کیک اسفنجی تولد برای 10 نفر

دوره مقدماتی php
کیک اسفنجی تولد برای 10 نفر
کیک اسفنجی تولد برای 10 نفر

امتیاز دهید


3.2
از

683

کیک اسفنجی از آن دسته کیک هایی است که نمیتوان دوستش نداشت. بافت نرم و اسفنجی و طعم خوب این کیک را در سراسر دنیا زبانزد کرده است. کیک اسفنجی انواع بسیاری دارد و میتوان آن را با خامه، میوه ی تازه، باتر کرم، انواع مربا و … سرو و تزیین کرد. اگر دسترسی به فر ندارید طرز تهیه کیک اسفنجی بدون فر را ببینید.

کیک اسفنجی که در این مطلب طرز تهیه آن را توضیح داده ایم، بدون روغن و کره پخته می شود و میتوان گفت کیکی رژیمی و بدون چربی نیز به حساب می آید. طرز پخت کیک اسفنجی بسیار آسان است و فقط کمی دقت و تجربه نیاز دارد. اگر به تازگی پختن کیک را آغاز کرده اید؛ میتوانید با کمی تمرین و به کمک کیک اسفنجی، انواع کیک های تولد و کیک های عصرانه با تزیینات زیبا و خلاقانه تهیه کنید. چون کیک اسفنجی پایه ی اصلی خیلی از کیک ها و شیرینی ها است. با طرز پخت کیک اسفنجی ساده و خوشمزه در خدمت شما هستیم. با ما همراه باشید.

 

دوره مقدماتی php

کیک اسفنجی تولد برای 10 نفر

  

برای تهیه کیک اسفنجی ابتدا فر را در دمای 170 درجه ی سانتی گراد روشن کنید تا گرم شود.

دو کاسه ی بزرگ بردارید. در یک کاسه زرده های تخم مرغ و در دیگری سفیده ها را بریزید. روی کاسه ها را با سلفون بپوشانید و چند دقیقه در  کناری قرار دهید تا به دمای محیط برسند. چون سرد بودن مواد کیک اسفنجی مانع از پف کردن آن می شود.

 

 

در کاسه ی محتوی زرده تخم مرغ، یک سوم پیمانه شکر بریزید. به کمک همزن برقی شکر را در تخم مرغ آن قدر بهم بزنید تا تخم مرغ به حالت کشدار و کرم رنگ درآید.

سپس پوست لیمو را رنده کنید و همراه با وانیل و دو قاشق غذاخوری آب به زرده تخم مرغ اضافه کنید و با هم مخلوط کنید.

 

 

دو سوم باقی مانده از شکر را در طی سه مرحله به ظرف محتوی سفیده تخم مرغ اضافه کنید و به طور مداوم با همزن برقی و با سرعت بالا بهم بزنید. هم زدن را تا حدی ادامه دهید که سفیده های تخم مرغ کاملا سفت شوند؛ به طوری که با برگرداندن کاسه از ظرف نریزد. سپس کرم تارتار را اضافه کرده و مخلوط را در کناری قرار دهید.

 

 

در این مرحله از تهیه کیک اسفنجی می بایست زرده و سفیده ی تخم مرغ را در یک ظرف ریخته و با هم مخلوط کنید.

 

 

 

 

در ظرف دیگری آرد را به همراه بیکینگ پودر و مقداری نمک الک کنید. سپس در سه مرحله مخلوط آرد را به ظرف تخم مرغ ها اضافه کنید و به کمک لیسک با ملایمت اما سریع بهم بزنید تا خوب ترکیب شوند. برای بهم زدن این مخلوط بهتر است ظرف را بچرخانید و لیسک را در عکس جهت چرخش ظرف، گردش دهید.

دقت داشته باشید که زیاد بهم زدن مواد باعث کم شدن پف کیک اسفنجی می شود.

 

 

قالب را با کمی روغن چرب کرده و در آن آرد بپاشید. برای تهیه کیک اسفنجی بدون روغن میتوانید به جای چرب کردن قالب از کاغذ روغنی نیز استفاده کنید.

 

 

 

 

مایع کیک را قبل از این که کف آن از بین برود داخل قالب بریزید. سطح کیک را به کمک لیسک صاف کنید. کیک را به مدت 30 الی 35 دقیقه در فر با دمای 170 درجه سانتی گراد قرار دهید تا بپزد. می توانید یک خلال دندان در مرکز کیک فرو کنید. اگر تمیز از کیک خارج شود به معنای آماده بودن کیک است.

 

 

چند دقیقه صبر کنید تا کیک کمی خنک شود. سپس آن را از قالب خارج کنید. کیک اسفنجی را میتوانید با خامه، پودر قند یا کاکائو، ترافل رنگی و انواع مربا تزیین کرده و نوش جان کنید.

کیک اسفنجی تولد برای 10 نفر

 

 

– قطر قالب کیک اسفنجی میتواند حدود 20 سانتی متر باشد. هم چنین برای تهیه کیک اسفنجی با خامه میتوانید این مواد را در دو قالب مجزا بریزید و دو لایه ی نازک کیک تهیه کرده و مابین آن را با میوه، مربا و خامه پر کنید. این روش همان طرز پخت کیک اسفنجی تولد است.

– اگر بار اولی است که کیک اسفنجی تهیه می کنید میتوانید از قالب کمربندی نیز استفاده کنید چون کار با آن راحت تر است.

– در تهیه کیک اسفنجی با پف زیاد و بافت ترد و نرم کیک؛ نکته ی مهم رعایت کردن هم دمایی تمام مواد اولیه و هم چنین هم زدن آن به نحوی است که مایع کیک کف کند. مراقب باشید که کف مایع کیک از بین نرود. هم چنین در حین پخت کیک از باز کردن درب فر خودداری کنید.

– میزان مواد اولیه برای تهیه کیک اسفنجی حتما باید رعایت شود.

– برای تهیه کیک اسفنجی شکلاتی میتوانید مقداری پودر کاکائو را به همراه آرد الک کرده و در مرحله ی پنجم به کیک اضافه کنید.

باسلام وخسته نباشید از زحمات شما .می خواستم بدونم اگه به پودر تاتار دسترسی نداشته باشم , بدون این پودر کیکم خوب از آب در میاد ? باید شعله فر با ماکروفر از پایین باشه یا شعله پایین و بالا باهم روشن باشه? ممنون میشم از راهنماییتون.

باسپاس
یعنی بدون‌شیر وماست میشه کیک درست کرد

میترسم همه موادرواماده کنم اماخوب درنیاد

من این کیک رو چندین بار تو فر درست کردم و کاملا خوب در اومد ،اما الان ماکروفر گرفتم و تنظیماتش رو برای این کیک نمیدونم ،اگه میشه کمکم کنید ماکروفرم سولاردام هست،ممنون

روی ماکروویو چند تا ععد هست عدد شماره ی هشت برای پخت کیکه برای تنظیم ماکروویو باید گردونه ی آن رو به سمت چپ بچرخانید و به ععد هشت که رسیدید روشن کنید

سلام ایا امکانش هست که سفیده رو بعد از اارد اضافه کنیم؟ زیاد هم خوردن سفید باعث نمیشه سفیده ی زده شده پفش از بین بره؟

سلام
بهتره ترتیب ذکر شده توی دستور رو رعایت کنید.
برای این که پف سفیده نخوابه هم از کرم تارتار استفاده میشه.

سلام اگه بخوایم برا دوازده نفر درست کنیم چه قدر مواد نیاز داریم؟؟؟؟

سلام من کیکام خیلی کم پف میکنه وحالت خمیری داره اشکالم کجاست که اسفنجی نمیشه؟نیلوفر جان حالا میخوام از دستور شما برم قبل از اینکه بپزم میشه بگین مشکلم از کجاست که اسفنجی نمیشه و حالت خمیری داره؟

عالییی.فقط در مایکروویو چه مدت باید آماده شود؟؟؟؟!!!ممنون

khob bood

مثل همیشه عالی هستید ازتون ممنونم

ببخشید در صورتی که از فرهای سولار استفاده کنیم باید رو چه دما و زمانی تنظیم کنیم که کیک خشک و سفت نشه؟

ببخشید در صورتی که از فرهای سولار استفاده کنیم دما و زمانش باید چطور تنظیم شه که کیک خشک نشه؟

باسلام اندازه قالب چه اندازه باشه

سلام لطفااندازه قالب رو بگید

مینا جان قالب گرد راحتتره اما از هر قالبی که دوست داری میتونی استفاده کنی.

عالی

سلام ببخشد اگه من تعدادم کمتر باشه باید چقدر مواد بریزم؟؟لطفا جواب بدین؟؟

سلام شادی جان. میتونی میزان مواد رو نصف کنی.

این مقدار برای من زیاده چجوری نصفش کنم ک کیکم خراب نشه

عزیزم همه مواد رو نصف کن.

باسلام
در پخت این کیک روغن استفاده نمیشود؟

سلام نه احتیاجی نیست

سلام.آموزش هاتون عالین.
اگه توظرف پیرکس بپزیم مشکلی داره؟

از چه سایز قالبی باید استفاده کرد?

فرقی نمیکنه هر قالبی که دارید.

Domo arigatou

you’re welcome! ?

سلام ببخشید میخواستم بپرسم چرا همه کیک های من سطحش گنبدی میشه راه حلش چیه

ستاره جان دلایل مختلفی داره ، کیک رو نباید بریزی مرکز قالب بلکه باید از کناره های قالب کم کم بریزی ، داخل قالب کیک هم نباید پر کنی ! یعنی قالب نباید کوچیک باشه ! حدود 1/2 تا نهایت 2/3 قالب پر شه کافیه ، البته اگه کیک از نوعی هست که خیلی پف میکنه حتما بیشتر از 1/2 قالب پر نشه ، دیواره های قالب رو حتما چرب کن و دمای فر بیش از حد زیاد نباشه

سلام این سایت خیلی عالیه تشکر

بی نهایت سپاس بابت آموزش های بی نظیرتون ، یه سوال داشتم در رابطه با این کیک اسفنجی ، اندازه قالب گرد برای مقدار موادی که ذکر شده چقدر باید باشه؟ چون به نظرم قالبی که تو عکس هست قطری حدود 22-24 سانتی هستش ولی مقدار مواد اولیه زیاد هست برای این اندازه قالب.ممنون میشم پاسخ بدین

ممنون بیتا جان لطف داری ، عزیزم مناسب ترین اندازه قالب به نظر من اینه که نصف یا 2/3 قالب کیک با مایه کیک پر شه ، قالب تصویر 25 سانتی هست

خیلی عالیه سایت تون

سلام . دلیل اینکه کیک بوی تخم مرغ میده چیه ؟ ممنون میشم

آذر جان باید زرده تخم مرغ و شکر رو اونقدر بزنی که کرم رنگ شه ، احتمالا کم زدی و تخم مرغ خوب ترکیب نشده ، اسانس وانیل هم حتما از نوع مرغوبش تهیه کن که تاثیر زیادی در گرفتن بوی تخم مرغ داره

مرسی عالیه.اکه بکینگ پودر نریزی جی میشه؟

پوریای عزیز بکینگ پودر ، بهبود دهنده و … باعث بافت بهتر کیک میشه و اون سبکی و تردی رو که باید به کیک میده

آیا کیک اسفنجی به اندازه ی کیک شکلاتی خوشمزه هست یا نه ؟

کیک اسفنجی خوشمزه است اما بدلیل اینکه بافتش نسبت به کیک های دیگه خشک تره با مواد مختلفی ( خامه ، باتر کرم ، میوه و … ) همراه میشه

سلام . سال نو مبارک . کی باید بکینگ پودر را اضافه کرد؟

ممنون معصومه جان . عید شما هم مبارک . عزیزم همزمان با ارد اضافه میشه

خیلی خوب بود از دستور پختتون ممنون

سلام عزیزم.نگفتی این حجم مواد برای چه سایز قالبی مناسبه.لطفا قطر قالب رو هم بنویس تا توضیحاتت کامل بشه.ممنونم ازت

پروانه جان بهترین قالب برای کیک اندازه ای هست که نصف یا 2/3 قالب از مایه کیک پر بشه

خوب بود

میشه از وانیل شکری استفاده کنم؟

من اولین بار هستش که میخوام کیکی درست کنم که بین لایه هاش خامه باشه و اصلا نمیدونم از چه خامه ای باید استفاده کنم و چه جوری امادش کنم.میشه لطف کنی کامل بهم توضیح بدی؟

مریم جان به بخش کیک و آموزش کیک های چند لایه یا چند طبقه مراجعه کن ، البته بزودی مطلبی در مورد کرم مخصوصی که به جای خامه لابلای کیک قرار میدن میذارم

ممنونم

دستور عمل بسیار خوب بود

عااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااالیییییییییییییی بووووووووووووود

خیلی عالیه

اضافه کردن سفیده به زرده پف کیک رو میخوابونه.

زهره جان اینجا اول شیر به زرده اضافه میشه و بعد سفیده اضافه میشه ، این کیک هم با این دستور خیلی عالی در میاد ، اما به هر حال ممنون ازت

وای مرسی من درست کردم عالی بود مرسی

قبلا این کیک رو درست میکردم خیلی پوک میشد اما چند سالی بود دیگه نپختم اما الان ۲ باره ۲ بار درست کردم اما فر درجه ای نداره که فقط از پایین بزنه حرارت از بالا و پایین با هم میزنه و در نتیجه خوب پف نمیکنه چه کنم ؟

عزیزم قالب رو کوتاه تر بگیر و مدت زمان پخت کیک رو کمتر کن ، امیدوارم اینبار خوب در بیاد

نیلوفر جون سلام ، این کیک اسفنجی رو طبق دستور شما درست کردم و روش موس شکلاتی گذاشتم ، دست تون درد نکه ، خیلی خوشمزه شد ، جای شما خالی ، من از شما بسیار ممنونم

ممنون معصومه جان ، خیلی خوشحالم که درست کردی و ازش لذت بردی ، اینجوری که گفتی تمام خستگی از تنم رفت ، نوش جونت عزیزم

با سلام از زحمات شما متشکرم خیلی عالی بود

دیدگاه

نام (ضروری)

ایمیل (منتشر نخواهد شد) (ضروری)

وب سایت

برای دریافت جدیدترین دستور های آموزش آشپزی ثبت نام کنید

آموزش آشپزی | کیک و شیرینی و دسر | تزیین غذا | رژیم چاقی و لاغری

| ترجمه تخصصی | ترجمه مقاله

غذای اصلی | کیک و شیرینی | تغذیه و سلامتی | Feed

© 2016 ایران کوک: هر گونه کپی برداری از مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد لازم به ذکر است که مسئولیت عواقب پزشکی در خصوص بخش رژیم های غذایی بر عهده خوانندگان محترم می باشد.

این دستور کیک اسفنجی رو وقتی امتحان کردم میتونم به جرات میتونم بگم که تصمیم گرفتم دیگه دنبال هیچ رسپی واسه درست کردن کیک اسفنجی نرم مگر این که گزینه بهتری رو تو آینده پیدا کنم ، این کیک اسفنجی چند خصوصیت خیلی خوب داره از جمله خیلی خیلی پف میکنه ، فقط احتیاج به ٤ تا تخم مرغ داره ، زرده از سفیده جدا نمیشه و واسه همین خیلی راحت و بی دردسر درست میشه ، خیلی لطیف و نرمه ، کیک خیلی بافتش سبکه ، پایه کیک خیلی خوبی واسه کیک های تولد ، مهمونی و عروسی هست.
اما یه نکته مهم تو درست کردن این کیک هست اینه که باید مواد خیلی خوب با هم مخلوط باشند.
اگه دیدیم کیکمون خوب پف نکرده علتش می‌تونه خوب مخلوط نکردن باشه یا اگه خیلی‌ هم بزنیم در نهایت با یه کیک سنگین زمخت روبرو هستیم که همه زحمتمون به باد رفته.
خوب با این اوصاف بریم واسه درست کردن این کیک خوشمزه.

مواد لازم :
تخم مرغ ٤ عدد همدمای اتاق
شکر ٢ پیمانه
وانیل ١ قاشق چای خوری
١ پیمانه شیر
کره ١/٤ پیمانه
آرد معمولی ٢ پیمانه
بکینگ پودر ٢ قاشق چای خوری
نمک ١/٤ قاشق چای خوری

طرز تهیه :
قبل از آماده کردن کیک باید همه مواد کیک رو اندازه بگیریم و آماده کنار دستمون باشه چون ما باید خیلی‌ سریع کارمون رو انجام بدیم تا اون حباب های که ایجاد شده تو مایع کیک از بین نره یعنی‌ قبل از شروع کار قالبمونو آماده می‌کنیم ، مواد اندازه گیری می‌کنیم و همه چی‌ آماده واسه شروع.
خوب در اول کار فرمون رو روی درجه حرارت ٣٢٥ درجه فارنهایت یا ١٦٥ درجه سانتیگراد میزاریم تا گرم بشه.
مواد خوشکمون رو مثل آرد ، بکینگ پودر ، و نمک رو خوب با هم قاطی میکنیم و یه دور الک میکنیم.

کیک اسفنجی تولد برای 10 نفر

تخم مرغ هارو به مدت ۴ دقیقه با درجه متوسط همزن برقی هم میزنیم.
دقت کنید که نباید کمتر از ۴ دقیقه بشه این مرحله جزوه مراحل مهم این کیکه.
اگه با همزن دستی این کار رو میکنید باید مداوم به مدت ۶ دقیقه هم بزنید ، توصیه میکنم که یک یاور بغل دستتون باشه که خسته شدید بدید کمکتون کنه تو هم زدن.
من از غذا ساز استفاده کردم و به مدت ۴ دقیقه هم زدم.

بعد از ۴ دقیقه هم زدن تخم مرغمون رنگش کرمی میشه و کمی پف کرده ، شکر رو اضافه میکنیم و باز هم میزنیم به مدت ۵ دقیقه با همزن برقی یا غذا ساز.
با همزن دستی ۸ دقیقه هم میزنیم.
بعد این مدت یه کرم پفی و کرم رنگی خواهیم داشت .

شیر و کره رو روی اجاق گاز یا ماکروفر میزاریم تا با هم مخلوط باشند و کره آب بشه اما حواستون باشه نباید شیر به جوش بیاد همین که کره آب شد کافیه.

مخلوط آرد رو اضافه میکنیم و با دور کند به مدت چند ثانیه هم میزنیم تا آرد با کرممون مخلوط بشه.

و همچین کرمی به دست بیاریم .

مخلوط شیر و کره که گرمه رو میریزیم و باز با دور کند هم میزنیم حول و حوش کمتر از ۱ دقیقه و در حدی که موادمون یه دست بشه.

خوب مخلوط مایع کیک رو میریزیم تو قالبی که از قبل گریس کاری و آرد پاشی کردیم.
میزاریم تو فر داغ و تا ٢٠ دقیقه اول به هیچ عنوان در فر رو باز نمیکنیم و بعد از ٢٥ دقیقه کیک رو یه مقدار میکشیم از تو فر بیرون و با انگشتمون واسطش رو تاپ تاپ میزنیم نوک چاقو و یا کبریت تو این مرحله وسط کیک فرو نمیکنیم چون موجب میشه همه پف کیک فروکش کنه اگه دیدیم شله و معلومه که هنوز نپخته دوباره میزاریم تا یه ۷ دقیقه دیگه هم بپزه و باز دوباره چک میکنیم و این دفعه با یه چوب کبریت یا نوک چاقو وسط کیک میزنیم اگه تمیزاومد بیرون پس پخته شده.
وقتی آماده شد میاریمش از تو فر بیرون.
حسابی پف کرده و طی مدت زمان کوتاهی یه کوچولو از قوسی که برامده شده روش کم میشه و کیک هم سطح میشه.
١٠ تا ١٥ دقیقه صبر میکنیم کیک تو قالب بمونه و بعد کیک رو با یه چاقو از لبه های قالب جدا میکنیم.
سعی‌ نکنید که کیکو برش بزنید تا زمانی‌ که کاملا خنک نشده.
کیک اسفنجی رو همیشه با تیز‌ترین چاقوی که داریم برش می زنیم.
وقتی‌ کیک سرد شد اونو لایه یه حوله یا پارچه نخی بپوشونید و تو یخچال بذارید .

درست کردن کیک آن قدرها که برخی فکر می کنند سخت نیست.
فرض کنید میخواهیم یک کیک تولد عالی درست کنیم ، اگر بتوانیم یک کیک ساده و اسفنجی را خوب بپزیم ، تقریبا نصفه بیشتر راه را رفته ایم.
کلا پایه اکثر کیک هایی که حرفه ای درست و تزیین شده اند ، یک کیک ساده اسفنجی است.

خب کار تمام شد به همین راحتی بدون تجهیزات آشپزخانه صنعتی ، به همین خوشمزگی امیدواریم با استفاده از این آموزش آشپزی بتوانید کیک خوشمزه ای برای خود و خانوادتان تهیه نمایید.
امیدوارم طرز تهیه کیک براتون آسون بوده باشه ، نوش جان

در تاریخ ۲۹ آذر ۱۳۹۶ این مطلب نوشته شده است.

دسته بندی : آموزش آشپزی , دسر , کیک

تعداد بازدید : 284877

Zahra

۱۳۹۸/۰۲/۱۸ ساعت ۰۱:۱۷

تلفن :

ایمیل : Z.javadi1379@gmail.com

سلام
منم کیکم حدود یک ساعت طول کشید تا پخته شد و بعدشم میانش خمیر بود
چرا؟؟؟

رز سیاه

۱۳۹۸/۰۲/۲۳ ساعت ۲۱:۱۲

تلفن : 09120870249

ایمیل : Nargool2000@gimal.com

کیک واقعا عالی بود خدایی من آماتورم واسه درآوردنش به مسکل خوردم ولی این هیچی از طعم عالیش و پف خیلی خیلی زیادش کم نمیکنه مثل من به مشکل نخورید حتما ظرف بزرگ در نظر بگیرید چون پفش زیاده واسه من یه مقدار سر رفت خیلی پف داره خدایی طعمش مثل کیکهای زنگ تفریح مدرسم بود خخخخخ

رز سیاه

۱۳۹۸/۰۲/۲۳ ساعت ۲۱:۱۳

تلفن :

ایمیل : Nargool2000@gimal.com

کیک اسفنجی تولد برای 10 نفر

عالی عالی پف زیاد و طعم عالی واقعا اولین کیکی بود که پفش خیلی زیاد بود

نام :

ایمیل :

تلفن :

وبسایت :

دیدگاه :

ارائه کننده : تینا امین فر

ایمیل : TinaAminfar@Gmail.Com

فکس : 021XXXXXXXX

وبسایت : Www.Ashpazkhaneha.Com

آدرس محل : ایران ، تهران

اعتبار : 224 مطلب تایید شده

آمار

پربازدیدترین محصولات

پرسش و پاسخ

نقشه

تلفن شرکت : 09356107101

تلفن شرکت : 02188856947

آدرس شرکت : تهران ، جردن ، برج نگین آفریقا واحد 408

آشپزی

تجهیزات رستوران

تجهیزات فست فود

تجهیزات آشپزخانه صنعتی

تجهیزات کافی شاپ

اینستاگرام

تلگرام



کیک اسفنجی از پرطرفدارترین و خوشمزه ترین کیک ها می باشد و این کیک پایه ای برای اکثر کیک های حرفه ای و تزیین شده همانند کیک تولد است. خیلی از بانوان همیشه از من می پرسند که چکار کنیم که کیک اسفنجی مون پف دار شود و عالی پف کند؟ همان طور که میدانید در کیک اسفنجی از خاصیت کف کنندگی زرده و سفیده تخم مرغ استفاده می شود و باید این مراحل را به صورت دقیق طبق آموزشی که آماده کرده ایم انجام دهید تا کیک اسفنجی شما خوب پف کند.

جالب است بدانید علت اینکه اسم این کیک را اسفنجی گذاشته اند به این دلیل است که وقتی کیک اسفنجی را می بریم همانند اسفنج دریای بافت این کیک نیز پر از حباب های هوا می باشد. در این بارونک ، با مواد لازم ذکر شده می توانید کیک اسفنجی خوشمزه و پف دار درست کنید.

ابتدا تخم مرغ ها را از یخچال خارج می کنیم و بلافاصله تا سرد هستند زرده و سفیده تخم مرغ ها را جدا می کنیم. دقت کنید کاسه محتوای سفیده تخم مرغ کامل تمیز باشد و ذره ای از زرده وارد سفیده نشود در غیر اینصورت سفید تخم مرغ خوب پف نمی کند بعد از جدا کردن زرده و سفیده روی ظرف هاشون سلفون بکشید و اجازه دهید تا به دمای محیط برسند.

در این مرحله آرد و بکینگ پودر را در یک ظرف می ریزیم و با همزن دستی مخلوط می کنیم و بعد حتما سه بار الک کنید. اگر شکرتون دانه درشت باشد باید حتما کمی آسیاب کنید تا حدی که کمی دانه ریز شود مراقب باشد نباید پودر شود. حالا به ظرف سفیده که به دمای محیط رسیده پودر تارتار اضافه کنید و یکی دو دقیقه با دور متوسط هم بزنید تا کف کند و بعد همزن را روی سرعت بیشتر بگذارید و دوباره بزنید تا جایی که وقتی کاسه را بر می گردانید سفیده نریزد.

سپس حدود نصف میزان شکر را قاشق قاشق به سفیده اضافه می کنیم و دوباره با دور تند همزن می زنیم تا سفیده کاملا سفت شده و به صورت قله تیز دربیاید. بعد زرده ها را به همراه وانیل و بقیه شکر در یک کاسه جداگانه می ریزیم و یک دقیقه با دور کند همزن می زنیم و بعد از یک دقیقه با دور متوسط همزن می زنیم و در این بین یک چهارم پیمانه آب جوش را کم کم می ریزیم و به صورت مرتب هم می زنیم اینقدر هم می زنیم که کاملا کشدار و غلیظ و حجم آن چند برابر شود.

کیک اسفنجی تولد برای 10 نفر

در مرحله آخر به نوبت آرد و سفیده را به کاسه زرده اضافه می کنیم و فولد می کنیم (آموزش فولد کردن) و در قالبی که برای کیک آماده کردیم می ریزیم. حالا قالب را در طبقه اول فر که از یک ربع قبل روشن کردید و گرم شده قرار می دهیم و درجه فر را روی 175 سانتیگراد تنظیم کنید و به مدت 50 دقیقه صبر می کنیم تا کیک بپزد. بعد از مدت زمان گفته شده در فر را باز می کنیم و با یک چنگال داخل کیک می زنیم اگه مواد به چنگال نچسبیده باشد کیک حاضر است در غیر اینصورت کیک خام است و باید ده دقیقه دیگر داخل فر بماند.

دقت داشته باشید این کیک بیکینگ پودر بسیار کمی دارد و همه حجم و پف کیک رو سفیده و زرده همزده شده تامین می کند بنابرین مراحل زدن زرده و سفید بسیار مهم می باشد.

در فر را تا زمانی که دو سوم زمان پخت سپزی نشده به هیچ وجه باز نکنید چون در این صورت کیک شما به اندازه کافی پف نخواهد کرد.

توجه کنید قطر مناسب قالب برای کیک اسفنجی 4 تخم مرغی، 20 سانت هست در پخت کیک اسفنجی هیچ گونه روغنی استفاده نکردیم حتی به هیچ وجه قالب کیک اسفنجی را نباید چرب کرد یا از کاغذ روغنی استفاده کرد چون با حرارت چربی وارد بافت کیک شده و حباب های هوای داخل خمیر را از بین می برد. توصیه ما این است که از قالب نچسب استفاده کنید.

برای کیک اسفنجی پیشنهاد می کنیم از آرد سه صفر یا همون آرد قنادی استفاده کنید که دارای بافتی نرم ، سفید ، تازه و ریزتر می باشد تا کیک اسفنجی پخته شده حالت پوک تری داشته باشد.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نام

ایمیل

وبسایت

دستورتون عالی بود.دقیقا عین دستور شما عمل کردم نتیجه بسیار عالی شد.فقط برای جدا کردن کیک از قالب نچسب کمی مشکل داشتم با اینکه خنک شده بود.

تشکر از لطف شما
می توانید از روغن جدا کننده کیک از قالب استفاده کنید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به بارونک می باشد

کیک اسفنجی

کیک اسفنجی یکی از کیکی های ساده و بسیار خوشمزه در سراسر جهان است که در علاوه بر اینکه به عنوان عصرانه و صبحانه به همراه چای سرو می شود ، به عنوان پایه اکثر کیک های معمولی و کیک های تولد هم مورد استفاده قرار می گرد.

پودر کیک اسفنجی را می توانید به صورت آماده هم از فروشگاه ها تهیه کنید ، البته اگر می خواهید طعم بهتری را تجربه کنید توصیه می کنیم کیک را به صورت خانگی خودتان درست کنید. این کیک خوشمزه را می توایند مانند انواع پنکیک ها به عنوان صبحانه هم استفاده کنید.

با مقدار موادی که در این دستور شیرینی پزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر کیک اسفنجی تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری کیک اسفنجی تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با کیک اسفنجی با پارسی دی همراه باشید.

کیک اسفنجی تولد برای 10 نفر

مواد لازم برای ۴ نفر

دستور پخت

برای تهیه کیک ساده اسفنجی ابتدا فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا زمانی که مایه کیک اماده شد برای گرم شدن فر معطل نشویم. تخم مرغ ها را جداگانه در پیاله ای می شکنیم و زرده آن را از سفیده جدا می کنیم و در کاسه ای می ریزیم.

زرده ها را در کاسه ای بزرگ می ریزیم و وانیل و شکر را به آن اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم تا تخم مرغ ها کشدار شوند و مایه کرم رنگی داشته باشیم. سفیده های تخم مرغ را نیز با همزن برقی یا دستی به خوبی می زنیم.

سفیده های تخم مرغ را به قدری می زنیم که کاملا کف کنند و زمانیکه کاسه را بر می گردانیم تخم مرغ ها بیرون نریزند.سپس شیر را به مواد زرده تخم مرغ می افزاییم و سفیده را نیز کم کم اضافه می کنیم و آرام مخلوط می کنیم.

آرد را الک می کنیم و بکینگ پودر را به آن اضافه می کنیم و با هم مخلوط می کنیم و کم کم به مواد اضافه می کنیم و مواد را پیاپی مخلوط می کنیم تا گلوله نشود. در مرحله بعدی کف قالب کیک را کاغذ روغنی قرار می دهیم

و مایه کیک را روی کاغذ روغنی می ریزیم و قالب را داخل فر قرار می دهیم به مدت ۳۰ الی ۴۵ بعد کیک پف کرده و روی آن طلایی شده است. برای اینکه مطمئن شویم کیک پخته است می توانیم پس از ۴۵ دقیقه قالب را بیرون بیاوریم

و یک عدد خلال دندان داخل کیک فرو کنیم و بیرون بیاوریم،اگر مایه کیک به خلال نچسبیده بود یعنی کیک کاملا پخته شده است. کیک آماده شده را اجازه دهید تا کمی خنک شود و بعد از قالب خارج کنید و با خامه قنادی آن را تزئین کنید.نوش جان

همونطور که از اسمش پیداست،بافت نرم و اسفجی داره و به خوبی طعم و بافتش با خامه مچ میشه و در بین انواع کیکها مناسبترین گزینه برای تولد و دیگر جشنهاست

نکته دیگه اینکه در بین انواع کیکها ،این کیک از همه حساس تره و نیازمند دقت و حوصله بیشتریه،یعنی باید نکاتشو مو به مو انجام بدید و از کم و زیاد کردن اندازه ها بدون در نظر گرفتن نسبت دقیق خود داری کنید

***

مواد لازم برای 10 نفر

کیک اسفنجی تولد برای 10 نفر

تخم مرغ…………..6 عدد

آرد سفید …………….. 150 گرم(یک و نیم پیمانه پلوپز)

 شکر ……………….150 گرم(یک پیمانه پلوپز)

بکین پودر ……………….1/5 قاشق چای خوری

آب داغ ………………………4 قاشق غذا خوری

وانیل…………………………..1/2 قاشق چای خوری

طرز تهیه:

ابتدا سفیده و زرده رو از هم جدا کنید

سفیده رو با نیمی از شکر میزنیم تا تبدیل به کف شود و جای هم زن روی کفها بماند

زرده را با نیم دیگر شکر و وانیل آنقدر هم میزنیم تا کرم رنگ شود،سپس کمکم 4 قاشق آب داغ را اضافه میکنیم و باز کمی هم میزنیم

بعد سفیده را آهسته به زرده اضافه میکنیم،همزن را کنار میگذاریم و به صورت دورانی و به یک طرف با هم مخلوط میکنیم(استفاده از همزن بعد از این مرحله پف کیک را از بین میبرد)

بعد آرد و بکین پودر با با هم مخلوط کرده و سه بار الک میکنیم

آرد الک شده را کم کم به مواد اضافه میکنیم و آهسته مخلوط میکنیم

داخل قالب کاغذ روغنی می اندازیم

(اگر قالب گرد باشد،قطر 23 سانتی و اگر مستطیل باشد سایز 20در 30 مناسب این مقدار مواد است)

مواد را داخل قالب میریزیم و در فری که از قبل با درجه 180 سانتی گراد گرم شده قرار میدهیم

زمان پخت40-50 دقیقه

نکته: اول اینکه هرگـــــــــــــز گول شیطون رو نخورید و تا پایان زمان پخت در فر رو باز نکنید

دوم اینکه،زمان پخت با فرهای مختلف به علت تفاوت دما با هم فرق میکنند،بنابراین همیشه زمان پخت هر دستوری را با اختلاف 10 دقیقه کمتر و یا بیشتر در نظر داشته باشید

سوم،  اگه دوست داشتید کیک دو رنگ داشته باشید،میتونید مقداری از مواد رو با یک قاشق  کاکائو مخلوط کنید و بصورت نا منظم رویه بقیه مواد سفید داخل قالب بریزید

***

تزئین کیک و خامه کشی

وقتی کیک سرد شد از ارتفاع اونو به سه قسمت مساوی برش بزنید

برش اول جلو دستتون بزارید

روش کمی شربت  و یا آب کمپوت و یا آب میوه بریزید(برای اینکه کیک خیلی خشک نباشد)

بعد مقداری خامه فرم گرفته روش بریزید و همه جای سطح کیک رو پوشش بدید

بعد مقداری موز ورقه شده، و گردوی خورد شده روی خامه ها بریزید(میتونید هر کمپوت و یا مغزی که دوست دارید رو جایگزین کنید)

بعد لایه دوم کیک رو روی این سطح قرار بدید و دوباره همون کارهای مرحله اول رو انجام بدید و بعد آخرین لایه رو بزارید،اینجا کمی کیک رو با دست فشار بدید تا مواد منسجمتر بشه و موقع برش خورد کیک لایه ها از هم جدا نشه

حالا کمی خامه روی سطح و اطراف کیک بکشید و بزارید تو یخچال 2-3 ساعتی بمونه و خودشو بگیره(به این مرحله آستر کشی خامه میگند)

بعد از چند ساعت کیک رو بیرون بیارید و دوباره با خامه پوشش بدید و همه جاشو صاف و مرتب کنید که کیک از زیره خامه پیدا نباشه

حالا میتونید طبق سلیقه و دلخواهتون اونو تزئین کنید

***

کیکی که عکسشو پایین صفحه میبینید،بعد از خامه کشی اطرافشو مخلوط بادام و گردو و شکلات خورد شده زدم

روی کیک رو با برش های میوه تزنین کردم و بعد ژله نیم بند ریختم و گذاشتم تا خودشو بگیره

برای جلوگیری از سرازیر شدن ژله ،اطراف کیک رو با فویل و یا طلق یه دیواره کوتاه بزنید و بعد از چند ساعت که تو یخچال خودشو گرفت آهسته از کیک جدا کنید

کیک اسفنجی تولد برای 10 نفر

تا یادم نرفته بگم،همیشه کیک رو روز قبل از سرو درست کنید،چرا که طعمش و بافتش بعد از یک روز  که تو یخچال می مونه، خیلی بهتر و مطبوعتر از روز اوله

نوش جان

کیک اسفنجی تولد برای 10 نفر
کیک اسفنجی تولد برای 10 نفر
9

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *