
خواص دارویی و گیاهی :
انچوچک، دانه نوعی گلابی
وحشی است. انچوچک به معنای ریز و کوچک است و کنایه از آدمی است که به لحاظ جسمی یا
توانایی ضعیف و نیز نوعی میوه با جثه کوچک است. نامهای
دیگر گیاه گلابی وحشی، انچوچک، اربه، خوج و سنگ خوج است، همچنین نوعی
گلابی وحشی در جنگلهای گیلان وجود دارد که میوهای سخت با طعم ترش و شیرین است که از آن مربا تهیه میکنند و
طبیعت آن سرد و خشک است.
هم اکنون اطلاعات
اندکی در مورد خواص گلابی وحشی و اثرات تغذیهای و
درمانی آن وجود دارد، اما لازم است بدانید گلابی وحشی به دلیل آن که یکی از گونه
های گلابی است، خواص تغذیه ای و درمانی آن را نیز دارد. گلابی وحشی
سه گونه مهم دارد که انچوچک یکی از انواع آن است و رویشگاه طبیعی آن استان فارس،
کهگیلویه و بویراحمد و لرستان است. به میوه و دانه این نوع گلابی جنگلی، انچوچک یا
انجوجک میگویند.
طول درخت
این میوه گاهی به هفت تا هشت متر میرسد و با آن که میوه آن قابلیت استفاده
ندارد؛ ولی تخم آن را جمعآوری و از آن استفاده دارویی میشود.
برای استفاده
از این دانه، میوه آن را زیر خاک مدفون کرده و پس از آن که پوسید، دانههای آن
را بیرون آورده و پس از شستن به صورت خام یا بو داده به فروش میرسد. دانههای
انچوچک، مغز سفید با پوستی قهوهای رنگ و سخت دارند و شبیه به بادام یا مغز
زردآلو است. وقتی آن را بو دهند، بسیار خوشمزه شده و در گذشته با نام بادام جنگلی،
یکی از اجزای ثابت آجیل بود و خاصیت مغزهای گیاهی را دارد. قسمتهای
مورد استفاده گلابی وحشی برگهای جوان، پوست، ساقه و میوه (دانه) آن است که
استفاده دارویی دارد.
طبیعت دانه گلابی
وحشی (آنچوچک) معتدل است.
خواص دارویی این گیاه به طور خلاصه عبارتند از:
گردآوری: مجله
اینترنتی ستاره
خواص گلابی وحشی درمانی خواص گلابی وحشی لرستان خواص گلابی وحشی افزایش وزن خواص گلابی وحشی برای قلب انچوچک، دانه نوعی گلابی وحشی است. انچوچک به معنای ریز و کوچک است و کنایه از آدمی است که به لحاظ جسمی یا توانایی ضعیف و نیز نوعی میوه با جثه کوچک است. نامهای دیگر گیاه گلابی وحشی، انچوچک، اربه، خوج و سنگ خوج است، همچنین نوعی گلابی وحشی در جنگلهای گیلان وجود دارد که میوهای سخت با طعم ترش و شیرین است که از آن مربا تهیه میکنند و طبیعت آن سرد و خشک است.
گلابی وحشی چیست؟
انچوچک، دانه نوعی گلابی وحشی است. انچوچک به معنای ریز و کوچک است و کنایه از آدمی است که به لحاظ جسمی یا توانایی ضعیف و نیز نوعی میوه با جثه کوچک است. نام های دیگر گیاه گلابی وحشی، انچوچک، اربه، خوج و سنگ خوج است، همچنین نوعی گلابی وحشی در جنگل های گیلان وجود دارد که میوه ای سخت با طعم ترش و شیرین است که از آن مربا تهیه می کنند و طبیعت آن سرد و خشک است.
هم اکنون اطلاعات اندکی در مورد خواص گلابی وحشی و اثرات تغذیه ای و درمانی آن وجود دارد، اما لازم است بدانید گلابی وحشی به دلیل آن که یکی از گونه های گلابی است، خواص تغذیه ای و درمانی آن را نیز دارد. گلابی وحشی سه گونه مهم دارد که انچوچک یکی از انواع آن است و رویشگاه طبیعی آن استان فارس، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان است. به میوه و دانه این نوع گلابی جنگلی، انچوچک یا انجوجک میگویند. طول درخت این میوه گاهی به هفت تا هشت متر می رسد و با آن که میوه آن قابلیت استفاده ندارد؛ ولی تخم آن را جمع آوری و از آن استفاده دارویی می شود.
مشخصات گلابی وحشی
گلابی وحشی سه گونه مهم دارد که انچوچک یکی از انواع آن است و رویشگاه طبیعی آن استان فارس، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان است. به میوه و دانه این نوع گلابی جنگلی، انچوچک یا انجوجک می گویند. طول درخت این میوه گاهی به هفت تا هشت متر می رسد و با آن که میوه آن قابلیت استفاده ندارد؛ ولی تخم آن را جمع آوری و از آن استفاده دارویی می شود.
برای این کار میوه را زیر خاک مدفون کرده و پس از آن که پوسید، تخم های آن را بیرون آورده و پس از شستن به صورت خام یا بو داده به فروش می رسد. دانه های انچوچک، مغز سفید با پوستی قهوه ای رنگ و سخت دارد و شبیه به بادام یا مغز زردآلو با طعمی مشابه و تقریبا شبیه دانه های گلابی وحشی موجود در بازار است. وقتی آن را بو دهند، بسیار خوشمزه شده و در گذشته با نام بادام جنگلی، یکی از اجزای ثابت آجیل بود و خاصیت مغزهای گیاهی را دارد.
خواص گلابی وحشی در طب سنتی
دانه گلابی وحشی طبیعت معتدل دارد و براساس تحقیقات انجام شده، در طب سنتی از خواص درمانی آن برای نرم کردن سینه، آرامش اعصاب، افزایش ادرار بیماران، افزایش نیروی جنسی و جسمی، تقویت عمومی بدن، افزایش وزن و قاعده آوری استفاده می شده است و در عربستان بذر سیاه گلابی وحشی کاربرد زیادی دارد.
لازم است بدانید براساس لغت نامه دهخدا، انچوچک به دلیل آن که نوعی میوه با جثه کوچک است، از نظر لغوی نیز به معنای ریز و کوچک معنا شده است و کنایه از آدمی است که به لحاظ جسمی یا قابلیتی کوچک باشد. در نتیجه انچوچک فحش یا کلمه ای با معنی و مفهوم ناروا نیست. این را هم بدانید نوعی گلابی وحشی در جنگل های گیلان وجود دارد که به لهجه گیلکی به اربه خوج یا سنگ خوج معروف است و میوه ای سخت با طعم ترش و شیرین است که از آن مربایی تهیه می کنند که خوردن آن با خامه و سرشیر خالی از لطف نیست.
این میوه طبیعت سرد و خشک داشته و ملین مزاج و مقوی قلب، معده و کبد است. سرشار از ویتامین C بوده و تانن و پتاسیم آن پایین آورنده اسید اوریک و فشار خون بالا بوده و برای نقرسی ها مفید است.
خواص گلابی وحشی
طبیعت دانه گلابی وحشی (آنچوچک) معتدل است.
از خواص گلابی وحشی خاصیت ضد قارچ، آنتی اکسیدان، ضد باکتری و ضد لاروی است.
مصرف گلابی وحشی باعث افزایش ادرار بیماران می شود.
این گیاه تقویت کننده قلب، معده و کبد است.
گلابی وحشی سرشار از ویتامین C است.
تنظیم اسید اوریک و فشار خون از دیگر خواص گلابی وحشی است.
گلابی وحشی نرم کننده سینه و حنجره است.
گلابی وحشی خاصیت چاق کنندگی، تقویت عمومی بدن و افزایش وزن را دارد.
گلابی وحشی آرام کننده اعصاب و تشنج است.
گلابی وحشی باعث افزایش نیروی جنسی می شود.
این گیاه قاعده آور است.
خواص گلابی وحشی برای کبد , خواص گلابی وحشی برای سینه
خواص گلابی وحشی برای کبد , خواص گلابی وحشی برای سینه
خواص گلابی وحشی برای کبد , خواص گلابی وحشی برای سینه
خواص گلابی وحشی برای کبد , خواص گلابی وحشی برای سینه
نظر
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
کلیه حقوق مادی و معنوی برای روزگار محفوظ است. هرگونه کپی از مطالب با ذكر منبع و لینک فعال بلامانع است
ممکن است شنیده باشید که انسان تنها از ده درصد مغز خود استفاده میکند و اگر شما بتوانید بقیه قدرت مغز خود را رمزگشایی کنید، میتوانید کارهای بیشتری انجام دهید. شما می توانید تبدیل به یک نابغه فوق العاده شوید و یا قدرتهای روانی مانند ذهنخوانی و حرکت اجسام با نیروی ذهن را به دست آورید.
این “افسانه ده درصد الهامبخش منابع بسیاری در خیالپردازی فرهنگی بوده است. به عنوان مثال، در فیلم لوسی محصول سال ۲۰۱۴ ، یک زن با مصرف مواد مخدر، ۹۰ درصد از مغزش را که قبلا غیرقابل دسترس بوده را رها میکند و قدرتهای خدامانند را در خود پرورش میدهد.
بر اساس تحقیقات سال ۲۰۱۳ که توسط بنیاد مایکل جی فاکس برای تحقیقات پارکینسون انجام شد، بسیاری از مردم، ازجمله حدود ۶۵ درصد آمریکاییها این افسانه را باور دارند. در مطالعه دیگری که از دانشجویان پرسیده شد انسانها از چند درصد مغزشان استفاده میکنند، حدود یک سوم دانشجویان رشتههای روانشناسی، پاسخ دادند.۱۰ درصد.
با این حال، بر خلاف اسطوره ده درصد، دانشمندان نشان دادهاند که انسان هر روز از تمام ظرفیت مغز خود استفاده میکند.
چندین مورد از شواهد وجود دارد که افسانه ده درصد را رد میکند.
بیشتر بخوانید:
بازسازی سلولهای مغزی
اندازه مغز با میزان هوش چه ارتباطی دارد؟
چند درصد از مغز انسان استفاده می شود؟
علم عصبشناسی بررسی می کند که چگونه آناتومی مغز بر رفتار، احساسات و شناخت افراد تاثیر می گذارد.
در طول سالها، دانشمندان مغز نشان دادهاند که قسمتهای مختلف مغز مسئول اعمال خاصی هستند، از تشخیص رنگ گرفته تا حل مسائل. بر خلاف افسانه ده درصد، دانشمندان به لطف تکنیکهای تصویربرداری مغز مانند توموگرافی انتشار پوزیترون و تصویربرداری رزونانس مغناطیسی عملکردی، ثابت کردهاند که همه بخشهای مغز در فعالیتهای روزانه ما به طور کامل استفاده میشود.
تا به حال تحقیقات درباره پیدا کردن یک منطقه مغز که کاملا غیر فعال باشد، به جایی نرسیده است. حتی مطالعاتی که فعالیت در سطح تکسلولی را اندازه گیری می کنند، هیچ بخش غیر فعال مغز را نشان ندادهاند.
بسیاری از مطالعات تصویربرداری مغز که فعالیت مغز را هنگامی که فرد یک کار خاص را انجام می دهد، اندازه گیری میکنند، نشان میدهد که چگونه قسمتهای مختلف مغز با یکدیگر کار میکنند.
به عنوان مثال، در حالی که شما این متن را در تلفن هوشمند خود میخوانید، برخی از قسمتهای مغز شما، از جمله قسمتهایی که مسئول دید، درک مطلب و نگه داشتن گوشی شما هستند، فعالتر خواهند بود.
با این حال، برخی از تصاویر مغز، به طور ناخواسته از افسانه ده درصد حمایت میکنند، زیرا این تصاویر، اغلب لکههای روشن کوچکی روی تصویر خاکستری مغز نشان میدهد. این ممکن است به این معنا باشد که تنها نقاط روشن در مغز فعالیت دارند، اما اینطور نیست. بلکه، لکههای رنگی نمایانگر مناطقی از مغز هستند که وقتی شخص کاری انجام میدهد، فعالترند، و زمانی که شخص کاری انجام نمیدهد، نقاط خاکستری وجود دارد، یعنی مغز فعال است ولی به میزان کمتر.
مخالفت مستقیم با افسانه ۱۰ درصد در افراد مبتلا به آسیب مغزی ،مثل سکته مغزی، ضربه به سر یا مسمومیت با مونواکسیدکربن، قرار میگیرد و کارهایی که به دلیل صدمات فوق دیگر قادر به انجام آنها نیستند و یا نمیتوانند مانند قبل انجام دهند. اگر افسانه ۱۰ درصد درست باشد، پس آسیب به بسیاری از نقاط مغز ما، نباید بر عملکرد روزانه ما تأثیر بگذارد.
مطالعات نشان دادهاند که آسیب رساندن به یک بخش بسیار کوچک مغز ممکن است عواقب ویرانگر داشته باشد. به عنوان مثال، اگر کسی تجربه آسیب به منطقه براکا را داشته باشد، میتواند زبان را درک کنند، اما نمیتواند به درستی کلمات را ادا کند یا به صورت روان صحبت کند.
در یک مورد بسیار افشا شده، یک زن در فلوریدا زمانی که کمبود اکسیژن نیمی از ناحیه پیشین مغزش_که ۸۵ در از مغز را تشکیل میدهد_ را تخریب کرد به طور دائم “قابلیت تفکر، درک، خاطرات و احساسات که اساس انسان بودن است را از دست داد.
یکی دیگر از شواهد علیه افسانه ده درصد، تکامل است. مغز افراد بزرگسال تنها دو درصد از جرم بدن را تشکیل میدهد، اما بیش از ۲۰ درصد از انرژی بدن را مصرف میکند. در مقایسه، مغز بسیاری از گونههای مهره دار – از جمله ماهیها ، خزندگان، پرندگان و پستانداران – دو تا هشت درصد انرژی بدن خود را مصرف می کنند.
مغز به وسیله میلیون ها سال انتخاب طبیعی شکل گرفته است، که این موضوع ویژگیهای مطلوب را برای افزایش احتمال زنده ماندن به ارمغان می آورد. بعید است بدن در صورتی که تنها از ۱۰ درصد مغز استفاده کند، مقدار زیادی از انرژی خود را به مغز اختصاص دهد.
حتی با شواهد فراوان که خلاف آن را نشان می دهد، چرا بسیاری از مردم هنوز معتقدند که انسان تنها از ده درصد مغز خود استفاده میکند؟ مشخص نیست که چگونه در وهله اول اسطوره گسترش یافته است، اما ممکن است از طریق کتابهای خودآموز محبوب شده باشد و حتی ممکن است در مطالعات قدیمی و ناقص علوم عصبشناسی نیز وجود داشته باشد.
جذابیت اصلی اسطوره ده درصد این ایده است که اگر شما بتوانید بقیه قدرت مغز خود را رمزگشایی کنید، میتوانید کارهای بیشتری انجام دهید. این ایده با پیامی که توسط کتاب های خودآموز بیان میشود مطابقت دارد که به شما راههایی را می دهد که می توانید خودتان را بهبود ببخشید.
به عنوان مثال، مقدمه لوئل توماس در کتاب مشهور دیل کارنگی، چطور بر دوستانمان پیروز شویم و مردم را تحت تآثیر قرار دهیم، میگوید که فرد معمولی “تنها ۱۰ درصد از توانایی ذهنی پنهانش را توسعه میدهد. این بیانیه که از ویلیام جیمز، روانشناس، بیان شده، اشاره میکند به پتانسیل فرد برای دستیابی بیشتر، نه اینکه چقدر از مغز آنها استفاده میشودگفته میشود که انیشتین، با استفاده از افسانه ده درصد، نبوغش را توضیح داد، هرچند این ادعاها بی اساس است.
یکی دیگر از منابع اسطوره موجود در زمینههای ساکت مغز از پژوهش های علوم انسانی قدیمی است. به عنوان مثال، در دهه ۱۹۳۰، ویلدر پنیفورد، جراح مغز و اعصاب، الکترودهای الکتریکی را به مغز بیماران مبتلا به صرع متصل کرد. او متوجه شد که برخی از نواحی مغز باعث شده بیماران احساسات مختلفی را تجربه کنند که دیگران نمیتوانند تجربه کنند.
با تکامل تکنولوژی، محققان بعدا دریافتند که این مناطق “ساکت مغز، که شامل لوب پیشانی است،مطمئناٌ کارکردهایی داشتهاند.
بیشتر بخوانید:
هشت علامت تومور مغزی را بشناسید
مغز چگونه هشیاری را بوجود می آورد؟
عادات هفت گانه مضر برای سلامت مغز
صرف نظر از اینکه چگونه و کجا این افسانه ایجاد شده است و علی رغم فراوانی شواهد که نشان میدهد انسان از کل مغز خود استفاده میکند، این افسانه در تصورات فرهنگی نفوذ کرده است. با این حال، این فکر که شما میتوانید با رمزگشایی بقیه مغزتان، تبدیل به یک نابغه یا فوق بشر با قدرت حرکت اجسام با ذهن شوید، بسیار وسوسهانگیز است.
thoughtco
”
9
