
خواص دارویی و گیاهی :
لیموشیرین حاوی مواد مغذی مفیدی همچون ویتامین B و Cو ریز مغذیها، آنتیاکسیدانها و فلاوونویید است که کاربردهای متفاوتی در حفظ سلامت بدن دارند. ویتامین Bو انواع ریزمغذیهای مفید مانند عنصرسلنیوم در لیموشیرین موجب به حداقل رسیدن جمعیت رادیکالهای آزاد موجود در ناحیه آسیب دیده معده میشود.
خوردن لیموشیرین در دوران بارداری کاملاً بی خطر و مفید است.
لیموشیرین حاوی مقدار قابل توجهی کلسیم و کربوهیدرات است که می تواند هم برای زنان باردار و هم برای جنین بسیار سودمند باشد.
همچنین لیموشیرین با تامین آب بدن، می تواند جایگزین مناسبی برای چای و قهوه در بارداری باشد.
این میوه در درمان سرماخوردگی و تب ناشی از بیماری توصیه شده است و خاصیت سم زدایی ازبدن را دارد.
در طب سنتی از لیمو شیرین به عنوان میوهای خنک و مفید در رفع التهاب و تشنگی یاد میشود.
ارزش غذایی ۱۰۰گرم لیموشیرین که معادل یک عدد لیمو شیرین بزرگ است حاوی ۲۹/۸کالری، ۰/۷۴گرم پروتئین ۱۰/۵گرم قند ۰/۱۴گرم چربی ۲/۸گرم فیبر ۱۰میکروگرم اسید فولیک ۱۵۰میلیگرم پتاسیم و ۵۳میلیگرم ویتامین Cاست.
اسید سیتریک و ویتامین Cمهمترین ترکیبات قابل توجه لیموشیرین ، اسید سیتریک و ویتامین سی است. چنانچه فردی دو عدد لیموشیرین متوسط در طول روز بخورد عملا ویتامین سی مورد نیاز روزانه بدنش تامین شدهاست.
مزیت لیموشیرین در مقایسه با پرتقال این است که با کالری کمتری نسبت به پرتقال، همان مقدار ویتامین سی را به بدن میرساند.
نقش پیشگیریکننده ویتامین سی موجود در این میوه از بروز سرماخوردگی و سرطانها به اثبات رسیده است.
درصورت مصرف میوه لیموشیرین با پوست داخلی مقدار ۷۷میلی گرم ویتامین Cبه بدن میرسد. در حالی که مصرف آن بدون پوست داخلی، فقط دارای ۵۳میلی گرم ویتامینCاست. بنابراین توصیه شده است که لیمو شیرین را با پوست داخلی مصرف کنند.
پتاسیم به مقدار قال توجهی در لیموشیرین یافت میشود، این عنصر از جمله ترکیباتی است که میتواند از بروز بیماری قلبی – عروقی پیشگیری کند و همچنین بین آب و الکترولیتهای بدن تعادل برقرار نماید.
اسید فولیک موجود در لیموشیرین نسبت به میوههای دیگر بیشتر است و نقش موثری در پیشگیری از کم خونی ایفا میکند. افرادی که مبتلا به کم خونی به خصوص کم خونی از نوع اسید فولیک هستند باید این میوه را مصرف کنند.
این میوه از میوههای پرکلسیم محسوب میشود و در جلوگیری از پوکی استخوان به خصوص در زنان نقش موثری را ایفا میکند. همچنین لیموشیرین حاوی مقادیر زیادی فسفر، منیزیم و سدیم است.
پزشکان مصرف روزانه یک لیمو شیرین را به کلیه مبتلایان به ناراحتی معده توصیه میکنند و خوردن آن را بلافاصله پس از غذا منع کرده اند.
علت تلخی لیموشیرین، وجود موادی به نام نارنجین و لیمونین است. هنگامی که لیموشیرین را برش میزنیم، لیمونین و نارنجین موجود در آن با اکسیژن هوا ترکیب شده و تلخ میشود.
لیموشیرین مطلوب و خوب، پوست نرم دارد و هر چه سنگینتر باشد، پرآب تر است.
معمولا توصیه پزشکان به افراد مبتلا به زخم و ورم معده یا سایر بیماریهای گوارشی، مصرف نکردن هر نوع میوه و سبزیخام است، زیرا به علت افت کارایی معده، این افراد توانایی هضم فیبرموجود در این مواد را ندارند و متعاقب مصرف میوه و سبزی خام، دچار درد معده شدید میشوند.
بررسیهای مکرر نشان میدهد مصرف لیمو شیرین نه تنها برای افراد مبتلا به معده درد مضر نیست، بلکه به ترمیم هر چه سریع تر معده نیز کمک میکند و مصرف روزانه یک عدد لیمو شیرین در مبتلایان به ناراحتی معده ضروری است.
مزیت لیمو شیرین در مقایسه با پرتقال در این است که با کالری کمتری نسبت به پرتقال، همان مقدار ویتامین را به بدن می رساند.
لطفاً درباره این مطلب نظر بدهید …
لیمو شیرین و بارداری
لیمو شیرین و بارداری
لیمو شیرین , خواص لیمو شیرین , فواید لیمو شیرین , مضرات لیمو شیرین
لیموشیرینمیوههای زمستانی کمکم از فروشگاهها جمع میشوند و باید تا قبل از خداحافظی یک ساله با آنها تا حد امکان از این میوههای خوشمزه مصرف کنید.
معمولاً با اولین عطسهای که یکی از اعضای خانواده از روی سرماخوردگی میزند پدر با یک کیسه لیموشیرین وارد خانه میشود تا به جنگ این بیماری بزرگ برود.
لیمو شیرین , خواص لیمو شیرین , فواید لیمو شیرین , مضرات لیمو شیرین
لیمو شیرین و بارداری
لیموشیرین را حتماً به همراه یک برش چهار قسمتی به خاطر دارید و میدانید که یکی از بهترین خوراکیهای فصل زمستان و برای برخورد با بیماری سرماخوردگی است. البته از لیموشیرین میتوانیم خواص بیشمار دیگری نیز یاد کنیم که بخشی از آن را در ادامه خواهید خواند:
لیموشیرین میوهای با ۲۸ کالری انرژی است که در مقایسه با دیگر میوهها از انرژی کمتری برخوردار است اما این میوه سرشار از اسید سیتریک و ویتامین C است.
لیمو شیرین و بارداری
لیموشیرین سرشار از پتاسیم و مواد معدنی است که برای قلب بسیار مفید هستند. این میوه میتواند لیموشیرین از بروز مشکلاتی مانند گرفتگی عروق و سکته قلبی به خوبی جلوگیری کند.
لیمو شیرین و بارداری
لیمو شیرین , خواص لیمو شیرین , فواید لیمو شیرین , مضرات لیمو شیرین
لیمو شیرین و بارداری
لیموشیرین متعلق به خانواده ی مرکبات است. مهمترین ترکیب موجود در لیموشیرین، ویتامین C است و چنانچه فردی دو عدد لیموشیرین متوسط در طول روز بخورد عملا ویتامین C مورد نیاز روزانه بدنش تامین شدهاست. درصورت مصرف میوه لیموشیرین با پوست داخلی مقدار ۷۷ میلی گرم ویتامین C به بدن میرسد و این در حالی است که مصرف آن بدون پوست داخلی، فقط دارای ۵۳ میلی گرم ویتامین C است، بنابراین توصیه شده است که ل لیموشیرین را با پوست داخلی مصرف کنند.
لیمو شیرین و بارداری
ویتامین C بالای موجود در این میوه آن را تبدیل به میوه ای ایمنی بخش نسبت لیموشیرینبه ابتلا به سرماخوردگی و زکام کرده است. مزیت لیموشیرین در مقایسه با پرتقال این است که با کالری کمتری نسبت به پرتقال، لیموشیرینهمان مقدار ویتامین C را به بدن میرساند و نقش پیشگیریکننده ویتامین C موجود در این میوه از بروز سرماخوردگی به اثبات رسیده است.
لیمو شیرین و بارداری
لیمو شیرین و بارداری
مصرف لیموشیرین در زمان سرماخوردگی و گلودرد بسیارمفید است ومصرف آن درآنفولانزا وافرادی که دچار تب ناشی از بیماری شده اند توصیه می شود لیموشیرین چرا که این میوه خاصیت سم زدایی داخل بدن را از خود نشان داده است.
لیمو شیرین و بارداری
ارزش غذایی ۱۰۰گرم لیموشیرین که معادل یک عدد لیمو شیرین بزرگ است حاوی ۲۹/۸کالری، ۰/۷۴گرم لیموشیرین پروتئین ۱۰/۵گرم قند ۰/۱۴گرم چربی ۲/۸گرم فیبر ۱۰میکروگرم اسید فولیک ۱۵۰میلیگرم پتاسیم و ۵۳میلیگرم ویتامین Cاست.
ویتامین ب کمپلکس از ۸ نوع ویتامین ب محلول در آب تشکیل شده که به عنوان یک انرژیزا عمل میکند.ویتامینهای گروه ب برای رشد و توسعه سلولهای خون، هورمون و سیستم عصبی ضروری هستند(dot) تصویر ۱۰ ماده غذایی سرشار از ویتامین ب کمپلکساین ۸ ویتامین عبارتند از ویتامین ب ۱، ب ۲، ب ۳، ب ۵، ب ۶، ب ۷، ب ۹ و ب ۱۲.اما برای تأمین این ویتامینها لازم نیست از مکملها استفاده کنید، بلکه میتوانید از منابع طبیعی نیز بهره ببرید.
در ادامه به ۱۰ ماده غذایی که غنی از ویتامین ب کمپلکس هستند، اشاره میکنیم.
با اینکه ماهی قادر به تشکیل ویتامین ب ۱۲ در بدن خود نیست؛ اما یکی از غنیترین منابع این ویتامین است.ماهی ساردین، ماکرل و ماهی قزل آلا نمونههایی هستند که غنی از ویتامینهای ب و سایر مواد مغذی هستند.
جگر گاو یا گوساله یکی از غنیترین منابع ویتامینهای گروه ب است.در واقع حدود ۶۸ گرم جگر گاو بیش از نیمی از نیاز روزانه بدن به ب ۶، ب ۹ و ب ۱۲ را تأمین میکند.ویتامین ب ۹ از بروز نقایص مادرزادی جلوگیری میکند.ویتامین ب ۶ باعث تولید سروتینین میشود که برای تنظیم خلق و خو و خواب مورد نیاز است و ب ۱۲ به تشکیل سلولهای قرمز خون کمک میکند.
گوشت مرغ که همیشه نیز در دسترس است، یک منبع فوقالعاده از ویتامین ب کمپلکس، پروتئین و دیگر مواد معدنی است که برای بدن ضروری است.سینه مرغ پخته شده منبع خوبی از نیاسین (ب ۳)، اسید پانتوتنیک (ب ۵) و ویتامین ب ۶ است.
تخم مرغ سرخ شده یا آب پز منبعی سرشار از انواع ویتامینهای ب است.زرده تخم مرغ منبع عالی از ویتامین ب ۱۲ است.تخم مرغ حاوی نیاسین، ویتامین ب ۶ و بیوتین نیز هست که مسئول تنظیم سوخت و ساز بدن، افزایش ایمنی و رشد سلولها هستند.علاوه بر این، شیر و محصولات لبنی نیز یک منبع غنی از تیامین (ب ۱)، ریبوفلاوین (ب ۲) و ویتامین ب ۱۲ هستند.دیگر ویتامینهای گروه ب نیز با درصد کمتری در تخممرغ حضور دارند.
۵٫
انواع لوبیا انواع لوبیا یک منبع عالی از ویتامین ب کمپلکس است.بسیاری از گونههای لوبیا از جمله لوبیا قرمز، چشم بلبلی، لوبیا چیتی و حتی نخود غنی از تیامین، نیاسین، فولات و ریبوفلاوین هستند.این ویتامینها باعث تبدیل غذا به انرژی، کاهش التهاب و افزایش کلسترول خوب میشود.
۶٫
شیر سویای غنی شده شیر سویا یک منبع عالی از ویتامین ب ۱۲ و یک جایگزین سالم برای گیاهخواران و افرادی است که نمیتوانند لاکتوز را تحمل کنند.از آنجا که ویتامین ب ۱۲ عمدتاً در محصولات حیوانی یافت میشود، شیر سویا برای گیاهخواران بسیار مفید است.همچنین از آنجا که شیر سویا از گیاه سویا استخراج میشود، حاوی لاکتوز، کلسترول یا چربیهای اشباع شده نیست.شیر سویا به غیر از ویتامین ب ۱۲، حاوی مقدار کمی از ویتامینهای دیگر گروه ب نیز هست.
۷٫
جو دو سر غلات مانند بلغور جو دو سر یکی دیگر از منابع ویتامین ب کمپلکس است.بلغور جو دو سر حاوی ویتامینهای گروه ب از جمله ب ۶ است که نقش مهمی را در ارتباطات عصبی مغز ایفا میکند.دیگر ویتامینهای موجود در آن ب ۱، ب ۲، ب ۳ و ب ۹ است.بلغور جو دو سر همچنین حاوی فیبر، کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی و ویتامینهای ای و کا است و کلسترول ندارد.
۸٫
مغزها و دانهها مغزها و دانهها منابعی غنی از بسیاری از ویتامینهای مهم ب کمپلکس، مانند نیاسین، تیامین، ریبوفلاوین، اسید پانتوتنیک، فولات و ویتامین ب ۶ هستند.خوردن حدود ۴۲ گرم مغز به طور روزانه به کاهش احتمال ابتلا به اختلالات مختلف قلبی و عروقی کمک میکند.شاه بلوط، پسته، گردو، دانه آفتابگردان، تخم کتان و شاهدانه از منابع خوب ویتامینهای گروه ب محسوب میشوند.
اسفناج یکی از بهترین منابع ویتامینهای گروه ب است که برای سلامت فرد بسیار مفید است.این گیاه شامل چندین نوع مختلف از ویتامین ب و در واقع سرشار از فولات است.یک فنجان اسفناج خام، ۱۵ درصد از نیاز روزانه ویتامین ب ۹ یا فولات را تأمین میکند.ویتامین ب ۹ باعث شکل گیری بافتها، عملکرد مناسب سلولها و همچنین تولید DNA میشود.دیگر همچنین این گیاه غنی از پروتئین، کلسیم، آهن، منیزیم و پتاسیم است.
۱۰٫
موز موز یکی دیگر از گزینههای خوب برای برطرف کردن نیاز بدن به ویتامین ب به ویژه ویتامین ب ۶ است.یک فرد بزرگسال هر روز به ۱.۵ میلیگرم ویتامین ب ۶ احتیاج دارد و یک موز میتواند یک سوم نیاز بدن به این ویتامین را رفع کند.این ویتامین به تولید انتقال دهندههای عصبی کمک میکند که باعث تنظیم خواب و خلق و خوی فرد میشود.ویتامین ب ۶ در زنان، علائم سندرم پیش از قاعدگی را کاهش میدهد.دیگر ویتامینهای گروه ب موجود در موز ب ۱، ب ۲، ب ۳، ب ۹ و ب ۷ است.علاوه بر این، موز حاوی مقدار زیادی پتاسیم، منگنز، ویتامین سی، فیبر و مس است.خوردن موز به طور منظم به کاهش خطر ابتلا به انواع مختلف سرطان، تنظیم حرکات روده، بهبود سلامت ماهیچهها، بهبود خواب و بهبود توانایی ذهنی کمک میکند.همچنین میتوانید از پاپایا، پرتقال، طالبی و آووکادو نیز استفاده کنید که منابع خوبی از ویتامین ب کمپلکس هستند.
دوران بارداری چه
میوه هایی مصرف شوند؟
آناناس:
عصاره میوه
نرسیده آن مسهل است ولی خانمهای باردار نباید استفاده کنند.
انار:
۱-خانمهای حامله اگر
در دوران حاملگی رب انار بخورند ویار آنها از بین می رود.
۲-کسانی که می خواهند
نوزادی زیبا داشته باشند در دوران حاملگی در فواصل غذا و ظهر و شب انار
بخورند.
انگور:
۱-میوه خوبی برای
خانمهای حامله است و از خطر سقط جنین جلوگیری می کند.
۲-خانمهای شیرده اگر
انگور بخورند شیر آنها زیاد،مقوی و مغذی برای کودک خواهد بود.
بادام زمینی:
خانمهای
حامله روزانه بین ۱۰ تا ۱۵ دانه بادام زمینی بخورند.
به:
۱-اگر خانمهای باردار
به بخورند مانع سقط جنین آنها می شود.بخاطر همین کسانی که دچار سقط مکرر
هستند بهتر است کمپوت یا شربت به مصرف کنند.
۲- به عرق بدن را
خوشبو می کند،مخصوصا خانمهای حامله اگر به بخورند عرق کودک آنها خیلی خوشبو
است.
۳-به از ویار خانم
های حامله جلوگیری می کند.
پرتقال:
مادرانی که
نمی خواهند کودکانشان دچار راشیتیسم و کمبود ویتامین ث شوند در دوران
بارداری پرتقال را فراموش نکنند و به کودک هم پرتقال برسانند.
پسته:
۱-ایرانیان قدیم می
گفتند اگر کسی پسر می خواهد باید پسته بخورد.
۲-در خوردن پسته
افراط نشود،مخصوصا خانمهای حامله چون باعث زردی کودک می شود.
تمرهندی:
خانم هایی که
حامله هستند از خوردن تمرهندی خودداری کنند.
تمشک:
دم کرده برگ آن
برای خانم هایی که بچه صسقط کرده اند و از بین بردن دردهای زایمانی بسیار
مفید است(۵ گرم در ۱۵۰ سی سی آب جوش دم کرده)به مدت ۱۵ دقیقه.
توت فرنگی:
۱-توت فرنگی برای
خانمهای حامله بسیار مفید است.
۲- کسانی که پسر می
خواهند اگر در ماه های اول بارداری توت فرنگی بخورند نوزاد آنها پسر خواهد
شد.
خربزه:
اگر خانمهای
حامله در ماههای اول از خربزه استفاده کنند امکان دارد که نوزاد آنها پسر
شود در هر صورت زیبا خواهد شد.
زرد آلو:
برای خانمهای
حامله به عنوان عصرانه بسیار مفید است.
زرشک:
خانمهای حامله
زرشک سعی کنند بسیار کم بخورند.
سیب:
۱-خانمهای آبستنی که
ویار دارند سیب را رنده نموده وبا کمی عسل میل نمایند.
۲-اگر می خواهید
کودکی قشنگ داشته باشید سیب بخورید.سیب را رنده با عسل مخلوط و میل نمایید.
۳-گفته شده هر که
نازاست اگر ۷ روز ،روزی ۱ کیلو سیب میل کند درمان شود.
۴-اگر پسر می خواهید
در ماه های اول بارداری سیب بخورید.
هلو:
۱-خوردن هلو زایمان
را آسان می کند.
۲-خانمهای حامله از
خوردن شکوفه هلو خودداری کنند.
فندق:
خانمهایی که
حامله اند رویزی ۵ دانه فندق میل کنند.
لیمو ترش:برای
خانمهای بارداری که استفراغ می کنند می توانند از شربت لیمو با عسل استفاده
کنند.در دوران آبستنی اگر میل به ترشی داشتید سعی کنید بیشتر از لیمو
استفاده کنید.
موز:
از سقط جنین
جلوگیری می کند.خانمهایی که بچه سقط می کنند موز بخورند.
نارنج:
برای زایمان
آسان در چاشنی غذای خود نارنج را قرار دهید.
