زنجبیل یکی از قدیمیترین مواد دارویی در جهان است که در زمره مفیدترین و پرکاربردترین ادویه جات قرار داشته و سرشار از مواد مغذی و ترکیبات زیست فعالی است که برای مغز و بدن انسان مزایای فراوانی را به همراه دارند.
به گزارش خبرگزاری موج، زنجبیل که در برخی متون قدیمی از آن با نام زنجفیل یا شنگویر نیز یاد شده یک گیاه خوراکی و دارویی است که از زمان های دور مورد استفاده بوده است. زنجبیل علاوه بر جنبه های درمانی به عنوان یکی از چاشنی های مغذی در تهیه و طبخ بسیاری از غذاهای ایرانی، هندی و چینی استفاده می شود.
زنجبیل تقریبا در سراسر جهان به ویژه طب سنتی هند، آیورودا، مکتب طب سنتی ایران و طب سنتی چین به عنوان یکی از مهمترین گیاهان دارویی که جنبه های درمانی مختلفی دارد، شناخته شده است.
جنس زنجبیل سردهای از تیره زنجبیلیان علفی ایستاده چند ساله با حدود ۷۰ گونه بومی آسیای جنوب شرقی است با ساقه باریک و نی مانند و برگ های سرنیزهای سـبز براق که از زمین ساقهای غدهای می رویند؛ گل های آنها سبز مایل به زرد با لبهای ارغوانی و لکههای کرم رنـگ و گل آذین مخروطی و کوچک و سنبلهای متراکم است که در تابستان از زمین ساقه بیرون می زند.
زنجبیل که تاریخچه مصرف آن به ۵۰۰۰ سال پیش برمیگردد، از گیاه زرد رنگ دارای رگههای بنفش با نام علمی Zingiber officinale بدست می آید. اگر چه معمولاً از زنجبیل به عنوان ریشه آن گیاه نام برده می شود ولی در اصل قسمت مورد استفاده گیاه ساقه متورم شده زیرزمینی آن است که ریزوم نام دارد.آیا زنجبیل برای معده مضر است
زنجبیل دارای شناسنامهی تغذیهای بسیار عالی، حاوی پروتئین، کلسیم، آهن، اسید فولیک، کربوهیدرات، قند، فیبرهای محلول و نامحلول، سدیم، ویتامینها، مواد معدنی، اسیدهای چرب، و آمینو اسیدها است؛ که همه ی اینها زنجبیل را به عنوان منبعی برای عناصر غذایی ارزشمند تبدیل کردهاند.
ترکیبات فعال در زنجبیل عبارتند از gingerol، shogaol، paradol، zingerone، zerumbone، – dehydro، terpenoids و flavonoids [ R ]، تمام این ترکیبات دارای فعالیت های آنتی اکسیدانی هستند در حالی که برخی از آن ها دارای ضد تومور، ضد التهاب، ضد میکروب، مسکن درد و فعالیت های حفاظتی کبد هستند.
خواص زنجبیل برای سلامتی به خوبی مستند شده است و در سراسر جهان به عنوان یک دارویی طبیعی هزاران سال است که استفاده می شود. در واقع در متون بسیاری از کتب طب سنتی چینی، رومی، یونانی، عربی و سانسکریت، استفاده از ریشه زنجبیل برای کمک به بهبود سلامت و درمان بیماری ها ذکر شده است
زنجبیل گردش خون را بهبود می بخشد. زنجبیل ضدالتهاب طبیعی است که به آرام شدن پوست آسیب دیده یا پوستی که کمی ملتهب است کمک می کند.
کسانی که آسم دارند توجه کنند: یکی دو قطره عصاره ی زنجبیل به همراه مادهای مثل روغن زیتون حسابی آرامش بخش است.
خواص آنتی اکسیدانی زنجبیل و کاهش تری گلیسرید خون به درمان کبد چرب کمک کرده و مصرف زنجبیل با کاهش التهاب و رشد و نمو سلول های سرطانی از بروز سرطان کبد پیشگیری می کند.
زنجبیل باعث کاهش سطح قند خون شده و مصرف منظم آن از بروز دیابت نوع 2 و چاقی پیشگیری می کند. زنجبیل همچنین خطر ابتلا به نفروپاتی دیابتی (آسیب کلیه ناشی از قند خون بالا) را کاهش می دهد و می تواند حساسیت انسولین را افزایش دهد و قابلیت تعادل و حفظ میزان مناسب قند خون را نیز داراست.
نتایج پژوهشی نشان داد که ترکیب زنجبیل و عسل برای کنترل قند خون بسیار موثر است زیرا باعث افزایش جذب گلوکز به سلول های ماهیچه ای می شود. پس مصرف ترکیب زنجبیل و عسل باعث جلوگیری از دیابت و کاهش میزان قند خون و LDL کلسترول می شود.
روغن اسانس زنجبیل برای کاهش آسیب دی ان ای از سم قارچ به نام آفلاتاکسین پیدا شده است، زنجبیل می تواند به محافظت از دی ان ای اسپرم در برابر استرس اکسیداتیو کمک و نشان می دهد می تواند به بهبود باروری در مردان کمک کند.
زنجبیل با کاهش درد و التهاب در رگ های خونی به تسکین میگرن کمک کرده و همچنین استفاده موضعی از زنجبیل رقیق شده روی پیشانی دردهای شدید میگرنی را بهبود می بخشد.
مصرف منظم زنجبیل در مقادیر کم، با از بین بردن ذخایر چربی درون شریان ها و بهبود جریان خون از بروز سکته مغزی پیشگیری می کند و همچنین برای تقویت سیستم ایمنی بدن نیز مفید است.
زنجبیل یک ضد قارچ موثر در غلظت کم تر از 1 میلی گرم در میلی لیتر است و همچنین مانع رشد کاندیدا آلبیکانس می شود.
سرطان بیماری جدی ای است که در اثر رشد کنترلنشدهی سلولهای غیرطبیعی رخ می دهد و از عصارهی آن در برخی مطالعات بهعنوان درمان جایگزین برای برخی سرطان ها استفاده شده است.
تاثیرات زنجبیل بر سرطان عبارت است از:
می تواند سلول های سرطانی را با تشعشع حساس کند.
می تواند مانع رشد سلول سرطانی شود.
می تواند مانع رشد سلول های سرطانی کبد ( هپاتاما) و استخوان (استئوسارکوما ) شود.
رگ های خونی جدید را که امکان رشد سلول های سرطانی را فراهم می کند، متوقف می کند.
مانع انتقال سلول سرطانی می شود.
از متاستاز ( مهاجرت سلولی ) سلول های سرطانی سینه جلوگیری می کند.
سلول های سرطانی توانایی رشد رگ های خونی جدیدی به نام رگ زایی را دارند و مانع از رگ زایی در سرطان پوست می شود.
زنجبیل می تواند در یک رژیم غذایی با چربی بالا با فعال کردن مسیر PPARδ، ظرفیت تحمل ورزش را افزایش دهد. همچنین یک مطالعه توسط دانشمندان آمریکایی نشان داده که مصرف زنجبیل تازه یا پودر زنجبیل در رژیم غذایی اشتها را کاهش می دهد و به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند.
برای بهبود حرکات روده و دفع مواد زاید هر روز صبح 1 لیوان آب ولرم را با 1 قاشق چای خوری آب زنجبیل ترکیب کنید و بنوشید.آیا زنجبیل برای معده مضر است
مقداری زنجبیل خرد شده به چای سبز یا چای سیاه اضافه کنید و 20 دقیقه قبل از هر وعده غذایی بنوشید تا اشتهای شما را کاهش دهد.
نوشیدن چای زنجبیل هم برای افزایش چربی سوزی و افزایش متابولیسم بدن مفید می باشد.
قبل از هر وعده غذایی مقداری زنجبیل رنده شده را با آب نصف لیموترش تازه و یک لیوان آب ترکیب کنید بنوشید تا جلوی پرخوری را بگیرد.
زنجبیل تازه یا پودر زنجبیل را به سس سالاد خود اضافه کنید تا هم طعم بهتری بگیرد و هم به کاهش وزن کمک کند.
یک بند انگشت زنجبیل تازه و ارگانیک را با پوست به آب میوه و آب سبزیجات اضافه کنید و بنوشید.
معجون زنجبیل و عسل را دو تا سه بار در روز بخورید تا به کاهش وزن شما کمک کند.
بهترین گیاهان دارویی برای معده و گوارش زنجبیل است که به ترشح صفرا و تحریک هضم بهتر غذا کمک کرده و دمنوش زنجبیل ناراحتی های معده از جمله گرفتگی، سوزش سر دل، اسهال و نفخ را برطرف می کند.
برای درمان نفخ معده توصیه می شود در طول روز دو یا سه بار مقداری زنجبیل (در دوزهای 250 تا 500 میلی گرم) میل کنید.
برای درمان ناراحتی های معده زنجبیل تازه را خرد کرده و روی آن نمک بپاشید، سپس در طول روز به طور مرتب این قطعات را بجوید.
اگر دچار دردهای شدید سنگ کلیه هستید به طور منظم چای زنجبیل مصرف کنید زیرا درمان طبیعی و خانگی دفع سنگ کلیه بدون نیاز به عمل جراحی است.
مطالعات نشان می دهد مکمل ریشه زنجبیل به دلیل کاهش کلسترول و فشار خون بالا برای سلامت قلب مفید بوده و چای زنجبیل از لخته شدن خون جلوگیری می کند. همچنین در طب چینی از زنجبیل برای تقویت قلب استفاده می کنند.
زنجبیل تازه، اما خشک نشده، می تواند از ورود به سلول های انسان در مطالعه ای مبتنی بر سلول جلوگیری کند و زنجبیل باکتری های بد را می کشد.
عصاره متانول زنجبیل اثرات ضد باکتریایی دارد، عصاره متانول زنجبیل مانع رشد 19 نوع هلیکوباکترپیلوری می شود.
قاشق چایخوری آب زنجبیل و عسل برای رفع سرفه و گلو درد ناشی از سرماخوردگی مفید است و چای زنجبیل احتقان گلو و بینی را برطرف می کند.
مخلوط شنبلیله و آب زنجبیل تازه نیز به درمان آسم کمک می کند.
خمیر زنجبیل خاصیت ضد التهابی دارد و برای درمان روماتیسم، یا درد آرتروز بسیار مفید است. 1 قاشق غذاخوری پودر زنجبیل (یا زنجبیل تازه رنده شده)، 5 قطره اسانس اوکالیپتوس، و 2 قاشق چای خوری روغن زیتون (یا روغن کنجد). بر روی ناحیه دردناک، ماساژ داده و با یک پارچه می بندیم تا گرم شود پس از چند ساعت با آب گرم می شوئیم.
زنجبیل خاصیت ضد پیری دارد، زیرا دارای بیش از ۴۰ ترکیب آنتی اکسیدانی است که سموم بدن را از بین برده و با بهبود جریان خون به تغذیه و اکسیژن رسانی بهتر به پوست کمک میکنند.
از سوی دیگر خواص آنتی اکسیدانی زنجبیل از آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد روی پوست جلوگیری کرده و الاستیک پوست را بهبود میبخشد.
زنجبیل برای درمان سریع چین و چروک پوست و کاهش علائم پیری مفید است.آیا زنجبیل برای معده مضر است
آنتیاکسیدان فوقالعاده نیرومند زنجبیل بهترین چیز برای از بین بردن جای زخم، آسیبهای پوستی و لکههای ناشی از افزایش سن است. کمی زنجبیل تازهی رنده شده را با یخ خُرد شده مخلوط کرده و یک بار در هفته روی پوستتان بگذارید.
زنجبیل در کاهش شدت درد موثرتر از داروی بی اثر است. مصرف زنجبیل در آغاز دوره قاعدگی، علائم و درد پریود را در برخی زنان کاهش می دهد. جالب است بدانید از دیرباز در طب چینی از چای زنجبیل با شکر قهوه ای برای درمان مشکلات قاعدگی و عادت ماهیانه استفاده می شده است.
تحقیقات نشان می دهد اثر زنجبیل مشابه اثر داروهای ایبوپروفن و مفنامیک اسید برای دردهای قاعدگی می باشد.
شوگاول ، یک ترکیب یافت شده در زنجبیل،است که حساسیت پوست ( اگزما ) در موش ها را از طریق مانع سیتوکین با فعال کردن مسیرNrf2 درمان می کند.
زنجبیل از فعالیت بیش از حد اعصاب جلوگیری و با ممانعت از عملکرد سروتونین در بخش گوارشی، حالت تهوع ، استفراغ ایجاد می کند و زنجبیل مسکنی غیر دارویی موثر برای بیماری صبحگاهی در دوران بارداری است. زنجبیل به حالت تهوع و استفراغ ناشی از عوارض جانبی شیمی درمانی کمک می کند.
براساس برخی تحقیقات زنجبیل تاثیر آرتروز را بهبود می بخشد در حالی که مطالعات دیگر نشان می دهند زنجبیل تنها در طول اولین درمان موثر است.
برای درمان شوره دیگر شامپوهای موضعی شیمیایی را لازم ندارید، چون خواص ضدعفونی کننده ی زنجبیل برای مبارزه با قارچی که باعث شوره می شود عالی است. برای اینکار کمی زنجبیل رنده شده را با آب مخلوط کرده و در یک بطری اسپری بریزید. مخلوط را مستقیم روی کف سر اسپری کنید.
درمان با روغن های نرم کننده زنجبیل با خواص تمیز کننده امکان پذیر است این روغن اغلب در ترکیب با سایر روغنهای ضروری مانند روغن جوجوبا، روغن اسطوخودوس، روغن گل رز، روغن بابونه، روغن رزماری، روغن چوب و غیره برای افزایش منافع به کار میرود. مزایای مختلف روغن زنجبیل برای درمان و مراقبت از مو در زیر بیان میشود.
خواص تحریک کننده زنجبیل موجب افزایش گردش خون در پوست سر شما و باعث رشد سریعتر موها میشود. برای افزایش سرعت رشد مو، چهار قطره روغن زنجبیل را به یک قاشق غذاخوری روغن جوجوبا اضافه کنید. این مخلوط را روی پوست سر خود بمالید و ماساژ دهید. آن را یک شب روی سرتان بگذارید و صبح روز بعد موها را با آب بشویید.
در خصوص مصرف زنجبیل در دوره ی بارداری اتفاق نظری بین محققان وجود ندارد. برخی از مطالعات نشان می دهند که رابطه ای بین مصرف زنجبیل و سقط جنین وجود دارد. برخی دیگر معتقدند مصرف این ادویه باعث بروز مشکلات و عوارضی در این دوره الی که بررسی های متعدد دیگر نشان می دهد که مصرف زنجبیل در دوره ی بارداری نه تنها مشکلی به بار نمی آورد بلکه باعث تسکین حالت تهوع نیز می شود. به همین دلیل توصیه می کنیم که شما قبل از مصرف مکمل یا خود زنجبیل با پزشکتان مشورت کنید.
دو بند انگشت زنحبیل رنده شده را با دو قاشق غذاخوری عسل و یک قاشق چای خوری آب لیموترش تازه ترکیب کنید و بجوشانید، پس از سرد شدن روی صورت خود بمالید و بعد از 30 دقیقه با آب سرد شستشو دهید.
برخی افراد پس از مصرف زنجبیل دچار سوزش خفیف یا ناراحتی معده، رفلاکس اسید و اسهال می شوند.
افراد مبتلا به سنگ صفرا، دیابت و اختلال لخته شدن خون لازم است قبل از مصرف زنجبیل با پزشک مشورت کنند
زنجبیل ممکن است با آسپرین و داروهای رقیق کننده خون، فشار خون بالا و داروهای دیابت تداخل داشته باشد
زنان باردار و مادران شیرده قبل از مصرف مکمل زنجبیل باید با پزشک مشورت کنند
در موارد نادر ممکن است باعث بروز کهیر، سوزش دهان، تنگی نفس یا ورم شود
در صورت استعمال موضعی زنجبیل ممکن است باعث بروز تحریکات پوستی شود، حتما قبل از استفاده روی بخش کوچکی از پوست تست شود.
در کودکان زیر دو سال نباید استفاده شود.
مصرف زیاد زنجبیل موجب سوزش سر دل می شود.
افرادی که سنگ کلیه دارند، باید قبل از مصرف زنجبیل حتما با پزشک خود مشورت نمایند.
اگر داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین و آسپیرین مصرف می کنید، زنجبیل نخورید.
مصرف زیاد زنجبیل ممکن است با داروهای قلبی و دیابت تداخل نماید.
مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی باید در حد متعادل باشد.
مصرف زیاد زنجبیل ممکن است باعث اختلالات سیستم عصبی مرکزی گردد.
مواد غذایی موجود در 100 گرم زنجبیل خام به صورت زیر است:
کالری: 80
کربوهیدرات: 17.8 گرم
پروتئین: 1.8 گرم
چربی: 0.7 گرم
فیبر: 2 گرم
پتاسیم: 415 میلی گرم
مس: 0.2 میلی گرم
منگنز: 0.2 میلی گرم
فسفر: 34 میلی گرم
از زنجبیل تازه یا پودر زنجبیل خشک می توان برای تهیه ادویه طعم دهنده انواع سوپ و سبزیجات استفاده کرد که شامل ترکیب ادویه جاتی همچون زنجبیل، پیاز، زیره، سیر، دانه های خردل، گشنیز و گوجه فرنگی است.
از ریشه زنجبیل تازه برای تهیه انواع آب نبات، شیرینی زنجفیلی، بیسکویت و تنقلات تند مزه استفاده می شود.
چای زنجبیل از محبوب ترین نوشیدنی ها به خصوص در کشورهای آسیایی محسوب می شود.
شربت شیره زنجبیل نیز از ترکیب زنجبیل با سیب، آب لیمو و هویج به دست می آید.
ریشه زنجبیل رنده شده در انواع دسر به عنوان طعم دهنده استفاده می شود.
آب زنجبیل نیز که با استفاده از دستگاه آب میوه گیری به دست می آید در بسیاری از غذاهای آسیایی به کار رفته یا در اسموتی سبزیجات مختلف استفاده می شود.
زنجبیل به دو صورت تازه و پودر قابل استفاده است. بی شک زنجبیل تازه خواص بیشتری دارد و پودر زنجفیل به مرور زمان و با کهنگی بیشتر خواصش را از دست می دهد؛ در نتیجه در صورت استفاده از پودر زنجبیل به تاریخ تولید آن دقت کنید یا در خانه آن را درست کنید. همچنین فراوردههای مختلفی از گیاه زنجبیل تولید می شود که از ریشه تازه یا خشک آن یا از طریق تقطیر روغن از ساقه آن تهیه می شود. یکی از معروفترین فرآورده های زنجبیلی، آبنبات زنجبیلی است.
زنجبیل همان مادهای که به طور گسترده به عنوان ادویه و همچنین یک نوع طب سنتی از آن استفاده میشود و همچنین به عنوان یک خوراکی فوقالعاده سالم شناخته میشود برای سلامتی عوارضی هم دارد. در این مقاله با ما همراه باشید تا مضرات زنجبیل و ۱۱ جدی ترین مضرات و عوارض زنجبیل را بدانید.
زنجبیل یک گیاه چند ساله است که ساقههایش تا ارتفاع یک متر رشد میکنند، و برگهای سبز و گلها زرد رنگ دارد. این گیاه به همان خانوادهی زردچوبه، هل، و گالانگال تعلق دارد.
عقیده بر آن است که این گیاه که در اصل خاستگاه آن جنگلهای بارانی گرمسیری جنوب آسیا است، از شبهقارهی هند به سایر نقاط جهان برده شده و گسترش یافته است. در واقع، زنجبیل از اروپا به هند صادر و در قرن اول بعد از میلاد دوباره به اروپا بازگردانده شد. در اروپا رومیان بیشتر از همه از آن استفاده میکردند.
زنجبیل بیشتر به خاطر فایدههایی که دارد معروف است (تا به خاطر مضرات و عوارضاش). این گیاه به درمان مشکلات گوارشی، دریازدگی، و درد کمک میکند. چای زنجبیل نیز فایدههای بسیاری دارد – که بعضی از آنها شامل افزایش جریان خون و حفاظت از بدن در برابر بیماریهای تنفسی میشوند. و جدیدترین محصول نوشیدنیهای زنجبیل هستند که مصرف آنها به عنوان یکی از سالمترین چیزهایی که میتوانید صبح زود با آن گلویی تازه کنید بسیار رایج شده است.آیا زنجبیل برای معده مضر است
با تمام همهی این حرفها و تعریفها – زنجبیل مضرات و عوارضی نیز دارد.
مطلب مرتبط: خواص زنجبیل: ۵۰ بهترین خواص زنجبیل برای سلامتی، زیبایی و درمان
ابتدا، باید گفت هر چیزی که بیش از حد مصرف شود عوارض جانبی بدی خواهد داشت. زنجبیل، که یک ادویه با طعم و بوی قوی است، این احتمال را نقض میکند.
احتمال دارد به سادگی ممکن نباشد.
اما این به معنی آن نیست که تمام عوارض جانبی زنجبیل را میتوان از بین برد. چند مورد از مصرف بیش از حد زنجبیل وجود داشته که منجر به عوارض نامطلوبی شده است.
اثرات و مضرات زنجبیل چیست؟
به خواندن این مقاله ادامه دهید تا پی ببرید که چرا مصرف بیش از حد زنجبیل خطرناک است و عوارض جانبی زنجبیل را به طور مفصل بشناسید.
در اکثر تحقیقات انجام شده دربارهی زنجبیل به فایدههای آن برای فشار خون پرداخته نشده است. به علاوه، تحقیقات دربارهی مصرف بیش از حد زنجبیل هنگامی که داروهای کاهش فشار خون مصرف میکنید هشدار میدهند. چون زنجبیل میتواند فشار خون را تا حدود بسیار زیادی پایین بیاورد.
از طرف دیگر، دوز بالای زنجبیل همچنین میتواند بعضی از ناراحتیهای خاص را وخیمتر کند، که فشار خون بالا یکی از آنها است. اگر به فشار خون بالا مبتلا هستید بهتر است از مصرف زنجبیل خودداری کنید.
مطلب مرتبط: ۷ دلیل که باید هر روز آب زنجفیل بنوشید
آیا مصرف زنجبیل برای اسهال بیخطر است؟ در صورت مصرف مقادیر بالا، زنجبیل میتواند موجب اسهال شود. چون عبور غذا و مدفوع را در روده تسریع میکند.
طبق گزارش مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، دوز بالای زنجبیل میتواند منجر به اسهال شود. راهحل کارساز برای این مشکل میتواند مصرف مکملهای زنجبیل یا مصرف زنجبیل با وعدههای غذایی باشد – اما این فقط در صورتی است که عوارض جانبی شدید نباشند. در صورت شدید بودن، باید بلافاصله مصرف زنجبیل را متوقف کنید.
هرچند زنجبیل میتواند حالت تهوع دوران بارداری را کاهش دهد، اما شایان ذکر است که این گیاه جنبههای منفی و بدی نیز دارد. مطابق نظر بعضی از متخصصان، مصرف زنجبیل میتواند خطر سقط جنین را افزایش دهد. اگر دوز مصرفی زیر ۱۵۰۰ میلی گرم در روز باشد ممکن است خطری نداشته باشد اما باز هم با پزشک خود در این باره مشورت کنید.
و مشکل فقط همین نیست، حتی خوردن مکملهای زنجبیل با دوز بالا نیز میتواند باعث سقط جنین و مشکلات دیگر بشود. هرچند مصرف زنجبیل به میزانی که در غذا افزوده شده بیخطر است، اما میتواند در دوران بارداری مشکلاتی ایجاد کند.
در یکی از مطالعات ایتالیایی بیان شده است که زنجبیل میتواند تهوع دوران بارداری را درمان کند، اما برای تائید این حقیقت بر نیاز به انجام مطالعات بیشتر تاکید میکند. در گزارشی دیگر بر این تاکید میشود که زنجبیل باعث سقط خودبهخودی یا زایمان زودرس میشود. هرچند چنین نتایجی در مطالعات انجام گرفته بر روی حیوانات به دست نیامد، اما همچنان مشورت با پزشک ضرورت دارد.
مادرانی که مقدار زیادی خون هنگام زایمان از دست دادهاند باید در دوران اولیهی پس از زایمان از خوردن زنجبیل خودداری کنند.
آیا ممکن است زنجبیل باعث خونریزی شود؟ مطابق مطالعات انجام شده، در بعضی از زنان پس از مصرف زنجبیل خونریزی قاعدگی بیش از حد گزارش شده است. استفاده از زنجبیل هنگامی که خونریزی دارید توصیه نمیشود. این مورد نه تنها در مورد این گیاه، بلکه در مورد هر مادهی تشکیل دهندهی موجود در این گیاه نیز صادق است. در گزارشی که توسط مرکز پزشکی دانشگاه مریلند منتشر شده است همین پیشنهاد و توصیه انجام شده است.
تعدادی از متخصصان معتقدند زنجبیل به خاطر خواص ضد انسدادی (رقیق کنندگی خون) میتواند باعث خونریزی شود. و وقتی با گیاهانی مانند میخک، سیر، و شبدر قرمز مصرف شود، جنسینگ میتواند خطر خونریزی بیشتر را افزایش دهد.
مطلب مرتبط: ۵ خاصیت زنجفیل که باید بدانید
معمولا گفته میشود که زنجبیل به درمان دیابت کمک میکند. که این خوب است. مشکل هنگامی ایجاد میشود که این دارو همزمان با داروهای دیابت مصرف میشود. زنجبیل ممکن است اثرات دارو را افزایش دهد و باعث هیپوگلیسمی یا کم شدن بیش از حد قند خون بشود.
دریافتهاند که دوز بالای زنجبیل ناراحتیهای قلبی را تشدید میکند. افرادی که داروهای فشار خون مصرف میکنند ممکن است یک افت ناخوشایند را در فشار خون خود تجربه کنند. همچنین ممکن است این تغییر به بینظمی در ضربان قلب منجر شود.
همچنین ممکن است زنجبیل با درمان فشار خون تداخل پیدا کند – که میتواند نهایتا به بدتر شدن و وخامت ناراحتی قلبی بینجامد.
چای زنجبیل ممکن است موجب اثرات جانبی گوارشی بخصوصی، هر چند اندک، بشود. بیشتر بر سیستم گوارشی فوقانی تاثیر میگذارد – و باعث جمع شدن گاز در معده میشود. جایگزین کردن زنجبیل با مکملها میتواند راهحلی برای این موضوع باشد. اما بازهم، بهتر است ابتدا با پزشک مشورت کنید.آیا زنجبیل برای معده مضر است
مطابق گزارش مرکز ملی پزشکی مکمل و جایگزین، زنجبیل میتواند اثرات جانبی خفیفی، مانند گاز معده، داشته باشد.
همین مورد دربارهی نوشابهی زنجبیل، که یک نوشیدنی گازدار است، نیز صدق میکند. این نوشیدنی برای معدهی مبتلا به گاز خوب نیست چون خود نوشابه میتواند نفخ را شدیدتر کند. و مطابق دانشگاه بهداشت یوتا، زنجبیل، حتی اگر با دوز عادی مصرف شود، میتواند باعث نفخ بشود.
زنجبیل، وقتی با دوز بالا مصرف شود (بیش از ۴ گرم در روز)، میتواند باعث سوزش خفیف سر دل شود. سایر عوارض جانبی احتمالی آن شامل ناراحتی معده و آروغ زدن میشوند. در صورتی که از زنجبیل به عنوان یک درمان جایگزین استفاده و در اثر آن سوزش سر دل را تجربه میکنید، این مورد را امتحان کنید – یعنی کپسولهای زنجبیل. این طریقهی مصرف ممکن است عارضهی جانبی نداشته باشد.
در یک مطالعهی صورت گرفته توسط آمریکاییها نشان داد کسانی که زنجبیل مصرف کرده بودند دچار سوزش سر دل شده بودند. بیشترین اثرات جانبی فقط وقتی رخ میدهند که این ماده به مقدار بسیار زیاد مصرف شود – و یکی از آن عوارض، طبق گزارشها، سوزش سر دل است.
مطلب مرتبط: ۱۱ مهمترین فواید زنجفیل که از نظر علمی اثبات شده اند
زنجبیل ترشح صفرا را تحریک میکند، که این به فایدهی گوارش و هاضمه است. بسیار عالی! اما اگر معدهتان خالی باشد، این کار میتواند به تحریک معده و در نتیجهی آن به آشفتگی گوارشی و ناراحتی معده منجر شود.
این عارضه سندرم حساسیت اورال نیز نامیده میشود. هنگام مصرف بعضی از خوراکیهای بخصوص آلرژیهای خاصی به وجود میآیند. علائم آن عموما مختص به گوشها، پوست، و دهان است. یکی از این آلرژیها وقتی اتفاق میافتد که زنجبیل مصرف میکنید (البته نه برای همه) – و در نتیجهی آن دهانتان شروع به خارش میکند.
خارش دهان ممکن است به احساس مزهی نامطبوع نیز منجر شود. هرچند جایگزین کردن زنجبیل با مکمل زنجبیل ممکن است کمک کننده باشد، اما همیشه کارساز نیست. سایر آلرژیهای مربوطه شامل مورمور شدن و آماس دهان میشوند.
آیا ممکن است به زنجبیل حساسیت داشته باشیم؟ مطابق یکی از تحقیقاتی که ایرانیها انجام دادهاند، رایجترین واکنش آلرژیک به زنجبیل خارش پوست است. سایر آلرژیها به زنجبیل شامل خارش چشم، سرخی پوست، و التهاب پوست میشوند.
اینها عوارض جانبی اصلی هستند. اما اثرات بد دیگری نیز برای مصرف زنجبیل (یا اشکال مختلف زنجبیل) وجود دارد که شایان توجه هستند.
مصرف بیش از اندازهی ریشهی زنجبیل نیز میتواند باعث ناراحتی معده و احساس طعم و مزهی بد در دهان بشود. همچنین ممکن است باعث حالت تهوع شود.
هرچند به طرز خارقالعادهای سالم است، اما کسانی که سابقهی سنگ کلیه و سنگ صفرا دارند نباید چای زنجبیل زردچوبه مصرف کنند. این چای ممکن است با افزایش سطح اسید اوریک در خون ناراحتی ما را تشدید کند.
همچنین ممکن است باعث گرفتگی عضلات شکمی و نفخ شود.
مطلب مرتبط: سم زدایی ریه ها با زنجفیل ، زردچوبه و پیاز
تنها عارضهی جانبی ذکر شده برای آن تکرر ادرار است.
در بعضی از مناطق آن را با نام چای زنجبیل نیز میشناسند. عوارض آن مشابه عوارض زنجبیل است – که شامل سوزش سر دل، معده درد، گاز معده، و حس سوزش در معده میشود.
عارضهی جانبی دیگر آب (چای) زنجبیل آن است که خواب را از بین میبرد. یعنی اگر قبل از رفتن به رختخواب آن را مصرف کنید میتواند شما را تا نیمههای شب بیدار نگه دارد.
یکی از عوارض جانبی خطرناک نوشابه زنجبیل میتواند تداخل احتمالی آن با داروهای ضد سرطان باشد. این نوشیدنی میتواند بیماری کیسه صفرا را بدتر کند.
مشکل اصلی مکملهای زنجبیل تمایل آن ها به تداخل با داروهای تجویزی است. و اکثر عوارض جانبی آن مشابه عوارض زنجبیل خام است. این کپسول ها ممکن است قند خون را بیش از حد پایین بیاورند و حتی با داروهای قلب که مصرف میکنید تداخل پیدا کنند.آیا زنجبیل برای معده مضر است
صبر کنید، یک چیز دیگر….
حتما شنیدهاید که مردم دربارهی زنجبیل زرد صحبت میکنند. خب، فکر میکنید زنجبیل زرد چیست؟
حدس بزنید.
زردچوبه است. بله. اینچنین است. و این ماده نیز عوارض جانبی و مضرات خاص خودش را دارد. هرچند وقتی از طریق دهان و به مقدار مناسب مصرف شود فوقالعاده سالم است، زنجبیل زرد (زردچوبه) ممکن است با بعضی از داروهای خاص تداخل پیدا کند. این داروها شامل داروهای ضد فشار خون، ضد انسداد، و ضد دیابت میشوند. همچنین میتواند باعث عوارض جانبی دیگری مانند تهوع و اسهال شود.
و …
تا به اینجا و در بخشهای قبلی شاهد بعضی از این تداخلات بودهایم. سوای آنچه مشاهده شد، زنجبیل همچنین با بعضی از داروهای دیگر نیز مانند فنپروکومون (دارویی که در اروپا برای کاهش سرعت لخته شدن خون تجویز و استفاده میشود) و وارفارین (داروی دیگری برای مبارزه با انعقاد خون) تداخل پیدا میکند. مصرف زنجبیل به همراه این داروها ممکن است خطر کبودی و خونریزی را در شما افزایش بدهد.
منظور از زنجبیل بیش از حد چیست؟ دوز ایدهآل زنجبیل میتواند چیزی بین ۲۵۰ میلیگرم تا ۱ گرم، ۳ تا ۴ مرتبه در روز باشد. فراتر رفتن از این دوز میتواند منجر به عوارض جانبی شود.
– برای کودکان بین ۲ تا ۶ سال، نباید بیشتر از ۲ میلی گرم ریشهی زنجبیل در روز مصرف شود
– برای بزرگسالان، نباید بیشتر از ۴ گرم ریشهی زنجبیل در روز مصرف شود.
– برای زنان باردار، نباید بیش از ۱ گرم ریشهی زنجبیل در روز مصرف شود.
اگر بیش از حد مجاز زنجبیل مصرف کنیم، بیشک دچار عوارض جانبی خواهیم شد.
بله، درست است. زنجبیل گیاه سالمی است. به شرط آن که به مقدار درست و مناسب مصرف شود.
امیدواریم که این مطلب دربارهی مضرات و عوارض زنجبیل به نحوی برای شما مفید بوده باشد.
منبع: stylecraze
برچسب ها stylecrazeزنجبیلعوارض جانبی زنجبیلعوارض زنجبیلمضرات خوراکیها و آشامیدنیهامضرات زنجبیل
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه
وب سایت
زنجبیل برای حفظ سلامت دستگاه گوارش شما نیز بسیار مفید بوده و سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت میکند.
به گزارش مشرق، شما میتوانید زنجبیل را به خاطر غلظت بالای آنتی اکسیدان های آن، برای جلوگیری از آسیب سلولی و حذف سموم، به رژیم غذاییتان اضافه کنید.
بهبود گردش خون: منیزیم، پتاسیم و روی موجود در آب زنجبیل منجر به تنظیم فرایندهای التهابی میشود که مسبب مشکلات گردش خون هستند. این نوشیدنی همچنین سطح کلسترول را در شریانها کاهش میدهد و به حفظ سلامت قلب کمک میکند.
بهبود فرایند هضم: افرادی که هر روز آب زنجبیل را با معده خالی مصرف میکنند، مشکلات گوارشی کمتری دارند. زنجبیل حاوی فیبر است؛ مادهای مغذی که سبب بهبود حرکات روده، کاهش یبوست، کاهس اسید معده و بهبود نفخ میشود.آیا زنجبیل برای معده مضر است
کنترل احتباس مایعات: خواص دیورتیک و ضد التهابی زنجبیل، منجر به مقابله با احتباس مایعات در بدن میشود. مصرف روزانه آب زنجبیل منجر به از بین رفتن مایعات در بافتها شده و سطح انرژی را برای جلوگیری از خستگی افزایش میدهد.
تقویت سیستم ایمنی بدن: مصرف روزانه آب زنجبیل یک راه عالی برای به دست آوردن مواد مغذی است که منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن میشوند. آب زنجبیل منجر به تحریک تولید آنتی بادیهایی میشود که با اثرات مضر میکروارگانیسمها و باکتریها مقابله میکنند. نوشیدن آب زنجبیل با معده خالی همچنین منجر به جلوگیری از عفونتهای ادراری، سرفه و سرماخوردگی، عفونت واژن، بیماریهای خود ایمنی و … میشود.
کاهش درد مفاصل: زنجبیل یک درمان طبیعی برای کاهش درد عضلانی و مفصلی است. اجزای اصلی زنجبیل دارای اثرات ضد التهابی و ضد درد هستند و مصرف آن به افراد مبتلا به بیماریهای التهابی از جمله آرتریت روماتوئید پیشنهاد میشود.
جلوگیری از گرفتگی عضلات: افرادی که مستعد ابتلا به گرفتگی عضلانی هستند، آب زنجبیل را به عنوان یک درمان طبیعی و ایمن میتوانند استفاده کنند. زنجبیل حاوی مواد و املاح معدنی است که منجر به تنظیم سطح الکترولیت بدن میشود و از گرفتگی عضلات پیشگیری میکند.
جلوگیری از پیری زودرس: با توجه به مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها، ویتامینها و مواد معدنی، آب زنجبیل یک نوشیدنی مناسب برای مقابله با اثرات منفی رادیکالهای آزاد بر روی بافتهای شماست. این مواد مانع آسیب سلولی و جلوگیری از بیماریهای مزمن مانند سرطان، آلزایمر و آرتروز میشود و به تقویت سلامت پوست کمک میکند.
منبع: سلامانه
کليه حقوق اين سايت متعلق به پایگاه خبري-تحليلي مشرق نيوز مي باشد و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
زنجبيل از زمانهای دور مورد استفاده بوده وهنوز هم درطب سنتی نقش مهمی را ایفا میکند.
تركيبات شيميايي:
مهم ترین ترکیبات زنجبیل شامل مواد بودار سوزاننده ای است که بیشتر اثرات اصلی آن مربوط به همین مواد است
ترکیبات اصلی آن شامل: انواع قندها (50 تا 70 درصد)، چربی ها ( 3 تا 18 درصد)اولئورزین(4 تا 5/7درصد) و ترکیبات سوزاننده (1 تا 3 درصد) استآیا زنجبیل برای معده مضر است
یک قاشق غذاخوری زنجبیل تازه(6 گرم) حاوی 5 کالری، یک گرم کربوهیدرات و مقدار بسیار جزئی چربی، پروتئینو فیبر می باشد.
خواص داروئي:
طرز استفاده:
موارد احتياط:
*** کپی برداری از مطلب فوق تنها در صورت لینک به این صفحه مجاز می باشد.
دیدگاه شما
آدرس وبسایت
سلام من وقتی یه قاشق چایخوری با عسل و آبلیمو میخورم حالمو عالی میکنه کاملا ریلکس میشم، واقعا معجزه میکنه
ممنون از سایت خوبتون
نوشتید مصرف زیاد زنجبیل اختلال اعصاب میاره ، اینجوری نیست ، در این افراد مصرف کمش هم مضره . من با یک بار استفاده اعصابم به هم میریزه .
سلام منبع شما برای اینکه در کودکان زیر 2 سال نباید استفاده بشه چیه؟ چون ما میخایم ی کار تحقیقاتی انجام بدیم نیاز داریم لطفا راهنمایی کنید
سلام من میکروب معده دارم آیا چای زنجبیل میتونه مفید باشه واسم؟؟ روزی چند بار باید استفاده کنم؟ یه جا خوندم که برای کسانی که زخم معده دارن زنجبیل مضر هستش ! آیا درسته این مطلب؟
یکی از دوستان که فوق تخصص دستگاه گوارش رو دارن و.تو امریکا زندگی می کنن برا درمان هلیکو باکتری معده مصرف زنجبیل به صورت ناشتا رو توصیه می کنن
چرا برای کودکان زیر دوسال نمیتوان استفاده کرد؟
سلام زنجبيل از اونجايي كه خيلي طبع گرمي داره براي افرادي كه جوش ميزنن مضر نيست؟
باآب لیموترش مصرف کنیدگرمی آنراتعدیل می کند .ناصری
بسیار زیاد ممنونم
عالی بود سایتتون عالیههه
من بعد از مصرف زنجبیل تازه دچار. خواب آلودگی وچرت زدن گاه وببگاه شدم کلا بیشتر دوست دارم بحوابم آیا از عوارض زنجبیل استآیا زنجبیل برای معده مضر است
سلام دوست عزیز زنجبیل یکی از بهترین مواد غذایی است که با خستگی و خواب آلودگی مبارزه می کند
خیلی عالی بخصوص اطلاعاتی در مورد گیاهان در اینجا ذکر شده بسیار ممنون
متشكرم…نظر لطفتونه…
زنجبیل یکی از چاشنی های طب سنتی پرطرفدار است اما ممکن است عوارضی برایتان به همراه داشته باشد. بهتر است عوارض زنجبیل را جدی بگیرید.
الودکتر نوشت: در اکثر تحقیقات انجام شده دربارهی زنجبیل به فایدههای آن برای فشار خون پرداخته نشده است. به علاوه، تحقیقات دربارهی مصرف بیش از حد زنجبیل هنگامی که داروهای کاهش فشار خون مصرف میکنید هشدار میدهند. چون زنجبیل میتواند فشار خون را تا حدود بسیار زیادی پایین بیاورد. از طرف دیگر، دوز بالایزنجبیل همچنین میتواند بعضی از ناراحتیهای خاص را وخیمتر کند، که فشار خون بالا یکی از آنها است. اگر به فشار خون بالا مبتلا هستید بهتر است از مصرف زنجبیل خودداری کنید.
خانم های باردار عوارض زنجبیل را جدی بگیرند
هرچند زنجبیل میتواند حالت تهوع دوران بارداری را کاهش دهد، اما شایان ذکر است که این گیاه جنبههای منفی و بدی نیز دارد. مطابق نظر بعضی از متخصصان، مصرف زنجبیل میتواند خطر سقط جنین را افزایش دهد. اگر دوز مصرفی زیر ۱۵۰۰ میلی گرم در روز باشد ممکن است خطری نداشته باشد اما باز هم با پزشک خود در این باره مشورت کنید. و مشکل فقط همین نیست، حتی خوردن مکملهای زنجبیل با دوز بالا نیز میتواند باعث سقط جنین و مشکلات دیگر بشود. هرچند مصرف زنجبیل به میزانی که در غذا افزوده شده بیخطر است، اما میتواند در دوران بارداری مشکلاتی ایجاد کند. در یکی از مطالعات ایتالیایی بیان شده است که زنجبیل میتواند تهوع دوران بارداری را درمان کند، اما برای تائید این حقیقت بر نیاز به انجام مطالعات بیشتر تاکید میکند. در گزارشی دیگر بر این تاکید میشود که زنجبیل باعث سقط خودبهخودی یا زایمان زودرس میشود. هرچند چنین نتایجی در مطالعات انجام گرفته بر روی حیوانات به دست نیامد، اما همچنان مشورت با پزشک ضرورت دارد. مادرانی که مقدار زیادی خون هنگام زایمان از دست دادهاند باید در دوران اولیهی پس از زایمان از خوردن زنجبیل خودداری کنند.
زنجبیل و گرمی بیش از حد
آیا زنجبیل برای معده مضر است
در طب سنتی این اعتقاد وجود دارد که زنجبیل گرمی است و باعث گرم شدن بدن میشود؛ یعنی اینکه باعث میشود بدن گرمای بیشتری تولید کند. امکان دارد این مسئله نیز باعث بروز التهاب در دهان و مخاط شده و ایجاد سوزش یا خارش کند. اگر شما با مصرف زنجبیل احساس التهاب و سوزش در دهان داشتید از مصرف آن بپرهیزید.
عوارض جدی زنجبیل
گزارشات مختلف نشان می دهد که زنجبیل می تواند واکنش های آلرژیک شدید همچون مشکل در تنفس، بستن گلو، تورم لب ها، زبان ، راش خارش دار و کهیر را به همراه داشته باشد. در چنین شرایطی باید مصرف زنجبیل به سرعت متوقف گردد و فرد به نزد پزشک متخصص برده شود. مصرف طولانی مدت زنجبیل می تواند راش های پوست خشک و پوسته پوسته شده را به همراه داشته باشد. این موارد در ابتدا بر روی صورت فرد ظاهر می شود.
مصرف زنجبیل همچنین می تواند باعث حساسیت بصری به نور روشن شود. واقعیت این است که این موضوع هنوز تحت بررسی دانشمندان است. افرادی که چنین نشانه هایی دارند باید هر چه سریع تر مصرف زنجبیل را متوقف نمایند.
دوز بالای زنجبیل می تواند تپش قلب را به همراه داشته باشد که یکی از عوارض جانبی خطرناک زنجبیل است. مطالعات علمی نشان داده است که زنجبیل یک ماده کلیدی در برخی از نوشیدنی هاست.مصرف زنجبیل به این شکل می تواند باعث تحریک آریتمی شود.
خانم ها مراقب مصرف زنجبیل باشند
گیاهان مواد طبیعی هستند اما همه محصولات گیاهی برای خانم ها امن و بی خطر نخواهند بود. سازمان FDA از زنان باردار خواسته است از مصرف محصولات گیاهی بدون اجازه پزشک خودداری کنند. زنجبیل یکی از معدود داروهایی است که استفاده از آن در دوران بارداری منع شده است. معمولا از خانم های باردار خواسته می شود مصرف زنجبیل را کنار بگذارند زیرا می تواند انقباضات شدید رحمی را در فرد ایجاد کند. زنجبیل می تواند با داروهای بیهوشی که در جراحی مورد استفاده قرار می گیرد تداخل داشته باشد. این موضوع می تواند واکنش های معکوس را در پی داشته باشد که در نهایت به خونریزی کندتر شدن فرایند بهبود می انجامد. توصیه می شود افرادی که می خواهند جراحی انجام دهندزنجبیل را از رژیم غذایی خود حذف کنند.
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
ما را دنبال کنید.
پاموه – مجله سلامت و پزشکی و دارویی – پاموه » سایتی جامع برای مطالب علمی ، آموزشی ، پزشکی ، خانواده ، موارد مصرف و عوارض جانبی داروها
زنجبیل یک ادویه معروف و پرکاربرد است که بیشتر به دلیل فواید مصرف آن معروف است . قبلا در مطلب “فواید زنجبیل ” در این مورد صحبت کرده ایم . در این مطلب قصد داریم برخی از ضررهای زنجبیل را عنوان کنیم. البته توجه داشته باشید که مصرف بیش از حد هر نوع خوراکی و داروی گیاهی می تواند ضررهایی به همراه داشته باشد . بیشتر عوارض جانبی که برای زنجبیل در این مطلب مطرح خواهد شد نیز معمولا زمانی بروز می کنند که این ادویه بی نظیر را بیش از حد مصرف کرده باشد .
فهرست
مصرف معمول و متعادل زنجبیل معمولا تاثیری بر روی فشار خون ندارد . ولی طبق تحقیقات اخیر در صورتی که فشار خون پایینی دارید ، مصرف بیش از حد زنجبیل می تواند باعث افت بیشتر فشار خون شود . همچنین اگر فشار خون شما بالا باشد ، با مصرف بیش از حد زنجبیل ، فشار خون شما بالاتر خواهد رفت .
زنجبیل می تواند به دلیل تسریع عبور غذا و مدفوع از روده ، به درمان یبوست کمک کند ولی در صورتی که بیش از حد مصرف شود ، همین خاصیت زنجفیل می تواند تبدیل به عارضه جانبی شده و باعث اسهال شود .آیا زنجبیل برای معده مضر است
با وجود اینکه زنجبیل می تواند حالت تهوع دوران بارداری را کاهش دهد ولی مصرف بیش از حد زنجبیل می تواند در کنار سایر عوامل ، خطر سقط جنین را افزایش دهد .این خطر معمولا در دوزهای بالای 1500 میلیگرم در روز بیشتر می شود . نه فقط نوشیدنی و خود زنجبیل ، بلکه مکمل های زنجبیل نیز این خاصیت را دارند . همچنین می تواند در مواقعی در کنار سایر عوامل ، به افزایش خطر زایمان زودرس کمک کند . در صورتی که در طول زایمان طبیعی خون زیادی از دست داده باشید باید بعد از زایمان ، مدتی از مصرف زنجبیل خودداری کنید .
خواص روغن درخت چای برای جوش – درمان آکنه
روغن میخک – خواص – عوارض جانبی – تداخل دارویی
بر اساس مطالعات انجام شده ، مصرف زیاد زنجبیل می تواند باعث خونریزی شدید و زیاد در زمان پریود شود .
زنجبیل معمولا به درمان دیابت و کاهش قند خون کمک می کند . ولی در صورتی که قند خون شما پایین است ، مصرف بیش از حد زنجبیل می تواند باعث افت شدید قند خون شود . همچنین زنجبیل با داروهای کاهش قندخون مانند متفورمین تداخل دارد و می تواند اثرات این دارو را افزایش دهد .
چای و دمنوش زنجبیل می تواند به بهبود مشکلات گوارشی کمک کند . ولی مصرف زیاد این ادویه می تواند باعث تولید گاز در دستگاه گوارش فوقانی و روده ها شده و نفخ ایجاد کند .
زمانی که زنجبیل در دوزهای بالا 4 گرم در روز مصرف شود می تواند باعث سوزش سر دل شود . زنجبیل با افزایش ترشحات صفرا به هضم بهتر غذا کمک می کند . اما اگر بیش از حد مصرف کنید و یا مصرف زنجبیل با معده خالی باشد می تواند منجربه ناراحتی های گوارشی و معده درد شود .
دوز مناسب زنجبیل در بزرگسالان بین 250 الی 1 گرم در روز است که می تواند در وعده های مختلف مصرف شود . این میزان برای کودکان 2 تا 6 ساله 2 میلیگرم در روز و برای زنان بارداری 1 میلیگرم در روز است . همچنین مصرف زنجبیل در روزهای نزدیک به زایمان ممنوع است .
تهیه و ترجمه اختصاصی از مجله اینترنتی pamuh.com
این مطلب برای شما مفید بود ؟
ستاره سمت راست بیشترین امتیاز است.لطفا به نویسنده این مطلب ستاره بدید.
میانگین آراء 4.4 / 5. تعداد: 17
اولین نفری باشید که به این نویسنده امتیاز میده 🙂
زنجبیل برای چه کسانی ضرر دارد ؟ مضرات زنجبیل
خیلی متاسفم که مطلب رو دوست نداشتی
برای ارتقاء مطلب کمکم میکنی ؟
لطفا دلیل اینکه مطلب رو دوست نداشتی بهم بگو
آدرس ایمیل شما نمایش داده نمی شود و محرمانه است.در صورتیکه ایمیل معتبر و بدون www وارد کنید دیگران میتوانند به شما پاسخ دهند و این پاسخ برای شما ایمیل خواهد شد.
آیا زنجبیل برای معده مضر است
این نام و آدرس ایمیل را برای نظرهای بعدی من ذخیره کن.
من کوچکتر از اونم که نظری داشته باشم . خیلی خوبه فقط وقتشو زیاد کنید
گیاهان دارویی
روغن نعناع – خواص –…
قرص لیورگل – تداخل –…
چای ترش – خواص و فواید +…
خوردن چای ترش باعث لاغری و کاهش وزن…
آلوئه ورا چگونه مصرف می شود؟ روش…
روغن آرگان – لیست خواص + نحوه…
زعفران – لیست خواص و عوارض…
خواص سرکه سیب برای زنان –…
عرق اسطوخودوس – لیست خواص +…
گیاهان دارویی مجاز و غیر مجاز در…
دیگران می خوانند
خواص و فواید بامیه – 13 خاصیت بامیه + عوارض جانبی آن
نوشیدنی های مفید برای کاهش قند خون و نوشیدنی های مضر برای دیابت
روغن سیاه دانه – خواص + مواد مصرف + عوارض و تداخل دارویی
آیا زنجبیل برای معده مضر است
34 روش خانگی برای افزایش رشد مو و جلوگیری از «ریزش مو»
درمان ترک پاشنه پا با 18 روش گیاهی و خانگی
درمان ناباروری – روش های گیاهی برای بارداری
عرق زنیان – خواص + عوارض و تداخل دارویی زنیان
درمان کم خونی – لیست درمان خانگی و گیاهی برای کم خونی
تیک بان سایت معتبر خرید اینترنتی بلیط هواپیما
نکته بسیار مهم :
تمام توصیه های دارویی ، گیاهی و پزشکی موجود در این سایت فقط جهت افزایش آگاهی بوده و جایگزین تجویز پزشک نیست.شما به هیچ عنوان مجاز به خوددرمانی و مصرف خودسرانه داروها و گیاهان دارویی نیستید.این سایت هیچ مسئولیتی در این مورد ندارد.قوانین | حریم شخصی | تماس با ما (بخش تبلیغات) : 09144029928 (فقط سوالات مربوط به تبلیغات)
هیچ محصول و یا دارویی برای فروش نداریم.لطفا سوال نفرمایید.
در صورتی که هرگونه مشکل پزشکی فوری و اورژانسی دارید این سایت هیچ کمکی به شما نمی کند.
آدرس بیمارستان های تهران و شماره هایی که ممکن است نیاز داشته باشید.(کلیک)
نویسنده : نار مشک
1397-04-02
خواص خوراکی ها
میتوانید در این مطلب موارد زیر را بخوانید:
آیا زنجبیل برای معده مضر است
زنجبیل و خواص بینظیر آن بر کسی پوشیده نیست. زنجبیل یا زنجفیل یک گیاه خوراکی، ادویه و گیاه دارویی است. زنجبیل از گیاه زرد رنگ دارای رگههای بنفش با نام علمی Zingiber officinale Roscoe بدست میآید. اگرچه معمولاً از زنجبیل به عنوان ریشه آن گیاه نام برده میشود ولی در اصل قسمت مورد استفاده گیاه ساقه متورم شده زیرزمینی آن است که «ریزوم» نام دارد.
زنجبيل به عنوان گياه چند ساله حداكثر حدود یک متر، دارای ساقة زيرزمينی خزنده و غدهای شكل و برگهای بدون دمبرگ و فاقد كرک است. انواع تجارتی زنجبيل شامل زنجبيل جامائيكايی، چينی، آفريقايي، استراليايي و هندی هستند.
بهنظر میرسد که زنجبیل به عنوان داروی با طبیعت گرم و خشک در درمان بسیاری از اختلالات از جمله تهوع، فشار خون پایین، سنگ مثانه، کنترل درد، قاعدگی دردناک، بیماریهای باکتریایی و قارچی مؤثر است. اجزاء تشکیل دهندۀ گیاه زنجبیل از جمله زینجیبرن، زینجرون، شوگائولها، جینجرول و پارادول با اثرات ضد التهابی، آنتیاکسیدانی، ضد رگزایی، شبه انسولینی و تحریک فعالیت سلولهای بتا و مهار تجمع پلاکتی، نقش مهمی در پیشگیری و درمان بسیاری از اختلالات و بیماریها از جمله دیابت، تهوع و استفراغ بارداری، آرتریت روماتوئید، سرطان، آسم و برونشیت دارند.
زنجبیل از زمانهای دور به طرق مختلف مصرف میشده و هنوز هم درطب سنتی ایران، هند و چین نقش مهمی را ایفا میکند. در ایران باستان نیز این گیاه با نام ژنگویر شناخته شده و کاربرد داشته و از ایران و کشورهای عربی به سوی غرب سفر کرده است. زنجبیل به هندی «اَدرَک» و «سُنده» به فارسی «شنگویر» و «شنگلیل» به سُریانی «زنگبیل» و به تخاری «شنگرفیر» نامیده میشود. در غرب پزشکی یونانی به نام «دیوسکوریدس» نخستین بار در سده یکم میلادی کاربرد درمانی زنجبیل را ثبت کرد، گرچه سدهها پیش از آن این گیاه عطردار در خاورمیانه شناخته شده بود و از این منطقه به اروپا صادر میشد.
خرید بهترین مارک روغن حیوانی کرمانشاهی
زنجبیل امروزه بیشتر در مناطق استوایی کشت میشود. آشنایان با پزشکی هندی آیورودا از آن به عنوان داروی جهانی نام میبرند؛ این امر نه تنها به خاطر خواص ضد قارچی، ضد باکتری آن است، بلکه به خاطر اثر تسکین بخش آن بر روی دستگاه گوارش هم هست، که باعث شده هندیان بیش از ۲۰۰۰ سال زنجبیل را مصرف کنند. فراوردههای مختلفی از گیاه زنجبیل تولید میشود که از ریشه تازه یا خشک آن یا از طریق تقطیر روغن از ساقه آن تهیه میشود. یکی از معروفترین فراوردههای زنجبیلی، آبنبات زنجبیلی است.
زنجبیل بيخ یا ریشه گیاهی است که بسیار به گیاه شقاقل شباهت دارد اما از آن كوچكتر است. دو نوع كوهی و دشتی دارد و نوع كوهی آن بزرگتر است. زنجبيل بی ريشه سفيد و خشك را به هندى ستهوه مینامند که اين نوع از زنجبیل بهترين نوع است. زنجبیلی که در چین به عمل میآید و از آن مرباى زنجبيل درست میکنند و دانههای بزرگ و باليده و بىريشه دارد بسیار عالی و بیمانند است.
زنجبیل مقوى حافظه و هاضمه و معده و كبد و بازکننده گرفتگی کبد و افزایش دهنده قوای جنسی و تحلیل برنده بادههای غلیظ معده و امعا و جداکننده بلغمها و رطوبتهای غليظ و چسبيده به سطح معده و امعا و غيرها و خشک کننده آنها است و مفید برای اسهالی كه از فساد غذا باشد و جهت رفع سموم حيوانی بسیار کارساز است.
همچنین خارج کننده خلط غليظ و رطوبتهای مغز و حلق است و کاهش دهنده سردی اعصاب و جهت دفع كرم معده نافع است. زنجبیل در بهبود تقطير البول حادث از برودت و ضعف آلات بول بسیار مفید است. تقطير البول از جملۀ اصطلاحات طبّی است که قدما آن را ذيل مبحث مربوط به اختلال عملکرد سيستم ادراری تحتانی ذکر کرده اند. مطالعۀ متون نشان می دهد که اين اصطلاح و مفهوم طبّی به معنای تکرّر ادرار است.
مصرف زنجبیل با نبات و كندر برای رفع ضرر ميوههاى تازه و دفع رطوبت معده مناسب است و با زردۀ تخممرغ نيمبرشت جهت افزایش منی و غلظت آن و همراه با تربد مسهل رطوبات مفاصل و ساقين و یاری دهنده قوت مسهله تربد است و با خولنجان و پسته جهت تقويت باه یا افزایش قوای جنسی بی بدیل است.
زنجبیل گیاهی است که از قدیم الایام مورد مصرف مردم ایران بوده است. در کتاب تحفه حکیم مومن در مورد خواص زنجبیل چنین آمده است: زنجبیل مقوّی هاضمه و نرم کننده طبع است و بازکننده گرفتگیهای کبد است. زنجبیل تحلیل برنده بادهای غلیظ معده و روده است و جذب کنندۀ رطوبتها و برطرف کننده تشنگی است. مقوّی معده، کبد و قوه حافظه است و مقاومت بدن در برابر سرما را زیاد میکند. در درمان کرم معده، یرقان، دشواری ادرار و اسهال که از فساد مواد غذایی باشد نفع بسیاری دارد.
به طور کلی میتوان گفت که طبیعت یا طبع زنجبیل گرم و خشک است. زنجبیل تازه که سبز رنگ است از نظر طبیعت، گرم دردرجه دوم و خشک در درجه اول است. درحالی که نوع خشک شده آن در درجه دوم گرم و خشک، و بعضی آن را در سوم گرم دانسته اند. از آنجا که زنجبیل دارای رطوبت فضیله است اگر زیاد بماند سوراخ می شود به همین جهت آن را در آهک می غلطانند تا از سوراخ شدن آن جلوگیری شود. لذا هنگام مصرف باید آن را بر روی الک، مقشر کرد تا آهک های ملتصق بر آن جدا گردد.
علت ورم یا نفخ شکم چیست؟ از شایعترین بیماریهای معده، نفخ شکم یا ورم معده است که باعث احساس ناراحتی در بالای شکم میشود. این ورم یا برجستگی اغلب با صدای قار و قور همراه است. غار و غور شکم پدیدهای غیر طبیعی نیست و هر کسی در طول زندگی آنرا تجربه میکند. میخواهیم این مژده را به شما بدهیم که درمان ورم معده با زنجبیل امکان پذیر است.
اما از دیدگاه طب سنتی ایران، ورم یا نفخ شکم به معنی وجود باد، گاز یا ریح در معده و رودهها میباشد. برای مثال در کتاب اختیارات بدیعی نفخ را باد در معده و بادکردن شکم بیان کرده و کتاب اکسیر اعظم قَراقُر را به معنی آواز شکم یا آوازی که از اندرون شکم شنیده میگردد ذکر کرده است.در کتاب اکسیر اعظم سه علت برای ورم یا نفخ شکم عنوان شده است. اولین دلیل سردی معده، دومین دلیل نوع غذا به سبب خوردن غذایی که معده قادر به هضم آن نمیباشد که این قسم خود به چهار شکل است: الف ـ غذا بیشتر از مقدار خورده شود ب ـ غذا رطوبت زیاد داشته باشد مانند: کدو، خیار، انگور ج ـ غذا نفاخ باشد مانند: عدس، باقالا و لوبیا د ـ بوی غذا متعفن باشد شبیه بوی ماهی یا روغن خراب و بدبو و دلیل سوم اخلاط موجود در معده ذکر شده که سبب آن اجتماع بلغم یا سودا یا صفرای اضافی در معده است.
کلیک کنید و خواص بینظیر نخودآب را بخوانید
اگر برای شما هم این سوال مطرح است که برای نفخ معده چی بخوریم؟ حکمای طب سنتی به شما زنجبیل را پیشنهاد میکنند چراکه زنجبیل باعث تقویت قوای معده شده و بادشکن و ضد نفخ است. برای همین زنجبیل دوایی برای نفخ معده و درمانی عالی برای نفخ، ورم معده یا ورم شکم است. همچنین زنجبیل یکی از گیاهان دارویی مفید در نفخ روده است. برای این منظور بهتر است از زنجبیل پرورده یا مربای زنجبیل بهره بگیرید.
زنجبیل گرمی بخشی قوی، ملیّن و بادشکن است. در افرادی که نفخ دائمی به خصوص ریاح غلیظ در امعا دارند زنجبیل داروی مناسبی است، زیرا رطوبت بلّه را که عامل نفخ و عفونت است خشک میکند و ریاح را تحلیل میبرد. به بیانی سادهتر زنجبیل برطرف کننده ریاح است(بادهایی که در بدن و مخصوصا سیستم گوارش تولید میشوند) زنجبیل این ریاح را مضمحل و دفع میکند. بسیاری از دردهایی که در بدن میپیچد به دلیل همین بادها و گازها در بدن است که زنجبیل میتواند آنها را دفع کند، پس نفخ معده و باد رودهها را نیز بهبود میبخشد.
میدانیم یکی از دلایل کاهش حافظه افزایش رطوبتهای بدن و رطوبت دِماغ یا همان مغز است. زنجبیل میتواند رطوبتهای زائد بدن را دفع کند و موجب سبکی، لاغری و شادابی در افرادی که مزاج سرد و تر دارند شود. ضمن اینکه خمودگی و پف آلودگی صبحها را برطرف میکند و حافظه را نیز بهبود میبخشد.
فواید مربای زنجبیل برای معده شگفت انگیز است. زنجبیل ریشهای است شبیه سیب زمینی که میتوان از آن مربا تهیه کرد و روش طبخ آن مانند مرباهای دیگر است. این مربا برای افرادی که مشکلات معده دارند بسیار مفید است، همچنین برای افزایش میل جنسی در افراد با مزاج سرد و تر بسیار مناسب است. مربای زنجبیل بسیار سودمند است، از بی نظیرترین خوراکیهایی است که مقوی معده است و رطوبتهای معده را خشک میکند. برای بهرهبردن از خواص مربای زنجبیل باید یک قاشق از مربای زنجبیل بعد از غذا مصرف شود.
مواد لازم برای درست کردن مربای زنجبیل
ابتدا پوست زنجبیل را بکنید و زنجبیل را به صوت خلالی خرد کنید، حالا زنجبیلهای خرد شده را 3 مرتبه بجوشانید تا تلخی زنجبیل از بین برود. سپس شکر و آب را درون قابلمهای مناسب بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید تا شکر و آب به مدت 5 دقیقه بجوشند و بعد از مدت زمان ذکر شده زنجبیل را به مخلوط شکر و آب اضافه کنید تا مخلوط زنجبیل و شکر به مدت 30 دقیقه بجوشند. در مرحله آخر آبلیمو را به آن اضافه کنید و قابلمه را از روی حرارت گاز بردارید و در مکانی مناسب قرار دهید تا مربا سرد شود.
آیا زنجبیل برای معده مضر است
روغن زنجبیل نیز همانند خود گیاه دارای طبع یا طبیعت گرم و خشک است. مالیدن موضعی بدن با روغن زنجبیل به تسکین درد و رفع گرفتگیهای عضلات ناشی از قاعدگی کمک میکند. متخصصان طب سنتی از روغن زنجبیل برای مداوای نفخ شکم، قولنج، گرفتگیهای عضلانی و دیگر مشکلات شکم و روده استفاده بهره میبرند. همچنین استفاده موضعی از روغن زنجبیل باعث کاهش علایم عمومی و عصبی و همچنین کمردرد و گرفتگی عضلات همراه دیسمنوره یا قاعدگی دردناک میشود.
زنجبیل گشاد کننده عروق است، بنابراین مصرف بیش از حد آن در دوران قاعدگی، امکان افزایش میزان خونریزی را افزایش میدهد. در طب سنتی این اعتقاد وجود دارد که طبع زنجبیل گرم و خشک است و مصرف این گیاه باعث گرمتر و خشکتر شدن بدن میشود. برای همین مصرف زیاد زیاد زنجبیل باعث بروز التهاب در دهان و مخاط و ایجاد سوزش یا خارش خصوصا در افراد گرم مزاج میشود.
زنجبیل نیز مانند هر گیاهی دیگری دارای خواص و مضرات است. سوالی که برای بسیاری از ما ایجاد میشود این است که ایا زنجبیل برای زخم معده مضر است؟ بله، مصرف زنجبیل برای افراد دارای زخم امعاء و احشاء (زخم مری و معده) و زخمهای گوارشی هستند مضر و ممنوع است. مصرف زنجبیل در این افراد موجب استفراغ (حتی از نوع خونی) و دردهای باطنی میشود. این نوع زخمهای گوارشی زخمهایی هستند که که بر روی مخاط و زیر مخاط مری، معده و بخشهای بالایی روده کوچک درنتیجه فرسایش این بافتها توسط اسید معده رخ میدهند. استفراغ و درد شکم از عوارض مصرف زیاد زنجبیل در کسانی است که دارای زخمهای گوارشی هستند.
در خبرنامه مشترک شوید و آخرین مطالب را در ایمیل خود داشته باشید
در شبکه های اجتماعی ما را دنبال کنید
0