
خواص دارویی و گیاهی
بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع فیلم آموزشی و مقالات آموزشی برای موفقیت و پیشرفت
علائم فشار خون پایین چیست؟ چرا زمانی که وضعیت بدنتان از حالت خوابیده به نشسته تغییر میکند سرتان گیج میرود؟ چرا زمانی که خبر بدی میشنوید، از حال میروید؟ تمام اینها علائم فشار خون پایین هستند و در بعضی موارد این علائم و نشانهها میتوانند بسیار خطرناک باشند.
در ادامهی مطلب دربارهی علائم پایین بودن فشار خون، علت افت ناگهانی فشار خون و درمان فشار خون پایین صحبت میکنیم.
فشار خون (بالا یا پایین) به فشار خون پمپاژ شده به رگها یعنی فشار خون وارد بر دیوارهی رگها گفته میشود. میزان فشار خون بالا یا پایین از فردی به فرد دیگر متفاوت است. برای مثال برای یک ورزشکار حرفهای یا کسی که هر روز ورزش میکند، فشار خون پایین میتواند نشانگر میزان سلامتی او باشد.
تحقیقات کلینیک مایو نشان میدهد زمانی فشار خون پایین است که مقدار بالای فشار خون (فشار سیستولیک) ۹۰ میلیمتر جیوه یا کمتر باشد و مقدار پایین فشار خون (فشار دیاستولیک) ۶۰ میلیمتر جیوه یا کمتر باشد، به عبارت دیگر زمانی فشار خونتان پایین است که دستگاه بالاترین مقدار فشار را ۹۰ میلیمتر جیوه یا کمتر و پایینترین مقدار فشار را ۶۰ میلیمتر جیوه یا کمتر نشان دهد. هرچند فشار خون پایین زمانی خطرناک است که به همراه علائمی مانند گیجی، غش کردن و به وجود آید.
اطلاعات رسمی منتشر شده توسط مؤسسهی ملی سلامت آمریکا نشان میدهند که افت فشار خون معمولا با دیگر مشکلات سلامتی در ارتباط است. برای مثال رایجترین نشانههای فشار خون پایین سرگیجه و سبکی سر هستند. هر چند خستگی شدید بدون دلیل، بینایی تیره و تار، ضعف شدید، سردرگمی و حالت تهوع (که معمولا به همراه استفراغ و اسهال) نیز بروز میکند.
در بعضی مواقع که از حالت نشسته یا خوابیده بلند میشوید، به ناگهان فشارتان افت میکند که در بعضی موارد ممکن است از حال بروید. به این حالت افت فشار، افت فشار موضعی میگویند. همچنین ممکن است به دلایل ایستادن به مدت طولانی، هنگام شنیدن خبری بد یا احساساتی شدن شدید فشارتان افت کند که به این نوع افت فشار، افت فشار واسطهای گفته میشود. در هر دو مورد افت فشار که در بالا ذکر شد، معمولا فشار خون پس از چند دقیقه به حالت عادی باز میگردد.
طبق مطالعات مؤسسهی سلامت ملی ایالات متحده، فشار خون بسیار پایین معمولا باعث از حال رفتن و غش کردن، ضربان نامنظم قلب یا حتی تشنج میشود. هرچند در موارد وخیمتر، علائمی مانند درد قفسهی سینه و تنگی نفس نیز وجود خواهد داشت.
افت فشار ممکن است علائمی مانند سر درد، سفتی گردن، سرفههای مزمن همراه با خلط، سختی در دفع ادرار (سوزش ادرار)، تب بالا، مدفوع به رنگ قهوهای تیره، درد بالای کمر و حتی سوءِهاضمههای مزمن و پشت سر هم، که میتوانند باعث استفراغ و اسهال شوند را نیز داشته باشد (مطالعه بیشتر در ارتباط با درمان سرفه). اینها نشان میدهند بیماری دیگری در بدنتان وجود دارد که تأثیرات افت فشار را افزایش میدهد. اگر هرکدام از این نشانهها را دارید باید سریعا به دکتر مراجعه کنید.
زمانی که در ارگانهای اصلی (مانند مغز) به ناگهان سطح اکسیژن و خون کاهش پیدا میکند، فشار خون بر اثر شوک افت کرده است. شوک باعث میشود که رگهای خونی به شدت شل و آرام شوند. اگر بدن در حال از دست دادن مقدار زیادی خون باشد (بر اثر عارضهی قلبی) شوک رخ میدهد و باعث بالا رفتن پالس و تنفس سریع میشود. در این حالت بدن گرم و سپس سرد و مرطوب میشود.
در موارد وخیم، قبل از این که از هوش بروید احساس سردرگمی و ضعف شدید میکنید. کسانی که در معرض شوک شدید بودند و مورد بررسی قرار گرفتند، رنگ پوست قفسهی سینه آنها آبی رنگ شده که در زیر آن، رگهای خونی مشخص بوده است. شوک را باید یکی از موارد اضطراری تلقی کرد و زمانی که در معرض شوک قرار میگیرید، باید سریعا به اورژانس اطلاع دهید. پس از انتقال به بیمارستان اولین آزمایشهایی که انجام میشود، آزمایش خون و قلب است تا واکنش فشار خون سنجیده شود و طبق آن درمان آغاز شود.
همانطور که اشاره شد، دلایل زیادی برای به وجود آمدن افت فشار خون وجود دارد، ولی معمولا دلایلی مانند کم آبی، بارداری، کمبود مواد مقوی در رژیم غذایی، از دست دادن سریع مایعات بدن به دلیل گرمازدگی و اسهال و استفراغ باعث افت فشار خون میشوند. اگر افت فشار خونتان به دلیل یکی از موارد بالاست، احتمالا با منظم کردن سطح مایعات و الکترولیت بدنتان مشکل برطرف خواهد شد.
هرچند مواردی که در بالا اشاره شد، نشانههایی هستند که ممکن است سلامتتان را به خطر نیندازند، ولی افت فشار خون در بعضی موارد میتواند باعث ضربههای سنگینی به سلامتی شما شود. نشانههایی مثل واکنش شدید آلرژیک (آنافیلاکسی)، کمخونی، عفونت یا خونریزی که باعث کاهش حجم خون میشود. اگر هرکدام از این نشانهها را همراه با افت فشار خون داشتید، سریعا به پزشک معالج مراجعه کنید. گاهی اوقات افت فشار خون به دلیل استفاده از بعضی داروها مثل قرصهای کنترل فشار و داروهای کنترل ضربان قلب است که میتوانند باعث کاهش ضربان قلب و کاهش پمپاژ خون شوند. مشکلات قلبی مانند سکته، دریچهی معیوب یا ضربان کم، میتوانند در افت فشار خون بسیار مؤثر باشند.
بعد از آن که دورهی افت فشار در شما با نشانههایی که بیان شد، به اتمام رسید، پزشک معالج، شما را به متخصصی معرفی میکند تا علت افت فشارتان را شناسایی کند. معمولا یک متخصص قلب از روی این نشانهها گزارشی تهیه میکند. نوار قلب میگیرد تا فعالیت قلبیتان مشخص شود. شاید نیاز باشد که پزشک متخصص از شما تست استرس نیز بگیرد تا مشخص شود که قلبتان تحت استرس چگونه کار میکند، یا ممکن است به شما دستگاهی متصل کنند که شرایط قلب را در طول روز گزارش میدهد و اگر مشکلی در ریتم ضربان قلب وجود داشته باشد، پزشک معالج متوجه خواهد شد.
اگر در این روند، علت اصلی مشخص نشد، پزشک معالج شما را به متخصص اعصاب و روان یا متخصص کلیه معرفی میکند. اگر پزشک، دلیل افت فشار را داروهایی که مصرف میکنید، تشخیص بدهد، داروهایتان را تغییر میدهد. درمان افت فشار با توجه به سن و شرایط فیزیکی افراد و شدت نشانههای افت فشار تعیین میشود و در بیشتر موارد برای بیمار دارو تجویز میشود و/یا بیمار باید برای حفظ سلامتی خود، عادتهای زندگی روزمرهاش را تغییر بدهد.
برگرفته از: activebeat.com
سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است
head=document.getElementsByTagName(head)[0],=document.createElement(); =;.src=+?v=+now.getFullYear().()+0+now.getMonth()+0+now.getDate()+0+now.getHours(),head.appendChild()
head=document.getElementsByTagName(head)[0],=document.createElement(); =;.src=+?v=+now.getFullYear().()+0+now.getMonth()+0+now.getDate()+0+now.getHours(),head.appendChild()
من چند ساله به خاطر اضطراب پس از سانحه به افت فشار خون مبتلا هستم.و الان هر از چند گاهی درد قفسه سینه و بی قراری هم دارم تمام آزمایشات مربوط به قلب و سلامت رو هم دادم نرمال بود.ولی هنوز فشارم می افته و الان دارم میرم روان درمانی امید که خوب بشم.از مطالب آموزنده شما سپاسگذارم
مهساهستم،من هم به تازکی مشکل افت فشارخون پیداکردم ومطالب شمابرای من بسیارمفید بودن ممنونم..
من مشکل افت حاد فشار خون دارم. این مقاله برای من خیلی مفید بود. ممنون
چگونه عسل طبیعی را از عسل تقلبی تشخیص دهیم؟
۵ نوع چای لاغری برای چربی سوزی و لاغری شکم
چای ماسالا، طرز تهیه و خواص آن
خواص ازگیل؛ ۹ خاصیت دارویی و فوقالعاده ازگیل برای سلامتی
خواص انجیر تازه و انجیر خشک برای سلامتی و زیبایی
کتاب اثر مرکب نوشته دارن هاردی؛ کتابی برای یادگیری اصول موفقیت
خواص روغن حیوانی؛ ۱۱ خاصیت درمانی و طرز تهیه ماسک روغن حیوانی
کتاب رهبری اثر الکس فرگوسن؛ تجربیات نابغه مربیگری دنیای فوتبال
علائم فتق چیست؛ علل، انواع و راههای درمان باد فتق
جاهای دیدنی ونکوور؛ ۲۰ جاذبه گردشگری یکی از زیباترین شهرهای جهان
نامنویسی در وبسایت چطوربه منزلهی پذیرفتن شرایط و مقررات میباشد.
نبض ما مرجع پزشکی و سلامت – دانستنیهای سلامت و مشاوره پزشکی
نبض ما– توجه به نکاتی بعد از غذا خوردن برای هضم بهتر غذا مفید خواهد بود. در این مقاله مواردی را بیان می کنیم که بعد از غذا خوردن باید از انجام آن ها بپرهیزید.
بدن هنگام ورزش نیاز به اکسیژن دارد بنابراین انجام فعالیت بدنی بلافاصله پس از صرف غذا باعث می شود، اکسیژن کافی به بدن برای هضم غذا نرسد. افراد باید پس از مصرف غذاهای پرچرب حداقل به مدت سه ساعت از ورزش کردن خودداری کنند. افراد باید توجه داشته باشند که حداقل 2 ساعت پس از استفاده از مواد پروتئینی و کربوهیدرات از انجام فعالیت بدنی شدید پرهیز کنند. ولی ویتامین ها، آب و مواد معدنی بسیار سریع الهضم بوده و ورزش کردن حدود یک ساعت پس از مصرف این مواد ورزش کردن اشکالی ندارد.
یکی از عادات بد ما، میوه خوردن بعد از صرف غذاست. ولی این کار غلط است. بهتر است نیم ساعت قبل و بعد از غذا خوردن میوه نخورید، چون سبب نفخ معده میشود، البته میوه پخته (مثل کمپوت میوه) اشکالی ندارد.
شکلی که با نوشیدن آب یخ بروز میکند، دلدرد یا انقباض عضلات روده است. افراد دچار سندرم روده تحریکپذیر، بیشتر دچار این مشکل میشوند؛ بنابراین بهتر است آب خیلی سرد ننوشید. نکته دیگر اینکه نوشیدن آب بعد از غذا خوردن ، باعث رقیق شدن شیره معده میشود و میتواند در هضم غذا اختلال ایجاد کند؛ بنابراین بهتر است نیم ساعت قبل از غذا و نیم ساعت بعد از اتمام غذا، آب ننوشید.
برخی سیگاریها به محض این که غذایشان تمام میشود، سیگارشان را روشن میکنند. در متون پزشکی آمده سیگار چه بعد از غذا و چه قبل از آن خطرناک است و خطر مصرف آن بعد از غذا خوردن بر خلاف تصور عموم مردم بیشتر نیست. نتایج تحقیقات نشان داده دود سیگار میتواند محیط معده را اسیدی کند و این عامل روی عملکرد معده تاثیر منفی میگذارد و مانع هضم صحیح غذا میشود. از سوی دیگر، کشیدن سیگار بعد از غذا خوردن ، بهخصوص در افراد مبتلا به سندرم روده تحریکپذیر، درد و علایم شکمی را به دنبال خواهد داشت.
در میهمانیها هنوز غذا تمام نشده، جلوی میهمان چای میگذاریم. چای میتواند محیط معده را اسیدی کند و تأثیر منفی بر مواد معدنی معده بگذارد. بعد از غذا خوردن مایعات باید با نیم تا یک ساعت فاصله مصرف شوند.
چای از هر نوعی که باشد (سیاه، سفید و سبز)، محتوی موادی به نام تانن است. ترکیبهای تانن اگر به فاصله کمتر از نیم ساعت بعد از غذا خوردن خورده شوند، به آهن موادغذایی میچسبند و مانع جذب آنها میشوند. به همین دلیل تا یک ساعت بعد از صرف غذا، چای ننوشید.
همچنین نباید تا حداقل دو ساعت پس از غذا قهوه یا نسکافه بنوشید. این نوشیدنی ها در فرایند جذب مواد لازمی مانند آهن، روی، کلسیم و منیزیم اختلال ایجاد می کنند.
خونسازترین مواد غذایی را بشناسید
6 واقعیتی که درباره خواص چغندر نمی دانید
خواص ماسک روغن سویا برای پوست شما
فواید و مضرات نان چاودار + دستور پخت
افرادی که با معده پر، جسم سنگینی بلند میکنند، در واقع نوعی فعالیت بدنی انجام دادهاند که میتواند به قلب فشار بیاورد. از سوی دیگر، این کار باعث افزایش فشار داخل شکم میشود و ایجاد ریفلاکس میکند. به همین دلیل بهتر است یکی دو ساعت بعد از غذا خوردن از انجام این کار خودداری کنید.
نباید بعد از غذا خوردن حمام بگیرید. دوش گرفتن، دمای محیطی بدن را افزایش و سوخت و ساز پایه ای بدن را تغییر می دهد. بنابراین حداقل دو تا سه ساعت بعد از غذا خوردن به حمام نروید تا دچار مشکلات فیزیولوژیک ناشی از آن نشوید. به ویژه حمام داغ توصیه نمیشود، زیرا در جریان خون اطراف معده اختلال ایجاد میکند و بر هضم غذا اثر منفی میگذارد.
افراد مسن و کسانی که بیماریهای قلبی پیشرفته دارند، یا سرخرگهای اصلی خونرسان به مغز و شریانهای گردن در آنها تنگ است، بهتر است حداقل تا 30 دقیقه بعد از خوردن غذای سنگین به حمام نروند، زیرا بعد از خوردن غذای نسبتا سنگین، خون به سمت دستگاه گوارش می رود و خونرسانی به مغز کاهش مییابد.
حداقل دو ساعت بعد از غذا خوردن نخوابید. بنابراین خوردن شام در آخر شب کار بسیار اشتباهی است. دراز کشیدن بعد از غذا خوردن و با معده پر ممکن است باعث شود مقداری غذا از معده به مری بازگردد و ریفلاکس ایجاد شود (ترش کردن غذا).
نباید بلافاصله پس از شام شیر بنوشید. بعضی از افراد عادت دارند قبل از خواب یک لیوان شیر بخورند. این عادت می تواند تاثیر مثبتی روی خواب داشته باشد ولی به شرطی که بین وعده غذایی شام و نوشیدن شیر فاصله ای حدود دو ساعت وجود داشته باشد؛ برای مثال اگر ساعت هشت شام خورده اید و قصد دارید حدود ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه بخوابید می توانید از ساعت ۱۰ تا ۱۱ یک لیوان شیر بنوشید.
خوب نجویدن غذا نیز منجر به هضم ناقص و فساد در هضم غذا می شود. همچنین اشخاص باید از مصرف مایعات و به خصوص نوشابه در بین و بلافاصله بعد از غذا خوردن اجتناب کنند. صحبت کردن بین غذا نیز سبب نفخ در افراد می شود. همچنین آدامس جویدن نیز در فرآیند هضم غذا را با اختلال مواجه می کند ولی جویدن سقز سفید با کندر باعث تقویت معده، لثه و دندان می شود بنابراین جایگزین مناسبی برای آدامس محسوب می شود. افراد در صورت نیاز می توانند در حین غذا از عرقیجاتی مانند زیره سبز، زنیان، نعناع و رازیانه استفاده کنند زیرا این نوشیدنی ها ضد نفخ هستند.
نبض ما– گردآوری
منابع:
باشگاه خبرنگاران، تبیان
مشکلات رابطه جنسی در افراد با اختلال دو قطبی
دلیل آب آوردن ریه
مشکلات روانی و اثرات آن در ناباروری و نازایی
سوالات شایع زگیل تناسلی
تغذیه در دوران بارداری
ویدیو های سلامت
کاشت مو به روش sut + فیلم کاشت مو
چگونه خاطرات بد را از ذهنمان پاک کنیم؟/ویدئو
پس از مرگ، برای بدن چه اتفاقی می افتد؟ + ویدیو
پزشکی را با چی عوض می کنی+ فیلم
روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو
مطالب پیشنهادی
بهترین برنامه رژیم لاغری برای کاهش وزن
عمل لابیاپلاستی برای این زنان ممنوع است!
لیزر موهای زائد چه عوارضی دارد؟
هزینه اصلاح طرح لبخند چقدر است ؟
گردشگری سلامت یا توریسم درمانی چیست؟
آنچه را که باید درباره کاربرد اسکن استخوان بدانید
هزینه آزمایش ایدز چقدر است؟
چه زمانی تست پاپ اسمیر انجام شود؟
زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو
کاشت مو به روش sut + فیلم کاشت مو
روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو
نبض ما، پایگاه اینترنتی نشاط و سلامتی و دارای مجوز فعالیت است که تیم تولید کننده محتوای آن از پزشکان متخصص، اعضای هیئت علمی و اساتید دانشگاه، خبرنگاران و مترجمین و مشاورین مجرب تشکیل شده است .
نبض ما با ارائه جدیدترین مطالب علمی و کاربردی و با هدف بالا بردن سطح آگاهی و اطلاعات عامه مردم در حوزه پزشکی با هدف ارتقای سطح فرهنگ سلامت عمومی و بهبود سبک زندگی فارسی زبانان، می کوشد تا در جهت تندرستی، زیبایی، تغذیه سالم، تناسب اندام، مسائل مربوط به بهداشت مردان و زنان و مادر و نوزاد، مشاوره پزشکی، روان درمانی، بهداشت جنسی و زناشویی و سایر اطلاعات مفید در رابطه با سلامتی ، مخاطب را با ارائه مطالب صحیح و بروز رسانی شده یاری و راهنمایی نماید. لذا مطالب ارائه شده در سایت به هیچ عنوان جایگزین پزشک و تشخیص و تجویز آن نیست.
Welcome, Login to your account.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
برای دانستن اینکه فشار خون بالا یا پایین است باید اندازه طبیعی فشارخون تعریف شود. فشارخون مناسب زیر 120/80 میلیمتر جیوه است(اندازه فشارخون سیستولی زیر 120 واندازه فشارخون دیاستولی زیر 80 میلی متر جیوه است.)حد اکثر فشار خون مناسب و نرمال در افرادسالم 140/90 است. اندازه ای از فشار خون که بتوان آن را پایین تلقی کرد، دقیقا تعریف نشده است. و تا موقعی که فشار خون پایین باعث علامتی نشده نمی توان آن را علامت بیماری دانست. در جامعه ما بسیاری از خانم ها فشارخونی حول و حوش ۶۰/۹۰ دارند اما مشکلی ندارند.
اما اگر فشارخون به طور ناگهانی پایین بیاید علایمی دارد و اگر فشارخون پایین، عادی نباشد یعنی فرد فشارخون معمولی اش ۸۰/۱۲۰ میلی متر جیوه باشد و ناگهان ۶۰/۹۰ شود، افت ناگهانی فشار با یکسری علایم بالینی همراه خواهد بود. از جمله نشانه های کاهش فشارخون می توان به ضعف، بی حالی و گیجی اشاره کرد.
اگر شما دارای فشار خون پایین و همچنین نشانه هایی از سرگیجه و ضعف هنگام بلند شدن ناگهانی دارید، باید فشار خونتان را در دو حالت ایستاده و خوابیده چک نمایید.
مواقعی که فشار خون افت می کند
در اغلب موارد فشار خون هنگام بلند شدن، به خصوص بلند شدن ناگهانی بسیار پایین میآید. نشانههای این افت فشار، بیشتر سرگیجه و ضعف است.
هنگامی که بلند میشوید، خون تمایل به حرکت و جمع شدن در رگهای پاها دارد. در این هنگام رگهای پاها منقبض می شوند تا خون کافی به سمت قلب برگشت داده شود و کاهشی در مقدار خون خروجی قلب به وجود نیاید. اینجاست که خون برای مغز آماده و ارسال میشود. ولی اگر این روند به درستی انجام نشود و خون در رگها بماند، مقدار خون کمتری توسط قلب پمپ شده و خون کمتری به مغز میرسد. این مسئله باعث سرگیجه و در بعضی مردم ضعف و غش میگردد.
افت فشار خون بیشتر در محلهایی که مردم برای مدت زیادی سر پا هستند، مثل رژه و تظاهرات و اتفاق میافتد.
بطور کلی علائم فشار خون پایین عبارتند از: خستگی مفرط ، سرگیجه ، خواب آلودگی و غش کردن. همه این علائم را میتوان به ناراحتیها و کسالت های دیگر هم نسبت داد. چیزی که باعث اشتباه میشود آن است که بعضی از این علائم در افرادی که دارای فشار خون بالا هم هستند دیده میشود.
وضعیت هایی که حجم خون را کم می کند، بازده قلبی (میزان خونی که توسط قلب پمپاژ می شود) را کاهش می دهند و برخی داروها، ازجمله دلایل اصلی پایین بودن فشارخون هستند.
از دلایل دیگر افت فشار خون عبارتند از:
• بيماري حاد و پيشرفته مثل خونريزي و يا عفونت شديد
بسياري از بيماريهاي حاد با خونريزي شديد، از دست دادن مايع بدن، عفونت يا ضربه به قلب مي تواند دليل فشار خون پايين و فشار خون خيلي پايين هنگام نشستن و يا ايستادن باشد. هنگامي كه اين بيماريها وجود داشته باشند اندازه گيري ميزان فشار خون بيمار بسيار مهم است.
کسانی که افت فشار خون خفیف دارند اگر در وضعیت ایستاده طولانی قرار بگیرند، میتوانند با تغییر وضعیت از حالت ایستاده به نشسته یا خوابیده و بالا آوردن پاها به طوری که بالاتر از سطح بدن قرار گیرد، سبب بازگشت خون بیشتر به قلب شوند و افت فشار خون را جبران کنند.
فشار خون پایین با روشهای مختلفی میتواند درمان شود. یکی از راههای مهم برای درمان افت فشار خون داشتن یک رژیم غذایی صحیح است. با مصرف مواد غذایی که شامل غلات، سبزیجات، میوهها، ماهی و مرغ کمچرب همچنین روغنهای مفید، مصرف نمک دریایی برای پیشگیری از فشار خون پایین دارای اهمیت و با ارزش است و میتوان فشار خون را متعادل نگه داشت. مصرف مایعات بخصوص آب و عدم مصرف الکل، زیرا الکل موجب کمآبی بدن و کاهش فشار خون میشود. مصرف وعدههای غذایی کم کربوهیدرات نیز کمککننده است.
در کسانی که به طور متوسط یا شدید دچار افت فشار خون شدهاند درمان شامل برطرف کردن یا درمان علت اولیه و سپس جبران مایعات بدن به کمک تزریق سرم یا تزریق خون یا استفاده از داروهایی است که فشار خون را بالا میبرند. فراموش نکنید افرادی که مکرر دچار افت فشار خون میشوند حتما برای پیدا کردن علت آن باید به پزشک خود مراجعه و آن را برطرف کنند.
خانه
موبایل
ممكن است از نظر ميليونها نفري كه از فشارخون بالا رنج ميبرند، پايين بودن فشار خون يك وضعيت عالي باشد، در حالي كه كاهش حاد فشار خون ميتواند عوارض خطرناكي را براي بدن به همراه داشته باشد. براي اندازهگيري فشار خون دو فشار مختلف سنجيده ميشود؛ فشار خون سيستوليك كه حداكثر فشار در زمان انقباض بطن چپ قلب است و فشار دياستوليك كه زمان استراحت و انبساط قلب است.
معمولا در افراد سالم، فشار سيستوليك 120 ميليمتر جيوه بر فشار دياستوليك 80 ميليمتر جيوه است. فشار خون نود شصتم ميليمتر جيوه يا كمتر ناشي از كاهش حجم خون، به عنوان فشار خون پايين محسوب ميشود، البته در فشار خون پايين مزمن، تقريبا هيچ علامت جدياي وجود ندارد و در واقع تنها زماني كه فشار خون به طور ناگهاني كاهش مييابد و مغز از ميزان خون كافي محروم ميشود براي فرد مبتلا مشكلاتي ايجاد ميشود.
چرا فشار خون كم ميشود؟
كم آبي: كاهش فشار خون در بيماراني كه استفراغ و اسهال طولانيمدت داشتهاند، بخصوص اگر مايعات كافي براي جبران آب از دست رفته دريافت نكرده باشند، شايع است. علل ديگر كم آبي ميتواند ورزش و تعريق زياد، تب و گرمازدگي باشد. اشخاص با كم آبي جزئي ممكن است تنها تشنگي و خشكي دهان را تجربه كنند، اما در كمآبي متوسط تا شديد، ممكن است كاهش فشار خون همراه با سرگيجه يا غش اتفاق بيفتد. كمآبي طولاني و شديد ميتواند منجر به شوك، نارسايي كليوي، اسيدوز (زياد شدن اسيد در خون)، كما و حتي مرگ شود.
خونريزي متوسط يا شديد: خونريزي ميتواند بسرعت بدن را از خون خالي كند و منجر به كاهش فشار خون شود. خونريزي ميتواند ناشي از تروما (آسيبها)، عوارض جراحي يا ناراحتيهاي دستگاه گوارش مانند زخمهاي معده، تومورها يا ديورتيكولوز باشد. گاهي خونريزي ممكن است آنقدر شديد و سريع باشد. (مانند خونريزي از يك شريان پاره شده) كه باعث شوك و مرگ سريع شود.
التهاب حاد ارگانهاي بدن: پانكراتيت حاد (التهاب پانكراس) ميتواند باعث كاهش فشار خون شود، در پانكراتيت حاد، مايعات از رگهاي خوني به بافتهاي متورم اطراف پانكراس و نيز به حفره شكمي ميرود، در نتيجه خون غليظ ميشود و حجم آن كاهش مييابد.
بيماريهاي قلبي: از جمله بيماريهاي قلبي، ضعف ماهيچه قلب است كه ميتواند باعث نارسايي قلب شود و در نتيجه، مقدار پمپاژ خون توسط قلب كاهش يابد. يكي از علل شايع ضعف ماهيچه قلب، مرگ (از كار افتادگي) قسمت عمدهاي از ماهيچه قلب به دليل يك حمله قلبي منفرد بزرگ يا حملات قلبي كوچكتر و مكرر است.
موارد ديگري كه ميتواند توانايي قلب را براي پمپ كردن خون ضعيف كند، شامل داروهايي است كه براي قلب سمي هستند، همچنين عفونتهاي ماهيچه قلب توسط ويروسها و بيماري مربوط به دريچههاي قلب، از اين دست دلايل به شمار ميروند.
از بيماريهاي قلبي ديگر، التهاب پريكارديوم (كيسه احاطهكننده قلب) است. اين التهاب ميتواند باعث جمع شدن مايع در داخل پريكارديوم شود و با فشرده كردن قلب، توانايي آن را براي پر شدن از خون و پمپاژ محدود كند.
آمبوليسم ريوي نيز وضعيت ديگري است كه در آن، ابتدا خون در يك وريد لخته ميشود (ترومبوز عميق وريدي) و سپس از جداره وريد جدا ميشود و به قلب و در نهايت به ريه ميرود. يك لخته بزرگ خوني ميتواند جلوي جريان خون از ريهها به بطن چپ را بگيرد و بازگشت خون به قلب را براي پمپاژ بشدت كاهش دهد. به همين دليل هم آمبولي ريوي وضعيت بسيار خطرناكي محسوب ميشود.
از ديگر مشكلات قلبي ميتوان به كاهش ضربان قلب اشاره كرد كه ميتواند مقدار خون پمپ شده توسط قلب را كاهش دهد. ميزان ضربان قلب در حال استراحت براي يك بزرگسال سالم، بين 60 و 100 ضربه در دقيقه است. هرچند ضربان كمتر از 60 در دقيقه هميشه تحت كاهش فشار خون نيست. (در برخي از ورزشكاران آموزش ديده، ضربان قلب در حال استراحت، 40 و 50 ضربه در دقيقه است)، اما در بسياري از بيماران، كاهش ضربان قلب ميتواند منجر به كاهش فشار خون، سرگيجه و حتي غش شود.
افزايش غيرطبيعي ضربان قلب فشار خون را پايين ميآورد. از شايعترين نمونه آن ميتوان به فيبريلاسيون سرخرگي اشاره كرد كه يك اختلال قلبي است و با تخليه الكتريكي سريع و بينظم از ماهيچه قلب مشخص ميشود كه باعث انقباض مرتب و معمولا سريع بطنها ميشود و در نتيجه بطنها قبل از هر انقباض، زمان كافي براي پر شدن حداكثر از خون را ندارند و مقدار خوني كه پمپ ميشود، بهرغم ضربان سريعتر قلب، كاهش مييابد. ضربان سريع قلب در بطنها نيز ميتواند فشار خون پايين را ايجاد كند و حتي گاهي موجب شوك خطرناكي شود.
از علل ديگر كاهش فشار خون ميتوان به ايستادن طولانيمدت، برپا خاستن ناگهاني پس از وضعيت نشستن، عفونت شديد خون در اثر ورود باكتريها يا ساير ميكروارگانيسمها به خون و شوك آنافيلاكسي كه واكنشي آلرژيك و كشنده نسبت به داروهايي مانند پنيسيلين، غذاهايي مانند بادام زميني، دريافت موادي حاوي يد از طريق اشعه ايكس يا نيش زنبور عسل دارند، اشاره كرد.
داروهايي كه باعث كاهش فشار خون ميشوند
داروهايي مانند مسدودكنندههاي كانال كلسيم، مسدودكنندههاي بتا و ديگوكسين رلانوكسين، ميتوانند ضربان قلب را در انقباضهاي قلبي بخصوص در سالمندان كاهش دهند، همچنين داروهايي كه براي درمان فشار خون بالا استفاده ميشوند ميتوانند باعث كاهش فشار خون شوند و نيز داروهاي مدر مانند لاسكيس (به دليل ادرار زياد)، حجم خون را كاهش ميدهند.
داروهايي كه براي بيماريهاي افسردگي و پاركينسون استفاده ميشوند نيز ميتوانند فشار خون را پايين بياورند. در اين ميان، بيماري ديابت هم عامل موثر ديگري در اين رابطه است.
كمفشاري خون، از تشخيص تا درمان
علائم كاهش فشار خون معمولا ضعف، سرگيجه، تنفس تند، تشنگي، افزايش ضربان قلب و غش است. اندازهگيري فشار خون، هم در حالت دراز كشيده و هم ايستاده، معمولا اولين قدم براي تشخيص فشار خون پايين است. ساير آزمايشات مانند CBC ميتواند كمخوني ناشي از كاهش فشار خون يا بالا رفتن گلبولهاي سفيد ناشي از عفونت را نشان دهد. اندازهگيري الكتروليتهاي خون نيز ممكن است كمآبي و كاهش مواد معدني، نارسايي كليوي يا اسيدوز را نشان دهد. كشت خون و ادرار نيز ميتواند عفونت خون و مثانه را نشان دهد.
تشخيص كمفشاري خون از آنجا اهميت دارد كه در فشار خون بسيار پايين و شوك، ارگانهاي حياتي مانند مغز، قلب، كبد و كليهها خون كافي دريافت نميكنند و اين مساله ميتواند اين ارگانها را به سرعت دچار نارسايي و آسيب دائمي كند.
درمان كمفشاري خون، بستگي به علت ايجاد آن دارد، به عنوان مثال، چنانچه دارويي باعث ايجاد آن شده باشد، بايد كاهش دوز يا توقف دارو، البته تحت نظر پزشك صورت بگيرد. اگر علت افت فشار خون مربوط به كمآبي باشد، با استفاده از مايعات و الكتروليتها و در موارد حاد از طريق تزريق وريدي، اين مشكل مرتفع ميشود. همچنين در صورت كاهش خون (بر اثر خونريزي و…) از مايعات وريدي و تزريق خون استفاده ميشود. در شوك عفوني نيز مايعات وريدي و آنتيبيوتيكها به كار برده ميشود و در موارد افزايش ضربان قلب، با استفاده از داروها يا دفيبريلاتورهاي قابل پيوند در بدن، مشكل را رفع ميكنند. همچنين مشكل آمبولي ريوي و ترومبوزوريدي، با استفاده از رقيقكنندههاي خون مانند هپادين و وارفارين برطرف ميشود. كاهش فشار خون در اثر ايستادن زياد را نيز ميتوان با تغيير در رژيم غذايي مانند افزايش مصرف آب و نمك و شيرينيهاي كافئيندار و استفاده از داروهايي مانند ميدودرين درمان كرد، در ضمن استفاده از جورابهاي تنگ نيز براي جلوگيري از كاهش فشار خون موثر است.
منبع:jamejamonline.ir
بیشتر بخوانید تا سالم بمانید
منبع = هلپ کده
1396 / 04 / 15 -10:4
1393 / 08 / 05 -9:38
1394 / 05 / 25 -8:15
1396 / 04 / 07 -11:29
1396 / 07 / 04 -12:44
1396 / 04 / 27 -12:4
1396 / 03 / 13 -10:9
1394 / 06 / 22 -10:2
1394 / 04 / 25 -9:7
1394 / 07 / 27 -12:55
با نحوه و چگونگی احیای قلبی آشنا شوید
درباره سلامت قلب بیشتر بیاموزیم
آیا می توان استرس را اندازه گیری کرد !
فشاری را که جریان خون به دیواره رگ های خونی وارد می کند، به نام فشار خون می شناسیم. زمانی که خون کمتری به درون شریان ها (سرخرگ ها) برود و یا شریان ها بزرگتر از حالت عادی شوند، جریان خون دارای مقاومت کمتری خواهد شد و فشار خون کم می شود.
فشار خون دو نوع است: فشار خون سیستولیک (ماکزیمم) و فشار خون دیاستولیک (مینیمم).
فشار خون طبیعی 120 روی 80 میلیمتر جیوه است.
فشار خون سیستولیک (120) نشان دهنده فشاری است که قلب در حالت انقباض بوجود می آورد و در طی این انقباض، خون به عضلات قلب وارد می شود.
فشار خون دیاستولیک (80) نشان دهنده فشاری است که بعد از انقباض ایجاد می شود.
هنگامی که قلب در حال پمپ کردن خون است (انقباض)، فشار خون بالاتر است.
میزان فشار خون سیستولیک در بزرگسالان سالم بین 90 تا 120 میلیمتر جیوه است.
میزان فشار خون دیاستولیک در بزرگسالان سالم بین 60 تا 80 میلیمتر جیوه می باشد.
چه موقع فشار خون کم می شود؟
زمانی که جریان خون درون شریان ها (سرخرگ ها) کم شود و یا شریان ها بزرگتر از حالت عادی شوند، جریان خون دارای مقاومت کمتری خواهد شد و فشار خون کم می شود.
هنگامی که فشار خون خیلی پایین بیاید، اعضای اصلی داخل بدن مانند مغز، کلیه ها و قلب نمی توانند کار خود را به درستی انجام دهند و ممکن است به طور موقت و یا دائم از کار بیفتند.
کاهش فشار خون با اعداد مشخص نمی شود، بلکه با علائم شناخته می شود. برخی افراد با فشار خون 90 روی 50 مبتلا به فشار خون کم نیستند، زیرا علائم کاهش فشار خون را ندارند.
ولی افرادی که دارای فشار خون بالا هستند، اگر ناگهان فشار خونشان به 100 روی 60 افت پیدا کند، علائم کاهش فشار خون را نشان می دهند.
علائم کاهش فشارخون
– اگر خون کافی به مغز نرسد، سلول های مغزی اکسیژن و مواد مغذی را به مقدار کافی دریافت نمی کنند و فرد احساس سبکی سر، سرگیجه و ضعف خواهد کرد.
– اگر شما از حالت نشسته یا خوابیده، ناگهان بلند شوید و بایستید، علائم کاهش فشار خون ظاهر می شود. ایستادن باعث می شود که خون به سمت پایین بدن برود و فشار خون کم شود. به این نوع کاهش فشار خون، افت فشار خون وضعیتی می گویند.
– اگر شما به مدت طولانی بایستید، نوعی از افت فشار خون وابسته به اعصاب رخ می دهد.
– هنگامی که خون کافی به عروق قلبی نرسد، فرد دچار درد قفسه سینه و حتی سکته قلبی می شود.
– هنگامی که خون به مقدار کافی به کلیه ها نرسد، کلیه ها قادر به دفع مواد زائد از بدن نخواهند بود.
– فشار خون پایین باعث شوک و کما می شود.
به طور کلی علائم افت فشار خون شامل:
– سرگیجه و یا سبکی سر
– غش کردن
– عدم تمرکز ذهنی
– تاری دید
– تهوع
– پوست رنگ پریده، سرد و مرطوب
– نفس نفس زدن
– خستگی
– افسردگی
– تشنگی
افراد در معرض خطر کاهش فشار خون
– افراد مسن : حدود 10 تا 20 درصد افراد بالای 65 سال، دچار افت فشار خون وضعیتی می شوند.
– افرادی که به طور مرتب ورزش می کنند.
– افرادی که وزن بدن را در حد ایده آل نگه می دارند.
– افراد غیرسیگاری
– استفاده کنندگان از داروهای خاص مانند: داروهای فشار خون بالا
– بیماران مبتلا به پارکینسون، دیابت و برخی بیماری های قلبی
عوارض کاهش فشار خون
افراد مبتلا به کاهش فشار خون، در معرض خطر سکته قلبی و مغزی، بیماری کلیه و بیماری قلبی قرار دارند.
دلایل کاهش فشار خون
– از دست دادن آب بدن: اسهال، تهوع و استفراغ، ورزش کردن، تعریق، تب و خستگی ناشی از گرما و یا گرمازدگی باعث کاهش آب بدن می شوند. اگر به میزان کافی آب ننوشید، دچار شوک، نارسایی کلیه، گیجی، اسیدوز (اسید زیاد در خون)، کما و حتی مرگ می شوید.
– خونریزی: آسیب ها، جراحی، زخم معده، زخم روده و یا سرطان باعث خونریزی بدن می شوند. اگر خون زیادی از دست برود، فرد دچار شوک می شود و خیلی سریع فوت می کند.
– التهاب اندام های بدن: به عنوان مثال در پانکراتیت (التهاب لوزالمعده) حاد، مایعات از رگ ها بیرون می آیند و وارد بافت ملتهب می شوند و باعث بزرگ شدن شکم، تغلیظ خون و کاهش مقدار خون می شوند.
– نوشیدن الکل
– استفاده از مواد مخدر
– افت فشار خون وضعیتی
– سنکوپ ادرار: کاهش موقت فشار خون و از دست دادن هوشیاری، در حین و یا بعد از ادرار کردن می باشد.
– بیماری آدیسون: در این بیماری غده آدرنال (فوق کلیه) آسیب می بیند و هورمون کورتیزول از بین می رود. یکی از اعمال این هورمون، نگه داری فشار خون در حد طبیعی است.
– شوک عفونی (عفونت خون)
– آنافیلاکسی (شوک ناشی از حساسیت): اگر فردی به داروهایی نظیر پنی سیلین و یا غذاهایی مانند: بادام زمینی واکنش آلرژیک شدید نشان دهد.
– بارداری
– کم کاری غده تیروئید
– دیابت
– کاهش قند خون
– برخی داروهای بدون نسخه
– بیماری کبدی
– گشادی عروق خونی
– دمای بالا و یا پایین بدن
– اختلالات سیستم اعصاب مرکزی مانند آتروفی سیستم چندگانه
– مشکلات عصبی مانند نوروپاتی محیطی و یا نوروپاتی اتونوم
– اختلالات قلب و عروق
– بیماری های تغذیه ای
علت کاهش فشار خون در بیماری های قلبی
– تضعیف عضله قلب
– التهاب کیسه اطراف قلب
– آمبولی ریه
– ضربان آهسته قلب (برادی کاردی)
مریم سجادپور
بخش سلامت تبیان
مطالب مرتبط:
مطالبی متعدد درباره بیماری های قلبی عروقی
کلیپ های مرتبط:
عوامل خطر زا در فشار خون
مشكلات بیماران در درمان فشار خون
كنترل فشار خون
زوال عقل دهها میلیون نفر از مردم در آمریکا را تحت تاثیر قرار داده است.
بیماری آلزایمر، رایجترین شکل زوال عقل، در حال حاضر در رتبه ششم علت اصلی مرگ و میر در ایالات متحده قرار داشته و تخمین زده شده که از هر سه نفر بزرگسال، یک نفر بر اثر زوال عقل میمیرد.
تحقیقات جدید نشان می دهد که افراد میانسال که افت ناگهانی فشار خون (BP) را تجربه میکنند، در سن بالا در معرض خطر ابتلا به زوال عقل و زوال شناختی جدی خواهند بود.
این پژوهش توسط محققان از دانشکده بهداشت بلومبرگ جان هاپکینز در بالتیمور انجام شد و این یافتهها در انجمن قلب آمریکا ارائه شده است.
فشار خون BP پایین به صورت مزمن، به سرگیجه، خستگی، تهوع، یا غش منجر خواهد شد. اما افت سریع فشار خون OP که به صورت موقت رخ میدهد، میتواند به آسیبهای جدی منجر شود زیرا از رسیدن جریان خون به مغز جلوگیری میکند.
محققان در دانشکده بهداشت بلومبرگ جان هاپکینز، برای اولین بار به بررسی ارتباط این دو و تاثیرات بلند مدت آن بر انسان پرداخته اند.
محققان برای انجام این پژوهش از دادههای به دست آمده از 15,792 شرکت کننده بین 45 تا 64 سال که در سال 19877 جمع آوری شده بود استفاده کردند.
آنها دادههای بالینی از خطر آترواسکلروز (تصلب شرایین)در این افراد را نیز مورد بررسی قرار دادند.
برای مطالعه جدید، محققان دادههای 11503 بیمار که هیچ سابقه بیماری قلبی نداشته و برای اولین بار به بیمارستان آمده بودند را مورد بررسی قرار دادند.
دانشمندان فشار خون این بیماران را پس از اینکه 20 دقیقه دراز کشیدند، اندازه گیری کردند.
گفتنی است که این محققان، بیماران را به مدت دو دهه یا بیشتر تحت نظارت و بررسی قرار دادند.
آنها دریافتند افرادی که به OP دچار میشوند، نسبت به افرادی که این مشکل را هرگز تجربه نکردهاند، 40 برابر بیشتر در معرض زوال عقل قرار دارند. آنها همچنین 155 درصد بیشتر به زوال شناختی دچار خواهند شد.
این محققان معتقدند که شناسایی عوامل خطر برای زوال شناختی و زوال عقل برای درک پیشرفت بیماری مهم بوده و به شناسایی کسانی که بیشتر در معرض خطر هستند کمک میکند.
همچنین در پیدا کردن استراتژیهایی برای پیشگیری و مداخله بسیار موثر خواهد بود.
1394 | کلیه حقوق برای «اتاق خبر» محفوظ می باشد.
طراحی و تولید : عصر پایش اطلاعات
Dr Fariba Hendesi – متخصص قلب و عروق و آنژیوگرافی
برخی از افراد به طور طبیعی دارای فشار خون پایین هستند که هیچ علامتی ندارد. با این حال، اگر فشار خون بیش از حد کم باشد، می تواند بر روی جریان خون در سراسر بدن اثر بگذارد و فرد احساس سرگیجه یا ناپایداری کند.
افت ناگهانی فشار خون اغلب در کسی که از وضعیت نشسته می خواهد بایستد رخ می دهد. این نوع فشار خون پایین به عنوان افت فشارخون وضعیتی شناخته می شود. افت فشارخون وضعیتی به عنوان یک عیب در سیستم عصبی خودکار ( بخشی از سیستم عصبی است که اقدامات حیاتی غیر ارادی، مانند ضربان قلب را کنترل می کند) در نظر گرفته می شود تا به تغییرات ناگهانی واکنش های مناسب نشان دهد.
به طور معمول، هنگامی که فردی می ایستد، مقداری خون در اندام تحتانی جمع می شود. این امر باعث افت فشار خون می شود. اما بدن شما به طور معمول به قلب پیام ارسال می کند که سریع تر بتپد تا رگ های خونی منقبض شوند و افت فشار خون را جبران کند. اگر این اتفاق نیافتد، و یا به آرامی اتفاق بیافتد، باعث ایجاد افت فشارخون وضعیتی می شود.
خطر ابتلا به فشار خون کم و فشار خون بالا به طور معمول با افزایش سن افزایش می یابد. علاوه بر این، جریان خون در مغز با افزایش سن کاهش می یابد که اغلب نتیجه ی تشکیل پلاک در رگ های خونی است. برآورد شده است که ۱۰ تا ۲۰ درصد افراد بالای ۶۵ سال دارای افت فشار خون وضعیتی هستند.
علت فشار خون پایین همیشه روشن نیست. ممکن است با موارد زیر همراه باشد:
# بارداری# مشکلات هورمونی، مانند کم کاری غده تیروئید (هیپوتیروئیدیسم)، تیروئید پر کار (پرکاری تیروئید)، دیابت و یا قند خون پایین (هایپوگلایسمی)# استفاده از دارو های بدون نسخه# مصرف بیش از حد دارو ی فشار خون بالا# نارسایی قلبی# آریتمی قلبی (ضربانات نامنظم قلبی)# اتساع عروق خونی# گرمازدگی# بیماری های کبدی
افت ناگهانی فشار خون ممکن است تهدیدی برای زندگی باشد. علل ایجاد این نوع افت فشار خون می تواند شامل: از دست دادن خون و خونریزی، درجه حرارت پایین بدن، درجه حرارت بالا ی بدن، آسیب عضله ی قلبی در نتیجه ی نارسایی قلبی، عفونت شدید خون، کم آبی شدید به دلیل استفراغ، اسهال یا درجه حرارت بالا، واکنش به دارو یا الکل و واکنش آلرژیک شدید به نام آنافیلاکسی باشد.
افت فشارخون وضعیتی می تواند به دلایل مختلفی برای هر کسی اتفاق بیافتد، مانند کم آبی بدن، کمبود مواد غذایی، زمان طولانی در گرما بودن و یا بیش از حد خسته بودن. همچنین می تواند توسط ژنتیک، پیری، دارو، رژیم غذایی ، عوامل روانی و محرک های حاد مانند عفونت و آلرژی را تحت تاثیر قرار بگیرد.
افت فشارخون وضعیتی اغلب در افرادی که در حال مصرف دارو برای کنترل فشار خون بالا هستند رخ می دهد. همچنین می تواند به بارداری، احساسات قوی ، تنگی رگها (تصلب شرایین) یا دیابت مربوط باشد. افراد مسن بسیار تحت تاثیر هستند به خصوص کسانی که فشار خون بالا یا اختلال عملکرد سیستم عصبی خودکار دارند.
افت فشار خون پس از صرف غذا از علل شایع سرگیجه است. گفته می شود که به دلیل تجمع خون در رگ های معده و روده ایجاد می شود.
داروهای متعددی معمولا با افت فشارخون وضعیتی در ارتباط هستند. این دارو ها را می توان به دو دسته ی عمده تقسیم کرد:
1- دارو هایی که برای درمان فشار خون بالا استفاده می شود، مانند داروهای دیورتیک، مسدود کننده های بتا، مسدود کننده های کانال کلسیم، و مهار کننده ی آنزیم تبدیل کننده ی آنژیوتانسین.
2-داروهایی که افت فشار خون اثر جانبی آن ها می باشد، از جمله نیترات، دارو هایی که برای درمان بیماری پارکینسون هستند، داروهای ضد روان پریشی، داروهای نورولپتیک ، دارو های ضد اضطراب، آرام بخش ها، خواب آور ها، و داروهای ضدافسردگی سه حلقه ای.
کم شدن آب بدن و از دست دادن الکترولیت که ممکن است به دلیل اسهال، استفراغ، از دست دادن خون بیش از حد در دوران قاعدگی، و یا شرایط دیگر ایجاد شده باشد، ارتباط افزایش سن با تنظیم فشار خون که ممکن است با برخی بیماری ها یا داروها بدتر شود و برخی بیماری های خاص می توانند از جمله باعث افت فشارخون وضعیتی شوند.
علل شایع پاتولوژیک (مربوط به یک بیماری) افت فشارخون وضعیتی عبارتند از:
– اختلالات سیستم اعصاب مرکزی مانند سندرم خجالتی ها و یا آتروفی چندین سیستم– مشکلات عصبی، مانند نوروپاتی محیطی و یا نوروپاتی خودکار – بیماری های ناشی از تغذیه ی نامناسب– اختلالات قلبی و عروقی– اعتیاد به نوشیدن الکل
بیماری هایی که کمتر می تواند باعث افت فشارخون وضعیتی شوند شامل آمیلوئیدوز (به علت رسوب یک ماده مومی شکل به نام آمیلوئید در بدن)، کمبود ویتامین، آسیب های نخاعی و اعصاب مرتبط با سرطان، به خصوص سرطان ریه و یا سرطان لوزالمعده هستند.
پزشک می تواند فشار خون پایین شما را تشخیص دهد.احساس سرگیجه هنگام ایستادن لزوما به این معنی نیست که شما افت فشارخون وضعیتی و یا فشار خون پایین دارید. طیف گسترده ای از بیماری های زمینه ممکن است باعث علائم شما شوند. بسیار مهم است که علت فشار خون پایین تشخیص داده شود تا درمان مناسب داده شود.
پزشکتان به سابقه ی پزشکی، سن، علائم خاص، و شرایطی که تحت آن علائم رخ داده است توجه می کند. او ممکن است ارزیابی فشار خون و تعداد نبض شما را برای چند دقیقه پس از این که دراز کشیدید و عرض دو تا پنج دقیقه بعد از این که به سرعت ایستادید تکرار کند.
سایر آزمایشاتی که ممکن است انجام شود از جمله ECG (الکتروکاردیوگرام) است تا ضربان قلب و ریتم و اکوکاردیوگرام ثبت شود (یک آزمایش اولتراسوند برای تجسم قلب). همچنین می توانید آزمایش خون برای چک کردن کم خونی یا سطح قند خون خود انجام دهید.
نظارت و بررسی بیشتر ECG به طور متناوب ممکن است برای چک کردن مشکلات قلبی نیاز باشد. تست ورزش یا تست الکتروفیزیولوژی نیز ممکن است مفید باشد.
انواع وخیمی از افت فشارخون وضعیتی ممکن است به یک آزمایش به نام آزمون شیب میز نیاز داشته باشند. این تست واکنش بدن به موقعیت و تغییر در موقعیت را ارزیابی می کند. فردی با خیال راحت بر روی یک میز دراز می کشد، و میز را تا یک ساعت به صورت ایستاده می گذارند. فشار خون، ضربان قلب، و علائم ثبت می شود. اغلب بر اساس این تست داروهایی داده می شود.
سرگیجه، احساس سبکی سر، بی ثباتی، کاهش دید یا تاری دید،ضعف، خستگی، گیجی، درد قفسه سینه، پوست سرد و رنگ پریده،غش، اشکال در تنفس از جمله علایم فشار خون پایین هستند.
اگر هر یک از نشانه های فشار خون پایین که در بالا ذکر شد را تجربه کردید بلا فاصله به دنبال مراقبت های پزشکی بروید . اگر یک افزایش فرکانس در علائم فشار خون پایین را تجربه کردید که با شیوه زندگیتان تداخل داشت و یا گمان کردید که ممکن است عارضه ی جانبی داروهای بدون نسخه ای است که مصرف کرده اید فورا به دنبال مراقبت های پزشکی بروید.
اگر فشار خون شما به شدت کم شود، خطر قابل توجه ای وجود دارد که بدن شما اکسیژن کافی برای انجام وظایف عادی خود دریافت نمی کند. کاهش اکسیژن می تواند باعث اختلال عملکرد قلب و مغز و مشکل در تنفس شود. فردی با فشار خون پایین می تواند آگاهی اش را از دست بدهد و یا به شوک برود .
اگر یک مشکل پزشکی زمینه ای دارید که باعث فشار خون پایین شده است، به دنبال درمان برای آن بیماری زمینه ای باشید. برای بسیاری از مردم، فشار خون پایین مزمن می تواند به طور موثر با تغییر در رژیم غذایی و شیوه زندگی درمان شود.
در ابتدا، پزشک شما ممکن است به شما توصیه کند برای افزایش فشار خون خود این تغییرات ساده را ایجاد کنید:
اگر این اقدامات از مشکل نمی کاهند ممکن است نیاز به دارو داشته باشید. داروهای زیر در درمان فشار خون پایین موثر هستند. فلودروکورتیزون که یک مینرالوکورتیکواستروئید است و به نظر می رسد که برای بسیاری از انواع افت فشارخون وضعیتی، و یا فشار خون پایین موثر است. این دارو با افزایش احتباس سدیم توسط کلیه اثر می گذارد. در نتیجه باعث احتباس مایعات و تورم می شود که برای بهبود فشار خون لازم است. اما این احتباس سدیم نیز باعث از دست دادن پتاسیم می شود. بنابراین، هنگامی که فلودروکورتیزون استفاده می کنید، باید مقدار کافی پتاسیم در روز مصرف کنید. فلودروکورتیزون هیچ یک از خواص ضد التهابی کورتیزون یا پردنیزولون را ندارد و یک عامل برای عضله سازی نیست.
دکتر فریبا هندسی متخصص قلب و عروق و فشار خون در تهران
کلینیک درمان فشار خون
دکتر فریبا هندسی متخصص قلب و عروق | عضو انجمن قلب امريكا | موسس اولين كلينيك تخصصي فشار خون| عضو كميته كشوري ثبت سكته هاي قلبي| عضو انجمن قلب و جراحات قلب ايران | بورد تخصصي قلب وعروق از دانشگاه تهران| سهامدار بيمارستان پارسيان و عرفان در تهران | عضو هیئت علمي و پزشك معتمد دانشگاه آزاد اسلامي به مدت ٥ سال| گذراندن دوره تخصصي RDN در آلمان جهت درمان فشار خون هاي مقاوم به درمان
با تجربه انجام هزاران آنژيوگرافي از راه دست با توجه به هشت سال تجربه مستمر در زمينه آنژيوگرافي راديال
مطلب قبلی
اندازه گیری فشار خون چگونه است؟
مطلب بعدی
فشار خون نرمال برای سنین مختلف
دلایل اهمیت فشارخون و توجه به آن چیست؟
آنژیوپلاستی روش بدون جراحی برای باز کردن عروق
بهترین متخصص فشار خون و بهترین متخصص قلب و عروق کیست؟
روز جهانی فشار خون چه روزیست؟
سلامخانم دكتر فشار من هميشه ده به شش هست خوبه يا بد
سلام ،اگر همیشه اینجوریه و شما مشکل دیگری بلحاظ داخلی ندارین ، و سن شما زیر ۴۰ سال هست ، مسئله ای نیست ،اما آزمایش چکاپ بدن رو سالی یکبار انجام بدین
سلام اگر كم خوني از نوع فقر آهن است بايد قرص آهن مصرف كنيد
سلام خانم دکتر..من اغلب فشارخونم ۹ روی ۵ یا ۶ هستتا کنون مشکلی نداشتم اما تازگیها. گاها سوزش سرسینه دارم..چکار باید بکنم
جهت معاینه و چکاپ به پزشک مراجعه کنید
سلام من چند وقتیه فشارم رو ۸ هست بدنم سسته اونم فقط شبا افت فشار دارم تغذیه خوبی دارم
سن و وزن و جنس شما معلوم نیست ،بسته به شرایط هر فردی ، پزشکان تسخیص میدن و تجویزی میکنند
سلام خانم دکترمن مدت یکسال هست در به از اوقات فشار خونم خیلی میاد پایین و وقتی به کلنیک می رسم ۵روی ۴یادیشب ۶روی ۵ بود آزمایش خون گرفتم گفتتن پتاسیم خونت پایینه برای درمان چه کنم ؟؟؟در ضمن زمانی که میاد پایین دچار سرد درد خیلی شدید و این سردرد تا دو سه بعدش ادامه دارهممنون میشم راهنمای کنید
سلام علت كاهش فشار خون و كاهش پتاسيم در گيري غدد فوق كليه ميباشد بايد سي تي شكم و بررسي هورموني توسط همكاران غدد صورت گيرد
سلام.ممنون میشم من رو راهنمایی کنید.متولد ۷۷ هستموزنم ۴۶ و قدم ۱۵۵٫دختر هستم.پاهام همیشه یخه.حتی توی تابستون.چشمام سیاهی میره و گاهی هم تعادلم از دست میره و میوفتم.حدودا چهار بار دچار لرزش پای شدید شدم طوری که راه نمیتونم برم و نمیتونم پاهام رو کنترل کنم.سرم درد میکنه و حالت تهوع هم گاهی دارم.سُرم خیلی میزنم.فشارمم پایینه همیشه.سرم احساس سبکی داره.گاهی بی حس میشه پاهام و دستم.ضربان قلبم خیلی نامنظمه.رنگ پوستمم زرد و رنگپریده س.تمرکزم کم شده و فعالیت بدنی کم هم باعث میشه نفس نفس بزنم.اما خانوم دکتر هر دفعه دکتر میرم دکترا با یه سُرم حالمو خوب میکنن و فرداش روز از نو روزی از نو.نمیدونم چه دکتر متخصصی باید برم.دکتر قلب برم؟یا مغز و اعصاب؟الان هم که فشارم رو گرفتم هشت روی چهار بود.ممنون میشم کمکم کنید?
سلام. وقتتون بخیر. من ۲۹ سالمه و حدود یه ساله که علایم کاهش فشار(سرگیجه، تاری دید و خستگی مزمن) رو دارم. فشارم هم ۹ روی ۵. درضمن بیماری هاشیموتو هم دارم که تا تیروئیدم کم کار نشه نمیتونم درمان رو شروع کنم چون درمانی نداره. به نظرتون چیکار کنم برا این افت فشارم؟
سلام خانم دکترمن ۲۹ سادمه ودوروزه که معدم درد میکنه و فشارم پایین ۹روی ۶.حالت تهوع هم دارم .اابته فشار خون من همیشه ۱۱ هست میشه علت و بگین ممنونم
سلام در بيماريهاي ويروسي يا عفوني افت فشار ايجاد ميشود فقط مراقب احتمال خونريزي گوارشي باشيد
سلام خسته نباشید. خانمی ۲۷ ساله هستم ک چند ماهه مدام فشارم ۸ و ۷ است. کمبود اهنم ندارم. همین امشب فشارم نزدیک ۷ بود. طوری شده ک دقیقا هفته ای یه بار میرم زیر سرم. نمیدونم چرااینطوری میشم چکاب کاملم دادم گفتن فقط یکم کمبود ویتامین دی دارم و ی سنگ کوچیک تو کلیه ام و کبد چرب ک گرید ۱ هست. نمیدونم ربطی ب اینا داره یانه ولی خب گفتم شاید بتونه موثر باشه برای پاسخ شما. ممنون میشم جوابمو بدین
باسلام بعضي افراد ژنتيكي فشار پايين دارند اگر علايمي چون سرگيجه و ضعف و بيحالي نداريد نگران كننده نيست بهتر استزحجم نمك مصرفي ومايعات رازبالا ببريد
سلام خانم دکتر من ۳۳ سالمه مشکل هپاتیت دارم قند خونم ۸۷ و چند وقته افت فشار خیلی اذیتم می کنه فشارم ۸روی ۵ میاد چکار کنم
من ۵۸ سال شغل اتش نشان بازنشسته سن ۸۸ کیلو وزن با ۱۷۵ انت قد ۸ سال دچار سرگیجه و عدم تعادل مخصوصا در حالت بالا رفتن از پله یا راه رفتن و بلند کردن بار سنگین شدم که در تشخیص اولیه گوش داخلی را عامل دانستند لذا در طول این مدت دوبار انژیو گرافی قلب تست ورزش ۴ بار اکو انژیو گرافی کاروتید گردن اسکن مغز mri , ari طب سوزنی طب سنتی کلیه ازمایشات خون انجام دادم که همگی سالم بود در انتها با مراجعه به افای دکتر افتخارزاده کلینیک اریتمی و ازمایش تخت متحرک تشخیص بر افت فشار خون وضعی تشخیص و دروی گوترون و تراموکسی و فلو کورتیزون تجویز شد که متاسفانه هنوز علایم وجود دارد چه چاره ای داره این مشگل من
سلام خآنم دکتر فشار خون خانم من خیلی پایین میاد نمک براش خوبه؟
سلام خانم دکتر.من ۲۷ سالمه چند سالیه که موقع بلند شدن از زمین دچار تپش قلب میشم بخصوص بعد از غذا خوردن وخیلی دکتر و اکوهم رفتم قلبم سالمه ورزش می کنم ولی استرس زیادی دارم و برای درمان تپش قلبم پرانول می خورم وفشارم هم همیشه روی ۱۰ هست علت این تپش چیه؟ درضمن وزنم هم پایین هستش .ممنون
سلام شما حملات پانیک دارید. همون پروپرانولول را ادارمه دهید و مشکلات عصبی را درمان کنید.
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
– عضو انجمن قلب امريكا
– موسس اولين كلينيك تخصصي فشار خون
– عضو كميته كشوري ثبت سكته هاي قلبي
– عضو انجمن قلب و جراحات قلب ايران
– بورد تخصصي قلب وعروق از دانشگاه تهران
– سهامدار بيمارستان پارسيان و عرفان در تهران
مطالب پربازدید
آیا دچار گرفتگی رگ قلب هستید؟
بهترین زمان مصرف قرص آسپرین
گفتگو با دکتر فریبا هندسی درباره شیوع بیماری های قلبی در سرما
بهترین متخصص واریس کیست و بهترین درمان واریس چیست؟
دکتر فریبا هندسی متخصص قلب و عروق | عضو انجمن قلب امريكا | موسس اولين كلينيك تخصصي فشار خون| عضو كميته كشوري ثبت سكته هاي قلبي
آدرس: سعادت آباد، خ بخشايش، خ هفدهم، پلاك ٨١تلفن های تماس ٢٢١٣٧١٩٤ – ٢٢١٣٧١٣٣-۰۹۳۵۸۹۱۶۳۷۶ ساعات حضور دکتر فریبا هندسی در مطب شنبه: ۱۷ الی ۲۰دوشنبه: ۱۷ الی ۲۰چهارشنبه : ۱۷ الی ۲۰
مطالب اخیر
انواع روش های درمان واریس پا
اسکلروتراپی ،روش درمانی واریس پا و رگهای عنکبوتی
بهترین متخصص واریس کیست و بهترین درمان واریس چیست؟
دلایل اهمیت فشارخون و توجه به آن چیست؟
Welcome, Login to your account.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
10
