قبرس، مصر، ایران و ترکیه آغاز شد. طبق گزارش سازمان خواروبار و کشاورزی، 70% از انگور تولید شده در جهان، برای درست کردن نوشیدنی مورد استفاده قرار می‌گیرد در حالیکه تخمین زده می‌شود که 10000 نوع انگور در خانواده ویتاسه(گیاهان رونده) وجود داشته باشد، تنها 1300 نوع از آنها برای درست کردن نوشیدنی مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما حتی اگر از انگور تازه نوشیدنی درست شود، چیزی از آن به عنوان یک انتخاب خوشمزه و سالم برای میان وعده با پتانسیل نامحدود کم نمی‌کند.

اگر در فکر یک عصرانه سبک و در عین حال سرشار از ویتامین هستید انگور تازه در کنار دیگر میوه‌های فصلی بهترین گزینه است. اگر قصد خرید انگور تازه از بازار میوه وتره‌بار را دارید، تجربه‌‌ی خرید اینترنتی آسان میوه به قیمت میدان تره بار همراه با خدماتی ویژه و ارسال رایگان، در فروشگاه اینترنتی سان میوه بهترین گزینه است.

انگور قطر ماه بنفش، امسال به بازار راه پیدا کرده است. شخصی که باید برای این نوع از انگور از او سپاسگزار باشیم، دکتر دیوید کین، دانشمند و کارشناس اصلاح نباتات است که برای کمپانی تولید انگور Grapery کار می‌کند و انواع جدید انگور را توسعه می‌دهد. او به مدت تقریبا 15 سال روی انگور قطره ماه کار کرده است و این گیاه را از نمونه خاورمیانه ای آن کشت کرده است. از ویژگی‌های آن می‌توان شکل انگشت مانند با پوست بنفش تیره مایل به سیاه و گوشت سفت و کرانچی آن اشاره کرد. این مسأله کمک می‌کند که این میوه چندین روز در یخچال قابل نگهداری باشد. مزه آن شیرین است اما خیلی زیاد قندی و شیرین نیست و کمی طعم ژله انگور را دارد.

انگور عسگری

دوره مقدماتی php

انگور کنکورد توسط افرایم ولز بول که بومی بستون بود در سال 1849 در مزرعه‌ای کوچک خارج از کنکورد ماساچوست توسعه پیدا کرد. بول در سال 1854 شروع به فروش این انگورها کرد و تاکنون بعنوان یکی از محبوب‌ترین میوه‌ها در کشور محسوب می‌شوند. اگر تاکنون آب انگور کلاسیک ولچ را امتحان کرده باشید، دقیقا می‌دانید کنکورد چه مزه‌ای دارد. این انگور، براق، شیرین و پر از طعم شاخص انگور سیاه است. در اوایل پاییز، این گوی‌های عالی به رنگ آبی یا بنفش در بازار جایگاه خود را دارند. پوست آنها به راحتی جدا شده و دانه‌های درشت و طعم عالی دارند.

انگور پینونوآر پوست نازک را در خوشه‌های به هم‌فشرده با میوه‌هایی به رنگ بنفش پررنگ می‌یابید. تولید کنند نوشیدنی درخت رویا، آقای شان مک‌کنزی می‌گوید: پینونوآر مزه و عطر گیلاس رسیده، توت‌فرنگی وحشی و سادگی کارامل را دارد. این نوع بسیار پر طرفدار است حتی ممکن است طعم رز، گیلاس سیاه و غیره را در آن تشخیص دهید.

انگور لمبرگرد که با نام اعجاب انگیز blaufränkisch نیز شناخته می‌شود. این انگور گوشتالو دارای رنگ آبی تیره با طعم گیلاس ترش (مازویی) است. اگر پوست آن را کنار بزنید، طعم شیرین‌تری را خواهید چشید. در این انگور شمه‌هایی از طعم تند فلفلی وجود دارد، بخصوص زمانی که تبدیل به نوشیدنی می‌شود.

انگور یوییل شیرین از گونه‌ی Grapery’s Flavor Promise است و در سال 2012 در بازار عرضه شده‌. این انگور یکی از انواع دانه‌دار است اما اندازه آن بقدری درشت می‌شود که می‌توانید مثل سیب آن را بریده و دانه‌ها را بیرون بکشید. آنها را بصورت خام، یا بصورت برش شده بر روی ساندویچ کره بادام‌زمینی مصرف کنید و یا آن را کمی گریل کرده و به سالادتان اضافه کنید تا طعم میوه‌ای و دودی به سالادتان بدهد. این نوع را می‌توانید با شکل بیضوی درشت که یک خوشه را تشکیل می‌دهند تشخیص دهید. این نوع انگور شیرین و سفت است و طعم خالص دارد.

کشت انگور در آلاسکا کار آسانی نیست، اما به لطف تحمل‌پذیری در دماهای انجماد و شرایط خاکی سخت‌تر، انگور والیانت به خوبی در آلاسکا رشد می‌کند. این نوع درشت برای آبمیوه گرفتن و تولید مربا مورد استفاده قرار می‌گیرند و طعم خیلی شیرینی دارند. انگور والیانت در آب و هوای سرد، طعمی بسیار شبیه به انگور کنکورد دارد و پوستش به راحتی جدا شده و گوشت قندی و بسیار شیرینی دارند.

انگور بدون هسته‌ی کریمسون یک انگور کلاسیک است که بسیاری از ما به آن عادت کرده‌ایم و از آنجا که فصل رشد دیرتری دارد، بیشتر آنها را در فصل زمستان می‌بینید. این انگورها عنصر تند و تیزی را اضافه کرده و پوست ضخیمی دارند که حالت آبدار آنها را حفظ کرده و هنگام جویدن در دهان حس خوبی را القا می‌کنند. این انگورها سفت و شیرین هستند و حالت تارتی (تند و تیزی) لذت بخشی دارند و عمر نگهداری آن‌ها نیز طولانی است. رنگ آنها معمولا قرمز آجری کمرنگ است و گاهی دارای رگه‌های مایل به سبز هستند.

نگور کیوهو با میوه‌هایی درشت به اندازه هلو، بزرگترین انگوری ست که می‌توانید پیدا کنید. در واقع کیوهو، منشأ ژاپنی دارد و به معنای “انگور کوهستان-بزرگ” است، لقبی که از کوه فوجی سرچشمه می‌گیرد. این انگورهای زیبای سیاه رنگ به طور خاص در دهه 1930 و بین گونه‌های انگور سنتنیال و ایشیشاراواس قرار دارند. در ژاپن، این انگور برای دسر سرو می‌شود و یا آب آنها گرفته شده و در کوکتل‌های سنتی چوهای مخلوط می‌شوند. دانه‌های بزرگ، به رنگ سیاه یا بنفش تیره با هسته‌های بزرگ غیرخوراکی و پوست تلخ و ضخیم دارد. احتمالا تمایل خواهید داشت که پوست بیرونی آنها را بکنید و از میوه شیرین درون آن که مزه‌ای شبیه به انگور کنکورد دارد لذت ببرید.

با یک گاز از انگور سبز و آبدار پشمکی، متوجه دلیل محبوبیت آن خواهید شد. بله مزه آنها دقیقا مثل پشمک است، با این تفاوت که طعمشان سالم و طبیعی است. جیم بیگل، مدیر عامل و یکی از مالکان کمپانی Grapery که این انگور های لذیذ را تولید می‌کند، می‌گوید: “ما اصلاح نباتات را برای ایجاد یک طعم خاص انجام نمی‌دهیم بلکه این کار را برای بدست آوردن انگورهایی با طعمی عالی انجام می‌دهیم.” می‌توانید این انگور را تحت برند تجاری Grapery پیدا کنید و تنها در کالیفرنیا پرورش پیدا می‌کند.

بهترین مکان برای پرورش انگور ریسلینگ در مناطقی با اقلیم خنک‌تر مانند اتریش، آلمان و دریاچه فینگرلیکز در نیویورک است. اسیدیته طبیعی این نوع، ساختار، تازگی و توازن را برای قندهای آن فراهم می‌کند. انگور ریسلینگ از نظر مکان و مرغوبیت پرورش و تولید، تأثیر می‌پذیرد و طعم آنها در نوشیدنی‌ها هم بسیار خوب است. این نمونه در دسته انگورهای شیرین قرار گرفته و دارای ته مزه گلی است. این میوه شرایط محلی اراضی را انتخاب کرده و به آن وابسته می‌باشد، یعنی اگر خاک دارای مواد معدنی بیشتری باشد، انگورها آن را منعکس می‌کنند. تمام این صفات، آن را تبدیل به انگوری عالی برای تولید نوشیدنی می‌کند.

لذیذترین انگورهای تاکستان برای مزه مزه کردن، انگور گوورتزرامینر است. واقعا مزه نوشیدنی را می‌دهند که از آنها تولید می‌شود و این خیلی خوب است. اینکه بدانید این انگور های سفید دارای رنگ قرمز و صورتی هستند شما را متعجب خواهد کرد، این رنگ اصلا شباهتی به رنگ نوشیدنی سفیدی که در لیوان خواهید دید ندارد. گرچه اندازه آن، بعنوان یک میوه، استاندارد است اما مزه آن کمتر انگور مانند است و در عوض، طعم لطیف و پاک با شمّه‌ای از میوه سنگی دارد.

