
خواص دارویی و گیاهی
اگر میخواهید بچهها تغذیه سالمی داشته باشند، انواع مغزها، میوه و سبزیها را در برنامه غذاییشان بگنجانید.
این روزها کودکان در محیط بسیار آلوده ای زندگی میکنند و در معرض تماس با فلزات سنگینی چون سرب، جیوه و کادیوم هستند که به مرور زمان در بدن آنها جمع میشود. این تجمع میتواند باعث بروز مشکلاتی مانند ناتوانی در یادگیری، بیش فعالی و افسردگی در آنها شود، بنابراین در برهه ای از زمان که رشد کودک سریعتر میشود، باید به مساله تنوع و تعادل در برنامه غذایی آنها توجه بیشتری داشت و مراقب بود خوراکیهای کمارزش نخورند.
ژله یکی از همین خوراکیهای کمارزش است ولی بیشتر والدین با این تصور اشتباه که در استحکام استخوانها تاثیر دارد، آن را به عنوان دسر در برنامه غذایی فرزندان خود می گنجانند درحالی که میتوان به جای آن منابع غذایی بسیار غنی از کلسیم مانند شیر، ماست، کنجد، بادام و انواع کلم ها را كه تامین کننده کلسیم مورد نیاز بدن هستند، در برنامه غذایی آنها قرار داد.
در حال حاضر، ژله های آماده موجود در بازار که با رنگها و طعم های مختلف عرضه می شوند، از نظر تغذیه ای مناسب کودکان نیستند زیرا در بروز حساسیت در آنها نقش دارند و ممکن است در برخی از بچهها که زمینه آلرژی دارند، باعث بروز حساسیت به صورت خسخس سینه یا کهیر شوند.
اگر میخواهید بچهها تغذیه سالمی داشته باشند، انواع مغزها، میوه و سبزیها را در برنامه غذاییشان بگنجانید و با استفاده از مخلوط آبمیوه های طبیعی با ژلاتین های استاندارد، ژله خانگی تهیه کنید. می توانید علاوه بر آبمیوه های طبیعی، انواع میوه ها یا بستنی را نیز به ژله اضافه کنید.
هرچند بهتر است به جای اینکه ذائقه کودک را به چنین خوراکیهایی عادت دهید، ترکیبی از انواع مغزها یا مخلوطی از سالاد میوه (ترکیب میوه ها همراه با کنجد، بادام یا گردو) را در برنامه غذایی او بگنجانید و به عنوان میان وعده ای سالم در اختیارش قرار دهید تا قسمتی از نیازهایش به انواع ریزمغذی ها تامین شود زیرا توان مقاومتی کودکان امروزی در مقابل عوامل بیماریزا و آلودگیهای احتمالی به دلیل بدغذایی، کم خوابی و رعایت نكردن تناسب در مصرف موادغذایی، بسیار ضعیف است و معمولا بعد از سن 3 سالگی، مصرف تنقلات و کم تحرکی در کودکان باعث چاق تر شدن آنها میشود بنابراین زمانی که می توان کودک را به خوردن انواع مغزها تشویق کرد، لزومی ندارد خوراکیهایی مانند ژله را در برنامه غذایی آنها گنجاند.
به گزارش خبرگزاری کودک پرس : متخصص تغذیه با بیان اینکه ژله خاصیت پروتینی دارد و افراد در حال رشد میتوانند آن را به صورت دسر یا میان وعده استفاده کنند، تصریح کرد: ژله برای افرادی که رژیم غذایی دارند مضر نیست.
ژله خاصیت پروتینی دارد و افراد در حال رشد میتوانند آن را به صورت دسر یا میان وعده مصرف کنند.
سید مرتضی صفوی، با اشاره به اینکه پروتیین ژله برای کودکان و نوجوانانی که در دوران رشد هستند، مفید است، اظهار کرد: مصرف ژله برای مادران باردار و شیرده مفید و بلامانع است و تنها افراد مبتلا به دیابت باید در مصرف ژله احتیاط کنند.
وی ادامه داد: ژله تاثیری بر افزایش وزن ندارد، اما حاوی قند است بنابراین توصیه میشود کمتر مصرف شود و تنها ضرر آن برای کودکان کاهش اشتهای آنها است.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه ژله خاصیت پروتینی دارد و افراد در حال رشد میتوانند آن را به صورت دسر یا میان وعده استفاده کنند، تصریح کرد: ژله برای افرادی که رژیم غذایی دارند مضر نیست.
مصرف آن همچنین برای افراد مسن نیز ضرر ندارد، اما بهتر است این قشر برای کنترل پوکی استخوان از لبنیات استفاده کنند.
منبع: نینی بان
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
خانه
موبایل
بستني با انواع شکلها و مزههاي مختلف مورد علاقه بزرگسالان و کودکان بوده و هست. مادران نيز بستني را جزو برنامه غذايي کودکان در نظر ميگيرند و اغلب اين سئوال برايشان پيش ميآيد كه بستني برايشان مفيد است يا نه؟ از چه سني ميتوان به آنها بستني داد؟
پزشکان توصيه ميکنند از دادن بستني بهصورت روزانه تا قبل از سن سه سالگي خودداري کنيد؛ زيرا تا اين سن دادن غذاهاي چرب و قندي احتمال چاقي و اضافه وزن را در کودکان افزايش ميدهد. همچنين دادن بستني قبل از سه سالگي، ميتواند آسيبهاي جبرانناپذيري به دندانها زده و موجب نرم شدن ميناي دندانهاي شيري يا دايمي شود و دندانها را در معرض فرسايش تدريجي و پوسيدگي قرار دهد.
پس از آنجا که کودکان علاقه بسياري به بستني دارند، والدين بايد بر حسب سن و وضعيت جسمي و سلامت براي آنها بستني مناسب را انتخاب کنند. بعضي از کودکان به انواع مغزها مثل پسته، بادام و گردو عدم تحمل نشان ميدهند و برخي نيز نسبت به کاکائو و رنگهاي شيميايي حساسيت دارند که در اين صورت والدين بايد مصرف بستني حاوي اين مواد را قطع کنند.
در ضمن، بعد از سه سالگي بستني نه به عنوان وعدههاي غذايي بلکه جزيي از غذاهاي تکميلي و به عنوان دسر بايد در نظر گرفته شود. دو تا سه قاشق مرباخوري بستني ساده که خيلي سرد نباشد کافي است، اما حتي اين مقدار هم براي کودکاني که استعداد چاقي دارند، توصيه نميشود.
جالب است بدانيد ميزان کالري انواع بستنيها متفاوت است. بنابراين بر حسب وزن کودک بايد نوع مناسب بستني را انتخاب کرد. زيرا بستنيهاي معمولي چون از شير، شکر، تخممرغ و مقداري خامه درست شدهاند، در هر 100 ميليليترشان، 100 کيلوکالري دارند. اما بستنيهاي ميوهاي و يخي به علت داشتن ميوه، آب و شکر کالري کمتري دارند. نکته مهمي که بايد در اينجا به آن اشاره کرد، اين است که بايد از مصرف بستنيهاي فلهاي و حاوي مواد رنگي و شيميايي يا ميوههاي نامطمئن به خصوص در اين سنين خودداري شود.
منبع:مجله مادران
برای داشتن بچه های سالم تر بخوانید
جلوگیری از ریزش مو
منبع = هلپ کده9
