لیمو شیرین برای بیماران دیابتی

دوره مقدماتی php
لیمو شیرین برای بیماران دیابتی
لیمو شیرین برای بیماران دیابتی

 

لیمو شیرین دارای مواد معدنی و ویتامین‌های مهم می‌باشد. از جمله:

لیمو شیرین نارس بدون پوست، حاوی:

می‌باشد.

علی‌‌رغم این ویژگی‌ها، اگر دیابت دارید، برخی مواد غذایی باید با احتیاط مصرف شوند. آیا لیموشیرین یکی از آنهاست؟ این مطلب را بخوانید تا در مورد نحوه اثرگذاری لیمو شیرین در افراد مبتلا به دیابت، بیشتر بدانید.لیمو شیرین برای بیماران دیابتی

پاسخ مثبت است! در واقع، انجمن دیابت آمریکا (ADA)، لیمو شیرین را در فهرست مواد غذایی مناسب برای بیماری دیابت قرار داده‌است.

دوره مقدماتی php

پرتقال نیز در این فهرست قرار دارد. اگرچه پرتقال و لیموشیرین تقریباً حاوی مقدار برابری کربوهیدرات هستند، اما لیمو شیرین مقدار قند کمتری دارد.

شاخص گلیسمی (Glycemic index) نشان‌دهندۀ تأثیر مواد غذایی بر جریان خون است. این معیار از ۰ تا ۱۰۰ درجه‌بندی می‌شود. ۱۰۰ به معنی گلوکز خالص است. هرچه شاخص گلیسمی بیشتر باشد، تجمع قند در خون بیشتر خواهد بود.

هنگامی که همزمان با غذایی با شاخص گلیسمی بالا، آب لیمو مصرف شود، تبدیل نشاسته به قند کند شده و در نتیجه، شاخص گلیسمی آن غذا پایین می‌آید.

اگرچه کنار آمدن با گریپ فروت و پرتقال، از لیموشیرین و لیمو ترش راحت‌تر است، اما بهتر است که کل مرکبات را مصرف کنید. همچنین خوردن خود میوه بهتر از خوردن آبمیوه است.

هنگامی که خود میوه را مصرف می‌کنید، از مزایای فیبر موجود در آنها نیز بهره‌مند خواهید شد. فیبر محلول می‌تواند سرعت جذب قند در خون را کاهش داده و موجب پایداری قند خون شود.

طبق پژوهشی در سال ۲۰۱۳، اجزاء زیست‌فعال موجود در مرکبات، می‌توانند به پیشگیری و درمان چاقی، کمک کنند.

احتمال ابتلا به دیابت در افراد چاق بیشتر است. چراکه فشار مضاعفی روی توانایی بدن در استفاده مناسب از انسولین برای کنتر قند خون وجود دارد.

اگرچه تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، اما شواهد نشان می‌دهند که ویتامین C، اثر مثبتی روی بیماری دیابت دارد. در اینجا چنتا از تحقیقات انجام شده را مرور می‌کنیم:

اگرچه لیموشیرین فواید زیادی دارد، اما چیزهایی هستند که باید به خاطر داشته باشید:

اگر هر کدام از این عوارض جانبی را تجربه می‌کنید، مصرف لیمو و آب لیموی را کاهش داده یا به طور کلی از مصرف آنها، پرهیز کنید. اگر عوارض شدیدی مانند سنگ کلیه دارید، به یک پزشک مراجعه کنید.

چه دیابت داشته باشید چه نداشته باشید، لیمو شیرین به دلیل شاخص گلیسمی پایین و مقادیر فیبر محلول و ویتامین C بالا، می‌توانید همواره در رژیم غذایی خود از آن استفاده کنید.

اگر در نظر دارید مقدار بیشتری لیمو مصرف کنید در حالی که دچار دیابت هستید، با پزشک خود درباره اثرات احتمالی آن روی بدن شما، صحبت کنید.

 

نویسنده و مترجم: نوید بیک زاده 

منبع: www.healthline.com

برچسبآیا افراد دیابتی می‌توانند لیمو شیرین مصرف کنند؟ دیابت و لیموشیرین رژیم غذایی برای افراد دیابتی شاخص گلیسمی عوارض مصرف لیمو شیرین و لیمو ترش لیمو شیرین و فواید آن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

وب‌سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

(function( timeout ) {
setTimeout(
function() {
var notice = document.getElementById(“cptch_time_limit_notice_29”);
if ( notice )
notice.style.display = “block”;
},
timeout
);
})(120000);
Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

 − 
سه
 = 

.hide-if-no-js {
display: none !important;
}

لیمو شیرین برای بیماران دیابتی



میوه های مفید برای دیابت

 

خوردن میوه روشی دلپذیر برای رفع گرسنگی و رفع نیازهای روزانه غذایی است. با این حال ، بیشتر میوه ها حاوی قند هستند. این سوالاتی را ایجاد کرده است که آیا میوه برای افرادی که مبتلا به دیابت هستند مناسب است یا خیر.لیمو شیرین برای بیماران دیابتی

 

دیابت یک بیماری مزمن اما قابل کنترل است که در آن بدن برای کنترل سطح قند خون تلاش می کند. 

 

افراد مبتلا به دیابت می توانند میوه بخورند:

طبق گزارشات انجمن دیابت آمریكا (ADA) خوردن هر نوع میوه برای افراد مبتلا به دیابت خوب است ، تا زمانی كه آن فرد به میوه خاصی حساسیت نداشته باشد.

با این وجود تهیه میوه می تواند بر قند خون تأثیر بگذارد. میوه های تازه یا یخ زده بهتر از میوه های فرآوری شده و کنسروی هستند. میوه های فرآوری شده همچنین شامل میوه های خشک شده و آبمیوه هستند.

 

افراد مبتلا به دیابت باید مصرف میوه های فرآوری شده خودداری کنند. بدن میوه های فرآوری شده را با سرعت بیشتری جذب می کند و منجر به افزایش قند خون می شود. فرآوری میوه ها همچنین سطح برخی از مواد مغذی کلیدی از جمله ویتامین ها و فیبر را از بین می برد و یا کاهش می دهد.

 

موسسه ملی بیماریهای دیابتی و گوارشی و کلیوی (NIDDK) توصیه می کند افراد مبتلا به دیابت از مصرف آب میوه یا کمپوت میوه های حاوی قند اضافه شده خودداری کنند.

مخلوط میوه مانند اسموتی ها نیز قند بالایی دارند و سریعتر جذب می شوند که منجر به افزایش قند خون می شود.

 

خوردن هر نوع میوه برای افراد مبتلا به دیابت خوب است

 

شاخص گلیسمی چیست؟

روش انتخاب میوه های سالم و مناسب و دیگر مواد غذایی با کربوهیدرات بالا برای فرد مبتلا به دیابت، بررسی شاخص گلیسمی (GI) است. GI امتیاز مواد غذایی در مقیاس 1 تا 100 است. این مقیاس نشان می دهد چقدر سریع مواد غذایی می تواند سطح قند خون را افزایش دهد. غذاهایی که GI بالا دارند سریعتر از مواد غذایی با GI متوسط یا کم جذب می شوند.

 

بار گلیسمی(GL) مواد غذایی را با تعداد کربوهیدرات ها در غذا در نظر می گیرد .ممکن است یک روش دقیق تر برای ارزیابی چگونگی تاثیر غذا بر قند خون در طول زمان باشد. غذاهای کم GI و کم GL برای کنترل قند خون بهتر هستند.

 

شاید تعجب کنید اما بسیاری از میوه ها دارای شاخص گلیسمی پایینی هستند. معمولاً سبزیجات نشاسته ای مانند سیب زمینی و دانه ها سریع تر هضم می شوند بنابراین شاخص  GI بالاتری دارند. هر چقدر یک غذای غنی از کربوهیدرات پخته شود، ارزش GI آن بالاتر می رود.

 

بسیاری از میوه ها دارای شاخص گلیسمی پایینی هستند

 

میوه های مناسب برای دیابت:

در زیر لیستی از میوه های تقسیم شده براساس شاخص GI قرار داده ایم ، همانطور که توسط وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) گزارش شده است.لیمو شیرین برای بیماران دیابتی

 

میوه های با GI و GL کم :

برخی از میوه ها دارای GI زیر 55 و یک GL زیر 10 هستند.

سیب

آووکادو

موز

انواع توت ها

گیلاس

گریپ فروت

انگور

  • عکس طاووس کارتونی
  • کیوی

    شلیل

    پرتقال

    هلو

    گلابی 

    آلو

    توت فرنگی 

     

    میوه های با ​​GI متوسط (56 تا 69) :

    میوه ای با ​​GI بین 56 تا 69 یک غذا با ​​GI متوسط است. تمام میوه های ذکر شده در زیر هنوز سطح GL زیر 10 دارند.لیمو شیرین برای بیماران دیابتی

    خربزه عسلی

    انجیر

    پاپایا

    آناناس 

     

    میوه های با GI بالا :

    میوه هایی که دارای GI بالاتر از 70 هستند، دارای GI بالا هستند و GL بیش از 20 GL بالا را نشان میدهد.در حالی که خوردن این میوه ها برای افراد دیابتی بی خطر است ، اما بهتر است به جای اینها از میوه های با GI پایین تر مصرف کنید.

    خرما (GL بالا)

    هندوانه (GL کم) 

     

    میوه نقش اساسی در کمک به افراد مبتلا به دیابت دارد

     

    فواید میوه برای افراد دیابتی :

    میوه نقش اساسی در کمک به افراد مبتلا به دیابت دارد و قند به آرامی جذب می کند.

    خوردن مقدار کافی فیبر نقش مهمی در مدیریت دیابت دارد.

    یک رژیم غذایی پر فیبر محلول می تواند جذب قند را کند کرده و میزان آن را در خون کنترل کند. بسیاری از میوه ها از نظر فیبر سرشار هستند ، به ویژه آنهایی که پوست یا پالپ مصرف می شوند. 

    بسیاری از میوه ها به دلیل داشتن فیبر و آب زیاد سیر کننده هستند.

     

    رژیم های غذایی حاوی میوه و سبزیجات کافی می توانند خطر چاقی ، حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش دهند . چاقی به دیابت نوع 2 مرتبط بوده است.

    میوه ها از نظر فیبر و مواد مغذی سرشار هستند ، بنابراین در برنامه غذایی انتخاب خوبی هستند. میوه هایی که فرآوری شده اند مانند آب سیب و آب میوه ها باعث شده اند که فیبر آنها از بین برود و باید مصرف آنها محدود شود.

     

    سایر مزایای میوه برای سلامتی :

    به گفته NIDDK ، خبر خوب این است که میوه برای افراد مبتلا به دیابت سالم است.

    مبتلایان به دیابت باید یک رژیم غذایی متعادل مصرف کنند که انرژی کافی را فراهم می کند و به حفظ وزن سالم کمک می کند. بعضی از میوه ها از نظر قند، مانند انبه سرشار از قند هستند اما می توانند در مقادیر متوسط ​​بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشند.

     

    میوه ها همچنین می توانند نیاز یک فرد، شیرینی دوست را بدون خوردن آب نبات و سایر غذاهای دارای ارزش غذایی کم ، برآورده کنند. بیشتر میوه ها از نظر مواد مغذی سرشار از چربی و سدیم کم هستند. میوه ها همچنین غالباً حاوی مواد مغذی هستند که در غذاهای دیگر یافت نمی شوند. 

    موز حاوی پتاسیم و تریپتوفان ، یک اسید آمینه مهم است. مرکبات مانند پرتقال و گریپ فروت حاوی ویتامین های A و C هستند که آنتی اکسیدان قدرتمندی هستند.

     

    رژیم های غذایی حاوی میوه و سبزیجات کافی می توانند خطر چاقی را کاهش دهند

     

    افراد دیابتی چه مقدار میوه مصرف کنند؟

    اکثر رهنمودها توصیه می کنند بزرگسالان و کودکان روزانه 5 وعده میوه و سبزیجات میل کنند. این مقدار برای افراد مبتلا به دیابت تغییر نمی کند.

    دستورالعملهای ایالات متحده توصیه می کند که مردم نیمی از بشقاب خود را در هر وعده غذایی با میوه و سبزیجات پر کنند.

     

    افراد مبتلا به دیابت به جای اینکه به میوه وابسته باشند ، باید بیش از 50 درصد وعده غذایی خود را روی سبزیجات غیر نشاسته متمرکز کنند. نیم دیگر غذا باید دارای پروتئین و نشاسته های پر فیبر مانند لوبیا یا غلات کامل باشد. بسیاری از متخصصان همچنین توصیه می کنند که چربی سالم را در هر وعده غذایی قرار دهید تا جذب کامل آنتی اکسیدان ها و ویتامین ها را تقویت کنید.

    افراد برای تامین مواد مغذی مورد نیاز خود و همچنین برای لذت بردن از طعم های متنوع بهتر است که میوه های مختلفی بخورند.

     

    میوه های مضر برای دیابت

     

    نکات مربوط به رژیم غذایی :

    برای مصرف پنج وعده میوه و سبزیجات در روز، باید میوه یا سبزیجات را در طول روز مصرف کنید. در اینجا چند ایده برای کمک به برنامه ریزی منوی غذایی وجود دارد:

     

    میوه های خانواده مرکبات :

    مرکبات بسیار متنوع و آسان برای اضافه کردن به وعده های غذایی هستند. لیمو را به غذاهای دریایی ، سس ها ، چای یا آب اضافه کنید.

    مردم می توانند با اضافه کردن برش مرکبات به پارچ آب ، آب میوه خود را تهیه کنند. بگذارید آب یک شب بماند تا نوشیدنی خوشمزه ای میل کنید.

     

    انواع توت ها :

    انواع توت ها به صورت خام خوشمزه است. توت تازه یا یخ زده را با یک یا دو قاشق غذاخوری آب مخلوط کنید. آن را در دمای متوسط یا کم بپزید، تا زمانی که توت ها به سس غلیظی تبدیل شوند.در هر وعده نصف فنجان مناسب است.

     

    سیب :

    سیب یک میوه خوشمزه و محبوب است. سیب خام برای میان وعده یا دسر مناسب است. سیب پخته دارای طعم قوی تری است که باعث می شود دسر مناسبی همراه با دارچین یا زنجبیل باشد.

     

    آووکادو:

    آووکادو دارای چربی زیاد است اما حاوی چربی اشباع نشده ، نوع چربی ای است که برای بدن مفید است. 

    آنها به صورت خام خورده می شوند و به صورت خرد شده ، در سالاد یا به عنوان سس گواکامول سرو می شوند. تهیه برش آووکادو به راحتی با برش دادن آنها در وسط اطراف هسته. هسته را دور ریخته و آووکادو را خرد کنید.

     

     

    گردآوری:بخش سلامت بیتوته

     

    بدون مراجعه حضوری ویزیت شو!

    موخوره وشکنندگی موهاتو بااین روغن درمان کن

    معجزه ی درمان وتوانبخشی بیماران فلج مغزی

    دسترسی به پزشک متخصص درهر زمان ومکان

    یک جلسه کلاس زبان رایگان کنکور

    مشاوره آنلاین جنسی

    قرار گرفتن در صفحه اول گوگل را تجربه کنید

    از بهترین متخصصان کودک آنلاین مشاوره بگیر

    لذت نوشیدن آب سالم و گوارا

    ثبت نام دوره اموزش ماساژ کلاسیک و درمانی

    گفتگو با بهترین مشاورین سلامت جنسی

    درمان ناهنجاری جلو بودن فک با ارتودنسی

    دوره های حضوری و آنلاین تکنسین دندانپزشکی

    دریافت پاسخ پزشکی در کمترین زمان

    Makan Inc.‎| All Rights Reserved – © 2013 – 2020

    گردآوری توسط گروه سلامت ممتاز نیوز

    میوه‌ها به لحاظ دارا بودن قند، دو دسته هستند:

    دسته اول میوه‌هایی از قبیل هندوانه، خربزه، طالبی، خرمالو، آناناس، موز رسیده، انگور و خرماست که قند بالایی دارند. دسته دوم میوه‌هایی مانند خیار، سیب، گلابی، زردآلو، انار ترش یا ملس، شاتوت، زرشک، ذغال‌اخته و آلبالو قند پایینی دارند و برای بیماران دیابتی مناسب هستند.ترش بودن میوه نشان‌ دهنده پایین بودن میزان قند آن نیست. برخی از میوه‌های ترش دارای ترکیباتی هستند که موجب پایین آمدن قند خون می‌شود.تمام سبزی‌ها قند پایینی دارند، اسفناج، کلم بروکلی، کاهو، کدو، بامیه، پیاز، سیر، شنبلیله، کرفس و شاهی از جمله سبزی‌های مفید برای مبتلایان به بیماری دیابت است.کندر، دارچین، میخک، زنجبیل، گزنه، کلپوره، قره‌قات و خاکشیر از جمله داروهای گیاهی مفید برای بیماران دیابتی است.مصرف روزانه سیب به علت کند کردن روند جذب قند در بدن موجب کنترل قند خون در مبتلایان به دیابت در طول روز می شود که این امر نقش مهمی در کاهش بروز عوارض این بیماری طی روز در مبتلایان می شود. سیب از جمله میوه ها و منابع غنی فیبر است که به علت داشتن پکتین و داشتن شاخص قندی کمتری نسبت به سایر میوه ها به عنوان یک میان وعده مناسب بویژه در مبتلایان به دیابت به شمار می رود.قند موجود در توت سفید برای کسانی که مبتلا به مرض قند هستند ضرر ندارد. به همین علت به آنها توصیه می‌شود به جای قند، چای را با توت خشک بخورند.این میوه خوشمزه دارای آنتی‌اکسیدانی به نام آنتوسیانید است.گریپ فروت قرمز که یکی از سالم‌ترین و مناسب‌ترین گزینه‌ها برای افراد دیابتی است و مصرف روزانه نصف این میوه توصیه می‌شود.انواع آجیل یا مغزها حاوی چربیها ی خوبی هستند که به پایداری قند خون و کاهش مقاومت به انسولین کمک می کنند وموارد بسیار مناسبی برای اضافه شدن به رژیم دیابتی می باشند. از آنجائیکه مغزها دارای کالری زیادی هستند مقادیر متوسطی از آنرا تنها به اندازه ی یک مشت (حدود ۱۲ عدد) به عنوان یک میان وعده ی سالم استفاده کنید .

    میوه‌ها به لحاظ دارا بودن قند، دو دسته هستند:

    دسته اول میوه‌هایی از قبیل هندوانه، خربزه، طالبی، خرمالو، آناناس، موز رسیده، انگور و خرماست که قند بالایی دارند. دسته دوم میوه‌هایی مانند خیار، سیب، گلابی، زردآلو، انار ترش یا ملس، شاتوت، زرشک، ذغال‌اخته و آلبالو قند پایینی دارند و برای بیماران دیابتی مناسب هستند.ترش بودن میوه نشان‌ دهنده پایین بودن میزان قند آن نیست. برخی از میوه‌های ترش دارای ترکیباتی هستند که موجب پایین آمدن قند خون می‌شود.تمام سبزی‌ها قند پایینی دارند، اسفناج، کلم بروکلی، کاهو، کدو، بامیه، پیاز، سیر، شنبلیله، کرفس و شاهی از جمله سبزی‌های مفید برای مبتلایان به بیماری دیابت است.کندر، دارچین، میخک، زنجبیل، گزنه، کلپوره، قره‌قات و خاکشیر از جمله داروهای گیاهی مفید برای بیماران دیابتی است.مصرف روزانه سیب به علت کند کردن روند جذب قند در بدن موجب کنترل قند خون در مبتلایان به دیابت در طول روز می شود که این امر نقش مهمی در کاهش بروز عوارض این بیماری طی روز در مبتلایان می شود. سیب از جمله میوه ها و منابع غنی فیبر است که به علت داشتن پکتین و داشتن شاخص قندی کمتری نسبت به سایر میوه ها به عنوان یک میان وعده مناسب بویژه در مبتلایان به دیابت به شمار می رود.قند موجود در توت سفید برای کسانی که مبتلا به مرض قند هستند ضرر ندارد. به همین علت به آنها توصیه می‌شود به جای قند، چای را با توت خشک بخورند.این میوه خوشمزه دارای آنتی‌اکسیدانی به نام آنتوسیانید است.گریپ فروت قرمز که یکی از سالم‌ترین و مناسب‌ترین گزینه‌ها برای افراد دیابتی است و مصرف روزانه نصف این میوه توصیه می‌شود.انواع آجیل یا مغزها حاوی چربیها ی خوبی هستند که به پایداری قند خون و کاهش مقاومت به انسولین کمک می کنند وموارد بسیار مناسبی برای اضافه شدن به رژیم دیابتی می باشند. از آنجائیکه مغزها دارای کالری زیادی هستند مقادیر متوسطی از آنرا تنها به اندازه ی یک مشت (حدود ۱۲ عدد) به عنوان یک میان وعده ی سالم استفاده کنید .لیمو شیرین برای بیماران دیابتی

    — if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at momtaznews.com/content-only/faq.php#publishers.

    HyperClubz Rss
    باز نشر: سایت خبری تحلیلی ممتاز نیوز www.momtaznews.com

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید *


    (ضروری)

    (ایمیل شما نمایش داده نمی شود)
    (ضروری)


    روزنامه امروز

    نرخ روز ارز

    قيمت سکه و طلا

    قيمت روز خودرو

    قيمت انواع گوشی

    قيمت مسکن

    قيمت لپ تاپ

    قيمت تبلت

    قيمت دوربين

    قيمت تلويزيون

    قيمت لاستيک

    نقشه تهران

    نقشه ترافيک تهران

    وضع آب و هوا

    ترافيک جاده ها

    آلودگي هواي تهران

    پخش زنده تلويزيون

    جدول ليگ برتر

    لیمو شیرین برای بیماران دیابتی

    قرآن آنلاين

    اوقات شرعي

    تقويم ايران

    شاخص سلامتی

    افرادی که دیابت دارند باید بیش ازدیگران مراقب سلامتی و خوراک خود باشند افراد دیابتی ضمن اینکه باید از خوردن زیاد میوه های شرین خودداری کنند نمیتوانند بطور مطلق مصرف این میوه ها را حذف کنند. از همین رو بهتر است از میوه هایی مثل سیب، خیار، انگور قرمز استفاده کنند.

    به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری ایمنا، تغذیه دیابتی ها با افراد دیگر به طبع تفاوت هایی دارد که برخلاف انچه بسیاری فکر می کنند تنها نخوردن قند و شیرینی اصل مهم این رژیم غذایی نیست.

    بیماران دیابتی باید غذاهای اصلی و میان وعده ها را در ساعات معینی مصرف کنند و تعداد میزان مصرفی غذایی خود را زیر نظر پزشک افزایش دهد. همچنین افراد یابتی باید ازمواد خ.راکی که دارای مواد نگهدارنده است خودداری کنند.

    امروز گفتگویی درباره تغذیه در بیمارن دیابتی با ” دکتر محمد حسن انتظاری متخصص تغذیه ” انجام داده ایم که مشروح آن را در ادامه می خوانید:

    آیا قند در بدن لازم است؟

    لیمو شیرین برای بیماران دیابتی

    کمبود و مازاد قند مشکل آفرین است و مازاد قند تبدیل به  دیابت یاد می شود اماقند برای کار کرد مغز ضروری است. 

    نشانه های دیابت چیست؟

    نوشیدن بیش ازحد آب و گرسنگی و یا ادرار زیاد از نشانه های دیابت در افراد است که افراد با دیدن این نشانه به طور حتم باید تست آزمایش قند خون دهد.

    دقیق ترین راه تشخیصی دیابت چیست؟

    آزمایش خون یکی از دقیق ترین آزمایش های است که افراد می توانند تشخیص دهند به دیابت مبتلا شده اند یا نه.

     چند نوع دیابت وجود دارد؟

    دیابت تقسیم بندی های زیادی دارد ولی شایع ترین آن دیابت تیپ یک و تیپ ۲ است .

    دیابت تیپ یک یا وابسته به انسولین که در سن زیر ۳۰ سال برای افراد رخ می دهد و عوارض تیپ یک درافراد ناگهانی و شدید است و  دیابت تیپ ۲ که ۹۰ الی ۸۵ درصد از افراد به دیابت نوع ۲ مبتلا می شود و افراد ۳۰ سال به بالا به آن مبتلا و عوارض کمتری نسبت به دیابت تیپ یک  دارد.

    همچنین دیابت بارداری از دیگر نوع دیابت ها است که ممکن است برخی از بانوان قندشان در دوران بارداری از حد نرمال بالاتر رود که منجر به دیابت می شود.

     علت شایع شدن دیابت چیست؟

    زندگی صنعتی کم تحرک کرده از همین رو منجر ه کم تحرکی افراد شده است و کم تحرکی نیز بیمارهای مختلفی را به دنبال خود می آورد که به یکی از این بیماری ها می توان به دیابت اشاره کرد.

    همچنین چاقی از دیگر عامل به پدید آمدن دیابت ، فشار خون است نیمی از افرادی که در بزرگسالی به دیابت مبتلا می شوند به دلیل این است که در دوران کودکی تغذیه مناسبی نداشته اند از همین رو خانواده ها باید به تغذیه کودکان توجه کنند و آنان را از خوردن پفک و چیپس منع کنند.

    همچنین غذاهای کمکی زودتر از زمان مقرربه کودک خوداری شود چرا که این مهم می توانند زمینه ساز دیابت در بزرگسالی شود.

     آیا ژنتیک در مبتلا شدن به دیابت نقش دارد؟

    ژنتیک در بیماری ها نقش دارد اما عوامل محیطی هم در ژنتیک نقش موثری دارد از همین رو ژنتیک مقصر ایجاد بیماری مانند دیابت در افراد نیست و افراد باید برای جلوگیری از این بیماری پیشگیری های لازم را انجام دهند.

    افراد برای جلو گیری از مبتلا شدن به این بیماری باید چه اقداماتی را انجام دهند؟

    افراد برای پیشگیری از مبتلا شدن به این بیماری باید از کم تحرکی دوری و از مصرف غذاهای چرب ، مضر و روغن های جامد گیاهای خودداری کنند.

    همچنین والدین به غذاهای کودکان خود توجه کنند چرا که اگر به آنان مواد خوراکی که نامناسب  بدهند ممکن است زمینه دیابت را در بزرگسالی برای آنان فراهم کنند.

    چه میوه های برای مصرف افراد برای پیشگیری افراد از دیابت مناسب است ؟

    میوه های فصل و میوه های که دارای رنگ غلیظی هستند برای پیشگری و برای بیماران دیابتی مفید است به طور مثال انگور قرمز و یا اناز قرمز بهتر از سفید رنگ آن است .

    میوه های فصل برای افرادی که چاق نیستند و دیابت ندارند می توانند چندین مرتبه از میوه ها استفاده کنند.

    همچنین افراد باید میوه های که قد و قواره متوسط دارند استفاده کنند چرا که ممکن است میوه های که بلند و درشت هیکل هستند کشاورز به آن کود بیشتری داده باشد.

    افراد دیابتی باید چه میوه های مصرف کنند؟

    افرادی که دیابت دارند نباید از میل کردن میوه های شیرین پرهیز کنند چرا که بدن آنان نیز به این مواد غذایی احتیاج دارد وآنان نیز بایددر رژیم غذایی خو د باید روزی ۳ الی ۵ بار میوه مصرف کنند.

    افراد دیابتی میوه های مثل سیب، خیار، انگور قرمز مصرف کنند چرا که این میوه ها قند خیلی ناچیزی دارند همچنین افراد باید پوست و هسته انگور قرمزرا میل کنند وآن را دور نریزند.لیمو شیرین برای بیماران دیابتی

    تمامی حقوق این سایت برای خبرگزاری ایمنا محفوظ است

    مطالب پر بازدید

    لیمو ترش جزو گروه مرکبات می باشد و از نظر ویتامین C نیز غنی می باشد. برخی از فواید مصرف لیمو ترش همراه غذا عبارتند از: فرایند هضم بهتر و سالم‌تر می‌شود، سموم دستگاه گوارش شما را رقیق می‌کند، باعث از بین رفتن علائم سوءهاضمه، نظیر سوزش شکم، آروغ می شود. لیمو ترش به عنوان خوراکی ضد پیری نیز شناخته شده است.

    شما به کمک این کلینیک به صورت تضمینی میتونید وزن کم کنید. نه نیازی به ورزش های سخت هست نه قرص و داروی خطرناک، خیلی ساده و بدون دردسر فقط با تکنیک های اختصاصی این کلینیک آنلاین.


    لیمو شیرین برای بیماران دیابتی

    در کنار خاصیت های بی شمار این خوراکی، شایعه تغذیه ای با این عنوان مطرح شده است: لیمو ترش حاوی قند بالایی است و برای بیماران دیابتی مضر است…

    در این مطلب از دکتر سلام به بررسی این شایعه تغذیه ای می پردازیم:

    در پاسخ باید گفت همه میوه ها و سبزیجات به درجاتی حاوی قند هستند لیمو ترش نیز از این قاعده مستثنی نیست. این میوه حاوی ترکیبی از گلوکز و فروکتوز می باشد که قند خون را به آرامی تغییر می دهد ضمنا لیمو ترش در مقدار معمول مصرفی حاوی قند بالایی نیست و این باور که این میوه برای افراد دیابتی مضر است باور غلطی است. قند موجود در میوه ها به ویژه مرکباتی که حاوی ویتامین C هستند اگر به اندازه مصرف شوند، برای افراد دیابتی مانعی ندارند زیرا قند خون را به آرامی تغییر میدهند و لذا سطح ترشح انسولین برای مبتلایان دیابت نوع دو که انسولین شان کم و یا به طور نامناسبی ترشح می شود افزایش می یابد.

    همچنین لیمو ترش حاوی ویتامین C، پلی فنول ها و آنتی اکسیدان هاست که در تقابل با رادیکال های آزاد سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و به عنوان عاملی برای پیشگیری از سرطان ها می باشد. دکتر کیمیاگر نیز در پاسخ به این سوال خاطر نشان کرده است که این میوه برای بیماران دیابتی مضر نیست و این بیماران باید به صورت کنترل شده رژیم مناسب غذایی را در نظر بگیرند.

    در تکمیل سخنان اساتید بزرگ تغذیه، این میوه عمدتا در طول روز به عنوان چاشنی استفاده می شود و در مقدار معمول مصرفی در رژیم غذایی بیماران دیابتی مشکلی ایجاد نمی کند و ضمن اینکه به دلیل محتوای بالای آنتی اکسیدان آن از عوارض متعاقب دیابت پیشگیری می کند.

    تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس نغذیه و رژیم درمانی

    منبع: دکتر سلام

    موضوعات مرتبط

    مطالب مرتبط

    هماهنگی جهت تبلیغات: 02123051172

    مجری انحصاری نیتیو، سنجاق

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است

    ويتامين ‪ B‬و انواع ريزمغذي‌هاي مفيد مانند عنصر”سلنيوم” درليموشيرين موجب به حداقل رسيدن جمعيت راديكال‌هاي آزاد موجود در ناحيه آسيب ديده معده مي‌شود.

    دكتر”مسعود كيمياگر” متخصص تغذيه مي‌گويد ليمو شيرين غني از عناصر قليايي است و حالت تازه‌كننده دارد و اگر در چاي ريخته شود طعم مطبوعي به چاي مي‌بخشد.

    اين ميوه در درمان سرماخوردگي و تب ناشي از بيماري توصيه شده است و خاصيت سم زدايي ازبدن را دارد.

    در طب سنتي از ليمو شيرين به عنوان ميوه‌اي خنك و مفيد در رفع التهاب و تشنگي ياد مي‌شود.

    ** ارزش غذايي ليموشيرين : ارزش غذايي ‪ ۱۰۰‬گرم ليموشيرين كه معادل يك عدد ليمو شيرين بزرگ است حاوي ‪ ۲۹/۸‬كالري، ‪ ۰/۷۴‬گرم پروتئين ‪ ۱۰/۵‬گرم قند ‪ ۰/۱۴‬گرم چربي ‪ ۲/۸‬گرم فيبر ‪ ۱۰‬ميكروگرم اسيد فوليك ‪ ۱۵۰‬ميليگرم پتاسيم و ‪ ۵۳‬ميليگرم ويتامين ‪ C‬است. لیمو شیرین برای بیماران دیابتی

    ** تركيبات ليمو شيرين: اسيد سيتريك و ويتامين ‪ :C‬مهمترين تركيبات قابل توجه ليموشيرين ، اسيد سيتريك و ويتامين سي است. چنانچه فردي دو عدد ليموشيرين متوسط در طول روز بخورد عملا ويتامين سي مورد نياز روزانه بدنش تامين شده‌است.

    مزيت ليموشيرين در مقايسه با پرتقال اين است كه با كالري كمتري نسبت به پرتقال، همان مقدرا ويتامي سي را به بدن مي‌رساند.

    نقش پيشگيري‌كننده ويتامين سي موجود در اين ميوه از بروز سرماخوردگي و سرطان‌ها به اثبات رسيده است.

    درصورت مصرف ميوه ليموشيرين با پوست داخلي مقدار ‪ ۷۷‬ميلي گرم ويتامين سي به بدن مي‌رسد. در حالي كه مصرف آن بدون پوست داخلي، فقط داراي ‪۵۳‬ ميلي گرم ويتامين سي است.

    بنابراين توصيه شده است كه ليمو شيرين را با پوست داخلي مصرف كنند.

    پتاسيم: پتاسيم به مقدار قال توجهي در ليموشيرين يافت مي‌شود، اين عنصر از جمله تركيباتي است كه مي‌تواند از بروز بيماري قلبي – عروقي پيشگيري كند و همچنين بين آب و الكتروليت‌هاي بدن تعادل برقرار نمايد.

    اسيد فوليك: اسيد فوليك موجود در ليموشيرين نسبت به ميوه‌هاي ديگر بيشتر است و نقش موثري در پيشگيري از كم خوني ايفا مي‌كند.

    افرادي كه مبتلا به كم خوني به خصوص كم خوني از نوع اسيد فوليك هستند بايد اين ميوه را مصرف كنند.

    كلسيم : اين ميوه از ميوه‌هاي پركلسيم محسوب مي‌شود و در جلوگيري از پوكي استخوان به خصوص در زنان نقش موثري را ايفا مي‌كند.

    همچنين ليموشيرين حاوي مقادير زيادي فسفر، منيزيم و سديم است.

    پزشكان مصرف روزانه يك ليمو شيرين را به كليه مبتلايان به ناراحتي معده توصيه مي‌كنند و خوردن آن را بلافاصله پس از غذا منع كرده اند.

    ** ليموشيرين چرا تلخ است؟ علت تلخي ليموشيرين، وجود موادي به نام نارنجين و ليمونين است.

    مهندس عليرضا پيوندپور كارشناس بيوشيمي و استاد دانشگاه درباره تلخي ليموشيرين مي‌گويد: هر چه مواد قليايي در يك ماده طبيعي مانند ميوه بيشتر باشد، ميوه اگر برش بخورد و در معرض هوا قرار گيرد، طعم آن به تلخي مي‌گرايد.

    وي مي‌گويد هنگامي كه ليموشيرين را برش مي‌زنيم، ليمونين و نارنجين موجود در آن با اكسيژن هوا تركيب شده و تلخ مي‌شود.

    در بين مركبات، نارنج و ليمو هر دو اين خاصيت را دارند و هر چه درجه شيريني يك ميوه بيشتر باشد تلخي خود را بيشتر نشان مي‌دهد.

    اين كارشناس مي‌گويد تلخي اين ميوه اثر منفي بر سلامت و دستگاه گوارش انسان ندارد و اين ويژگي جزء طبيعت اين ميوه محسوب مي‌شود.

    ليموشيرين مطلوب و خوب، پوست نرم دارد و هر چه سنگين‌تر باشد، پرآب تر است.

    توت سفید یکی از میوه های شیرینی است که برای افراد دیابتی مضر نیست و جایگزین بسیار عالی برای قند در کنار چای است

    افراد دیابتی رژیم غذایی مخصوصی دارند و باید در خوردن خوراکی ها بسیار احتیاط کنند, حتی مصرف برخی میوه ها برای آنها مضر است. در این بخش می خواهیم برخی از بی ضررترین میوه های شیرین برای دیابتی ها را به شما معرفی کنیم. با نیک صالحی همراه باشید در ادامه مطلب.

    سیب از جمله میوه ها و منابع غنی فیبر است که به علت داشتن پکتین و داشتن شاخص قندی کمتری
    نسبت به سایر میوه ها به عنوان یک میان وعده مناسب بویژه در مبتلایان به دیابت به شمار می رود.
    دانشمندان ادعا کردند که خوردن انگور می‌تواند برای بهبود دیابت و بیماری‌های قلبی مفید باشد.

    دانشمندان ادعا کردند که خوردن انگور می‌تواند برای بهبود عملکرد قلب، کاهش میزان تاثیر فاکتورهای خطرزا برای بیماری‌های قلبی و
    نشانگان متابولیک مفید باشد.

    انگور یک ماده غذایی پر انرژی است و علت شیرینی آن محتوای بالای قندی است که در این میوه وجود
    دارد نکته جالب در رابطه با قند موجود در انگور این است که قند انگور سبب افزایش تدریجی و به
    آهستگی قند خون نمی‌شود و بنابر این نگرانی افراد دیابتی در مورد قند انگور بی مورد است و می توانند
    براحتی از انگور و محصولات آن استفاده کنند .لیمو شیرین برای بیماران دیابتی

    قند موجود در توت سفید برای کسانی که مبتلا به مرض قند هستند ضرر ندارد.
    به همین علت به آنها توصیه می‌شود به جای قند، چای را با توت خشک بخورند.این میوه خوشمزه دارای آنتی‌اکسیدانی
    به نام آنتوسیانید است.

    آنتی‌اکسیدان موجود در این میوه فواید بسیاری برای سلامتی دارد که یکی از آنها کاهش میزان کلسترول بد خون و
    جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی است.نقش دیگر آنتی‌اکسیدان‌ها پیشگیری از سرطان است، به همین دلیل مصرف توت
    برای پیشگیری از سرطان توصیه می‌شود.توت سفید حاوی فیبر فراوانی است، به همین دلیل ملین خوبی است.توت در سهل کردن
    جریان ادرار نیز نقش دارد.مصرف این میوه وزن را کاهش می‌دهد.

    انجیر، قند زیادی دارد.

    ۵۰ درصد انجیر خشک را قند تشکیل می دهد.
    همچنین منبع خوبی از پتاسیم ، منیزیم ، کلسیم ، فسفر و ویتامین های C , B , A است.
    انجیر منبع غنی فیبر غذایی می باشد.
    لیگنین یک نوع فیبرغذایی غیرمحلول است که به مقدار زیاد در انجیر وجود دارد و نقش عمده ای در جلوگیری
    و رفع یبوست دارد.
    از انجیر می توان در رژیم های غذایی خاص مثل رژیم کم چربی ، کم سدیم ، پرفیبر ، کاهش
    وزن ، دیابتی استفاده کرد.

    خربزه دارای قند های گلوکز و لولوز بوده که قندهای بسیار ساده بوده بنابراین به راحتی در بدن جذب می
    شود به همین سبب باعث بالا رفتن قند خون می شود و بنابراین به افراد مبتلا به دیابت و افراد
    چاق خوردن آن توصیه نمی شود.
    این میوه دارای ویتامین A بوده و در ترمیم و بازسازی سلول ها و زخم ها نقش مهمی دارد.
    میوه آبداری است که برای سنگ های کلیه و مثانه بسیار مفید است.
    همچنین برای معالجه یبوست نیز توصیه می شود.

    خوردن زیاد هندوانه برای طحال زیان آور است .
    هندوانه سرشار از پتاسیم است و خوردن آن برای افراد دیابتی مفید نیست زیرا باعث افزایش قند خون می شود.
    آب هندوانه به عنوان خنکی برای بیماران مبتلا به تب و بیماری های عفونی مفید است.
    آنتی اکسیدان های موجود در هندوانه می توانند رادیکال های آزادی که به علت اکسیداسیون کلسترول و تنگ شدن دیواره
    عروق خونی ایجاد می شوند را غیر فعال و از بروز بیماری های قلبی و عروقی و سکته جلوگیری کند.

    ترکیبات شیمیایی خرما شامل ساکاروز ۲۵ درصد، گلوکز ۵۰ درصد، مواد‌آلبومینوئیدی آب و پکتین است.
    خرما ویتامین‌هایی مانند A، B، C، E و مقادیری املاح معدنی دارد.
    ترکیب آن درصد گرم میوه تازه، شامل ۱۶۳ کالری انرژی، ۹/۰ گرم پروتئین، ۳/۰ گرم چربی، ۳۸ گرم گلوسید، ۳۰
    میلی‌گرم فسفر، ۳/۱ میلی‌گرم آهن، ۵۱ میلی‌گرم کلسیم و ۱۰ میلی‌گرم ویتامین C است..

    به یاد داشته باشید که خرما به علت داشتن قند زیاد که بخش بیشتر آن قند ساده است، در صورت
    مصرف زیاد و با افزایش انرژی مصرفی ممکن است باعث چاقی شما شود.
    افراد دیابتی و یا کسانی که سابقه دیابت در خانواده آنها وجود دارد، ‌باید تعادل را در مصرف خرما حفظ
    کنند.

    موز دارای سه نوع قند طبیعی (ساکاروز، فروکتوز و گلوکز) است که به همراه سلولز (فیبر) موجود در آن، باعث
    افزایش فوری و مستمر انرژی می گردد.پژوهشها ثابت کرده است که تنها دو عدد موز برای تأمین انرژی لازم جهت
    ۹۰ دقیقه فعالیت بدنی سخت، کفایت می کند.
    و به همین دلیل است که موز، میوه شماره یک ورزشکاران برتر جهان است.

    موز کاملا رسیده ماده ای تولید میکند بنام تی اِن اِف که توان مقابله با سلولهای غیر عادی (سرطانی) را
    دارد ، هر چه موز رسیده تر باشد لکه های قهوه ای رنگ روی پوست آن بیشتر میشود هر چه
    این لکه های قهوه ای بیشتر باشند، سیستم ایمنی بدن را بیشتر افزایش میدهند خلاصه خوردن سیب -توت سفید –
    انجیر و حتی انگور برای افراد دیابتی مشکل چندانی ندارد اما این افراد باید در خوردن هندوانه خربزه – موز
    و انگور دقت بیشتری نمایند.

    فهرستی از میوه های شیرین برای دیابتی ها و کنترل انسولین در بیماران دیابتی عبارتند از: – گریپ فروت قرمز که یکی از سالم‌ترین
    و مناسب‌ترین گزینه‌ها برای افراد دیابتی است و مصرف روزانه نصف این میوه توصیه می‌شود.
    – مصرف انواع توت‌ها نیز به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان و فیبر خوراکی زیاد و ویتامین‌های مختلف برای سلامت این بیماران
    موثر است.

    – هندوانه و طالبی نیز به دلیل دارا بودن ویتامین‌های B و C و بتاکاروتن و پتاسیم نیز برای بیماران
    دیابتی توصیه می‌شود.
    – میوه دیگری که مصرف آن برای دیابتی‌ها توصیه می‌شود، هلو است که سرشار از ویتامین‌های A‌ و C، پتاسیم
    و فیبر خوراکی است.

    – زردآلو نیز از میوه‌های تابستانی سرشار از فیبر خوراکی و ویتامین A است که ذخیره کربوهیدرات آن، پایین و
    خوردن آن برای افراد دیابتی مفید است.
    – سیب بخصوص پوست آن، حاوی آنتی‌اکسیدان و منبع غنی از فیبر خوراکی و ویتامین C است.
    – مصرف گلابی و کیوی و پرتقال نیز به دلیل داشتن پتاسیم و فیبر خوراکی فراوان و کربوهیدرات اندک برای
    افراد دیابتی توصیه می‌شود.

    در کنار حذف مواد قندی ساده لازم است مصرف مصرف فیبر غذایی افزایش پیدا کند که بیشتر در پوست میوه جات مثل پوست خیار و پوست سیب وجود دارد همچنین از میان نان ها، نان سنگک برای دیابتی ها مناسب تر است.

    بیش از ۱۰ درصد جمعیت کشور را افراد مبتلا به دیابت تشکیل می دهند.

    یک عضو هیات علمی دانشکده تغذیه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه بیش از ۱۰ درصد جمعیت کشور را افراد مبتلا به دیابت تشکیل می دهند، شیوه زندگی مردم را علت اصلی افزایش آمار ابتلا به دیابت دانست و تاکید کرد:« ذائقه کودکان ما از سنین کم به مصرف مواد شیرین آشنا می شود لذا در بزرگسالی تمایل زیادی به مصرف شیرینی جات پیدا می کنند.»

    دکتر سید مرتضی صفوی با بیان اینکه بیش از ۱۰ درصد جمعیت کشور را افراد مبتلا به دیابت تشکیل می دهند، گفت: « در سال های ۸۴ تا ۸۶ که در دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت فعالیت داشتم تصور نمی کردیم آمار ابتلا به دیابت چنین رشدی داشته باشد. متاسفانه شیوه زندگی مردم علت اصلی افزایش آمار ابتلا به دیابت است و مردم توجهی به میزان مصرف مواد قندی خود ندارند.»

    وی ادامه داد: «درحال حاضر مصرف قند و شکر و مواد قندی مثل مربا، شربت، نوشابه ، نبات، آبنبات، شکلات و شیرینی در کشور ما بالاست و همین زیاده روی در مصرف باعث شده ذائقه کودکان ما از سنین کم به مصرف مواد شیرین آشنا شده و در بزرگسالی تمایل زیادی به مصرف شیرینی جات داشته باشند.»

    وی ادامه داد: «معمولا اگر قند خون ناشتای فرد دیابتی در حد ۱۱۰ میلی گرم در دسی لیتر باشد می توانیم با رژیم غذایی آن را کنترل کنیم ولی وقتی قندخون فرد بالاتر از این مقدار باشد لازم است پزشک برای کنترل قند خون فرد دیابتی دارو تجویز کند و زمانی که مقدار قند خون فرد خیلی بالا باشد و کنترل آن با دارو ممکن نباشد برای فرد انسولین تجویز می کنیم.»

    دکتر صفوی درباره غذاهایی که اثرات سوء بر قند خون دارد؛ گفت: « مواد قندی ساده مثل قند و شکر، مربا، شربت و عسل که خیلی زود قندخون را بالا می برد باید از برنامه غذایی فرد دیابتی حذف شود و مصرف قندهای مرکب مثل خرما ، کشمش، انجیر و توت خشک جایگزین این مواد شود. در کنار حذف مواد قندی ساده لازم است مصرف مصرف فیبر غذایی افزایش پیدا کند که بیشتر در پوست میوه جات مثل پوست خیار و پوست سیب وجود دارد همچنین از میان نان ها، نان سنگک برای دیابتی ها مناسب تر است.»

    وی درباره میوه هایی که دیابتی ها باید از مصرف آن پرهیز کنند، گفت:« میوه هایی که قند بالایی دارند مثل خربزه ، موز، طالبی، انگورعسگری قند بالایی دارند و باید از مصرف آنها پرهیز کنند ولی میوه هایی که شیرین نیستند مثل سیب گلاب و سیب درختی و یا خیار برای دیابتی ها بسیار مناسب است و می توانند مانند افراد عادی بین دو تا چهار سهم از این میوه ها را استفاه کنند. هر سهم به اندازه یک پرتقال یا سیب درشت است.»

    فردانیوز و عصر ایران




    لیمو شیرین برای بیماران دیابتی




    ©باز نشر مطالب اختصاصی سایت فقط با ذکر منبع و لینک مطلب در سایت niksalehi.com مجاز میباشد .

    تقریبا هرروز با این سئوال مواجه هستم درست به همان تعدادی که از مراجعان راجع به جراحی متابولیک و درمان قطعی دیابت !در یکی از کشورهای همسایه موردبازخواست قرار می گیرم.

    ولی واقعیت چیست ؟

     

    لیمو ترشی که در بازار ما یافت می شوند از دو گونه متفاوت لیمو ترش هستند:

    لیمو ترش سبز رنگ که حتی یک گونه از گونه های متفاوت آن بنام لیمو ترش ایرانی یا شیرازی در دنیا به نام کشور عزیزمان به ثبت رسیده که وقتی که رسیده میشوند زرد رنگ میشوند با نام علمیلیمو شیرین برای بیماران دیابتی

    Lime

    و لیمو ترشی که زرد رنگ است و بنام لیموترش سنگی و …. نامیده میشود با نام علمی

     

    Lemon

     

     

    اولا همه میوه جات ،سبزیجات ،سیفی جات درجاتی از کربوهیدرات یا به تعبیری قند دارند.

    مثلا اسفناج در هر صد گرم : ۳٫۶ گرم کربوهیدرات دارد که بخشی از آن تولید انرژی میکند و بخشی بصورت فیبر موجب کارکرد مناسب دستگاه گوارش ما میشود. هر یکصد گرم اسفناج خام میتواند ۲۳ کیلوکالری انرژی تولید کند.

    یا هر یکصد گرم پیاز ۹٫۳۴ گرم کربوهیدرات دارد و تولید کننده ۴۰ کیلو کالری انرژی میباشد

    در صورتیکه

    لیمو ترش سبز یا لایم در هر صد گرم فقط ۳۰ کیلوکالری انرژی تولید میکند.

    لیمو ترش زرد رنگ در هر یکصد گرم تولید کننده تنها ۲۹ کیلو کالری انرژی است.

     

    نکته مهم دیگر مقدار ماده غذایی است که مصرف میکنید مثلا:

    در هر یکصد گرم عسل ۳۰۴ کیلوکالری انرژی وجود دارد به عبارتی هر قاشق غذا خوری عسل ۶۴ کیلوکالری انرژی دارد پس اگر شما نصف قاشق غذاخوری عسل استفاده کنید کالری کمتری مصرف کرده اید و بیماران دیابتی کمتر قندشان بالا رفته.

    بد نیست که در همین جا به دو واژه

    اندکس یا نمایه گلیسمی

    Glycemic Index

    و

    بار گلیسمی

    یا

    Glycemic Load

    اشاره کنیم:

    لیمو شیرین برای بیماران دیابتی

    از این دو واژه برای گروه بندی اجزای غذای روزمره ما استفاده میشود.

    (Glycemic Index)

    یا نمایه گلیسمی هر ماده غذایی بالاتر باشد تاثیر بیشتری بر بالا رفتن قند خون ما میگذارد یعنی سریعتر به گلوکز تبدیل شده و قند خون ما را بالا میبرد.

    (Glycemic Load)

    یا بار گلیسمی تخمینی از تاثیر غذا روی قندخون ماست چون مقدار کربوهیدرات و فیبر و چربی و پروتئین موجود در غذا در این محاسبه تاثیر گذار است

    مثلا هندوانه از اندکس گلیسمی یا شیرینی بالایی برخورداراست

    GI=72

    ولی مقدار کربوهیدرات موجود در یک مقدارمشخص هندوانه چندان بالا نیست چون حاوی آب فراوان است.حدودا پنج گرم کربوهیدرات در یک برش معمولی هندوانه وجود دارد پس با توجه به فرمول ثبت شده در مقاله ضمیمه

    بار گلیسمی بالایی نخواهد داشت و قند خون را به نسبت احساس شیرینی و حجم دیداری و حتی وزن خودش بالا نخواهد برد.

    حالا سئوال ما از شما اینست ؟

  • خواص مصرف شلغم خام
  • در طول روز چند عدد لیمو ترش مصرف میکنید که نگران افزایش قندتان هستید ، فراموش نکنید که این لیمو : لیمو ترش کوچک و کم وزنی است یعنی اندکس شیرینی پایینی دارد.

    راستی

     

    با نگاهی به جدول مقایسه ای پیاز و لیمو ترش در طول روز شما بیشتر پیاز میخورید یا لیمو ترش؟

    چقدر قندتان را بالا میبرد؟

    دکتر افشین عشقی کار خود را در زمینه آموزش و درمان بیماران دیابتی در سال1386 در محل فعلی مطب آغاز نمودند ولی همواره تحقیق ومطالعه در مورد تازه های دیابت در کنار درمان بیماران ، اصلی اجتناب ناپذیر در زندگی روزمره ایشان است.

    با سلام لیموترش سنگی یا زرد رنگ قند رو بالا میبره منها نه بعلت اینکه قند داره چمن اون خودش ترشه و قندش کمه به این دلیل که رو لوزالمعده تاثیر میذاره و ترشح انسولین رو پایین میارهبنده همسرم قندش رفته بود رو ۲۰۰ و هرشب لیموترش میخورد و کلافه شده بودیم که چرا همینطور صعودی بالا میره که دکتر بهش گفت مصرف مکرر لیمو ترش بالا میبره و وقتی ایشون قطع کردند ظرف ۳ شب قندش اومد رو ۱۵۹ لطفا اطلاع رسانی کنید .که مواد غذایی چه تاثیراتی داره و هرکسی دکتر خودشه.

    سلام
    با این موضوع که “در بیماری دیابت” هر کسی پزشک خودش است کاملا موافقم البته به شرطی که علم و آگاهی خودش را در زمینه دیابت بالا ببرد.
    اما راجع به لیمو ترش همانطوریکه در مطلب بالا ملاحظه فرمودید : این مسئله که لیموترش قند را بالا میبرد : تصور اشتباهی است که در جامعه بسیار شایع است و ظاهر پزشک شما هم دچار این اشتباه شده اند.
    تفاوتی در محتوای قند لیمو ترش سبز و زرد طبق منابع علمی وجود ندارد گرچه به دلیل اندازه گاها بزرگتر این لیمو ، مقدار قند موجود در یک لیمو ترش سنگی بزرگ بیشتر از یک لیموترش سبز میباشد.
    آنچه که همراه لیموترش مصرف شده بیشتر در بالا بردن قند موثر بوده تا خودش به تنهایی. چون لیمو ترش که معمولا به تنهایی استفاده نمیشود

    سلام
    خانم فریبا به صورت تجربی مشاهده کردن و این مطلب رو نوشتن-شما هم با توجه به علمتون نظری ۱۰۰درصد مخالف ارائه دادین
    ما بهتره اصلا از لیمو استفاده نکنیم چون هنوز معلوم نیست که خوبه یا بد
    ولی بنده به تجربه بام ثابت شده که عرق شیوید و سیب سبز و سرخ برای تنظیم قند خون بسیار مناسب هستند

    اثرات مفید لیمو با توجه به ویتامین ث موجود درآن اثبات شده ، تصمیم گیری در مورد خوردن یا نخوردن آن با خودتان است ولی تاثیر نامطلوبی بر قند خونتان ندارد.
    راجع به تاثیر طب گیاهی در کنترل دیابت در مباحث دیگر (قابل جستجو در سایت) صحبت کرده ایم.
    موفق باشیدلیمو شیرین برای بیماران دیابتی

    سلام نمیدونم حرف چه کسی رو گوش کنم امروزتوبرنامه اشپزی شبکه … آقای …. مجری برنامه سالادی درست کرد با انبه و هویج وگفت افرادیکه دیابت دارند “لیموترش رو حذف کنن” چون حکم سم داره برای قندیها !!!!
    ولی تا اونجاییکه من خبردارم انبه خودش سرشارازقند هست و نوع قندش هم زود جذب میشه به این مطلب اشاره نمیشه ولی لیمو این وسط مجرم اصلی دیابت معرفی میشه:
    من خواهش میکنم ازمحققین کشورمان اطلاعات صحیح بمردم بدن.

    آقای فیروز عزیز
    پاسخ به سوالات سلامت (تغذیه ، درمان) را از کارشناسان بخواهید و بپذیرید. راجع به لیموترش و بطور کلی قند میوه ها زیاد صحبت کرده ایم و نیاز به تکرار نیست اما مطمئنم مجری محترم تلویزیونی در مورد لیموترش اشتباه کرده اند و دلیلش هم عدم کارشناسی و اشراف ایشون به مطالب دیابت و تغذیه در این مورد میباشد.

    سلام اقای دکتر . خسته نباشید . شخصی که برای من بسیار عزیزه و دیابت نوع یک داره. و کلیه هاشونم مشکل پیدا کرده مجاز هست که روزی سه تا چهار لیمو رو به همراه اندکی عسل به صورت نوشیدنی استفاده کنن؟ که برای کلیشونم مفید باشه. ممنون از پاسخ شما.

    سلام
    اگه دیابتشون کنترل نیست و روی کلیه ها هم تاثیر نامطلوبش رو گذاشته ، چه اصراریه که عسل بخوره.
    گرچه در تغذیه دیابتی ها گفتیم که محدودیت داریم اماممنوعیت نه !!!
    در مورد بیماران با نارسایی کلیه شدید که امیدوارم بیمار شما در این گروه نباشه ، ممنوعیتهایی در میزان پروتئین مصرفی و بعضی املاح مثل پتاسیم وجود دارد.
    استفاده دائم از عسل و …. که بخواهید بصورت نوشیدنی اونم احتمالا “دائم” استفاده کنید توصیه نمیشه.
    در عین حال استفاده از عسل آنهم بصورت موردی ، مانعی نداره.

    راجع به لیمو ترش هم که بارهاصحبت کردیم.
    قند چندان قابل توجهی ندارد.

    با تشکر از پاسخ شما اقای دکتر . لطف کنید و راجب تغذیه خوب برای افراد با مشکل کلیوی در دیابت نوع ۱ هم صحبت کنیدو مطلب بگذارید. ایشون اصلا وضع کلیه هاشون خوب نیست اما باز هم رعایت نمیکنن شاید با ملاحظه نکات خانگی بشود کاری کرد.

    من در زمینه تغذیه ، اظهار نظر نمیکنم اما یکی از همکاران وب من بنام آقای دکتر حسین ایمانی در این زمینه تخصص و تجربه فراوانی دارند. آدرس و شماره تماس ایشون :
    پاسداران- بالاترازبرج سفید-مرکز خرید پاسداران -طبقه دوم واحد ١۲
    ۲۲۷۷۸۰۷۳

    سلام و خسته نباشید

    من مادرم دیابت داره و انسولین استفاده میکنه از نوع خودکاری
    گاهی من کدوی خام رو سالادی خورد میکنم با ماست و نعناع خشک و آبغوره مخلوط میکنم و میدم میخوره
    ولی جدیدا شنیدم که آبغوره قند داره حالا سوال من اینه که واقعا آبغوره قند داره؟؟؟
    با تشکر

    به مقدار قند موجود در ترشیجاتی مثل آب غوره ، اهمیتی ندهید.
    مقدار آب غوره مصرفی در سالاد اونقدر زیاد نیست که اگر آب انگور شیرین هم بود ، تاثیر آنچنانی در تغییر قندخون روزانه ایجاد کند.

    باسلام.
    مطلبی رو خوندن راجع به اینکه مصرف روزانه ۳۰ گرم آبغوره طبیعی بدون نمک بصورت ناشتا در آوردن پائین قند خون مفیده آیا درسته؟

    خیر

    سلام،من مازیار هستم،چند سالی هست دیابت دارم،انسولین هم استفاده کردم،کبد چرب هم دارم،حدود ۲ هفته هستش که با یک روش بسیار ساده انسولین رو کنار گذاشتم،وزنم حدود ۴ کیلو گرم کم شد،احساس خیلی خوبی دارم اونم با روشی بسیار ساده….!!!
    توصیه میکنم شما هم انجام بدید،اول اینکه نگرشتون رو نسبت به دیابت عوض کنین و اون رو به عنوان یک فرصت نگاه کنین،هرچه تو این چند سال بدنمون رو زیر فشار قرار دادیم با خوردن انواع غذل ها و بدون کنترل حالا وقتشه که جلوی این کارمون رو بگیریم،اونم قطع کردن کربوهیدرات در جیره غذاییمونه،من طی این دو هفته برنج و نان و همینطور چربی رو از غذام حذف کردم،ورزش رو هم جدی گرفتم،بدون انسولین قندم در طی این مدت حدود ۱۰۰ دور میزنه،وزنم هم خیلی خوب داره پایین میاده،حالت افت قند هم نداشتم(هیپوگلیسمی) مطمئنم که کبد چرب رو هم میتونم از بین ببرم،فقط این کار نیاز به اراده داره،اکثر ما انتظار داریم هرچی دوسداریم بخوریم و فقط قندمون کنترل باشه،چه با انسولین ، چه با قرص ولی بهتره در این رفتارمون تجدید نظر کنیم.

    با کلیات حرفهاتون موافقم بجز اینکه نمیشه انسولین همه کس رو قطع کرد و شروع به ورزش ، خام گیاهخواری و …. نمود.

    شرایط شما بعنوان یک فرد جوان و با کبد چرب حکایت از فردی که اضافه وزن دارد و شاید در مرحله ای بوده که جهت کنترل مقاومت به انسولین بالای بدن نیازمند انسولین درمانی شده بودیم با دیگران میتواند متفاوت باشد.

    طبیعی است اگر این مقاومت به انسولین که در مطالب مختلف سایت مکررا به آن پرداخته ایم پایین بیاید مثلا توسط کارهای خوبی که الان انجام میدهید ، نیاز به انسولین درمانی مرتفع میشود.

    ولی این کار قابل تعمیم به یک فر دیابتی “نوع یک” یا یک آقا و یا خانم با وزن کم و سابقه سالها مصرف انسولین بعد از سالها مصرف قرص ، نیست در این گروهها تولید انسولین قطع و یا کم شده که با کارهای خوبی مثل کارهای خوب شما بالا هم ” نمیرود”.
    موفق باشد

    سلام
    مادر بنده قند داره و اصلا اهمیت نمیده.
    راجب لیمو شنیدم به این صفحه رسیدم و خوندم، از همه نظرات هم استفاده کردم. آرزوی سلامتی دارم برای همه بیماران.
    نکته جالب برام کلمه عسل بود. دکتر منظورتون از عسل، عسل توی بازار هست یا عسل طبیعی؟
    ما عسل داشتیم که ۱۰ شب و ۶ صبح خوردیم تاثیری بر افزایش قند روزای قبل نداشت. خوردن این عسل به اندازه یه کاسه مرباخوری در روز ضرر داره یا خیر. منظورم خوردن این عسل هم برای من ۲۷ ساله بدون اینکه بدونم قند دارم یا نه. و هم برای مادرم که قندش ۴۰۰ گفته فکر کنم. انقدر بی اهمیتی میکنه که من حتی خبر ندارم چند هست و چند باید باشه.
    موفق باشید

    راجع به عسل مفصل صحبت کردیم.
    احتمالا منظورتان یک قاشق مرباخوری است نه یک کاسه.

    عسل طبیعی حاوی مواد مفیدی است که مطمئنا عسل تقلبی که همان شکر تغلیظ شده است فاقد آنهاست.
    عسل چه طبیعی و چه شکر تغلیظ شده در بدن قند خون را بالا میبرد که اگر مصرف دفعه پیش قند را بالا نبرده باشد دلیلش مصرف کم و البته مقدار متناسب داروی مصرفی مادر محترمتان بوده.
    مصرف عسل مثل هر ماده شیرین دیگری که منظورم شیرین کننده مصنوعی نیست ، قند را بالا میبرد و اینکه بگوییم عسل طبیعی قند را بالا نمیبرد یا عسل دیابتی داریم.
    کاملا و ۱۰۰ درصد اشتباه است.
    اما عسل بخورید در مقدار توصیه شده و متناسب با آن در داروی مصرفی و وعده غذایی فعلی و بعدی تغییراتی ایجاد نمایید تا قند خون در محدوده تعریف شده برای شما باقی بماند.
    موفق باشید

    باسلام من خودم یک ماه صبح ناشتا یه دونه لیمو با آب گرم می خوردم قندم از ۱۰۰رفت رو ۱۲۰ قعطش کردم آقای دکتر نظر شمو چیست .ممنون

    سلام
    بالا رفتن حدود ۲۰ واحد قند خون ، دلایل زیادی دیگری دارد که مطمئنا یک عدد لیمو نیست !!!
    بخاطر منافع مختلف لیمو خصوصا ویتامین ث در زمستان به مصرف آن ادامه دهید.
    نگران نباشید

    با سلام
    وقتتون بخیر. مادر من دیابت نوع ٢ دارن. گهگاهی قرص مصرف می کنن اما در کل با دارو و قرص مخالفن و چون ورزش می کنن (پیاده روی)، گاهی قرص نمی خورن و رو این موضوع پافشاری می کنن. راستش یه دیدگاهی هم دارن که اگه از الان قرص رو شروع کنن با گذشت زمان بدن عادت میکنه و اثر قرص از بین میره. این دیدگاه درسته آقای دکتر؟ لیمو ترش و سیر زیاد مصرف می کنن. در مورد لیموترش در حال سرچ بودم که علاوه بر لینک این صفحه، لینکهای دیگه ای هم اومد. به مطلب پایین برخوردم میخواستم نظرتون رو در این مورد بدونم. ممنون میشم
    (( دکتر حاجی فرجی ،متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: قند موجود در میوه ها به ویژه مرکباتی که حاوی ویتامین C هستند برای افرادیکه دیابت دارند اگر به اندازه مصرف شود مانعی ندارد به این دلیل که این مرکبات ترکیبی از گلوکزو فروکتوز است که قند خون را به آرامی تغییر می دهد لذا سطح ترشح انسولین برای مبتلایان به دیابت نوع ۲ که انسولینشان کم به میزان نامناسبی ترشح می شود افزایش می یابد.))

    سلام
    راجع به تفکرات بیماران راجع به دیابت مفصل صحبت کردیم و با احترام فراوان باید عرض کنم که فرمایشات مادر محترمتان صحیح نمیباشد.
    این بیماری مزمن است و به مرور به دلیل کنترل نامناسب عوارض بوجود می آیند ،پس هرچه سریعتر کنترل صحیحتر رو بپذیرند از عوارض دورتر میشوند.
    اما راجع به فرمایشات این عزیز دانشگاهی عرض کنم : همون کلمه “اگر” که در متن آورده اند کل جمله را با پیش و پس داوری فراوان روبرو میکند و از صحت مطلب کم میکند.
    در کل این نقل قول را فراموش کنید یا ندیده فرض کنید ، چون افراط و تفریط در میوه خوردن زیاد رخ می دهد

    سلام آقای دکتر خسته نباشید من ی چندمدته قندم رسیده به ۱۶۰ و توستلاد لیمو میریزم قند وشکر از برنامه غذتیی حذف کروم‌و زیر نظر دکتر تغذیه رفتم‌ولی خیلی از بیماری دیابت میترسم و فکرمو مشغول کرده آیا این قندم با این‌کارایی که گفتم پایین‌میاد و این دبابته الان؟؟ وزنم ۹۷ و سنم ۴۵

    سلام.
    راجع به لیمو ترش بطور مفصل صحبت کرده ایم که لازمه به مبحث خودش که با کمی جستجو در سایت قابل مشاهده است رجوع فرمایید.
    امادر تعریف دیابت گفتیم که قند ناشتای بالاتر از ۱۲۵ مهمه.
    آیا این قند خون ناشتا است یا بعد غذا.
    اضافه وزن که احتمالا دارید.
    به مباحث چاقی و تشخیص دیابت مراجعه فرمایید.

    سلام.
    من بعنوان خانم بارداری که قندم لب مرزه باید چگونه رژیمی رو رعایت کنم؟ مثلا در روز تا چه حد مجاز به خوردن کربوهیدرات هستم؟
    قبلا هم قندم بالا نبوده و بعد از اینکه باردار شدم دچار افزایش قند شدم.

    به مباحث دیابت “بارداری” و “پیش دیابت” مراجعه بفرمایید

    دیدگاه

    وب سایت

    کپی رایت © 2016. کلیه حقوق این وب سایت متعلق به گروه پزشکی حافظ سلامت بوده و کپی برداری از مطالب با درج منبع بلامانع میباشد.

    لیمو شیرین برای بیماران دیابتی
    لیمو شیرین برای بیماران دیابتی
    0

    دوره مقدماتی php

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *