
خواص دارویی و گیاهی :
تاریخ مصرف کنجد:
متجاوز از پنج هزار سال است که انسان به خواص معجزه آسای کنجد پی برده
است. پهلوانان قدیم آن را برای زیاد کردن زور می خوردند و امروز هم در بین
قهرمانان ترکیه قابل توجه است و دارای ارزش زیادی است.
هندیها بیش از سایر اقوام برای این گیاه خاصیت و اثرات معجزه آسا قایلند
و آن را زیادکننده قدرت و عامل طول عمر می شناسند و روی این اصل آن را در
تشریفات مذهبی زیاد می خورند و همانطور که ما ایرانیان خرما و انجیر خیرات
می کنیم آنها کنجد و شیرینهایی که با کنجد درست کرده اند خیر می کنند و
بدون تردید علت طول عمر در بین مرتاضین و بعضی از دهاتیهای هندی خوردن کنجد
است.
خوردن این گیاه از قدیم در ایران معمول بوده است، نانوایان مغز آن را روی نان می پاشیدند و آن کاری است که الان هم باید معمول شود.
حلواسازان آن را به کار می بردند که متاسفانه امروز ترک شده است. روغن
کنجد دیر فاسد می شود و سابقا خوردن آن بسیار معمول بوده و هنوز هم معمول
است.
شیر کوبیده آن و گیاههای دیگر را جهت رفع سوزش معده مفید می دانستند و
معتقد بودند ترشی معده را کم می کند و سودا را از بین می برد. آب برگ کنجد
برای تقویت مو و بلند شدن آن تاثیر نیکوی دارد و برای این کار بایستی آب آن
را با کوبیدن یا فشار گرفت و به سر مالید.
میوه این گیاه به صورت کپسول و محتوی دانه های کوچک و مسطح و بیضوی است
که دانه کنجد نامیده می شود و قسمت مورد استفاده این گیاه است.
وطن اصلی کنجد هندوستان است که از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته
است. در حال حاضر چین بزرگترین تولیدکننده کنجد در دنیا است. هندوستان و
حبشه از نظر تولید، بعد از چین قرار دارند. در ایران نیز مقداری کنجد تولید
می شود که بیشتر آن به مصرف تهیه روغن و حلوا ارده می رسد.
ترکیبات شیمیاییکنجد دارای پروتئین، ویتامینهای F1، E، D، B و
لسیتین (LECITHIN) است. مقدار روغن آن در حدود 50 درصد است. روغن کنجد مرکب
از حدود ۷۰ درصد اسیدهای چرب اشباع نشده مانند لینولئیک اسید، اولئیک اسید
و مقداری اسیدهای چرب اشباع شده مانند اسید پالمتیک و آراشیدیک اسید است.
روغن کنجد یکی از روغنهای اشباع نشده و مفید برای بدن است که در آمریکای
شمالی و کانادا به مقدار زیاد مصرف می شود، زیرا این روغن نه تنها کلسترول
خون را افزایش نمی دهد، بلکه آن را کاهش نیز می دهد.
برای تهیه روغن کنجد معمولا دانه ها را می شویند تا رنگ روی آن از بین
برود. سپس دانه ها را آسیاب کرده و در آب می ریزند تا پوست آنها روی آب
بیاید. بعد از گرفتن پوست، دانه ها را خشک کرده و در آب جوش می ریزند و
خمیر می کنند. این خمیر را تحت فشار قرار داده تا روغن آن جدا شود. این
روغن را روغن سرد می نامند و از تفاله باقیمانده تحت اثر فشار و گرما روغنی
بدست می آید که به نام روغن گرم معروف است که البته ارزش غذایی روغن سرد
را ندارد.
تفاله باقیمانده از این مرحله را معمولا برای علوفه دامها به کار می
برند. بخصوص این تفاله ازنظر داشتن مواد پروتئینی، غذای خوبی برای گاوهای
شیرده است.
اگر می خواهید از روغن کنجد استفاده کنید دقت کنید که روغن سرد باشد که
به نام FIRST COLD PRESSED معروف است، زیرا در اثر حرارت دادن، روغن کنجد
خواص خود را از دست می دهند.
خواص مفید کنجد برای سلامتی بدن
ازنظر طب قدیم ایران، کنجد گرم است. کنجد بسیار مغذی است و در اکثر
کشورهای فقیر به عنوان جانشین گوشت بکار می رود. خواص مفید کنجد به شرح زیر
است:
1- برای چاق شدن و تقویت نیروی جنسی موثر است.
2- برای رفع قولنج کنجد را آسیاب کرده و با سرکه مخلوط کنید و به مقدار
نصف وزن کنجد، مغز بادام پوست کنده را به آن اضافه کنید. سپس آنها را پودر
کنید و هر روز به مقدار یک قاشق سوپ خوری از آن بخورید.
3- کنجد گرفتگی صدا را از بین می برد.
4- نرم کننده معده و روده است.
5- کره کنجد که در کانادا بنام تاهیتی معروف است و شبیه ارده است، غذای خوبی برای رشد بچه هاست.
6- برگ کنجد را اگر به سر بمالید، باعث رشد و سیاهی موی سر می شود.
7- ارده نرم کننده معده و روده هاست.
8- کنجد فشار خون بالا را کاهش می دهد.
9- کنجد ضد رماتیسم است.
10- برای رفع ناراحتی کیسه صفرا مفید است.
11- دم کرده برگ کنجد، اسهال خونی را برطرف می کند.
12- روغن کنجد برای رفع تنگی نفس، سرفه خشک و زخم ریه مفید است.
13- روغن کنجد سوزش ادرار را رفع می کند.
14- از روغن کنجد به جای روغن زیتون در سالاد استفاده کنید.
15- کنجد با تمام فوایدی که دارد برای معده ضعیف مناسب نیست، زیرا هضم
آن سنگین است. این گونه اشخاص باید آن را با عسل و سرکه بخورند.
ویتامین F چیست؟ویتامین F یک اسید چرب ضروری است که باعث تشکیل
لایه هایی در پوست می شود که از سلولهای پوستی محافظت و از خشکی و خرابی
پوست جلوگیری می کند. همچنین باعث انتقال سایر ویتامینها در پوست می شود.
کنجد، تقویت کننده مو
هرچند نانواییها امروزه با پاشیدن چند دانه کنجد مشتریان خود را با
عنوان نان کنجدی فریب می دهند، اما اگر خوردن کنجد را در برنامه غذایی خود
قرار دهید، موهایی پرپشت و مقاوم خواهید داشت.
متخصصان تغذیه می گویند روغن کنجد علاوه بر تقویت موها، برای رفع تنگی
نفس، سرفه خشک و زخم ریه هم مفید است. همچنین سوزش ادرار را برطرف می کند.
دمکرده برگ کنجد هم اسهال خونی را درمان می کند و خوردن این دانه گیاهی برای رماتیسم، فشار خون بالا و ناراحتی کیسه صفرا مفید است.
در طب سنتی برای رفع قولنج، کنجد را آسیاب و با سرکه مخلوط می کردند و
با افزودن مغز بادام پوست کنده هر روز به مقدار یک قاشق سوپ خوری میل می
کردند.
ارده کنجد به همراه خرما غذایی مقوی برای رشد کودکان و همچنین کارگران
یدی است. این دانه های ریز سفید و سیاه، قوای جنسی را تقویت می کند و نرم
کننده معده و رودههاست.
خوردن یک قاشق غذاخوری کنجد موجب تامین ۱۴ درصد از نیاز کلسیم خانمها
شده و اگر آنها عادت به بلند کردن ناخنهایشان داشته باشند با مصرف کنجد
ناخنهایشان محکمتر شده و ترک و شکنندگی بر روی این عضو که جزیی از زیبایی
انگشتان است دیده نمی شود.
به علاوه مصرف دو قاشق غذاخوری آن رساندن پنج میلیگرم روی را به بدن بخصوص پوست و مو و ناخنها آسان می کند.
شاید بدانید که کمبود روی چه اثراتی بر زیبایی دارد آکنه را کمتر می کند
و از نازک شدن موها جلوگیری می کند و مانع ریزش موها بخصوص در خانمها می
شود و در ضمن به دلیل توام شدن این ماده مغذی با ویتامین E این اثرات صد
چندان شده و می توان از خواص ضدچروک و سفیدکنندگی (ضدلک) این ویتامین
استفاده کرد.
حتما می دانید که کنجد چربی بسیاری دارد اما این چربی از نوع گیاهی و
چند باندی است. این روغن دارای اسیدهای چرب ضروری است که در ساختمان پوست
به عنوان یک جز اصلی محسوب می شوند و در صورتی که کمبودی از این مواد مغذی
ایجاد نشود پوست کاملا یکنواخت و نرم و لطیف به نظر می رسد و جالب است
بدانید که وجود همین چربیهاست که اگر با یک منبع پروتئینی دریافت شود (کنجد
به همراه چربی پروتئین قابل توجهی دارد) به ترمیم موهای آسیب دیده پرداخته
و از خشکی بیش از حد این عضو نیز جلوگیری میکند و موجب راحتی افرادی می
شود که سالهاست از خشکی مو رنج برده و همواره از شانه زدن و رنگ کردن موهای
خشکشان می هراسند.
امروزه از روغن کنجد بخصوص کنجد سیاه در تهیه انواع فراودههای آرایشی و
بهداشتی خصوصا محصولاتی که برای رفع انواع خشکیها تجویز می شوند استفاده می
شود.
معمولا در ترکیب انواع کرمها و ماسکها و شامپوهای ترمیمی از این روغن
استفاده شده تا خاصیت درمانی آنها چند برابر شود. در آخر شما را با ماسکی
که با روغن کنجد تهیه می شود و برای تقویت موهای خشک و آسیب پذیر توصیه می
شود آشنا می کنیم.
قبل از هر چیز باید بگوییم که شما می توانید از این ماسک بسته به
موهایتان هفته ای یک تا دو بار بعد از شستشوی آنها در حمام استفاده کنید.
مواردی که در تهیه این ماسک استفاده می شوند شامل:
روغن کنجد دو قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ یک عدد
شیر دو قاشق مرباخوری
آرد جوانه گندم دو قاشق غذاخوری
ابتدا مواد را کاملا مخلوط کرده و بعد از شستشوی موها در حمام این ماسک
را بر تمام مو بخصوص پوست سر قرار داده و کاملا با دو دست ماساژ دهید. هر
قدر ماساژ بیشتر باشد مواد آسانتر نفوذ می کنند.
سپس با گذشت ۱۰ دقیقه آنها را با آب ولرم آبکشی کنید. در ضمن اگر می
خواهید مقدار زیادی از کنجد خام را به مدتی بیش از یک سال نگهداری کنید
باید آن را در داخل ظرف شیشهای خشک و دربدار و دور از هرگونه رطوبت و قرار
گرفتن در معرض نور خورشید ذخیره کنید.
همیشه به خاطر داشته باشید که در تکرار هر توصیه و عادتی زیاده روی نکنید حتی اگر این توصیه از سوی متخصصان مهم تلقی شود.
نکاتی جالب از کنجد:
مخلوط کردن برگ کنجد با حنا جهت مشکی کردن مو نیز نتایج نیکو دارد و نیز جوشانده برگ آن برای دراز شدن و مشکی شدن مو نافع است.
روغن کنجد برای جلای مو بسیار مفید و بهترین روغنهاست. روستاییانی که
هنوز روغن کنجد می خورند عمر زیادتری می کنند و تا 80 سالگی تقریبا جوان
هستند. برای اولین بار چند دانشمند فرانسوی در ترکیه به خواص معجزه آسای
این گیاه پی برده و مصرف آن را در اروپا معمول کردند و امروز غذاهای
اختصاصی از آن می سازند و می فروشند و اکنون ترکیبی از آن به نام تامینا
معروف است ودر فرانسه معمول است. تامینا لغتی است ترکی به معنی کنجد و
ترکیبی از آن است.
در سال ۱۹۲۴ یک دانشمند آمریکایی که درهند به خواص معجزه آسای این گیاه
پی برده بود یک سلسله امتحانات علمی را درباره آن شروع کرد و به این موضوع
پی برد که این گیاه دارای مواد سفیده ای و چربی است و از همه مهمتر اینکه
مواد سفیده ای این گیاه به طور خام نیز قابل هضم است و دارای پانزده نوع
مواد سفیده ای است و برای کسانی که نمی خواهند گوشت بخورند خوردن آن تقریبا
واجب است و می توان آن را گوشت گیاهی نامید. لسیتین این گیاه حتی از
باقلای هندی بیشتر است.
لسیتین چربی فسفر داری است که وجود آن برای نسوج و اعصاب نهایت لزوم را
دارد و مغز و غدد انسان احتیاج زیادی به آن دارد. تقویت قوه حافظه بشر
احتیاج زیادی به این ماده دارد و تقریبا ۲۸ درصد مغز از لسیتین ساخته شده
است و مغز انسان بیش از سایر حیوانات ازاین ماده دارد و سر موفقیت بشر و
پیشرفت آن در عالم تمدن مرهون همین لسیتین است که در گوشت و زرده تخم مرغ و
گیاههایی مانند: باقلای چینی، ماش، قره ماش، خرفه و کنجد وجود دارد.
در امتحانات تشریحی ثابت شده که بیماران فکری در اعصابشان مقدار لسیتین
پایین آمده است و در نتیجه خوردن اکسیر لسیتین یه سرعت معالجه می شوند،
کلیمیها کنجد زیاد می خورند و زیاد زیرک هستند. کنجد معدن مواد معدنی قابل
جذب است و دارای منیزیم، کلسیم، آهن، سیلیس، آلومینیوم، کورم، مس، نیکل،
سدیم و چندین فلز و شبه فلز دیگر است. اثر کنجد بیشتر در اثر داشتن
ویتامینهای زیاد آنست مخصوصا ویتامینهای ب و ویتامینهای ف که فراوان دارد.
برتر از همه داروهاغذایی که بر هر دارویی ترجیح دارد کنجد است که
تقریبا بیشتر مواد مورد ساختمان بدن را داراست. لذا یک غذای قیمتی و پر
ارزش برای انسان متمدن است. دارای خواص گوشت است ولی ضرر آن را ندارد.
قوت، جوانی، تعادل زندگانی و صحت را به انسان می بخشد. طعم گوارای آن
مورد توجه شکم پرستان است و به خوبی آسانی برای انسان در هر سنی که باشد
قابل هضم است. کنجد برای زن، مرد، بزرگ و کوچک برای ادامه حیات و طول عمر
مفید است، اثر آن در تعویض سلولهای کهنه بدن بسیار سریع است و در تسهیل
تفکر عمل آن قابل تحسین است و در رفع آلامی مانند: سرطان، سل، کم خونی بی
نظیر است. در زندگانی جدید که فکر بشر بیش از سایر اعضای بدن او به کار می
رود کنجد از نان واجبتر است.
خواص کنجد سیاه خواص کنجد برای کودکان خواص کنجد بو داده خواص کنجد سفید خام دانههای کنجد جزو باستانیترین خوراکیهای روی کرهی زمین هستند. در واقع گیاه کنجد کُهنترین گیاهی است که بهخاطر دانهها و روغنش کشت میشود. کنجد در فرهنگ سرزمینهای شرقی، مدیترانهای و آفریقایی، ارزش بالایی دارد و هزاران سال است که برای خوشطعم کردن غذا، تهیهی روغن و تقویت و سلامت پوست از آن استفاده میشود.
کاهش کلسترول با خواص کنجد
مطالعات جدیدی که روی فیتونوترینتهای موجود در دانههای کنجد، مخصوصا اسیدهای چرب و آنتیاکسیدانها صورت گرفته است، نشان میدهد که دانهها و روغن کنجد، دارای عملکرد فیتواستروژنی هستند و تا حدود بسیار زیادی میتوانند کلسترول را کاهش بدهند.
دانههای کنجد تقریبا در میان تمام مغزها، دانهها، حبوبات و غلات، بیشترین فیتواسترولهای کاهندهی کلسترول را دارند. فیتواسترولها، ترکیباتی هستند که از نظر ساختاری به کلسترول شباهت دارند. آنها در سیستم گوارش، جای کلسترول را میگیرند و به این ترتیب جذب کلسترول در رودهها را کاهش میدهند. برخی پژوهشها نشان داده است که در بین ۲۷ نوع مغز و دانهی مختلف، دانههای کنجد (همراه با آرد مغز گندم)، بیشترین فیتواسترول را دارند.
روغن کنجد را یک ضد فشار خون قوی میدانند چون میتواند به تنظیم فشار خون کمک کند. در سال ۲۰۰۶ پژوهشی بهمنظور بررسی تأثیر مصرف روغن کنجد انجام و مشخص شد که کنجد یک خوراکی طبیعی و بسیار مفید است که میتواند فشار خون را پایین بیاورد. محققان بعد از پیگیری نشانههای مختلف در ۳۲ بیمار مبتلا به فشار خون که در سنین ۳۵ تا ۶۰ سال قرار داشتند و روغن کنجد را بهعنوان تنها روغن خوراکی مصرفیشان بهمدت ۴۵ روز استفاده کرده بودند، دریافتند روغن کنجد در کاهش فشار خون، کاهش پراکسیددار شدن لیپید و افزایش وضعیت آنتیاکسیدانی در بیشتر این بیماران مؤثر بوده است.
کاهش دردهای آرتریت روماتوئید خواص کنجد
مس به دلیل حضور در بسیاری از سیستم های آنزیمی ضد التهابی و آنتی اکسیدانی ، نقش مهمی در کاهش درد و رفع التهاب در بیماری های آرتریت روماتوئید دارد.
علاوه بر آن در فعالیت نوعی آنزیم موثر است که برای اتصال کلاژن و الاستین مورد نیاز است. کلاژن و الاستین در ساختار، قدرت و قابلیت ارتجاع رگ های خونی، استخوان ها و مفاصل مهم هستند.
پیشگیری از سرطان روده، پوکی استخوان و میگرن با خواص کنجد
کلسیم از املاح معدنی مهم موجود در کنجد است. در مطالعاتی که اخیراً انجام شده است نقش موثر کلسیم در موارد زیر به اثبات رسیده است:
– حفاظت از سلول های روده در مقابل مواد شیمیایی سرطان زا
– پیشگیری از کاهش توده ی استخوانی که در یائسگی یا بیماری های خاصی مانند آرتریت روماتوئید مشاهده می شود.
– پیشگیری از سردردهای میگرنی
کاهش اضطراب با خواص کنجد
دانه های کنجد حاوی مواد معدنی منیزیم و کلسیم هستند که خاصیت کاهندگی استرس را دارند. کنجد همچنین در برگیرنده ویتامین های آرام بخش تیامین و تریپتوفان است که به تولید سروتونین کمک می کند. سروتونین به کاهش درد، بهبود خلق و خو و افزایش خواب عمیق کمک می کند.
درمان کم خونی با خواص کنجد
دانه های کنجد سیاه سرشار از آهن هستند. این دانه ها برای افرادی که به کم خونی و ضعف مبتلا هستند توصیه می شود.
خواص کنجد در بارداری
کنجد منبع غنی از کلسیم، پروتئین ، آمینو اسید و ویتامین E، C و B است.این ماده سرشار از مواد مغذی و املاح مورد نیاز بدن مادر باردار است. یبوست یکی از رایج ترین مشکلات دوران بارداری است. دانه های کنجد باعث برطرف کردن یبوست شما می شود. دانه های کنجد باعث شل شدن مدفوع و رفع یبوست شما میشود.
کنجد باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. در فصل زمستان برای جلوگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا کنجد مصرف کنید. اغلب زنان در دوران بارداری با کمبود کلسیم مواجه می شوند که دانه های کنجد منبع غنی از کلسیم می باشد که می توانند بصورت هفتگی مصرف کنند. دانه های کنجد مانع از پوسیدگی دندانها در دوران بارداری میشود.
تکرر ادرار در دوران بارداری یکی دیگر از مشکلات دوران بارداری است. دانه های کنجد به نرمال کردن ادرار در دوران بارداری کمک می کند. کنجد باعث تقویت قوای شما می شود. شما را پرانرژی و شاداب می کند و استرس را از شما دور می سازد.
پیشگیری از چین و چروک با خواص کنجد
روغن دانه کنجد از اسیب اشعه ماوراءبنفش خورشید جلوگیری می کند و مانع از ایجاد چین و چروک و لک بر روی صورت می گردد.
سلامت استخوان ها با خواص کنجد
یک مشت دانه کنجد کلسیم بیشتری نسبت به یک لیوان شیر دارد. محتوای بالای روی در این دانه ها نیز می تواند چگالی مواد معدنی استخوان ها را بیشتر کند.
کمک به چربی سوزی با خواص کنجد
یکی از خواص کنجد، چربی سوزی آن است. چربیها با ارسال پیامهایی به مغز، در ترشح هورمونهایی که به ما احساس سیری میدهند، نقش دارند. اساسا، چربیهای سالم با کاهش گرلین یا همان هورمون گرسنگی، چربی سوزی را بیشتر میکنند. ترکیبات فیتوشیمیایی خاصی که در دانههای کنجد وجود دارند و بخشی از خانوادهی لیگنانها هستند، برای افزایش سوختوساز بدن و افزایش چربی سوزی سودمندند. مطالعهای که روی حیوانات انجام شد نشان میدهد دانههای کنجد میتوانند بهعنوان یک خوراکی چربی سوز بسیار عالی عمل کنند چون لیگنانها مکانیسمهای مهم کبد را تقویت میکنند.
این لیگنانها میتوانند با افزایش فعالیت آنزیمهای گوناگون کبد که مسئول تجزیهی اسیدهای چرب هستند، چربی سوزی را افزایش بدهند. به همین دلیل است که امروزه مکمل های غذایی متعددی برای چربی سوزی یا بدنسازی در بازار وجود دارند که حاوی عناصر فعال مشتقشده از دانههای کنجد هستند. البته همیشه بهترین کار این است که از منابع غذایی طبیعی بهرهمند شویم و از مصرف قرصهای فرآوریشده که میتوانند خطرناک باشند، اجتناب کنیم. افزودن چربیهای مفید و سالم به رژیم غذایی، خصوصا چربیهای گیاهی مثل تخم شربتی، تخم کتان و تخمهی آفتابگردان، یک راه کلیدی برای غلبه بر اعتیاد به شیرینی، کاهش اشتهای مفرط و مبارزه با پُرخوری است.
خواص کنجد سفید خام , خواص کنجد در طب سنتی
خواص کنجد سفید خام , خواص کنجد در طب سنتی
خواص کنجد سفید خام , خواص کنجد در طب سنتی
خواص کنجد سفید خام , خواص کنجد در طب سنتی
نظر
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
کلیه حقوق مادی و معنوی برای روزگار محفوظ است. هرگونه کپی از مطالب با ذكر منبع و لینک فعال بلامانع است
کنجد دارای خواص زیادی است که هم می توان از دانه ها و هم از روغن آن استفاده کرد. در این مقاله با جزئیات بیشتر به خواص و مزایای روغن کنجد و دانه کنجد برای پوست و مو می پردازیم.
درحالیکه ویژگی های آنتی اکسیدانی موجود در دانه کنجد با پیری مقابله می کند، اسیدهای چرب امگا موجود در آن به رشد مو کمک می کند.کنجد همچنین به درخشندگی پوست و بهبود زخم پوستی کمک می کند.دانه های کنجد منجر به حفظ گرما و رطوبت پوست می شوند. دانه های کنجد سرشار از ویژگی های ضدالتهابی هستند که برای بهبود قرمزی و سایر مشکلات پوست صورت از طریق رهایی از پاتوژن ها Pathogen یا بیماری زا و سایر عوامل مسبب عفونت های پوستی ضروری اند. ترکیب یک قاشق روغن زیتون و دو قاشق پودر کنجد و استفاده از آن بر روی پوست صورت یک یا دو بار در هفته می تواند به شادابی پوست کمک کند.فواید کنجد فقط به پوست ختم نمی شود، بلکه برای مو هم خاصیت دارد. گفته می شود کنجد با تغذیه ریشه مو با اسیدهای چرب امگا خود، موجب رشد مو می شود. همچنین کنجد به مرطوب سازی پوست سر کمک کرده و جریان خون به سمت فرق سر را در جهت جوان سازی فولیکول های مو بهبود می بخشد.بهتر است دو قاشق چایخوری روغن کنجد را با ۲ تا ۳ قطره روغن رزماری و یک قاشق ژل آلوئه ورا مخلوط نمایید. این ترکیب را به فرق سر مالیده و با حرکات آرام دست ماساژ دهید. سپس موهایتان را با شامپو فاقد موادشیمیایی و نرم کننده بشویید. دو تا سه بار این کار را در هفته انجام دهید.
روغن کنجد در مقایسه با سایر روغن ها، حاوی بالاترین میزان روغن است. مصرف این روغن به از بین بردن پلاک های دندانی کمک کرده و بهداشت دهان و دندان را افزایش می دهد.روغن کنجد با تسکین یبوست، سلامت گوارش را بهبود می بخشد. همچنین مصرف این روغن برای افرادی که تحت درمان رادیوتراپی به خاطر سرطان هستند، مفید است.ترکیبات دانه کنجد، نظیر منیزیم، به حفظ میزان سالم انسولین و گلوکز کمک کرده و احتمال ابتلا به دیابت را کاهش می دهد. میزان منیزیم کنجد برای کاهش فشارخون هم ایده آل است. دانه های کنجد دارای خواص ضدپیری هستند که با تغذیه موها، مانع از سفیدشدن آنها می شوند.کنجد همچنین موجب کاهش التهاب مفاصل، استخوان ها و ماهیچه ها می شود. کنجد از پوست در مقابل اشعه های UV خورشید و همچنین رادیکال های آزاد محافظت می کند.
اگر می خواهید بیشتر بدانید : اشتباه رایج مردم درباره روغن کنجد
اگر می خواهید بیشتر بدانید : روغن کنجد اصل را چگونه از تقلبی تشخیص دهیم؟
اگر می خواهید بیشتر بدانید : خواص باور نکردنی روغن کنجد
گردآوری: گروه سلامت سیمرغwww.seemorgh.com/healthمنبع: mehrnews.com
نام (اجباری)
آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمیشود)
مرا برای نظرهای بعدی به یاد بسپار
تصویر امنیتی جدید
All Rights Reserved – © 2018 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر نام و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.
این روغن هم برای پخت و پز و هم به عنوان چاشنی استفاده میشود و از فلفل تند خرد شده و روغن کنجد تهیه میشود و روغن کنجد کُرهای نیز به عنوان تقویت کنندهی عطر و طعم غذاها استفاده میشود. سس کنجد (ارده) مورد علاقهی شما نیز از روغنکنجد تهیه میشود.
روغن کنجد همچنین دارای قدمت زیادی است چرا که این روغن محصول اصلی تمدن درهی سند بودهاست. آشوریان در ایران روغن کنجد را به عنوان غذا، دارو و پماد استفاده میکردند. طب آیورودا بر خواص روغن کنجد از نظر دارویی تاکید میکند، و آن را اغلب به عنوان داروی جایگزین استفاده میکند.
روغن کنجد چربی چند غیر اشباع (PUFA) است و به طور عمده متشکل از این اسیدهای چرب است: اسید لینولئیک، اسید اولئیک، اسید پالمتیک و اسید استئاریک. این روغن همچنین حاوی ویتامین E و K است و آنتیاکسیدان فراوانی که دارد مانع از فاسد شدن آن میشود. روغنکنجد حاوی اسیدهای چرب امگا ۶ است و نقطهی دود بسیار بالایی دارد.
پس از خواندن نکات بالا درباره خواص روغن کنجد باید کنجکاو شده باشید که چه چیزی باعث میشود روغن کنجد تا این حد منحصر به فرد و متفاوت باشد. در این نوشتار دلایل کافی ارائه شدهاست برای اینکه باور کنید روغنکنجد باید تبدیل به بهترین دوست شما شود.
روغن کنجد شامل مواد مغذی زیادی است مانند منگنز، مس، کلسیم، آهن، منیزیم، روی، فیبر، تیامین (ویتامین B۱)، ویتامین B۶، فسفر، تریپتوفان و پروتئین. همهی این مواد غذایی برای عملکرد مناسب ارگانهای بدن مورد نیاز هستند. پخت و پز با روغنکنجد نه تنها باعث میشود غذاهایتان خوشطعم شوند، بلکه تفاوت قابلتوجهی را در سبک زندگی شما ایجاد میکند. خواص روغن کنجد برای سلامتی که در ادامهی مطلب ذکر شده، قطعا شما را متقاعد خواهد کرد که آن را به عنوان عضو جدید آشپزخانهتان بپذیرید.
۱. مصرف منظم روغن سطح کنجد میتواند فشار خون و سدیم را کاهش دهد. مطالعهای که در مجلهی زیستشناسی و پزشکی یِیل منتشر شدهاست، نشان میدهد که اگر آدمهای دارای فشار خون بالا روغن کنجد را به مدت ۴۵ روز مصرف کنند، فشار خونشان به طور قابلتوجهی کاهش مییابد.
۲. بر اساس گزارشی که در ژورنال غذاهای دارویی منتشر شد، روغن کنجد میتواند در کاهش سطح قند خون تا حد زیادی موثر باشد. بنابراین شما از روغن کنجد به جای روغن تصفیه شده و روغن زیتون استفاده کنید. شما همچنین میتوانید غذاهای خوشمزهای را با این روغن تهیه کنید، بنابراین مجبور نیستید که به خاطر سلامتیتان طعم و مزهی غذا را فدا کنید!
روغن کنجد حاوی منیزیم و دیگر مواد مغذی است که اثربخشی داروی خوراکی دیابت، گلیبنکلامید، را در دیابت نوع ۲ بهبود میدهد. این خواص روغنکنجد واقعا عالی است.
۴. دانهی کنجد شامل سسامول است، یک آنتیاکسیدان قوی و ترکیبی ضد التهاب. تحقیقات نشان میدهند که کنجد شامل خواص دارویی متعدد است. این دانههای ریز به درمان بیماریهای قلبی ناشی از استرس اکسیداتیو و رادیکالهای آزاد کمک میکنند. سسامول موجود در روغن همچنین میتواند از بروز آترواسکلروزیس یا تصلب شرائین (رسوب مواد چرب در دیوارهی داخلی رگها) جلوگیری کند.
۵. هر چهقدر هم که ما کرم ضد آفتاب مصرف کنیم باز هم بدنمان در معرض اشعهی مضر UV قرار دارد. دانه و روغنکنجد به محافظت از بدن در برابر آسیب DNA ناشی از اشعهی مضر ماوراء بنفش کمک میکند.
۶. دانه و روغن کنجد یک عامل ضدسرطانی هستند. مجلهی امریکایی “تغذیهی بالینی گزارش میدهد که مقدار منیزیم موجود در روغن و دانهی کنجد میتواند خطر ابتلا به سرطان رودهی بزرگ را کاهش دهد. مصرف ۱۰۰ میلیگرم منیزیم در روز، خطر ابتلا به سرطان رودهی بزرگ را تا ۱۲ درصد کاهش میدهد.
۷. دانه و روغن کنجد حاوی میزان بالایی از روی و کلسیم است و میتواند تراکم مواد معدنی استخوان را افزایش دهد و از پوکی استخوان جلوگیری کند. همچنین میتواند خطر شکستگی لگن و ستون فقرات را به علت کمبود مواد معدنی کاهش دهد.
۸. دانه و روغن کنجد حاوی مقدار مناسبی از فیبر هستند که به سالم نگهداشتن کولون (رودهی بزرگ) کمک میکند. افراد مبتلا به اختلالات گوارشی مزمن مانند سندرم روده ی تحریکپذیر (IBS) و بیماری بازگشت اسید به مری یا GERD باید روغن و دانهی کنجد را در رژیم غذایی خود قرار بدهند و از این خواص روغنکنجد نهایت استفاده را ببرند.
۱۰. منیزیم موجود در روغنکنجد نیز به درمان و جلوگیری از اسپاسم در لولههای تنفسی کمک میکند. این روغن درمان فوقالعادهای در برابر آسم و دیگر بیماریهای تنفسی است.
۱۱. دانه و روغن کنجد به دلیل خواص ضد باکتریایی و ضد قارچیشان در طب آیورودای باستانی نیز استفاده میشدهاند. این مادهی خوراکی مانع از گلودرد استرپتوکوکی، بیماری قارچی پای ورزشکاران و مشکلات ناشی از باکتری استافیلوکوک میشود و حتی آنها را درمان میکند.
۱۲. مصرف روغن کنجد میتواند تاری دید، خستگی و خشکی چشم را درمان کند.
۱۳. همراه با سوپ، سالاد و غذاهای طبخ شده به روش تفت روغن داغ، روغن کنجد مصرف کنید تا افسردگی و اضطرابتان کاهش بیابد. و از خواص روغنکنجد به عنوان روانشناس شخصی خود بهره ببرید.
۱۴. روغن کنجد همچنین به طور موثری سندرمهای دردناک را مانند التهاب تاندونیت و بورسیت درمان میکند. این روغن معجزهگر میتواند به کاهش کلسترول خون، دور کردن استرس و سمزدایی کل بدن نیز کمک کند. همچنین قادر است یبوست، هموروئید (بواسیر)، چربی خون و نقص لولهی عصبی را درمان کند.
روغن کنجد همچنین میتواند به صورت موضعی استفاده شود. این روغن به پوست شما درخششی فوقالعاده میدهد، همان چیزی که شما همیشه به دنبالاش بودهاید. میزان فراوان آنتیاکسیدانهای موجود در روغن کنجد باعث میشود که به عنوان روغن حامل برای لوازم آرایشی ایدهآل باشد. شما میتوانید با استفاده از روغنکنجد به جای روغن زیتون پوستتان را ماساژ بدهید. هرچند هر دو روغن برای پوست شما خوب هستند، اما روغنکنجد در هنگام اینکه روی پوست مالیده میشود، حس گرمی خاصی به آن میدهد. شما باید اجازه بدهید به مدت ۱۵ دقیقه روغن روی پوستتان بماند. اجازه بدهید به خوبی جذب پوست شود و جادو کند!
۱۵. همانطور که همهی ما میدانیم کلاژن بلوک تشکیلدهندهی پوست است زیرا کلاژن پوست را انعطافپذیر، نرم و صاف نگه میدارد. روی موجود در روغن کنجد میتواند به تولید کلاژن و جلوگیری از عفونتهای پوستی کمک کند. روی همچنین روند ترمیم سلولها را در بدن سرعت میبخشد و در نتیجه سوختگی و سایر اختلالات شدید پوستی را درمان میکند.
۱۶. روغن کنجد یک مرطوبکنندهی عالی است و به تسکین پوستهای خشک کمک میکند. صورتتان را مرطوب کنید و روغنکنجد روی آن بمالید. ۱۰ دقیقه صبر کنید و در نهایت آن را شستشو دهید.
۱۷. روغن کنجد حاوی SPF طبیعی است و این خاصیت آن هرچند خفیف میتواند پوست را از آسیبهای نور خورشید ناشی از رادیکالهای آزاد محافظت کند.
۱۸. روغن کنجد میتواند سموم را به دام بیندازد، بنابراین آن را قبل از حمام استفاده کنید. اگر بوی آن خیلی قوی است، میتوانید آن را با روغن زیتون مخلوط کنید و سپس از آن استفاده کنید. شما همچنین میتوانید زردچوبه و روغن کنجد را با هم مخلوط کنید و قبل از حمام آن را روی پوستتان استعمال کنید.
۲۰. شما میتوانید روغن کنجد را برای درمان عفونتهای قارچی و عفونتهای واژن استفاده کنید. خاصیت ضد التهابی آن یک مزیت اضافی در این میان است.
۲۱. روغن کنجد سرشار از ویتامین E است که در تهیهی کرمهای ضد پیری استفاده میشود. استفادهی منظم از روغنکنجد میتواند پوستتان را از آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد محافظت کند. بنابراین این روغن مانع از پیری زودرس پوست شما میشود.
۲۲. روغن کنجد همچنین به مبارزه با لکههای پوستی کمک میکند و رنگ روشن و بیعیب و نقصی به پوستتان میدهد.
۲۴. اگر پاشنهی پاهایتان ترک خوردهاست و پوست دستتان خشک شده، ماساژ روغن کنجد هر شب قبل از رفتن به رختخواب به شما کمک میکند که مشکل را حل کنید. خیلی ساده روغنکنجد را روی مناطق آسیب دیده مالش دهید و یک دقیقه صبر کنید تا روغن جذب پوست شود. سپس برای جلوگیری از خشکی بیشتر جوراب و دستکش بپوشید. برای رسیدن به نتیجهی مطلوب این کار را هر روز به مدت یک هفته انجام بدهید. پس از استفاده از این درمان دست و پایتان نرم و جوان خواهند شد.
همیشه از روغن کنجد ۱۰۰٪ خالص و ارگانیک استفاده کنید. شما میتوانید آن را با روغنهای معطری مانند روغن کاج، رزماری، میخک، اسطوخودوس و آویشن ترکیب کنید و از این ترکیب برای یک جلسه آروماتراپی (رایحهدرمانی) در خانه استفاده کنید. خیلی ساده به هر یک قاشق روغن کنجد، ۳ قطره روغن معطر اضافه کنید (به هر حال اینجا باید نسبتها را رعایت کنید). پوست شما درست مثل باقی قسمتهای بدنتان نیاز به استراحت دارد. آن تغذیه عمیقی را که سزاوارش است به آن بدهید!
موها تاج شکوه و زیبایی ما هستند؛ موها چهرهی ما را قاببندی میکند و باعث میشوند که زیبا به نظر برسیم. تریکولوژیستها میگویند داشتن یک رژیم غذایی مناسب به رشد مو و سالم بودن پوست سر کمک میکند. روغن کنجد حاوی اسیدهای چرب ضروری مانند امگا ۳، امگا ۶ و امگا ۹ است که موهایتان را از ریشه تغذیه میکنند. در ادامه شیوههای مختلف استفاده از روغنکنجد را برای جلوگیری از مشکلات شایع مو و درخشان کردن عمیق آن میبینید
۲۵. از درمان عالی و خانگی دستار درمانی استفاده کنید. به این صورت که روغن کنجد را حرارت دهید و از آن برای ماساژ پوست سر و موهایتان استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید که روغن بیش از حد گرم نشده باشد. سپس با یک حولهی مرطوب و گرم موهایتان را بپوشانید.
۲۶. شما میتوانید به جای رنگ موهای آماده و پر از مواد شیمیایی، روغن کنجد را انتخاب کنید. برای جلوگیری از سفید شدن زودرس موهایتان، روغنکنجد را با روغن آرگان، روغن نارگیل، روغن زیتون و روغن بادام شیرین مخلوط کنید و آن را روی مو و پوست سرتان بمالید. روغن کنجد دارای خواص تیرهکنندهی مو هستند و استفادهی روزانه از آن میتواند شما را همیشه جوان نگه دارد.
۲۷. روغن کنجد میتواند به عمق پوست سر نفوذ کند و گردش خون را در پوست سر بهبود دهد. این امر به افزایش رشد موها کمک میکند. این روغن را میتوان روی موهایی که تحت درمانهای شیمیایی بودهاند و حسابی آسیب دیدهاند، استفاده کرد. روغن کنجد پوست سر را تسکین میدهد و به رشد موها کمک میکند.
۲۹. روغن کنجد زمانی که با دیگر روغنهای معطر ترکیب شود، میتواند به از بین رفتن شپش کمک کند. خیلی ساده روغن را روی پوست سر بمالید و اجازه بدهید جذب پوست شود. سپس از یک شامپو استفاده کنید و مو را به طور کامل آبکشی کنید. موهای خود را شانه کنید تا تمام شپشها از موهایتان جدا شوند. خواص ضد میکروبی روغنکنجد همچنین از پوست سر در مقابل عفونتهای باکتریایی و قارچی محافظت میکند.
۳۰. همهی ما عاشق آرایش کردن موهایمان هستیم، اما حرارت دادن بیش از اندازه باعث میشود مو خشک و خشن شود. این پیامد ناشی از این است که حرارت متمرکز به فولیکول مو آسیب میرساند و منجر به بیجان شدن موها میشود. روغن کنجد میتواند به تسکین پوست سر و تقویت مو از ریشه کمک کند. این روغن سبب میشود که رطوبت در موهایتان بماند و موها را نرم و قابل کنترل میکند.
۳۲. روغن کنجد را با آب لیمو مخلوط کنید و سپس ترکیب حاصل را با حرکات دایرهای روی پوست سرتان ماساژ بدهید. تمام قسمتهای پوست سرتان را پوشش بدهید و اجازه بدهید یک شب بماند. اگر میخواهید از این روغن به عنوان یک نرمکننده استفاده کنید، پس باید موهایتان را داخل یک حولهی گرم بپیچید. گرمای حوله کمک میکند که روغن به عمق پوست سرتان نفوذ کند. شما همچنین میتوانیدروغنکنجد را با یک نرمکننده مخلوط کنید و موی خود با ترکیب حاصل از این دو پوشش دهید. اجازه بدهید به مدت یک شب بماند و صبح روز بعد موهایتان را شستشو دهید.
۳۳. ۲ تا ۳ قطره از روغنکنجد را بین کف دستهایتان مالش دهید و آن را لابلای موهایتان بمالید تا فورا درخشان شوند. حالا شما یک نرمکنندهی موی فوقالعاده و طبیعی در دسترس خود دارید.
۳۴. روغن کنجد همچنین به و موخوره کمک میکند چرا که قادر است مو را از ریشه تقویت کند. این روغن بهترین غذا برای مو است چرا که حتی بافت موها را بهبود میدهد.
۳۵. مشکلات شایع مو اغلب با استرس مرتبط هستند. ماساژ روغن کنجد استرس مو، بدن و روح و روانتان را از بین خواهد برد. خواص خنک کنندهی آن به طور کامل شما را جوان خواهد کرد!
روغن کنجد را میتوان به صورت مستقل استفاده کرد یا میتوان آن را با روغنهای دیگر برای افزایش کاراییاش ترکیب کرد. فقط مطمئن شوید که هم در آشپزخانهتان و هم برای مصارف درمانی از روغنکنجد خالص استفاده میکنید. به یاد داشته باشید، هنگامی که شما سلامت باشید، ناخودآگاه زیباتر به نظر میرسید و احساس بسیار خوبی خواهید داشت.
قبل از اینکه از خواص روغن سیاه دانه برای سلامتی و زیبایی بگوییم باید درباره
امروز به شما میگوییم که چگونه از روغن نارگیل برای پوست و مو استفاده کنید
روغن خراطین یک روغن ۱۰۰% طبیعی است که از یک نوع کرم خاکی به نام “ایزینیا
فواید استفاده از روغن زیتون برای سحری توصیه متخصصان تغذیه برای سحری، خوردن
پیشگیری از بیماری های مزمن با روغن زیتون ✔️باور متخصصان بر این است که
روغن خردل یک روغن گیاهی چرب است که از دانههای خردل گرفتهشده است. خواص
فروشگاه مرکزی:اصفهان خیابان هاتف نبش کوچه امام زاده اسماعیل روغن نیکوان
تمامی حقوق برای نیکوان محفوظ می باشد
خانه
موبایل
خوردن يك قاشق غذاخوري كنجد موجب تامين 14 درصد از نياز كلسيم خانمها شده و اگر آنها عادت به بلند كردن ناخنهايشان داشته باشند با مصرف كنجد ناخنهايشان محكمتر شده و ترك و شكنندگي بر روي اين عضو كه جزئي از زيبايي انگشتان است ديده نميشود.
به علاوه مصرف 2 قاشق غذاخوري آن رساندن 5 ميليگرم روي را به بدن خصوصا پوست و مو و ناخنها آسان ميكند. شايد بدانيد كه كمبود روي چه اثراتي بر زيبايي دارد آكنه را كمتر ميكند و از نازك شدن موها جلوگيري ميكند و مانع ريزش موها خصوصا در خانمها ميشود و در ضمن به دليل توام شدن اين ماده مغذي با ويتامين E اين اثرات صد چندان شده و ميتوان از خواص ضدچروك و سفيدكنندگي (ضدلك) اين ويتامين استفاده كرد. حتما ميدانيد كه كنجد چربي بسياري دارد اما اين چربي از نوع گياهي و چند باندي است. اين روغن داراي اسيدهاي چرب ضروري است كه در ساختمان پوست به عنوان يك جز اصلي محسوب ميشوند و در صورتي كه كمبودي از اين مواد مغذي ايجاد نشود پوست كاملا يكنواخت و نرم و لطيف به نظر ميرسد و جالب است بدانيد كه وجود همين چربيهاست كه اگر با يك منبع پروتئيني دريافت شود (كنجد به همراه چربي پروتئين قابل توجهي دارد) به ترميم موهاي آسيب ديده پرداخته و از خشكي بيش از حد اين عضو نيز جلوگيري ميكند و موجب راحتي افرادي ميشود كه سالهاست از خشكي مو رنج برده و همواره از شانه زدن و رنگ كردن موهاي خشكشان ميهراسند. امروزه از روغن كنجد خصوصا كنجد سياه در تهيه انواع فراودههاي آرايشي و بهداشتي خصوصا محصولاتي كه براي رفع انواع خشكيها تجويز ميشوند استفاده ميشود. معمولا در تركيب انواع كرمها و ماسكها و شامپوهاي ترميمي از اين روغن استفاده شده تا خاصيت درماني آنها چند برابر شود. در آخر شما را با ماسكي كه با روغن كنجد تهيه ميشود و براي تقويت موهاي خشك و آسيبپذير توصيه ميشود آشنا ميكنيم.
قبل از هر چيز بايد بگوييم كه شما ميتوانيد از اين ماسك بسته به موهايتان هفتهاي 1تا2 بار بعد از شستشوي آنها در حمام استفاده كنيد. مواردي كه در تهيه اين ماسك استفاده ميشوند شامل:
روغن كنجد2 قاشق غذاخوري
زرده تخممرغ1 عدد
شير2 قاشق مربا خوري
آرد جوانه گندم2 قاشق غذا خوري
ابتدا مواد را كاملا مخلوط كرده و بعد از شستشوي موها در حمام اين ماسك را بر تمام مو خصوصا پوست سر قرار داده و كاملا با دو دست ماساژ دهيد. هر قدر ماساژ بيشتر باشد مواد آسانتر نفوذ ميكنند. سپس با گذشت 10 دقيقه آنها را با آب ولرم آبكشي نماييد. در ضمن اگر ميخواهيد مقدار زيادي از كنجد خام را به مدتي بيش از يك سال نگهداري كنيد بايد آنرا در داخل ظرف شيشهاي خشك و دربدار و دور از هر گونه رطوبت و قرار گرفتن در معرض نور خورشيد ذخيره نماييد. هميشه به خاطر داشته باشيد كه در تكرار هر توصيه و عادتي زيادهروي نكنيد حتي اگر اين توصيه از سوي متخصصين مهم تلقي شود.
دانه های ریز، پهن و بیضی شکل کنجد، طعم مطبوع و خوشایندی به بیشتر غذاهای آسیایی می بخشد و از اجزای اصلی تاهینی(Tahini) و شیرینی خوشمزه ی خاورمیانه یعنی حلوا(Halva) می باشد. تاهینی، خمیری تهیه شده از دانه های آسیاب شده ی کنجد است.
کنجد در طول سال قابل دسترسی است و بسته به انواع آن در رنگ های مختلف به ویژه سفید، زرد، سیاه و قرمز یافت می شود.
کنجد از قدیمی ترین چاشنی های شناخته شده ای است که قدمت آن به 1600 سال پیش از میلاد مسیح بر می گردد. روغن کنجد به سختی تند می شود. نام علمی کنجدSesamun indicum است.
کنجد منبع غذایی بسیار با ارزشی است. علاوه بر این که منبع خیلی خوبی از منگنز و مس است. از نظر کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر، ویتامین B1 ، روی و فیبرهای غذایی نیز منبع ارزشمندی به شمار می رود.
فیبرهای غذایی موجود در کنجد اثرات بسیار مفیدی دارند که شامل موارد زیر است:
– کاهش کلسترول خون در انسان
– حفاظت سلول های کبدی در مقابل آسیب های اکسیداتیو
– پیشگیری از فشارخون بالا در تحقیقاتی که بر روی حیوانات آزمایشگاهی انجام شده است.
– افزایش ذخیره ی ویتامین E در حیوانات
املاح معدنی مفید موجود در کنجد
کنجد منبع بسیار خوبی از مس، کلسیم، منیزیم و روی است. تنها یک چهارم لیوان از آن، قابلیت تامین 4/70 درصد مس، 6/31 درصد منیزیم و 1/35 درصد از کلسیم مورد نیاز روزانه را دارد.
شیرینی کنجدی
مس: کاهش دردهای آرتریت روماتوئید
مس به دلیل حضور در بسیاری از سیستم های آنزیمی ضد التهابی و آنتی اکسیدانی ، نقش مهمی در کاهش درد و رفع التهاب در بیماری های آرتریت روماتوئید دارد.
علاوه بر آن در فعالیت نوعی آنزیم موثر است که برای اتصال کلاژن و الاستین مورد نیاز است. کلاژن و الاستین در ساختار، قدرت و قابلیت ارتجاع رگ های خونی، استخوان ها و مفاصل مهم هستند.
منیزیم: سلامت عروق خونی و دستگاه تنفسی
همچنان که ذکر شد کنجد منبع خوبی از منیزیم است. اثرات مفید منیزیم به شرح زیر است:
– کاهش اسپاسم راه های هوایی در بیماری آسم
– کاهش فشار خون بالا (فشار خون بالا از عوامل موثر حمله های قلبی ، سکته ها و بیماری های قلبی در افراد دیابتی است.)
– پیشگیری از اسپاسم نوعی عروق خونی که در پیدایش حملات میگرن نقش دارند.
– ایجاد خواب طبیعی در زنانی که از عوارض یائسگی رنج می برند.
کلسیم: پیشگیری از سرطان روده، پوکی استخوان و میگرن
کلسیم از املاح معدنی مهم موجود در کنجد است. در مطالعاتی که اخیراً انجام شده است نقش موثر کلسیم در موارد زیر به اثبات رسیده است:
– حفاظت از سلول های روده در مقابل مواد شیمیایی سرطان زا
– پیشگیری از کاهش توده ی استخوانی که در یائسگی یا بیماری های خاصی مانند آرتریت روماتوئید مشاهده می شود.
– پیشگیری از سردردهای میگرنی
روی: حفظ سلامت استخوان ها
به دلیل تاثیر روی در چگالی املاح معدنی استخوان، به مردان سالمند توصیه می شود غذاهای غنی از روی را به طور مرتب در برنامه های غذایی خود بگنجانند.
نان کنجدی
گرچه تصور بر این است که پوکی استخوان اغلب گریبان گیر زنان سالمند می شود، اما حقیقت این است که مردان سالمند نیز در معرض پوکی استخوان قرار دارند.
تقریبا 30 درصد شکستگی های استخوان لگن در مردان اتفاق می افتد و از هر 8 مرد بالای 50 سال یک نفر شکستگی ناشی از پوکی استخوان را تجربه می کند.
در مطالعه ای که بر روی 396 مرد در گسترده ی سنی 45 تا 99 سال انجام شد، مشخص شد که بین دریافت کم روی و کمبود املاح معدنی در بدن، با بروز پوکی استخوان در ناحیه ی لگن و ستون فقرات ارتباط واضحی وجود دارد.
فیتواسترول ها: کاهش کلسترول خون
فیتواسترول های ترکیباتی هستند که در گیاهان یافت می شوند و ساختمان شیمیایی مشابهی با کلسترول دارند. با دریافت میزان مناسبی از فیتواسترول ها، میزان کلسترول خون کاهش می یابد، پاسخ ایمنی تقویت می شود و خطر بروز سرطان های خاص کاهش می یابد.
امروزه به دلیل خواص مهم فیتواسترول ها، اقدام به استخراج آن ها از دانه های سویا، ذرت و گیاهان دیگر می کنند و به عنوان افزودنی در تهیه غذاهای فرآوری شده به کار می برند.
در گزارش هایی که در مورد میزان فیتواسترول گیاهان ارائه شده است، معلوم می شود که کنجد، از غنی ترین مواد غذایی از نظر فیتواسترول هاست. در هر 100 گرم از کنجد 400 تا 413 میلی گرم فیتواسترول وجود دارد.
میزان فیتواسترول در پسته و دانه های آفتابگردان از 270 تا 289 میلی گرم متغیر است و میزان آن در تخمه های کدو تنبل عبارت است از 265 میلی گرم در هر 100 گرم.
نتیجه گیری
به منظور برخورداری از ارزش های غذایی نهفته در کنجد، لازم است از این ماده ی غذایی به عنوان جزئی مهم از چاشنی ها و طعم دهنده ها در برنامه ی غذایی خود استفاده کنید.
منبع = هلپ کده
9