اغلب نمی‌توانید این انگورها را که توسط کمپانی دول (Dole) تولید شده است را پیدا کنید زیرا فقط در افریقای جنوبی رشد می‌کنند و در نتیجه تولید آنها محدود است. کمپانی امیدوار است که بتواند آن را به مقدار بیشتر در سایر نقاط جهان کشت کند، در نتیجه ممکن است سال بعد مقدار زیادی انگور گلوله ماه در انتظار وارد شدن در آشپزخانه شما باشد. این انگورهای هیبرید گرد، بزرگ و سبز هستند و تقریبا شبیه به گلوله‌های خوراکی هستند. این نوع پوست ضخیم، گوشت نرم و شیرینی دارند که کمی شیرین‌تر از اکثر بیقیه انواع انگورها است.

انگورهای سفید کوچک که با نام انگور بدون هسته تامسون نیز شناخته می‌شوند در اصل از امپراطوری عثمانی نشأت می‌گیرند. امروزه این انگورها محبوب سرآشپزها هستند و برای تولید کشمش تجاری از آنها استفاده می‌شود. از آنها در یک غذای فوق‌العاده همراه با ماهی مرکب، تربچه هندوانه‌ای (گوشت قرمز)، سرانوف نعنا، گشنیز و ریحان استفاده می‌شود. انگور سولتاناها انگورهای بیضوی کوچک به رنگ سبز روشن و پر از قند و شیرینی هستند و هنگامی که خشک شوند، قند متمرکز و غلیظ می‌شود و طعم کشمشی شیرین-خاکی که همه می‌شناسیم را به خود می‌گیرد. حتی وقتی کشمش تیره‌تری را ببینید، باز هم از انگوز سولتانا است.

انگور عسگری

ممکن است تشخیص ندهید این گوی بزرگ با رنگ طلایی مایل به قهوه‌ای در واقع یک انگور است، اما ما به شما اطمینان می‌دهیم که همینطور است. این نوع در نور آفتاب پوستی سفت و کشیده و برشته پیدا می‌کنند و مقاوم به گرما هستند. تقریبا به اندازه یک گوجه گیلاسی رشد می‌کنند و در زمان رسیدن رنگ طلایی زیبایی به خود می‌گیرند که به زیبایی شیرینی حاصل از تابش نور آفتاب به آنها، اضافه می‌کند.

انگور عسگری لوکس ویژه صادرات پیشنهاد جهت مهمانی‌ها و مراسم های بسیار خاص و مهم

انگور عسگری ممتاز پیشنهاد جهت مراسم‌ها ، مجالس ، عروسی و جشن های بزرگ

خیلی راحت سفارشت رو ثبت کن و به بقیه کارهایی که داری برس

تجربه‌‌ی خرید آسان میوه همراه با خدماتی ویژه و ارسال رایگان در مناطق منتخب و بسته پذیرایی

تهران ، میدان مرکزی میوه و تره‌بار ، فاز دو ، سالن 11

33168579 – 021

9104580694 – 0

تمامی فعالیت های حوزه آنلاین وب سایت سان میوه تحت مدیریت و مالکیت مجموعه پارس سان است © 2017

انگور (نام علمی: vinifera) سرده‌ای از درختان خانواده انگورسانان Vitaceae است. در این خانواده حدود ۱۱ جنس و بیش از ۶۰۰ گونه وجود دارد. مهم‌ترین جنس این خانواده جنس انگور است.

این گیاه حالت بوته‌ای و رونده دارد و دارای پیچک در مقابل بعضی از برگ‌ها است.

میوهٔ انگور به دو نوع دانه‌دار و بی‌دانه تقسیم می‌شود. هر یک از این دو جور در رنگهای مختلف سرخ و سیاه و زرد و تقریباً سبز دیده می‌شوند. این میوه در مناطقی که حداکثر دمای آن بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد و حداقل آن کمتر از ۱۵ درجه زیر صفر نباشد بهتر رشد می‌کند.

انگور، میوهٔ نرم‌پوست و شیرهداری است که از درخت انگور به عمل می‌آید. درخت انگور، مو (تلفظ:Mow) نامیده می‌شود. مو یکی از قدیمی‌ترین گیاهانی است که انسان کاشتن آن را آموخت. در کتاب‌های دینی کهن و در بسیاری از اسطوره‌ها و سروده‌های ملل نام انگور و موستان بسیار آمده‌است. انگور در تمام مناطق معتدل جهان می‌روید. بیش از ۲۰ هزار نوع انگور در سراسر جهان می‌روید اما همه آن‌ها از انگور وحشی خاور نزدیک و انگور وحشی آمریکای شمالی نتیجه شده‌اند. گاهی انگور را کشمش می‌کنند. انگور خشک کرده را کشمش می‌نامند. از انگور، مویز، کشمش، ژله، مربا، آب انگور، شراب و سرکه می‌سازند. از پوست و دانه آن هم محصولات مختلف تهیه می‌شود. محلی که مو یا درخت انگور بسیار در آن کاشته شود موستان یا تاکستان یا زرستان نامیده می‌شود. مو را باید هر چند گاه هرس کرد زیرا این کار سبب می‌شود که میوه بیشتری به بار آورد. در بیشتر موستان‌ها داربست‌های می‌سازند تا مو بتواند از آن‌ها بالا رود. بزرگترین دشمن مو بیماری مخصوص ریشه مو است.[۱]

مهمترین کشورهای تولیدکننده انگور در اروپا فرانسه، ایتالیا و آلمان هستند. این کشورها مو را بیشتر برای تهیه شراب پرورش می‌دهند. بیشتر کشمش و شراب قاره آمریکا از تاکستان‌های ایالت کالیفرنیا در ایالات متحده آمریکا فراهم می‌آید.[۱]

انگور عسگری

کشور ایران دهمین تولیدکننده انگور دنیاست که حدود ۳٫۳ درصد از کل تولید انگور دنیا را به خود اختصاص داده‌است[نیازمند منبع]. ملایر شهر جهانی انگور است[نیازمند منبع] انگور ملایر به عنوان پنجاه و سومین میراث مهم کشاورزی جهان به ثبت رسید است.[۲][۳] ایران در سال‌های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ پس از کشورهایی مانند چین، ایتالیا، ایالات متحده، اسپانیا، فرانسه، ترکیه، شیلی، آرژانتین و هند، با سطح زیر کشت بیش از ۲۸۰۰ کیلومتر مربع و دارای تولید سالانه بیش از ۲۲۵۰۰۰۰ تن انگور است.

برای کاشت بوته مو ابتدا قلمه‌هایی از آن را در فصل بهار، قبل از جوانه زدن در جایی به‌عنوان مخزن می‌کارند و در بهار آینده که دارای ریشه شد از مخزن با احتیاط درمی‌آورند و آن را در گودال‌های آماده شده به ردیف می‌کارند. پس از کاشت آن را آب می‌دهند. بوته جدید با گرم شدن هوا باید هر ۵ روز یا هر هفته آب داده شود. این بوته بعد از چهار سال بار می‌آورد و در ده سالگی بار آن کامل خواهد شد. یک بوته کامل می‌تواند بیش از دویست کیلو انگور بدهد. بوته مو را بعد از چهار ساله شدن هرس می‌کنند، یعنی شاخه‌های فرعی و دراز یا شاخه‌های ضعیف آن را می‌برند تا هم فرصت رشد به شاخه‌های قوی‌تر داده باشند و هم مقدار بار آن را تحت کنترل درآورند و کیفیت بار آن را بالا ببرند. بوته مو را می‌توان روی زمین یا در حال تکیه بر چیزی بالاتر از خاک و زمین قرار داد. محل کشت موهایی که روی زمین قرار گرفته‌است را با بیل شخم می‌زنند تا علف‌های موجود که در فصل بهار می‌روید از بین برده شود. زیرا این علف‌ها می‌توانند به بوته مو و بار آن آسیب وارد کنند. به‌علاوه با شخم کردن زیر مو نفوذ آب برای رسیدن به ریشه راحت‌تر انجام می‌پذیرد نوع بی‌دانه و کشمشی انگور از نظر شیرینی بهترین نوع است. البته انواع دانه‌دار بخاطر درشتی آن‌ها از شکل بسیار زیبایی برخوردار هستند.

کاشت درخت مو به دو روش صورت می‌گیرد:

برخی از انواع انگور که در ایران کشت می‌شوند عبارتند از:
کندری کرمانشاهی، حلقو، ویس قلی، شاهرودی (قرمز یا زمستانی)، یاقوتی قرمز، یاقوتی سفید، فخری، عسگری سفید/قرمز/سیاه، مهدی خانی، بی دانه، بی دانه قرمز، مهره، شانی، ریش بابا، کشمشی یا سلطانی، روچه قرمز، روچه سفید، سنگک، امیری، لعل، حاجی عباسی، چشم گاوی، قندهاری، غضنفری، مایه میش، غلامی، شست عروس
چیرکینک بستک، صاحبی، نباتی، شاهانی، یزدانی، مراغه‌ای، خلیلی، گوهر، لعل حسینی، دم خروسی،
رازقی شیرازی، پاکزاد، الوان، شصت عروسان، خیراندیش، نارا، مادر و بچه، مسکه، گزنه‌ای، ملائی، مثقالی، ورچه‌ای، ابی،
الفی سیاه، لوغن، شاماما، سنگونک، علنی، رویال سبز، والنسیا، دیشویی، سرخ خلیلی.

بنابر کتاب رستم‌التواریخ، نام انواع انگور در ایران در زمان کریم‌خان زند عبارت‌اند از:[۵]
شاهانی، یاقوتی (این نمونه بومی منطقه سیستان و شهر زابل است که زمان برداشت آن در منطقه سیستان به اوایل خرداد ماه می‌رسد و در نوع خود در کل ایران منحصر به فرد است به صورتی که اولین انگوری است که به بازار عرضه می‌شود هر ساله)، خلیلی، عسکری، انگور کشمش، فخری، انگور شصت عروسان سیاه، الغی سیاه، مثقالی، رازقی، شیرازی، نباتی، مادربچه. از مراکز انگور عسکری زرقان و شهرستان ممسنی بخش دشمن زیاری در فارس است. غوره دشمن زیاری نیز بسیار معروف است.[نیازمند منبع]

بهتر است انگور را دقیقاً پیش از مصرف بشوییم و آبکشی کنیم (زیرا اگر آن را بشوییم و داخل یخچال یا و… نگهداریم زودتر خراب می‌شود، دلیل آن پاک شدن گرد و غبار اصلی روی این محصول است). این کار باعث نگهداری طولانی‌تر این میوه می‌گردد.[۶]

Source: Food And Agricultural Organization of United Nations: Economic And Social Department: The Statistical Division

مخلوطی از انگور سفید و قرمز.

سه رنگ مختلف از انگور

انگور سفید و سیاه

انگور (نام علمی: vinifera) سرده‌ای از درختان خانواده انگورسانان Vitaceae است. در این خانواده حدود ۱۱ جنس و بیش از ۶۰۰ گونه وجود دارد. مهم‌ترین جنس این خانواده جنس انگور است.

این گیاه حالت بوته‌ای و رونده دارد و دارای پیچک در مقابل بعضی از برگ‌ها است.

میوهٔ انگور به دو نوع دانه‌دار و بی‌دانه تقسیم می‌شود. هر یک از این دو جور در رنگهای مختلف سرخ و سیاه و زرد و تقریباً سبز دیده می‌شوند. این میوه در مناطقی که حداکثر دمای آن بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد و حداقل آن کمتر از ۱۵ درجه زیر صفر نباشد بهتر رشد می‌کند.

انگور، میوهٔ نرم‌پوست و شیرهداری است که از درخت انگور به عمل می‌آید. درخت انگور، مو (تلفظ:Mow) نامیده می‌شود. مو یکی از قدیمی‌ترین گیاهانی است که انسان کاشتن آن را آموخت. در کتاب‌های دینی کهن و در بسیاری از اسطوره‌ها و سروده‌های ملل نام انگور و موستان بسیار آمده‌است. انگور در تمام مناطق معتدل جهان می‌روید. بیش از ۲۰ هزار نوع انگور در سراسر جهان می‌روید اما همه آن‌ها از انگور وحشی خاور نزدیک و انگور وحشی آمریکای شمالی نتیجه شده‌اند. گاهی انگور را کشمش می‌کنند. انگور خشک کرده را کشمش می‌نامند. از انگور، مویز، کشمش، ژله، مربا، آب انگور، شراب و سرکه می‌سازند. از پوست و دانه آن هم محصولات مختلف تهیه می‌شود. محلی که مو یا درخت انگور بسیار در آن کاشته شود موستان یا تاکستان یا زرستان نامیده می‌شود. مو را باید هر چند گاه هرس کرد زیرا این کار سبب می‌شود که میوه بیشتری به بار آورد. در بیشتر موستان‌ها داربست‌های می‌سازند تا مو بتواند از آن‌ها بالا رود. بزرگترین دشمن مو بیماری مخصوص ریشه مو است.[۱]

مهمترین کشورهای تولیدکننده انگور در اروپا فرانسه، ایتالیا و آلمان هستند. این کشورها مو را بیشتر برای تهیه شراب پرورش می‌دهند. بیشتر کشمش و شراب قاره آمریکا از تاکستان‌های ایالت کالیفرنیا در ایالات متحده آمریکا فراهم می‌آید.[۱]

انگور عسگری

کشور ایران دهمین تولیدکننده انگور دنیاست که حدود ۳٫۳ درصد از کل تولید انگور دنیا را به خود اختصاص داده‌است[نیازمند منبع]. ملایر شهر جهانی انگور است[نیازمند منبع] انگور ملایر به عنوان پنجاه و سومین میراث مهم کشاورزی جهان به ثبت رسید است.[۲][۳] ایران در سال‌های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ پس از کشورهایی مانند چین، ایتالیا، ایالات متحده، اسپانیا، فرانسه، ترکیه، شیلی، آرژانتین و هند، با سطح زیر کشت بیش از ۲۸۰۰ کیلومتر مربع و دارای تولید سالانه بیش از ۲۲۵۰۰۰۰ تن انگور است.

برای کاشت بوته مو ابتدا قلمه‌هایی از آن را در فصل بهار، قبل از جوانه زدن در جایی به‌عنوان مخزن می‌کارند و در بهار آینده که دارای ریشه شد از مخزن با احتیاط درمی‌آورند و آن را در گودال‌های آماده شده به ردیف می‌کارند. پس از کاشت آن را آب می‌دهند. بوته جدید با گرم شدن هوا باید هر ۵ روز یا هر هفته آب داده شود. این بوته بعد از چهار سال بار می‌آورد و در ده سالگی بار آن کامل خواهد شد. یک بوته کامل می‌تواند بیش از دویست کیلو انگور بدهد. بوته مو را بعد از چهار ساله شدن هرس می‌کنند، یعنی شاخه‌های فرعی و دراز یا شاخه‌های ضعیف آن را می‌برند تا هم فرصت رشد به شاخه‌های قوی‌تر داده باشند و هم مقدار بار آن را تحت کنترل درآورند و کیفیت بار آن را بالا ببرند. بوته مو را می‌توان روی زمین یا در حال تکیه بر چیزی بالاتر از خاک و زمین قرار داد. محل کشت موهایی که روی زمین قرار گرفته‌است را با بیل شخم می‌زنند تا علف‌های موجود که در فصل بهار می‌روید از بین برده شود. زیرا این علف‌ها می‌توانند به بوته مو و بار آن آسیب وارد کنند. به‌علاوه با شخم کردن زیر مو نفوذ آب برای رسیدن به ریشه راحت‌تر انجام می‌پذیرد نوع بی‌دانه و کشمشی انگور از نظر شیرینی بهترین نوع است. البته انواع دانه‌دار بخاطر درشتی آن‌ها از شکل بسیار زیبایی برخوردار هستند.

کاشت درخت مو به دو روش صورت می‌گیرد:

برخی از انواع انگور که در ایران کشت می‌شوند عبارتند از:
کندری کرمانشاهی، حلقو، ویس قلی، شاهرودی (قرمز یا زمستانی)، یاقوتی قرمز، یاقوتی سفید، فخری، عسگری سفید/قرمز/سیاه، مهدی خانی، بی دانه، بی دانه قرمز، مهره، شانی، ریش بابا، کشمشی یا سلطانی، روچه قرمز، روچه سفید، سنگک، امیری، لعل، حاجی عباسی، چشم گاوی، قندهاری، غضنفری، مایه میش، غلامی، شست عروس
چیرکینک بستک، صاحبی، نباتی، شاهانی، یزدانی، مراغه‌ای، خلیلی، گوهر، لعل حسینی، دم خروسی،
رازقی شیرازی، پاکزاد، الوان، شصت عروسان، خیراندیش، نارا، مادر و بچه، مسکه، گزنه‌ای، ملائی، مثقالی، ورچه‌ای، ابی،
الفی سیاه، لوغن، شاماما، سنگونک، علنی، رویال سبز، والنسیا، دیشویی، سرخ خلیلی.

بنابر کتاب رستم‌التواریخ، نام انواع انگور در ایران در زمان کریم‌خان زند عبارت‌اند از:[۵]
شاهانی، یاقوتی (این نمونه بومی منطقه سیستان و شهر زابل است که زمان برداشت آن در منطقه سیستان به اوایل خرداد ماه می‌رسد و در نوع خود در کل ایران منحصر به فرد است به صورتی که اولین انگوری است که به بازار عرضه می‌شود هر ساله)، خلیلی، عسکری، انگور کشمش، فخری، انگور شصت عروسان سیاه، الغی سیاه، مثقالی، رازقی، شیرازی، نباتی، مادربچه. از مراکز انگور عسکری زرقان و شهرستان ممسنی بخش دشمن زیاری در فارس است. غوره دشمن زیاری نیز بسیار معروف است.[نیازمند منبع]

بهتر است انگور را دقیقاً پیش از مصرف بشوییم و آبکشی کنیم (زیرا اگر آن را بشوییم و داخل یخچال یا و… نگهداریم زودتر خراب می‌شود، دلیل آن پاک شدن گرد و غبار اصلی روی این محصول است). این کار باعث نگهداری طولانی‌تر این میوه می‌گردد.[۶]

Source: Food And Agricultural Organization of United Nations: Economic And Social Department: The Statistical Division

مخلوطی از انگور سفید و قرمز.

سه رنگ مختلف از انگور

انگور سفید و سیاه

انگور (نام علمی: vinifera) سرده‌ای از درختان خانواده انگورسانان Vitaceae است. در این خانواده حدود ۱۱ جنس و بیش از ۶۰۰ گونه وجود دارد. مهم‌ترین جنس این خانواده جنس انگور است.

این گیاه حالت بوته‌ای و رونده دارد و دارای پیچک در مقابل بعضی از برگ‌ها است.

میوهٔ انگور به دو نوع دانه‌دار و بی‌دانه تقسیم می‌شود. هر یک از این دو جور در رنگهای مختلف سرخ و سیاه و زرد و تقریباً سبز دیده می‌شوند. این میوه در مناطقی که حداکثر دمای آن بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد و حداقل آن کمتر از ۱۵ درجه زیر صفر نباشد بهتر رشد می‌کند.

انگور، میوهٔ نرم‌پوست و شیرهداری است که از درخت انگور به عمل می‌آید. درخت انگور، مو (تلفظ:Mow) نامیده می‌شود. مو یکی از قدیمی‌ترین گیاهانی است که انسان کاشتن آن را آموخت. در کتاب‌های دینی کهن و در بسیاری از اسطوره‌ها و سروده‌های ملل نام انگور و موستان بسیار آمده‌است. انگور در تمام مناطق معتدل جهان می‌روید. بیش از ۲۰ هزار نوع انگور در سراسر جهان می‌روید اما همه آن‌ها از انگور وحشی خاور نزدیک و انگور وحشی آمریکای شمالی نتیجه شده‌اند. گاهی انگور را کشمش می‌کنند. انگور خشک کرده را کشمش می‌نامند. از انگور، مویز، کشمش، ژله، مربا، آب انگور، شراب و سرکه می‌سازند. از پوست و دانه آن هم محصولات مختلف تهیه می‌شود. محلی که مو یا درخت انگور بسیار در آن کاشته شود موستان یا تاکستان یا زرستان نامیده می‌شود. مو را باید هر چند گاه هرس کرد زیرا این کار سبب می‌شود که میوه بیشتری به بار آورد. در بیشتر موستان‌ها داربست‌های می‌سازند تا مو بتواند از آن‌ها بالا رود. بزرگترین دشمن مو بیماری مخصوص ریشه مو است.[۱]

مهمترین کشورهای تولیدکننده انگور در اروپا فرانسه، ایتالیا و آلمان هستند. این کشورها مو را بیشتر برای تهیه شراب پرورش می‌دهند. بیشتر کشمش و شراب قاره آمریکا از تاکستان‌های ایالت کالیفرنیا در ایالات متحده آمریکا فراهم می‌آید.[۱]

انگور عسگری

کشور ایران دهمین تولیدکننده انگور دنیاست که حدود ۳٫۳ درصد از کل تولید انگور دنیا را به خود اختصاص داده‌است[نیازمند منبع]. ملایر شهر جهانی انگور است[نیازمند منبع] انگور ملایر به عنوان پنجاه و سومین میراث مهم کشاورزی جهان به ثبت رسید است.[۲][۳] ایران در سال‌های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ پس از کشورهایی مانند چین، ایتالیا، ایالات متحده، اسپانیا، فرانسه، ترکیه، شیلی، آرژانتین و هند، با سطح زیر کشت بیش از ۲۸۰۰ کیلومتر مربع و دارای تولید سالانه بیش از ۲۲۵۰۰۰۰ تن انگور است.

برای کاشت بوته مو ابتدا قلمه‌هایی از آن را در فصل بهار، قبل از جوانه زدن در جایی به‌عنوان مخزن می‌کارند و در بهار آینده که دارای ریشه شد از مخزن با احتیاط درمی‌آورند و آن را در گودال‌های آماده شده به ردیف می‌کارند. پس از کاشت آن را آب می‌دهند. بوته جدید با گرم شدن هوا باید هر ۵ روز یا هر هفته آب داده شود. این بوته بعد از چهار سال بار می‌آورد و در ده سالگی بار آن کامل خواهد شد. یک بوته کامل می‌تواند بیش از دویست کیلو انگور بدهد. بوته مو را بعد از چهار ساله شدن هرس می‌کنند، یعنی شاخه‌های فرعی و دراز یا شاخه‌های ضعیف آن را می‌برند تا هم فرصت رشد به شاخه‌های قوی‌تر داده باشند و هم مقدار بار آن را تحت کنترل درآورند و کیفیت بار آن را بالا ببرند. بوته مو را می‌توان روی زمین یا در حال تکیه بر چیزی بالاتر از خاک و زمین قرار داد. محل کشت موهایی که روی زمین قرار گرفته‌است را با بیل شخم می‌زنند تا علف‌های موجود که در فصل بهار می‌روید از بین برده شود. زیرا این علف‌ها می‌توانند به بوته مو و بار آن آسیب وارد کنند. به‌علاوه با شخم کردن زیر مو نفوذ آب برای رسیدن به ریشه راحت‌تر انجام می‌پذیرد نوع بی‌دانه و کشمشی انگور از نظر شیرینی بهترین نوع است. البته انواع دانه‌دار بخاطر درشتی آن‌ها از شکل بسیار زیبایی برخوردار هستند.

کاشت درخت مو به دو روش صورت می‌گیرد:

برخی از انواع انگور که در ایران کشت می‌شوند عبارتند از:
کندری کرمانشاهی، حلقو، ویس قلی، شاهرودی (قرمز یا زمستانی)، یاقوتی قرمز، یاقوتی سفید، فخری، عسگری سفید/قرمز/سیاه، مهدی خانی، بی دانه، بی دانه قرمز، مهره، شانی، ریش بابا، کشمشی یا سلطانی، روچه قرمز، روچه سفید، سنگک، امیری، لعل، حاجی عباسی، چشم گاوی، قندهاری، غضنفری، مایه میش، غلامی، شست عروس
چیرکینک بستک، صاحبی، نباتی، شاهانی، یزدانی، مراغه‌ای، خلیلی، گوهر، لعل حسینی، دم خروسی،
رازقی شیرازی، پاکزاد، الوان، شصت عروسان، خیراندیش، نارا، مادر و بچه، مسکه، گزنه‌ای، ملائی، مثقالی، ورچه‌ای، ابی،
الفی سیاه، لوغن، شاماما، سنگونک، علنی، رویال سبز، والنسیا، دیشویی، سرخ خلیلی.

بنابر کتاب رستم‌التواریخ، نام انواع انگور در ایران در زمان کریم‌خان زند عبارت‌اند از:[۵]
شاهانی، یاقوتی (این نمونه بومی منطقه سیستان و شهر زابل است که زمان برداشت آن در منطقه سیستان به اوایل خرداد ماه می‌رسد و در نوع خود در کل ایران منحصر به فرد است به صورتی که اولین انگوری است که به بازار عرضه می‌شود هر ساله)، خلیلی، عسکری، انگور کشمش، فخری، انگور شصت عروسان سیاه، الغی سیاه، مثقالی، رازقی، شیرازی، نباتی، مادربچه. از مراکز انگور عسکری زرقان و شهرستان ممسنی بخش دشمن زیاری در فارس است. غوره دشمن زیاری نیز بسیار معروف است.[نیازمند منبع]

بهتر است انگور را دقیقاً پیش از مصرف بشوییم و آبکشی کنیم (زیرا اگر آن را بشوییم و داخل یخچال یا و… نگهداریم زودتر خراب می‌شود، دلیل آن پاک شدن گرد و غبار اصلی روی این محصول است). این کار باعث نگهداری طولانی‌تر این میوه می‌گردد.[۶]

Source: Food And Agricultural Organization of United Nations: Economic And Social Department: The Statistical Division

مخلوطی از انگور سفید و قرمز.

سه رنگ مختلف از انگور

انگور سفید و سیاه

انگور (نام علمی: vinifera) سرده‌ای از درختان خانواده انگورسانان Vitaceae است. در این خانواده حدود ۱۱ جنس و بیش از ۶۰۰ گونه وجود دارد. مهم‌ترین جنس این خانواده جنس انگور است.

این گیاه حالت بوته‌ای و رونده دارد و دارای پیچک در مقابل بعضی از برگ‌ها است.

میوهٔ انگور به دو نوع دانه‌دار و بی‌دانه تقسیم می‌شود. هر یک از این دو جور در رنگهای مختلف سرخ و سیاه و زرد و تقریباً سبز دیده می‌شوند. این میوه در مناطقی که حداکثر دمای آن بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد و حداقل آن کمتر از ۱۵ درجه زیر صفر نباشد بهتر رشد می‌کند.

انگور، میوهٔ نرم‌پوست و شیرهداری است که از درخت انگور به عمل می‌آید. درخت انگور، مو (تلفظ:Mow) نامیده می‌شود. مو یکی از قدیمی‌ترین گیاهانی است که انسان کاشتن آن را آموخت. در کتاب‌های دینی کهن و در بسیاری از اسطوره‌ها و سروده‌های ملل نام انگور و موستان بسیار آمده‌است. انگور در تمام مناطق معتدل جهان می‌روید. بیش از ۲۰ هزار نوع انگور در سراسر جهان می‌روید اما همه آن‌ها از انگور وحشی خاور نزدیک و انگور وحشی آمریکای شمالی نتیجه شده‌اند. گاهی انگور را کشمش می‌کنند. انگور خشک کرده را کشمش می‌نامند. از انگور، مویز، کشمش، ژله، مربا، آب انگور، شراب و سرکه می‌سازند. از پوست و دانه آن هم محصولات مختلف تهیه می‌شود. محلی که مو یا درخت انگور بسیار در آن کاشته شود موستان یا تاکستان یا زرستان نامیده می‌شود. مو را باید هر چند گاه هرس کرد زیرا این کار سبب می‌شود که میوه بیشتری به بار آورد. در بیشتر موستان‌ها داربست‌های می‌سازند تا مو بتواند از آن‌ها بالا رود. بزرگترین دشمن مو بیماری مخصوص ریشه مو است.[۱]

مهمترین کشورهای تولیدکننده انگور در اروپا فرانسه، ایتالیا و آلمان هستند. این کشورها مو را بیشتر برای تهیه شراب پرورش می‌دهند. بیشتر کشمش و شراب قاره آمریکا از تاکستان‌های ایالت کالیفرنیا در ایالات متحده آمریکا فراهم می‌آید.[۱]

انگور عسگری

کشور ایران دهمین تولیدکننده انگور دنیاست که حدود ۳٫۳ درصد از کل تولید انگور دنیا را به خود اختصاص داده‌است[نیازمند منبع]. ملایر شهر جهانی انگور است[نیازمند منبع] انگور ملایر به عنوان پنجاه و سومین میراث مهم کشاورزی جهان به ثبت رسید است.[۲][۳] ایران در سال‌های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ پس از کشورهایی مانند چین، ایتالیا، ایالات متحده، اسپانیا، فرانسه، ترکیه، شیلی، آرژانتین و هند، با سطح زیر کشت بیش از ۲۸۰۰ کیلومتر مربع و دارای تولید سالانه بیش از ۲۲۵۰۰۰۰ تن انگور است.

برای کاشت بوته مو ابتدا قلمه‌هایی از آن را در فصل بهار، قبل از جوانه زدن در جایی به‌عنوان مخزن می‌کارند و در بهار آینده که دارای ریشه شد از مخزن با احتیاط درمی‌آورند و آن را در گودال‌های آماده شده به ردیف می‌کارند. پس از کاشت آن را آب می‌دهند. بوته جدید با گرم شدن هوا باید هر ۵ روز یا هر هفته آب داده شود. این بوته بعد از چهار سال بار می‌آورد و در ده سالگی بار آن کامل خواهد شد. یک بوته کامل می‌تواند بیش از دویست کیلو انگور بدهد. بوته مو را بعد از چهار ساله شدن هرس می‌کنند، یعنی شاخه‌های فرعی و دراز یا شاخه‌های ضعیف آن را می‌برند تا هم فرصت رشد به شاخه‌های قوی‌تر داده باشند و هم مقدار بار آن را تحت کنترل درآورند و کیفیت بار آن را بالا ببرند. بوته مو را می‌توان روی زمین یا در حال تکیه بر چیزی بالاتر از خاک و زمین قرار داد. محل کشت موهایی که روی زمین قرار گرفته‌است را با بیل شخم می‌زنند تا علف‌های موجود که در فصل بهار می‌روید از بین برده شود. زیرا این علف‌ها می‌توانند به بوته مو و بار آن آسیب وارد کنند. به‌علاوه با شخم کردن زیر مو نفوذ آب برای رسیدن به ریشه راحت‌تر انجام می‌پذیرد نوع بی‌دانه و کشمشی انگور از نظر شیرینی بهترین نوع است. البته انواع دانه‌دار بخاطر درشتی آن‌ها از شکل بسیار زیبایی برخوردار هستند.

کاشت درخت مو به دو روش صورت می‌گیرد:

برخی از انواع انگور که در ایران کشت می‌شوند عبارتند از:
کندری کرمانشاهی، حلقو، ویس قلی، شاهرودی (قرمز یا زمستانی)، یاقوتی قرمز، یاقوتی سفید، فخری، عسگری سفید/قرمز/سیاه، مهدی خانی، بی دانه، بی دانه قرمز، مهره، شانی، ریش بابا، کشمشی یا سلطانی، روچه قرمز، روچه سفید، سنگک، امیری، لعل، حاجی عباسی، چشم گاوی، قندهاری، غضنفری، مایه میش، غلامی، شست عروس
چیرکینک بستک، صاحبی، نباتی، شاهانی، یزدانی، مراغه‌ای، خلیلی، گوهر، لعل حسینی، دم خروسی،
رازقی شیرازی، پاکزاد، الوان، شصت عروسان، خیراندیش، نارا، مادر و بچه، مسکه، گزنه‌ای، ملائی، مثقالی، ورچه‌ای، ابی،
الفی سیاه، لوغن، شاماما، سنگونک، علنی، رویال سبز، والنسیا، دیشویی، سرخ خلیلی.

بنابر کتاب رستم‌التواریخ، نام انواع انگور در ایران در زمان کریم‌خان زند عبارت‌اند از:[۵]
شاهانی، یاقوتی (این نمونه بومی منطقه سیستان و شهر زابل است که زمان برداشت آن در منطقه سیستان به اوایل خرداد ماه می‌رسد و در نوع خود در کل ایران منحصر به فرد است به صورتی که اولین انگوری است که به بازار عرضه می‌شود هر ساله)، خلیلی، عسکری، انگور کشمش، فخری، انگور شصت عروسان سیاه، الغی سیاه، مثقالی، رازقی، شیرازی، نباتی، مادربچه. از مراکز انگور عسکری زرقان و شهرستان ممسنی بخش دشمن زیاری در فارس است. غوره دشمن زیاری نیز بسیار معروف است.[نیازمند منبع]

بهتر است انگور را دقیقاً پیش از مصرف بشوییم و آبکشی کنیم (زیرا اگر آن را بشوییم و داخل یخچال یا و… نگهداریم زودتر خراب می‌شود، دلیل آن پاک شدن گرد و غبار اصلی روی این محصول است). این کار باعث نگهداری طولانی‌تر این میوه می‌گردد.[۶]

Source: Food And Agricultural Organization of United Nations: Economic And Social Department: The Statistical Division

مخلوطی از انگور سفید و قرمز.

سه رنگ مختلف از انگور

انگور سفید و سیاه

انگور (نام علمی: vinifera) سرده‌ای از درختان خانواده انگورسانان Vitaceae است. در این خانواده حدود ۱۱ جنس و بیش از ۶۰۰ گونه وجود دارد. مهم‌ترین جنس این خانواده جنس انگور است.

این گیاه حالت بوته‌ای و رونده دارد و دارای پیچک در مقابل بعضی از برگ‌ها است.

میوهٔ انگور به دو نوع دانه‌دار و بی‌دانه تقسیم می‌شود. هر یک از این دو جور در رنگهای مختلف سرخ و سیاه و زرد و تقریباً سبز دیده می‌شوند. این میوه در مناطقی که حداکثر دمای آن بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد و حداقل آن کمتر از ۱۵ درجه زیر صفر نباشد بهتر رشد می‌کند.

انگور، میوهٔ نرم‌پوست و شیرهداری است که از درخت انگور به عمل می‌آید. درخت انگور، مو (تلفظ:Mow) نامیده می‌شود. مو یکی از قدیمی‌ترین گیاهانی است که انسان کاشتن آن را آموخت. در کتاب‌های دینی کهن و در بسیاری از اسطوره‌ها و سروده‌های ملل نام انگور و موستان بسیار آمده‌است. انگور در تمام مناطق معتدل جهان می‌روید. بیش از ۲۰ هزار نوع انگور در سراسر جهان می‌روید اما همه آن‌ها از انگور وحشی خاور نزدیک و انگور وحشی آمریکای شمالی نتیجه شده‌اند. گاهی انگور را کشمش می‌کنند. انگور خشک کرده را کشمش می‌نامند. از انگور، مویز، کشمش، ژله، مربا، آب انگور، شراب و سرکه می‌سازند. از پوست و دانه آن هم محصولات مختلف تهیه می‌شود. محلی که مو یا درخت انگور بسیار در آن کاشته شود موستان یا تاکستان یا زرستان نامیده می‌شود. مو را باید هر چند گاه هرس کرد زیرا این کار سبب می‌شود که میوه بیشتری به بار آورد. در بیشتر موستان‌ها داربست‌های می‌سازند تا مو بتواند از آن‌ها بالا رود. بزرگترین دشمن مو بیماری مخصوص ریشه مو است.[۱]

مهمترین کشورهای تولیدکننده انگور در اروپا فرانسه، ایتالیا و آلمان هستند. این کشورها مو را بیشتر برای تهیه شراب پرورش می‌دهند. بیشتر کشمش و شراب قاره آمریکا از تاکستان‌های ایالت کالیفرنیا در ایالات متحده آمریکا فراهم می‌آید.[۱]

انگور عسگری

کشور ایران دهمین تولیدکننده انگور دنیاست که حدود ۳٫۳ درصد از کل تولید انگور دنیا را به خود اختصاص داده‌است[نیازمند منبع]. ملایر شهر جهانی انگور است[نیازمند منبع] انگور ملایر به عنوان پنجاه و سومین میراث مهم کشاورزی جهان به ثبت رسید است.[۲][۳] ایران در سال‌های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ پس از کشورهایی مانند چین، ایتالیا، ایالات متحده، اسپانیا، فرانسه، ترکیه، شیلی، آرژانتین و هند، با سطح زیر کشت بیش از ۲۸۰۰ کیلومتر مربع و دارای تولید سالانه بیش از ۲۲۵۰۰۰۰ تن انگور است.

برای کاشت بوته مو ابتدا قلمه‌هایی از آن را در فصل بهار، قبل از جوانه زدن در جایی به‌عنوان مخزن می‌کارند و در بهار آینده که دارای ریشه شد از مخزن با احتیاط درمی‌آورند و آن را در گودال‌های آماده شده به ردیف می‌کارند. پس از کاشت آن را آب می‌دهند. بوته جدید با گرم شدن هوا باید هر ۵ روز یا هر هفته آب داده شود. این بوته بعد از چهار سال بار می‌آورد و در ده سالگی بار آن کامل خواهد شد. یک بوته کامل می‌تواند بیش از دویست کیلو انگور بدهد. بوته مو را بعد از چهار ساله شدن هرس می‌کنند، یعنی شاخه‌های فرعی و دراز یا شاخه‌های ضعیف آن را می‌برند تا هم فرصت رشد به شاخه‌های قوی‌تر داده باشند و هم مقدار بار آن را تحت کنترل درآورند و کیفیت بار آن را بالا ببرند. بوته مو را می‌توان روی زمین یا در حال تکیه بر چیزی بالاتر از خاک و زمین قرار داد. محل کشت موهایی که روی زمین قرار گرفته‌است را با بیل شخم می‌زنند تا علف‌های موجود که در فصل بهار می‌روید از بین برده شود. زیرا این علف‌ها می‌توانند به بوته مو و بار آن آسیب وارد کنند. به‌علاوه با شخم کردن زیر مو نفوذ آب برای رسیدن به ریشه راحت‌تر انجام می‌پذیرد نوع بی‌دانه و کشمشی انگور از نظر شیرینی بهترین نوع است. البته انواع دانه‌دار بخاطر درشتی آن‌ها از شکل بسیار زیبایی برخوردار هستند.

کاشت درخت مو به دو روش صورت می‌گیرد:

برخی از انواع انگور که در ایران کشت می‌شوند عبارتند از:
کندری کرمانشاهی، حلقو، ویس قلی، شاهرودی (قرمز یا زمستانی)، یاقوتی قرمز، یاقوتی سفید، فخری، عسگری سفید/قرمز/سیاه، مهدی خانی، بی دانه، بی دانه قرمز، مهره، شانی، ریش بابا، کشمشی یا سلطانی، روچه قرمز، روچه سفید، سنگک، امیری، لعل، حاجی عباسی، چشم گاوی، قندهاری، غضنفری، مایه میش، غلامی، شست عروس
چیرکینک بستک، صاحبی، نباتی، شاهانی، یزدانی، مراغه‌ای، خلیلی، گوهر، لعل حسینی، دم خروسی،
رازقی شیرازی، پاکزاد، الوان، شصت عروسان، خیراندیش، نارا، مادر و بچه، مسکه، گزنه‌ای، ملائی، مثقالی، ورچه‌ای، ابی،
الفی سیاه، لوغن، شاماما، سنگونک، علنی، رویال سبز، والنسیا، دیشویی، سرخ خلیلی.

بنابر کتاب رستم‌التواریخ، نام انواع انگور در ایران در زمان کریم‌خان زند عبارت‌اند از:[۵]
شاهانی، یاقوتی (این نمونه بومی منطقه سیستان و شهر زابل است که زمان برداشت آن در منطقه سیستان به اوایل خرداد ماه می‌رسد و در نوع خود در کل ایران منحصر به فرد است به صورتی که اولین انگوری است که به بازار عرضه می‌شود هر ساله)، خلیلی، عسکری، انگور کشمش، فخری، انگور شصت عروسان سیاه، الغی سیاه، مثقالی، رازقی، شیرازی، نباتی، مادربچه. از مراکز انگور عسکری زرقان و شهرستان ممسنی بخش دشمن زیاری در فارس است. غوره دشمن زیاری نیز بسیار معروف است.[نیازمند منبع]

بهتر است انگور را دقیقاً پیش از مصرف بشوییم و آبکشی کنیم (زیرا اگر آن را بشوییم و داخل یخچال یا و… نگهداریم زودتر خراب می‌شود، دلیل آن پاک شدن گرد و غبار اصلی روی این محصول است). این کار باعث نگهداری طولانی‌تر این میوه می‌گردد.[۶]

Source: Food And Agricultural Organization of United Nations: Economic And Social Department: The Statistical Division

مخلوطی از انگور سفید و قرمز.

سه رنگ مختلف از انگور

انگور سفید و سیاه

انگوریان (نام علمی: Vitaceae) تیره‌ای از انگورسانان بالارونده یا درختچه‌ای یا به‌ندرت علفی با پانزده سرده و ۷۰۰ گونه که در سراسر جهان می‌رویند؛ برگ‌های آنها همیشه‌سبز یا خزان‌دار غالباً ساده و گاهی مرکب با آرایش متقابل یا متناوب است و گل‌هایشان منظم و معمولاً چهار یا پنج‌پر است.

انگورسانان (Vitales) راسته‌ای از گیاهان گل‌دار بالارونده با یک تیره و پانزده سرده و حدود ۸۵۰ گونه هستند که بیشتر در نواحی گرمسیری یا معتدل گرم می‌رویند.

آمبورلانیلوفرآبی‌سانانجنوب‌ویره‌ای‌سانانMesangiospermae

گیاهان گلدار (به انگلیسی: Flowering plants) (نام علمی: Magnoliophyta) پرتنوع‌ترین خانواده گیاهان است. گیاهان گلدار و gymnosperms تنها خانواده گیاهان هسته‌دارند.

گیاهان گلدار روی زمین قدمتی 160 میلیون ساله دارند که اجداد آن‌ها هاگ‌ها بودند.

به دو رده ماگنولیوپسیدا و لیلیوپسیدا تقسیم میگردند.

انگور عسگری

تعداد گونه‌های گیاهان گلدار بین ۲۵۰٬۰۰۰ تا ۴۰۰٬۰۰۰ تخمین زده می‌شود.

کونوارا koonwarra، قدیمی‌ترین نمونهٔ شناخته شدهٔ یک گیاه گلدار است که سنگوارهٔ صد و بیست میلیون سالهٔ آن کشف شده‌است.[۱]

مهم‌ترین و بیشترین کاربرد گیاهان گلدار برای انسان‌، کشاورزی می باشد و این صنعت تقریباً به گیاهان گلدار وابسته است و بیشترین حجم غذاهای گیاهی برای انسان و همچنین مقدار قابل توجهی از خوراک دام را تأمین می کنند. از بین تمام خانواده های گیاهان ، Poaceae یا خانواده چمن جزو اولین و مهمترین گیاهان در کشاورزی محسوب می شود.(برنج ، ذرت ، گندم ، گندم سیاه ، جو ، چاودار ، جو دوسر ، ارزن ، نیشکر ، سورگوم ) ، خانواده Fabaceae یا تیره حبوبات در جایگاه دوم قرار دارند. همچنین خانواده Solanaceae یا شب بو نیز از اهمیت بالایی برخوردار است(سیب زمینی ، گوجه فرنگی و انواع فلفل)
و خانواده Cucurbitaceae یا کدو(کدو تنبل ، هندوانه ، خیار و خربزه)، خانواده Brassicaceae یا کلم (کلزا و ارقام بیشمار کلم) ، خانواده Apiaceae یا جعفری
و بسیاری از میوه های خانواده Rutaceae یا مرکبات (پرتقال ، لیمو ، گریپ فروت ، نارنگی ، لیمو شیرین ، نارنج) و خانواده Rosaceae یا گل سرخ (سیب ، گلابی، به ، گیلاس ، آلبالو ، زردآلو ، آلو ، بادام). 

دولَپه‌ای‌ها (نام علمی: Magnoliopsida) یکی از رده‌های گیاهی هستند.

در نوعی طبقه‌بندی قدیمی‌تر گیاه‌شناسی (رده‌بندی طبیعی) گیاهان گلدار دولپه‌ای را به سه گروه بی‌گلبرگان، جداگلبرگان و پیوسته‌گلبرگان تقسیم می‌کردند.

انگوریان (نام علمی: Vitaceae) تیره‌ای از انگورسانان بالارونده یا درختچه‌ای یا به‌ندرت علفی با پانزده سرده و ۷۰۰ گونه که در سراسر جهان می‌رویند؛ برگ‌های آنها همیشه‌سبز یا خزان‌دار غالباً ساده و گاهی مرکب با آرایش متقابل یا متناوب است و گل‌هایشان منظم و معمولاً چهار یا پنج‌پر است.

انگورسانان (Vitales) راسته‌ای از گیاهان گل‌دار بالارونده با یک تیره و پانزده سرده و حدود ۸۵۰ گونه هستند که بیشتر در نواحی گرمسیری یا معتدل گرم می‌رویند.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، لطیف‌ترین انگور، انگور عسکری است که بی‌دانه بوده و پوست نازک دارد و معمولا خوشه‌هایش درهم تپیده نیست. انگور صاحبی نیز که از انگورهای درشت پوست نازک قرمزرنگ است، انگور لطیفی شمرده می‌شود.

 

انگور رسیده در درجه اول گرم و تر است و هر چه شیرین تر باشد، گرمی آن بیشتر می‌شود ولی هرگز از درجه دوم فراتر نمی‌رود. انگور، میوه‌ای است که به غذای مطلق بسیار نزدیک است و در واقع بهترین میوه در غذارسانی به بدن شمرده می‌شود. یعنی اگر فرد سالم آن را با ملاحظه آداب طبی بخورد، موجب تولید خون و اخلاط دیگر به مقدار متناسب با کیفیت و قوام و جوهر نیکو می‌شود بنابراین انگور شیرین تغذیه‌کننده همه اعضای بدن است، موجب خوش‌رنگی پوست و شادابی آن می‌شود، در سستی‌های ناشی از کم‌خونی سودمند و مقوی عام بدن است.

ویژگی دیگر انگور این است که برای پاکسازی عمومی بدن و نیز به منظور پاکسازی مجاری و عروق از مواد غلیظ و سنگین رسوبی نیز بسیار مناسب است.

 

انگور عسگری

کسانی که دچار تنش‌های فکری و فشارهای روانی هستند یا روزهای دشواری را در زندگی خود سپری می‌کنند و از این رو میل به غذای پخته ندارند، می‌توانند از انگور بهره بسیاری ببرند. انگور در این شرایط هم برای بدن غذارسانی مناسبی دارد و هم برای پاکسازی بدن از مواد تباه در فرآیندهای روانی-بدنی سودمند است و هم از غلبه خشکی بر سیستم عصبی پیشگیری می‌کند.

 

با همه این ویژگی‌های خوب باید گفت انگور برای کسانی که مبتلا به ترشحات زیاد بینی یا پشت حلق باشند یا نفخ و ریفلاکس و آبریزش از دهان داشته باشند، زیان‌آور است و موجب تشدید این علایم می‌شود.

 

منبع سلامت نیوز

انتهای پیام/

خرید نهال انگور عسگری از نهالستان آریا نهال با جدید ترین متد روز دنیا آماده ی ارائه ی بهترین خدمات به شما عزیران در سراسر کشور می باشد .

خرید نهال انگور عسگری با شناسنامه و گواهی بهداشت  تحت نظر بهترین مهندسین جهاد کشاورزی و کلینیک گیاه پزشکی صورت میپذیرد .
نهال فروشی آریا نهال تولید کننده نهال انگور عسگری در کشور آماده ارسال و نهال انگور عسگری به تمامی مناطق ایران می باشد.
نهالستان آریا نهال آماده هرگونه همکاری و خدمات مشاوره رایگان به باغداران عزیز به منظور خرید بهترین و با کیفیت ترین انواع نهال با ضمانت برگشت کالا می باشد.
جهت اطلاع از مشخصات نهال انگور عسگری و آموزش کاشت نهال انگور عسگری  و همچنین احداث باغ و دیدن عکس های بیشتر و همچنین نحوه هرس نهال و آشنایی کلی با درخت نهال انگور عسگری با ما از طریق شماره تماس های درج شده در زیر تماس حاصل فرمایید .

برای اطلاع بیشتر از قیمت نهال نهال انگور عسگری و نحوه خرید اینترنتی نهال انگور عسگری لطفا با شماره های درج شده در زیر تماس حاصل فرمایید .

شماره تماس ها  :

انگور عسگری

09143336024 مهندس داریوش حسین زاده

09194089232

در صورت اشغال بودن خطوط ، با فرستادن یک پیامک ، مهندسین ما در اولین فرصت با شما تماس بر قرار خواهند کرد .

جهت مشاهده ی بیشتر انواع ارقام خرید نهال انگور روی عبارت نهال انگور کلیک نمایید .

یکی از انواع نهال های انگور که محبوبیت بسیار زیادی دارد و باغداران اقدام به کاشت آن می نمایند، نهال انگور عسگری می باشد. حبه هایی که میوه این نهال دارد بسیار کشیده می باشد و رنگ سفیدی دارد. آن را به عنوان نهال های زودرس می شناسند و در فصل تابستان رشد خوبی از آن مشاهده خواهید کرد. یخبندان های بهاره و یا سرماهای شدید برای رشد این نهال اصلا گزینه مناسبی نمی باشد و در این شرایط نباید نهال را بکارید. برای تازه خوری کاشت نهال انگور عسگری توسط باغداران انجام می شود، همچنین باید بدانید برای تولید کشمش هم آن را تولید می کنند.

فصل برداشت میوه های انگور عسگری اواخر خرداد می باشد، البته که بسیاری از کشاورزان مدت زمان بیشتری طول می کشد که آن را برداشت کنند. برای کاشت و برداشت این نهال بهتر است به خوبی با مشاوران و کارشناسانی که در نهالستان ها حضور دارند مشورت کنید تا آنها به شما راهنمایی های لازم را ارائه دهند. برای خرید نهال با بهترین قیمت می توانید تعداد بالایی از آن را از آرایا نهال خریداری کنید. شما زمانی که تعداد زیادی از این نهال را خریداری کنید می توانید اقدام به احداث باغ نمایید.

برای اینکه شما نهال انگور عسگری را بکارید باید به خوبی در مورد ویژگی های آن اطلاعات لازم را داشته باشید. در این صورت رشد مناسبی از آن مشاهده خواهید کرد و فروش پرسودی هم از میوه آن به دست خواهید آورد. برخی از مهمترین ویژگی هایی که این نهال دارد و شما شاید با آنها آشنایی نداشته باشید عبارت می باشد از :

یکی از مهمترین ویژگی هایی که نهال انگور عسگری به آن نیاز دارد هرس کردن آن می باشد. این نهال انگور از آن دسته نهال هایی می باشد که شما هر ساله باید اقدام به هرس نمودن آن نمایید. در صورتی که نهال هرس نشود میوه های باکیفیتی نمی دهد و به همین دلیل برای اینکه از این نهال میوه های خوبی دریافت کنید باید نسبت به مامی نیازهای آن حساسیت بیشتری به خرج دهید. این نهال از جمله نهال هایی به شمار می رود که کیفیت بسیار عالی و مناسبی دارد ولی با این وجود اگر آن را هرس نکنید بدون شک بعد از مدتی به طور کلی کیفیت خود را از دست می دهد. اگر در زمینه هرس کردن نهال اطلاعات زیادی ندارید بهتر است با مشاوران و کارشناسان نمایید شما را در این زمینه راهنمایی کنند.

از دیگر ویژگی هایی که نهال انگور عسگری دارد موارد مصرف آن می باشد و شما باید از آن اطلاع داشته باشید. شما باید به عنوان باغدار زمانی که این نهال را می کارید به خوبی در مورد موارد مصرف آن اطلاعات خود را افزایش دهید تا بتوانید از آن نهایت استفاده را داشته باشید. تازه خوری یکی از مهمترین موارد مصرف میوه های انگور عسگری می باشد که افراد زیادی به آن علاقه دارند. البته که باید بدانید از آن به عنوان کشمش هم استفاده می کنند. یکی از مهمترین مزیت هایی که انگور عسگری برای تبدیل شدن به کشمش دارد این است که بدون هیچ ماده ای آن را به کشمش تبدیل می کنند. همچنین باید بدانید که از آن می توانید برای تولید شیره انگور هم استفاده کنید.

همچنین برای مشاهده ی لیست کامل انواع نهال گردو رروی عبارت ( نهال گردو ) کلیک نمایید .


احسان
– 09 اکتبر 2020

سلام این انگورعسکری بدون هسته هست بدرد مناطق گرمسیری بندرعباس میخوره و انگور بدون هسته شاه انگوربلک میخوام


ariyanahal.ir
– 09 اکتبر 2020

سلام و درود بر شما .ارتفاع محل کاشتتون رو نفرمودید .لطفا جهت گرفتن مشاوره ی رایگان تماس بفرمایید قیمت هم ثابت نیست متاسفانه از همین جهت توصیه میشه در واتس اپ پیام بگذارید و یا تماس بفرمایید در خدمتتون خواهیم بود.با احترام


قلی
– 23 جولای 2020

سلام خسته نباشید . این نهال انگور عسگری قابل کاشت در مناطق کرج هست ؟


ariyanahal.ir
– 23 جولای 2020

سلام سلامت باشید .بله میتونید بکارید هیچ مشکلی نداره

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نام *

ایمیل *

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:

دیدگاه شما *

انگور عسگری

نهال گردو

نهال بادام

نهال انگور

نهال زردآلو

 نهال هلو

نهال شلیل

نهال سیب

نهال گلابی

  • قيمت سرويس پلاستيكي ليمون
  • نهال توت

    نهال گردو چندلر

    نهال گردو فرنور

    نهال گردو ژنوتیپ 

    نهال بادام مامایی

    نهال بادام فرانیس

    نهال بادام دیرگل

    نهال انگور مویز

    نهال انگور ردگلوب

    نهال بلوبری

    انگور عسگری

    آریا نهال با تکیه به دانش اصولی و برگرفته از تجربه ی سالیان سال و با متکی شدن به جدید ترین متد و امکانات کافی علمی ، ماکاتبات با اساتید دانشگاه و مشارکت با تولید کنندگان برتر داخل کشور عزیزمان ایران سعی دارد. تا بخشی بزرگ و مفید در بخش کشاورزی و بهبودی صنعت کشاورزی در کشورمان را داشته باشد .

    شما میتوانید خرید نهال خود را از بهترین نهالستان ایران اریا نهال با خیالی اسوده انجام دهید .

    شماره تماس :

    ایمیل : info@ariyanahal.ir

    نشانی ما :آذربایجان غربی ، میاندوآب ،خیابان ولیعصر ، نرسیده به پلیس راه ، روبروی نیروگاه برق

    لطفا ابتدا وارد شوید.

    ورود

    – انگور عسگری برای مصرف تازه خوری و تهیه کشمش مورد استفاده قرار می گیرد، دارای حبه های کشیده و سفید رنگ است و در مقایسه با ارقام دیگر انگور قابلیت نگهداری کردن را ندارد و زود رس تر از بقیه انواع انگور است.
    – خرید انواع انگور با بهترین کیفیت در فروشگاه اینترنتی میوه و سبزیجات بای میوه

    انگور عسگری :
    انگور یکی از میوه های شیرین و بسیار مقوی در میان میوه های دیگر است که دارای رنگ و اندازه های مختلفی است.این میوه در روی درختی است رونده که به دور خودش می پیچد و بالا می رود. این درخت بیش از آب نیاز به تکیه گاه دارد تا بتواند به رشد خودش ادامه دهد.انگور یکی از قدیمی ترین میراث های ایران کهن است که خواص بسیاری برای سلامتی و رفع بسیار بیماریها دارد.

    از انواع انگورهایی که در کشور ما عرضه میشود یکی انگور یاقوتی است به رنگ قرمز مایل به قهوه ای با خوشه های نسبتا” بزرگ با دانه های کوچک به اندازه ی نخود که انگورِ نوبر میدان های تره بار است. همچنین انگور عسگری با دانه های سبز بیضی و نیز انگور بی دانه ی مهتی خانی، ریش بابا، ایته(دانه بزرگ هسته دار) انگور سیاه، انگور پشت سبز و بنفش به نام صاحبی و انگور شکر شیراز می توان نام برد.

    انگور عسگری

     انگور عسگری برای مصرف تازه خوری و تهیه کشمش مورد استفاده قرار می گیرد، دارای حبه های کشیده و سفید رنگ است و در مقایسه با ارقام دیگر انگور قابلیت نگهداری کردن را ندارد و زود رس تر از بقیه انواع انگور است. انگورعسگری نیروی لازم برای رشد خود را از اشعه ­ی خورشید دریافت می کند و به همین دلیل دارای اشعه ­ی رادیواکتیو و فلزات نادر است. بنابر این می­توان آن را یک غذای کامل دانست. همچنین مصرف انگور عسگری کمبود املاح معدنی را جبران می‌کند.
     

     

    WhatsApp : 09225903601

    ایمیل : buymive@gmail.com

    طراحی فروشگاه اینترنتی
    توسط
    بانی سایت

    یک متخصص طب سنتی درباره خواص انگور و بهترین زمان مصرف این میوه توضیحاتی را داد.

    به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ رضا ایلخانی، متخصص طب سنتی درباره خواص انگور گفت: حدود ۸۰ درصد وزن انگور را آب و کمتر از ۲۰ درصد از وزن این میوه را ماده خشک (مواد قندی) تشکیل می‌دهند. آب انگور خون‌ساز است و مصرف این میوه به مبتلایان به کم‌خونی و زنان پیشنهاد می‌شود، البته اثر خون‌سازی شیره انگور نسبت به انگور بیشتر است.

    مزاج (طبع) انگور

    او بیان کرد: مزاج انگور گرم و ‌تر بوده و پوست آن نفاخ است؛ بنابراین افرادی که با مصرف انگور به نفخ شکم دچار می‌شوند، باید از انگور‌هایی که پوست نازکی دارند، استفاده کنند. خوردن انگور با هسته می‌تواند باعث یبوست شود. انگوری که پوست نازک دارد و بدون هسته است، ملین خوبی محسوب می‌شود.

    نوشیدن آب پس از مصرف انگور ممنوع است

    انگور عسگری

    این متخصص طب سنتی افزود: نوشیدن آب پس از استفاده از انگور مضر است و می‌تواند حالت تهوع و استفراغ را به همراه داشته باشد، بنابراین اشخاصی که با خوردن انگور احساس تشنگی می‌کنند، می‌توانند مقدار کمی شربت سکنجبین بنوشند.

    ایلخانی تاکید کرد: زنانی که معده‌های آن‌ها رطوبت دارد و طبعشان بلغم (سرد و تر) است می‌توانند همراه انگور مقداری پودر رازیانه میل کنند تا به نفخ ناشی از مصرف انگور دچار نشوند. همچنین استفاده از پودر زیره سیاه همراه انگور برای آقایانی که معده‌های آن‌ها رطوبت دارد و مزاجشان بلغم بوده، ضروری است.

    او تصریح کرد: بهترین زمان مصرف انگور بین ۲ وعده غذایی و حدود سه ساعت پس از غذا خوردن است، بنابراین افراد باید از مصرف انگور در ابتدای غذا یا بلافاصله پس از خوردن آن خودداری کنند.

    این متخصص طب سنتی گفت: انگور خشک شده (کشمش یا مویز) خاصیت خون‌سازی بیشتری نسبت به انگور دارد؛ بنابراین به طور مثال اثر خون‌سازی ۵۰ گرم کشمش یا مویز به مراتب بیشتر از ۵۰ گرم انگور است.

    ایلخانی یادآوری کرد: زیاده روی در مصرف انگور می‌تواند خاصیت چاق‌کنندگی داشته باشد؛ بنابراین مبتلایان به اضافه وزن و چاقی که قصد دارند وزن خود را کاهش دهند، باید در استفاده از این میوه اعتدال را رعایت کنند. مبتلایان به دیابت هم باید در مصرف انگور احتیاط کرده و طبق نظر پزشک خود، مقدار مصرفشان را تنظیم کنند.

    88492747

    88830950

    info@bornanews.ir

    تهران – خیابان شهید مطهری – خیابان فجر – خیابان نظری – انتهای خیابان دلفان – نبش اتوبان مدرس – پلاک 50

    تمام حقوق برای خبرگزاری برنا محفوظ است. استفاده از مطالب با ذکر منبع آزاد است.

    کمتر از 2 ساعت

    از 8 الی 21

    نقد و کارت خوان

    بالای 100 هزار تومان

    انگور عسگری

    سوپرمارکت آنلاین رادیکالا با هدف خلق یک تجربه خرید اینترنتی سوپرمارکتی در حوزه کالاهای زود مصرف، از سال ۱۳۹۶ آغاز به فعالیت کرده است. در رادیکالا تمام محصولات دارای تخفیف هستند و همواره کالاهای ارزان‌تری نسبت به سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای موجود است. با این وجود تخفیف‌های وقت خرید را هیچوقت از دست ندهید. میوه و سبزیجات تازه، کالاهای اساسی از جمله برنج، روغن، قند و شکر و لبنیات با قیمت مناسب در دسترس هستند. گوشت تازه و مرغ تازه با تاریخ روز برای مشتریان عزیز ارسال می‌شود. در این روزهایی که به دلیل کرونا رعایت موارد بهداشتی لازم است، مواد ضدعفونی‌کننده و بهداشتی را می‌توانید از رادیکالا سفارش دهید و با رعایت نکات بهداشتی، تحویل بگیرید. تمام سفارش‌های رادیکالا کمتر از ۲ ساعت برای مشتریان عزیز ارسال می‌شود. در صورت نیاز به راهنمایی و یا حل مشکلات احتمالی با مرکز پشتیبانی رادیکالا تماس بگیرید.

    شما می توانید تنها با وارد کردن شماره موبایل خود و دریافت کد ورود،
    وارد حساب کاربری خود شده و یا عضو شوید. همچنین می توانید با وارد کردن ایمیل کاربری خود وارد حساب کاربری خود شوید .

    روغن دانه‌ی انگور، سرشار از آنتی‌اکسیدان است و به سلامت پوست و مو کمک می‌کند. از این روغن در محصولات آرایشی مانند کرم صورت یا سرم ترمیمی شب، استفاده می‌شود.

    انگورهای در ایران دارای رنگ، شکل و طعم‌های متفاوتی است و در بسیاری از شهرهای این کشور انواع انگورها به رنگ‌های سرخ، سبز، زرد و سیاه می‌روید و هرکدام مزه و شکلی متفاوت دارند.

    انگور عسگری
    انگور عسگری
    0

    دوره مقدماتی php

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *