علل بالا رفتن فشار خون چیست

دوره مقدماتی php
علل بالا رفتن فشار خون چیست
علل بالا رفتن فشار خون چیست

در واقع همه افراد فشار خون دارند! خون برای گردش موثر در عروق بدن از نیرو و فشاری برخوردار است که آن را به نقاط مختلف بدن می رساند. این افزایش فشار خون است که بیماری تلقی می شود.

علل بالا رفتن فشار خون چیست

دوره مقدماتی php

 

افزایش فشار خون می تواند اعضای مختلفی از جمله قلب، عروق خونی ، کلیه ها و مغز را تحت تاثیر قرار دهد.

 

میزانی از فشار خون که بالا در نظر گرفته می شود در منابع مختلف متفاوت است ولی معمولاً به فشار خون بیشتر از۹۰/۱۴۰میلیمتر جیوه افزایش فشار خون اطلاق می شود. به فشار خون افزایش یافته گاهی قاتل خاموش گفته می شود چون اگرچه معمولاً بی علامت است ولی می تواند منجر به حمله قلبی و سکته مغزی شود.

 

 

فشار خون بالا در چه کسانی دیده می شود؟

 

فشار خون بالا خصوصاً در افراد مسن بسیار شایع است.تقریباً در حدود یک نفر از هر چهار نفر از فشار خون بالا رنج می برند. در بیماران جوانتر در مردان شایعتر است ولی در سنین بالاتر در زنان بیشتر از مردان دیده می شود. به طور کلی با افزایش سن خطر ابتلا افزایش می یابد.

 


علت ایجاد فشار خون بالا چیست؟

 

علل بروز این بیماری هنوز به طور کامل شناخته نشده است . در بیشتر موارد افزایش مقاومت محیطی عروق مسئول افزایش فشار خون است که خود علل متفاوتی دارد.

 

 

عوامل مستعد کننده چیستند؟

 

بیشتر مردم (نزدیک به نود و پنج درصد آنها) از نوعی افزایش فشار خون رنج می برند که علت مشخصی برای آن یافت نشده است. به این فرم، افزایش فشار خون اولیه گفته می شود.

 

 

عوامل زیر در بروز این نوع افزایش فشار خون موثر هستند:

 

سن : در مطالعات مختلف نشان داده شده است که سیر پیشرونده افزایش فشار خون با افزایش سن ارتباط دارد.

 

ژنتیک : به خوبی اثبات شده است که عوامل ژنتیکی که به ارث می رسند با افزایش فشار خون ارتباط دارند.

علل بالا رفتن فشار خون چیست

 

نژاد : سفید پوستان ونژاد هندواروپایی بیشتر دچار افزایش فشار خون می شوند.

 

عوامل محیطی : مانند چاقی، الکل، نمک زیاد و استرس نیز موثر هستند.

 

پنج درصد باقی مانده مبتلایان به فشار خون افزایش یافته علت مشخصی برای بیماری خود دارند. به این نوع، افزایش فشار خون ثانویه گفته می شود.

 

 

عوامل زیر در بروز این نوع افزایش فشار خون موثر هستند:

 

  • مدل های جدید شال گردن پسرانه
  • بیماری کلیوی : به دلیل احتباس آب و نمک در بدن موجب بالا رفتن فشار خون می شود. این افزایش، خود می تواند باعث ایجاد بیماری کلیوی شود و یا آن را بدتر کند.

     

    بیماریهای غدد درون ریز : (مانند سندرم کوشینگ، هایپرپلازی آدرنال و فئوکرومو سایتوما).

     

    داروها و سموم : افزایش فشار خون می تواند عارضه جانبی استروئیدها، الکل، کوکائین، سیکلوسپورین و اریتروپوئیتین باشد. مصرف مواد حاوی تیروزین مانند برخی از پنیرها در افرادی که از داروهای ضد افسردگی خاصی استفاده می کنند ممکن است منجر به حمله افزایش فشار خون در این افراد شود. خطر افزایش فشار خون در زنانی که از قرصهای ضد بارداری استفاده می کنند، بیشتر است.

     

    اشکال در سیستم عصبی خودکار و یا سیستم هورمونی کلیه ( رنین آنژیوتانسین ).

     

     

    [فشار خون چیست ؟]

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

     

     

    مقاومت به انسولین

     

    فشار بالا در اوایل بارداری ممکن است نشان دهنده افزایش فشار خون اولیه باشد. فشار خون بالا در نیمه دوم حاملگی پره اکلامپسی نامیده می شود که معمولاً اگر کنترل شود، پس از زایمان از بین می رود و مشکل جدی ایجاد نمی کند.

     

     

    چرا باید فشار خون بالا را کنترل کرد؟

     

    فشار خون بالا یک عامل خطر مهم در ایجاد نارسایی قلبی است. همچنین می تواند موجب نارسایی کلیه، مشکلات عروق محیطی، تخریب عروق شبکیه چشم، سکته مغزی و حمله قلبی شود به همین دلیل پیشگیری و درمان آن بسیار مهم است.

     

    اگر میزان فشار خون به سرعت بالا رفته و به حدود ۱۳/۲۰۰ برسد به آن فشار خون بدخیم گفته می شود که آسیب زیادی ایجاد می کند و موجب مرگ و میر می شود.

     

     

    فشار خون بالا چگونه تشخیص داده می شود؟

     

    میزان فشار خون : فشار خون در چند نوبت و در شرایط استاندارد اندازه گیری می شود.

     

    عکس قفسه سینه : ممکن است علائم نارسایی قلبی و بزرگ شدن قلب را نشان دهد.

     

    نوار قلب : ممکن است بزرگی بطن چپ یا کم خونی موضعی (ایسکمی) را نشان دهد.

     

    آزمایش خون : اوره و الکترولیتها برای بررسی عملکرد کلیه و همچنین چربی و قند خون.

     

    آزمایش ادرار : برای یافتن بیماری کلیوی.

     


    فشار خون بالا چگونه درمان می شود؟

     

    هدف از درمان رساندن فشار خون به کمتر از۹۰/۱۴۰ در افراد معمولی و کمتر از۸۵/۱۳۰ در بیماران مبتلا به بیماری کلیوی یا دیابت است. با این هدف که در دراز مدت خطر عوارض وخیمی که گفته شد کاهش پیدا کند.

     

     

    برای کمک به کاهش عوارض بهتر است:

     

    *سیگار ترک شود تا آسیب عروقی کمتر گردد.

     

    * کاهش وزن با رژیم غذایی و یا ورزش.

     

    * کاهش مصرف نمک و اجتناب از مصرف غذاهایی که شور تهیه می شوند.

     

    *افزایش فعالیت بدنی و ورزش منظم.

     

    *کاستن از استرس.

     

    برای کنترل فشار خون پزشک ممکن است داروهای مختلفی تجویز کند که مکانیسمهای متفاوتی دارند. معمولاً یک نوع دارو همراه تغییر شیوه زندگی به صورتی که گفته شد به کار می رود. اگر به اندازه کافی موثر نباشد داروهای دیگری اضافه می شوند. انتخاب دارو به عوامل متعددی از جمله شرایط جسمانی فرد بستگی دارد.

    کلید واژه ها:
    فشار خون بیماری های شایع بیماری های قلبی و عروقی

    نشانی:

    اراک،میدان حضرت ولیعصر (عج)، مرکز آموزشی درمانی حضرت ولیعصر (عج)

    پست الکترونیکی:

    pr_valieasr@arakmu.ac.ir

    تلفن:

    086-32222003-8

    دورنگار:

    086-32231283

    کد پستی:

    3814957558

    صندوق پستی:

    411373671857

    ساعات کاری:

    به صورت تمام وقت


    کانال بیمارستان در فضای مجازی arak_valiasr_hospital@

    مجله سلامت دکترتو

    تنظیم و ترجمه: نرجس خبازی

    فشار خون بالا بیماری شایعی است که در آن فشار بالای خون در مقابل دیواره‌ی عروقی که خون را از قلب به دیگر قسمت‌های بدن حمل می‌کنند، در طولانی مدت باعث به وجود آمدن بیماری‌هایی مانند بیماری‌های قلبی می‌شود. فشار خون به مقدار خونی که قلب پمپ می‌کند و مقدار مقاومت شریان‌ها در برابر جریان خون بستگی دارد. هرچه قلب بیشتر کار کند و خون بیشتری پمپ کند و شریان‌ها باریک تر باشند، فشار خون بالاتر می‌رود. فشار خون با دو عدد گزارش می‌شود: فشار خون سیستولیک (عدد بالایی) برابر است با فشار در شریان‌ها هنگامی که قلب منقبض می‌شود. فشار خون دیاستولیک (عدد پایینی) برابر است با فشار در شریان‌ها هنگامی که قلب شل می‌شود.

    فشار خون بالا، بیماری شایعی است که در آن فشار بالای خون در مقابل دیواره‌ی عروقی که خون را از قلب به دیگر قسمت‌های بدن حمل می‌کنند، در طولانی مدت باعث به وجود آمدن بیماری‌هایی مانند بیماری‌های قلبی می‌شود.

    در مورد فشار خون طبیعی و دسته بندی‌های فشار خون بالا، در قسمت‌های پایین تر بحث خواهیم کرد.

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

    حدود ۸۵ میلیون نفر در ایالات متحده و ۱۷/۵ میلیون نفر در ایران، فشار خون بالا دارند. یکی از جنبه‌های خطرناک فشار خون بالا این است که ممکن است فرد از بیماری خود اطلاع نداشته باشد، در واقع تقریبا یک سوم افراد مبتلا به فشار خون بالا از بیماری خود اطلاع ندارند. تنها راه آگاهی از فشار خون بالا از طریق معاینات منظم است. فشار خون بالای کنترل نشده باعث افزایش آسیب به قلب و عروق و افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های جدی مانند حمله‌ی قلبی و سکته‌ی مغزی می‌شود. فشار خون بالا در دراز مدت می‌تواند باعث تشکیل پلاک خونی در اثر باریک شدن رگ‌های خونی و در نتیجه تصلب شرایین می‌شود، در این حالت قلب برای پمپ خون باید سخت تر کار کند و در نتیجه فشار خون بدتر می‌شود. فشار خون می‌تواند در هر فرد در طول روز بسته به شرایط متفاوت باشد. عواملی مانند استرس، اضطراب، غذا خوردن (مصرف کافئین یا نمک)، سیگار کشیدن یا عدم ورزش باعث افزایش فشار خون می‌شود. تغییر شیوه‌ی زندگی بهترین راه برای کنترل فشار خون بالا است.

    فشار بیش از حد بر روی دیواره‌ی شریان‌ها ناشی از فشار خون بالا می‌تواند به رگ‌های خونی و اندام‌های بدن آسیب برساند. فشار خون بالای کنترل نشده، می‌تواند به عوارض زیر منجر شود:

    فشار خون بالا ممکن است هیچ نشانه‌ای نداشته باشد حتی اگر میزان فشار خون به سطح خطرناکی برسد، به همین دلیل فشار خون بالا را به عنوان “قاتل خاموش” می‌شناسند، این موضوع چک منظم فشار خون را بسیار حیاتی می‌سازد. بعضی افراد مبتلا به فشار خون بالا ممکن است سردرد، تنگی نفس یا خونریزی بینی را تجربه کنند اما این علایم و نشانه‌ها اختصاصی نیستند و تا زمانی که فشار خون بالا به میزان تهدید کننده یا شدید نرسیده باشد معمولا اتفاق نمی‌افتند. فشار خون بالا معمولا با علایمی می‌شود که در زیر ذکر شده، مثل:

    پرفشاری خون تحت تاثیر چندین مورد مختلف است، به این معنی که عوامل و ریسک فاکتور‌های متعددی وجود دارند که با اثرات متفاوتی باعث فشار خون بالا می‌شوند که در زیر به آن‌ها اشاره خواهد شد:

    در اکثر بزرگسالان علت مشخصی برای فشار خون بالا وجود ندارد، که فشار خون اولیه یا ضروری نامیده می‌شود و در طول سال‌ها به تدریج پیشرفت می‌کند.

    اگر فشار خون بالا به عنوان نتیجه‌ای از بیماری زمینه‌ای دیگری رخ دهد، آن را فشار خون ثانویه می‌نامند. فشار خون اولیه تحت تاثیر علل متعددی از جمله افزایش حجم پلاسمای خون، فعالیت هورمون‌هایی که حجم و فشار خون را تنظیم می‌کنند، عوامل محیطی مانند استرس و عدم ورزش، می‌باشد. بیماری‌ها و داروهای مختلفی می‌توانند منجر به پرفشاری خون ثانویه شوند، از جمله:

    فشار خون توسط دستگاه فشار خون (اسپیگمومونومتر) اندازه گیری می‌شود. دستگاه فشار خون شامل یک پمپ هوا، یک فشار سنج و یک کاف لاستیکی است. این دستگاه، فشار خون را با واحد میلی متر جیوه (mmHg) اندازه گیری می‌کند. کاف دستگاه فشارسنج در بالای بازو قرار می‌گیرد و با فشار دادن پمپ هوا باد می‌شود و جریان خون را در سرخرگ اصلی بازو مسدود می‌کند. بازو باید در کنار بدن و در سطح قلب قرار داده شود و فشار کاف به تدریج آزاد شود تا کاف به آرامی از هوا خالی شود. همانطور که فشار کاهش می‌یابد، پزشک با استفاده از گوشی پزشکی که بر روی شریان جلوی آرنج قرار داده صدای نبض را گوش می‌دهد و یا دستگاه فشارسنج الکترونیکی ضربان را حس می‌کند. فشاری که در آن پزشک (یا دستگاه) اولین صدای ضربان قلب از شریان را می‌شنود، فشار سیستولیک (عدد بالایی) است. همانطور که فشار کاف کاهش می‌یابد، در نهایت صدای ضربان قلب متوقف می‌شود، آخرین صدایی که پزشک (یا دستگاه) می‌شنود فشار دیاستولیک (عدد پایینی) است.

    برای تشخیص قطعی فشار خون بالا، باید به دکتر قلب و عروق مراجعه کنید. فشار خون در حداقل دو ویزیت متفاوت، در ساعات مختلف روز اندازه‌گیری می‌شود. به این دلیل که فشار خون معمولا در طول روز متغیر است و ممکن است در طی مراجعه به پزشک افزایش یابد (فشار خون روپوش سفید). اگر فشار خون به طور مداوم بیش از ۱۳۴/۸۰ باشد، پزشک برای درمان فشار خون بالا درمان‌هایی را شروع خواهد کرد و ممکن است آزمایش‌های دیگری مانند آزمایش ادرار، آزمایش خون، آزمایش کلسترول و الکتروکاردیوگرام و اکوکاردیوگرام جهت بررسی بیشتر درخواست کند. در نظر داشته باشید که هر دو عدد اندازه گیری شده در فشار خون، مهم هستند. اما بعد از ۵۰ سالگی، فشار سیستولیک مهم تر است. براساس تعریف آکادمی قلب و عروق آمریکا دسته بندی‌های فشار خون به شرح زیر است:

    فشار خون طبیعی: فشار خون طبیعی پایین تر از ۱۲۰/۸۰ mmHg است.

    فشار خون افزایش یافته: هنگامی که فشار سیستولیک بین ۱۲۰ تا ۱۲۹ mmHg و فشار دیاستولیک کمتر از ۸۰ mmHg باشد. فشار خون افزایش یافته می‌تواند در طول زمان بدتر شود، مگر اینکه اقداماتی برای کنترل فشار خون انجام شود.

    مرحله‌ی ۱ فشار خون بالا: هنگامی که فشار سیستولیک از ۱۳۰ تا ۱۳۹ mmHg و فشار دیاستولیک بین ۸۰ تا ۸۹ mmHg باشد.

    مرحله‌ی ۲ فشار خون بالا: هنگامی که فشار سیستولیک ۱۴۰ mmHg یا بالاتر و فشار دیاستولیک ۹۰ mmHg یا بالاتر باشد.

    فشار خون بالای سیستولیک: نوع رایج فشار خون است که در افراد با سن بیشتر از ۶۵ سال دیده می‌شود. در این بیماری فشار دیاستولیک طبیعی است (کمتر از ۸۰ mmHg) ولی فشار سیستولیک بالا است (بیشتر یا مساوی ۱۳۰ mmHg).

    اگر هنگام اندازه گیری فشار خون، دارای فشار خون بحرانی باشید، ۲ یا ۳ دقیقه صبر کنید و سپس تست را دوباره تکرار کنید. اگر در تکرار اندازه گیری فشار خون، عدد گزارش شده یکسان یا بالاتر باشد، این وضعیت یک اورژانس پزشکی است و باید به نزدیک ترین بیمارستان مراجعه کنید.

    فشار خون تحت تاثیر عوامل مختلفی ایجاد می‌شود، بنابراین برای آن درمان‌های مختلفی وجود دارد. هدف از درمان فشار خون بالا، حفظ فشار خون کمتر از ۱۳۴/۸۰ است. درمان فشار خون بالا شامل موارد زیر است:

    توجه داشته باشید که این مقاله تنها در راستای افزایش اطلاعات شما می‌باشد و هر گونه درمان و استفاده‌ی دارویی تحت صلاحدید و تجویز پزشک امکان پذیر است.

    انواع مختلفی از داروهای فشار خون وجود دارد که با توجه به شرایط بیمار، پزشک مناسب ترین آن‌ها را تجویز خواهد کرد. داروهایی مانند:

    منابع: mayoclinic ، webMD ، medicalnewstoday ، midicinenet، ISNA

    با بهترین پزشکان از راه دور مشاوره کنید

    وب سایت

    اطلاعات من را در مرورگم جهت ثبت دیدگاه های دیگر ذخیره کن

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

    کلیه‌ی حقوق این وبسایت متعلق به شرکت فن‌آوری اطلاعات نوین آسان تِک مانا است.

    Dr Fariba Hendesi –

    فشار خون بالا دارای عوامل آسیب رسان بسیاری است و عوامل زیادی می توانند علت فشار خون بالا باشند و یا علایم فشار خون بالا را تشدید کنند.

    فهرست موضوعات

    نتیجه تست فشار خون در حالت عادی باید کمتر از ۱۲۰ بر روی ۸۰ میلی متر جیوه باشد. زمانی که فشار خون شما بالا باشد، با مشکل هایپرتنشن مواجه هستید؛ در این شرایط میزان فشار شما به شکل پایدار بالاتر از سطح نرمال است.

    درمان مشکل فشار خون بالا معمولا با کمک مصرف دارو و ایجاد تغییراتی در سبک زندگی امکان پذیر است تا بتوان مشکل را مدیریت کرده و از بروز مشکلات و بیماری های مرتبط با آن خودداری کنید یا حداقل آن ها را به تاخیر بیاندازید. هدف درمانی پایین آوردن سطح فشار خون در فرد است.

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

    حالا اگر فشار خون نرمال کمتر از ۱۲۰ بر روی ۸۰ میلی متر جیوه است، فشار خون بالا چیست؟ زمانی که فشار خون سیستولیک فرد (عدد بالایی) بین ۱۲۰ تا ۱۲۹ بوده و فشار خون دیاستولیک (عدد پایینی) کمتر از ۸۰ باشد، فرد با مشکل فشار خون بالا مواجه است.

    فشار خون بالا لزوما به معنای بالا رفتن ریسک بروز حمله قلبی یا سکته در افراد نیست. اما در صورت عدم توجه، ممکن است تبدیل به هایپرتنشن شود. در چنین شرایطی ریسک بروز مشکلات قلبی و سکته بالا خواهد بود.

    فشار خون بالا زمانی به وجود می آید که فشار سیستولیک ۱۳۰ یا بالاتر بوده و فشار دیاستولیک ۸۰ یا بالاتر باشد.

    ابتلا به فشار خون بالا دلایل مختلفی دارد ولی در این بحث به تعداد محدودی از این دلایلی می پردازیم.

    خطر ابتلا به فشار خون بالا با افزایش سن زیاد می شود. در اوایل میانسالی یا تقریبا نزدیک ۴۵ سالگی، فشار خون بالا در مردان شایع تر است. در زنان احتمال ابتلا به فشار خون بالا بعد از ۶۵ سالگی بیشتر است.

    در میان سیاه پوستان فشار خون بالا معمول تر است، اغلب سیاه پوستان در سنین پایین تر نسبت به سفیدد پوستان به آن مبتلا می شوند. هم چنین عوارضی جدی مانند سکته ی مغزی، حمله ی قلبی و نارسایی کلیه در سیاه پوستان شایع تر است.

    فشار خون بالا تمایل به استمرار در خانواده دارد.

    هر چه وزنتان بیشتر باشد ، بافت های بدنتان خون بیشتری برای تامین اکسیژن و مواد مغذیی نیاز دارند. با افزایش حجم خون در حال گردش از طریق عروق خونی، فشار بر روی دیواره های شریان ها نیز افزایش می یابد.

    افرادی که غیر فعال هستند ضربان قلب بالاتری دارند. هر چه ضربان قلب بالاتر باشد، قلبب در هر انقباض باید سخت تر کار کند و فشار قوی تری روی شریان ها ایجاد کند. عدم فعالیت بدنی خطر ابتلا به اضافه وزن را نیز افزایش می دهد.

    سیگار کشیدن یا استعمال دخانیات فشار خون را به سرعت به طور موقت افزایش میی دهد، و هم چنین مواد شیمیایی موجود در دخانیات می توانند به پوشش دیواره های شریان ها آسیب برسانند. در واقع باعث تنگ شدن شریان ها می شوند که افزایش فشار خون را به دنبال دارد. قرار گرفتن در معرض دود هم می تواند فشار خون را افزایش دهد.

    سدیم بیش از حد در رژیم غذایی می تواند باعث حفظ سیالات بدنن شود، که فشار خون را افزایش می دهد.

    مطلب مرتبط: متخصص فشار خون

    پتاسیم کمک می کند تا مقدار سدیم در سلول های متعادل باشد. اگر بهه اندازه ی کافی پتاسیم در رژیم غذایی خود دریافت نکنید و یا پتاسیم کافی در بدنتان حفظ نکنید ، ممکن است سدیم زیادی در خون شما تجمع یابد.

    هنوز مشخص نشده است که عدم دریافت میزان کافی ویتامین D در رژیمم غذایی می تواند به فشار خون بالا منجر شود یا خیر. ممکن است ویتامین D یک آنزیم تولید شده توسط کلیه را تحت تاثیر قرار دهد که کار آن آنزیم متعادل ساختن فشار خون است.

    با گذشت زمان، نوشیدن بیش از حد الکل می تواند به قلب شما آسیب برساند. مصرفف بیشتر از دو نوشیدنی در روز برای مردها و بیش از یک نوشیدنی در روز برای زنان خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش می دهد.

    اگر الکل مصرف می کنید، این کار را در حد اعتدال انجام دهید. برای بزرگسالان سالم، این بدان معناست که تا یک نوشیدنی در روز برای زنان در تمام سنین و مردان بالاتر از ۶۵ سال، و تا دو نوشیدنی در روز برای مردان ۶۵ ساله و جوانتر مجاز است. یک نوشیدنی برابر با ۱۲ اونس آبجو، ۵ اونس شراب یا ۱.۵ اونس از مشروبات الکلی ۸۰ درصد می باشد.

    سطح بالای استرس می تواند به افزایش موقت فشار خون منجر شود. اگر برای آرام شدن دست بهه خوردن زیاد، استفاده از دخانیات و نوشیدن الکل می زنید، پس بهتر است بدانید که فقط مشکلات فشار خون بالا را افزایش می دهید.

    بیماری های مزمن نیز ممکن است خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش دهند، مانند بیماریی های کلیوی، دیابت و آپنه خواب

    گاهی اوقات بارداری نیز منجر به فشار خون بالا می شود. اگر چه فشار خون بالا در بزرگسالان شایع است، کودکان نیز در معرض خطر قرار دارند. در برخی کودکان، فشار خون بالا ناشی از مشکلات کلیوی یا قلبی است. اما تعداد بسیاری از کودکان با عادات زندگی فقیرانه مانند رژیم غذایی ناسالم، چاقی و عدم تحرک ، به فشار خون بالا دچار می شوند.

    مطلب مرتبط: فشار خون بالا در بارداری

    مشکل فشار خون بالا معمولا یک شرایط آرام است و افراد هیچ علائم خاصی را تجربه نمی کنند. ممکن است سال ها طول بکشد تا مشکل فرد به سطح شدیدی رسیده و علائمی را از خود بروز دهد. حتی در چنین شرایطی نیز علائم را می توان به مشکلات دیگری ربط داد.

    این علائم را باید جدی گرفت و بیمار باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کند. البته علائم مذکور در تمامی افرادی که با مشکل هایپرتنشن مواجه هستند پدیدار نمی شوند، اما این که بخواهید صبر کنید تا علائم ظاهر شوند ممکن است در نهایت مرگبار باشد.

    بهترین راه برای فهمیدن این موضوع که فشار خون شما بالا است یا خیر، انجام تست فشار خون به شکل منظم است. بیشتر پزشکان در مطب خود آزمایش فشار خون را در هر جلسه معاینه از بیماران می گیرند.

    اگر جلسات معاینه شما سالانه است با پزشک خود در مورد ریسک های مربوط به فشار خون بالا و دیگر مواردی که باید به خاطر فشار خون آن ها را رعایت کنید مشورت داشته باشید.

    به عنوان مثال اگر در خانواده خود سابقه بیماری قلبی یا فاکتورهای ریسکی برای فشار خون بالا را دارید، پزشک شما ممکن است بخواهد فشار خون بدنتان دو بار در سال چک شود. بدین ترتیب پزشک می تواند قبل از بروز مشکلات جدی، شرایط را تحت نظر داشته و کنترل کند.

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

    تعدادی از علائم ممکن است به شکل غیر مستقیم با فشار خون بالا ارتباط داشته باشند، اما فشار خون عامل بروز آن ها نیست. از جمله این علائم می توان به موارد زیر اشاره داشت:

    لکه های خونی درون چشم (خونریزی زیر انسداد) معمولا در افرادی که دیابت دارند یا فشار خون آن ها بالاست به وجود می آیند. اما هیچ کدام از بیماری های ذکر شده، علت ایجاد لکه های خونی نیستند. 

    وجود این موارد در چشم ها نشانه فشار خون بالا نیست. با این حال پزشک چشم ممکن است آسیب به سیستم عصبی چشم در اثر درمان نشدن فشار خون را تشخیص دهد.

    زمانی که رگ های خونی روی صورت گشاد شوند این مشکل بروز می کند. ممکن است به صورت غیر منتظره یا در نتیجه مواردی همچون نور خورشید، هوای سرد، غذای تند، باد، نوشیدنی های داغ و محصولات پوستی با این مشکل مواجه شوید. 

    همچنین استرس، قرار گرفتن در معرض حرارت و آب داغ، مصرف الکل و ورزش نیز از جمله دیگر عوامل هستند. تمامی این موارد فشار خون را به شکل موقت بالا می برند. با این که جوش زدن ممکن است در زمان بالا بودن فشار خون به وجود بیاید، اما عامل این موضوع هایپرتنشن نیست.

    در حالی که سرگیجه ممکن است یکی از عوارض جانبی داروهای فشار خون باشد، اما در اثر فشار خون بالا به وجود نمی آید. با این حال، نباید سرگیجه را نادیده گرفت، به خصوص اگر به شکل ناگهانی شروع شود. 

    سرگیجه ناگهانی، از دست دادن تعادل یا کنترل بدن و داشتن مشکل در راه رفتن همگی نشانه های هشداردهنده بروز سکته هستند. فشار خون بالا یکی از فاکتور های ریسکی اصلی برای سکته است.

    برخی تغییرات در سبک زندگی می تواند به افراد در کاهش فشار خون کمک کنند. برخی از این موارد فشار خون شما را در عرض چند هفته کاهش می دهند اما ممکن است تاثیر موارد دیگر را در بلند مدت حس کنید.

    سعی کنید اقدامات زیر را در زندگی روزمره خود انجام دهید:

    برخی افراد متوجه می شوند که ایجاد تغییرات در سبک زندگی به تنهایی نمی تواند مشکل فشار خون بالای آن ها را مدیریت کند. به همین خاطر در این زمینه باید داروهای خاصی را مصرف کنند. داروهای مختلفی برای درمان هایپرتنشن در افراد وجود دارند که هر کدام کارکرد خاصی ارائه می دهند.

  • عکس پروفایل سالگرد فوت مادر
  • اگر یک دارو در کاهش فشار خون بالای شما کارساز نباشد، ممکن است یک داروی دیگر در این زمینه موفق شود. برای برخی افراد به ترکیبی از دو یا چند دارو نیاز است تا بتوان مشکل فشار خون بالا را کنترل کرد.

    داروهای هایپرتنشن را می توان بر اساس نحوه عملکرد به چند دسته بندی مختلف در آورد که در ادامه آن ها را با هم مرور می کنیم. داروهای هر دسته فقط نمونه ای از آنچه که در دسترس است بوده و لیست ما محدود است.

    داروی ادرار آور که به آن ها قرص های آب نیز گفته می شود به کلیه ها در تخلیه آب و نمک (سدیم) کمک می کنند. در نتیجه میزان خونی که باید از طریق رگ ها منتقل شود کمتر خواهد شد. در نهایت فشار خون افراد کاهش می یابد. 

    در مجموع سه نوع اصلی از داروهای ادرار آور وجود دارند که بر اساس نحوه کارشان دسته بندی می شوند. سه دسته مورد نظر عبارتند از:

    دیورتیک های گروه تیازیر عموما عوارض جانبی کمتری به نسبت دیگر موارد دارند، به خصوص مصرف آن ها با دز پایین یکی از روش های درمانی رایج برای فشار خون بالا است.

    این داروها به قلب کمک می کنند تا با سرعت و شدت کمتری بتپد. در چنین شرایطی قلب با هر پمپاژ خود، خون کمتری را وارد رگ های خونی می کند و در نهایت فشار خون فرد کاهش خواهد یافت.

    داروهای زیادی در این دسته بندی قرار دارند از جمله:

    آلفا بتا بلاکرها اثری ترکیبی دارند. آن ها زیر دسته بتا بلاکرها هستند که از ترکیب شدن هورمون های کاتکول آمین با گیرنده های آلفا و بتا جلوگیری می کنند.

    آن ها می توانند میزان انقباض رگ های خونی نظیر مسدود کننده های آلفا ۱ را کاهش دهند. همچنین ضربان قلب و فشار پمپاژ خون را می توان به کمک آن ها کاهش داد (درست مثل مسدود کننده های بتا)

    کارودیلول (Coreg) و هیدروکلراید لابتالول (Normodyne) از جمله آلفا بتا بلاکر های رایج هستند.

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

    فشار خون مناسب و مورد نظر برای افرادی که بیش از ۸۰ سال سن دارند کمتر از ۱۵۰ بر روی ۹۰ میلی متر جیوه است (زمانی که فشار خون در کلینیک یا اتاق عمل اندازه گیری می شود). فشار کهنسالان در اندازه گیری با دستگاه های خانگی باید کمتر از ۱۴۵ بر روی ۸۵ میلی متر جیوه باشد.

    با این که مصرف دارو جهت کاهش فشار خون مزایای خاص خود را دارد، هنوز نمی دانیم آیا مصرف چنین داروهایی برای افراد ۸۰ ساله مفید است یا خیر.

    در حال حاضر محققان بر این باورند که اگر در حین مصرف داروهای کنترل فشار خون بالا به سن ۸۰ سالگی برسید، ادامه دادن این دارو درمانی در صورتی که کماکان مفید بوده و عوارض جانبی نداشته باشد بلامانع است.

    اگر سن شما بالای ۸۰ سال است و مشکل فشار خون بالا در شما تشخیص داده شده است، پزشک معالج ابتدا فاکتور های ریسکی دیگر شما را در نظر گرفته و سپس پروسه درمانی مناسب برای فشار خون بالا را مشخص می کند.

    اولین مرحله از پروسه درمان کودکان و نوجوانانی که با مشکل فشار خون بالا روبرو هستند، ایجاد تغییرات در سبک زندگی است؛ این اقدامات شامل داشتن رژیم غذایی متعادل، ورزش و تحرک منظم و کاهش وزن برای کسانی که اضافه وزن داشته یا چاق هستند می شوند.

    در صورت نیاز، کودکان باید داروهای فشار خونی که بزرگسالان استفاده می کنند را مصرف کنند. مشکل فشار خون ثانوی در کودکان معمولا پس از درمان شدن علت پس زمینه برطرف می شود.

    در برخی شرایط خاص نظیر هایپرتنشن مقاوم یا فشار خون بالای ثانوی، ممکن است به اقدامات درمان بیشتر نیاز باشد.

    هایپرتنشن مقاوم زمانی در فرد تشخیص داده می شود که پس از استفاده سه نوع داروی فشار خون مختلف، میزان فشار کاهش نیافته باشد.

    فردی که مشکل فشار خون خود را به کمک چهار نوع داروی مختلف تحت کنترل نگه می دارد با مشکل فشار خون مقاوم مواجه است.

    حتی چنین شرایط ویژه و سختی را نیز معمولا می توان به مرور زمان با موفقیت تحت کنترل درآورد. ممکن است پزشک شما داروی دیگری را با دز متفاوت تجویز کند و یا ترکیبی دیگر از داروها را پیشنهاد نماید. همچنین گاهی اوقات به ایجاد تغییرات جدی و سخت در سبک زندگی نیاز خواهید داشت.

    مراجعه به متخصصان کلیه یا قلب نیز می تواند به افراد در درمان فشار خون بالای مقاوم کمک کند.

    هایپرتنشن ثانوی نوعی فشار خون بالا در افراد است که به شکل مستقیم در اثر عامل اولیه دیگری ایجاد شده باشد؛ به عنوان مثال یک بیماری خاص و یا عوارض جانبی داروها.

    در چنین شرایطی معمولا پس از تشخیص نهایی دکتر و درمان مشکل اولیه فرد، سطح فشار خون دوباره به محدوده مناسب و سالم می رسد.

     

    دکتر فریبا هندسی متخصص قلب و عروق و فشارخون در تهران

    کلینیک درمان فشار خون

    دکتر فریبا هندسی متخصص قلب و عروق | عضو انجمن قلب امريكا | موسس اولين كلينيك تخصصي فشار خون| عضو كميته كشوري ثبت سكته هاي قلبي| عضو انجمن قلب و جراحات قلب ايران | بورد تخصصي قلب وعروق از دانشگاه تهران| سهامدار بيمارستان پارسيان و عرفان در تهران | عضو هیئت علمي و پزشك معتمد دانشگاه آزاد اسلامي به مدت ٥ سال| گذراندن دوره تخصصي RDN در آلمان جهت درمان فشار خون هاي مقاوم به درمان

    با تجربه انجام هزاران آنژيوگرافي از راه دست با توجه به هشت سال تجربه مستمر در زمينه آنژيوگرافي راديال

    مطلب قبلی

    فشار خون نرمال برای سنین مختلف

    مطلب بعدی

    چاقی و ارتباط آن با بیماری های قلبی

    ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

    سلام عزیم هنوز علت مشخصی برای بسیاری از فشار خون های بالا در افراد شناسایی نشده و در علم پزشکی یه آن essential hypertension اطلاق میشود 

    در هر صورت باید با دارو مناسب کنترل شود 

    سلام

    مشروبات ناخالص بسیار زیاد شدند بهتر است مصرف نکنین 

    سلام

     نه لزوما خود فشار خون بالاشون علتی بر آسیب شریان هاشون بوده که باید پس از فنر گذاری فشارشون مرتب کنترل شود که آسیب بیشترب ایجاد نکند

    داروی لوزارتان | از نحوه ی مصرف تا عوارض

    علائم فشار خون عصبی و درمان آن

    افت فشار خون وضعیتی موقع ایستادن

    داروی گوترون یا میدودرین چیست؟

    – عضو انجمن قلب امريكا

    – موسس اولين كلينيك تخصصي فشار خون

    – عضو كميته كشوري ثبت سكته هاي قلبي

    – عضو انجمن قلب و جراحات قلب ايران

    – بورد تخصصي قلب وعروق از دانشگاه تهران

    – سهامدار بيمارستان پارسيان و عرفان در تهران

    پستهای اخیر

    برای کاهش چربی خون چه کنیم؟

    بهترین کلینیک واریس با بهترین دکتر واریس پا

    برای کنترل فشار خون بالا چیکار باید کرد؟

    مصاحبه با متخصص قلب و عروق ،دکتر فریبا هندسی

    آدرس: سعادت اباد،میدان شهرداری،خیابان بخشایش،جنب بیمارستان عرفان ،کوچه هفدهم پلاک ۸۱، طبقه اول واحد 3تلفن های تماس ٢٢١٣٧١٩٤ – ٢٢١٣٧١٣٣-۰۹۳۵۸۹۱۶۳۷۶ ساعات حضور دکتر فریبا هندسی در مطب همه روزه به جز روز های تعطیل از ساعت 14 الی 20  اسکلروتراپی و لیزر واریس : سه شنبه ها

    مطالب اخیر

    داروی لوزارتان | از نحوه ی مصرف تا عوارض

    احتمال مرگ در آنژیوگرافی

    کبودی یا هماتوم بعد از آنژیوگرافی

    زخم واریس پا از پیشگیری تا درمان

    Welcome, Login to your account.

    Recover your password.

    A password will be e-mailed to you.

    Dr Fariba Hendesi –

    فشار خون بالا دارای عوامل آسیب رسان بسیاری است و عوامل زیادی می توانند علت فشار خون بالا باشند و یا علایم فشار خون بالا را تشدید کنند.

    فهرست موضوعات

    نتیجه تست فشار خون در حالت عادی باید کمتر از ۱۲۰ بر روی ۸۰ میلی متر جیوه باشد. زمانی که فشار خون شما بالا باشد، با مشکل هایپرتنشن مواجه هستید؛ در این شرایط میزان فشار شما به شکل پایدار بالاتر از سطح نرمال است.

    درمان مشکل فشار خون بالا معمولا با کمک مصرف دارو و ایجاد تغییراتی در سبک زندگی امکان پذیر است تا بتوان مشکل را مدیریت کرده و از بروز مشکلات و بیماری های مرتبط با آن خودداری کنید یا حداقل آن ها را به تاخیر بیاندازید. هدف درمانی پایین آوردن سطح فشار خون در فرد است.

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

    حالا اگر فشار خون نرمال کمتر از ۱۲۰ بر روی ۸۰ میلی متر جیوه است، فشار خون بالا چیست؟ زمانی که فشار خون سیستولیک فرد (عدد بالایی) بین ۱۲۰ تا ۱۲۹ بوده و فشار خون دیاستولیک (عدد پایینی) کمتر از ۸۰ باشد، فرد با مشکل فشار خون بالا مواجه است.

    فشار خون بالا لزوما به معنای بالا رفتن ریسک بروز حمله قلبی یا سکته در افراد نیست. اما در صورت عدم توجه، ممکن است تبدیل به هایپرتنشن شود. در چنین شرایطی ریسک بروز مشکلات قلبی و سکته بالا خواهد بود.

    فشار خون بالا زمانی به وجود می آید که فشار سیستولیک ۱۳۰ یا بالاتر بوده و فشار دیاستولیک ۸۰ یا بالاتر باشد.

    ابتلا به فشار خون بالا دلایل مختلفی دارد ولی در این بحث به تعداد محدودی از این دلایلی می پردازیم.

    خطر ابتلا به فشار خون بالا با افزایش سن زیاد می شود. در اوایل میانسالی یا تقریبا نزدیک ۴۵ سالگی، فشار خون بالا در مردان شایع تر است. در زنان احتمال ابتلا به فشار خون بالا بعد از ۶۵ سالگی بیشتر است.

    در میان سیاه پوستان فشار خون بالا معمول تر است، اغلب سیاه پوستان در سنین پایین تر نسبت به سفیدد پوستان به آن مبتلا می شوند. هم چنین عوارضی جدی مانند سکته ی مغزی، حمله ی قلبی و نارسایی کلیه در سیاه پوستان شایع تر است.

    فشار خون بالا تمایل به استمرار در خانواده دارد.

    هر چه وزنتان بیشتر باشد ، بافت های بدنتان خون بیشتری برای تامین اکسیژن و مواد مغذیی نیاز دارند. با افزایش حجم خون در حال گردش از طریق عروق خونی، فشار بر روی دیواره های شریان ها نیز افزایش می یابد.

    افرادی که غیر فعال هستند ضربان قلب بالاتری دارند. هر چه ضربان قلب بالاتر باشد، قلبب در هر انقباض باید سخت تر کار کند و فشار قوی تری روی شریان ها ایجاد کند. عدم فعالیت بدنی خطر ابتلا به اضافه وزن را نیز افزایش می دهد.

    سیگار کشیدن یا استعمال دخانیات فشار خون را به سرعت به طور موقت افزایش میی دهد، و هم چنین مواد شیمیایی موجود در دخانیات می توانند به پوشش دیواره های شریان ها آسیب برسانند. در واقع باعث تنگ شدن شریان ها می شوند که افزایش فشار خون را به دنبال دارد. قرار گرفتن در معرض دود هم می تواند فشار خون را افزایش دهد.

    سدیم بیش از حد در رژیم غذایی می تواند باعث حفظ سیالات بدنن شود، که فشار خون را افزایش می دهد.

    مطلب مرتبط: متخصص فشار خون

    پتاسیم کمک می کند تا مقدار سدیم در سلول های متعادل باشد. اگر بهه اندازه ی کافی پتاسیم در رژیم غذایی خود دریافت نکنید و یا پتاسیم کافی در بدنتان حفظ نکنید ، ممکن است سدیم زیادی در خون شما تجمع یابد.

    هنوز مشخص نشده است که عدم دریافت میزان کافی ویتامین D در رژیمم غذایی می تواند به فشار خون بالا منجر شود یا خیر. ممکن است ویتامین D یک آنزیم تولید شده توسط کلیه را تحت تاثیر قرار دهد که کار آن آنزیم متعادل ساختن فشار خون است.

    با گذشت زمان، نوشیدن بیش از حد الکل می تواند به قلب شما آسیب برساند. مصرفف بیشتر از دو نوشیدنی در روز برای مردها و بیش از یک نوشیدنی در روز برای زنان خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش می دهد.

    اگر الکل مصرف می کنید، این کار را در حد اعتدال انجام دهید. برای بزرگسالان سالم، این بدان معناست که تا یک نوشیدنی در روز برای زنان در تمام سنین و مردان بالاتر از ۶۵ سال، و تا دو نوشیدنی در روز برای مردان ۶۵ ساله و جوانتر مجاز است. یک نوشیدنی برابر با ۱۲ اونس آبجو، ۵ اونس شراب یا ۱.۵ اونس از مشروبات الکلی ۸۰ درصد می باشد.

    سطح بالای استرس می تواند به افزایش موقت فشار خون منجر شود. اگر برای آرام شدن دست بهه خوردن زیاد، استفاده از دخانیات و نوشیدن الکل می زنید، پس بهتر است بدانید که فقط مشکلات فشار خون بالا را افزایش می دهید.

    بیماری های مزمن نیز ممکن است خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش دهند، مانند بیماریی های کلیوی، دیابت و آپنه خواب

    گاهی اوقات بارداری نیز منجر به فشار خون بالا می شود. اگر چه فشار خون بالا در بزرگسالان شایع است، کودکان نیز در معرض خطر قرار دارند. در برخی کودکان، فشار خون بالا ناشی از مشکلات کلیوی یا قلبی است. اما تعداد بسیاری از کودکان با عادات زندگی فقیرانه مانند رژیم غذایی ناسالم، چاقی و عدم تحرک ، به فشار خون بالا دچار می شوند.

    مطلب مرتبط: فشار خون بالا در بارداری

    مشکل فشار خون بالا معمولا یک شرایط آرام است و افراد هیچ علائم خاصی را تجربه نمی کنند. ممکن است سال ها طول بکشد تا مشکل فرد به سطح شدیدی رسیده و علائمی را از خود بروز دهد. حتی در چنین شرایطی نیز علائم را می توان به مشکلات دیگری ربط داد.

    این علائم را باید جدی گرفت و بیمار باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کند. البته علائم مذکور در تمامی افرادی که با مشکل هایپرتنشن مواجه هستند پدیدار نمی شوند، اما این که بخواهید صبر کنید تا علائم ظاهر شوند ممکن است در نهایت مرگبار باشد.

    بهترین راه برای فهمیدن این موضوع که فشار خون شما بالا است یا خیر، انجام تست فشار خون به شکل منظم است. بیشتر پزشکان در مطب خود آزمایش فشار خون را در هر جلسه معاینه از بیماران می گیرند.

    اگر جلسات معاینه شما سالانه است با پزشک خود در مورد ریسک های مربوط به فشار خون بالا و دیگر مواردی که باید به خاطر فشار خون آن ها را رعایت کنید مشورت داشته باشید.

    به عنوان مثال اگر در خانواده خود سابقه بیماری قلبی یا فاکتورهای ریسکی برای فشار خون بالا را دارید، پزشک شما ممکن است بخواهد فشار خون بدنتان دو بار در سال چک شود. بدین ترتیب پزشک می تواند قبل از بروز مشکلات جدی، شرایط را تحت نظر داشته و کنترل کند.

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

    تعدادی از علائم ممکن است به شکل غیر مستقیم با فشار خون بالا ارتباط داشته باشند، اما فشار خون عامل بروز آن ها نیست. از جمله این علائم می توان به موارد زیر اشاره داشت:

    لکه های خونی درون چشم (خونریزی زیر انسداد) معمولا در افرادی که دیابت دارند یا فشار خون آن ها بالاست به وجود می آیند. اما هیچ کدام از بیماری های ذکر شده، علت ایجاد لکه های خونی نیستند. 

    وجود این موارد در چشم ها نشانه فشار خون بالا نیست. با این حال پزشک چشم ممکن است آسیب به سیستم عصبی چشم در اثر درمان نشدن فشار خون را تشخیص دهد.

    زمانی که رگ های خونی روی صورت گشاد شوند این مشکل بروز می کند. ممکن است به صورت غیر منتظره یا در نتیجه مواردی همچون نور خورشید، هوای سرد، غذای تند، باد، نوشیدنی های داغ و محصولات پوستی با این مشکل مواجه شوید. 

    همچنین استرس، قرار گرفتن در معرض حرارت و آب داغ، مصرف الکل و ورزش نیز از جمله دیگر عوامل هستند. تمامی این موارد فشار خون را به شکل موقت بالا می برند. با این که جوش زدن ممکن است در زمان بالا بودن فشار خون به وجود بیاید، اما عامل این موضوع هایپرتنشن نیست.

    در حالی که سرگیجه ممکن است یکی از عوارض جانبی داروهای فشار خون باشد، اما در اثر فشار خون بالا به وجود نمی آید. با این حال، نباید سرگیجه را نادیده گرفت، به خصوص اگر به شکل ناگهانی شروع شود. 

    سرگیجه ناگهانی، از دست دادن تعادل یا کنترل بدن و داشتن مشکل در راه رفتن همگی نشانه های هشداردهنده بروز سکته هستند. فشار خون بالا یکی از فاکتور های ریسکی اصلی برای سکته است.

    برخی تغییرات در سبک زندگی می تواند به افراد در کاهش فشار خون کمک کنند. برخی از این موارد فشار خون شما را در عرض چند هفته کاهش می دهند اما ممکن است تاثیر موارد دیگر را در بلند مدت حس کنید.

    سعی کنید اقدامات زیر را در زندگی روزمره خود انجام دهید:

    برخی افراد متوجه می شوند که ایجاد تغییرات در سبک زندگی به تنهایی نمی تواند مشکل فشار خون بالای آن ها را مدیریت کند. به همین خاطر در این زمینه باید داروهای خاصی را مصرف کنند. داروهای مختلفی برای درمان هایپرتنشن در افراد وجود دارند که هر کدام کارکرد خاصی ارائه می دهند.

  • داستان کوتاه کودکانه از شاهنامه
  • اگر یک دارو در کاهش فشار خون بالای شما کارساز نباشد، ممکن است یک داروی دیگر در این زمینه موفق شود. برای برخی افراد به ترکیبی از دو یا چند دارو نیاز است تا بتوان مشکل فشار خون بالا را کنترل کرد.

    داروهای هایپرتنشن را می توان بر اساس نحوه عملکرد به چند دسته بندی مختلف در آورد که در ادامه آن ها را با هم مرور می کنیم. داروهای هر دسته فقط نمونه ای از آنچه که در دسترس است بوده و لیست ما محدود است.

    داروی ادرار آور که به آن ها قرص های آب نیز گفته می شود به کلیه ها در تخلیه آب و نمک (سدیم) کمک می کنند. در نتیجه میزان خونی که باید از طریق رگ ها منتقل شود کمتر خواهد شد. در نهایت فشار خون افراد کاهش می یابد. 

    در مجموع سه نوع اصلی از داروهای ادرار آور وجود دارند که بر اساس نحوه کارشان دسته بندی می شوند. سه دسته مورد نظر عبارتند از:

    دیورتیک های گروه تیازیر عموما عوارض جانبی کمتری به نسبت دیگر موارد دارند، به خصوص مصرف آن ها با دز پایین یکی از روش های درمانی رایج برای فشار خون بالا است.

    این داروها به قلب کمک می کنند تا با سرعت و شدت کمتری بتپد. در چنین شرایطی قلب با هر پمپاژ خود، خون کمتری را وارد رگ های خونی می کند و در نهایت فشار خون فرد کاهش خواهد یافت.

    داروهای زیادی در این دسته بندی قرار دارند از جمله:

    آلفا بتا بلاکرها اثری ترکیبی دارند. آن ها زیر دسته بتا بلاکرها هستند که از ترکیب شدن هورمون های کاتکول آمین با گیرنده های آلفا و بتا جلوگیری می کنند.

    آن ها می توانند میزان انقباض رگ های خونی نظیر مسدود کننده های آلفا ۱ را کاهش دهند. همچنین ضربان قلب و فشار پمپاژ خون را می توان به کمک آن ها کاهش داد (درست مثل مسدود کننده های بتا)

    کارودیلول (Coreg) و هیدروکلراید لابتالول (Normodyne) از جمله آلفا بتا بلاکر های رایج هستند.

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

    فشار خون مناسب و مورد نظر برای افرادی که بیش از ۸۰ سال سن دارند کمتر از ۱۵۰ بر روی ۹۰ میلی متر جیوه است (زمانی که فشار خون در کلینیک یا اتاق عمل اندازه گیری می شود). فشار کهنسالان در اندازه گیری با دستگاه های خانگی باید کمتر از ۱۴۵ بر روی ۸۵ میلی متر جیوه باشد.

    با این که مصرف دارو جهت کاهش فشار خون مزایای خاص خود را دارد، هنوز نمی دانیم آیا مصرف چنین داروهایی برای افراد ۸۰ ساله مفید است یا خیر.

    در حال حاضر محققان بر این باورند که اگر در حین مصرف داروهای کنترل فشار خون بالا به سن ۸۰ سالگی برسید، ادامه دادن این دارو درمانی در صورتی که کماکان مفید بوده و عوارض جانبی نداشته باشد بلامانع است.

    اگر سن شما بالای ۸۰ سال است و مشکل فشار خون بالا در شما تشخیص داده شده است، پزشک معالج ابتدا فاکتور های ریسکی دیگر شما را در نظر گرفته و سپس پروسه درمانی مناسب برای فشار خون بالا را مشخص می کند.

    اولین مرحله از پروسه درمان کودکان و نوجوانانی که با مشکل فشار خون بالا روبرو هستند، ایجاد تغییرات در سبک زندگی است؛ این اقدامات شامل داشتن رژیم غذایی متعادل، ورزش و تحرک منظم و کاهش وزن برای کسانی که اضافه وزن داشته یا چاق هستند می شوند.

    در صورت نیاز، کودکان باید داروهای فشار خونی که بزرگسالان استفاده می کنند را مصرف کنند. مشکل فشار خون ثانوی در کودکان معمولا پس از درمان شدن علت پس زمینه برطرف می شود.

    در برخی شرایط خاص نظیر هایپرتنشن مقاوم یا فشار خون بالای ثانوی، ممکن است به اقدامات درمان بیشتر نیاز باشد.

    هایپرتنشن مقاوم زمانی در فرد تشخیص داده می شود که پس از استفاده سه نوع داروی فشار خون مختلف، میزان فشار کاهش نیافته باشد.

    فردی که مشکل فشار خون خود را به کمک چهار نوع داروی مختلف تحت کنترل نگه می دارد با مشکل فشار خون مقاوم مواجه است.

    حتی چنین شرایط ویژه و سختی را نیز معمولا می توان به مرور زمان با موفقیت تحت کنترل درآورد. ممکن است پزشک شما داروی دیگری را با دز متفاوت تجویز کند و یا ترکیبی دیگر از داروها را پیشنهاد نماید. همچنین گاهی اوقات به ایجاد تغییرات جدی و سخت در سبک زندگی نیاز خواهید داشت.

    مراجعه به متخصصان کلیه یا قلب نیز می تواند به افراد در درمان فشار خون بالای مقاوم کمک کند.

    هایپرتنشن ثانوی نوعی فشار خون بالا در افراد است که به شکل مستقیم در اثر عامل اولیه دیگری ایجاد شده باشد؛ به عنوان مثال یک بیماری خاص و یا عوارض جانبی داروها.

    در چنین شرایطی معمولا پس از تشخیص نهایی دکتر و درمان مشکل اولیه فرد، سطح فشار خون دوباره به محدوده مناسب و سالم می رسد.

     

    دکتر فریبا هندسی متخصص قلب و عروق و فشارخون در تهران

    کلینیک درمان فشار خون

    دکتر فریبا هندسی متخصص قلب و عروق | عضو انجمن قلب امريكا | موسس اولين كلينيك تخصصي فشار خون| عضو كميته كشوري ثبت سكته هاي قلبي| عضو انجمن قلب و جراحات قلب ايران | بورد تخصصي قلب وعروق از دانشگاه تهران| سهامدار بيمارستان پارسيان و عرفان در تهران | عضو هیئت علمي و پزشك معتمد دانشگاه آزاد اسلامي به مدت ٥ سال| گذراندن دوره تخصصي RDN در آلمان جهت درمان فشار خون هاي مقاوم به درمان

    با تجربه انجام هزاران آنژيوگرافي از راه دست با توجه به هشت سال تجربه مستمر در زمينه آنژيوگرافي راديال

    مطلب قبلی

    فشار خون نرمال برای سنین مختلف

    مطلب بعدی

    چاقی و ارتباط آن با بیماری های قلبی

    ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

    سلام عزیم هنوز علت مشخصی برای بسیاری از فشار خون های بالا در افراد شناسایی نشده و در علم پزشکی یه آن essential hypertension اطلاق میشود 

    در هر صورت باید با دارو مناسب کنترل شود 

    سلام

    مشروبات ناخالص بسیار زیاد شدند بهتر است مصرف نکنین 

    سلام

     نه لزوما خود فشار خون بالاشون علتی بر آسیب شریان هاشون بوده که باید پس از فنر گذاری فشارشون مرتب کنترل شود که آسیب بیشترب ایجاد نکند

    داروی لوزارتان | از نحوه ی مصرف تا عوارض

    علائم فشار خون عصبی و درمان آن

    افت فشار خون وضعیتی موقع ایستادن

    داروی گوترون یا میدودرین چیست؟

    – عضو انجمن قلب امريكا

    – موسس اولين كلينيك تخصصي فشار خون

    – عضو كميته كشوري ثبت سكته هاي قلبي

    – عضو انجمن قلب و جراحات قلب ايران

    – بورد تخصصي قلب وعروق از دانشگاه تهران

    – سهامدار بيمارستان پارسيان و عرفان در تهران

    پستهای اخیر

    برای کاهش چربی خون چه کنیم؟

    بهترین کلینیک واریس با بهترین دکتر واریس پا

    برای کنترل فشار خون بالا چیکار باید کرد؟

    مصاحبه با متخصص قلب و عروق ،دکتر فریبا هندسی

    آدرس: سعادت اباد،میدان شهرداری،خیابان بخشایش،جنب بیمارستان عرفان ،کوچه هفدهم پلاک ۸۱، طبقه اول واحد 3تلفن های تماس ٢٢١٣٧١٩٤ – ٢٢١٣٧١٣٣-۰۹۳۵۸۹۱۶۳۷۶ ساعات حضور دکتر فریبا هندسی در مطب همه روزه به جز روز های تعطیل از ساعت 14 الی 20  اسکلروتراپی و لیزر واریس : سه شنبه ها

    مطالب اخیر

    داروی لوزارتان | از نحوه ی مصرف تا عوارض

    احتمال مرگ در آنژیوگرافی

    کبودی یا هماتوم بعد از آنژیوگرافی

    زخم واریس پا از پیشگیری تا درمان

    Welcome, Login to your account.

    Recover your password.

    A password will be e-mailed to you.

    Dr Fariba Hendesi –

    فشار خون بالا دارای عوامل آسیب رسان بسیاری است و عوامل زیادی می توانند علت فشار خون بالا باشند و یا علایم فشار خون بالا را تشدید کنند.

    فهرست موضوعات

    نتیجه تست فشار خون در حالت عادی باید کمتر از ۱۲۰ بر روی ۸۰ میلی متر جیوه باشد. زمانی که فشار خون شما بالا باشد، با مشکل هایپرتنشن مواجه هستید؛ در این شرایط میزان فشار شما به شکل پایدار بالاتر از سطح نرمال است.

    درمان مشکل فشار خون بالا معمولا با کمک مصرف دارو و ایجاد تغییراتی در سبک زندگی امکان پذیر است تا بتوان مشکل را مدیریت کرده و از بروز مشکلات و بیماری های مرتبط با آن خودداری کنید یا حداقل آن ها را به تاخیر بیاندازید. هدف درمانی پایین آوردن سطح فشار خون در فرد است.

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

    حالا اگر فشار خون نرمال کمتر از ۱۲۰ بر روی ۸۰ میلی متر جیوه است، فشار خون بالا چیست؟ زمانی که فشار خون سیستولیک فرد (عدد بالایی) بین ۱۲۰ تا ۱۲۹ بوده و فشار خون دیاستولیک (عدد پایینی) کمتر از ۸۰ باشد، فرد با مشکل فشار خون بالا مواجه است.

    فشار خون بالا لزوما به معنای بالا رفتن ریسک بروز حمله قلبی یا سکته در افراد نیست. اما در صورت عدم توجه، ممکن است تبدیل به هایپرتنشن شود. در چنین شرایطی ریسک بروز مشکلات قلبی و سکته بالا خواهد بود.

    فشار خون بالا زمانی به وجود می آید که فشار سیستولیک ۱۳۰ یا بالاتر بوده و فشار دیاستولیک ۸۰ یا بالاتر باشد.

    ابتلا به فشار خون بالا دلایل مختلفی دارد ولی در این بحث به تعداد محدودی از این دلایلی می پردازیم.

    خطر ابتلا به فشار خون بالا با افزایش سن زیاد می شود. در اوایل میانسالی یا تقریبا نزدیک ۴۵ سالگی، فشار خون بالا در مردان شایع تر است. در زنان احتمال ابتلا به فشار خون بالا بعد از ۶۵ سالگی بیشتر است.

    در میان سیاه پوستان فشار خون بالا معمول تر است، اغلب سیاه پوستان در سنین پایین تر نسبت به سفیدد پوستان به آن مبتلا می شوند. هم چنین عوارضی جدی مانند سکته ی مغزی، حمله ی قلبی و نارسایی کلیه در سیاه پوستان شایع تر است.

    فشار خون بالا تمایل به استمرار در خانواده دارد.

    هر چه وزنتان بیشتر باشد ، بافت های بدنتان خون بیشتری برای تامین اکسیژن و مواد مغذیی نیاز دارند. با افزایش حجم خون در حال گردش از طریق عروق خونی، فشار بر روی دیواره های شریان ها نیز افزایش می یابد.

    افرادی که غیر فعال هستند ضربان قلب بالاتری دارند. هر چه ضربان قلب بالاتر باشد، قلبب در هر انقباض باید سخت تر کار کند و فشار قوی تری روی شریان ها ایجاد کند. عدم فعالیت بدنی خطر ابتلا به اضافه وزن را نیز افزایش می دهد.

    سیگار کشیدن یا استعمال دخانیات فشار خون را به سرعت به طور موقت افزایش میی دهد، و هم چنین مواد شیمیایی موجود در دخانیات می توانند به پوشش دیواره های شریان ها آسیب برسانند. در واقع باعث تنگ شدن شریان ها می شوند که افزایش فشار خون را به دنبال دارد. قرار گرفتن در معرض دود هم می تواند فشار خون را افزایش دهد.

    سدیم بیش از حد در رژیم غذایی می تواند باعث حفظ سیالات بدنن شود، که فشار خون را افزایش می دهد.

    مطلب مرتبط: متخصص فشار خون

    پتاسیم کمک می کند تا مقدار سدیم در سلول های متعادل باشد. اگر بهه اندازه ی کافی پتاسیم در رژیم غذایی خود دریافت نکنید و یا پتاسیم کافی در بدنتان حفظ نکنید ، ممکن است سدیم زیادی در خون شما تجمع یابد.

    هنوز مشخص نشده است که عدم دریافت میزان کافی ویتامین D در رژیمم غذایی می تواند به فشار خون بالا منجر شود یا خیر. ممکن است ویتامین D یک آنزیم تولید شده توسط کلیه را تحت تاثیر قرار دهد که کار آن آنزیم متعادل ساختن فشار خون است.

    با گذشت زمان، نوشیدن بیش از حد الکل می تواند به قلب شما آسیب برساند. مصرفف بیشتر از دو نوشیدنی در روز برای مردها و بیش از یک نوشیدنی در روز برای زنان خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش می دهد.

    اگر الکل مصرف می کنید، این کار را در حد اعتدال انجام دهید. برای بزرگسالان سالم، این بدان معناست که تا یک نوشیدنی در روز برای زنان در تمام سنین و مردان بالاتر از ۶۵ سال، و تا دو نوشیدنی در روز برای مردان ۶۵ ساله و جوانتر مجاز است. یک نوشیدنی برابر با ۱۲ اونس آبجو، ۵ اونس شراب یا ۱.۵ اونس از مشروبات الکلی ۸۰ درصد می باشد.

    سطح بالای استرس می تواند به افزایش موقت فشار خون منجر شود. اگر برای آرام شدن دست بهه خوردن زیاد، استفاده از دخانیات و نوشیدن الکل می زنید، پس بهتر است بدانید که فقط مشکلات فشار خون بالا را افزایش می دهید.

    بیماری های مزمن نیز ممکن است خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش دهند، مانند بیماریی های کلیوی، دیابت و آپنه خواب

    گاهی اوقات بارداری نیز منجر به فشار خون بالا می شود. اگر چه فشار خون بالا در بزرگسالان شایع است، کودکان نیز در معرض خطر قرار دارند. در برخی کودکان، فشار خون بالا ناشی از مشکلات کلیوی یا قلبی است. اما تعداد بسیاری از کودکان با عادات زندگی فقیرانه مانند رژیم غذایی ناسالم، چاقی و عدم تحرک ، به فشار خون بالا دچار می شوند.

    مطلب مرتبط: فشار خون بالا در بارداری

    مشکل فشار خون بالا معمولا یک شرایط آرام است و افراد هیچ علائم خاصی را تجربه نمی کنند. ممکن است سال ها طول بکشد تا مشکل فرد به سطح شدیدی رسیده و علائمی را از خود بروز دهد. حتی در چنین شرایطی نیز علائم را می توان به مشکلات دیگری ربط داد.

    این علائم را باید جدی گرفت و بیمار باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کند. البته علائم مذکور در تمامی افرادی که با مشکل هایپرتنشن مواجه هستند پدیدار نمی شوند، اما این که بخواهید صبر کنید تا علائم ظاهر شوند ممکن است در نهایت مرگبار باشد.

    بهترین راه برای فهمیدن این موضوع که فشار خون شما بالا است یا خیر، انجام تست فشار خون به شکل منظم است. بیشتر پزشکان در مطب خود آزمایش فشار خون را در هر جلسه معاینه از بیماران می گیرند.

    اگر جلسات معاینه شما سالانه است با پزشک خود در مورد ریسک های مربوط به فشار خون بالا و دیگر مواردی که باید به خاطر فشار خون آن ها را رعایت کنید مشورت داشته باشید.

    به عنوان مثال اگر در خانواده خود سابقه بیماری قلبی یا فاکتورهای ریسکی برای فشار خون بالا را دارید، پزشک شما ممکن است بخواهد فشار خون بدنتان دو بار در سال چک شود. بدین ترتیب پزشک می تواند قبل از بروز مشکلات جدی، شرایط را تحت نظر داشته و کنترل کند.

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

    تعدادی از علائم ممکن است به شکل غیر مستقیم با فشار خون بالا ارتباط داشته باشند، اما فشار خون عامل بروز آن ها نیست. از جمله این علائم می توان به موارد زیر اشاره داشت:

    لکه های خونی درون چشم (خونریزی زیر انسداد) معمولا در افرادی که دیابت دارند یا فشار خون آن ها بالاست به وجود می آیند. اما هیچ کدام از بیماری های ذکر شده، علت ایجاد لکه های خونی نیستند. 

    وجود این موارد در چشم ها نشانه فشار خون بالا نیست. با این حال پزشک چشم ممکن است آسیب به سیستم عصبی چشم در اثر درمان نشدن فشار خون را تشخیص دهد.

    زمانی که رگ های خونی روی صورت گشاد شوند این مشکل بروز می کند. ممکن است به صورت غیر منتظره یا در نتیجه مواردی همچون نور خورشید، هوای سرد، غذای تند، باد، نوشیدنی های داغ و محصولات پوستی با این مشکل مواجه شوید. 

    همچنین استرس، قرار گرفتن در معرض حرارت و آب داغ، مصرف الکل و ورزش نیز از جمله دیگر عوامل هستند. تمامی این موارد فشار خون را به شکل موقت بالا می برند. با این که جوش زدن ممکن است در زمان بالا بودن فشار خون به وجود بیاید، اما عامل این موضوع هایپرتنشن نیست.

    در حالی که سرگیجه ممکن است یکی از عوارض جانبی داروهای فشار خون باشد، اما در اثر فشار خون بالا به وجود نمی آید. با این حال، نباید سرگیجه را نادیده گرفت، به خصوص اگر به شکل ناگهانی شروع شود. 

    سرگیجه ناگهانی، از دست دادن تعادل یا کنترل بدن و داشتن مشکل در راه رفتن همگی نشانه های هشداردهنده بروز سکته هستند. فشار خون بالا یکی از فاکتور های ریسکی اصلی برای سکته است.

    برخی تغییرات در سبک زندگی می تواند به افراد در کاهش فشار خون کمک کنند. برخی از این موارد فشار خون شما را در عرض چند هفته کاهش می دهند اما ممکن است تاثیر موارد دیگر را در بلند مدت حس کنید.

    سعی کنید اقدامات زیر را در زندگی روزمره خود انجام دهید:

    برخی افراد متوجه می شوند که ایجاد تغییرات در سبک زندگی به تنهایی نمی تواند مشکل فشار خون بالای آن ها را مدیریت کند. به همین خاطر در این زمینه باید داروهای خاصی را مصرف کنند. داروهای مختلفی برای درمان هایپرتنشن در افراد وجود دارند که هر کدام کارکرد خاصی ارائه می دهند.

  • مدل تخت خواب دو نفره چوبی
  • اگر یک دارو در کاهش فشار خون بالای شما کارساز نباشد، ممکن است یک داروی دیگر در این زمینه موفق شود. برای برخی افراد به ترکیبی از دو یا چند دارو نیاز است تا بتوان مشکل فشار خون بالا را کنترل کرد.

    داروهای هایپرتنشن را می توان بر اساس نحوه عملکرد به چند دسته بندی مختلف در آورد که در ادامه آن ها را با هم مرور می کنیم. داروهای هر دسته فقط نمونه ای از آنچه که در دسترس است بوده و لیست ما محدود است.

    داروی ادرار آور که به آن ها قرص های آب نیز گفته می شود به کلیه ها در تخلیه آب و نمک (سدیم) کمک می کنند. در نتیجه میزان خونی که باید از طریق رگ ها منتقل شود کمتر خواهد شد. در نهایت فشار خون افراد کاهش می یابد. 

    در مجموع سه نوع اصلی از داروهای ادرار آور وجود دارند که بر اساس نحوه کارشان دسته بندی می شوند. سه دسته مورد نظر عبارتند از:

    دیورتیک های گروه تیازیر عموما عوارض جانبی کمتری به نسبت دیگر موارد دارند، به خصوص مصرف آن ها با دز پایین یکی از روش های درمانی رایج برای فشار خون بالا است.

    این داروها به قلب کمک می کنند تا با سرعت و شدت کمتری بتپد. در چنین شرایطی قلب با هر پمپاژ خود، خون کمتری را وارد رگ های خونی می کند و در نهایت فشار خون فرد کاهش خواهد یافت.

    داروهای زیادی در این دسته بندی قرار دارند از جمله:

    آلفا بتا بلاکرها اثری ترکیبی دارند. آن ها زیر دسته بتا بلاکرها هستند که از ترکیب شدن هورمون های کاتکول آمین با گیرنده های آلفا و بتا جلوگیری می کنند.

    آن ها می توانند میزان انقباض رگ های خونی نظیر مسدود کننده های آلفا ۱ را کاهش دهند. همچنین ضربان قلب و فشار پمپاژ خون را می توان به کمک آن ها کاهش داد (درست مثل مسدود کننده های بتا)

    کارودیلول (Coreg) و هیدروکلراید لابتالول (Normodyne) از جمله آلفا بتا بلاکر های رایج هستند.

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

    فشار خون مناسب و مورد نظر برای افرادی که بیش از ۸۰ سال سن دارند کمتر از ۱۵۰ بر روی ۹۰ میلی متر جیوه است (زمانی که فشار خون در کلینیک یا اتاق عمل اندازه گیری می شود). فشار کهنسالان در اندازه گیری با دستگاه های خانگی باید کمتر از ۱۴۵ بر روی ۸۵ میلی متر جیوه باشد.

    با این که مصرف دارو جهت کاهش فشار خون مزایای خاص خود را دارد، هنوز نمی دانیم آیا مصرف چنین داروهایی برای افراد ۸۰ ساله مفید است یا خیر.

    در حال حاضر محققان بر این باورند که اگر در حین مصرف داروهای کنترل فشار خون بالا به سن ۸۰ سالگی برسید، ادامه دادن این دارو درمانی در صورتی که کماکان مفید بوده و عوارض جانبی نداشته باشد بلامانع است.

    اگر سن شما بالای ۸۰ سال است و مشکل فشار خون بالا در شما تشخیص داده شده است، پزشک معالج ابتدا فاکتور های ریسکی دیگر شما را در نظر گرفته و سپس پروسه درمانی مناسب برای فشار خون بالا را مشخص می کند.

    اولین مرحله از پروسه درمان کودکان و نوجوانانی که با مشکل فشار خون بالا روبرو هستند، ایجاد تغییرات در سبک زندگی است؛ این اقدامات شامل داشتن رژیم غذایی متعادل، ورزش و تحرک منظم و کاهش وزن برای کسانی که اضافه وزن داشته یا چاق هستند می شوند.

    در صورت نیاز، کودکان باید داروهای فشار خونی که بزرگسالان استفاده می کنند را مصرف کنند. مشکل فشار خون ثانوی در کودکان معمولا پس از درمان شدن علت پس زمینه برطرف می شود.

    در برخی شرایط خاص نظیر هایپرتنشن مقاوم یا فشار خون بالای ثانوی، ممکن است به اقدامات درمان بیشتر نیاز باشد.

    هایپرتنشن مقاوم زمانی در فرد تشخیص داده می شود که پس از استفاده سه نوع داروی فشار خون مختلف، میزان فشار کاهش نیافته باشد.

    فردی که مشکل فشار خون خود را به کمک چهار نوع داروی مختلف تحت کنترل نگه می دارد با مشکل فشار خون مقاوم مواجه است.

    حتی چنین شرایط ویژه و سختی را نیز معمولا می توان به مرور زمان با موفقیت تحت کنترل درآورد. ممکن است پزشک شما داروی دیگری را با دز متفاوت تجویز کند و یا ترکیبی دیگر از داروها را پیشنهاد نماید. همچنین گاهی اوقات به ایجاد تغییرات جدی و سخت در سبک زندگی نیاز خواهید داشت.

    مراجعه به متخصصان کلیه یا قلب نیز می تواند به افراد در درمان فشار خون بالای مقاوم کمک کند.

    هایپرتنشن ثانوی نوعی فشار خون بالا در افراد است که به شکل مستقیم در اثر عامل اولیه دیگری ایجاد شده باشد؛ به عنوان مثال یک بیماری خاص و یا عوارض جانبی داروها.

    در چنین شرایطی معمولا پس از تشخیص نهایی دکتر و درمان مشکل اولیه فرد، سطح فشار خون دوباره به محدوده مناسب و سالم می رسد.

     

    دکتر فریبا هندسی متخصص قلب و عروق و فشارخون در تهران

    کلینیک درمان فشار خون

    دکتر فریبا هندسی متخصص قلب و عروق | عضو انجمن قلب امريكا | موسس اولين كلينيك تخصصي فشار خون| عضو كميته كشوري ثبت سكته هاي قلبي| عضو انجمن قلب و جراحات قلب ايران | بورد تخصصي قلب وعروق از دانشگاه تهران| سهامدار بيمارستان پارسيان و عرفان در تهران | عضو هیئت علمي و پزشك معتمد دانشگاه آزاد اسلامي به مدت ٥ سال| گذراندن دوره تخصصي RDN در آلمان جهت درمان فشار خون هاي مقاوم به درمان

    با تجربه انجام هزاران آنژيوگرافي از راه دست با توجه به هشت سال تجربه مستمر در زمينه آنژيوگرافي راديال

    مطلب قبلی

    فشار خون نرمال برای سنین مختلف

    مطلب بعدی

    چاقی و ارتباط آن با بیماری های قلبی

    ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

    سلام عزیم هنوز علت مشخصی برای بسیاری از فشار خون های بالا در افراد شناسایی نشده و در علم پزشکی یه آن essential hypertension اطلاق میشود 

    در هر صورت باید با دارو مناسب کنترل شود 

    سلام

    مشروبات ناخالص بسیار زیاد شدند بهتر است مصرف نکنین 

    سلام

     نه لزوما خود فشار خون بالاشون علتی بر آسیب شریان هاشون بوده که باید پس از فنر گذاری فشارشون مرتب کنترل شود که آسیب بیشترب ایجاد نکند

    داروی لوزارتان | از نحوه ی مصرف تا عوارض

    علائم فشار خون عصبی و درمان آن

    افت فشار خون وضعیتی موقع ایستادن

    داروی گوترون یا میدودرین چیست؟

    – عضو انجمن قلب امريكا

    – موسس اولين كلينيك تخصصي فشار خون

    – عضو كميته كشوري ثبت سكته هاي قلبي

    – عضو انجمن قلب و جراحات قلب ايران

    – بورد تخصصي قلب وعروق از دانشگاه تهران

    – سهامدار بيمارستان پارسيان و عرفان در تهران

    پستهای اخیر

    برای کاهش چربی خون چه کنیم؟

    بهترین کلینیک واریس با بهترین دکتر واریس پا

    برای کنترل فشار خون بالا چیکار باید کرد؟

    مصاحبه با متخصص قلب و عروق ،دکتر فریبا هندسی

    آدرس: سعادت اباد،میدان شهرداری،خیابان بخشایش،جنب بیمارستان عرفان ،کوچه هفدهم پلاک ۸۱، طبقه اول واحد 3تلفن های تماس ٢٢١٣٧١٩٤ – ٢٢١٣٧١٣٣-۰۹۳۵۸۹۱۶۳۷۶ ساعات حضور دکتر فریبا هندسی در مطب همه روزه به جز روز های تعطیل از ساعت 14 الی 20  اسکلروتراپی و لیزر واریس : سه شنبه ها

    مطالب اخیر

    داروی لوزارتان | از نحوه ی مصرف تا عوارض

    احتمال مرگ در آنژیوگرافی

    کبودی یا هماتوم بعد از آنژیوگرافی

    زخم واریس پا از پیشگیری تا درمان

    Welcome, Login to your account.

    Recover your password.

    A password will be e-mailed to you.

    Dr Fariba Hendesi –

    فشار خون بالا دارای عوامل آسیب رسان بسیاری است و عوامل زیادی می توانند علت فشار خون بالا باشند و یا علایم فشار خون بالا را تشدید کنند.

    فهرست موضوعات

    نتیجه تست فشار خون در حالت عادی باید کمتر از ۱۲۰ بر روی ۸۰ میلی متر جیوه باشد. زمانی که فشار خون شما بالا باشد، با مشکل هایپرتنشن مواجه هستید؛ در این شرایط میزان فشار شما به شکل پایدار بالاتر از سطح نرمال است.

    درمان مشکل فشار خون بالا معمولا با کمک مصرف دارو و ایجاد تغییراتی در سبک زندگی امکان پذیر است تا بتوان مشکل را مدیریت کرده و از بروز مشکلات و بیماری های مرتبط با آن خودداری کنید یا حداقل آن ها را به تاخیر بیاندازید. هدف درمانی پایین آوردن سطح فشار خون در فرد است.

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

    حالا اگر فشار خون نرمال کمتر از ۱۲۰ بر روی ۸۰ میلی متر جیوه است، فشار خون بالا چیست؟ زمانی که فشار خون سیستولیک فرد (عدد بالایی) بین ۱۲۰ تا ۱۲۹ بوده و فشار خون دیاستولیک (عدد پایینی) کمتر از ۸۰ باشد، فرد با مشکل فشار خون بالا مواجه است.

    فشار خون بالا لزوما به معنای بالا رفتن ریسک بروز حمله قلبی یا سکته در افراد نیست. اما در صورت عدم توجه، ممکن است تبدیل به هایپرتنشن شود. در چنین شرایطی ریسک بروز مشکلات قلبی و سکته بالا خواهد بود.

    فشار خون بالا زمانی به وجود می آید که فشار سیستولیک ۱۳۰ یا بالاتر بوده و فشار دیاستولیک ۸۰ یا بالاتر باشد.

    ابتلا به فشار خون بالا دلایل مختلفی دارد ولی در این بحث به تعداد محدودی از این دلایلی می پردازیم.

    خطر ابتلا به فشار خون بالا با افزایش سن زیاد می شود. در اوایل میانسالی یا تقریبا نزدیک ۴۵ سالگی، فشار خون بالا در مردان شایع تر است. در زنان احتمال ابتلا به فشار خون بالا بعد از ۶۵ سالگی بیشتر است.

    در میان سیاه پوستان فشار خون بالا معمول تر است، اغلب سیاه پوستان در سنین پایین تر نسبت به سفیدد پوستان به آن مبتلا می شوند. هم چنین عوارضی جدی مانند سکته ی مغزی، حمله ی قلبی و نارسایی کلیه در سیاه پوستان شایع تر است.

    فشار خون بالا تمایل به استمرار در خانواده دارد.

    هر چه وزنتان بیشتر باشد ، بافت های بدنتان خون بیشتری برای تامین اکسیژن و مواد مغذیی نیاز دارند. با افزایش حجم خون در حال گردش از طریق عروق خونی، فشار بر روی دیواره های شریان ها نیز افزایش می یابد.

    افرادی که غیر فعال هستند ضربان قلب بالاتری دارند. هر چه ضربان قلب بالاتر باشد، قلبب در هر انقباض باید سخت تر کار کند و فشار قوی تری روی شریان ها ایجاد کند. عدم فعالیت بدنی خطر ابتلا به اضافه وزن را نیز افزایش می دهد.

    سیگار کشیدن یا استعمال دخانیات فشار خون را به سرعت به طور موقت افزایش میی دهد، و هم چنین مواد شیمیایی موجود در دخانیات می توانند به پوشش دیواره های شریان ها آسیب برسانند. در واقع باعث تنگ شدن شریان ها می شوند که افزایش فشار خون را به دنبال دارد. قرار گرفتن در معرض دود هم می تواند فشار خون را افزایش دهد.

    سدیم بیش از حد در رژیم غذایی می تواند باعث حفظ سیالات بدنن شود، که فشار خون را افزایش می دهد.

    مطلب مرتبط: متخصص فشار خون

    پتاسیم کمک می کند تا مقدار سدیم در سلول های متعادل باشد. اگر بهه اندازه ی کافی پتاسیم در رژیم غذایی خود دریافت نکنید و یا پتاسیم کافی در بدنتان حفظ نکنید ، ممکن است سدیم زیادی در خون شما تجمع یابد.

    هنوز مشخص نشده است که عدم دریافت میزان کافی ویتامین D در رژیمم غذایی می تواند به فشار خون بالا منجر شود یا خیر. ممکن است ویتامین D یک آنزیم تولید شده توسط کلیه را تحت تاثیر قرار دهد که کار آن آنزیم متعادل ساختن فشار خون است.

    با گذشت زمان، نوشیدن بیش از حد الکل می تواند به قلب شما آسیب برساند. مصرفف بیشتر از دو نوشیدنی در روز برای مردها و بیش از یک نوشیدنی در روز برای زنان خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش می دهد.

    اگر الکل مصرف می کنید، این کار را در حد اعتدال انجام دهید. برای بزرگسالان سالم، این بدان معناست که تا یک نوشیدنی در روز برای زنان در تمام سنین و مردان بالاتر از ۶۵ سال، و تا دو نوشیدنی در روز برای مردان ۶۵ ساله و جوانتر مجاز است. یک نوشیدنی برابر با ۱۲ اونس آبجو، ۵ اونس شراب یا ۱.۵ اونس از مشروبات الکلی ۸۰ درصد می باشد.

    سطح بالای استرس می تواند به افزایش موقت فشار خون منجر شود. اگر برای آرام شدن دست بهه خوردن زیاد، استفاده از دخانیات و نوشیدن الکل می زنید، پس بهتر است بدانید که فقط مشکلات فشار خون بالا را افزایش می دهید.

    بیماری های مزمن نیز ممکن است خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش دهند، مانند بیماریی های کلیوی، دیابت و آپنه خواب

    گاهی اوقات بارداری نیز منجر به فشار خون بالا می شود. اگر چه فشار خون بالا در بزرگسالان شایع است، کودکان نیز در معرض خطر قرار دارند. در برخی کودکان، فشار خون بالا ناشی از مشکلات کلیوی یا قلبی است. اما تعداد بسیاری از کودکان با عادات زندگی فقیرانه مانند رژیم غذایی ناسالم، چاقی و عدم تحرک ، به فشار خون بالا دچار می شوند.

    مطلب مرتبط: فشار خون بالا در بارداری

    مشکل فشار خون بالا معمولا یک شرایط آرام است و افراد هیچ علائم خاصی را تجربه نمی کنند. ممکن است سال ها طول بکشد تا مشکل فرد به سطح شدیدی رسیده و علائمی را از خود بروز دهد. حتی در چنین شرایطی نیز علائم را می توان به مشکلات دیگری ربط داد.

    این علائم را باید جدی گرفت و بیمار باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کند. البته علائم مذکور در تمامی افرادی که با مشکل هایپرتنشن مواجه هستند پدیدار نمی شوند، اما این که بخواهید صبر کنید تا علائم ظاهر شوند ممکن است در نهایت مرگبار باشد.

    بهترین راه برای فهمیدن این موضوع که فشار خون شما بالا است یا خیر، انجام تست فشار خون به شکل منظم است. بیشتر پزشکان در مطب خود آزمایش فشار خون را در هر جلسه معاینه از بیماران می گیرند.

    اگر جلسات معاینه شما سالانه است با پزشک خود در مورد ریسک های مربوط به فشار خون بالا و دیگر مواردی که باید به خاطر فشار خون آن ها را رعایت کنید مشورت داشته باشید.

    به عنوان مثال اگر در خانواده خود سابقه بیماری قلبی یا فاکتورهای ریسکی برای فشار خون بالا را دارید، پزشک شما ممکن است بخواهد فشار خون بدنتان دو بار در سال چک شود. بدین ترتیب پزشک می تواند قبل از بروز مشکلات جدی، شرایط را تحت نظر داشته و کنترل کند.

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

    تعدادی از علائم ممکن است به شکل غیر مستقیم با فشار خون بالا ارتباط داشته باشند، اما فشار خون عامل بروز آن ها نیست. از جمله این علائم می توان به موارد زیر اشاره داشت:

    لکه های خونی درون چشم (خونریزی زیر انسداد) معمولا در افرادی که دیابت دارند یا فشار خون آن ها بالاست به وجود می آیند. اما هیچ کدام از بیماری های ذکر شده، علت ایجاد لکه های خونی نیستند. 

    وجود این موارد در چشم ها نشانه فشار خون بالا نیست. با این حال پزشک چشم ممکن است آسیب به سیستم عصبی چشم در اثر درمان نشدن فشار خون را تشخیص دهد.

    زمانی که رگ های خونی روی صورت گشاد شوند این مشکل بروز می کند. ممکن است به صورت غیر منتظره یا در نتیجه مواردی همچون نور خورشید، هوای سرد، غذای تند، باد، نوشیدنی های داغ و محصولات پوستی با این مشکل مواجه شوید. 

    همچنین استرس، قرار گرفتن در معرض حرارت و آب داغ، مصرف الکل و ورزش نیز از جمله دیگر عوامل هستند. تمامی این موارد فشار خون را به شکل موقت بالا می برند. با این که جوش زدن ممکن است در زمان بالا بودن فشار خون به وجود بیاید، اما عامل این موضوع هایپرتنشن نیست.

    در حالی که سرگیجه ممکن است یکی از عوارض جانبی داروهای فشار خون باشد، اما در اثر فشار خون بالا به وجود نمی آید. با این حال، نباید سرگیجه را نادیده گرفت، به خصوص اگر به شکل ناگهانی شروع شود. 

    سرگیجه ناگهانی، از دست دادن تعادل یا کنترل بدن و داشتن مشکل در راه رفتن همگی نشانه های هشداردهنده بروز سکته هستند. فشار خون بالا یکی از فاکتور های ریسکی اصلی برای سکته است.

    برخی تغییرات در سبک زندگی می تواند به افراد در کاهش فشار خون کمک کنند. برخی از این موارد فشار خون شما را در عرض چند هفته کاهش می دهند اما ممکن است تاثیر موارد دیگر را در بلند مدت حس کنید.

    سعی کنید اقدامات زیر را در زندگی روزمره خود انجام دهید:

    برخی افراد متوجه می شوند که ایجاد تغییرات در سبک زندگی به تنهایی نمی تواند مشکل فشار خون بالای آن ها را مدیریت کند. به همین خاطر در این زمینه باید داروهای خاصی را مصرف کنند. داروهای مختلفی برای درمان هایپرتنشن در افراد وجود دارند که هر کدام کارکرد خاصی ارائه می دهند.

  • دانلود نرم افزار دیکشنری زبان ترکی استانبولی
  • اگر یک دارو در کاهش فشار خون بالای شما کارساز نباشد، ممکن است یک داروی دیگر در این زمینه موفق شود. برای برخی افراد به ترکیبی از دو یا چند دارو نیاز است تا بتوان مشکل فشار خون بالا را کنترل کرد.

    داروهای هایپرتنشن را می توان بر اساس نحوه عملکرد به چند دسته بندی مختلف در آورد که در ادامه آن ها را با هم مرور می کنیم. داروهای هر دسته فقط نمونه ای از آنچه که در دسترس است بوده و لیست ما محدود است.

    داروی ادرار آور که به آن ها قرص های آب نیز گفته می شود به کلیه ها در تخلیه آب و نمک (سدیم) کمک می کنند. در نتیجه میزان خونی که باید از طریق رگ ها منتقل شود کمتر خواهد شد. در نهایت فشار خون افراد کاهش می یابد. 

    در مجموع سه نوع اصلی از داروهای ادرار آور وجود دارند که بر اساس نحوه کارشان دسته بندی می شوند. سه دسته مورد نظر عبارتند از:

    دیورتیک های گروه تیازیر عموما عوارض جانبی کمتری به نسبت دیگر موارد دارند، به خصوص مصرف آن ها با دز پایین یکی از روش های درمانی رایج برای فشار خون بالا است.

    این داروها به قلب کمک می کنند تا با سرعت و شدت کمتری بتپد. در چنین شرایطی قلب با هر پمپاژ خود، خون کمتری را وارد رگ های خونی می کند و در نهایت فشار خون فرد کاهش خواهد یافت.

    داروهای زیادی در این دسته بندی قرار دارند از جمله:

    آلفا بتا بلاکرها اثری ترکیبی دارند. آن ها زیر دسته بتا بلاکرها هستند که از ترکیب شدن هورمون های کاتکول آمین با گیرنده های آلفا و بتا جلوگیری می کنند.

    آن ها می توانند میزان انقباض رگ های خونی نظیر مسدود کننده های آلفا ۱ را کاهش دهند. همچنین ضربان قلب و فشار پمپاژ خون را می توان به کمک آن ها کاهش داد (درست مثل مسدود کننده های بتا)

    کارودیلول (Coreg) و هیدروکلراید لابتالول (Normodyne) از جمله آلفا بتا بلاکر های رایج هستند.

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

    فشار خون مناسب و مورد نظر برای افرادی که بیش از ۸۰ سال سن دارند کمتر از ۱۵۰ بر روی ۹۰ میلی متر جیوه است (زمانی که فشار خون در کلینیک یا اتاق عمل اندازه گیری می شود). فشار کهنسالان در اندازه گیری با دستگاه های خانگی باید کمتر از ۱۴۵ بر روی ۸۵ میلی متر جیوه باشد.

    با این که مصرف دارو جهت کاهش فشار خون مزایای خاص خود را دارد، هنوز نمی دانیم آیا مصرف چنین داروهایی برای افراد ۸۰ ساله مفید است یا خیر.

    در حال حاضر محققان بر این باورند که اگر در حین مصرف داروهای کنترل فشار خون بالا به سن ۸۰ سالگی برسید، ادامه دادن این دارو درمانی در صورتی که کماکان مفید بوده و عوارض جانبی نداشته باشد بلامانع است.

    اگر سن شما بالای ۸۰ سال است و مشکل فشار خون بالا در شما تشخیص داده شده است، پزشک معالج ابتدا فاکتور های ریسکی دیگر شما را در نظر گرفته و سپس پروسه درمانی مناسب برای فشار خون بالا را مشخص می کند.

    اولین مرحله از پروسه درمان کودکان و نوجوانانی که با مشکل فشار خون بالا روبرو هستند، ایجاد تغییرات در سبک زندگی است؛ این اقدامات شامل داشتن رژیم غذایی متعادل، ورزش و تحرک منظم و کاهش وزن برای کسانی که اضافه وزن داشته یا چاق هستند می شوند.

    در صورت نیاز، کودکان باید داروهای فشار خونی که بزرگسالان استفاده می کنند را مصرف کنند. مشکل فشار خون ثانوی در کودکان معمولا پس از درمان شدن علت پس زمینه برطرف می شود.

    در برخی شرایط خاص نظیر هایپرتنشن مقاوم یا فشار خون بالای ثانوی، ممکن است به اقدامات درمان بیشتر نیاز باشد.

    هایپرتنشن مقاوم زمانی در فرد تشخیص داده می شود که پس از استفاده سه نوع داروی فشار خون مختلف، میزان فشار کاهش نیافته باشد.

    فردی که مشکل فشار خون خود را به کمک چهار نوع داروی مختلف تحت کنترل نگه می دارد با مشکل فشار خون مقاوم مواجه است.

    حتی چنین شرایط ویژه و سختی را نیز معمولا می توان به مرور زمان با موفقیت تحت کنترل درآورد. ممکن است پزشک شما داروی دیگری را با دز متفاوت تجویز کند و یا ترکیبی دیگر از داروها را پیشنهاد نماید. همچنین گاهی اوقات به ایجاد تغییرات جدی و سخت در سبک زندگی نیاز خواهید داشت.

    مراجعه به متخصصان کلیه یا قلب نیز می تواند به افراد در درمان فشار خون بالای مقاوم کمک کند.

    هایپرتنشن ثانوی نوعی فشار خون بالا در افراد است که به شکل مستقیم در اثر عامل اولیه دیگری ایجاد شده باشد؛ به عنوان مثال یک بیماری خاص و یا عوارض جانبی داروها.

    در چنین شرایطی معمولا پس از تشخیص نهایی دکتر و درمان مشکل اولیه فرد، سطح فشار خون دوباره به محدوده مناسب و سالم می رسد.

     

    دکتر فریبا هندسی متخصص قلب و عروق و فشارخون در تهران

    کلینیک درمان فشار خون

    دکتر فریبا هندسی متخصص قلب و عروق | عضو انجمن قلب امريكا | موسس اولين كلينيك تخصصي فشار خون| عضو كميته كشوري ثبت سكته هاي قلبي| عضو انجمن قلب و جراحات قلب ايران | بورد تخصصي قلب وعروق از دانشگاه تهران| سهامدار بيمارستان پارسيان و عرفان در تهران | عضو هیئت علمي و پزشك معتمد دانشگاه آزاد اسلامي به مدت ٥ سال| گذراندن دوره تخصصي RDN در آلمان جهت درمان فشار خون هاي مقاوم به درمان

    با تجربه انجام هزاران آنژيوگرافي از راه دست با توجه به هشت سال تجربه مستمر در زمينه آنژيوگرافي راديال

    مطلب قبلی

    فشار خون نرمال برای سنین مختلف

    مطلب بعدی

    چاقی و ارتباط آن با بیماری های قلبی

    ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

    سلام عزیم هنوز علت مشخصی برای بسیاری از فشار خون های بالا در افراد شناسایی نشده و در علم پزشکی یه آن essential hypertension اطلاق میشود 

    در هر صورت باید با دارو مناسب کنترل شود 

    سلام

    مشروبات ناخالص بسیار زیاد شدند بهتر است مصرف نکنین 

    سلام

     نه لزوما خود فشار خون بالاشون علتی بر آسیب شریان هاشون بوده که باید پس از فنر گذاری فشارشون مرتب کنترل شود که آسیب بیشترب ایجاد نکند

    داروی لوزارتان | از نحوه ی مصرف تا عوارض

    علائم فشار خون عصبی و درمان آن

    افت فشار خون وضعیتی موقع ایستادن

    داروی گوترون یا میدودرین چیست؟

    – عضو انجمن قلب امريكا

    – موسس اولين كلينيك تخصصي فشار خون

    – عضو كميته كشوري ثبت سكته هاي قلبي

    – عضو انجمن قلب و جراحات قلب ايران

    – بورد تخصصي قلب وعروق از دانشگاه تهران

    – سهامدار بيمارستان پارسيان و عرفان در تهران

    پستهای اخیر

    برای کاهش چربی خون چه کنیم؟

    بهترین کلینیک واریس با بهترین دکتر واریس پا

    برای کنترل فشار خون بالا چیکار باید کرد؟

    مصاحبه با متخصص قلب و عروق ،دکتر فریبا هندسی

    آدرس: سعادت اباد،میدان شهرداری،خیابان بخشایش،جنب بیمارستان عرفان ،کوچه هفدهم پلاک ۸۱، طبقه اول واحد 3تلفن های تماس ٢٢١٣٧١٩٤ – ٢٢١٣٧١٣٣-۰۹۳۵۸۹۱۶۳۷۶ ساعات حضور دکتر فریبا هندسی در مطب همه روزه به جز روز های تعطیل از ساعت 14 الی 20  اسکلروتراپی و لیزر واریس : سه شنبه ها

    مطالب اخیر

    داروی لوزارتان | از نحوه ی مصرف تا عوارض

    احتمال مرگ در آنژیوگرافی

    کبودی یا هماتوم بعد از آنژیوگرافی

    زخم واریس پا از پیشگیری تا درمان

    Welcome, Login to your account.

    Recover your password.

    A password will be e-mailed to you.

    Dr Fariba Hendesi –

    فشار خون نیرویی است که با ورود جريان خون به شریان ها ايجاد می شود. عوامل مختلفی می توانند موجب افزایش ناگهانی فشار خون شوند. هنگامی که فشار خون به طور مرتب افزایش پیدا کند، خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش می دهد که می تواند منجر به سفت شدن عروق، بیماری قلبی و سکته قلبی شود.

    فهرست موضوعات

    ممكن است با استرس ناگهانی یا اضطراب شديد، افزایش ناگهانی فشار خون دیده شود. بر طبق گزارش انجمن ایدئولوژیک آمریکا، فشار خون 25 درصد افراد در حال بررسی در مطب پزشک يا اورژانس افزايش يافته می یابد.

    این مورد نتیجه ترس و اضطراب مرتبط با وضعیت بود كه  “فشار خون بالا روپوش سفید” نامیده می شود.

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

    مؤسسه ملی سلامت خاطر نشان می کند که استرس باعث رها شدن هورمون هایی می شود که عروق خونی را تنگ می كنند و همين امر موجب افزايش فشار خون می شود. همچنین درد فیزیکی نيز استرس زا است و می تواند موجب افزایش ناگهانی فشار خون شود.

    دارو های متعددی می توانند علت افزایش ناگهانی فشار خون باشد. برخی از آن ها، مانند قرص های پيشگيری حاملگی، به صورت منظم مصرف می شوند و می توانند منجر به فشار خون بالا در طول زمان شوند.

    با این حال، برخی داروهای بدون نسخه که فقط گاهی استفاده می شوند نيز می توانند موجب افزایش ناگهانی فشار خون شوند.

    به عنوان مثال، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی، مانند آسپرین و ایبوپروفن می توانند فشار خون را افزایش دهند.  داروهای دیگری نيز می توانند فشار خون را افزایش دهند.  در مورد عوارض داروهای مصرفی خود با پزشک مشورت كنيد.

    خوردن غذاها یا نوشیدنی هاي شور می تواند موجب افزایش ناگهانی فشار خون شود زیرا سدیم باعث می شود که بدن مایع بیشتری نگه دارد.

    این افزایش فشار خون به طور معمول زياد طول نمی کشد. تحقیقات در “Science Daily” در نوامبر 2000 نشان داد که یک وعده غذایی سنگین هورمون هايي را در جریان خون آزاد می کند که می تواند فشار خون و ضربان قلب را افزایش دهند.

    با سيگار كشيدن نيكوتين را همراه با دم وارد ريه خود می كنيد كه سريعا روی فشار خون تاثير می گذارد.

    نیکوتین باعث تغییر در عملکرد مناسب عروق خونی و التهاب در داخل سیستم گردش خون می شود، که باعث سفت شدن عروق و افزايش فشار خون می شود.

    فشار خون یک الگوی روزانه خاصی دارد. فشار خون به طور معمول شب هنگام خواب، پایین تر می باشد و چند ساعت قبل از بیدار شدن شروع به افزایش می کند. فشار خون در طول روز افزایش می یابد و معمولاً در اواسط بعد از ظهر اوج می گیرد. سپس در اواخر بعد از ظهر و عصر، مجدد شروع به کاهش می کند.

    داشتن یک الگوی فشار خون غیر طبیعی، مانند فشار خون بالا در شب یا صبح زود، می تواند به معنای این باشد که شما از نظر سلامتی مشکل دارید. بیماری های مرتبط با آن شامل موارد زیر است:

    عوامل خطر برای ایجاد الگوی فشار خون غیر طبیعی عبارتند از:

    پزشک تعیین می کند که الگوی فشار خون غیر طبیعی روزانه شما به درمان نیاز دارد یا خیر. وی ممکن است تست نظارت فشار خون 24 ساعته را توصیه کند. دستگاه مورد استفاده در این آزمایش فشار خون شما را در فواصل منظم در طی یک دوره 24 ساعته اندازه گیری می کند و تصویر دقیق تری از تغییرات فشار خون در طول شبانه روز به طور متوسط ​​ارائه می دهد.

    برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با اندازه گیری 24 ساعته ی فشار خون روی گزینه ی زیر کلیک کنید.

    این تصور که می تواند بین فشار خون و چرخه قاعدگی ارتباطی وجود داشته باشد، موضوع جدیدی نیست. در سال 1991، یک مطالعه بر روی زنان با چرخه قاعدگی عادی، نوسانات فشار خون را در طول چرخه هورمونی را بررسی کرد. 

    طبق این مطالعه، فشار خون هنگام شروع خونریزی قاعدگی بالا می رود و بین روزهای 17 و 26 چرخه ی قاعدگی پایین می آید. این مطالعه بدون در نظر گرفتن فشار طبیعی یا غیر طبیعی قبل از شروع مطالعه، انجام شد. 

    در این مطالعه همچنین مشخص شده است که فشار خون در زنان بستگی به مراحل چرخه قاعدگی(فولیکول و لوتئال) دارد و در همه زنان متفاوت است. این مطالعه ارتباط بین تغییرات هورمونی و فشار خون را به وضوح نشان داد.

    اخیراً، یک مطالعه پیوندی دیگری بین خطر فشار خون بالا و سندرم پیش از قاعدگی متوسط تا شدید انجام شده است، که بر روی بین 8 تا 15 درصد از خانم ها تاثیر می گذارد. 

    این مطالعه نشان داد که زنان مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی در مقایسه با زنانی که علائم سندرم پیش از قاعدگی کمی دارند یا اصلا ندارند، خطر ابتلا به فشار خون بالا 40٪ بیشتر است. 

    محققان قبل از انتشار یافته های خود اطمینان حاصل کردند که سایر عوامل خطر فشار خون بالا مانند چاقی، سیگار، الکل، بی تحرکی، استفاده از قرص های ضد بارداری یا هورمون درمانی را نیز در نظر گرفته باشند.

    این مطالعه 20 ساله نشان داد که این پیوند به ویژه در زنان زیر 40 سال بسیار قوی می باشد. در این گروه سنی، شانس ابتلا به فشار خون بالا سه برابر است. 

    با این حال، با توجه به اینکه هیچ توضیحی در مورد علت و معلول اثبات نشده است، توصیه فعلی این است که اگر از علائم جدی سندرم پیش از قاعدگی رنج می برید، فشار خون خود را بررسی کنید.

    این مطالعه به یک خبر خوب منجر شد. معلوم شد که خانم ها کاملا در خطر ابتلا به فشار خون نیستند. کسانی که مصرف قابل توجهی از ویتامین های ب کمپلکس داشتند، خطر افزایش فشار خون در آن ها بسیار پایین بود. 

    این ویتامین های محلول در آب در بدن ذخیره نمی شوند، بنابراین باید به صورت مداوم آن ها را از طریق غذا یا مکمل ها دریافت کنید. این ویتامین ها در مخمر آبجو، زرده تخم مرغ، گوشت اندام ها، ماهی های چرب، غلات کامل و جوانه گندم یافت می شوند. 

    بیو-استرات، یک مکمل با مخمر تخمیر شده ساخته می شود، حاوی تمام ویتامین های گروه ب و سایر مواد مغذی که باعث تقویت انرژی می شوند و به بدن شما در غلبه بر استرس کمک می کنند، می باشد. 

    تأثیر مثبت آن بر روی میزان آهن به ویژه در خانم ها حائز اهمیت است چرا که نیاز آن ها به این ماده معدنی بسیار بیشتر از مردان است.

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

    پره اکلامپسی هنگامی اتفاق می افتد که زنی که قبلاً فشار خون طبیعی داشته است، ناگهان بعد از هفته ی 20 بارداری دچار فشار خون بالا و پروتئین در ادرار یا سایر مشکلات شود. زنانی که فشارخون مزمن دارند نیز می توانند به پره اکلامپسی مبتلا گردند.

    از هر 25 زن باردار در ایالات متحده، یک پره اکلامپسی اتفاق می افتد. برخی از زنان مبتلا به پره اكلامپسی ممکن است تشنج كنند که به آن اکلامپسی گفته می شود و یک اورژانس پزشکی می باشد .

    علائم پره اکلامپسی شامل موارد زیر است:

    در برخی از خانم ها هیچ علامتی از پره اکلامپسی ایجاد نمی شود، به همین دلیل باید به طور مرتب به ویژه در دوران بارداری به پزشک زنان خود مراجعه کنند.

    دکتر فریبا هندسی متخصص قلب و عروق و فشار خون

    This entry is available for English

    دکتر فریبا هندسی متخصص قلب و عروق | عضو انجمن قلب امريكا | موسس اولين كلينيك تخصصي فشار خون| عضو كميته كشوري ثبت سكته هاي قلبي| عضو انجمن قلب و جراحات قلب ايران | بورد تخصصي قلب وعروق از دانشگاه تهران| سهامدار بيمارستان پارسيان و عرفان در تهران | عضو هیئت علمي و پزشك معتمد دانشگاه آزاد اسلامي به مدت ٥ سال| گذراندن دوره تخصصي RDN در آلمان جهت درمان فشار خون هاي مقاوم به درمان

    با تجربه انجام هزاران آنژيوگرافي از راه دست با توجه به هشت سال تجربه مستمر در زمينه آنژيوگرافي راديال

    مطلب قبلی

    انواع داروی چربی خون که تجویز می شود

  • پروفایل زیبا ماه محرم
  • مطلب بعدی

    نوسان فشار خون خطرناک تر از فشار خون بالا

    ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

    ساک

    خیر

    بیشتر استرس و درد دوران پریود شدنتون باعث فشار بالا میشود وگر نه خونریزی معمولا باعث افت فشار میشود

    داروی لوزارتان | از نحوه ی مصرف تا عوارض

    علائم فشار خون عصبی و درمان آن

    افت فشار خون وضعیتی موقع ایستادن

    داروی گوترون یا میدودرین چیست؟

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

    – عضو انجمن قلب امريكا

    – موسس اولين كلينيك تخصصي فشار خون

    – عضو كميته كشوري ثبت سكته هاي قلبي

    – عضو انجمن قلب و جراحات قلب ايران

    – بورد تخصصي قلب وعروق از دانشگاه تهران

    – سهامدار بيمارستان پارسيان و عرفان در تهران

    پستهای اخیر

    تشخیص بیماری گرفتگی رگ قلب | علائم و نشانه ها

    مصاحبه با متخصص قلب و عروق ،دکتر فریبا هندسی

    نوار قلب چیست؟

    چاقی و ارتباط آن با بیماری های قلبی

    آدرس: سعادت اباد،میدان شهرداری،خیابان بخشایش،جنب بیمارستان عرفان ،کوچه هفدهم پلاک ۸۱، طبقه اول واحد 3تلفن های تماس ٢٢١٣٧١٩٤ – ٢٢١٣٧١٣٣-۰۹۳۵۸۹۱۶۳۷۶ ساعات حضور دکتر فریبا هندسی در مطب همه روزه به جز روز های تعطیل از ساعت 14 الی 20  اسکلروتراپی و لیزر واریس : سه شنبه ها

    مطالب اخیر

    داروی لوزارتان | از نحوه ی مصرف تا عوارض

    احتمال مرگ در آنژیوگرافی

    کبودی یا هماتوم بعد از آنژیوگرافی

    زخم واریس پا از پیشگیری تا درمان

    Welcome, Login to your account.

    Recover your password.

    A password will be e-mailed to you.

    Dr Fariba Hendesi –

    فشار خون نیرویی است که با ورود جريان خون به شریان ها ايجاد می شود. عوامل مختلفی می توانند موجب افزایش ناگهانی فشار خون شوند. هنگامی که فشار خون به طور مرتب افزایش پیدا کند، خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش می دهد که می تواند منجر به سفت شدن عروق، بیماری قلبی و سکته قلبی شود.

    فهرست موضوعات

    ممكن است با استرس ناگهانی یا اضطراب شديد، افزایش ناگهانی فشار خون دیده شود. بر طبق گزارش انجمن ایدئولوژیک آمریکا، فشار خون 25 درصد افراد در حال بررسی در مطب پزشک يا اورژانس افزايش يافته می یابد.

    این مورد نتیجه ترس و اضطراب مرتبط با وضعیت بود كه  “فشار خون بالا روپوش سفید” نامیده می شود.

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

    مؤسسه ملی سلامت خاطر نشان می کند که استرس باعث رها شدن هورمون هایی می شود که عروق خونی را تنگ می كنند و همين امر موجب افزايش فشار خون می شود. همچنین درد فیزیکی نيز استرس زا است و می تواند موجب افزایش ناگهانی فشار خون شود.

    دارو های متعددی می توانند علت افزایش ناگهانی فشار خون باشد. برخی از آن ها، مانند قرص های پيشگيری حاملگی، به صورت منظم مصرف می شوند و می توانند منجر به فشار خون بالا در طول زمان شوند.

    با این حال، برخی داروهای بدون نسخه که فقط گاهی استفاده می شوند نيز می توانند موجب افزایش ناگهانی فشار خون شوند.

    به عنوان مثال، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی، مانند آسپرین و ایبوپروفن می توانند فشار خون را افزایش دهند.  داروهای دیگری نيز می توانند فشار خون را افزایش دهند.  در مورد عوارض داروهای مصرفی خود با پزشک مشورت كنيد.

    خوردن غذاها یا نوشیدنی هاي شور می تواند موجب افزایش ناگهانی فشار خون شود زیرا سدیم باعث می شود که بدن مایع بیشتری نگه دارد.

    این افزایش فشار خون به طور معمول زياد طول نمی کشد. تحقیقات در “Science Daily” در نوامبر 2000 نشان داد که یک وعده غذایی سنگین هورمون هايي را در جریان خون آزاد می کند که می تواند فشار خون و ضربان قلب را افزایش دهند.

    با سيگار كشيدن نيكوتين را همراه با دم وارد ريه خود می كنيد كه سريعا روی فشار خون تاثير می گذارد.

    نیکوتین باعث تغییر در عملکرد مناسب عروق خونی و التهاب در داخل سیستم گردش خون می شود، که باعث سفت شدن عروق و افزايش فشار خون می شود.

    فشار خون یک الگوی روزانه خاصی دارد. فشار خون به طور معمول شب هنگام خواب، پایین تر می باشد و چند ساعت قبل از بیدار شدن شروع به افزایش می کند. فشار خون در طول روز افزایش می یابد و معمولاً در اواسط بعد از ظهر اوج می گیرد. سپس در اواخر بعد از ظهر و عصر، مجدد شروع به کاهش می کند.

    داشتن یک الگوی فشار خون غیر طبیعی، مانند فشار خون بالا در شب یا صبح زود، می تواند به معنای این باشد که شما از نظر سلامتی مشکل دارید. بیماری های مرتبط با آن شامل موارد زیر است:

    عوامل خطر برای ایجاد الگوی فشار خون غیر طبیعی عبارتند از:

    پزشک تعیین می کند که الگوی فشار خون غیر طبیعی روزانه شما به درمان نیاز دارد یا خیر. وی ممکن است تست نظارت فشار خون 24 ساعته را توصیه کند. دستگاه مورد استفاده در این آزمایش فشار خون شما را در فواصل منظم در طی یک دوره 24 ساعته اندازه گیری می کند و تصویر دقیق تری از تغییرات فشار خون در طول شبانه روز به طور متوسط ​​ارائه می دهد.

    برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با اندازه گیری 24 ساعته ی فشار خون روی گزینه ی زیر کلیک کنید.

    این تصور که می تواند بین فشار خون و چرخه قاعدگی ارتباطی وجود داشته باشد، موضوع جدیدی نیست. در سال 1991، یک مطالعه بر روی زنان با چرخه قاعدگی عادی، نوسانات فشار خون را در طول چرخه هورمونی را بررسی کرد. 

    طبق این مطالعه، فشار خون هنگام شروع خونریزی قاعدگی بالا می رود و بین روزهای 17 و 26 چرخه ی قاعدگی پایین می آید. این مطالعه بدون در نظر گرفتن فشار طبیعی یا غیر طبیعی قبل از شروع مطالعه، انجام شد. 

    در این مطالعه همچنین مشخص شده است که فشار خون در زنان بستگی به مراحل چرخه قاعدگی(فولیکول و لوتئال) دارد و در همه زنان متفاوت است. این مطالعه ارتباط بین تغییرات هورمونی و فشار خون را به وضوح نشان داد.

    اخیراً، یک مطالعه پیوندی دیگری بین خطر فشار خون بالا و سندرم پیش از قاعدگی متوسط تا شدید انجام شده است، که بر روی بین 8 تا 15 درصد از خانم ها تاثیر می گذارد. 

    این مطالعه نشان داد که زنان مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی در مقایسه با زنانی که علائم سندرم پیش از قاعدگی کمی دارند یا اصلا ندارند، خطر ابتلا به فشار خون بالا 40٪ بیشتر است. 

    محققان قبل از انتشار یافته های خود اطمینان حاصل کردند که سایر عوامل خطر فشار خون بالا مانند چاقی، سیگار، الکل، بی تحرکی، استفاده از قرص های ضد بارداری یا هورمون درمانی را نیز در نظر گرفته باشند.

    این مطالعه 20 ساله نشان داد که این پیوند به ویژه در زنان زیر 40 سال بسیار قوی می باشد. در این گروه سنی، شانس ابتلا به فشار خون بالا سه برابر است. 

    با این حال، با توجه به اینکه هیچ توضیحی در مورد علت و معلول اثبات نشده است، توصیه فعلی این است که اگر از علائم جدی سندرم پیش از قاعدگی رنج می برید، فشار خون خود را بررسی کنید.

    این مطالعه به یک خبر خوب منجر شد. معلوم شد که خانم ها کاملا در خطر ابتلا به فشار خون نیستند. کسانی که مصرف قابل توجهی از ویتامین های ب کمپلکس داشتند، خطر افزایش فشار خون در آن ها بسیار پایین بود. 

    این ویتامین های محلول در آب در بدن ذخیره نمی شوند، بنابراین باید به صورت مداوم آن ها را از طریق غذا یا مکمل ها دریافت کنید. این ویتامین ها در مخمر آبجو، زرده تخم مرغ، گوشت اندام ها، ماهی های چرب، غلات کامل و جوانه گندم یافت می شوند. 

    بیو-استرات، یک مکمل با مخمر تخمیر شده ساخته می شود، حاوی تمام ویتامین های گروه ب و سایر مواد مغذی که باعث تقویت انرژی می شوند و به بدن شما در غلبه بر استرس کمک می کنند، می باشد. 

    تأثیر مثبت آن بر روی میزان آهن به ویژه در خانم ها حائز اهمیت است چرا که نیاز آن ها به این ماده معدنی بسیار بیشتر از مردان است.

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

    پره اکلامپسی هنگامی اتفاق می افتد که زنی که قبلاً فشار خون طبیعی داشته است، ناگهان بعد از هفته ی 20 بارداری دچار فشار خون بالا و پروتئین در ادرار یا سایر مشکلات شود. زنانی که فشارخون مزمن دارند نیز می توانند به پره اکلامپسی مبتلا گردند.

    از هر 25 زن باردار در ایالات متحده، یک پره اکلامپسی اتفاق می افتد. برخی از زنان مبتلا به پره اكلامپسی ممکن است تشنج كنند که به آن اکلامپسی گفته می شود و یک اورژانس پزشکی می باشد .

    علائم پره اکلامپسی شامل موارد زیر است:

    در برخی از خانم ها هیچ علامتی از پره اکلامپسی ایجاد نمی شود، به همین دلیل باید به طور مرتب به ویژه در دوران بارداری به پزشک زنان خود مراجعه کنند.

    دکتر فریبا هندسی متخصص قلب و عروق و فشار خون

    This entry is available for English

    دکتر فریبا هندسی متخصص قلب و عروق | عضو انجمن قلب امريكا | موسس اولين كلينيك تخصصي فشار خون| عضو كميته كشوري ثبت سكته هاي قلبي| عضو انجمن قلب و جراحات قلب ايران | بورد تخصصي قلب وعروق از دانشگاه تهران| سهامدار بيمارستان پارسيان و عرفان در تهران | عضو هیئت علمي و پزشك معتمد دانشگاه آزاد اسلامي به مدت ٥ سال| گذراندن دوره تخصصي RDN در آلمان جهت درمان فشار خون هاي مقاوم به درمان

    با تجربه انجام هزاران آنژيوگرافي از راه دست با توجه به هشت سال تجربه مستمر در زمينه آنژيوگرافي راديال

    مطلب قبلی

    انواع داروی چربی خون که تجویز می شود

  • ریزش مو سکه ای زنان
  • مطلب بعدی

    نوسان فشار خون خطرناک تر از فشار خون بالا

    ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

    ساک

    خیر

    بیشتر استرس و درد دوران پریود شدنتون باعث فشار بالا میشود وگر نه خونریزی معمولا باعث افت فشار میشود

    داروی لوزارتان | از نحوه ی مصرف تا عوارض

    علائم فشار خون عصبی و درمان آن

    افت فشار خون وضعیتی موقع ایستادن

    داروی گوترون یا میدودرین چیست؟

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

    – عضو انجمن قلب امريكا

    – موسس اولين كلينيك تخصصي فشار خون

    – عضو كميته كشوري ثبت سكته هاي قلبي

    – عضو انجمن قلب و جراحات قلب ايران

    – بورد تخصصي قلب وعروق از دانشگاه تهران

    – سهامدار بيمارستان پارسيان و عرفان در تهران

    پستهای اخیر

    تشخیص بیماری گرفتگی رگ قلب | علائم و نشانه ها

    مصاحبه با متخصص قلب و عروق ،دکتر فریبا هندسی

    نوار قلب چیست؟

    چاقی و ارتباط آن با بیماری های قلبی

    آدرس: سعادت اباد،میدان شهرداری،خیابان بخشایش،جنب بیمارستان عرفان ،کوچه هفدهم پلاک ۸۱، طبقه اول واحد 3تلفن های تماس ٢٢١٣٧١٩٤ – ٢٢١٣٧١٣٣-۰۹۳۵۸۹۱۶۳۷۶ ساعات حضور دکتر فریبا هندسی در مطب همه روزه به جز روز های تعطیل از ساعت 14 الی 20  اسکلروتراپی و لیزر واریس : سه شنبه ها

    مطالب اخیر

    داروی لوزارتان | از نحوه ی مصرف تا عوارض

    احتمال مرگ در آنژیوگرافی

    کبودی یا هماتوم بعد از آنژیوگرافی

    زخم واریس پا از پیشگیری تا درمان

    Welcome, Login to your account.

    Recover your password.

    A password will be e-mailed to you.

    Dr Fariba Hendesi –

    فشار خون نیرویی است که با ورود جريان خون به شریان ها ايجاد می شود. عوامل مختلفی می توانند موجب افزایش ناگهانی فشار خون شوند. هنگامی که فشار خون به طور مرتب افزایش پیدا کند، خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش می دهد که می تواند منجر به سفت شدن عروق، بیماری قلبی و سکته قلبی شود.

    فهرست موضوعات

    ممكن است با استرس ناگهانی یا اضطراب شديد، افزایش ناگهانی فشار خون دیده شود. بر طبق گزارش انجمن ایدئولوژیک آمریکا، فشار خون 25 درصد افراد در حال بررسی در مطب پزشک يا اورژانس افزايش يافته می یابد.

    این مورد نتیجه ترس و اضطراب مرتبط با وضعیت بود كه  “فشار خون بالا روپوش سفید” نامیده می شود.

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

    مؤسسه ملی سلامت خاطر نشان می کند که استرس باعث رها شدن هورمون هایی می شود که عروق خونی را تنگ می كنند و همين امر موجب افزايش فشار خون می شود. همچنین درد فیزیکی نيز استرس زا است و می تواند موجب افزایش ناگهانی فشار خون شود.

    دارو های متعددی می توانند علت افزایش ناگهانی فشار خون باشد. برخی از آن ها، مانند قرص های پيشگيری حاملگی، به صورت منظم مصرف می شوند و می توانند منجر به فشار خون بالا در طول زمان شوند.

    با این حال، برخی داروهای بدون نسخه که فقط گاهی استفاده می شوند نيز می توانند موجب افزایش ناگهانی فشار خون شوند.

    به عنوان مثال، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی، مانند آسپرین و ایبوپروفن می توانند فشار خون را افزایش دهند.  داروهای دیگری نيز می توانند فشار خون را افزایش دهند.  در مورد عوارض داروهای مصرفی خود با پزشک مشورت كنيد.

    خوردن غذاها یا نوشیدنی هاي شور می تواند موجب افزایش ناگهانی فشار خون شود زیرا سدیم باعث می شود که بدن مایع بیشتری نگه دارد.

    این افزایش فشار خون به طور معمول زياد طول نمی کشد. تحقیقات در “Science Daily” در نوامبر 2000 نشان داد که یک وعده غذایی سنگین هورمون هايي را در جریان خون آزاد می کند که می تواند فشار خون و ضربان قلب را افزایش دهند.

    با سيگار كشيدن نيكوتين را همراه با دم وارد ريه خود می كنيد كه سريعا روی فشار خون تاثير می گذارد.

    نیکوتین باعث تغییر در عملکرد مناسب عروق خونی و التهاب در داخل سیستم گردش خون می شود، که باعث سفت شدن عروق و افزايش فشار خون می شود.

    فشار خون یک الگوی روزانه خاصی دارد. فشار خون به طور معمول شب هنگام خواب، پایین تر می باشد و چند ساعت قبل از بیدار شدن شروع به افزایش می کند. فشار خون در طول روز افزایش می یابد و معمولاً در اواسط بعد از ظهر اوج می گیرد. سپس در اواخر بعد از ظهر و عصر، مجدد شروع به کاهش می کند.

    داشتن یک الگوی فشار خون غیر طبیعی، مانند فشار خون بالا در شب یا صبح زود، می تواند به معنای این باشد که شما از نظر سلامتی مشکل دارید. بیماری های مرتبط با آن شامل موارد زیر است:

    عوامل خطر برای ایجاد الگوی فشار خون غیر طبیعی عبارتند از:

    پزشک تعیین می کند که الگوی فشار خون غیر طبیعی روزانه شما به درمان نیاز دارد یا خیر. وی ممکن است تست نظارت فشار خون 24 ساعته را توصیه کند. دستگاه مورد استفاده در این آزمایش فشار خون شما را در فواصل منظم در طی یک دوره 24 ساعته اندازه گیری می کند و تصویر دقیق تری از تغییرات فشار خون در طول شبانه روز به طور متوسط ​​ارائه می دهد.

    برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با اندازه گیری 24 ساعته ی فشار خون روی گزینه ی زیر کلیک کنید.

    این تصور که می تواند بین فشار خون و چرخه قاعدگی ارتباطی وجود داشته باشد، موضوع جدیدی نیست. در سال 1991، یک مطالعه بر روی زنان با چرخه قاعدگی عادی، نوسانات فشار خون را در طول چرخه هورمونی را بررسی کرد. 

    طبق این مطالعه، فشار خون هنگام شروع خونریزی قاعدگی بالا می رود و بین روزهای 17 و 26 چرخه ی قاعدگی پایین می آید. این مطالعه بدون در نظر گرفتن فشار طبیعی یا غیر طبیعی قبل از شروع مطالعه، انجام شد. 

    در این مطالعه همچنین مشخص شده است که فشار خون در زنان بستگی به مراحل چرخه قاعدگی(فولیکول و لوتئال) دارد و در همه زنان متفاوت است. این مطالعه ارتباط بین تغییرات هورمونی و فشار خون را به وضوح نشان داد.

    اخیراً، یک مطالعه پیوندی دیگری بین خطر فشار خون بالا و سندرم پیش از قاعدگی متوسط تا شدید انجام شده است، که بر روی بین 8 تا 15 درصد از خانم ها تاثیر می گذارد. 

    این مطالعه نشان داد که زنان مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی در مقایسه با زنانی که علائم سندرم پیش از قاعدگی کمی دارند یا اصلا ندارند، خطر ابتلا به فشار خون بالا 40٪ بیشتر است. 

    محققان قبل از انتشار یافته های خود اطمینان حاصل کردند که سایر عوامل خطر فشار خون بالا مانند چاقی، سیگار، الکل، بی تحرکی، استفاده از قرص های ضد بارداری یا هورمون درمانی را نیز در نظر گرفته باشند.

    این مطالعه 20 ساله نشان داد که این پیوند به ویژه در زنان زیر 40 سال بسیار قوی می باشد. در این گروه سنی، شانس ابتلا به فشار خون بالا سه برابر است. 

    با این حال، با توجه به اینکه هیچ توضیحی در مورد علت و معلول اثبات نشده است، توصیه فعلی این است که اگر از علائم جدی سندرم پیش از قاعدگی رنج می برید، فشار خون خود را بررسی کنید.

    این مطالعه به یک خبر خوب منجر شد. معلوم شد که خانم ها کاملا در خطر ابتلا به فشار خون نیستند. کسانی که مصرف قابل توجهی از ویتامین های ب کمپلکس داشتند، خطر افزایش فشار خون در آن ها بسیار پایین بود. 

    این ویتامین های محلول در آب در بدن ذخیره نمی شوند، بنابراین باید به صورت مداوم آن ها را از طریق غذا یا مکمل ها دریافت کنید. این ویتامین ها در مخمر آبجو، زرده تخم مرغ، گوشت اندام ها، ماهی های چرب، غلات کامل و جوانه گندم یافت می شوند. 

    بیو-استرات، یک مکمل با مخمر تخمیر شده ساخته می شود، حاوی تمام ویتامین های گروه ب و سایر مواد مغذی که باعث تقویت انرژی می شوند و به بدن شما در غلبه بر استرس کمک می کنند، می باشد. 

    تأثیر مثبت آن بر روی میزان آهن به ویژه در خانم ها حائز اهمیت است چرا که نیاز آن ها به این ماده معدنی بسیار بیشتر از مردان است.

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

    پره اکلامپسی هنگامی اتفاق می افتد که زنی که قبلاً فشار خون طبیعی داشته است، ناگهان بعد از هفته ی 20 بارداری دچار فشار خون بالا و پروتئین در ادرار یا سایر مشکلات شود. زنانی که فشارخون مزمن دارند نیز می توانند به پره اکلامپسی مبتلا گردند.

    از هر 25 زن باردار در ایالات متحده، یک پره اکلامپسی اتفاق می افتد. برخی از زنان مبتلا به پره اكلامپسی ممکن است تشنج كنند که به آن اکلامپسی گفته می شود و یک اورژانس پزشکی می باشد .

    علائم پره اکلامپسی شامل موارد زیر است:

    در برخی از خانم ها هیچ علامتی از پره اکلامپسی ایجاد نمی شود، به همین دلیل باید به طور مرتب به ویژه در دوران بارداری به پزشک زنان خود مراجعه کنند.

    دکتر فریبا هندسی متخصص قلب و عروق و فشار خون

    This entry is available for English

    دکتر فریبا هندسی متخصص قلب و عروق | عضو انجمن قلب امريكا | موسس اولين كلينيك تخصصي فشار خون| عضو كميته كشوري ثبت سكته هاي قلبي| عضو انجمن قلب و جراحات قلب ايران | بورد تخصصي قلب وعروق از دانشگاه تهران| سهامدار بيمارستان پارسيان و عرفان در تهران | عضو هیئت علمي و پزشك معتمد دانشگاه آزاد اسلامي به مدت ٥ سال| گذراندن دوره تخصصي RDN در آلمان جهت درمان فشار خون هاي مقاوم به درمان

    با تجربه انجام هزاران آنژيوگرافي از راه دست با توجه به هشت سال تجربه مستمر در زمينه آنژيوگرافي راديال

    مطلب قبلی

    انواع داروی چربی خون که تجویز می شود

  • طرز رنگ كردن مو با حنا و قهوه
  • مطلب بعدی

    نوسان فشار خون خطرناک تر از فشار خون بالا

    ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

    ساک

    خیر

    بیشتر استرس و درد دوران پریود شدنتون باعث فشار بالا میشود وگر نه خونریزی معمولا باعث افت فشار میشود

    داروی لوزارتان | از نحوه ی مصرف تا عوارض

    علائم فشار خون عصبی و درمان آن

    افت فشار خون وضعیتی موقع ایستادن

    داروی گوترون یا میدودرین چیست؟

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

    – عضو انجمن قلب امريكا

    – موسس اولين كلينيك تخصصي فشار خون

    – عضو كميته كشوري ثبت سكته هاي قلبي

    – عضو انجمن قلب و جراحات قلب ايران

    – بورد تخصصي قلب وعروق از دانشگاه تهران

    – سهامدار بيمارستان پارسيان و عرفان در تهران

    پستهای اخیر

    تشخیص بیماری گرفتگی رگ قلب | علائم و نشانه ها

    مصاحبه با متخصص قلب و عروق ،دکتر فریبا هندسی

    نوار قلب چیست؟

    چاقی و ارتباط آن با بیماری های قلبی

    آدرس: سعادت اباد،میدان شهرداری،خیابان بخشایش،جنب بیمارستان عرفان ،کوچه هفدهم پلاک ۸۱، طبقه اول واحد 3تلفن های تماس ٢٢١٣٧١٩٤ – ٢٢١٣٧١٣٣-۰۹۳۵۸۹۱۶۳۷۶ ساعات حضور دکتر فریبا هندسی در مطب همه روزه به جز روز های تعطیل از ساعت 14 الی 20  اسکلروتراپی و لیزر واریس : سه شنبه ها

    مطالب اخیر

    داروی لوزارتان | از نحوه ی مصرف تا عوارض

    احتمال مرگ در آنژیوگرافی

    کبودی یا هماتوم بعد از آنژیوگرافی

    زخم واریس پا از پیشگیری تا درمان

    Welcome, Login to your account.

    Recover your password.

    A password will be e-mailed to you.

    Dr Fariba Hendesi –

    فشار خون نیرویی است که با ورود جريان خون به شریان ها ايجاد می شود. عوامل مختلفی می توانند موجب افزایش ناگهانی فشار خون شوند. هنگامی که فشار خون به طور مرتب افزایش پیدا کند، خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش می دهد که می تواند منجر به سفت شدن عروق، بیماری قلبی و سکته قلبی شود.

    فهرست موضوعات

    ممكن است با استرس ناگهانی یا اضطراب شديد، افزایش ناگهانی فشار خون دیده شود. بر طبق گزارش انجمن ایدئولوژیک آمریکا، فشار خون 25 درصد افراد در حال بررسی در مطب پزشک يا اورژانس افزايش يافته می یابد.

    این مورد نتیجه ترس و اضطراب مرتبط با وضعیت بود كه  “فشار خون بالا روپوش سفید” نامیده می شود.

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

    مؤسسه ملی سلامت خاطر نشان می کند که استرس باعث رها شدن هورمون هایی می شود که عروق خونی را تنگ می كنند و همين امر موجب افزايش فشار خون می شود. همچنین درد فیزیکی نيز استرس زا است و می تواند موجب افزایش ناگهانی فشار خون شود.

    دارو های متعددی می توانند علت افزایش ناگهانی فشار خون باشد. برخی از آن ها، مانند قرص های پيشگيری حاملگی، به صورت منظم مصرف می شوند و می توانند منجر به فشار خون بالا در طول زمان شوند.

    با این حال، برخی داروهای بدون نسخه که فقط گاهی استفاده می شوند نيز می توانند موجب افزایش ناگهانی فشار خون شوند.

    به عنوان مثال، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی، مانند آسپرین و ایبوپروفن می توانند فشار خون را افزایش دهند.  داروهای دیگری نيز می توانند فشار خون را افزایش دهند.  در مورد عوارض داروهای مصرفی خود با پزشک مشورت كنيد.

    خوردن غذاها یا نوشیدنی هاي شور می تواند موجب افزایش ناگهانی فشار خون شود زیرا سدیم باعث می شود که بدن مایع بیشتری نگه دارد.

    این افزایش فشار خون به طور معمول زياد طول نمی کشد. تحقیقات در “Science Daily” در نوامبر 2000 نشان داد که یک وعده غذایی سنگین هورمون هايي را در جریان خون آزاد می کند که می تواند فشار خون و ضربان قلب را افزایش دهند.

    با سيگار كشيدن نيكوتين را همراه با دم وارد ريه خود می كنيد كه سريعا روی فشار خون تاثير می گذارد.

    نیکوتین باعث تغییر در عملکرد مناسب عروق خونی و التهاب در داخل سیستم گردش خون می شود، که باعث سفت شدن عروق و افزايش فشار خون می شود.

    فشار خون یک الگوی روزانه خاصی دارد. فشار خون به طور معمول شب هنگام خواب، پایین تر می باشد و چند ساعت قبل از بیدار شدن شروع به افزایش می کند. فشار خون در طول روز افزایش می یابد و معمولاً در اواسط بعد از ظهر اوج می گیرد. سپس در اواخر بعد از ظهر و عصر، مجدد شروع به کاهش می کند.

    داشتن یک الگوی فشار خون غیر طبیعی، مانند فشار خون بالا در شب یا صبح زود، می تواند به معنای این باشد که شما از نظر سلامتی مشکل دارید. بیماری های مرتبط با آن شامل موارد زیر است:

    عوامل خطر برای ایجاد الگوی فشار خون غیر طبیعی عبارتند از:

    پزشک تعیین می کند که الگوی فشار خون غیر طبیعی روزانه شما به درمان نیاز دارد یا خیر. وی ممکن است تست نظارت فشار خون 24 ساعته را توصیه کند. دستگاه مورد استفاده در این آزمایش فشار خون شما را در فواصل منظم در طی یک دوره 24 ساعته اندازه گیری می کند و تصویر دقیق تری از تغییرات فشار خون در طول شبانه روز به طور متوسط ​​ارائه می دهد.

    برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با اندازه گیری 24 ساعته ی فشار خون روی گزینه ی زیر کلیک کنید.

    این تصور که می تواند بین فشار خون و چرخه قاعدگی ارتباطی وجود داشته باشد، موضوع جدیدی نیست. در سال 1991، یک مطالعه بر روی زنان با چرخه قاعدگی عادی، نوسانات فشار خون را در طول چرخه هورمونی را بررسی کرد. 

    طبق این مطالعه، فشار خون هنگام شروع خونریزی قاعدگی بالا می رود و بین روزهای 17 و 26 چرخه ی قاعدگی پایین می آید. این مطالعه بدون در نظر گرفتن فشار طبیعی یا غیر طبیعی قبل از شروع مطالعه، انجام شد. 

    در این مطالعه همچنین مشخص شده است که فشار خون در زنان بستگی به مراحل چرخه قاعدگی(فولیکول و لوتئال) دارد و در همه زنان متفاوت است. این مطالعه ارتباط بین تغییرات هورمونی و فشار خون را به وضوح نشان داد.

    اخیراً، یک مطالعه پیوندی دیگری بین خطر فشار خون بالا و سندرم پیش از قاعدگی متوسط تا شدید انجام شده است، که بر روی بین 8 تا 15 درصد از خانم ها تاثیر می گذارد. 

    این مطالعه نشان داد که زنان مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی در مقایسه با زنانی که علائم سندرم پیش از قاعدگی کمی دارند یا اصلا ندارند، خطر ابتلا به فشار خون بالا 40٪ بیشتر است. 

    محققان قبل از انتشار یافته های خود اطمینان حاصل کردند که سایر عوامل خطر فشار خون بالا مانند چاقی، سیگار، الکل، بی تحرکی، استفاده از قرص های ضد بارداری یا هورمون درمانی را نیز در نظر گرفته باشند.

    این مطالعه 20 ساله نشان داد که این پیوند به ویژه در زنان زیر 40 سال بسیار قوی می باشد. در این گروه سنی، شانس ابتلا به فشار خون بالا سه برابر است. 

    با این حال، با توجه به اینکه هیچ توضیحی در مورد علت و معلول اثبات نشده است، توصیه فعلی این است که اگر از علائم جدی سندرم پیش از قاعدگی رنج می برید، فشار خون خود را بررسی کنید.

    این مطالعه به یک خبر خوب منجر شد. معلوم شد که خانم ها کاملا در خطر ابتلا به فشار خون نیستند. کسانی که مصرف قابل توجهی از ویتامین های ب کمپلکس داشتند، خطر افزایش فشار خون در آن ها بسیار پایین بود. 

    این ویتامین های محلول در آب در بدن ذخیره نمی شوند، بنابراین باید به صورت مداوم آن ها را از طریق غذا یا مکمل ها دریافت کنید. این ویتامین ها در مخمر آبجو، زرده تخم مرغ، گوشت اندام ها، ماهی های چرب، غلات کامل و جوانه گندم یافت می شوند. 

    بیو-استرات، یک مکمل با مخمر تخمیر شده ساخته می شود، حاوی تمام ویتامین های گروه ب و سایر مواد مغذی که باعث تقویت انرژی می شوند و به بدن شما در غلبه بر استرس کمک می کنند، می باشد. 

    تأثیر مثبت آن بر روی میزان آهن به ویژه در خانم ها حائز اهمیت است چرا که نیاز آن ها به این ماده معدنی بسیار بیشتر از مردان است.

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

    پره اکلامپسی هنگامی اتفاق می افتد که زنی که قبلاً فشار خون طبیعی داشته است، ناگهان بعد از هفته ی 20 بارداری دچار فشار خون بالا و پروتئین در ادرار یا سایر مشکلات شود. زنانی که فشارخون مزمن دارند نیز می توانند به پره اکلامپسی مبتلا گردند.

    از هر 25 زن باردار در ایالات متحده، یک پره اکلامپسی اتفاق می افتد. برخی از زنان مبتلا به پره اكلامپسی ممکن است تشنج كنند که به آن اکلامپسی گفته می شود و یک اورژانس پزشکی می باشد .

    علائم پره اکلامپسی شامل موارد زیر است:

    در برخی از خانم ها هیچ علامتی از پره اکلامپسی ایجاد نمی شود، به همین دلیل باید به طور مرتب به ویژه در دوران بارداری به پزشک زنان خود مراجعه کنند.

    دکتر فریبا هندسی متخصص قلب و عروق و فشار خون

    This entry is available for English

    دکتر فریبا هندسی متخصص قلب و عروق | عضو انجمن قلب امريكا | موسس اولين كلينيك تخصصي فشار خون| عضو كميته كشوري ثبت سكته هاي قلبي| عضو انجمن قلب و جراحات قلب ايران | بورد تخصصي قلب وعروق از دانشگاه تهران| سهامدار بيمارستان پارسيان و عرفان در تهران | عضو هیئت علمي و پزشك معتمد دانشگاه آزاد اسلامي به مدت ٥ سال| گذراندن دوره تخصصي RDN در آلمان جهت درمان فشار خون هاي مقاوم به درمان

    با تجربه انجام هزاران آنژيوگرافي از راه دست با توجه به هشت سال تجربه مستمر در زمينه آنژيوگرافي راديال

    مطلب قبلی

    انواع داروی چربی خون که تجویز می شود

  • شعر زیبای عاشقانه قدیمی
  • مطلب بعدی

    نوسان فشار خون خطرناک تر از فشار خون بالا

    ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

    ساک

    خیر

    بیشتر استرس و درد دوران پریود شدنتون باعث فشار بالا میشود وگر نه خونریزی معمولا باعث افت فشار میشود

    داروی لوزارتان | از نحوه ی مصرف تا عوارض

    علائم فشار خون عصبی و درمان آن

    افت فشار خون وضعیتی موقع ایستادن

    داروی گوترون یا میدودرین چیست؟

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

    – عضو انجمن قلب امريكا

    – موسس اولين كلينيك تخصصي فشار خون

    – عضو كميته كشوري ثبت سكته هاي قلبي

    – عضو انجمن قلب و جراحات قلب ايران

    – بورد تخصصي قلب وعروق از دانشگاه تهران

    – سهامدار بيمارستان پارسيان و عرفان در تهران

    پستهای اخیر

    تشخیص بیماری گرفتگی رگ قلب | علائم و نشانه ها

    مصاحبه با متخصص قلب و عروق ،دکتر فریبا هندسی

    نوار قلب چیست؟

    چاقی و ارتباط آن با بیماری های قلبی

    آدرس: سعادت اباد،میدان شهرداری،خیابان بخشایش،جنب بیمارستان عرفان ،کوچه هفدهم پلاک ۸۱، طبقه اول واحد 3تلفن های تماس ٢٢١٣٧١٩٤ – ٢٢١٣٧١٣٣-۰۹۳۵۸۹۱۶۳۷۶ ساعات حضور دکتر فریبا هندسی در مطب همه روزه به جز روز های تعطیل از ساعت 14 الی 20  اسکلروتراپی و لیزر واریس : سه شنبه ها

    مطالب اخیر

    داروی لوزارتان | از نحوه ی مصرف تا عوارض

    احتمال مرگ در آنژیوگرافی

    کبودی یا هماتوم بعد از آنژیوگرافی

    زخم واریس پا از پیشگیری تا درمان

    Welcome, Login to your account.

    Recover your password.

    A password will be e-mailed to you.

    

    18 دلیل فشار خون بالامقدار طبیعی فشار خون 120 روی 80 میلیمتر جیوه است. مقدار بین 120 روی 80 تا 139 بر روی 89 به عنوان مرحله پیش از فشار خون بالا در نظر گرفته می شود. فشار خون 140 روی 90 و بیشتر از آن نیز نشان دهنده ابتلا به فشار خون بالاست.دو نوع فشار خون بالا وجود دارد:1- فشار خون اصلی یا اولیه 2- فشار خون ثانویه فشار خون اولیه علت مشخصی ندارد و 95 درصد افراد مبتلا دچار این نوع فشار خون هستند.فشار خون ثانویه در اثر علت مشخص مثل بیماری کلیوی، تومور و قرص های ضدبارداری رخ می دهد.فشار خون بالا باعث سختی و افزایش ضخامت سرخرگ های خونی می شود (آترواسکلروز) که این امر باعث حمله قلبی، سکته قلبی و سکته مغزی می شودعلل بروز فشار خون بالا1- کشیدن سیگار2- چاقی و اضافه وزن3- بیماری دیابت4- کم تحرکی بدن مثل نشستن طولانی پشت میز کار5- ورزش نکردن6- مصرف زیاد نمک و غذاهای شور7- مصرف کم کلسیم، پتاسیم و منیزیم در غذاها8- کمبود ویتامین D در بدن9- مصرف الکل10- استرس11- افزایش سن12- برخی داروها مثل قرص های ضدبارداری13- زمینه ارثی و ژنتیکی14- سابقه خانوادگی ابتلا به فشار خون بالا15- بیماری مزمن کلیوی16- بیماری ها و یا تومور غدد فوق کلیه17- بیماری ها و یا تومور غده تیروئید18- نواقص مادرزادی موجود در رگ های خونی6 بیماری ناشی از فشار خون بالاکنترل نکردن فشار خون بالا باعث بروز عوارض زیر در بدن می شود :1- حمله یا سکته قلبیفشار خون بالا باعث سختی و افزایش ضخامت سرخرگ های خونی می شود (آترواسکلروز) که این امر باعث حمله قلبی، سکته قلبی و سکته مغزی می شود.

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

    2- آنوریسمآنوریسم‌ عبارت است از اتساع (باد کردن) یا بیرون‌زدگی دیواره یک سرخرگ در اثر ضعف دیواره سرخرگ‌.پمپ کردن خون در رگ ها علی رغم داشتن فشار خون بالا، باعث ضخیم شدن عضله قلب می شود. در نتیجه قلب به سختی خون را پمپ می کند و دچار نارسایی می شود.3- تنگ و ضعیف شدن رگ های خونی در کلیه هادر این حالت کلیه ها نمی توانند به درستی کار خود را انجام دهند.4- ضخیم شدن، تنگی و یا پارگی رگ های خونی در چشم هادر این حالت بینایی فرد کم می شود.5- سندرم متابولیکسندرم متابولیک یکی از اختلالات مربوط به متابولیسم بدن است که شامل افزایش اندازه دور کمر، تری گلسیرید خون بالا، کاهش کلسترول خوب یا HDL ، فشار خون بالا و افزایش هورمون انسولین است.اگر فشار خون فرد بالا باشد، احتمال ابتلا به سایر اجزای این سندرم زیاداست. هر چقدر اجزای بیشتری از این سندرم را داشته باشید، بیشتر دچار دیابت، بیماری قلبی و سکته می شوید.6- مشکل حافظه و یادگیریفشار خون بالا روی توانایی فکر کردن، یادآوری و یادگیری فرد تأثیر می گذارد.

    منبع:tebyan.net

     

    بیشتر بخوانید تا سالم بمانید

    کم شنوایی وناشنوایی در کودکان وخرید سمعک

    اصلاح فرم و اختلاف طول پاها

    ارسال فوری و محرمانه انواع کاندوم

    نظم و زیبایی را به دندان های خود ببخشید

    گیفت کارت ارزان/تحویل آنی وپشتیبانی

    ترک قطعی سیگار

    باغ رستوران باصفا وتوریستی/تنوع غذایی عالی

    راهنمای انتخاب و خرید محصولات زناشویی

    لباس های تیره و مشکی رو با چی بشوریم؟

    تخفیف فوق‌العاده فریم های عینک برند

    دسترسی به پزشک متخصص درهر زمان ومکان

    تجویز انواع سمعک نامرئی و هوشمند

    اصلاح طرح لبخند و زیبایی دندان

    هوشمند سرمایه گذاری کنید

    Makan Inc.‎| All Rights Reserved – © 2013 – 2020

     فشار خون، مقدار نیرویی است که در برابر دیواره های شریان ها اعمال می شود زیرا خون از طریق آنها جریان می یابد ،  به گفته انجمن قلب امریکا (AHA)در ایالات متحده حدود 85 میلیون نفر فشار خون بالا دارند که از هر سه نفر آنها یک نفر بالای 20 سال است.

     موسسه ملی بهداشتNIH تخمین می زنند که حدود دو سوم افراد بالای 65 سال در ایالات متحده دارای فشار خون بالا هستنداگر بدون درمان و کنترل نشدن باقی بماند می تواند مشکلات بسیاری را به همراه داشته باشد. مانند:نارسایی قلبی، از دست دادن بینایی، سکته مغزی و بیماری کلیوی.

    قلب عضوی است که خون را در اطراف بدن پمپاژ می کند ، خونی که دارای سطح پایینی از اکسیژن می باشد به سمت ریه ها جابجا و پمپاژ می کنند و اکسیژن آن را تأمین می کند سپس خون غنی از اکسیژن به وسیله قلب در اطراف بدن به منظور تأمین عضلات و سلولهای ما تزریق می شود و پمپاژ خون فشار را ایجاد میکند ، اگر یک فرد فشار خون بالا داشته باشد به این معنی است که دیواره های شریانی به طور ثابت تحت فشار زیادی هستند.

    1- سن؛

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

    هر چه سن شما بالاتر باشد خطر ابتلا به فشارخون بیشتر است.

    2 ،تاریخ خانوادگی (وراثت)

    اگر شما در افراد خانواده نزدیک، پرفشاری خون دارید احتمال وجود آن به میزان قابل توجهی در شما بیشتر است.

    3-دما:

    یک مطالعه که درآن 8801 شرکت کننده بالای 65 سال حضور داشتند و تحت نظارت بودند، دریافتند که مقادیر فشار خون سیستولیک ودیاستولیک در طول سال های مختلف و توزیع دمای هوای فصلی متفاوت است.

    که وقتی هوا گرم تر است فشار خون پایین می آید وقتی هوا سردتر است فشار خون بالا می آید.

    4-زمینه قومی:

    شواهد نشان می دهد که افراد مبتلا به سرخجه آفریقایی یا جنوب آسیا در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا هستند در مقایسه با افرادی که عمدتاً قفقاز یا آمریکایی های آمریکایی(بومیان آمریکا) هستند.

    5 – چاقی و اضافه وزن؛

    این افراد نسبت به کسانی که وزن طبیعی دارند، بیشتر در معرض فشار خون بالا قرار میگیرند.

    6 – برخی از جنبه های جنسیتی

    به طور کلی فشار خون بالا در مردان بالغ بیشتر از زنان بالغ است که با این حال پس از 60 سالگی هر دو جنس به طور مساوی نسبت به این بیماری حساس هستند.

    7 – فیزیکی

    عدم فعالیت، فقدان ورزش و همچنین داشتن یک زندگی بی حرکت وبی تحرک باعث افزایش فشار خون میشود.

    8- سیگار کشیدن

    سیگار کشیدن باعث عروق خونی و منجر به فشار خون بالا می شود. سیگار همچنین مقدار اکسیژن خون را کاهش می دهد بنابراین ضربان قلب برای جبران این کاهش افزایش می یابد در نتیجه فشار خون بالا می رود.

    9 – مصرف الکل

    به گفته محققان افرادی که به صورت مرتب الکل مصرف می کنند فشار خون سیستولیک بالاتری نسبت به مابقی افراد دارند.

    10 – مصرف زیاد نمک

    طبق گزارشات محققان جوامعی که مردم آن کمتر نمک می خورند فشار خون پایین تری نسبت به کسانی دارند که نمک زیادی استفاده می کنند.

    بسیاری از متخصصان سلامت می گویند که رژیم غذایی با چربی بالا باعث افزایش فشار خون میشود.

    با این حال اکثر متخصصین تغذیه بر این نکته تاکید دارند که مشکل ،خود چربی نیست. مشکل نوع چربی میباشد

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

    چربی های گیاهی مانند آووکادو آجیل روغن زیتون روغن امگا برای شما مفید هستند.

    اما چربی های اشباع شده که در غذاهای حیوانی و همچنین چربی های ترانس رایج هستند برای شما بد است.

    11- استرس ذهنی

    مطالعات مختلف شواهد قانع کننده ای را ارائه داده اند، مبنی بر اینکه استرس ذهنی به ویژه در طولانی مدت تاثیر جدی بر میزان فشارخون می گذارد.

    12 – دیابت

    افراد مبتلا به دیابت نوع 2 در معرض خطر ابتلا به فشارخون بالا به علت قند خون بالا هستند.

    و همچنین احتمال بروز اضافه وزن و چاقی بیماری های قلبی عروقی نیز در آنها وجود دارد.

    13 – پسوریازیس

    با مطالعه ای که برروی 78000 زن به مدت 14 سال انجام شد دریافتند که داشتن پسوریازیس به علت افزایش خطر ابتلا به فشار خون بالا و دیابت مرتبط است این یک وضعیت سیستم ایمنی است که بر روی پوست ظاهر می شود و به صورت ضخیم در می آید.

  • دليل لرزش دست راست
  • 14 – بارداری

    زنان باردار خطر ابتلا به فشار خون بیشتری دارند این شایع ترین مشکل پزشکی است که در دوران بارداری رخ میدهد و دو تا سه درصد از همه حاملگی ها را پیچیده می کند.

    اکثر افراد مبتلا به فشارخون بالا علائم را تجربه نمی کنند به همین دلیل اغلب به عنوان قاتل خاموش شناخته می شود.

    با این حال هنگامی که فشار خون به 110 تا 180 میلیمتر جیوه برسد یک فوریت پزشکی شناخته می شود که به عنوان یک بحران شناخته می شود.

    در این مرحله علائم را نشان خواهد داد:

    سیر :اگر مزه سیر برای شما خیلی قوی باشد، مکمل های سیر نیز موجود هستند. اگر نمی توانید کل بوته سیررا بخورید، یک تکه سیر را در دهان خود نگه دارید و سعی کنید آن را 15 دقیقه بمکید.همچنین می توانید 1تا 2 حبه سیر را خرد کنید، آن را در یک لیوان آب مخلوط کنید و بنوشید.یک روش دیگر آن است که تکه های خرد شده را بردارید، آن را روی یک تکه میوه بگذارید با عسل بپوشانید.

    هویج :روزانه 1 تا 3 لیوان آب بنوشید. مطمئن شوید میوه ارگانیک خریده اید و هیچ شکری اضافه نکنید.

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

    گوجه :یک فنجان گوجه فرنگی تازه، سس گوجه فرنگی و یا آب میوه ترکیبی را هر روز بخورید. اگر طعم گوجه فرنگی را دوست ندارید، از مکمل های لیکوپن استفاده کنید. از سس گوجه فرنگی تجاری پرهیز کنید چون حاوی سطوح بالایی از سدیم است.

    کرفس :کرفس خرد شده را در چایی، غذا و یا آب کرفس تازه بریزید و 3 بار در روز بنوشید.

    انار:دانه انار را به سالاد اضافه کنید و یا آب آن را بگیرید.

    چغندر و تربچه :آب چغندر یا تربچه بهترین نوع سبزیجات هستند که فشار خون را کاهش می دهند. روزانه یک لیوان آب از آن را بنوشید. 

    کنجد:یک اونس کنجد یا روغن کنجد را روزانه، حداقل 2 ماه به غذاهای خود اضافه کنید 

    تاثیر کنجد بر روی درمان فشارخون بالا

    زنجبیل :زنجبیل تازه را به اسموتی و آب میوه اضافه و سعی کنید زنجبیل را در غذای روزانه خود بگنجانید .

    آب نارگیل :8 اونس آب نارگیل ارگانیک را 1 تا 3 بار در روز بنوشید. تاثیرات بر پایه وزن هستند، بنابراین اگرچاق هستید، آب نارگیل بیشتر بنوشید ( 3 بار در روز )

    فلفل قرمز :یک قاشق چای خوری فلفل قرمز روزانه مصرف کنید. اگر طعم آن برای شما بسیار تند است، می توانید مکمل فلفل را مصرف کنید.

    شکلات تیره :مطمئن شوید شکلات یا پودر کاکائو حداقل 50 تا 80 درصد از کاکائو را تشکیل می دهد تا از مزایای بهره مند شوید. فقط به خاطر داشته باشید هر چه مقدار کاکائو بیشتر باشد مغزی تر است.

    هل :یک قاشق چای خوری از پودر هل را با عسل ارگانیک خام در یک فنجان آب تصفیه شده مخلوط کنید. دو بار در روز بنوشید.

    چای ختمی :ختمی های خشک را در یک فنجان آب تصفیه شده داغ بریزید . عسل ارگانیک خام و لیمو را به سلیقه اضافه کنید

    زالزالک :چای زالزالک را 1تا 3 بار در روز بنوشید.

    گیاه پنجه گربه : روزانه 350 میلی گرم از گیاه پنجه گربه استفاده کنید . چای با گیاه پنجه گربه جایگزین خوبی است.

    دارواش : دارواش مضر و سمی است اگر خام و فرآوری نشده باشند. قبل از گرفتن عصاره داروش با پزشک مشورت کنید تا از فشار خیلی پایین ( زیر فشار خون طبیعی ) دوری کنید.

    زردچوبه :پودر زرد چوبه را به چای مورد علاقه خود اضافه بکنید و آن را با عسل ارگانیک زنجبیل و خام مخلوط کنید. 

    امگا 3 :ماهی چرب مثل ماهی قزل آلا، شاه ماهی، قزل آلا، ، کنسرو ماهی تن و ساردین حاوی مقدار خوبی از امگا 3 است. مقدار توصیه شده از امگا 3 1000 میلی گرم است.

    ویتامین د :اگر قرار است از مکمل ها استفاده کنید مطمئن شوید د2است . ویتامین د 3شکل فعال بدن است که بدن می تواند از آن استفاده کند. مقدار توصیه شده از ویتامین در هر روز ، 2،000 واحد است.

    مصرف ویتامین d  برای کاهش فشارخون

    کوآنزیم کیو 10 :طبق گفته کلینیک مایو برای درمان فشار خون، روزانه 60 – 360 میلی گرم روزانه 8 تا 12 هفته مصرف کنید.

    اسطوخودوس فرانسوی :از روغن اسانس اسطوخودوس استفاده یا در پخت وپز روزمره استفاده کنید.

    گوش کردن به موسیقی آرام بخش :مدتی را کنار بگذارید تا آرامش خود را حفظ کنید و به برخی موسیقی یا سمفونی ها گوش دهید.

    ورزش کردن :مقدار توصیه شده برای ورزش روزانه 30 دقیقه فعالیت هوازی است.

    فشارخون “عبارت است از نیرویی که خون در هربار ضربان قلب بر دیواره های سرخرگ ها وارد می آورد.”

    بسیاری از افراد در سراسر جهان مبتلا به پر فشاری (هیپرتانسیون؛ hypertension) یا افزایش فشار خون هستند که اصطلاحا به آن «فشار خون» یا «فشار خون بالا» هم گفته می شود.علائم فشار خون،به طور معمول قابل مشاهده نیستند و ممکن است تا سال ها در بدن پدیدار نشوند و حتی بعد از پدیدار شدن این علائم به بیماری های دیگر نسبت داده شوند.برای درمان فشار خون بالا، شما میتوانید با یک سری عادات و رفتارها و مصرف دارو با مشورت پزشک سلامت خود را به دست آورید.

    در انگلستان حدود ۱۶ میلیون، یعنی بیش از۲۵% افراد و در آمریکا ۵۸.۴ میلیون نفر یعنی ۲۹% حدود بزرگسالان مبتلا به فشار خون بالا هستند از آنجا که فشار خون بالا اغلب با علایم همراه نیست بسیاری از افراد آن را نگران کننده نمی دانند، حال آنکه این گونه نیست. اکثر افراد نمیتوانند افزایش فشار خون خود را احساس کنند زیرا بالارفتن فشار خون معمولا با نشانه ای همراه نیست. فشار خون بالا احتمال بروز نارسایی قلب، حمله قلبی، سکته مغزی و نارسایی کلیه را افزایش می دهد. بنابراین با کنترل مرتب فشار خون می توان موثر بودن داروها و محدودیت های غذایی را تعیین نمود.

    در بیماری فشار خون بالا، ممکن است شخصی که به این بیماری مبتلا شده است هیج علائمی را در بدن خود حس نکند به این دلیل برخی پزشکان آن را قاتل خاموش مینامند.با این حال بعضی از حالات بدنی انسان نماینگر مشکلی در بدن است که میتوان برخی از این علائم را به فشار خون نسبت داد، که عبارت اند از:

    علائمی دیگری نیز وجود دارند که در اندکی از بیماران این علایم بروز پیدا میکند:

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

    در وضعیتی که این بیماری خطرناک و بحرانی میشود علائم زیر پدیدار میشوند:

     

     

     

     

    نکته 1 : شرایطی که فشار خون را تحت تاثیر قرار می دهد

    فشار خون در شرایط متعدد تحت تأثیر قرار می گیرد و شاهد افزایش فشار خون و یا کاهش فشار خون می شویم که از آن جمله عبارتند از:

    نکته 2 : در موارد خاص اندازه گیری فشارخون نباید از بازو انجام شود

    اندازه گیری فشار خون با خطری همراه نیست. فقط در صورتی که برای انجام دیالیز کلیوی، با استفاده از عمل جراحی، شنت شریانی وریدی قرار داده شده است نباید از بازوی آن طرف اندازه گیری فشار خون انجام شود.

    نکته 3 : با یک بار اندازه گیری فشار خون مبتلا به پرفشاری نیستید

    بالا بودن فشار خون در یک بار اندازه گیری آن، الزاما به معنی پر فشاری خون نیست. از سوی دیگر یک بار طبیعی بودن فشار خون به معنی عدم ابتلا به پر فشاری خون نیست.

    نکته 4 : فشار خون را مرتب در منزل اندازه گیری کنید.

    در صورتی که امکان اندازه گیری مرتب فشارخون در منزل برایتان وجود دارد، ارقام به دست آمده را با ذکر تاریخ و ساعت بر روی کاغذ یادداشت کنید و چنان چه این ارقام به طور دایم از محدوده های طبیعی بالاتر یا پایین تر هستند به پزشک مراجعه نمایید.

    نکته 5 : چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

    چنانچه در زمان بالا یا پایین بودن فشارخون های اندازه گیری شده دچارعلایمی می شوید به پزشک مراجعه کنید.

    نکته 6 : علائم فشار خون بالا

    اگر چه علائم فشار خون بالا معمولا مواردی چون سردرد، گیجی، درد قفس سینه، وزوز گوش، نامنظم شدن ضربان قلب، خونریزی بینی، خستگی و مشکلات بینایی است ولی در اکثر موارد بدون علامت است.

    نکته 7 : عوامل موثر بر فشار خون

    عوامل بسیاری شامل مقدار آب و نمک موجود در بدن، وضیعت کلیه ها، سیستم عصبی یا رگهای خونی و سطوح هورمون های مختلف بدن بر فشار خون تأثیر می گذارند.

    نکته 8 : سابقه خانوادگی فشار خون بالا

    احتمال افزایش فشار خون در صورت وجود سابقه خانوادگی و فامیلی بیشتر است. داشتن فشار خون بالا در آمریکایی های آفریقایی تبار بیشتر از سفید پوست ها دیده می شود.

    نکته 9 : فشار خون بدخیم

    اگر دچار سر درد شدید شده اید فورا به پزشک مراجعه کنید زیرا ممکن است این سردرد نشان دهنده عارضه ای خطرناک و یا نوعی فشار خون خیلی بالا، موسوم به از فشار خون بدخیم) باشد.

    نکته 10 : پرفشاری خون اولیه

    در ۹۰٪ موارد علت مشخصی برای افزایش فشار خون وجود ندارد ولی بیماری در بعضی از افراد فامیل دیده می شود. این نوع ازدیاد فشار خون، (پرفشاری اولیه خون)، نام دارد.

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

    نکته 11 : پرفشاری خون ثانویه

    تقریبا در ۱۰٪ موارد، بیماری های کلیه، غدد درون ریز (مثل کم کاری تیرویید) و مصرف داروها (مثل قرص های ضد بارداری) عامل ایجاد فشار خون بالا هستند. به این نوع ازدیاد فشار خون (پرفشاری ثانویه خون) گفته می شود. پرفشاری خون ثانویه، یعنی مواردی از افزایش فشار خون که علت آنها قابل شناسایی است ممکن است در موارد زیر ایجاد شود:

    برای درمان فشار خون بالا شما میتوانید با رعایت یک سری نکات در زندگی روزانه خود،سلامت بدنتان را تضمین کنید:

    اگر به نکاتی که در بالا ذکر شده اند اهمیت نمیدهید ممکن است مبتلا به فشار خون بالا شوید.پس سعی کنید برای دوری از این بیماری حتما این رفتارها را در زندگی خود پیاده سازی کنید و سلامت کلی بدن خود را به دست آورید.فشار خون بالا اگر در مراحل ابتدایی قرار داشته باشد با این اعمال میتواند کنترل و درمان شود و مشکلی را برای شما به وجود نیاورد.

    اکثر افراد نمی توانند افزایش فشارخون خود را احساس کنند زیرا بالارفتن فشارخون معمولا با نشانه ای همراه نیست. بالارفتن فشارخون احتمال بروز نارسایی قلب، حمله قلبی، سکته مغزی و نارسایی کلیه را افزایش می دهدو. بنابراین با کنترل مرتب فشارخون می توان موثر بودن داروها و محدودیت های غذایی را تعیین نمود.

    عوارض احتمالی فشار خون بالا که در صورت عدم درمان پرفشاری روی می دهند عبارتند از:

    پایین بودن فشارخون ممکن است نشانه بیماری هایی مانند نارسایی قلب، عفونت، بیماری های غدد داخلی و کم آبی بدن باشد.

    به طور کلی فشار خون بالا ، بسیار بیماری خطرناک است.این بیماری عوارض جبران ناپذیری را گاها در انسان به وجود می آورد. پس در صورت بروز علائم فشار خون بالا، شما باید به فکر درمان آن باشید و در صورت پدیدار شدن علائم در بدن خود نسبت به آن بی تفاوت نباشید. برای اطلاع از مبتلا شدن به این بیماری حتما فشار خود را روزانه چک کنید زیرا این بیماری ممکن است در خاموشی به سر برد.حتما در مورد درمان فشار خون بالا با پزشک خود مشورت کنید چون درمان خودسرانه این بیماری کاری اشتباه است.

    منابع :

  • دانلود داستان صوتی قدیمی خاله سوسکه
  • من جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی هستم و دوره عمومی و تخصص را در دانشگاه شیراز گذراندم، در حال حاضر نیز در شیراز مشغول طبابت و خدمت به بیماران در مطبم واقع در معالی آباد و درمانگاههای مختلف هستم. حدود 6 سال در خدمت مردم مناطق محروم کشور بودم. در زمینه های مختلف تخصصی همچون زایمان سزارین، زایمان طبیعی بدون درد در آب، مراقبت های دوران بارداری، مشاوره پیش از ازدواج، زایمان های پر خطر و یائسگی، بررسی و درمان علل نازایی، کلیه اعمال جراحی رحم و تخمدان، زیبایی اندام تناسلی بانوان، کرایو تراپی، پاپ اسمیر، مشاوره و واکسیناسیون زگیل تناسلی و بیماری های مقاربتی فعالیت دارم.

    سلام بابای من 50سالشه یهو سردرد شدید میگیره که باعث حالت تهوع میشه سرگیجه هم میگیره در یک ماه چهار بار اینطوری شده یعنی فشار خون داره پزشک هم نمی ره

    با سلام حتما فشار خون ایشان را چک کنید و سریعا به پزشک مراجعه کنید چون میتواند این بیماری خطرناک باشد.
    عواملی مثل اضافه وزن و سیگار کشیدن هم باعث فشار خون بالا میشوند.باید حتما تست فشار خون برای ایشان لازم انجام بگیرد.

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دیدگاه

    وب‌ سایت

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

    بلاگ پزشکی و سلامت کلینیک مجازی (ویکلینیک) شامل مطالب تخصصی و عمومی پزشکی، تازه های سلامت، دارو ها، متخصصین، ورزش و بهداشت

    کلیه حقوق این سایت متعلق به کلینیک مجازی است.

    کلیه حقوق این سایت متعلق به کلینیک مجازی است.

    فشار خون بالا یا پرفشاری خون زمانی روی می دهد که فشار خون تا سطح خطرناکی افزایش یابد. اندازه گیری فشار خون میزان خون عبوری از عروق خونی و میزان مقاومت آن ها در برابر خون در حین ضربان قلب را محاسبه می کند.

    شریان های باریک مقاومت را افزایش می دهد. هرچه شریان ها باریک تر باشد، فشار خون بیشتر می شود. افزایش فشار در طولانی مدت می تواند باعث ایجاد مشکلات سلامتی از جمله بیماری های قلبی شود.

    پرفشاری خون بسیار شایع است. در واقع از آنجا که دستورالعمل ها به تازگی تغییر کرده اند، انتظار می رود که در حال حاضر حدود نیمی از بزرگسالان با این بیماری تشخیص داده شوند.

    به طور معمول فشار خون بالا در طی چند سال ایجاد می شود و معمولاً بدون هیچ گونه علامتی است؛ اما حتی بدون علائم نیز می تواند منجر به آسیب عروق خونی و اندام ها، به خصوص مغز، قلب، چشم ها و کلیه ها شود.

    تشخیص زودهنگام مهم است. خوانش منظم فشار خون می تواند به شما و پزشکتان در تشخیص زودهنگام تغییرات کمک کند. در صورت افزایش فشار خون، ممکن است پزشک برای ارزیابی اینکه آیا این مقدار بالا می‌ماند یا به سطوح نرمال باز می‌گردد، تا چند هفته فشار خون را چک کند.

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

    درمان پر فشاری خون شامل مصرف دارو و ایجاد تغییرات سالم در سبک زندگی است. اگر این بیماری درمان نشود، می تواند منجر به مشکلات سلامتی از جمله حمله قلبی و سکته مغزی شود.

    به طور کلی فشار خون بالا یک بیماری خاموش است. بسیاری از افراد هیچ گونه علامتی ندارند. ممکن است تا آشکار شدن علائم این بیماری، سال ها یا حتی ده ها سال طول بکشد. حتی در این صورت نیز این علائم ممکن است به دلایل دیگری نسبت داده شود.

    علائم فشار خون بالا می تواند شامل موارد زیر باشد:

    این علائم به مراقبت فوری پزشکی نیاز دارند. این علائم در همه افراد مبتلا به فشار خون بالا روی نمی دهد، اما انتظار برای بروز این علامت ها می تواند منجر به مرگ شود.

    بهترین راه آگاهی از ابتلا به فشار خون بالا اندازه گیری منظم فشار خون است. بیشتر مطب ها در هر مراجعه فشارخون را اندازه گیری می کنند.

    در صورتی که تنها چکاپ سالانه انجام می دهید، با پزشک خود در مورد خطرات ناشی از پرفشاری خون و سایر اقداماتی که ممکن است در اندازه گیری فشار خون به شما کمک کند، صحبت کنید.

    به عنوان مثال، اگر سابقه خانوادگی بیماری های قلبی یا فاکتورهای خطر ایجاد این بیماری را دارید، ممکن است پزشک توصیه کند که فشار خون خود را دو بار در سال چک کنید. این کار به شما و پزشک تان کمک می‌کند قبل از بروز مشکل، در جریان وقوع آن باشید.

     

     

    دو نوع پرفشاری وجود دارد و هر یک علت مجزایی دارد.

    پرفشاری اولیه، پرفشاری اساسی نیز خوانده می شود. این نوع پرفشاری با گذشت زمان و بدون هیچ گونه دلیل مشخصی رخ می دهد. بیشتر افراد به این نوع پرفشاری مبتلا هستند.

    محققان هنوز نمی دانند چه مکانیسم هایی موجب افزایش تدریجی فشار خون می شوند. مجموعه ای از عوامل ممکن است در این خصوص نقش داشته باشد. این عوامل عبارتند از:

    برخی از افراد از نظر ژنتیکی مستعد فشار خون بالا هستند. این امر ممکن است
    ناشی از جهش های ژنی یا ناهنجاری های ژنتیکی باشد که از والدین به فرزندان ارث رسیده است.

    گاهی تغییر یک چیز در بدن ممکن است با بروز مشکلاتی در سراسر بدن همراه باشد.
    فشار خون بالا می تواند یکی از این مشکلات باشد. به عنوان مثال، تصور می‌شود
    تغییرات عملکرد کلیه به علت افزایش سن می تواند موجب برهم خوردن تعادل طبیعی
    نمک‌ها و مایعات در بدن شود. این تغییر ممکن است افزایش فشار خون را در پی داشته باشد.

    سبک های زندگی ناسالم مانند عدم فعالیت بدنی و رژیم غذایی ضعیف، می تواند با گذشت زمان بدن را تحت تأثیر قرار دهد. برخی از سبک های زندگی می تواند منجر به مشکلات وزن شود. اضافه وزن یا چاقی می تواند خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش دهد.

    پرفشاری ثانویه اغلب به سرعت رخ می دهد و می تواند شدیدتر از پرفشاری اولیه باشد. چندین بیماری که ممکن است در بروز پرفشاری ثانویه نقش داشته باشند عبارتند از:

    تشخیص فشار خون بالا به سادگی اندازه گرفتن فشار خون است. بیشتر مطب ها فشار خون را به عنوان بخشی از ویزیت معمول چک می کنند. اگر در مراجعه بعدی فشار خون شما اندازه گیری نشد، درخواست اندازه گیری آن را مطرح کنید.

    در صورتی که فشار خون شما بالا باشد، ممکن است پزشک بخواهد برای چند روز یا چند هفته، چندین بار آن را اندازه گیری کنید. به ندرت اتفاق می افتد که پس از تنها یک خوانش تشخیص فشار خون مطرح ‌شود. پزشک نیازمند مشاهده شواهد حاکی از یک مشکل پایدار است. این امر ناشی از این است که محیط شما، مانند استرس  حضور در مطب پزشک می تواند در افزایش فشار خون نقش داشته باشد. همچنین سطح فشار خون در طول روز تغییر می کند.

    در صورت بالا بودن فشار خون، احتمالاً پزشک آزمایشات بیشتری را برای رد بیماری های زمینه ای انجام خواهد داد. این آزمایشات می تواند شامل موارد زیر باشد:

    این آزمایشات می تواند به پزشک در تشخیص مشکلات ثانویه ناشی از فشار خون بالا کمک کند. علاوه بر این آنها می توانند اثرات ناشی از افزایش فشار خون بر اندام ها را بررسی کنند.

    در این مدت ممکن است پزشک درمان پرفشاری را شروع کند. درمان زودهنگام ممکن است خطر آسیب پایدار را کاهش دهد.

    در رابطه با درمان بیماری فشار خون شما باید به فوق تخصص کلیه و فشار خون مراجعه کنید.

    در اندازه گیری فشار خون دو عدد ثبت می شود:

    این عدد، اولین عدد یا عدد بالایی است و نشان دهنده فشار شریان ها در زمان تپش قلب و پمپاژ خون است.

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

    این عدد، عدد دوم یا عدد پایینی است و میزان فشار شریان ها بین ضربان های قلب است.

    پنج دسته خوانش فشار خون برای بزرگسالان تعریف می کنند:

    اندازه گیری فشارخون بوسیله دستگاه (بازوبند) فشارسنج صورت می گیرد. درست بستن بازوبند برای خوانش دقیق بسیار حائز اهمیت است. قرارگیری نامناسب بازوبند ممکن است به اندازه گیری نادرست منجر شود.

    اندازه گیری فشار خون در کودکان و نوجوانان متفاوت است. اگر می‌خواهید فشار خون آن‌ها را بررسی کنید، از پزشک بخواهید از بازوبندهای مناسب برای کودک شما استفاده کند.

    عوامل متعددی در انتخاب بهترین روش درمانی به نفرولوژیست کمک می کنند. این عوامل شامل نوع پرفشاری و علل شناسایی شده می شوند.

    در صورت تشخیص پرفشاری اولیه توسط پرشک، تغییر سبک زندگی ممکن است به کاهش آن کمک کند.
    اگر تغییر سبک زندگی به تنهایی کافی نباشد، و یا چنین کارهایی اثرگذار نباشد، ممکن است پزشک دارو تجویز کند.

    در صورتی که مشخص شود بیماری زمینه ای دیگری عامل پرفشاری خون است، درمان بر روی این بیماری ها متمرکز خواهد شد. به عنوان مثال، اگر آغاز مصرف دارویی باعث افزایش فشار خون شده است، پزشک داروهای دیگری را که این عارضه جانبی ندارند، امتحان می کند.

    گاهی اوقات، فشار خون بالا علی رغم درمان علت اصلی همچنان پابرجاست است. در چنین حالتی پزشک فوق تخصص فشار خون ممکن است برای کمک به کاهش فشار خون، در ایجاد تغییرات در سبک زندگی و تجویز داروها با شما همکاری کند.

    برنامه های درمانی پرفشار خون اغلب در حال توسعه اند. درمانی که در ابتدا مؤثر بود ممکن است با گذشت زمان اثرگذاری کمتری داشته باشد. پزشک شما برای بهتر کردن روند درمان شما به همکاری شما ادامه خواهد داد.

  • عکس از جاهای دیدنی جزیره کیش
  • بسیاری از افراد در مورد داروهای فشار خون آزمون و خطا می کنند. ممکن است لازم باشد برای رسیدن به یک، یا ترکیبی از داروهای اثرگذار، داروهای مختلفی را امتحان کنید.

    برخی از داروهای مورد استفاده در درمان پرفشاری خون عبارتند از:

    تغییرات سبک زندگی سالم می تواند در کنترل عوامل ایجاد کننده فشار خون بالا کمک کننده باشد. در اینجا برخی از رایج ترین راه حل های خانگی ذکر شده است.

    رژیم غذایی سالم قلب برای کمک به کاهش فشار خون بالا بسیار حایز اهمیت است؛ علاوه بر این، برای مدیریت پرفشاری تحت کنترل
    و کاهش خطرات عوارض ناشی از آن نیز مهم است. این عوارض شامل بیماری های قلبی، سکته مغزی و حمله قلبی می شوند.

    رژیم غذایی سالم قلب بر غذاهایی تأکید دارد که شامل موارد زیر هستند:

    دستیابی به وزن سالم مستلزم فعالیت بدنی بیشتراست. ورزش  کردن علاوه بر نقشی که در کاهش وزن دارد، می تواند به کاهش استرس، کاهش طبیعی فشار خون و تقویت سیستم قلبی عروقی کمک کند.
    هدف، انجام دادن 150 دقیقه فعالیت فیزیکی سبک در هر هفته است. این برابر 5 دوره ی 30 دقیقه ای در هفته است.

    در صورت داشتن اضافه وزن یا چاقی، کاهش وزن از طریق رژیم غذایی سالم قلب و افزایش فعالیت بدنی می تواند به کاهش فشار خون کمک کند.

    ورزش راهی بسیار خوبی برای مدیریت استرس است. فعالیت های دیگر نیز می تواند باشندباشد. این فعالیت ها عبارتند از:

    همه این ها روش های کاهش استرس هستند. خواب کافی نیز می تواند به کاهش سطح استرس کمک کند.

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

    اگر سیگاری هستید، سعی کنید ترک کنید. مواد شیمیایی موجود در دود تنباکو به بافت های بدن آسیب می رسانند
    و دیواره عروق خونی را سخت می کنند.

    اگر معمولاً الکل زیادی مصرف می کنید و یا به مصرف الکل اعتیاد دارید، درصدد کاهش یا ترک آن باشید.
    الکل می تواند فشار خون را بالا ببرد.

    یکی از ساده ترین راه های درمانی فشار خون بالا و جلوگیری از عوارض احتمالی ناشی از آن، رژیم غذایی شماست. آنچه مصرف می کنید می تواند به تسکین یا رفع پرفشاری خون کمک کند.

    در اینجا برخی از رایج ترین توصیه های رژیم غذایی برای افراد مبتلا به فشار خون بالا مطرح شده است.

    رژیم غذایی گیاهی راه آسانی برای افزایش فیبر و کاهش مقدار سدیم و چربی اشباع نشده و ترانس حاصل از غذاهای لبنی و گوشت است. میزان مصرف میوه، صیفی جات، سبزیجات برگ دار و غلات سبوس دار را افزایش دهید. به جای گوشت قرمز، پروتئین های کم چرب سالم مانند ماهی، مرغ یا توفو را انتخاب کنید.

    افراد مبتلا به فشار خون بالا و افرادی که در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی هستند ممکن است نلازم باشد مصرف روزانه سدیم خود را بین 1.500 میلی گرم و 2300 میلی گرم در روز حفظ کنند. بیشتر اوقات بهترین راه کاهش سدیم، طبخ غذاهای تازه است. از خوردن غذاهای رستورانی یا غذاهای آماده که عموماً سدیم بسیار زیادی دارند، خودداری کنید.

    غذاها و نوشیدنی های قندی تنها کالری دارند، اما فاقد ارزش غذایی هستند. اگر چیز شیرینی می خواهید، سعی کنید میوه های تازه یا اندکی شکلات تلخ که خیلی شیرین نیستند، مصرف کنید. منابع مطالعاتی معتبر نشان می دهد که مصرف منظم شکلات تلخ موجب کاهش فشار خون می شود.

    زنان مبتلا به فشار خون بالا علی رغم داشتن این شرایط می توانند نوزادان سالمی را به دنیا آورند. اما این شرایط در صورت عدم نظارت و کنترل در دوران بارداری، می تواند هم برای مادر، و هم برای کودک خطرناک باشد.

    زنان دارای فشار خون بالا مستعد بروز عوارض جانبی هستند. به عنوان مثال، زنان باردار مبتلا به پرفشاری ممکن است با کاهش عملکرد کلیه ها روبرو شوند. نوزادان متولد شده از مادران مبتلا به فشار خون بالا وزن کمی دارند یا زودتر از موعد متولد می شوند.

    بعضی از خانم ها ممکن است در دوران بارداری دچار فشار خون بالا شوند. مشکلات مختلفی در رابطه با فشار خون بالا می تواند ایجاد شود. این بیماری معمولاً پس از تولد نوزاد به صورت خود بخود رفع می شود. رخداد پرفشاری در دوران بارداری ممکن است خطر ابتلا به فشار خون بالا در زندگی را افزایش دهد.

    در برخی موارد، زنان باردار مبتلا به فشار خون بالا ممکن است در دوران بارداری دچار پره اکلامپسی شوند. این شرایط افزایش فشار خون می تواند باعث ایجاد عوارضی درکلیه و سایر ارگان ها شود. این وضعیت می تواند منجر به افزایش سطح پروتئین در ادرار، مشکلات عملکردی کبد، ایجاد مایع در ریه ها یا مشکلات بینایی شود.

    با بدتر شدن این وضعیت، خطراتی که مادر و نوزاد را تهدید می کنند افزایش می یابند. پره اکلامپسی می تواند بروز اکلامپسی، که منجر به تشنج می شود را در پی داشته باشد. مشکلات فشار خون بالا در دوران بارداری یکی از عموامل مهم مرگ مادران در ایالات متحده به شمار می آید. عوارض مربوط به نوزاد شامل وزن کم هنگام تولد، زایمان زودرس و مرده زایی است.

    هیچ روش شناخته شده ای برای جلوگیری از پره اکلامپسی وجود ندارد و تنها راه درمان بیماری، به دنیا آوردن نوزاد است. در صورت بروز این بیماری در دوران بارداری، بعد از مشاوره با پزشک زنان، فرد از نظر بروز عوارض کاملاً تحت نظر گرفته خواهد شد.

    از آنجا که فشار خون بالا در اغلب موارد یک بیماری خاموش است، می تواند تا سال ها پیش از آنکه علائم آن آشکار شود، به بدن آسیب برساند. در صورت عدم درمان پرفشاری، بروز عوارض جدی ویا حتی کشنده محتمل است. عوارض پرفشاری شامل موارد زیر است.

    شریان های سالم انعطاف پذیر و محکم هستند. خون به طور آزادانه و بدون مانع در شریان ها و عروق سالم جریان می یابد.

    فشار خون بالا باعث می شود شریان ها منقبض و سخت شده و الاستیسیته ی آن ها کاهش یابد. این آسیب رسوب چربی های
    مواد غذایی در عروق را تسهیل کرده و جریان خون را کاهش می دهد. این آسیب می تواند منجر به افزایش فشار خون، انسداد
    و در نهایت حمله و سکته قلبی شود.

    فشار خون بالا باعث می شود قلب به شدت کار کند. افزایش فشار در عروق خونی عضلات قلب رابیش از آنچه در قلب سالم
    دیده می شود برای پمپ بیشتر و قوی تر تحت فشار قرار می دهد. این امر ممکن است باعث بزرگ شدن قلب شود.
    بزرگ شدن قلب خطر ابتلا به موارد زیر را افزایش می دهد:

    مغز برای داشتن عملکرد درست، به تغذیه ی خونی غنی از اکسیژن متکی است.
    فشار خون بالا می تواند تغذیه ی خونی مغز را کاهش دهد:

    فشار خون کنترل نشده ممکن است حافظه و توانایی یادگیری، به یادآوری، صحبت و استدلال را تحت تأثیر قرار دهد. درمان پرفشاری معمولاً اثرات پرفشاری کنترل نشده را رفع یا تغییر نمی دهد. با این حال، این خطر مشکلات آینده  را کاهش می دهد.

    اگر فاکتورهای خطر فشار خون بالا در شما دیده می شود، اکنون می‌توانید اقداماتی برای کاهش خطر و عوارض ناشی از آن انجام دهید.

    آرام آرام مصرف وعده های گیاهی سالم برای قلب را آغاز کنید. تصمیم بگیرید روزانه بیش از هفت وعده میوه و سبزیجات مصرف کنید.
    هدف بعدی اضافه کردن یک وعده دیگر در روز طی دو هفته است. پس از این دو هفته، هدف خود را اضافه کردن یک وعده دیگر قرار دهید.
    هدف رسیدن به روزانه ده وعده میوه و سبزیجات است.

    به جای اینکه در سه طرف ظرف گوشت داشته باشید، ظرفی را در نظر بگیرید که در آن از گوشت به عنوان چاشنی استفاده شود. به عبارت دیگر، به جای خوردن استیک همراه با سالاد، سالاد بزرگتری را همراه با بخش کمتری از استیک بخورید.

    سعی کنید غذاهای کم شیرین تری مانند ماست های طعم دار، غلات و جوش شیرین را در جایگزین کنید. غذاهای بسته بندی شده حاوی قند غیرضروری هستند، بنابراین حتما برچسب ها را بخوانید.

    به جای کاهش خودسرانه وزن، با پزشک فشار خون خود در مورد وزن مناسب برای شما صحبت کنید. مراکز معتبر کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) کاهش وزن یک تا دو پوند در هفته را توصیه می کند. این بدان معناست که روزانه 500 کالری کمتر از مصرف معمول خود مصرف کنید. سپس در مورد نوع فعالیت بدنی که می خواهید برای رسیدن به هدف انجام دهید، تصمیم بگیرید. اگر برنامه ریزی پنج بار تمرین در هفته کار سختی است، سعی کنید یک نوبت بیشتر از آنچه در حال حاضر انجام می دهید، انجام دهید. هنگامی که این برنامه، با برنامه شما تطابق یافت، یک نوبت دیگر اضافه کنید.

    بهترین راه برای پیشگیری از عوارض و جلوگیری از بروز مشکلات، تشخیص زودهنگام بالابودن فشار خون است. شما می توانید برای اندازه گیری فشارخون به مطب نفرولوژیست مراجعه کنید، و یا ممکن است بنا به تجویز پزشک دستگاه فشار سنج بخرید و در منزل آن را اندازه گیری کنید.

    میزان فشار خون خود را یادداشت کنید و آن را در مراجعات منظم خود همراه داشته باشید. این امر می تواند به پزشک در تشخیص هرگونه مشکل احتمالی پیش از پیشرفت آن کمک کند.

    متاسفانه فقط رو نویسی کرده اید از یک مقاله خارجی!گرد آورنده حتی یکبار متن را نخوانده که اقلا بجای استیک به غذای ایرانی بگذارد یا مثلا بجای پوند که واحد وزنی هست که ایرانی ها استفاده نمیکنند بگذارد کیلو.اداره بهداشت تاکید زیادی دارد در عدم مصرف جوش شیرین حتی در نانوائی ها!ولی نگارند تاکید در مصرف جوش شیرین دارد!؟داروهایی که میتواند در انواع فشار خون استفاده شود ران ام بردن هم کمک زیادی میکرد که اصلا نامی از دارو نبود در کل مقاله.روی هم رفته این رو نویسی من رو یاد نماینده های مجلس انداخت که متن هایی را که در صحن مجلس میخوانند هم غلط املایی خواندن دارد و هم فعل و فاعل را نمیتوانند درست ادا کنند.موفق باشید.

    اطلاعات داده شده خیلی خوب و کاربردی است. خیلی ممنون از مسئولان سایت

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دیدگاه

    وب‌ سایت

    ویکی فشار

    علل مختلفی می توانند باعث بالا رفتن ناگهانی فشار خون شوند که از جمله آنها می توان به استرس یا مصرف برخی از داروها اشاره کرد. ما در این مقاله به بررسی علت بالا رفتن ناگهانی فشار خون و روش های درمان فشار خون بالا می پردازیم.

     می دانیم فشار خون بالا وضعیتی خطرناک است. هنگامی که به پزشک مراجعه می کنید، فشار خون معمولا اولین چیزی است که کنترل می شود، حتی اگر برای یک سرماخوردگی ساده و یا برای تمدید نسخه به پزشک مراجعه کنید.

    فشار خون با دو عدد مشخص می شود که عدد بزرگتر فشار خون سیستولیک و عدد کوچک تر فشار خون دیاستولیک است. عدد بزرگتر نشان دهنده ی فشاری است که خون در هنگام ضربان قلب به دیواره ی رگ ها وارد می کند و عدد کوچک تر نشان دهنده ی فشاری است که در هنگام استراحت قلب، بین ضربان ها وجود دارد.

    فشار خون نرمال برای عدد بزرگتر حدود ۹۰ الی ۱۲۰ و برای عدد کوچکتر بین ۶۰ تا ۸۰ است. هنگامی فشار خون بالا تشخیص داده می شود که عدد نخست بیشتر از ۱۴۰ و عدد دوم بیشتر از ۹۰ باشد. وقتی که فشار خون شما ناگهان افزایش یابد و همانگونه بماند، در این شرایط افزایش ناگهانی فشار خون رخ داده است.

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

    وقتی نیروی جریان خون در رگ های بزرگ بیشتر از مقداری طبیعی باشد، فشار خون افزایش می یابد که باعث می شود قلب کار بیشتری برای گردش خون در رگ های بدن انجام بدهد. افزایش ناگهانی فشار خون یا فشارخون بالای بدخیم وقتی اتفاق می افتد که فشار خون خیلی ناگهانی و سریع افزایش یابد.

    پس چه اهمیتی دارد که وقتی شما نشانه های بیماری قلبی ندارید، فشار خون شما اندازه گیری شود؟

    به این دلیل که فشار خون بالا به جز در موارد بیماری قلبی شدید علامتی ندارد. بعضی افراد برای چند سال فشار خون بالا ولی بدون علامت دارند، با این حال امکان آسیب به قلب وجود دارد. افزایش ناگهانی فشار خون علائم قابل توجهی دارد و باید جدی گرفته شود.

    به ندرت پیش می آید افرادی که فشار خون مزمن دارند علائمی از جمله سردرد خفیف، سرگیجه و خونریزی از بینی را تجربه کنند. زمانی که این علائم اتفاق می افتند، معمولا در این هنگام فشار خون به صورت ناگهانی و نیزه ای دچار افزایش شده و به اندازه کافی شدید است که یک اورژانس پزشکی در نظر گرفته می شود. به این حالت کریز فشار خون می گویند.

    کریز فشار خون به این صورت تعریف می شود که فشار خون سیستولی ۱۸۰ میلی متر جیوه یا بالاتر یا فشار خون دیاستولی ۱۲۰ میلی متر جیوه یا بالاتر باشد. اغلب این اتفاق با فراموش کردن مصرف دارو یا فشار خون بالای ثانویه ایجاد می شود.

    اگر شما فشارخون خودتان را بررسی کردید و متوجه شدید که بالا است، چند دقیقه صبر کنید و دوباره آن را اندازه گیری کنید تا مطمئن شوید که فشار خون ابتدایی صحیح بوده است.

    در ادامه به علائم ناگهانی افزایش فشار خون اشاره می کنیم.

    ✳ سردرد شدید یا میگرن

    ✳ اضطراب شدید

    ✳ درد قفسه ی سینه

    ✳ تغییر دید

    ✳ تنگی نفس

    ✳ خون ریز از بینی

    بعد از اینکه چند دقیقه صبر کردید، اگر هنوز فشار خونی که بار دوم گرفتید ۱۸۰ یا بالاتر بود، دیگر منتظر نمانید تا فشار خونتان خود به خود پایین بیاید، با اورژانس یا پزشکتان تماس بگیرید. کریز فشار خون اورژانسی می تواند باعث عوارض جدی شود، مانند:

    ✳ تجمع مایع در ریه ها

    ✳ تورم مغز یا خونریزی مغزی

    ✳ پارگی در آئورت، شریان اصلی بدن

    ✳ سکته مغزی

    ✳ تشنج در خانم های باردار با اکلامپسی

    افزایش ناگهانی فشار خون در درصد کمی از افراد مبتلا به فشار خون اتفاق می افتد. دو نوع فشار خون وجود دارد که هر کدام علل متفاوتی دارند. در ادامه به بررسی علت هر کدام از این دو نوع پرداخته می شود:

    به این نوع فشار خون، فشار خون essential نیز گفته می شود. این نوع فشار خون به مرور زمان و بدون علت مشخصی ایجاد می شود. بیشتر افراد به این نوع فشار خون مبتلا هستند. تحقیقات در مورد اینکه چه چیزی سبب افزایش تدریجی فشار خون میشود شفاف نیستند. ممکن است ترکیبی از عوامل نقش داشته باشند. این عوامل شامل موارد زیر هستند:

    بعضی از افراد به صورت ژنتیکی مستعد ابتلا به فشار خون هستند. این ممکن است نوعی جهش ژنتیکی یا اختلال ژنتیکی باشد که از والدین به ارث رسیده است.

    اگر چیزی در بدن شما تغییر کند، ممکن است شروع به تجربه کردن مشکلاتی در بدنتان کنید. ممکن است یکی از این مشکلات فشار خون بالا باشد.

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

    برای مثال، تغییر در عملکرد کلیه های شما به دلیلی پیری، ممکن است تعادل طبیعی بدن شما بین نمک و مایعات را به هم بزند. این تغییر ممکن است باعث افزایش فشار خون شما شود.

    در طول زمان، انتخاب های غیرسالم در شیوه زندگی مانند بی تحرکی و رژیم غذایی فقیر می توانند عوارضی روی بدن شما داشته باشند. شیوه زندگی می تواند منجر به مشکلات وزن شود. اضافه وزن داشتن یا چاقی می تواند خطر ابتلای شما به فشار خون را افزایش دهد.

    فشار خون ثانویه اغلب به سرعت ایجاد می شود و می تواند شدیدتر از فشار خون اولیه شود. بعضی از مشکلات که ممکن است باعث فشار خون ثانویه شوند، شامل موارد زیر میشوند:

    ✳ بیماری های کلیوی

    ✳ آپنه خواب انسدادی

    ✳ نقایص قلبی مادرزادی

    ✳ مشکلات تیروئیدی

    ✳ عوارض جانبی داروها

    ✳ استفاده از مواد مخدر

    ✳ استفاده بیش از حد یا مزمن از الکل

  • خواص دمنوش آويشن و عناب
  • ✳ مشکلات غده فوق کلیه

    ✳ بعضی تومور های خاص غدد بدن

    در ادامه به دیگر علل افزایش فشار خون به طور ناگهانی اشاره می کنیم.

    کلیه ها، هورمون‌های تنظیم فشارخون را میسازند، به همین دلیل بیماری کلیه باعث افزایش فشارخون میشود. برعکس این مساله نیز ممکن است رخ دهد. فشار خون بالا به رگهای بدن صدمه میرساند و خونرسانی به کلیه کم میشود. باید گفت که فشار خون بالا به نفرون‌ها که واحد های کوچک تصفیه خون در کلیه هستند نیز صدمه می‌رساند.

    بیماری های عروقی مانند تنگی و گرفتگی عروق می توانند سبب افزایش فشار خون شوند.

    کسانی که در دوران بارداری خود فشار خون حاملگی را تجربه کرده اند، در آینده بیشتر در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا قرار دارند.

    خطر ابتلا به فشار خون در شما با افزایش سن بیشتر خواهد شد. بعد از ۶۴ سالگی، فشار خون بالا در مردان شایع تر است. زنان بعد از ۶۵ سالگی بیشتر در خطر ابتلا به فشار خون بالا هستند.

    افزایش فشار خون ناگهانی میتواند به دلیل فعالیت های روزانه و حتی ورزش به وجود بیاید.

    داروهایی مانند مسکن های بدون نسخه و استفاده از کوکائین و ماری جوانا می توانند باعث افزایش ناگهانی فشار خون شوند.

    سیگار کشیدن به دلیل مواد شیمیایی موجود در سیگار مثل نیکوتین و آسیب به عروق می تواند باعث افزایش ناگهانی فشار خون شود.

    علل بالا رفتن فشار خون چیست

    عادات غذایی می توانند باعث تغییر در فشار خون شوند. بالا بودن مقدار نمک در غذا می تواند باعث انباشت مایعات در بدن شما شود، چیزی که فشار خون شما را افزایش می دهد.

    پتاسیم به تعادل سدیم در سلول های بدن شما کمک می کند. اگر شما به مقدار کافی پتاسیم از رژیم غذاییتان دریافت نکنید، ممکن است سدیم زیادی در بدن شما انباشته شود.

    استرس جزءی از زندگی روزمره ی ما بوده و نگرانی و دغدغه ها می توانند خطر افزایش ناگهانی فشار خون را دو برابر کنند. مقدار بالای استرس می تواند منجر به افزایش موقت فشار خون شود. اگر سعی می کنید با مصرف سیگار به خود آرامش دهید؛ در اصل دارید مشکل خود با فشار خون را افزایش می دهید.

    بیماری ها مانند بیماری ها کلیوی ،آسیب نخاعی ،تومور غده ی فوق کلیه ،مشکلات تیروئیدی و اسکلرودرما می توانند باعث افزایش سریع فشار خون شوند. همچنین افزایش ناگهانی فشار خون دلایل مختلف دیگری ممکن است داشته باشد .مصرف مقدار زیادی کافئین و الکل  می تواند تعادل بدن شما را به هم زده و باعث افزایش وزن و تغییر در هورمون های بدن شود.

    فشار خون بالا به خصوص در بین افراد آفریقایی تبار، اغلب در سنین کمتر به نسبت افراد سفید پوست ایجاد میشود. همچنین عوارض جانبی جدی، مانند سکته مغزی، حمله قلبی و نارسایی کلیوی، در افراد آفریقایی تبار شایع تر است.

    فشار خون بالا زمینه خانوادگی دارد. اضافه وزن داشتن یا چاقی. هر چه وزن شما بیشتر باشد، خون بیشتری نیاز دارید تا مواد غذایی و اکسیژن به بافت های شما برسند. با افزایش مقدار خونی که در بدن شما و عروق خونی تان گردش می کند، فشار وارد شده به دیواره شریان ها افزایش خواهد یافت.

    افرادی که بی تحرک هستند ضربان قلب بالاتری خواهند داشت. هر چه ضربان قلب شما بالاتر باشد، عضلات قلبی شما با هر تپش باید سخت تر کار کنند و نیروی وارد شده به شریان ها شدیدتر خواهد شد. همچنین نداشتن فعالیت جسمانی خطر اضافه وزن در شما را افزایش خواهد داد.

    همچنین بعضی اوقات بارداری منجربه فشار خون بالا خواهد شد. گرچه فشار خون بیشتر در بزرگسالان شایع است، ممکن است کودکان نیز در خطر باشند. برای بعضی از کودکان، فشار خون بالا به دلیل بعضی از مشکلات کلیوی یا قلبی ایجاد می شود. اما برای بعضی از نوجوانان، عادات نامناسب در شیوه زندگی، مانند رژیم غذایی ناسالم، چاقی و عدم تحرک باعث ایجاد فشار خون می شود.

    همچنین چربی ها میتوانند باعث تخریب و بستن رگ ها شوند که ممکن است سبب بیماری های قلبی جدی و یا سکته ی مغزی شود.

    برخلاف بیماری فشار خون بالا که فقط زمانی که به بدن صدمه ای جدی می رسید، افزایش ناگهانی فشار خون هشدار های اورژانسی ای دارد. این هشدار ها غبارتند از:

    ✳ سردرد

    ✳ تهوع یا استفراغ

    ✳ تاری دید

    ✳ درد قفسه سینه

    ✳ سرفه کردن

    ✳ تنگی نفس (تنفس سطحی)

    ✳ ضعف با بی حسی در بازو ، پاها یا صورت

    ✳ تغییرات روانی مانند اضطراب،کسالت،گیجی و بیقراری

    در افرادی که افزایش ناگهانی فشار خونشان بسیار شدید بوده ممکن است خونریزی از رگ های آسیب دیده، کوری به دلیل آسیب عروق و عصب بینایی و حتی تشنج مشاهده شود.

    در این که آیا فشار خون بالا منجر به سردرد می شود اختلاف نظر وجود دارد. بعضی از مطالعات نشان داده اند که ارتباطی بین این دو وجود ندارد، در حالی که دیگر پژوهش ها ارتباطی قوی بین این دو را نشان داده اند.

    انجمن قلب امریکا (AHA) از پژوهش هایی که بیان می کنند، سردرد از علائم فشار خون بالا نمی باشد؛ حمایت کرده است. در حقیقت، این انجمن بیان می دارد که افراد دچار فشار خون بالا با احتمال کمتری به سردرد های ایجاد شده مبتلا می شوند. در هر حال یک چیز وجود دارد که ما می دانیم. فشار خون خیلی بالا می تواند منجر به یک اتفاق شود که به عنوان فشار خون بدخیم آن را می شناسیم. فشار خون بدخیم همچنین به کریزهای فشار خون نیز گفته میشود.

    درهنگام کریز فشار خون، فشار خون شما در مغزتان به دلیل افزاش ناگهانی فشار خون به مقدار بحرانی می رسد. سردردی که ایجاد می شود شبیه به دیگر انواع سردرد مثل میگردن یا سردرد معمولی نخواهد بود. برای درمان این نوع سردرد، درمان سنتی سردرد مانند آسپرین بی اثر خواهد بود. به علاوه ی سردرد، همچنین فشار خون بدخیم با تاری دید، درد قفسه ی سینه و تهوع در ارتباط خواهد بود.

    کل این فرآیند به شدت توسط مرکز استفراغ در مغز کنترل می شود. تحریک خفیف می تواند باعث احساس تهوع شود. اگر این احساس شدیدتر شود، احتمال این که فرد نگران استفراغ کردن شود افزایش خواهد یافت. اگر این مورد مکرر شروع به اتفاق افتادن کند، باید با پزشک مشورت شود، زیرا ممکن است این مورد نشانه ای از یک بیماری جدی تر مانند فشار خون بالا یا عفونت دستگاه گوارش باشد.

    تنها فشار خون بالا نیست که باعث استفراغ کردن بیشتر افراد می شود. دیگر علت ها میتوانند شامل مسمومیت غذایی، مسمویت دارویی، نوشیدن خیلی زیاد الکل و مصرف نیکوتین باشند. بیماری های جدی مانند فشار خون بالا، پریتوئینیت، عفونت معده یا زخم معده اغلب منجربه استفراغ مکرر می شوند.

    احساس سرگیجه چیزی است که بیشتر ما بعضی از اوقات تجربه کرده ایم. زمانی که شخصی احساس سرگیجه میکند، معمولا احساس سبکی سر، عدم پایداری یا بی تعادلی است و ممکن است احساس ضعف نیز به همراه داشته باشد.

    افزایش ناگهانی فشار خون نیازمند اقدامات پزشکی فوری و اورژانسی است. در این مواقع درمان تزریقی انجام شده و به دنبال علت می گردند. وقتی فشار خون به مقدار طبیعی برگشت، پزشک سراغ درمان های اضافی می رود که با توجه به شرایط سلامتی و دیگر مشکلات فرد ممکن است متفاوت باشد. برای مثال:

    ✳ اگر مایع به ریه ها وارد شود، پزشک دیورتیک ( ادرارآور) تجویز می کند تا این مایع از بین برود.

    ✳ اگر به قلب آسیب رسیده باشد، پزشک داروهای قلبی تجویز می کند.

    ✳ بر اساس آزمایش ها پزشک ممکن است داروهایی که فرد مصرف می کند را تغییر دهد یا مصرفشان را قطع کند.

    ✳ بعضی بیماری های کلیوی یا تومورها ممکن است نیازمند جراحی باشند.

    در سال ۲۰۱۳ حدود ۳۶۰ هزار مرگ در آمریکا به دلیل فشار خون اولیه یا بیماری های مرتبط با آن اتفاق افتاد. هر ساله دولت ها هزینه ای سنگین به دلیل مشکلات سلامتی نیروهای کاری خود، هزینه های سلامتی جامعه و درمان فشار خون بالا می پردازند. با پزشک خود راجع به داروهای فشار خون خود صحبت کنید. در عین حال شما می توانید اقداماتی برای پیشگیری انجام دهید، مانند:

    برای دوری از استرس از فعالیت هایی مانند نقاشی، ورزش و سایر فعالیت های جسمانی لذت ببرید.

    با پزشک خود درباره ی میزان مصرف کافئین خود صحبت کنید تا برای کاهش آن برنامه ای تدوین کنید.

    یکی از بزرگترین خطراتی که سلامتی را تهدید می کند سیگار است که می تواند باعث بیماری ها قلبی و ریوی و حتی مرگ ناگهانی شود.

    برای فشار خون سالم باید از مصرف غذاهای چرب و ناسالم اجتناب کنید.

    قلب و بدن سالم نیازمند ورزش منظم روزانه به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه است.

    کنترل فشار خون، ضربان قلب و قند خون از اهمیت بالایی برخوردار هستند، به خصوص اگر شما سابقه ی فشار خون بالا داشته باشید.

    مطلب مرتبط: قرص کنکور چیست؟

    ⚠ توجه: نتایج به هیچ وجه تضمینی نیستند و می توانند در افراد مختلف بسیار متفاوت باشند. برای استفاده از درمان های زیر ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.

    برای جلوگیری از انسداد جریان خون هر روز کرفس بخورید. کرفس حاوی فیتوکمیکال ها بوده که باعث شلی عضلات و افزایش جریان خون می شود.

    برای آشنایی با تمام عرقیات گیاهان  جهت درمان فشار خون بالا می توانید به لینک زیر مراجعه کنید. در لینک زیر ما لیستی از گیاهان دارویی برای درمان فشار خون بالا را برای شما عزیزان گردآوری کرده ایم.

    درمان گیاهی فشار خون بالا

    این ماده حاوی فیبر بوده که به کنترل فشار خون کمک می کند. یک یا دو قاشق از این دانه ها را در آب بجوشانید تا خمیری شود. روزی یک قاشق غذاخوری از آن مصرف کنید.

    با مصرف روزی یک یا نصف لیمو می توانید از التهاب پیشگیری کنید و موادی که ممکن است باعث آسیب به عروق بدنتان شود را از بین ببرید.

    به دلیل ذخایر ویتامین ث، منیزیم و پتاسیم برای کاهش فشار خون، روزی یک لیوان آب نارگیل بخورید.

    یکی از بهترین مواد طبیعی که باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی میشود سیر بوده که رقیق کننده خون نیز هست. حداقل روزی چهار گرم سیر بخورید.

    آب پرتقال سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که از سلامت عروق خونی شما محافظت می کنند، همچنین مصرف آن می تواند به درمان و کاهش فشار خون بالا کمک کند. شما می توانید با مصرف روزانه ۲ لیوان آب پرتقال، مقدار توصیه شده ی  ویتامین C، سایر ویتامین ها و مواد معدنی ای که تأثیر مثبت بر روی سلامت شما دارند را دریافت کنید.

    اسفناج سرشار از پتاسیم و فولیک اسید می باشد. مصرف اسفناج در درمان فشار خون بالا، کاهش خطر سکته ی قلبی و تقویت بافت عضلانی موثر است.

    ✳ فردی که فشار خون بالا دارد ممکن است به بیماری های دیگری مثل بیماری های قبلی مبتلا شود.

    ✳ اگر فشار خون شما ناگهان افزایش یافت باید شما تحت مراقبت پزشکی اورژانسی قرار بگیرید.

    ✳ برخی داروها یا تغییرات هورمونی ممکن است علت فشار خون بالا بدون علائم هشدار دهنده شوند.

    ✳ اگر شما مبتلا به فشار خون هستید ، با پزشک خود درباره ی سبک زندگی و درمان های طبیعی و رژیم غذاییتان صحبت کنید.

    نتایج به هیچ وجه تضمینی نیستند و می توانند در افراد مختلف بسیار متفاوت باشند.

    دکتر محمد حسین نجفی دکتر متخصص فشار خون در تهران

    برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

    دریافت ویزیت آنلاین و غیرحضوری

    دکتر محمد حسین نجفی هستم متخصص قلب و عروق ، فلوشیپ آنژیوپلاستی و متخصص فشار خون. در وبسایت ویکی فشار قصد دارم تا شما همراهان عزیز را بیشتر با فشار خون ، فشار خون بارداری ، چربی خون و … آشنا کنم. برخی از دستاورد های من در این سال ها عضویت در انجمن قلب آمریکا ، مدیریت بخش قلب ایفمارک (بخش پزشکی فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران) ، عضویت در انجمن پزشکی هسته ای آمریکا و عضویت در هیئت علمی دانشگاه آزاد علوم پزشکی واحد تهران می باشد. شما همراهان عزیز می توانید از طریق راه های ارتباطی با من در تماس باشید. 

    مقاله قبلی

    علت بالا بودن مینیمم فشار خون چیست؟

    مقاله بعدی

    فشار خون بالا می تواند باعث خون دماغ شدن شود؟


    ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

    سلام از نظر من داروی ضد فشار خون مثل املوپرس شروع بشه به همراه داروهای ضد اسید معده

    سلام فعلا املوپرس پنج میلیگرم برایشان شروع شود

    سلام فعلا لوزارتان را نصف صبح و شب بکنن

    سلام فعلا لوزارتان نصف صبح و نصف شب استفاده کنید

    فشارخون 11 نباید منجر به این علایم شود و احتمال این وجود دارد که علایم شما ناشی از این مساله نباشد. بنابراین توصیه می شود با متخصص چشم خود مشورت کنید زیرا ممکن است این علایم شما مرتبط به این مساله باشد

    داروی اتنولول داروی مناسبی برای این شرایط نیست و بهتر است از داروی لوزارتان اچ هر 12 ساعت استفاده کنید

    بهتر است یک بار نزد متخصص قلب ویزیت شده و اکو و نوارقلب برای بررسی علت این افزایش فشارخون انجام دهید

    سلام

     

    بهتر است از داروی لوزراتان اچ هر 12 ساعت یک بار استفاده کنند

    قرص لوزارتان برای درمان چیست؟

    چگونه دستگاه فشار خون مناسب خود را انتخاب کنیم؟

    علائم فشار بالا چیست؟ [+جزئیات دقیق]

    قرص سینومیکس برای درمان چیست؟

    آخرین مقالات


    قرص لوزارتان برای درمان چیست؟

    چگونه دستگاه فشار خون مناسب خود را انتخاب کنیم؟


    علائم فشار بالا چیست؟ [+جزئیات دقیق]


    درمان کلسترول بالا با چند راهکار ساده!


    عرقیات گیاهی برای کاهش تری گلیسیرید

    متخصص قلب و عروق
    فلوشیپ فوق تخصص آنژیوپلاستی
    عضو انجمن قلب و انجمن پزشکی هسته ای آمریکا
    مدیر گروه قلب آکادمی ملی فوتبال (ایفمارک)

    مطالب مهم


    درمان طبیعی فشارخون بالا

    چگونه دستگاه فشار خون مناسب خود را انتخاب کنیم؟


    درمان فشار خون بالا با بیزوپرولول


    ورم دست و پا در بارداری نشانه چیست؟

    علل بالا رفتن فشار خون چیست
    علل بالا رفتن فشار خون چیست
    0

    دوره مقدماتی php

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *