آیا قهوه برای معده درد ضرر دارد

دوره مقدماتی php
آیا قهوه برای معده درد ضرر دارد
آیا قهوه برای معده درد ضرر دارد

بیش‌تر کسانی که قهوه می‌نوشند، تعصب خاصی نسبت به این نوشیدنی پیدا می‌کنند. این روزها صاحب‌نظر بودن درباره‌ی قهوه کاملا به یکی از الگوهای رفتاری تبدیل شده است. قهوه را، با گونه‌های بسیار متفاوت و دستورالعمل‌های تهیه‌ی بسیار متفاوت‌اش، نمی‌توان دوست نداشت.

آیا قهوه برای معده درد ضرر دارد

 

حتما شما هم این گفته‌ی قدیمی را شنیده‌اید که “‌مقدار زیادی از یک چیز خوب هم برای‌تان بد است.‌” قهوه یک نوشیدنی بسیار خوشمزه و خارق‌العاده‌ای است که جنبه‌های منفی زیادی نیز با خود به همراه دارد.

اگر لحظه‌ای علاقه و تعصب‌تان را درباره‌ی قهوه کنار بگذارید، می‌توانید عوارض جانبی و مضرات قهوه را که تا پایان این مقاله به آن‌ها اشاره می‌کنید، به صورت منتقدانه مورد بررسی قرار دهید.

حتی اگر فکر می‌کنید همه چیز را درباره‌ی قهوه می‌دانید، ممکن است با مطالعه‌ی این مقاله چیزهای بیش‌تری از اشکالات بالقوه‌ی مصرف این نوشیدنی دستگیرتان شود با ما همراه باشید تا مضرات قهوه و ۱۵ عارضه‌ جانبی قهوه را بدانید.

در این بخش به برخی دلایل اشاره می‌کنیم که نوشیدن قهوه باعث به هم ریختن سبک زندگی‌تان می‌شود:

دوره مقدماتی php

این مسئله واقعا حقیقت دارد. آیا شما هم سال‌ها است بعد از نوشیدن اسپرسو یک فنجان چای می‌نوشید؟ بهتر است به هات چاکلت (شکلات داغ) یا شاید هم کافه موکا روی بیاورید. ولی احتمالا قهوه به شما اجازه نخواهد داد به نوشیدنی‌های دیگر فکر کنید.

ب. قهوه به بخش مهمی از زندگی‌تان تبدیل می‌شود که بدون آن نمی‌توانید کارکرد مناسبی داشته باشید.

احتمالا تا وقتی اولین فنجان قهوه‌تان را تمام نکنید، صبح‌ها برای‌تان پر انرژی و دوست داشتنی نیستند. (این مسئله شاید به وضعیتی منجر شود که برای توقف خروپف و مشکلات ناشی از آپنه‌ی خواب فقط به قهوه متکی شوید!)

سریع باش دیگر! آیا می‌خواهی برای شاهزاده قهوه‌ی سفارشی ببری! یک فنجان قهوه می‌خواهی، یا یک دسر کم‌چرب با شیر سویا و طعم استوایی؟ (البته این اتفاقات شاید در ایران رخ دهد، زیرا شاید ایرانی‌ها به قهوه  این‌چنین اعتیاد نداشته باشند.)

آن‌چنان به دم کردن آهسته‌ی قهوه‌ی عربیکای خانگی‌تان عادت کرده‌اید که حتی نمی‌توانید تصور کنید سایر افراد بتوانند قهوه‌های معمولی و مسخره‌ای را که در بوفه‌ی محل کارتان درست می‌کنند، با لذت بنوشند. (البته شاید این مسئله نیز آن‌چنان شامل حال ایرانی‌ها نشود.)

وقتی غرق در دنیای قهوه شوید، می‌فهمید مثلا “‌cupping : مزه کردن قهوه‌های مختلف‌”‌ چیست، ” microlot: مرغوب‌ترین انواع قهوه‌”‌ چیست، و ‌از اصطلاحاتی نظیر “‌قهوه‌ی تخم‌ مرغی‌”‌ سر در می‌آورید، و مثلا فرق قهوه‌های مختلف را به راحتی درک می‌کنید.

نوشیدن قهوه‌های آماده در مغازه‌ها دیگر به شما مزه نمی‌دهد. اگر قهوه‌تان گران‌ قیمت، ارگانیک، مرغوب، و ویژه نباشد، شما به آن لب نمی‌زنید!

این‌هایی که گفته شد، عوارض جانبی واقعا نامطلوبی در سبک زندگی‌تان بودند. ولی در ادامه به برخی عوارض جانبی مصرف قهوه بر سلامتی‌تان خواهیم پرداخت.

چنان‌چه بخواهیم دیگر به صورت جدی (بدون شوخی) درباره‌ی مضرات قهوه سخن بگوییم، باید اعتراف کنیم متاسفانه این نوشیدنی محبوب عوارض جانبی نامطلوبی برای‌تان به همراه دارد. مضرات نوشیدن قهوه به روییدن زگیل روی زبان یا کهیر زدن بدن‌تان محدود نمی‌شود، بلکه عوارض جانبی آن واقعا جدی و خطرناک هستند.

در ادامه به برخی عوارض جانبی نوشیدن قهوه اشاره می‌کنیم که لازم است از آن‌ها آگاهی داشته باشید:

این یک حقیقت علمی و مستند است: کافئین فشار خون‌تان را افزایش می‌دهد. با وجود این، آیا می‌دانستید افزایش فشار خون به دلیل مقاومت عروق ایجاد می‌شود، و نه به دلیل افزایش ضربان قلب یا گردش خون؟

یعنی این‌که کافئین باعث می‌شود قلب‌تان مجبور می‌شود برای فرستادن خون به تمام نقاط بدن بیش‌تر کار کند.

بالا بودن فشار خون یکی از عوامل خطر شایع برای بیماری قلبی و عروقی است. تقریبا ۷۰ میلیون فرد بزرگسال آمریکایی (۲۹ درصد از جمعیت این کشور) از فشار خون بالا رنج می‌برند. اگر شما هم دچار فشار خون بالا هستید، بهتر است بدانید مصرف قهوه مشکل‌تان را وخیم‌تر می‌کند.

قهوه اساسا قلب‌تان را مجبور می‌کند، برای فرستادن اکسیژن و مواد غذایی به تمام نقاط بدن، دو برابر حد معمول کار کند. شاید برای آن‌هایی که دچار فشار خون بالا هستند، وقت آن رسیده باشد تا مصرف قهوه را ترک کنند.

قهوه تولید اسید را افزایش می‌دهد؛ به ویژه اسید هیدروکلریک و اسید معده. هر دوی این اسیدها برای تجزیه‌ی مواد غذایی موجود در معده ضروری هستند. با وجود این، حضور بیش از اندازه‌ی اسید در معده باعث ایجاد برخی مشکلات می‌شود.

اسید اضافی می‌تواند دیواره‌های معده را بخورد (و باعث زخم معده شود)، یا ممکن است احتمال بازگشت اسید به مری (رفلاکس معده) را افزایش دهد.

این مشکلات به ویژه هنگامی بیش‌تر می‌شوند که با شروع روز، قهوه اولین چیزی باشد که وارد معده‌تان می‌کنید؛ در این شرایط، چیز دیگری در معده‌تان وجود ندارد که بتواند تاثیرات اسید را کاهش دهد.

البته مسئله‌ی عجیب و غریب این‌جا است که خودِ کافئین در این میان، مقصر نیست؛ طبق نتایج یک مطالعه، به احتمال زیاد بو دادن (رست کردن) دانه‌های قهوه مقصر اصلی افزایش ترشح اسید معده است.

این مطالعه نشان داد، مردانی که به طور مرتب قهوه‌ی بدون کافئین مصرف می‌کردند نسبت به مردانی که از مکمل‌های کافئین‌دار غیر قهوه استفاده می‌کردند، اسید معده‌ی بیش‌تری داشتند.

آیا شما نیز نگران افزایش اسید معده‌تان هستید؟ پس باید قهوه‌تان را بعد از غذا و با شکم پر نوش جان کنید، یا هنگام نوشیدن قهوه میزان مصرف مواد غذایی را که باعث افزایش ترشح اسید معده می‌شوند، کاهش دهید.

همه‌ی آدم‌هایی که قهوه می‌نوشند دچار مشکلات گوارشی یا غرغر شکم نمی‌شوند، ولی بیش‌تر آدم‌های مبتلا به سندرم روده‌ی تحریک پذیر، کولیت زخمی، ورم معده، زخم معده پپتیک، و بیماری کرون با مصرف قهوه متوجه می‌شوند دستگاه گوارش‌تان تحریک و مشکلات معده / گوارشی‌شان وخیم‌تر می‌شود.

کم‌کم متوجه خواهید شد، با نوشیدن قهوه تولید اسید در معده‌تان افزایش می‌یابد. این افزایش در ترشح اسید باعث ضعیف شدن دیواره‌ی معده می‌شود، و آن را در برابر باکتری‌ها (نظیر هلیکوباکتر پیلوری، عامل زخم معده) و تخریب بافت معده به وسیله‌ی آن‌ها آسیب پذیر می‌کند.

و این تاثیرات فقط به معده‌تان محدود نمی‌شوند! قهوه هم‌چنین می‌تواند روده‌ی کوچک را تحریک کند، و باعث ایجاد گرفتگی معده، اسپاسم‌های شکمی، ابتلا به یبوست و اسهال متناوب – وضعیتی به که سندرم روده‌ی تحریک پذیر معروف است – می‌شود. خوشبختانه این‌ها جزء عوارض جانبی نادر مصرف کافئین به شمار می‌روند.

آیا تاکنون بعد از نوشیدن قهوه در قفسه‌ی سینه‌تان احساس سوزش و درد شدید کرده‌اید؟ هم‌چنین آیا احساس کرده‌اید بالای معده‌تان (وسط قفسه‌ی سینه) آتش گرفته است؟ در این صورت، بهتر است بدانید قهوه مقصر ایجاد رفلاکس معده یا سوزش سر معده است.

کافئین دریچه (اسفنکتر) پایین مری را شل می‌کند؛ این اسفنکتر دارای ماهیچه‌ای است که بعد از انتقال غذا از مری به معده، از بازگشت دوباره‌ی آن به مری جلوگیری می‌کند. وقتی این اسفنکتر شل شود، به غذاها و اسید اجازه می‌دهد به مری برگردند؛ به این ترتیب، اسید بافت بدون محافظ دیواره‌ی مری را می‌سوزاند.

قهوه تنها نوشیدنی نیست که می‌تواند باعث سوزش سر معده و رفلاکس اسید شود – نوشابه‌های گازدار کافئین‌دار و چای هم در این میان مقصر هستند. با این حال، اگر شما هم از درد و سوزش سر معده‌تان رنج می‌برید، شاید زمان‌اش فرا رسیده باشد که به بدن‌تان استراحت دهد و برای یکی دو هفته‌ای مصرف قهوه / کافئین را متوقف کنید.

همه می‌دانیم قهوه می‌تواند ما را بیدار و هوشیار نگه دارد، ولی آیا می‌دانید چگونه؟

قهوه در حقیقت باعث نمی‌شود انرژی بیش‌تری در بدن‌تان تولید شود؛ در عوض، بخش‌هایی از مغز را که باعث ثبت خستگی می‌شوند، از کار می‌اندازد.

قهوه گیرنده‌های موجود در مغز را که دارای قابلیت شناسایی آدنوزین هستند، بی اثر می‌کند؛ آدنوزین ماده‌ی شیمیایی است که پیام‌های خستگی را به مغز ارسال می‌کند. قهوه با خاموش کردن گیرنده‌های آدنوزین، مغزتان را فریب می‌دهد، و شما احساس می‌کنید هوشیارتر، بیدار، و متمرکزتر از حد معمول هستید.

انسداد گیرنده‌های آدنوزین شما را هوشیار و بیدار نگه می‌دارد، ولی وای بر زمانی که اثر کافئین از بین برود! از آن‌جا که این گیرنده‌های آدنوزین از کار افتاده‌اند، با از بین رفتن اثر کافئین و به کار افتادن مجددشان، آن‌ها حساس‌تر از قبل می‌شوند. از این رو، احساس خستگی شدیدی خواهید نمود.

آیا قهوه برای معده درد ضرر دارد

 

الف. اضطراب
ب. هراس
پ. عصبانیت
ت. تحریک پذیری
ث. خواب آلودگی

هر وقت وسوسه شدید در مصرف قهوه زیاده‌روی کنید، این مطالب را به خاطر بیاورید!

همه‌ می‌دانیم هنگامی که به طور مرتب قهوه می‌نوشید، چه اتفاقی می‌افتد: مجبور می‌شوید برای تجربه‌ی تاثیر اولیه هر روز بیش‌تر و بیش‌تر قهوه مصرف کنید.

کافئین به اندازه‌ی نیکوتین و مواد مخدر اعتیادآور است، و تاثیر مشابه‌ای بر بدن‌تان می‌گذارد؛ یعنی مهم نیست چه‌قدر قهوه می‌نوشید، شما هرگز حس اولیه‌ی مصرف کافئین را بار دیگر تجربه‌ نخواهید کرد.

هر چه بیش‌تر قهوه می‌نوشید، برای رسیدن به همان تاثیر اولیه به نوشیدن قهوه‌ی بیش‌تری نیاز پیدا خواهید کرد. به همین دلیل هم بسیاری از معتادین به قهوه در آمریکا، از قهوه‌ی آمریکایی ملایم به کاپوچینو و اسپرسو روی می‌آورند. ولی برای معتادین به اسپرسو، گزینه‌های اندکی وجود دارد – گزینه‌ای نظیر قهوه تا سر حد مرگ (که همان‌طور که از نام‌اش پیدا است، قوی‌ترین قهوه‌ی جهان است).

کافئین نه تنها به سختی تاثیر اولیه‌اش را روی‌تان می‌گذارد، بلکه هم‌زمان با بالا بردن تحمل، باعث ایجاد وابستگی نیز می‌شود. چنان‌چه مصرف قهوه را متوقف کنید، شما را به لرزه می‌اندازد و دچار سردرد و دیگر مشکلات می‌کند.

یکی از قابل توجه‌ترین نمونه‌های تاثیر قهوه بر جذب مواد مغذی، تاثیر آن بر جذب کلسیم است. قهوه اساسا در قابلیت بدن‌تان در جذب کلسیم اختلال ایجاد می‌کند، و از رسیدن آن به استخوان‌ها جلوگیری می‌نماید.

مصرف بیش‌ از اندازه‌ی کافئین می تواند به نازکی و پوکی استخوان منجر شود. (آن‌هایی که از مکمل‌های قهوه‌ی سبز استفاده می‌کنند نیز ممکن است دچار همین عارضه‌ی جانبی بشوند.)

البته، اگر منصفانه به این قضیه بنگریم، باید اعتراف کنیم افزایش چربی به خودی خود جزء عوارض جانبی قهوه محسوب نمی‌شود. از طرفی، نوشیدن قهوه‌ی تلخ واقعا می‌تواند به کاهش وزن کمک کند، و انرژی‌تان را در باشگاه ورزشی افزایش دهد.

با وجود این، چند درصد از آدم‌ها واقعا فقط قهوه‌ی تلخ می‌نوشند و از آن لذت می‌برند؟ اکثریت زیادی از آدم‌ها به قهوه‌شان شیر، شکر، یا هر دوی این‌ها را اضافه می‌کنند.

در همان حین که می‌خواهید بین خامه، شیر پر چرب، طعم دهنده‌های پر از قند، و خامه‌ی زده شده برای افزودن در قهوه‌تان یکی را انتخاب کنید، به خودتان می‌آیید و می‌بینید فقط به همراه یک فنجان قهوه، بیش از ۵۰۰ کالری وارد بدن‌تان کرده‌اید. فقط کافی است روزی دو الی سه فنجان از این جور قهوه‌ها بنوشید، تا با مقدار زیاد کالری مواجه شوید.

البته فقط گفتن‌اش آسان است، ولی اگر می‌خواهید قهوه‌ی سالم مصرف کنید، باید آن را کاملا ساده مصرف نمایید. هر چند، مصرف قهوه‌ی ساده کمی آزاردهنده و سخت است.

این مورد مانند یک شمشیر دو لبه است. بسیاری از آدم‌ها برای آن‌که معده‌شان بتواند به طور منظم و خوب کار کند، به قهوه وابسته هستند، زیرا قهوه باعث تحریک حرکات لوله‌ی گوارش – یا انقباض ماهیچه‌ی روده می‌شود و به دفع مواد زائد (مدفوع) کمک می‌کند.

قهوه با تحریک حرکات لوله‌ی گوارش به تخلیه‌ی دستگاه گوارش و حذف مواد زائد از بدن کمک می‌نماید.

هر چند، این مسئله خالی از اشکال نیست. نخست این‌که، ممکن است بدن‌تان برای تحریک فعالیت ماهیچه‌ی روده به کافئین وابسته شود؛ یعنی این‌که بدون کمک کافئین قادر نباشد به خوبی مواد زائد را از بدن خارج کند.

کافئین هم‌چنین مانند‌ یک داروی ادرارآور عمل می‌کند، و باعث تخلیه‌ی آب از بدن‌تان می‌شود – آب مایعی است که برای حفظ سلامتی بدن بسیار مهم و ضروری است. نکته‌ی بدتر این‌که، بسیاری از مواد غذایی که از روده‌تان خارج می‌شوند، به دلیل تاثیر منفی کافئین به خوبی هضم نمی‌شوند. یعنی در نهایت، آن‌چه قهوه برای‌تان به ارمغان می‌آورد این است که مواد مغذی ضروری بدن بدون هضم و جذب کامل از بدن خارج می‌شوند.

به همه‌ی این‌ها باید افزایش خطر تحریک / التهاب بدن را نیز بیفزایید؛ بنابراین بهتر است قبل از نوشیدن قهوه کمی به تمام این مسائل فکر کنید.

مصرف قهوه برای دستگاه گوارش یک فرد نرمال و سالم نمی‌تواند دردسری ایجاد کند. ولی اگر مبتلا به اختلالات گوارشی (نظیر سندرم روده‌ی تحریک پذیر، ورم معده، بیماری کرون، و غیره) هستید، توصیه می‌شود قبل از آن‌که تصمیم بگیرید در دام قهوه بیفتید، به پزشک مراجعه کنید.

در ادامه‌ی این مقاله، به برخی عوارض جانبی جزئی مصرف قهوه و کافئین اشاره می‌کنیم:

۱۰. قهوه، در صورت مصرف بیش از اندازه، ممکن است خطر ابتلا به نقرس را افزایش دهد.

۱۱. افراد بین ۱۸ تا ۴۵ سال که قهوه می‌نوشند نسبت به سایرین، بیش‌تر در معرض خطر ابتلا به فشار خون خفیف قرار دارند؛ و همین عامل به صورت بالقوه احتمال ابتلای آن‌ها را به اختلالات قلبی و عروقی افزایش می‌دهد.

۱۲. طبق نتایج یک مطالعه، زنانی که روزانه بیش از ۲۵۰ میلی‌گرم کافئین مصرف می‌کنند در مقایسه با زنانی که اصلا قهوه نمی‌نوشند، تا ۱۵۰ درصد بیش‌تر در معرض خطر ابتلا به بیماری فیبروسیستی پستان قرار می‌گیرند. اگر مصرف کافئین تا بیش‌ از ۵۰۰ میلی‌گرم در روز افزایش یابد، احتمال ابتلا به بیماری فیبروسیستی پستان نیز تا ۲۳۰ درصد بالاتر می‌رود.

۱۳. طبق نتایج مطالعه‌ای در دانشگاه آلاباما، زنانی که مقدار زیادی قهوه می‌نوشند تا ۷۰ درصد بیش‌تر از سایرین در معرض ابتلا به بی اختیاری ادرار و نشت ادرار از مثانه قرار می‌گیرند.

۱۴. سردرد فقط به وسیله‌ی ترک قهوه ایجاد نمی‌شود، بلکه هم‌چنین می‌تواند نتیجه‌ی مصرف بیش از اندازه‌ی کافئین نیز باشد.

هم‌چنین مصرف حداقل دو نوشیدنی کافئین‌دار توسط زن و مرد، یک روز پیش از رابطه‌ی جنسی، خطر سقط جنین خود به خودی را افزایش می‌دهد. مطالعات نشان می‌دهند، مصرف کافئین توسط مرد پیش از رابطه‌ی جنسی شدیدا با از دست رفتن طبیعی محصول لقاح در رحم زن در ارتباط است. دانشمندان بر همین اساس نتیجه گرفتند، مصرف کافئین توسط زن و مرد پیش از عمل لقاح مستقیما با از دست رفتن محصول آن در ارتباط است.

مصرف قهوه تاثیرات منفی زیادی برای سلامتی به همراه دارد؛ تا حدی که تقریبا به نظر می‌رسد معایب آن بیش‌تر از فوایدش باشند.

بنابراین، اکنون وقت‌اش رسیده است به این پرسش پاسخ دهید: “‌آیا قهوه برای‌تان مضر است؟‌” آیا عوارض جانبی قهوه می‌توانند باعث شوند مصرف آن را ترک کنید، یا می‌توانید بی توجه به این عوارض به نوشیدن قهوه ادامه دهید؟

آیا قهوه برای معده درد ضرر دارد

 

 

برای مطالعه، محققان سلول های انسانی که ترشح اسید معده را تنظیم می کنند در معرض انواع مختلف قهوه قرار دادند:- رگولار کافی (قهوه معمولی که پایه همه قهوه ها)regular – قهوه برشته شده تیره dark-roast – قهوه ملایم/سبک mild- قهوه بدون کافئین decaffeinated ( Decaf)- قهوه کم اسید low-acidآن ها متوجه شدند که مقادیر ترکیبات متفاوت قهوه های بوداده یا برشته شده مختلف وجود دارد که باعث تولید مقادیر متفاوت اسید در معده می شوند. مجرمان اصلی این تفاوت، کافئین caffeine و دو ترکیب گیاهی متفاوت به نام کاتکول (catechols) و ان آلکانولی – پنج هیدروکسی تریپتامید (N-alkanoly-5-hydroxytryptamides) بوده اند. همچنین متوجه شدند، ترکیب دیگری به نام ان-متیل پیریدینیوم (N-methylpyridinium یا NMP)، تاثیر معکوس دارد. NMP زمانی تولید می شود که دانه های قهوه بوداده و برشته شوند، و هر چه زمان بودادن قهوه بیشتر شود، میزان NMP موجود در آن بیشتر خواهد شد.قهوه برشته شده تیره/سیاه dark-roasted coffees نسبت به قهوه برشته شده سبک light-roasted coffees میتواند تا دو برابر حاوی ترکیب دوست داشتنی NMP برای معده باشد. با این حال، میزان این ترکیب بستگی زیادی به نوع دانه قهوه دارد. همچنین این تحقیق نشان داد که، دلیل راحت تر بودن معده با مصرف قهوه هایی که با عنوان قهوه کم اسید به فروش می رسند، به این دلیل است که حاوی ترکیباتی هستند که باعث می شوند اسید معده کمتر ترشح شود، ولی شاید به دلایل دیگر مایل به مصرف آن ها نباشید زیرا تولیدکنندگان این قهوه ها معمولا لوبیای قهوه خام را قبل از بودادن تحت بخار یا سایر حلال های شیمیایی مانند اتیل استات (ethyl acetate) و دی کروم متان (dichloromethane) قرار می دهند.بنابراین اگر می خواهید از نوشیدن قهوه لذت ببرید، ولی نمی خواهید خودتان را در معرض حلال های شیمیایی قرار دهید، بهترین روش این است که اول قهوه تیره/سیاه dark-roasted coffees را امتحان کنید. دنبال نام جغرافیایی تولید کننده قهوه باشیدبرخی شرکت های تولیدکننده قهوه صریح هستند و محصولات شان را با برچسب قهوه تیره/سیاه dark-roasted coffees و یا قهوه ملایم medium-roasted coffees عرضه می کنند. دیگر شرکت ها از اصطلاحاتی برای توصیف میزان برشته /بوداده شدن قهوه استفاده می کنند و اغلب شرکت ها بدون نام و مکان جغرافیایی هستند. قهوه های نسبتا برشته شده ملایم Medium-dark roasts شامل:- قهوه وینی (شهر وین، پایتخت اتریش) Viennese Coffee- قهوه شهر کامل Full City Coffee- قهوه فرانسوی سبک   Light French Coffee- قهوه قاره ای  Conditional Coffee- قهوه بعد از شام after-dinner Coffee-قهوه اروپایی European Coffeeمی باشد. سطح بعدی شامل:- فرانسوی French – اسپرسو Espresso – ایتالیایی Italian – ترک Turkish – نئو پولیتن Neopolitan- اسپانیایی Spanish  قرار دارند. این دو مورد آخر مدت زمانی طولانی با دمای بالا بوداده شده اند که اغلب مزه سوختگی یا نیمسوز می دهند.یکی دیگر از مزایای نوشیدن قهوه هایی که بیشتر بوداده شده اند این است که کافئین کمتری دارند که می تواند باعث تحریک معده شود. ولی اگر کافئین معده شما را تحریک می کند دنبال قهوه های خیلی بوداده شده بدون کافئین dark-roasted decaf باشید.به رنگ قهوه توجه کنیدرنگ دانه های قهوه سبز است و زمانی که بوداده یا برشته شوند به رنگ قهوه ای در می آیند و هر چه بیشتر بوداده شوند تیره تر می شوند تا در آخرین حد به رنگ سیاه در می آیند. اگر از جایی خرید می کنید که قبل از خرید به شما اجازه می دهد دانه های قهوه را ببینید می توانید با دیدن تشخیص دهید که کدام یک در حد متوسط بوداده شده medium و کدام یک زیاد بو داده شده است darkبهترین ها را انتخاب کنیدوقتی در حال خرید قهوه بی ضرر برای معده تان هستید به خاطر داشته باشید که گواهی ارگانیک certified-organic coffee (پرورش بدون آفت کش) ، گواهی Fair Trade Certified coffee ( تولید شده توسط کشاورزان کشورهای در حال توسعه که هزینه های بالاتری برای محصولاتشان پرداخت می کنند) داشته باشند. قهوه هایی که در سایه رشد کرده اند shade-grown یا قهوه هایی که از جنگل برداشت شده اند و کاملا ارگانیک هستند و به عنوان زیستگاه پرندگان بومی شناخته می شوند، که دارای گواهی Bird Friendly coffees می باشند. نه تنها این گواهی نامه ها برای سیاره ما بهتر است بلکه نشان دهنده میزان بالاتر آنتی اکسیدان های موجود در قهوه می باشند.

زخم معده همانطور که از اسم آن پیداست زخمی است که در معده ایجاد می شود همچنین زخم معده قسمت بالایی روده کوچک را تحت تاثیر قرار می دهد. ناراحتی در ناحیه شکم ، به دنبال نفخ و از دست دادن اشتها از علائم شایع زخم معده هستند. فرض رایج این است که نوشیدنی های کافئین دار مانند قهوه باعث زخم در دستگاه گوارش می شوند. در این مقاله به بررسی ارتباط میان نوشیدن قهوه و بروز زخم معده می پردازیم.


آیا نوشیدن قهوه باعث زخم معده می شود؟

 

آیا نوشیدن قهوه منجر به شکل گیری زخم در معده می گردد؟ قطعا خیر! در اکثر موارد عفونت به باکتری هلیکوباکتر پیلوری نسبت داده شده است که منجر به بروز زخم معده می گردد. درصد کمی از زخم معده ها در اثر سیگار کشیدن و مصرف داروهایی نظیر ایبوپروفن ایجاد می گردد. با این حال اینکه قهوه در بروز زخم معده نقش دارد یا خیر یک موضوع قابل رسیدگی است. قهوه اسیدی است اما این بدان معنا نیست که به توسعه زخم معده کمک می کند. در واقع مصرف مواد غذایی بسیار اسیدی مانع بروز و گسترش زخم در معده و روده می شوند.

پیش از این استرس و رژیم غذایی ( غذاهای ادویه دار ، غذاهای اسیدی و نوشابه از جمله قهوه ) تصور می شد که در بروز زخم معده نقش دارند. با این حال ثابت شد که این ادعا نادرست است. بسیاری از پژوهش ها ثابت کرد که در اکثر موارد زخم معده در اثر وجود باکتری هلیکوباکتر رخ می دهد و این در حالی است که در سایر موارد به علت اختلالات روده و عادات ناسالم نظیر سیگار کشیدن فرد به این مشکل دچار می گردد.

آیا قهوه برای معده درد ضرر دارد

 

قهوه حاوی طیف گسترده ای از ترکیبات از جمله کاتکول و کافئین است که باعث تحریک معده و تولید اسید معده می گردد. پس از بررسی مواد تشکیل دهنده موجود در قهوه مشاهده شد که مواد غذایی و آشامیدنی مواد شیمیایی اسیدی دارند که می تواند سوزش سر دل را تشدید کند اما مصرف آن قطعا در توسعه زخم معده نقشی ندارد.

آیا نوشیدن قهوه باعث بدتر شدن زخم معده می شود؟

به احتمال زیاد نوشیدن قهوه زخم معده را بدتر می کند. نمی توان فراموش کرد که قهوه در درجه اول یک نوشیدنی اسیدی است و یک محرک برای معده بشمار می آید. مصرف بیش از حد قهوه به احتمال زیاد باعث ترشح بیش از حد اسید معده شده که اسید معده به سمت گلو حرکت می کند و سوزش آن را منجر می شود. برای برخی بخصوص کسانیکه به کافئین حساس هستند فقط یک فنجان قهوه می تواند علائم اسیدیته معده را بروز دهد. از این رو مصرف قهوه به احتمال زیاد به افزایش تولید اسید معده که در نهایت ممکن است درد همراه با زخم معده را تشدید کند منجر می شود. پس بعنوان زخم چون در معرض اسید معده قرار دارد بدون شک درد تشدید می شود.

با توجه به سطح بالای اسید موجود در قهوه اغلبا توصیه می شود که هنگامی که مبتلا به زخم معده هستید از مصرف این نوشیدنی خودداری نمایید. زمانیکه شما مبتلا به زخم معده می شوید علاوه بر پرهیز در مصرف قهوه باید یک رژیم غذایی سالم را دنبال کنید و مصرف داروهایی را که باعث ترشح اسید معده می شوند به حداقل برسانید. بنابراین قطع صرف قهوه بطور موقت باعث بهبود زخم معده می شود.

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت مه شو است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلا مانع است.

 

کافئین و عملکرد دستگاه گوارش

 

سوء هاضمه را می توان به عنوان هضم دردناک یا مشکل غذا تعریف نمود که ممکن است با عوارضی مانند حالت تهوع و استفراغ، سوزش سردل، نفخ، و ناراحتی معده همراه باشد. مشکلات گوارشی ممکن است علتی قابل شناسایی، نظیر عفونت باکتریایی یا ویروسی، زخم معده، بیماری کیسه صفرا یا کبد داشته باشند. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد سوء هاضمه ممکن است با تحرک غیرطبیعی دستگاه گوارش فوقانی مرتبط باشد. مشکلات معده همچنین ممکن است واکنشی به استرس باشد. عوامل غذایی، شامل قهوه و کافئین، اغلب با این شکایتهای بیماران مرتبط هستند؛ با این حال، شواهد علمی حاکی از تاثیر کافئین در بروز این عوارض وجود ندارد.

تمامی تحقیقاتی که تا به حال انجام شده اند، تنها به بررسی قهوه پرداخته و کافئین به تنهایی را نادیده گرفته اند. ظاهرا، ارتباطی میان عوارض دستگاه گوارش و مصرف قهوه وجود ندارد. در تحقیق دیگری که در انگلستان بر روی 8407 فرد بزرگسال صورت گرفت، مشخص شد که ارتباط چشمگیری بین وجود هلیکوباکتر پیلوری و سوء هاضمه وجود دارد، اما در این میان، مصرف قهوه بی تاثیر است. با این حال، چنین در نظر گرفته شد که دلیل التهاب احتمالی معده، کافئین نیست، بلکه به نظر می رسد این عارضه با سایر ترکیبات خاص قهوه مرتبط باشد که برخی از آنها شناخته شده اند.

ریفلاکس دستگاه گوارش یا بازگشت اسید به مری (GORD ) به جریان معکوس اسید از معده به مری اشاره می کند. زمانی که مقادیر اضافی اسید به سمت مری بازگشت می کند، افراد دچار سوزش سردل می شوند، که به عنوان سوءهاضمه اسیدی نیز شناخته می شود. در فراتحلیلی که اخیرا به بررسی 15 تحقیق موردی صورت گرفت و در دسامبر 2012 منتشر شد، ارتباط قابل توجهی میان خطر بروز GORD و مصرف قهوه یافت نشد.

زخم معده (PUD ) به زخم های بازی اشاره می کند که در جدار داخلی معده و بخش بالایی روده کوچک با نام دوازدهه ایجاد می شوند. دلیل این ضایعه التهاب مزمن بوده و اغلب به عفونت، استفاده مکرر از مسکن هایی نظیر آسپیرین، ایبوپروفن یا داروهای غیراستروئیدی ضدالتهابی دیگر (NSAIDs ) مرتبط می شود. زخم معده می تواند دلیل ژنتیکی نیز داشته باشد. شایع ترین عارضه این بیماری درد در ناحیه شکم است. مطالعات علمی صورت گرفته تاکنون ارتباطی را میان مصرف قهوه و احتمال بروز زخم در ناحیه دوازدهه نشان نمی دهند. در آخرین تحقیق انجام شده، 5451 مصرف کننده قهوه ژاپنی با 2562 فرد غیرمصرف کننده مقایسه شدند. محققان ارتباطی را بین مصرف قهوه و زخم معده یا زخم در ناحیه دوازدهه پیدا نکردند.

آیا قهوه برای معده درد ضرر دارد

 

رئوس کلی

 

مطالعات انجام شده تاکنون نشان می دهند که ارتباطی میان مصرف قهوه و احتمال بروز سوءهاضمه، ریفلاکس دستگاه گوارش، زخم های گوارشی، ورم معده یا سرطان معده وجود ندارد. شواهد نشان می دهند که قهوه باعث تشدید عوارض در افرادی که دچار این بیماری ها هستند، نمی شود.

تحقیقات نشان می دهد که مصرف قهوه خطر بروز زخم در ناحیه دوازدهه را افزایش نداده و تاثیری بر تعادل مایعات در روده کوچک ندارد.

شواهد حاکی از آن هستند که ارتباطی میان مصرف قهوه و اختلالات روده بزرگ، نظیر اسهال و سرطان روده بزرگ، وجود ندارد. علاوه بر این، در تحقیقات انجام شده، ارتباطی میان مصرف قهوه و ناراحتی های روده، مثل دیورتیکولیت، کولیت اولسراتیو یا بیماری کرون یافت نشده است.

تحقیقات نشان می دهند که مصرف قهوه با کاهش خطر بروز بیماری های کیسه صفرا و سرطان کبد مرتبط بوده و ممکن است به کُند کردن روند پیشرفت بیماری های مربوط به کبد کمک نماید.

شواهد موجود حاکی از آن هستند که مصرف قهوه ارتباطی با افزایش خطربروز سرطان پانکراس ندارد.

 

 

 

زخم دوازدهه

 

دوازدهه اولین بخش روده پس از معده است و همینطور که محتویات معده به سمت دوازدهه می رود تا روند گوارش ادامه یابد، به طور مرتب در مواجهه با اسید معده قرار می گیرد. دیواره دوازدهه به وسیله پوشش مخاطی در مقابل اسید معده حفظ می شود؛ با این حال، عفونت یا استفاده از داروهای خاص شامل مسکن ها و ضدالتهاب ها می توانند در روند تولید مخاط ، اختلال ایجاد کنند.

شواهد موجود ارتباطی را بین مصرف قهوه و زخم دوازدهه نشان ندادند.

ترشح مایع روده

 

مایعات برای گوارش از اهمیت زیادی برخوردار هستند چون به مواد غذایی امکان می دهند تا پیش از جذب شدن به صورت محلول تجزیه شوند. حدود 9 لیتر از شیره های گوارشی به صورت روزانه ترشح می شوند، که بیشتر آنها در طول فرایند گوارش مجددا جذب می شوند.

بعید به نظر می رسد که گوارش هر گونه غذا یا نوشیدنی خاصی تاثیر قابل توجهی بر حجم کلی مایعات ترشح شده در روده ها داشته باشد، و مدرکی نیز وجود ندارد که نشان دهد نوشیدن قهوه بر ترشح این مایعات اثر می گذارد.

قهوه و اختلالات روده بزرگ

 

حرکت دودی روده

 

حرکت دودی فرایند انقباض عضلانی در روده ها است که به حرکت غذا در طول روده کمک می کند. در برخی از افراد، قهوه می تواند باعث تحریک این حرکت شود.

شواهدی وجود ندارد که نشان دهد قهوه باعث اسهال در افراد بالغ سالم می شود و نمی توان در مورد نقش مصرف قهوه در یبوست اظهار نظر کرد، چون این مسئله به علت و شدت یبوست بستگی دارد.

سندروم روده تحریک پذیر

 

سندروم روده تجریک پذیر (IBS ) به صورت بروز اختلالات مزمن در روده تعریف می شود، اما تشخیص علت آن اغلب مشکل است. عوارضی که بیماران دچار آن می شوند، شامل حرکات غیرطبیعی روده، دل درد و نفخ است. کسانی که به IBS مبتلا نشده اند نیز ممکن است دچار این عوارض شوند.

در غربال گری صورت گرفته در جریان تحقیقی که در هلند انجام شد، مشخص شد که ارتباطی میان IBS و مصرف قهوه وجود ندارد.

در تحقیقات انجام شده در سوئد نیز مشخص شد که 63% از مبتلایان به IBS گمان می کنند که عوارض آنها به وعده های غذایی آنها، به خصوص کربوهیدرات ها و چربی ها مرتبط است. در 10% ازبیماران این دسته، قهوه با عوارض شدید نظیر سوء هاضمه و دل درد مرتبط بود.

سرطان روده بزرگ

 

به نظر می رسد که مصرف متعادل قهوه تاثیر مطلوب و اندکی(کاهشی) بر احتمال بروز سرطان روده بزرگ داشته باشد.

در چهار بررسی انجام شده در مورد تحقیقات صورت گرفته، مشخص شد که مصرف متعادل قهوه تاثیرکاهشی مطلوبی بر احتمال بروز سرطان روده بزرگ دارد.

سایر اختلالات مربوط به روده

 

اختلالات زیاد دیگری در روده روی می دهند که دلایل متعددی شامل دیورتیکولیت، و بیماری های التهابی روده دارند که دو عارضه مهم آنها بیماری کرون و کولیت زخمی هستند. مدرکی وجود ندارد که نشان دهد قهوه بر روند این اختلالات تاثیر می گذارد.

قهوه و اختلالات سایر اندام های روده

 

کیسه صفرا

 

کیسه صفرا به ذخیره صفرا می پردازد. صفرا مایعی است که در روده کوچک ترشح شده و چربی را به صورت شیرابه ای درمی آورد تا به هضم آن کمک کند. سنگ های صفرا رسوباتی هستند که در کیسه صفرا تشکیل می شوند که در موارد اندکی موجب شکم درد شدید (سنگ های صفراوی بیماری زا) می شوند که ممکن است باعث متورم شدن کیسه صفرا و بیماری کیسه صفرا شود.

دو مطالعه گروهی آینده نگرانه به طور منسجم ارتباط معکوس مصرف قهوه و احتمال بروز سنگهای صفراوی بیماری زا را نشان دادند. سایر تحقیقات حاکی از آن هستند که تاثیر قهوه ممکن است بسته به روند پیشرفت بیماری کیسه صفرا تفاوت داشته باشد.

به نظر می رسد که قهوه و کافئین موجب انقباض کیسه صفرا شده و می توانند در مراحل اول بیماری، از تبدیل شدن بلورهای کوچک به سنگ های صفراوی بزرگ جلوگیری کنند. با این حال، اگر سنگ های صفراوی بزرگ از قبل وجود داشته باشند، چنین انقباض کیسه صفرایی می تواند باعث ایجاد درد شود. شواهدی وجود دارد که نشان می دهند این اثر قهوه ناشی از کافئین موجود در آن است، اما تایید این فرضیه نیازمند انجام تحقیقات بیشتر است.

کبد

 

شواهد اپیدمیولوژیک نشان می دهند که ممکن است مصرف متعادل قهوه به کاهش احتمال بروز سرطان کبد کمک کند و با افزایش مصرف قهوه، خطر آن نیز کاهش می یابد.

در تمام تحقیقات اپیدمیولوژیک دیگری که در بیماران مبتلا به سایر بیماری های کبد صورت گرفت، تاثیر مثبت نوشیدن متعادل قهوه در کند کردن روند پیشرفت بیماری مسجّل شد.

آیا قهوه برای معده درد ضرر دارد

 

لوزالمعده

 

لوزالمعده نقش های متعددی را در سیستم گوارشی و غدد درون ریز بازی می کند. شیره لوزالمعده که از لوزالمعده ترشح می شود، حاوی آنزیم هایی است که به تجزیه چربی ها، کربوهیدرات ها و پروتئین ها در دستگاه گوارش کمک می کنند.

تحقیقات نشان می دهند که مصرف متعادل قهوه با افزایش خطر سرطان لوزالمعده ارتباطی ندارد. در بررسی انجام شده توسط صندوق جهانی تحقیقات سرطان در مورد بیش از 50 تحقیق انجام شده، مشخص شد که مصرف قهوه ارتباطی با افزایش خطر بروز سرطان لوزالمعده ندارد.

تحقیقات بیشتر نیز عدم وجود هر گونه ارتباطی را تایید کرده و برخی از این تحقیقات نشان می دهند که نوشیدن مرتب قهوه با کاهش خطر بروز سرطان لوزالمعده مرتبط است.

 

 

 

 

 

برخی از مردم بعد از نوشیدن یا خوردن غذاها و نوشیدنی‌های اسیدی و چاشنی دار، ممکن است کمی سوزش در بالای معده خود حس کنند اما در برخی دیگر این سوزشها به حدی است که تا گلوی فرد حس می‌شود. این دسته افراد دچار مشکلات خاصی هستند . دسته دوم اگر قهوه مصرف کنند ممکن است حالت رفلکس آنها تشدید شود.

 

ذات قهوه به طور طبیعی اسیدی است. این اسید طبیعی حاوی آنتی‌اکسیدان های بسیار قوی است و برای بدن بسیار مفیداند.

با این حال سیستم گوارش بسیاری از مردم نمی‌تواند اسید قهوه را حضم کند و بعد از نوشیدن قهوه ، سوزشی در بالای معده خود حس خواهند کرد که ممکن است تا بالای گلو آنها حس شود.

برخی از برندهای قهوه ، در فراِندهای تهیه قهوه خود از روشهایی استفاده می‌کنند که باعث می‌شود قهوه دارای اسیدیته کمتری تولید شود ولی در عین حال تمامی خواص عطری و طعمی خود را حفظ نماید. با رست بسیار آهسته می‌توان اسیدیته قهوه را تا حد زیادی کاهش داد.

آیا قهوه برای معده درد ضرر دارد

 

روشی دیگر نیز برای کاهش اسیدیته قهوه توسط برندهای خاصی استفاده می‌شود که با حذف لایه مومی حالت قهوه در رست این مهم به دست می‌آید.  محصول نهایی عطر و طعم خود را حفظ می‌کند اما رایحههای نهایی تولید شده در فنجان آن کمتر است.

 

قهوه‌ها با درجه رست تیره تر اسیدیته کمتری دارند. چرا که قهوه در درجات بالاتر گرما ، اسیدیته خود را به طور تقریبی از دست می‌دهد. بنابراین ترکیب‌هایی که قهوه تیره تر در آنها وجود دارد اسیدیته کمتری دارند.

 

قهوه‌هایی که درختچه آنها در ارتفاعات کمتر رشد کرده‌اند ، اسیدیته کمتری نسبت بهنمونه‌های کوهستانی تر قهوه دارند. اطلاع از نواحی رشد قهوه مصرفی شما ممکن است از بیدار شدن شما به دلیل سوزش دل در ساعات میانی شب جلوگیری کند.

 

یکی از روش‌های کاهش اسید در معده استفاده از مواد شیمیایی کاهش اسید است. برای مثال محصولی به نام تامر قهوه وجود دارد که بعد یا قبل از تهیه قهوه به آن اضافه شده و حدود 90 درصد از اسیدیته قهوه را کاهش می‌دهد.

 

شاید شما نیز به قهوه دم سرد علاقه داشته باشید. این نوشیدنی یکی از محبوب ترین نوشیدنی‌های قهوه برای علاقه مندان به قهوه است. قهوه دم سرد اسیدیته و تلخی بسیار کمتری نسبت به قهوه گرم دارد. قهوه دم سرد به دلیل استفاده آب سرد به جای آب گرم ، باعث عصاره گیری کمتر اسیدهای قهوه می‌شود. درنتیجه قهوه دم سرد حدودا 70 درصد اسیدیته کمتری نسبت به قهوه معمولی دارد.

 

 

به نظر عجیب می‌آید که از پوسته تخم مرغ استفاده کرد. اما استفاده از وسته تخم مرغ درتهیه قهوه علاوه بر کاهش اسیدیته قهوه ، تلخی قهوه را نیز کاهش می‌دهد.

یک یا دو عدد پوسته تخم مرغ که کاملا تمیز شده و هیچ تخم مرغی دیگر به آن نیست را درون کاسه بریزید و آنها را به خوبی خرد نمایید. پوسته‌های تخم مرغ را درون قهوه ساز خود قرار دهید در کنار پودر قهوه و سپس قهوه را به روش همیشگی تهیه نمایید.

 

نمک را معمولا برای کاهش تلخی قهوه و ایجاد رایحه‌های بهتر به پودر قهوه یا فنجا قهوه اضافه می‌کند اما این کار ابعث می‌شود اسید قهوه نیز کاهش یابد. این روش در زمان‌هایی که هیچ روش دیگری در دسترس نیستند میتوان استفاده کرد اما در مقادیر بسیار کم. می‌توان یک شانزدهم قاشق مرباخوری را به فنجان قهوه خود بیافزایید.

 

 

 

 

آیا قهوه برای معده درد ضرر دارد
آیا قهوه برای معده درد ضرر دارد

0

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخت لونگان x بخوانید...