دستور پخت شامی سیب زمینی

دوره مقدماتی php
دستور پخت شامی سیب زمینی
دستور پخت شامی سیب زمینی

شامی کباب یا کتلت گوشت یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین کباب های ایرانی است و به عنوان یکی از معروف ترین کباب های خانگی محسوب می شود. طریقه آماده سازی و سرخ کردن این کباب خوشمزه شباهت زیادی به کوکو سیب زمینی دارد.

با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر شامی کباب تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری شامی کباب تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی شامی کباب با پارسی دی همراه باشید.

ابتدا سیب زمینی ها را با رنده ریز رنده کنید و در یک کاسه مناسب بریزید. در ادامه پیاز را پوست بگیرید و با رنده ریز رنده کنید ، سپس به کاسه حاوی سیب زمینی اضافه کنید. گوشت چرخ کرده را در مرحله بعد به کاسه اضافه کنید.

مواد را مانند مایه کباب کوبیده کمی مخلوط کنید تا یکدست شوند سپس آرد نخودچی را به همراه مقداری نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و مجددا مواد را به مدت دو دقیقه ورز دهید تا کاملا یکدست و منسجم شوند.دستور پخت شامی سیب زمینی

اضافه کردن تخم مرغ به مایه شامی کباب اجباری نیست ، البته در صورتی که متوجه شدید مایه شامی کباب شما منسجم نیست و چسبندگی ندارد بهتر است یک تخم مرغ به آن اضافه کنید تا در زمان سرخ کردن ، کتلت ها از هم باز نشوند.

دوره مقدماتی php

اگر برای درست کردن شامی کباب عجله ندارید یک نایلون روی درب کاسه بکشید و آنرا به مدت یک تا دو ساعت در یخچال قرار دهید تا به اصلاح عامیانه بیات شود. البته اگر عجله دارید می توانید پس از آماده شدن مایه کتلت آنرا بلافاصله سرخ کنید.

برای سرخ کردن کتلت ها یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد مقداری از مایه کتلت را با دست بردارید و مانند کوکو سیب زمینی شکل دهید سپس با انگشت وسط آن را سوراخ کنید و در تابه بیندازید.

پس از اینکه یک سمت کتلت ها سرخ شد آنها را برگردانید تا سمت دیگرشان نیز سرخ شود. پس از آماده شدن کتلت ها گوجه فرنگی ها را هم از وسط نصف کنید و در روغن سرخ کتید ، سپس غذا را به همراه برنج یا نان سرو کنید.

 کباب شامی یا شامی کباب یکی از غذاهای محلی و سنتی ایرانی است که با استفاده از گوشت گوسفند یا مرغ چرخ کرده و سایر مخلفات تهیه می‌شود. در واقع طرز تهیه کباب شامی بسیار شبیه به طرز تهیه کتلت است و مواد اولیه این دو غذا نیز بسیار شبیه به هم هستند اما تفاوت اصلی در این است که در شامی از لپه یا نخود و آرد نخودچی استفاده می‌شود ولی کتلت با سیب زمینی خام تهیه می‌شود. اما از آن‌جا که در آشپزی دست آشپز تقریبا باز است، شما می‌توانید شامی کباب را با سیب زمینی نیز تهیه کنید و علاوه بر آن از آرد نخودچی نیز بهره ببرید. به این ترتیب یک شامی لطیف‌ و خوش‌خوراک و متفاوت خواهید داشت. 

مواد لازم برای تهیه کباب شامی با سیب زمینی:

 گوشت چرخ شده    250 گرم 
سیب زمینی درشت     5 عدد 
پیاز بزرگ     1 عدد 
تخم مرغ     2 عدد 
 آرد نخودچی    1 ق غذاخوری 
آرد سوخاری     2 ق غذاخوری 
سبزی معطر خشک (مرزه و ترخون)     1 ق غذاخوری 
 نمک، فلفل، زردچوبه، پودر سیر، پودر زنجبیل    به میزان لازم 
گوجه فرنگی    4-5 عدد
سرکه    4 ف غذاخوری
 سیر    2 حبه 
 شکر    1 ق غذاخوری 

طرز تهیه کباب شامی با سیب زمینی:

برای تهیه کباب شامی ابتدا سیب زمینی‌های خام را رنده یا چرخ کنید و آب اضافه آن‌ها را بگیرید.
پیاز را نیز رنده یا چرخ کنید و به همان ترتیب، با دست حسابی آب بگیرید. 
گوشت چرخ‌کرده را داخل یک کاسه بزرگ بریزید و پیاز و سیب زمینی رنده‌شده را به آن اضافه کنید.
تخم مرغ را روی مواد بشکنید و مواد را خوب باهم مخلوط کنید.
آرد گندم و آرد سوخاری و سبزی معطر را اضافه کرده و اول با قاشق و بعد با دست مواد را خوب مخلوط کنید و ورز دهید.
ادویه‌های دل‌خواه را به اندازه دل خواه اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
حالا مایه کباب شامی را مانند کتلت در روغن فراوان سرخ کنید. برای سرخ‌کردن شامی روغن باید به حدی باشد که روی شامی را بگیرد.
حالا سس کباب شامی را آماده کنید. برای این‌ کار ابتدا پیاز باقی مانده را رنده ریز بزنید و با مقداری روغن تفت دهید.
به پیاز در حال تفت، زردچوبه اضافه کنید.
گوجه‌فرنگی‌ها را پوست بگیرید و با دو حبه سیر و مقداری فلفل داخل مخلوط‌کن ریخته و پوره کنید.
پوره گوجه فرنگی و سیر را به پیاز در حال تفت اضافه کنید. 
حالا سرکه و شکر را به مواد اضافه کنید و صبر کنید تا به جوش بیاید و به روغن بیفتد. 
وقتی سس به غلظت رسید، دو راه دارید؛ یکی این‌که کباب شامی‌ها را داخل سس گوجه‌فرنگی و سیر قرار دهید تا کمی داخل سس بجوشند و طعم بگیرند و دوم این‌که کباب‌ها و سس را داخل ظروف مجزا سرو کنید. این به سلیقه شما بستگی دارد. 
چند نکته درباره تهیه شامی کباب با لپه:دستور پخت شامی سیب زمینی

برای اینکه شامی پوک تر شود، مقدار لپه را بیشتر از گوشت در نظر میگیریم در این صورت احتیاجی به بکینگ پودر نیست.
در تهیه شامی با لپه، باید مقدار لپه به مقدار گوشت غالب باشد در غیر اینصورت شامی مزه گوشت کوبیده (آبگوشت) می‌گیرد و خیلی پوک نمی‌شود.
به جای لپه می‌توان از نخود خیس‌خورده هم استفاده کرد. مثلا به جای یک دوم پیمانه لپه از یک دوم پیمانه نخود خیس‌خورده استفاده کنید.
بهتر است گوشت مصرفی برای تهیه کباب شامی، گوشت گوسفندی کم چرب باشد زیرا گوشت گوساله باعث خشک‌شدن شامی می‌شود.
برای تهیه شامی می‌توان گوشت مرغ را جایگزین گوشت قرمز کرد در این صورت حتما باید ۲ قاشق آب مرغ و کره اضافه کرد تا شامی خشک نشود.


گردآوری: مجله اینترنتی ستاره

کلیه حقوق برای «اتاق خبر 24» محفوظ بوده و نقل مطالب تنها با ذکر منبع مجاز است.

ایرانی, ساندویچ, کتلت | 2015-03-25 | By nooshejaan

One comment

مواد مورد نیاز جهت کتلت گوشت با سیب زمینی پخته
گوشت چرخ کرده … 500 گرم
سیب زمینی … 500 گرم
تخم مرغ … 3 عدد
پیاز … 100 گرم
سیر … 3 حبه
زرد چوبه و نمک و فلفل و روغن به میزان لازم
طرز تهیه کتلت با سیب‌زمینی پخته را می‌توانید از ویدئوی زیر مشاهده فرمایید. نوش جان!

خلاصه روش تهیه:
سیب زمینی ها را بعد از شستن با پوست بپزید. بعد از پختن پوست آنها را بگیرید و له کنید.
پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید. سیر را رنده خیلی ریز کنید.
سپس گوشت چرخ کرده و سیب زمینی و پیاز رنده شده و سیر رنده شده و زرد چوبه و نمک و فلفل و تخم مرغ ها را با هم مخلوط کنید و ورز دهید تا مواد کاملا با هم مخلوط شوند. اگر مواد کتلت شل بود به آن 1 قاشق غذاخوری آرد سوخاری یا آرد اضافه کنید و ورز دهید. بعد ماده آماده شده را 15 تا 30 دقیقه در یخچال بگذارید تا خنک شود.
برای سرخ کردن کتلت می توانید از قالب کیک یزدی یا مافین استفاده کنید که خیلی بهتر است چون روغن کمتری مصرف می شود. به این صورت که قالب ها را چرب کنید بعد به اندازه یک نارنگی کوچک بر دارید و بعد از صاف کردن درون قالب بگذارید و روی آن را 1 قاشق چای‌خوری روغن بریزید و داخل فر با درجه 175 سانتیگراد یا 325 فارنهایت قرار دهید تا یک طرف آن طلایی شود، سپس برگردانید تا طرف دیگر آن طلایی شود.
برای سرخ کردن در ماهی تابه روغن را بگذارید تا داغ شود، حرارت را ملایم کنید، از ماده کتلت به اندازه یک نارنگی کوچک بردارید و در پودر نان سوخاری بغلتانید و در روغن بباندازید. بعد از اینکه یک طرف کتلت طلایی شد طرف دیگر را سرخ کنید.دستور پخت شامی سیب زمینی

mahsamahsa853@gmail.com
mahsa123

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه

نام

ایمیل

وبسایت

مرا از دیدگاه‌های پس از این با رایانامه آگاه کن.

مرا از نوشته‌های تازه با رایانامه آگاه کن.

مالکیت حقوق معنی تمامی مطالب، تصاویر و ویدئوهای منتشر شده در اینجا متعلق به سایت «نوش جان» می‌باشد. کپی و یا بازنشر هرگونه محتوا بدون اجازه‌ی کتبی از سایت نوش جان پیگرد قانونی خواهد داشت.

Food Blog Theme from NimbusPowered by WordPress

Загрузка…

Загрузка…

Загрузка…

Обработка…

Загрузка…

دستور پخت شامی سیب زمینی

Обработка…

Загрузка…

Загрузка…

Обработка…

Загрузка…

Загрузка…

لطفا جهت مشاهده لیست و میزان مواد مورد نیاز به سایت «نوش جان» مراجعه فرمایید:http://nooshejaan.com/2015/07/kotlet-…

Загрузка…

Загрузка…

Загрузка…

Загрузка…

Загрузка…

Обработка…

Загрузка плейлистов…

دستور پخت شامی سیب زمینی
دستور پخت شامی سیب زمینی
9

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *