آیا زنجبیل برای زخم معده ضرر دارد

دوره مقدماتی php
آیا زنجبیل برای زخم معده ضرر دارد
آیا زنجبیل برای زخم معده ضرر دارد

زخم‌ها می‌توانند در بسیاری از بخش‌های بدن از جمله جداره داخلی معده ایجاد شوند. در این میان برخی از داروهای خانگی و طبیعی می‌توانند درد و سایر علائم مرتبط با زخم معده را از بین ببرند.

به گزارش ایسنا، زخم معده یا همان زخم دوازدهه از زخم‌هایی است که در جداره داخلی معده یا دوازدهه – بخش ابتدایی روده کوچک – بروز می‌کند و زمانی ایجاد می‌شود که اسید معده باعث تخریب پوشش معده شود.

از علل زخم معده می‌توان به عفونت باکتری هیلکوباکتر پیلوری و استفاده طولانی مدت از داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDS) مانند ایبوپروفن یا آسپیرین اشاره کرد.

برخی افراد بر این باورند که استرس یا غذاهای تند می‌تواند باعث زخم معده شود در صورتی که این عوامل باعث ایجاد زخم نمی‌شود بلکه می‌تواند به افزایش تولید اسید معده منجر شود.

در صورتی که فردی زخم معده داشته باشد در معده خود احساس سوزش می‌کند. این احساس سوزش اغلب بین چند دقیقه تا چند ساعت به طول می‌انجامد، پس از مصرف ضد اسیدها یا توقف جذب غذا کاهش می‌یابد، در نیمه شب یا طی مصرف وعده‌های غذایی شروع و این سوزش برای چندین هفته قطع و وصل می‌شود.آیا زنجبیل برای زخم معده ضرر دارد

۱۰ درمان خانگی برای زخم معده

دوره مقدماتی php

۱) پروبیوتیک‌ها: پروبیوتیک‌ها موجودات زنده‌ای هستند که به ترمیم توازن باکتری‌های دستگاه گوارش کمک می‌کنند. همچنین با کمک به سلامت مطلوب روده می‌توانند به درمان زخم معده کمک کنند. طبق بررسی‌های انجام شده، پروبیوتیک‌ها نمی‌توانند هلیکوباکتر پیلوری را نابود کنند اما می‌تواند تعداد فعلیِ این باکتری‌ها را کاهش داده، سرعت روند بهبودی را افزایش داده و برخی علائم را نیز بهبود بخشد. در صورتی که از پروبیوتیک‌ها در کنار سایر روش‌ها استفاده شود می‌تواند به از بین بردن باکتری‌های مضر کمک کند.

می‌توان پروبیوتیک ‌ها را در منابعی مانند ماست، مواد غذایی تخمیری و مکمل‌های پروبیوتیک پیدا کرد اما غلظت پروبیوتیک‌ها در مکمل‌های آن به نسبت سایر منابع بیشتر است.

۲) زنجبیل: بسیاری از مردم بر این باورند که زنجبیل اثرات حفاظتی بر دستگاه گوارش دارد و از آن برای درمان بیماری‌های معده و گوارشی مانند یبوست، نفخ و التهاب معده (گاستریت) استفاده می‌کنند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که زنجبیل می‌تواند به درمان زخم‌های معده ناشی از هلیکوباکترپیلوری کمک کرده و از ایجاد زخم‌های ناشی از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی جلوگیری کند. با این حال بسیاری از این نتایج حاصل مطالعات روی حیوانات بوده و اثرات آن روی انسان‌ها هنوز به طور دقیق مشخص نیست.

۳) میوه‌های رنگارنگ: بسیاری از میوه‌ها حاوی ترکیباتی به نام فلاونوئیدها در دسته پلی فنول‌ها هستند. فلاونوئیدها به رنگ‌های غنی در برخی میوه‌ها منجر می‌شوند. بررسی‌ها حاکی از آن است که پلی فنول‌ها می‌توانند به درمان زخم معده و طیف وسیعی از مشکلات گوارشی همچون اسپاسم‌ها و اسهال کمک کنند. فلاونوئیدها دارای خواص آنتی اکسیدانی بوده و همچنین با افزایش مخاط معده که مانع رشد هیلکو باکتر پیلوری می‌شود از پوشش معده در برابر ایجاد زخم‌ها محافظت می‌کند. 

فلاونوئیدها در میوه‌هایی همچون سیب، بلوبری، گیلاس، لیمو، پرتغال و آجیل‌ها یافت می‌شود.

۴) موز سبز: تحقیقات نشان می‌دهد که موز سبز یا نارس می‌تواند تاثیری مثبت بر زخم‌های گوارشی داشته باشد. موز نارس حاوی فلاونوئیدی به نام لوکوسیانیدین است که مقدار مخاط معده را افزایش می‌دهد. همچنین این میوه میزان اسیدی بودن معده را کاهش می‌دهد که به جلوگیری و از بین بردن علائم زخم کمک می‌کند.

۵) عسل: عسل یک شیرین کننده طبیعی رایج است که از طیف وسیعی از مزایا برای سلامتی برخوردار است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که عسل “مانوکا” دارای اثرات ضد میکروبی علیه هلیکوباکترپیلوری بوده و برای درمان زخم معده مفید است. همچنین بسیاری از افراد از عسل برای تسریع بهبود زخم‌ها از جمله زخم‌های پوستی، سوختگی و جراحت‌ها استفاده می‌کنند.

۶) زردچوبه: زردچوبه که ادویه‌ای زردرنگ و رایج در هند و سایر نقاط جنوب آسیا محسوب می‌شود، مانند فلفلی چیلی حاوی ترکیبی مفید به نام کورکومین است. نتایج مطالعات نشان می‌دهد که کورکومین فعالیت‌های ضد التهابی و آنتی اکسیدانی داشته و به جلوگیری از زخم معده کمک می‌کند. اگرچه در مورد خواص زردچوبه در درمان زخم‌ها به بررسی‌های بیشتری نیاز است اما نتایج اولیه نشان می‌دهد این ادویه می‌تواند به کاهش علائم زخم و درمان آن کمک کند.

۷) بابونه: برخی افراد از گل بابونه و چای بابونه برای درمان اضطراب‌های خفیف، اسپاسم‌های روده و التهاب استفاده می‌کنند. مطالعات نشان می‌دهد که عصاره بابونه خواص ضد زخم داشته و ممکن است بتواند زخم معده را مهار کرده و زمان بهبودی آن را کاهش دهد. با این حال بیشتر این مطالعات روی حیوانات صورت گرفته و به مطالعات بیشتری روی انسان‌ها در این زمینه نیاز است.

۸) سیر: سیر در بسیاری از نقاط جهان یک افزودنی محبوب برای طعم دهی غذاها به شمار می‌رود. سیر خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی دارد که برای مبارزه با عفونت‌ها مفید است. برخی مطالعات نشان می‌دهد که سیر به جلوگیری از توسعه زخم‌ها و تسریع روند بهبودی آنها کمک می‌کند. همچنین می‌تواند به جلوگیری از رشد هلیکوباکتر پیلوری بیانجامد. یک مطالعه نیز نشان می‌دهد که خوردن دو حبه سیر با هر وعده غذایی و دو بار در روز می‌تواند علیه هیلکوباکترپیلوری اثرات ضد باکتریایی داشته باشد.

۹) شیرین بیان: شیرین بیان ادویه‌ای بومی منطقه مدیترانه و آسیاست. صدها سال است که مردم از شیرین بیان در داروهای سنتی استفاده می‌کنند. برخی معتقدند که خوردن ریشه خشک شیرین بیان می‌تواند به درمان و جلوگیری از زخم معده کمک کند. اما تحقیقات بر استفاده از مکمل‌های شیرین بیان به جای گیاه آن تاکید دارند. یک مطالعه نشان می‌دهد مصرف مکمل‌های شیرین بیان می‌تواند به مبارزه با عفونت‌های هلیکوباکترپیلوری و جلوگیری از رشد آن کمک کند.

۱۰) آلوئه ورا: آلوئه ورا یک روغن گیاهی رایج در بسیاری از لوسیون‌های موضعی، مواد آرایشی و مواد غذایی است. برخی مطالعات از چگونگی تاثیر آلوئه ورا بر زخم‌های معده، نتایج مطلوب به دست آورده‌اند. به عنوان مثال یک مطالعه روی موش‌های صحرایی نشان داد اثرات درمانی آلوئه ورا روی زخم‌ها مشابه داروهای ضد زخم معروف است. اما برای مشخص شدن تاثیرات آن بر انسان‌ها به مطالعات بیشتری نیاز است.

درمان‌های پزشکی زخم معده

درمان‌های پزشکی زخم معده بر اساس علل ایجاد زخم معده متفاوت است.

در صورتی که داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی عامل ایجاد زخم باشند، پزشک احتمالا کاهش یا توقف مصرف این داروها را توصیه می‌کند و فرد می‌تواند داروهای دیگری را برای تسکین دردهای خود جایگزین کند. پزشک می‌تواند مهار کننده‌های پمپ پروتون (PPls) را برای کاهش اسید معده و محافظت از پوشش معده تجویز کنند. این داروها نمی‌توانند باکتری‌ها را بکشند اما می‌توانند به مبارزه با عفونت هلیکوباکترپیلوری کمک کنند. از نمونه‌های این داروها می‌توان لانسوپرازول و امپرازول را نام برد. همچنین پزشک ممکن است مسدود کننده‌های گیرنده‌های هیستامین مانند رانیتیدین و فاموتیدین را که مانع تولید بیش از حد اسید می‌شود، تجویز کند. علاوه بر آن محافظ هایی به نام سوکرالفیت که به جلوگیری از آسیب بیشتر به ناحیه اطراف زخم کمک می‌کند نیز در این موارد تجویز می‌شود.

در صورتی که هیلکوباکترپیلوری عامل ایجاد زخم معده باشد، پزشک ممکن است آنتی بیوتیک‌هایی را تجویز کند. از آن جایی که هیلکوباکترپیلوری به سختی از بین می‌رود، فرد باید تمام دوزهای تجویزی را دقیقا همان طور که تجویز شده حتی پس از اینکه علائم از بین رفت، مصرف کند. پزشکان اغلب به هنگام درمان زخم‌های گوارشی چندین دارو و درمان را ترکیب می‌کنند. درمان‌های ترکیبی به کاهش درد، جلوگیری از آسیب بیشتر و درمان هر گونه عفونت کمک می‌کند.

به گزارش سایت تخصصی مدیکال نیوز تودی، اگرچه فرد مبتلا به زخم‌های گوارشی می‌تواند از برخی درمان‌های خانگی بهره بگیرد اما باید برای تشخیص علت بیماری و دریافت درمان‌های مناسب حتما به پزشک متخصص مراجعه کرد. پزشک می‌تواند با روش مناسب به درمان زخم‌ها کمک کند و در همین حین درمان‌های خانگی البته با مشورت پزشک متخصص می‌توانند به پیشگیری از ایجاد این زخم‌ها در آینده و کاهش علائم به طور طبیعی کمک کنند.

انتهای پیام

سلام. مطلب عالی و کامل بود. متشکرم

زنجبیل یکی از قدیمی‌ترین مواد دارویی در جهان است که در زمره مفیدترین و پرکاربردترین ادویه جات قرار داشته و سرشار از مواد مغذی و ترکیبات زیست فعالی است که برای مغز و بدن انسان مزایای فراوانی را به همراه دارند.

به گزارش خبرگزاری موج،  زنجبیل که در برخی متون قدیمی از آن با نام زنجفیل‌ یا شنگویر نیز یاد شده‌ یک گیاه خوراکی و دارویی است که از زمان های دور مورد استفاده بوده است. زنجبیل علاوه بر جنبه‌ های درمانی به عنوان یکی از چاشنی‌ های مغذی در تهیه و طبخ بسیاری از غذاهای ایرانی، هندی و چینی استفاده می‌ شود. 

زنجبیل تقریبا در سراسر جهان به ویژه طب‌ سنتی هند، آیورودا، مکتب طب سنتی ایران و طب سنتی چین به عنوان یکی از مهم‌ترین گیاهان دارویی که جنبه‌ های درمانی مختلفی دارد، شناخته شده است.

جنس زنجبیل سرده‌ای از تیره زنجبیلیان علفی ایستاده چند ساله با حدود ۷۰ گونه بومی آسیای جنوب شرقی است با ساقه باریک و نی‌ مانند و برگ‌ های سرنیزه‌ای سـبز براق که از زمین‌ ساقه‌ای غده‌ای می‌ رویند؛ گل‌ های آنها سبز مایل به زرد با لبه‌ای ارغوانی و لکه‌های کرم‌ رنـگ و گل‌ آذین مخروطی و کوچک و سنبله‌ای متراکم است که در تابستان از زمین ساقه بیرون می‌ زند.

زنجبیل که تاریخچه مصرف آن به ۵۰۰۰ سال پیش برمی‌گردد، از گیاه زرد رنگ دارای رگه‌های بنفش با نام علمی Zingiber officinale بدست می‌ آید. اگر چه معمولاً از زنجبیل به عنوان ریشه آن گیاه نام برده می‌ شود ولی در اصل قسمت مورد استفاده گیاه ساقه متورم شده زیرزمینی آن است که ریزوم نام دارد.آیا زنجبیل برای زخم معده ضرر دارد

زنجبیل دارای شناسنامه‌ی تغذیه‌ای بسیار عالی، حاوی پروتئین، کلسیم، آهن، اسید فولیک، کربوهیدرات، قند، فیبرهای محلول و نامحلول، سدیم، ویتامین‌ها، مواد معدنی، اسیدهای چرب، و آمینو اسیدها است؛ که همه‌ ی این‌ها زنجبیل را به عنوان منبعی برای عناصر غذایی ارزشمند تبدیل کرده‌اند.

ترکیبات فعال در زنجبیل عبارتند از gingerol، shogaol، paradol، zingerone، zerumbone، – dehydro، terpenoids و flavonoids [ R ]، تمام این ترکیبات دارای فعالیت های آنتی اکسیدانی هستند در حالی که برخی از آن ها دارای ضد تومور، ضد التهاب، ضد میکروب، مسکن درد و فعالیت های حفاظتی کبد هستند.

خواص زنجبیل برای سلامتی به خوبی مستند شده است و در سراسر جهان به عنوان یک دارویی طبیعی هزاران سال است که استفاده می شود. در واقع در متون بسیاری از کتب طب سنتی چینی، رومی، یونانی، عربی و سانسکریت، استفاده از ریشه زنجبیل برای کمک به بهبود سلامت و درمان بیماری ها ذکر شده است

زنجبیل گردش خون را بهبود می‌ بخشد. زنجبیل ضدالتهاب طبیعی است که به آرام شدن پوست آسیب‌ دیده یا پوستی که کمی ملتهب است کمک می‌ کند.

 کسانی که آسم دارند توجه کنند: یکی دو قطره عصاره‌ ی زنجبیل به همراه ماده‌ای مثل روغن زیتون حسابی آرامش‌ بخش است.

خواص آنتی اکسیدانی زنجبیل و کاهش تری گلیسرید خون به درمان کبد چرب کمک کرده و مصرف زنجبیل با کاهش التهاب و رشد و نمو سلول های سرطانی از بروز سرطان کبد پیشگیری می کند.

زنجبیل باعث کاهش سطح قند خون شده و مصرف منظم آن از بروز دیابت نوع 2 و چاقی پیشگیری می کند. زنجبیل همچنین خطر ابتلا به نفروپاتی دیابتی (آسیب کلیه ناشی از قند خون بالا) را کاهش می دهد و می تواند حساسیت انسولین را افزایش دهد و قابلیت تعادل و حفظ میزان مناسب قند خون را نیز داراست.

نتایج پژوهشی نشان داد که ترکیب زنجبیل و عسل برای کنترل قند خون بسیار موثر است زیرا باعث افزایش جذب گلوکز به سلول های ماهیچه ای می شود. پس مصرف ترکیب زنجبیل و عسل باعث جلوگیری از دیابت و کاهش میزان قند خون و LDL کلسترول می شود.

روغن اسانس زنجبیل برای کاهش آسیب دی ان ای از سم قارچ به نام آفلاتاکسین پیدا شده است، زنجبیل می تواند به محافظت از دی ان ای اسپرم در برابر استرس اکسیداتیو کمک و نشان می دهد می تواند به بهبود باروری در مردان کمک کند.

زنجبیل با کاهش درد و التهاب در رگ های خونی به تسکین میگرن کمک کرده و همچنین استفاده موضعی از زنجبیل رقیق شده روی پیشانی دردهای شدید میگرنی را بهبود می بخشد.

مصرف منظم زنجبیل در مقادیر کم، با از بین بردن ذخایر چربی درون شریان ها و بهبود جریان خون از بروز سکته مغزی پیشگیری می کند و همچنین برای تقویت سیستم ایمنی بدن نیز مفید است.

زنجبیل یک ضد قارچ موثر در غلظت کم تر از 1 میلی گرم در میلی لیتر است و همچنین مانع رشد کاندیدا آلبیکانس می شود.

سرطان بیماری جدی‌ ای است که در اثر رشد کنترل‌نشده‌ی سلول‌های غیرطبیعی رخ می‌ دهد و از عصاره‌ی آن در برخی مطالعات به‌عنوان درمان جایگزین برای برخی سرطان‌ ها استفاده شده است.

تاثیرات زنجبیل بر سرطان عبارت است از:

می تواند سلول های سرطانی را با تشعشع حساس کند.

می تواند مانع رشد سلول سرطانی شود.

می تواند مانع رشد سلول های سرطانی کبد ( هپاتاما) و استخوان (استئوسارکوما ) شود.

رگ های خونی جدید را که امکان رشد سلول های سرطانی را فراهم می کند، متوقف می کند.

مانع انتقال سلول سرطانی می شود.

از متاستاز ( مهاجرت سلولی ) سلول های سرطانی سینه جلوگیری می کند.

سلول های سرطانی توانایی رشد رگ های خونی جدیدی به نام رگ زایی را دارند و مانع از رگ زایی در سرطان پوست می شود.

 

زنجبیل می تواند در یک رژیم غذایی با چربی بالا با فعال کردن مسیر PPARδ، ظرفیت تحمل ورزش را افزایش دهد. همچنین یک مطالعه توسط دانشمندان آمریکایی نشان داده که مصرف زنجبیل تازه یا پودر زنجبیل در رژیم غذایی اشتها را کاهش می دهد و به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند.

برای بهبود حرکات روده و دفع مواد زاید هر روز صبح 1 لیوان آب ولرم را با 1 قاشق چای خوری آب زنجبیل ترکیب کنید و بنوشید.آیا زنجبیل برای زخم معده ضرر دارد

مقداری زنجبیل خرد شده به چای سبز یا چای سیاه اضافه کنید و 20 دقیقه قبل از هر وعده غذایی بنوشید تا اشتهای شما را کاهش دهد.

نوشیدن چای زنجبیل هم برای افزایش چربی سوزی و افزایش متابولیسم بدن مفید می باشد.

قبل از هر وعده غذایی مقداری زنجبیل رنده شده را با آب نصف لیموترش تازه و یک لیوان آب ترکیب کنید بنوشید تا جلوی پرخوری را بگیرد.

زنجبیل تازه یا پودر زنجبیل را به سس سالاد خود اضافه کنید تا هم طعم بهتری بگیرد و هم به کاهش وزن کمک کند.

یک بند انگشت زنجبیل تازه و ارگانیک را با پوست به آب میوه و آب سبزیجات اضافه کنید و بنوشید. 

معجون زنجبیل و عسل را دو تا سه بار در روز بخورید تا به کاهش وزن شما کمک کند.

 

بهترین گیاهان دارویی برای معده و گوارش زنجبیل است که به ترشح صفرا و تحریک هضم بهتر غذا کمک کرده و دمنوش زنجبیل ناراحتی های معده از جمله گرفتگی، سوزش سر دل، اسهال و نفخ را برطرف می کند.

برای درمان نفخ معده توصیه می شود در طول روز دو یا سه بار مقداری زنجبیل (در دوزهای 250 تا 500 میلی گرم) میل کنید.

برای درمان ناراحتی های معده زنجبیل تازه را خرد کرده و روی آن نمک بپاشید، سپس در طول روز به طور مرتب این قطعات را بجوید.

  • عکس دخترونه شاخ و خفن
  • اگر دچار دردهای شدید سنگ کلیه هستید به طور منظم چای زنجبیل مصرف کنید زیرا درمان طبیعی و خانگی دفع سنگ کلیه بدون نیاز به عمل جراحی است.

    مطالعات نشان می دهد مکمل ریشه زنجبیل به دلیل کاهش کلسترول و فشار خون بالا برای سلامت قلب مفید بوده و چای زنجبیل از لخته شدن خون جلوگیری می کند. همچنین در طب چینی از زنجبیل برای تقویت قلب استفاده می کنند.

    زنجبیل تازه، اما خشک نشده، می تواند از ورود به سلول های انسان در مطالعه ای مبتنی بر سلول جلوگیری کند و زنجبیل باکتری های بد را می کشد.

    عصاره متانول زنجبیل اثرات ضد باکتریایی دارد، عصاره متانول زنجبیل مانع رشد 19 نوع هلیکوباکترپیلوری می شود.

    قاشق چایخوری آب زنجبیل و عسل برای رفع سرفه و گلو درد ناشی از سرماخوردگی مفید است و چای زنجبیل احتقان گلو و بینی را برطرف می کند.

    مخلوط شنبلیله و آب زنجبیل تازه نیز به درمان آسم کمک می کند.

    خمیر زنجبیل خاصیت ضد التهابی دارد و برای درمان روماتیسم، یا درد آرتروز بسیار مفید است. 1 قاشق غذاخوری پودر زنجبیل (یا زنجبیل تازه رنده شده)، 5 قطره  اسانس اوکالیپتوس، و 2 قاشق چای خوری روغن زیتون (یا روغن کنجد).  بر روی ناحیه دردناک، ماساژ داده و با یک پارچه می بندیم تا گرم شود پس از چند ساعت با آب گرم می شوئیم.

    زنجبیل خاصیت ضد پیری دارد، زیرا دارای بیش از ۴۰ ترکیب آنتی اکسیدانی است که سموم بدن را از بین برده و با بهبود جریان خون به تغذیه و اکسیژن رسانی بهتر به پوست کمک می‌کنند.

    از سوی دیگر خواص آنتی اکسیدانی زنجبیل از آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد روی پوست جلوگیری کرده و الاستیک پوست را بهبود می‌بخشد.

    زنجبیل برای درمان سریع چین و چروک پوست و کاهش علائم پیری مفید است.آیا زنجبیل برای زخم معده ضرر دارد

    آنتی‌اکسیدان فوق‌العاده نیرومند زنجبیل بهترین چیز برای از بین بردن جای زخم، آسیب‌های پوستی و لکه‌های ناشی از افزایش سن است. کمی زنجبیل تازه‌ی رنده شده را با یخ خُرد شده مخلوط کرده و یک بار در هفته روی پوست‌تان بگذارید.

    زنجبیل در کاهش شدت درد موثرتر از داروی بی اثر است. مصرف زنجبیل در آغاز دوره قاعدگی، علائم و درد پریود را در برخی زنان کاهش می دهد. جالب است بدانید از دیرباز در طب چینی از چای زنجبیل با شکر قهوه ای برای درمان مشکلات قاعدگی و عادت ماهیانه استفاده می شده است.

    تحقیقات نشان می دهد اثر زنجبیل مشابه اثر داروهای ایبوپروفن و مفنامیک اسید برای دردهای قاعدگی می باشد.

    شوگاول ، یک ترکیب یافت شده در زنجبیل،است که حساسیت پوست ( اگزما ) در موش ها را از طریق مانع سیتوکین با فعال کردن مسیرNrf2 درمان می کند.

    زنجبیل از فعالیت بیش از حد اعصاب جلوگیری و با ممانعت از عملکرد سروتونین در بخش گوارشی، حالت تهوع ، استفراغ ایجاد می کند و زنجبیل مسکنی غیر دارویی موثر برای بیماری صبحگاهی در دوران بارداری است. زنجبیل به حالت تهوع و استفراغ ناشی از عوارض جانبی شیمی درمانی کمک می کند.

    براساس برخی تحقیقات زنجبیل تاثیر آرتروز را بهبود می بخشد در حالی که مطالعات دیگر نشان می دهند زنجبیل تنها در طول اولین درمان موثر است.

    برای درمان شوره دیگر شامپوهای موضعی شیمیایی را لازم ندارید، چون خواص ضدعفونی‌ کننده‌ ی زنجبیل برای مبارزه با قارچی که باعث شوره می‌ شود عالی است. برای اینکار کمی زنجبیل رنده شده را با آب مخلوط کرده و در یک بطری اسپری بریزید. مخلوط را مستقیم روی کف سر اسپری کنید.

    درمان با روغن‌ های نرم کننده زنجبیل با خواص تمیز کننده امکان پذیر است این روغن اغلب در ترکیب با سایر روغن‌های ضروری مانند روغن جوجوبا، روغن اسطوخودوس، روغن گل رز، روغن بابونه، روغن رزماری، روغن چوب و غیره برای افزایش منافع به کار می‌رود. مزایای مختلف روغن زنجبیل برای درمان و مراقبت از مو در زیر بیان می‌شود.

    خواص تحریک کننده زنجبیل موجب افزایش گردش خون در پوست سر شما و باعث رشد سریعتر موها می‌شود. برای افزایش سرعت رشد مو، چهار قطره روغن زنجبیل را به یک قاشق غذاخوری روغن جوجوبا اضافه کنید. این مخلوط را روی پوست سر خود بمالید و ماساژ دهید. آن را یک شب روی سرتان بگذارید و صبح روز بعد موها را با آب بشویید.

    در خصوص مصرف زنجبیل در دوره ی بارداری اتفاق نظری بین محققان وجود ندارد. برخی از مطالعات نشان می دهند که رابطه ای بین مصرف زنجبیل و سقط جنین وجود دارد. برخی دیگر معتقدند مصرف این ادویه باعث بروز مشکلات و عوارضی در این دوره الی که بررسی های متعدد دیگر نشان می دهد که مصرف زنجبیل در دوره ی بارداری نه تنها مشکلی به بار نمی آورد بلکه باعث تسکین حالت تهوع نیز می شود. به همین دلیل توصیه می کنیم که شما قبل از مصرف مکمل یا خود زنجبیل با پزشکتان مشورت کنید.

    دو بند انگشت زنحبیل رنده شده را با دو قاشق غذاخوری عسل و یک قاشق چای خوری آب لیموترش تازه ترکیب کنید و بجوشانید، پس از سرد شدن روی صورت خود بمالید و بعد از 30 دقیقه با آب سرد شستشو دهید.

    برخی افراد پس از مصرف زنجبیل دچار سوزش خفیف یا ناراحتی معده، رفلاکس اسید و اسهال می شوند.

    افراد مبتلا به سنگ صفرا، دیابت و اختلال لخته شدن خون لازم است قبل از مصرف زنجبیل با پزشک مشورت کنند

    زنجبیل ممکن است با آسپرین و داروهای رقیق کننده خون، فشار خون بالا و داروهای دیابت تداخل داشته باشد

    زنان باردار و مادران شیرده قبل از مصرف مکمل زنجبیل باید با پزشک مشورت کنند

    در موارد نادر ممکن است باعث بروز کهیر، سوزش دهان، تنگی نفس یا ورم شود

    در صورت استعمال موضعی زنجبیل ممکن است باعث بروز تحریکات پوستی شود، حتما قبل از استفاده روی بخش کوچکی از پوست تست شود.

    در کودکان زیر دو سال نباید استفاده شود.

    مصرف زیاد زنجبیل موجب سوزش سر دل می شود.

    افرادی که سنگ کلیه دارند، باید قبل از مصرف زنجبیل حتما با پزشک خود مشورت نمایند.

    اگر داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین و آسپیرین مصرف می کنید، زنجبیل نخورید.

    مصرف زیاد زنجبیل ممکن است با داروهای قلبی و دیابت تداخل نماید.

    مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی باید در حد متعادل باشد.

    مصرف زیاد زنجبیل ممکن است باعث اختلالات سیستم عصبی مرکزی گردد.

    مواد غذایی موجود در 100 گرم زنجبیل خام به صورت زیر است:

    کالری: 80

    کربوهیدرات: 17.8 گرم

    پروتئین: 1.8 گرم

    چربی: 0.7 گرم

    فیبر: 2 گرم

    پتاسیم: 415 میلی گرم

    مس: 0.2 میلی گرم

    منگنز: 0.2 میلی گرم

    فسفر: 34 میلی گرم

    از زنجبیل تازه یا پودر زنجبیل خشک می توان برای تهیه ادویه طعم دهنده انواع سوپ و سبزیجات استفاده کرد که شامل ترکیب ادویه جاتی همچون زنجبیل، پیاز، زیره، سیر، دانه های خردل، گشنیز و گوجه فرنگی است.

    از ریشه زنجبیل تازه برای تهیه انواع آب نبات، شیرینی زنجفیلی، بیسکویت و تنقلات تند مزه استفاده می شود.

    چای زنجبیل از محبوب ترین نوشیدنی ها به خصوص در کشورهای آسیایی محسوب می شود.

    شربت شیره زنجبیل نیز از ترکیب زنجبیل با سیب، آب لیمو و هویج به دست می آید.

    ریشه زنجبیل رنده شده در انواع دسر به عنوان طعم دهنده استفاده می شود.

    آب زنجبیل نیز که با استفاده از دستگاه آب میوه گیری به دست می آید در بسیاری از غذاهای آسیایی به کار رفته یا در اسموتی سبزیجات مختلف استفاده می شود.

    زنجبیل به دو صورت تازه و پودر قابل استفاده است. بی‌ شک زنجبیل تازه خواص بیشتری دارد و پودر زنجفیل به مرور زمان و با کهنگی بیشتر خواصش را از دست می‌ دهد؛ در نتیجه در صورت استفاده از پودر زنجبیل به تاریخ تولید آن دقت کنید یا در خانه آن را درست کنید. همچنین فراورده‌های مختلفی از گیاه زنجبیل تولید می‌ شود که از ریشه تازه یا خشک آن یا از طریق تقطیر روغن از ساقه آن تهیه می‌ شود. یکی از معروفترین فرآورده‌ های زنجبیلی، آبنبات زنجبیلی است.

    زنجبیل برای حفظ سلامت دستگاه گوارش شما نیز بسیار مفید بوده و سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می‌کند.

    به گزارش مشرق، شما می‌توانید زنجبیل را به خاطر غلظت بالای آنتی اکسیدان های آن، برای جلوگیری از آسیب سلولی و حذف سموم، به رژیم غذایی‌تان اضافه کنید.

    بهبود گردش خون: منیزیم، پتاسیم و روی موجود در آب زنجبیل منجر به تنظیم فرایندهای التهابی می‌شود که مسبب مشکلات گردش خون هستند. این نوشیدنی همچنین سطح کلسترول را در شریان‌ها کاهش می‌دهد و به حفظ سلامت قلب کمک می‌کند.

    بهبود فرایند هضم: افرادی که هر روز آب زنجبیل را با معده خالی مصرف می‌کنند، مشکلات گوارشی کمتری دارند. زنجبیل حاوی فیبر است؛ ماده‌ای مغذی که سبب بهبود حرکات روده، کاهش یبوست، کاهس اسید معده و بهبود نفخ می‌شود.آیا زنجبیل برای زخم معده ضرر دارد

    کنترل احتباس مایعات: خواص دیورتیک و ضد التهابی زنجبیل، منجر به مقابله با احتباس مایعات در بدن می‌شود. مصرف روزانه آب زنجبیل منجر به از بین رفتن مایعات در بافت‌ها شده و سطح انرژی را برای جلوگیری از خستگی افزایش می‌دهد.

    تقویت سیستم ایمنی بدن: مصرف روزانه آب زنجبیل یک راه عالی برای به دست آوردن مواد مغذی است که منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شوند. آب زنجبیل منجر به تحریک تولید آنتی بادی‌هایی می‌شود که با اثرات مضر میکروارگانیسم‌ها و باکتری‌ها مقابله می‌کنند. نوشیدن آب زنجبیل با معده خالی همچنین منجر به جلوگیری از عفونت‌های ادراری، سرفه و سرماخوردگی، عفونت واژن، بیماری‌های خود ایمنی و … می‌شود.

    کاهش درد مفاصل: زنجبیل یک درمان طبیعی برای کاهش درد عضلانی و مفصلی است. اجزای اصلی زنجبیل دارای اثرات ضد التهابی و ضد درد هستند و مصرف آن به افراد مبتلا به بیماری‌های التهابی از جمله آرتریت روماتوئید پیشنهاد می‌شود.

    جلوگیری از گرفتگی عضلات: افرادی که مستعد ابتلا به گرفتگی عضلانی هستند، آب زنجبیل را به عنوان یک درمان طبیعی و ایمن می‌توانند استفاده کنند. زنجبیل حاوی مواد و املاح معدنی است که منجر به تنظیم سطح الکترولیت بدن می‌شود و از گرفتگی عضلات پیشگیری می‌کند.

    جلوگیری از پیری زودرس: با توجه به مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی، آب زنجبیل یک نوشیدنی مناسب برای مقابله با اثرات منفی رادیکال‌های آزاد بر روی بافت‌های شماست. این مواد مانع آسیب سلولی و جلوگیری از بیماری‌های مزمن مانند سرطان، آلزایمر و آرتروز می‌شود و به تقویت سلامت پوست کمک می‌کند.

    منبع: سلامانه

    کليه حقوق اين سايت متعلق به پایگاه خبري-تحليلي مشرق نيوز مي باشد و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.

    هم اکنون طبق مدارک علمی اثرات درمانی مانند ضد تهوع، مقوی قلب، ضد لخته خون، ضد باکتری، ضد اکسیدان، ضد سرفه، ضد سموم کبدی، ضد التهاب، محرک، معرق، مدر، کاهش اسپاسم، محرک سیستم ایمنی، ضد نفخ، شیر افزار، افزایش ترشحات روده ای معده ای، پایین آورنده کلسترول خون، بالا برنده گلوکز خون و محرک خون مغزی برای زنجبیل گزارش شده است. همچنین زنجبیل خاصیت آنتی بیوتیکی بالایی دارد.

    زنجبیل در حد مصرف دارویی دارای عارضه جانبی نیست اما ممکن است با داروهای قلبی، دیابت و ضد انعقاد تداخل کند. همچنین در دوره حاملگی و شیردهی از مصرف زیاد آن باید خودداری کرد.

    به طور معمول، روزانه یک گرم از پودر خشک زنجبیل توصیه می شود. همچنین توصیه می شود که مصرف زنجبیل با معده خالی و به طور یک جا کمتر از 6 گرم باشد؛ زیرا ممکن است مقادیر بیشتر از این، موجب التهاب و زخم معده شود.

    مصرف این فراورده برای چای زیاد معمول نیست اما می توان به روی نیم تا یک گرم از پودر آن یک استکان آب در حال جوشیدن ریخت و حدود 15 دقیقه صبر کرد، سپس آن را صاف و مصرف کرد.

    پودر زنجبیل دارای مزه تند و سوزاننده است به همین دلیل توصیه می شود به صورت کپسول مصرف شود؛ برای این کار می توان کپسول های خالی 500 میلی گرمی را از داروخانه تهیه کرد و آنها را از پودر زنجبیل پر کرد تا هم وزن آنها مشخص باشد و هم مزه تند و سوزاننده آن حس نشود.آیا زنجبیل برای زخم معده ضرر دارد

    میزان مصرف زنجبیل به عنوان ضد تهوع و استفراغ نیم تا یک گرم است که در فاصله زمانی نیم تا یک ساعت قبل از مسافرت باید مصرف شود. در مورد استفاده از آن در زنان حامله، پیشنهاد می شود صبح هنگام یک گرم آن مصرف شود. همچنین به منظور درمان آرتریت لازم است که میزان مصرف آن2تا 4 گرم در روز باشد که می توان چندین هفته این میزان را ادامه داد تا رضایت بیمار جلب شود.

    در صورتی که اسانس زنجبیل در دسترس باشد، 5 تا 10 قطره آن را باید 25 میلی لیتر روغن بادام مخلوط کنید. این مخلوط به عنوان ماساژ برای دردهای روماتیسمی به خصوص پاها مفید است. گاهی به این مخلوط اسانس اوکالیپتوس و ژونی پر( نوعی سرو) نیز اضافه می شود که اثر آن قوی تر می شود.

    مصرف خوراکی یک تا دو قطره اسانس زنجبیل نیز به روی یک حبه قند یا مخلوط آن با نصف قاشق چای خوری عسل برای تسکین دل دردهای زمان قاعدگی، تهوع و مشکلات معده ای دارای اثر خوبی است.

    *دكتر محمدحسين صالحی سورمقی، دکترای تخصصی فارماکوگنوزی، استاد دانشكده داروسازی تهران

    پاموه – مجله سلامت و پزشکی و دارویی – پاموه » سایتی جامع برای مطالب علمی ، آموزشی ، پزشکی ، خانواده ، موارد مصرف و عوارض جانبی داروها

    زنجبیل یک ادویه معروف و پرکاربرد است که بیشتر به دلیل فواید مصرف آن معروف است . قبلا در مطلب “فواید زنجبیل ” در این مورد صحبت کرده ایم . در این مطلب قصد داریم برخی از ضررهای زنجبیل را عنوان کنیم. البته توجه داشته باشید که مصرف بیش از حد هر نوع خوراکی و داروی گیاهی می تواند ضررهایی به همراه داشته باشد . بیشتر عوارض جانبی که برای زنجبیل در این مطلب مطرح خواهد شد نیز معمولا زمانی بروز می کنند که این ادویه بی نظیر را بیش از حد مصرف کرده باشد .

    فهرست

    مصرف معمول و متعادل زنجبیل معمولا تاثیری بر روی فشار خون ندارد  . ولی طبق تحقیقات اخیر در صورتی که فشار خون پایینی دارید ، مصرف بیش از حد زنجبیل می تواند باعث افت بیشتر فشار خون شود . همچنین اگر فشار خون شما بالا باشد ، با مصرف بیش از حد زنجبیل ، فشار خون شما بالاتر خواهد رفت .

    زنجبیل می تواند به دلیل تسریع عبور غذا و مدفوع از روده ، به درمان یبوست کمک کند ولی در صورتی که بیش از حد مصرف شود ، همین خاصیت زنجفیل می تواند تبدیل به عارضه جانبی شده و باعث اسهال شود .آیا زنجبیل برای زخم معده ضرر دارد

    با وجود اینکه زنجبیل می تواند حالت تهوع دوران بارداری را کاهش دهد ولی مصرف بیش  از حد زنجبیل می تواند در کنار سایر عوامل ، خطر سقط جنین را افزایش دهد  .این خطر معمولا در دوزهای بالای 1500 میلیگرم در روز بیشتر می شود . نه فقط نوشیدنی و خود زنجبیل ، بلکه مکمل های زنجبیل نیز این خاصیت را دارند . همچنین می تواند در مواقعی در کنار سایر عوامل ، به افزایش خطر زایمان زودرس کمک کند . در صورتی که در طول زایمان طبیعی خون زیادی از دست داده باشید باید بعد از زایمان ، مدتی از مصرف  زنجبیل خودداری کنید .


    خواص روغن درخت چای برای جوش – درمان آکنه

    روغن میخک – خواص – عوارض جانبی – تداخل دارویی

    بر اساس مطالعات انجام شده ، مصرف زیاد زنجبیل می تواند باعث خونریزی شدید و زیاد در زمان پریود شود .

    زنجبیل معمولا به درمان دیابت و کاهش قند خون کمک می کند . ولی در صورتی که قند خون شما پایین است ، مصرف بیش از حد زنجبیل می تواند باعث افت شدید قند خون شود . همچنین زنجبیل با داروهای کاهش قندخون مانند متفورمین تداخل دارد و می تواند اثرات این دارو را افزایش دهد .

    چای و دمنوش زنجبیل می تواند به بهبود مشکلات گوارشی کمک کند . ولی مصرف زیاد این ادویه می تواند باعث تولید گاز در دستگاه گوارش فوقانی و روده ها شده و نفخ ایجاد کند .

    زمانی که زنجبیل در دوزهای بالا 4 گرم در روز مصرف شود می تواند باعث سوزش سر دل شود . زنجبیل با افزایش ترشحات صفرا به هضم بهتر غذا کمک می کند . اما اگر بیش از حد مصرف کنید و یا مصرف زنجبیل با معده خالی باشد می تواند منجربه ناراحتی های گوارشی و معده درد شود .

    دوز مناسب زنجبیل در بزرگسالان بین 250 الی 1 گرم در روز است که می تواند در وعده های مختلف مصرف شود . این میزان برای کودکان 2 تا 6 ساله 2 میلیگرم در روز و برای زنان بارداری 1 میلیگرم در روز است . همچنین مصرف زنجبیل در روزهای نزدیک به زایمان ممنوع است .

    تهیه و ترجمه اختصاصی از مجله اینترنتی pamuh.com

    این مطلب برای شما مفید بود ؟

    ستاره سمت راست بیشترین امتیاز است.لطفا به نویسنده این مطلب ستاره بدید.

    میانگین آراء 4.4 / 5. تعداد: 17

    اولین نفری باشید که به این نویسنده امتیاز میده 🙂

    زنجبیل برای چه کسانی ضرر دارد ؟ مضرات زنجبیل

    خیلی متاسفم که مطلب رو دوست نداشتی

    برای ارتقاء مطلب کمکم میکنی ؟

    لطفا دلیل اینکه مطلب رو دوست نداشتی بهم بگو

    آدرس ایمیل شما نمایش داده نمی شود و محرمانه است.در صورتیکه ایمیل معتبر و بدون www وارد کنید دیگران میتوانند به شما پاسخ دهند و این پاسخ برای شما ایمیل خواهد شد.

    آیا زنجبیل برای زخم معده ضرر دارد

    این نام و آدرس ایمیل را برای نظرهای بعدی من ذخیره کن.

    من کوچکتر از اونم که نظری داشته باشم . خیلی خوبه فقط وقتشو زیاد کنید

    گیاهان دارویی


    روغن نعناع – خواص –…


    قرص لیورگل – تداخل –…


    چای ترش – خواص و فواید +…


    خوردن چای ترش باعث لاغری و کاهش وزن…

  • مدل گل سر وتل بچه گانه

  • آلوئه ورا چگونه مصرف می شود؟ روش…


    روغن آرگان – لیست خواص + نحوه…


    زعفران – لیست خواص و عوارض…


    خواص سرکه سیب برای زنان –…


    عرق اسطوخودوس – لیست خواص +…


    گیاهان دارویی مجاز و غیر مجاز در…

    دیگران می خوانند

    خواص و فواید بامیه – 13 خاصیت بامیه + عوارض جانبی آن

    نوشیدنی های مفید برای کاهش قند خون و نوشیدنی های مضر برای دیابت

    روغن سیاه دانه – خواص + مواد مصرف + عوارض و تداخل دارویی
    آیا زنجبیل برای زخم معده ضرر دارد

    34 روش خانگی برای افزایش رشد مو و جلوگیری از «ریزش مو»


    درمان ترک پاشنه پا با 18 روش گیاهی و خانگی

    درمان ناباروری – روش های گیاهی برای بارداری

    عرق زنیان – خواص + عوارض و تداخل دارویی زنیان

    درمان کم خونی – لیست درمان خانگی و گیاهی برای کم خونی

    تیک بان سایت معتبر خرید اینترنتی بلیط هواپیما

    نکته بسیار مهم :

    تمام توصیه های دارویی ، گیاهی و پزشکی موجود در این سایت فقط جهت افزایش آگاهی بوده و جایگزین تجویز پزشک نیست.شما به هیچ عنوان مجاز به خوددرمانی و مصرف خودسرانه داروها و گیاهان دارویی نیستید.این سایت هیچ مسئولیتی در این مورد ندارد.قوانین | حریم شخصی | تماس با ما (بخش تبلیغات) : 09144029928 (فقط سوالات مربوط به تبلیغات)

    هیچ محصول و یا دارویی برای فروش نداریم.لطفا سوال نفرمایید.

    در صورتی که هرگونه مشکل پزشکی فوری و اورژانسی دارید این سایت هیچ کمکی به شما نمی کند.

    آدرس بیمارستان های تهران و شماره هایی که ممکن است نیاز داشته باشید.(کلیک)

    آیا زنجبیل برای زخم معده ضرر دارد
    آیا زنجبیل برای زخم معده ضرر دارد
    0

    دوره مقدماتی php

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *