![دوره مقدماتی php](https://help.molisy.ir/wp-content/uploads/2023/05/1.jpg)
![تفاوت خردل وحشی و کلزا
تفاوت خردل وحشی و کلزا](https://dl.molisy.ir/wp-content/uploads/20201029/Brassica_napus-min.jpg)
به منظور بررسي واكنش گياه كلزا به تراكم هاي مختلف خردل وحشي و كنترل زراعي اين علف هرز در شرايط آب و هوايي اهواز، آزمايش به صورت كرت هاي يك بار خرد شده در قالب طرح بلوك هاي كامل تصادفي با سه تكرار در مزرعه پژوهشي دانشگاه كشاورزي و منابع طبيعي رامين در سال زراعي 86-1385 اجرا شد. در اين آزمايش تراكم خردل حشي در پنج سطح (صفر،35,21,14,7 بوته در مترمربع) در كرت هاي اصلي و تراكم بوته كلزا در سه سطح(60 80 و 100 بوته در مترمربع) در كرت هاي فرعي مورد بررسي قرار گرفتند. نتايج اين آزمايش نشان داد كه اثر متقابل تراكم هاي خردل و كلزا بر صفات عملكرد دانه، عملكرد بيولوژيك، شاخص برداشت، تعداد خورجين در شاخه فرعي و تعداد دانه در خورجين تاثير معني داري داشت. در صورتيكه صفات تعداد خورجين در شاخه اصلي، قطر تاج پوشش و ارتفاع اولين شاخه فرعي فقط تحت تاثير تراكم هاي مختلف خردل وحشي قرار گرفتند و صفات وزن هزار دانه، ارتفاع بوته و تعداد شاخه فرعي تحت تاثير هيچ يك از عوامل قرار نگرفتند. علاوه بر اين حداكثر كاهش عملكرد برابر 91 درصد بود كه در تراكم 35 بوته خردل در تراكم 80 بوته كلزا مشاهده شد. بطور كلي نتايج نشان داد كه در بين تراكم هاي مختلف كلزا (به جز تراكم هاي كشت خالص) در هر كدام از سطوح خردل وحشي، تفاوت معني داري از نظر عملكرد دانه وجود نداشت. لذا به نظر مي رسد كه در صورت تداخل خردل وحشي در مزرعه، به منظور كاهش مصرف بذر مي توان تراكم كمتر كلزا (60 بوته در مترمربع) را توصيه نمود.
نشانی: تهران، بزرگراه اشرفی اصفهانی، نرسیده به پل بزرگراه شهید همت، خیابان شهید قموشی، خیابان بهار، نبش کوچه چهارم، پلاک 1
کدپستی: 1461965381
تفاوت خردل وحشی و کلزا
تلفن و دورنگار: 4 الی 44265001
کارگاه های آموزشی
اخبار
JCR
خبرگزاری سیناپرس
پیوندهای مرتبط
به منظور بررسی واکنش گیاه کلزا به تراکم های مختلف خردل وحشی و کنترل زراعی این علف هرز در شرایط آب وهوایی اهواز، آزمایشی به صورت کرت های یک بار خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه پژوهشی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین در سال زراعی 86-1385 اجرا شد. در این آزمایش تراکم خردل وحشی در پنج سطح (صفر، 7، 14، 21 و 35 بوته در مترمربع) در کرت های اصلی و تراکم بوته کلزا در سه سطح (60، 80 و 100 بوته در مترمربع) در کرت های فرعی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج این آزمایش نشان داد که اثر متقابل تراکم های خردل و کلزا بر صفات عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک، شاخص برداشت، تعداد خورجین در شاخه فرعی و تعداد دانه در خورجین تاثیر معنی داری داشت. در صورتیکه صفات تعداد خورجین در شاخه اصلی، قطر تاج پوشش و ارتفاع اولین شاخه فرعی فقط تحت تاثیر تراکم های مختلف خردل وحشی قرار گرفتند و صفات وزن هزاردانه، ارتفاع بوته و تعداد شاخه فرعی تحت تاثیر هیچ یک از عوامل قرار نگرفتند. علاوه براین حداکثر کاهش عملکرد برابر 91 درصد بود که در تراکم 35 بوته خردل در تراکم 80 بوته کلزا مشاهده شد. بطورکلی نتایج نشان داد که دربین تراکم های مختلف کلزا (به جز تراکم های کشت خالص) در هر کدام از سطوح خردل وحشی، تفاوت معنی داری از نظر عملکرد دانه وجود نداشت. لذا به نظر می رسد که درصورت تداخل خردل وحشی درمزرعه،به منظور کاهش مصرف بذر می توان تراکم کمتر کلزا (60 بوته در مترمربع) را توصیه نمود.
%PDF-1.4
%
81 0 obj>
endobj
xref
81 75
0000000016 00000 n
0000002614 00000 n
0000001796 00000 n
0000002694 00000 n
0000002881 00000 n
0000003230 00000 n
0000003457 00000 n
0000003533 00000 n
0000003788 00000 n
0000004025 00000 n
0000004579 00000 n
0000004810 00000 n
0000005467 00000 n
0000005731 00000 n
0000005976 00000 n
0000006218 00000 n
0000006681 00000 n
0000006726 00000 n
0000006761 00000 n
0000007187 00000 n
0000007323 00000 n
0000007556 00000 n
0000008151 00000 n
0000008286 00000 n
0000008490 00000 n
0000008858 00000 n
0000009013 00000 n
0000009142 00000 n
0000009369 00000 n
0000010056 00000 n
0000010291 00000 n
0000010421 00000 n
0000010555 00000 n
0000010796 00000 n
0000012736 00000 n
0000014147 00000 n
0000015401 00000 n
0000016579 00000 n
0000016866 00000 n
0000016998 00000 n
0000018331 00000 n
0000020033 00000 n
0000021366 00000 n
0000022710 00000 n
0000025149 00000 n
0000025332 00000 n
0000025577 00000 n
0000038897 00000 n
0000041473 00000 n
0000044143 00000 n
0000044685 00000 n
0000044922 00000 n
0000054898 00000 n
0000061091 00000 n
0000064436 00000 n
0000064678 00000 n
0000065347 00000 n
0000065578 00000 n
0000081336 00000 n
0000081727 00000 n
0000126917 00000 n
0000129677 00000 n
0000130524 00000 n
0000138483 00000 n
0000138719 00000 n
0000139189 00000 n
0000139692 00000 n
0000141505 00000 n
0000141742 00000 n
0000142005 00000 n
0000142233 00000 n
0000145624 00000 n
0000145851 00000 n
0000146107 00000 n
0000146474 00000 n
trailer
]>>
startxref
0
%%EOF
83 0 obj>stream
xb“`f“a`g` Ā
نوع مقاله: مقاله پژوهشی
چکیده
عنوان مقاله [English]
To evaluate the effect interference of mustard on yield and yield components of canola, and observation competition difference of mustard in pot and field condition, experiments were conducted in 2006 and 2007 in the greenhouse and farm of College of Agriculture, Ramin Agricultural and Natural Resources University of Khouzestan, respectively. Pot experiment the factorial set of treatments was arranged within a completely randomized, and field experiment a split-plot design was arranged in a randomized complete block design with three replications. Treatments were various mustard densities in five levels (0, 1, 2, 3 and 5 plants pot equal with 0, 7, 14, 21 and 35 plants m-2 in field) and canola densities in three levels (10, 13 and 16 plants pot equal with 60, 80 and 100 plants m-2 in field). Result in pot condition indicated that increase in mustard density was caused to decrease all traits seed yield, pod number per plant, seed number per pod, and 1000-seed weight. While in field condition, except seed number per pod, and 1000-seed weight was significant on other traits, but increase density of canola at both conditions was caused to increase only seed yield. Interaction between different densities of mustard and canola in pot condition on seed number per pod, and in field condition seed yield and seed number per pod had significantly. In addition, curve of yield loss showed that the effect of interference different densities of mustard on seed yield of canola was differed in greenhouse and field condition. The seed yield most loss of canola was got in greenhouse from densities 10, 13 and 16 plants per pot and in field from densities 80, 60 and 100 plants m-2, respectively. This order was representative of difference competition in pot and field conditions.
. (1391). بررسی اثر رقابت خردل وحشی (L. Sinapis arvensis) بر عملکرد و اجزای عملکرد کلزا (Brassica napus L.) در شرایط گلدانی و مزرعهای. مجله تولید گیاهان زراعی, 3(2), 33-48.
تفاوت خردل وحشی و کلزا
. “بررسی اثر رقابت خردل وحشی (L. Sinapis arvensis) بر عملکرد و اجزای عملکرد کلزا (Brassica napus L.) در شرایط گلدانی و مزرعهای”. مجله تولید گیاهان زراعی, 3, 2, 1391, 33-48.
. (1391). ‘بررسی اثر رقابت خردل وحشی (L. Sinapis arvensis) بر عملکرد و اجزای عملکرد کلزا (Brassica napus L.) در شرایط گلدانی و مزرعهای’, مجله تولید گیاهان زراعی, 3(2), pp. 33-48.
. بررسی اثر رقابت خردل وحشی (L. Sinapis arvensis) بر عملکرد و اجزای عملکرد کلزا (Brassica napus L.) در شرایط گلدانی و مزرعهای. مجله تولید گیاهان زراعی, 1391; 3(2): 33-48.
برای دریافت اخبار و اطلاعیه های مهم نشریه در خبرنامه نشریه مشترک شوید.
%PDF-1.5
%
6 0 obj
>
stream
x^]C
_[u$*W(RJ”WE/!”#y%=TDy~gf=3)}os:CY3g3{^kF(
اگر در مجموعه سیویلیکا عضو نیستید، به راحتی می توانید از طریق فرم روبرو اصل این مقاله را خریداری نمایید.
با عضویت در سیویلیکا می توانید اصل مقالات را با حداقل ۳۳ درصد تخفیف (دو سوم قیمت خرید تک مقاله) دریافت نمایید. برای عضویت در سیویلیکا به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید.در صورتی که دارای نام کاربری در مجموعه سیویلیکا هستید، ابتدا از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد شده و سپس به این صفحه مراجعه نمایید.
لطفا قبل از اقدام به خرید اینترنتی این مقاله، ابتدا تعداد صفحات مقاله را در بالای این صفحه کنترل نمایید.
برای راهنمایی کاملتر راهنمای سایت را مطالعه کنید.
قیمت این مقاله : 3,000 تومان
تفاوت خردل وحشی و کلزا
https://civilica.com/doc/131305/
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.
دفتر مرکزی انتشارات بوم سازه (سیویلیکا): تهران، بزرگراه جلال آل احمد، بین خیابان کارگر و بزرگراه چمران، کوچه پروانه، پلاک ۴، ساختمان چمران، طبقه ۴، واحد ۳۱
تلفن: ۸۸۰۰۸۰۴۴ ، ۸۸۳۳۵۴۵۰ ، ۸۸۳۳۵۴۵۱ ، ۸۸۳۳۵۴۵۲ – کد پستی: ۱۴۳۹۹۱۴۱۵۳
تمامی خدمات پایگاه سیویلیکا ، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می باشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است
دانههای روغنی، به منظور استخراج روغن از دانه آنها پرورش مییابند؛ ولی بهعنوان منبع باارزش پروتئین نیز مطرح هستند و بقایای محصول بعد از روغنکشی بدین منظور بکار میرود. هم روغن و هم کنجاله بههمان اندازه اهمیت داشته و احتیاج بهتجزیههای ویژه دارند که دقت در خلوص دانه رقم (کولتیوار) اهمیت دارد. ناخالصی بسیار کمی با سایر مواد ژنتیکی ممکن است کیفیت روغن بهدست آمده را بشدت پایین آورده یا کنجاله تولیدی از آنها حاوی مواد سمی باشد؛ بنابراین پرورشدهندگان بذر میبایست دقت ویژهای برای جلوگیری از آمیزش یا آلودگی منابع نامناسب گرده داشتهباشند.
کلمیها[۱] دارای پراکندگی گستردهتری میباشند. این جنس دانههای روغنی اصلی را در اقلیمهای معتدل اروپا و آمریکای شمالی تشکیل داده و همچنین در آسیا و آفریقا نیز کشت و کار میشوند؛ ولی در سرزمینهای مرطوب گرمسیری رشد مناسبی ندارند. دو نوع دانه روغنی کُلزا وجود دارد: یکی کلزای سوئدی و کلزای معمولی است. در هر دو گونه رقمهای پاییزه و بهاره وجود دارد، ولی بهطور کلی کلزای سوئدی اکثراً در پاییز کشت و کار میشود و کلزای معمولی در بهار کشت میشود. هر دو گونه نیز رقمهای علوفهای دارند که اساساً پرورش بذر آنها مشابه رقمهای دانه روغنی میباشد. البته نیاز به خلوص رقم در علوفهها از اهمیت کمتری برخوردار است. هر دو قسم کلزا در نیازهای پرورش بذرشان مشابه هستند. به جز اینکه مقدار دگر گنشی در کلزای معمولی بیشتر از کلزای سوئدی است.
در شبه قاره هند مناطق مخصوصی وجود دارد که خردل قهوهای به منظور روغنکشی کشت میشود. در بیشتر مناطق معتدل این گیاه به عنوان خردل کشت شده و همراه با خردل سفید برای پرورش دانه همانند بذر کلزا کشت میشود. خردل سفید به مقدار زیادی دِگَرگُشَن است.
کوبیدن محصول ردیف شده هنگامی آغاز میشود که درصد رطوبت بذر به کمتر از ۱۴ درصد رسیده باشد. خشک کردن (معمولاً با دیکوات) در مرحله دیرتر از مرحله درو کردن و ردیف کردن انجام میگیرد. البته احتمال جوانه زدن بذرهای برداشت شده وجود دارد و این روش بهطور کلی برای محصولات بذری توصیه نمیشود. با وجود این گاهی در مزرعه با علف هرز زیاد، به کار میرود. برداشت مستقیم با کمباین وقتی انجام میشود که رنگ گیاه عوض شده و رنگ بذر تیره باشد، محتوی رطوبت بذر باید ۱۴ درصد یا کمتر باشد و بذرها در این رطوبت سخت شدهاند. کمباین باید کاملاً درزگیری شود تا از پرش بذر از طریق درز و شکافهایی که برای بذرهای بزرگتر مهم نیستند جلوگیری شود.
خلوص رقمها خصوصاً در خردلها و مندابها از اهمیت ویژهای برخوردار است. روغن کلزا معمولاً حاوی اسید اروسیک است که در رقمهای جدید تا حد قابل توجهی مقدار آن کاسته شده و به حدی رسیده که زیانآور نمیباشد. کنجاله نیز پس از روغنکشی حاوی گلوکوزینولات است که برای دامها خطرناک میباشد و بعضی از رقمها حاوی مقدار کمتری از این ماده میباشند. رقمهای خردل، تندی ویژهای به ادویه میدهند
تفاوت خردل وحشی و کلزا
توضیحات فقط در مورد کلزای سوئدی میباشد:
کلزای سوئدی معمولاً خود گشن است، ولی افزایش کندوی زنبور عسل در داخل مزرعه بذری در آزمایشهایی باعث افزایش عملکرد شدهاست. خردل قهوهای نیز مقدار زیادی خود گشن است. از طرف دیگر کلزا و خردل سفید مقدار زیادی دگر گشن است. به علت نیاز به حفظ خلوص کولتیوار و پرهیز از ناخالصی بین کولتیوارهای مختلف روغن، معمولاً فاصله قرنطینه مناسب توصیه میشود. قرار دادن کندوهای زنبور عسل در زمان گلدهی سودمند بوده و در هر هکتار ۷ تا ۱۰ کندو توصیه میشود.
بذرهای کلمیها در خاک دارای عمر طولانی بوده و مراقبت زیادی جهت جلوگیری از رشد گیاهان خودرو در مزرعه بذری لازم است. چنین گیاهانی به عنوان یک منبع اختلاط در بذر برداشت شده محسوب میشوند و ممکن است باعث دگر گردهافشانی و ایجاد خسارتهای بعدی شوند. برای نسلهای اولیه تکثیر، فاصله ۵ سال بین کشت کلمیها توصیه میشود و برای نسلهای بعدی حداقل سه سال فاصله لازم است. از آنجا که دانههای روغنی منداب و خردل برای روغن کشی پرورش مییابند برای جلوگیری از ریزش بذر باید سریعاً از کشتزار خارج شوند. در واقع توصیه میشود که کلیه کلمیها و گونههای نزدیک به آن حتی اگر برای تولید علوفه و سبزیجات پرورش مییابند از مزرعه خارج شوند؛ زیرا علاوه بر مشکل ریزش بذر احتمال طغیان بیماریها در خاک وجود دارد.
خردل وحشی و ترب وحشی دو علف هرزی هستند که بذرشان شبیه به بذرهای منداب و خردل میباشند. خردل سیاه نیز گاهی به عنوان گیاه زراعی کشت میشود، ولی در بعضی مناطق به عنوان علف هرز مطرح است. هر سه علف هرز یاد شده به راحتی ریزش بذر دارند و جدا نمودن آنها از داخل محصول بذری بسیار مشکل
میباشد. تعدادی از علف کشها وجود دارند که میتوانند قبل و بعد از سبز شدن مورد استفاده قرار گیرند، ولی کاربرد آنها باید با دقت فراوان باشد و باید در نواحی رشد محصول با توصیه متخصصین مصرف شوند. بهتر است که زمین پاکیزه برای محصول بذری انتخاب شود. علف هرز دیگری که جدا کردن بذرش از داخل براسیکاها مشکل است شیر پنیر (Galium aparine)میباشد که در منداب سوئدی بعد از سبز شدن، با مصرف کاربتامید قابل کنترل است.
نیازهای محصول بذری مشابه محصول پرورش یافته برای دانه روغنی است. پرورش بذر منداب علوفه ای نیز مشابه منداب روغنی میباشد.
برای کنترل قرنطینه باید قبل از گلدهی بازدید انجام شود، ولی برای تأیید رقمها و خلوص آن ممکن است بازرسی در زمان قابل رویت بودن رنگ گلها بهتر باشد.
دانههای کلزا به راحتی ریزش میکنند، لذا برداشت دانه باید در زمان مناسب انجام گیرد. دوره زمانی مناسب برای برداشت کاملاً کوتاه و بیشتر از یک هفته نیست.
سه روش برداشت ممکن میباشد:
در روش اول محصول با دست میتواند. محصول بریده شده جهت خشک کردن به صورت دستهای روی زمین رها میشود. محصول وقتی برای درو کردن و ردیف کردن آمادهاست که گیاهان شروع به زرد شدن نموده و بذرها به رنگ تیره درآمده باشند. در این مرحله بذر سفت شده، ولی هنوز خت نشده و با فشار ناخن علامتی روی آن باقی میماند. رطوبت بذر در این روش نباید از ۳۵ درصد بالاتر و از ۲۰ درصد پایینتر باشد.
کوبیدن محصول ردیف شده هنگامی آغاز میشود که درصد رطوبت بذر به کمتر از ۱۴ درصد رسیده باشد. خشک کردن (معمولاً با دیکوات) در مرحله دیرتر از مرحله درو کردن و ردیف کردن انجام میگیرد. البته احتمال جوانه زدن بذرهای برداشت شده وجود دارد و این روش بهطور کلی برای محصولات بذری توصیه نمیشود. با وجود این گاهی در کشتزار با علف هرز زیاد، به کار میرود. برداشت مستقیم با کمباین وقتی انجام میشود که رنگ گیاه عوض شده و رنگ بذر تیره باشد، محتوی رطوبت بذر باید ۱۴ درصد یا کمتر باشد و بذرها در این رطوبت سخت شدهاند. کمباین باید کاملاً درزگیری شود تا از پرش بذر از طریق درز و شکافهایی که برای بذور بزرگتر مهم نیستند جلوگیری شود.
معمولاً بذر کلزا پس از برداشت دارای رطوبت خیلی بالایی است و برای انبار کردن خیلی سریع فاسد خواهد شد. درصد رطوبت بذر دانههای روغنی برای انبار نمودن باید کمتر از غلات باشد. در انبار نمودن برای مدت بیش از ۶ ماه، رطوبت بذر باید ۹ درصد یا کمتر باشد. برای انبار کردن بیش از ۶ ماه، رطوبت بذر به کمتر از ۷ درصد رسانده شود.
دستگاه بوجاری هوایی – غربالی معمولاً بوجاری بذر را بهطور رضایت بخشی انجام میدهد.
رقمهای هیبرید تاکنون وجود نداشته و موفقیتی نیز در این زمینه به وجود نیامدهاست، ملی رقمهای مصنوعی نتایج رضایت بخشی عاید نمودهاست. مفهوم کلی بدین صورت است که تعدادی از لاینهای انتخاب شده با یک نسبت مساوی مخلوط شده و این مخلوط برای تعدا محدودی نسل تکثیر میشوند.
به جز محدودیت در تعداد نسلها، پرورش بذر مشابه موارد ذکر شده برای اکثر رقمهای معمولی میباشد.
![دوره مقدماتی php](https://help.molisy.ir/wp-content/uploads/2023/05/1.jpg)