
خواص دارویی و گیاهی :
آرایش
مدل مو
مدل لباس
خواص فوق العاده ماءالشعیر (آبجوبدون الکل) این واضح است که مصرف موادغذایی سالم در سلامت جسمی هر فردی تاثیر دارد؛ از جمله بعضی غذاها بر سلامت بافت مو تاثیر دارند، مثلا غذاهای حاوی پروتئین زیاد، کربوهیدرات و چربی کم. یکی از غذاهای مهم برای داشتن موهای زیبا مواد حاوی اسیدهای چرب است که خصوصا در روغن کانولا، ماهی و سویا دیده میشود. وجود اسید چرب امگا3 در مواد غذایی به دلیل خاصیت ضدالتهابی میتواند نقش موثری در سلامت مو داشته باشد….
کمبود آهن خصوصا در خانمهای سنین باروری به دلیل ایجاد کمخونی تعداد گلبول قرمز خون را کم کرده و باعث ریزش مو میشود. این کمبود ممکن است بسیار جزیی باشد ولی خصوصا در خانمها نقش مهمی در ریزش مو ایفا میکند. بنابراین اضافه کردن موادغذایی غنی از آهن (مثلا کلم بروکلی یا مخمر آبجو) میتواند بعضی از انواع ریزش مو را به وضعیت طبیعی برگرداند. ویتامینهای گروه B نقش ویژهای در بهبود ریزش مو دارند. یکی از ترکیبات حاوی ویتامین B ماءالشعیر است.
ماءالشعیر به دلیل داشتن ویتامینهای گروه B و اسید آمینه برای پوست و مو بسیار مفید است و خواص درمانی بسیاری برای خانمهای باردار و شیرده دارد و تا حدودی در افزایش ضریب هوشی موثر است. ویتامینهای گروه B محلول در آب هستند و به راحتی وارد فاز آبی ماءالشعیر در حین جوشش میشوند که در سنتز میانجیهای عصبی نقش مهمی دارند و باعث رفع استرس و بسیاری از اختلالات عصبی دیگر میشوند.
ماءالشعیر یکی از نوشیدنیهای معمول است که از جوانه «جو» حاصل میشود و در رفع تشنگی موثر است. هر 100 سیسی ماءالشعیر لایت حدود 17 کالری و هر 100 سیسی ماءالشعیر معمولی حدود 25 کالری انرژی دارد. ماءالشعیر در رفع خستگی اعصاب نیز موثر است و به دفع سنگهای کلیوی کمک میکند. ماءالشعیر در تامین آب و الکترولیتهای بدن موثر است. ماءالشعیر از استحصال دانههای جو به دست میآید و علاوه بر جو، آب رازک و سایر افزودنیهای مجاز خوراکی در آن به کار میرود. مزه تلخ ماءالشعیر، مربوط به رازک است. رازک خاصیت آنتیبیوتیکی دارد و به پایداری ماءالشعیر نیز کمک میکند.
عصاره مالت جو حاوی فیبرهای غذایی محلول است که در رفع التهاب روده، یبوست و فتق معده بسیار موثر است. فیبرها آثار زیادی در بدن دارند؛ از جمله باعث تنظیم عملکرد روده، کاهش خطر بیماریهای قلبی و بعضی انواع سرطان میگردند. ماءالشعیر غنی از انواع فیتوکمیکالها مانند فلاونوییدها، کاروتنوییدها و آنتوسیانینها است که در بهبود عملکرد خونرسانی قلب و کاهش ابتلا به پرفشاری خون و سلامت کلیهها، محافظت از بدن در برابر بروز سرطانها، سکتههای قلبی و مغزی بسیار موثر هستند. زیادهروی در مصرف هر نوع ماده غذایی (حتی اگر مفید باشد) برای سلامت بدن مضر است. بنابراین به مقدار مناسب و متعادل ماءالشعیر بنوشید، نه زیاد.منبع : salamat.ir
شما احتمالا با جستجوی کلمات زیر وارد مقاله شده اید چنانچه مطلب مرتبط با جستجوی شما نبوده همان کلمه را در جستجوی سایت وارد کنید
ما الشعیر مالت در بارداری , دلستر کلاسیک تلخ و چاقی , خاصیت ماءالشعیر تلخ , خواص ماءالشعیر سنتی , باواریا ماءالشعیر , ماءالشعیر باواریا , ماءالشعیر پتروویچ , ماءالشعیر دیابت , خواص مالت ورازک , مضرات دلستر تلخ , ماءالشعیر دلستر , مضرات ماءالشعیر , فواید دلستر تلخ , خواص مائالشعیر , رژیم ماءالشعیر , خواص ماءالشعير , خواص دلستر تلخ , خواص ماءالشعیر , فواید ماالشعیر , رژیم ماالشعیر , خواص ماالشعير , فواید مالشعیر , مضرات ماشعیر , ماء الشعیر , ماء الشعير , دلستر فوقو , مائ الشهیر , مضرات مالت , ماع الشعیر
نشانگذاری
عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است
در طب سنتی به افرادی كه دچار سرفههای مكرر و طولانی هستند، سفارش میشود ماءالشعیر بنوشند؛ اما نه هر قدر كه دلشان خواست.
سالها پیش كه هنوز پای اینترنت به خانهها باز نشده بود، تعداد انگشتشماری از كتابها خواننده داشت و دست به دست میشد؛ ازجمله این كتابها، خواص گیاهان و میوهجات و – در یك كلام خوردنیها- بود. برای مردم جالب بود بدانند هر لقمهای كه به دهان میبرند، چه اتفاق خوبی برای بدنشان میافتد و از طرف دیگر برای حفظ سلامت چه لقمههایی را نباید به دهان ببرند. با ورود اینترنت به زندگی و دسترسی آسان به اطلاعات، شایعات پیرامون خواص مواد خوراكی شدت بیشتری گرفت که بعضی از آنها صحت نداشتند. مثلا درباره ماءالشعیر حرفهای زیادی هست كه شك و شبهه زیادی دارد.
به همین دلیل دكتر مینا محبی، دستیار طب سنتی صحت و سقم شایعات مربوط به ماءالشعیر را از نظر طب سنتی بررسی میكند.
معمولا در رژیمهای لاغری، خوردن جو توصیه میشود. جو بهطور كلی خاصیت لاغركنندگی دارد. در اصطلاح طب سنتی میگویند «جو موروث لاغری بدن است.» ولی از آن جایی كه نوشیدن ماءالشعیر رطوبت و خون صالح به بدن میرساند، میتواند باعث چاقی هم بشود؛ به همین دلیل برای نوشیدن ماءالشعیر حتما توصیه میشود مصلح آن را فراموش نكنید. شیر، مصلح ماءالشعیراست. بعضی میگویند ماءالشعیر را باید ناشتا نوشید تا باعث لاغری شود. این موضوع هنوز اثبات نشده و لازم نیست خود را برای ناشتا نوشیدنش به دردسر بیندازید.
به افرادی كه سنگ كلیه دارند، توصیه میشود ماءالشعیر فراوان بنوشند؛ چون خاصیت ادرار آور بودن دارد و به تعبیری كلیهها را شستوشو میدهد. طی این شستوشو و انجام عمل ادرار، در اغلب موارد سنگ از كلیه دفع میشود. اما در كنار این خاصیت نوشیدن بیش از حد ماءالشعیر برای مثانه خوب نیست. در طب سنتی گفته میشود ماءالشعیر برای مثانه مضر است و برای اصلاح و بر طرف كردن این مشكل باید ماءالشعیر را با مصلحش میل كنید. انواع روغنها مثل روغن بابونه، روغن بادام شیرین و روغن زیتون میتوانند از آسیب رسیدن به مثانه جلوگیری كنند. انیسون هم یك مصلح دیگر برای ماءالشعیر به حساب میآید.
در اصطلاح طب سنتی میگویند ماءالشعیر «جالی» است؛ یعنی خاصیت جلابخشی و پاككنندگی دارد. به همین دلیل میتوانید برای تمیز و براق شدن موها آن را با ماءالشعیرشستوشو دهید. بعضی تصور میكنند ماءالشعیر همزمان با خاصیت براق كنندگی به مو حالت هم میدهد. درحالیكه اینطور نیست و اگر دنبال حالت دادن به موهایتان هستید، سراغ ماءالشعیر نروید؛ چون اتفاقا باعث لخت شدن موها میشود و نباید در شستن مو با آن مبالغه كنید. یك بار در هفته میتوانید از این روش برای براق شدن مو استفاده كنید.
گفته میشود با نوشیدن ماءالشعیر لكهای صورت از بین میروند. این تصور باطلی است و نوشیدن ماءالشعیر این خاصیت را ندارد؛ بلكه شستوشوی موضعی صورت با آن میتواند تا حدی برطرفكننده لك باشد. برای این كار لازم نیست حتما صورت را مثل شستوشوی عادی با آن غسل دهید، بلكه كافی است یك پنبه را به ماءالشعیر آغشته كنید و روزی دو یا سه بار به محل لكها بمالید. بعد از اینكه خشك شد، صورت را با آب ولرم بشویید.
در طب سنتی میگویند ماءالشعیر تسكیندهنده حرارت باطنی است. گفته شده مزاج سرد و تر دارد و به بدن رطوبت میدهد. ضمن اینكه ادرارآور هم هست. از سویی تب، حرارت بالای بدن است و با ادرار میشود حرارت را از بدن دفع كرد. همین رطوبت و تكرر ادرار به حال افرادی كه تب دارند، مفید واقع میشود. درواقع نوشیدن ماءالشعیر باعث میشود كسی كه تب دارد چندین بار ادرار كند و به این طریق تبش پایین بیاید.
این حرف كاملا اشتباه است. اتفاقا عكس آنچه گفته میشود افرادی كه دچار یبوست هستند، نباید ماءالشعیر بنوشند از طرفی ماءالشعیر خاصیت نفاخ بودن دارد و با مصرف آن راه خروج مواد زائد از شكم بسته میشود. تجمع نفخ باعث میشود ارگانهای حیاتی و مغزی دچار خفقان شوند. از همین رو فردی كه یبوست دارد و ماءالشعیر نوشیده، احساس سردرد شدیدی میكند.
ماءالشعیر نهتنها برای آبلهمرغان بلكه برای بیماریهای دیگری مثل سرخك هم مفید است. طب سنتی نوشیدن مكرر ماءالشعیر را به مبتلایان به این بیماریها توصیه میكند؛ چون خاصیت پاككنندگی و جلابخشی ماءالشعیر، تب را از بیمار دور میكند و به روند طبیعی بهبود سرعت میبخشد. ضمن اینكه در این بیماریها لكههایی روی پوست ظاهر میشوند كه خوشایند نیستند. وقتی مرحله سخت بیماری سپری شد، میتوانید لكهها را با ماءالشعیر شستوشو دهید تا زودتر برطرف شوند.
در طب سنتی به افرادی كه دچار سرفههای مكرر و طولانی هستند، سفارش میشود ماءالشعیر بنوشند؛ اما نه هر قدر كه دلشان خواست. نوشیدن روزانه دو تا سه لیوان از ماءالشعیر میتواند وضعیت سرفهها را بهبود بخشد. همچنین سفارش اكید میشود ماءالشعیر را همراه عناب و سهپسو مصرف كنند. در غیر این صورت خاصیت درمانی برای سرفه نخواهد داشت.
نوشیدن ماءالشعیر به افرادی كه با مشكلات معدوی دست و پنجه نرم میكنند، توصیه نمیشود زیرا باعث سستی و سردی معده میشود. كسانی كه دچار بیماریهای معدهای مثل ریفلاكس هستند، حتما دور نوشیدن آن را خط بكشند چون ریفلاكس را تشدید کرده و ناراحتیهای ناشی از آن را بیشتر میكند. مثلا ممكن است غرغرهای شكم را افزایش دهد و بهطور كلی عمل هضم را دشوارتر از قبل كند. اگر هم فرد مبتلا به ناراحتی معده اصرار دارد كه ماءالشعیر بنوشد، حتما آن را با گل قند بنوشد تا قدری از ضررش بكاهد.
سویق جو همراه شكر ازجمله مواد غذایی هستند كه بهطور كلی رشد كودكان را افزایش میدهند. از قدیم هم گفتهاند عقل سالم در بدن سالم است. بنابراین كودكی كه رشد طبیعی خوبی داشته باشد، با نوشیدن ماءالشعیر ضریب هوشیاش هم بالاتر میرود. برای تهیه سویق، باید جو را تفت دهید تا حالتی كه در اصطلاح به آن «بو داده» میگویند، ایجاد شود. بعد آن را بشویید و خشك كنید، در مرحله بعد پودرش كنید؛ سویق جو آماده مصرف میشود.
ماءالشعیر ازجمله نوشیدنیهایی است كه صفرا، گرمای اضافی و حالت رخوت و سستی را از بدن دفع میكند؛ درنتیجه تشنگی هم برطرف میشود و خستگی از تن رخت بر میبندد. ماءالشعیر بهعنوان نوشیدنی مناسب فصل گرما معرفی میشود؛ البته برای كسانی كه مزاجشان گرم است و معدهشان ضعیف نیست. وجود صفرا در بدن باعث ایجاد خشكی در پوست میشود؛ بنابراین باتوجه به خاصیت دفعكنندگی صفرا از بدن، كسانی كه پوست خشك دارند هم میتوانند با نوشیدن ماءالشعیر وضعیت پوستشان را بهتر كنند.
ماءالشعیر به دلیل خاصیت سردی و رطوبتبخشی، میتواند بخشی از مشكلات عصبی را بهبود دهد. اما تنها در مواردی كه علت آشفتگی افكار و تنش عصبی، حرارت بالای بدن باشد مصرف ماءالشعیر میتواند باعث تمدد اعصاب شود؛ مثلا كسی كه در گرما ناچار است در شهر تردد كند، با مصرف آن كمتر دچار تنش و كلافگی ناشی از بالا رفتن حرارت بدنش میشود. ضمن اینكه در كسانی كه افسردگی و ناراحتی عصبیشان ناشی از سردی دماغ است، نوشیدن ماءالشعیر میتواند حال فرد را بدتر هم بكند.
۵۰ گرم جوی پوست كنده را با چهار لیوان آب با حرارت ملایم، آهسته بجوشانید تا وقتی كه جوها به حالت شكفته و كاملا پخته برسند. این زمان بهطور متوسط ۴۰ تا ۵۰ دقیقه طول میكشد. تا این تركیب سرد نشده، آن را صاف كنید و در جای خنك قرار دهید تا سرد شود. از این چهار لیوان بیش از سه لیوان ماءالشعیر به دست میآید كه حداكثر دو روز در یخچال قابل نگهداری است. ماءالشعیر نباید غلیظ و ژلهای شود. اگر جو كاملا مرغوب و مناسب باشد، رنگ ماءالشعیر به سرخ ملایم و كمرنگ مایل میشود.
در طبقهبندی خوراكیها، جو در دسته غلات بهشمار میرود و طبیعت آن سرد و خشك است. اما ماءالشعیر از نظر طبع با خود جو تفاوت دارد؛ ماءالشعیر طبیعت سردوتر دارد. بهطور كلی ارزش غذایی جو در مقایسه با گندم، كمتر است، ولی ماءالشعیر ازجمله خوراكیهایی است كه میتواند خون صالح یا خون خوب تولید كند و از این جهت اهمیت پیدا میكند. البته لازم به ذكر است هر ماءالشعیری كه توسط كارخانجات تولید میشود، خواص آن را حفظ نمیكند.
گردآوری : گروه سلامت سیمرغseemorgh.com/healthمنبع : مجله سیب سبز
نام (اجباری)
آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمیشود)
مرا برای نظرهای بعدی به یاد بسپار
تصویر امنیتی جدید
All Rights Reserved – © 2018 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر نام و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.
صدای مشتری
دلستر پلاس
شرکت بهنوش ایران بمنظور مساعدت و همیاری هرچه بیشتر با عزیزان زلزله زده غرب کشور، محموله ای دیگر از محصولات متنوع این شرکت را به مناطق فوق ارسال نمود.
کلیه حقوق این سایت متعلق به شرکت بهنوش ایران می باشد.
ماءالشعیر به دلیل داشتن ویتامینهای گروه B و اسید آمینه برای پوست و مو بسیار مفید است و خواص درمانی بسیاری برای خانمهای باردار و شیرده دارد و تا حدودی در افزایش ضریب هوشی مؤثر است. ویتامینها گروه B محلول در آب هستند و به راحتی وارد فاز آبی ماءالشعیر در حین جوشش میشوند که در سنتز میانجیهای عصبی نقش مهمی دارند، باعث رفع استرس و بسیاری از اختلالات عصبی دیگر میشوند.
ماءالشعیر یکی از نوشیدنیهای معمول است که از جوانه «جو» حاصل میشود و در رفع تشنگی مؤثر است.
ماءالشعیر در رفع خستگی اعصاب، مؤثر است و به دفع سنگهای کلیوی کمک میکند. ماءالشعیر در تأمین آب و الکترولیتهای بدن مؤثر است، همچنین ماءالشعیر از استحصال دانههای جو به دست میآید و علاوه بر جو از آب رازک و سایر افزودنیهای مجاز خوراکی در آن به کار میرود.
ماءالشعیر دارای چند نوع ترکیب مختلف از جمله ساکارز، گلوکز، مالتوز و ویتامین C، ویتامینهای گروه B، اسیدهای آلی، انواع آمینواسیدها، املاح، اسید نوکلئیک و آب گازدار است که در مراحل ساخت آن بعضی از این اجزا از مواد خاصی حاصل میشوند و در طول انجام پروسه بدون تغییر میمانند.
مزه تلخ ماءالشعیر، مربوط به رازک است. رازک همچنین خاصیت آنتیبیوتیکی دارد که به پایداری ماءالشعیر کمک میکند.
عصاره مالت جو حاوی فیبرهای غذایی محلول است که در رفع التهاب روده، یبوست ، فتق معده بسیار موثر است.
فیبرها اثرات زیادی در بدن دارند، از جمله باعث تنظیم عملکرد روده، کاهش خطر بیماریهای قلبی و بعضی انواع سرطان میگردند.
ماءالشعیر غنی از انواع فیتوکمیکالها مانند فلاوونوئیدها، کاروتنوئیدها و آنتوسیانینها است که در بهبود عملکرد خونرسانی قلب و کاهش ابتلا به پرفشاری خون و سلامت کلیهها، محافظت از بدن در برابر بروز سرطانها، سکتههای قلبی و مغزی بسیار مؤثر هستند.
زیادهروی در مصرف هر نوع ماده غذایی(حتی اگر مفید باشد) برای سلامتی بدن مضرّ است. بنابراین به مقدار مناسب و متعادل ماءالشعیر بنوشید، نه زیاد.
زیادهروی در مصرف ماءالشعیر، به علت داشتن قند و گازCO2 برای سلامتی مضرّ است، زیرا قند و اسید موجود در آن باعث پوسیدگی دندانها و ایجاد کالری اضافی و چاقی میشود.
مصرف نوشابههای گازدار برای افرادی که مشکلات معده دارند ضرر دارد زیرا گاز موجود در نوشابه CO2 است که به صورت محلول به حالت اسیدکربنیک است.
برای کسانی که معدههای حساسی دارند ورود این اسید در معده( اگر چه ضعیف است)، میزان اسیدیته معده را بالا میبرد و دو اثر دارد:
۱) ممکن است فرد دچار التهاب یا زخمهای گوارشی شود.
۲) پس از مدتی به دلیل هضم سریعتر غذا به کمک این اسید اضافی معده تنبل شده و در صورت نخوردن نوشابه به راحتی نمیتواند غذا را هضم کند.
10
