
خواص دارویی و گیاهی :
میوه ی به، مقوی معده و دستگاه هاضمه است
خواص میوهی بهاین میوه به دلیل داشتن ترکیبی به نام «پکتین» که از کربوهیدراتهای پیچیده است، خواص دارویی دارد و به درمان اسهال کمک میکند. این میوه دارای خاصیت تقویتکنندهی معده و التیام ورم روده و مقوی قلب، ضدنفخ، ادرارآور، قاعدهآور و خلطآور است و نقش موثری در بهبود بیماریهای ریوی دارد.به در طب سنتیاز نظر طب قدیم ایران بهِ شیرین، گرم و تر و بهِ ترش، سرد و خشک است. روغن به، سرد و تر و قابض و به دانه سرد و تر است.* به تقویت کننده قلب است.* ادرار آور است.* نرم کننده سینه است.* مقوی معده و دستگاه هاضمه است.* قابض است.* خونریزی را بند میآورد.* بهِ ترش مسهل است.* بهِ ترش برای تنگی نفس مفید است.* بهِ ترش استفراغ را بند میآورد.* اسهالهای ساده و اسهال خونی را درمان میکند.* به، بهترین و مفیدترین میوه برای مسلولین است.* خونریزی از رحم را متوقف میکند.* اثر مفید روی بواسیر درد.* برای هضم غذا مفید است.
به دانه برای درمان سرفه و گرفتگی صدا مفید است
خواص به دانه
* داخل میوهی «به» دانههایی به رنگ قهوهای یا قهوهای تیره وجود دارد. این دانهها منبع بسیار خوبی از موسیلاژ (لعاب) هستند و حدود 20 تا 22 درصد وزن دانه را لعاب روی آن تشکیل میدهد.
* دانههای «به» به دلیل وجود لعاب، در رفع التهابات مخاط ها، سرفه و گرفتگی صدا نقش بسزایی دارند.
* به علاوه، آنها در مصارف صنعتی نیز مورد استفاده قرار میگیرند به طوری که از لعاب این دانه در محصولات ی و مجعد کردن موها استفاده میشود. البته یکی دیگر از موارد مصرف لعاب دانه «به» آهار دادن پارچههای گرانقیمت است.
* به دانه دارای خواص ضدباکتریایی قوی است. می توانید از آن برای رفع بوی بد دهان، گلو درد و آفت های دهان استفاده کنید.
* لعاب به دانه به درمان سوختگی کمک می کند و می توانید آن را روی جای سوختگی بمالید.* لعاب موجود در به دانه به رفع گلو درد و سرفه های خشک کمک می کند.* به دانه باعث کاهش وزن هم می شود زیرا چربی، کالری و نمک کمی دارد. از طرف دیگر، به دانه سرشار از فیبر و ویتامین C است که هر دو به کنترل وزن کمک می کنند. زمانی که آن را به غذایی اضافه می کنید، طعم خوبی به آن می دهد.* به دانه سیستم گوارش را نیز تقویت می کند. به دانه برای درمان زخم معده مفید است، یبوست و اسهال را برطرف می کند و به این ترتیب، به گوارش بهتر کمک می کند که این به دلیل فیبر موجود در آن است.* نکته ی جالب دیگر این است که زمانی که با مواد غذایی ترکیب می شود، به گوارش آن ها کمک می کند؛ به عنوان نمونه، اگر به گوشت اضافه شود، باعث گوارش پروتئین می شود.* مصرف به دانه احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. به دانه حاوی پکتین است که کلسترول خون را پایین می آورد. به دانه به استحکام بیشتر رگ ها و جلوگیری از تصلب شراین کمک می کند و می تواند فشار خون را کاهش دهد.* به دانه خاصیت دیگری هم دارد و آن مبارزه با سرطان است. سرطان معمولاً در اثر فعالیت رایکال های آزاد به وجود می آید. به دانه حاوی آنتی اکسیدان های خاصی است که با این رادیکال های آزاد سرطان زا مقابله می کنند.
به دانه سیستم گوارش را نیز تقویت می کند
طرز استفاده از به دانه* برای مصرف به دانه میتوانید یک قاشق چایخوری از دانههای آن را کمی در آب خیس و سپس استفاده کنید.* همچنین میتوانید چند «دانه به» روی زبان قرار دهید و لعاب آن را ظرف چند دقیقه بمکید.* جوشاندهی دانه به: 30 گرم به دانه را در یک لیتر آب جوش ریخته و آنقدر بجوشانید تا به صورت ژله در آید. نکته: دانهی به را هرگز نجویدتوجه داشته باشید که دانه «به» را باید فقط به طریقی که گفته شد، مصرف کرد و هرگز نباید آن را به صورت لهشده یا خردشده، جوشاند و خورد، زیرا با این کار، موادی به نام آمیگدالین در «دانه به» تجزیه (هیدرولیز) میشوند و اسید سیانیوریک تولید میکنند که اسیدی خطرناک است. با مکیدن یا خوردن دانه به، لعاب از روی آن جدا و دانه بدون هیچ تغییری دفع میشود. در این صورت خطر تولید اسید سیانیوریک وجود ندارد، اسید سیانیوریک فقط با له یا خرد شدن دانه در محیط معده تولید میشود.
گردآوی:بخش سلامت بیتوته
منابع:
tebyan.net
baghdaroo.com
هنوز هم افراد بسیاری هستند که ترجیح میدهند هنگام بیماری، به جای استفاده از داروهای شیمیایی، از گیاهان دارویی و درمانهای سنتی استفاده کنند. خاصیت دارویی بسیاری از گیاهان از گذشتههای دور در همهجای جهان، از جمله ایران شناختهشده است. در این مطلب به تعدادی از رایجترین و موثرترین درمانهای گیاهی سرفه اشاره خواهیم کرد.
بهدانه
شاید بهدانه از شناختهشدهترین درمانهای سرفه باشد. میوه به، دانههای لعابداری دارد که نرمکننده سینه و خلطآور هستند. به همین دلیل در تسکین سرفه موثرند.
دانههای به را کمی در آب خیس میکنند و بعد از اینکه لعاب آن خارج شد، آن را میخورند. به علاوه میتوان دانه به را روی زبان قرار داد و لعاب آن را به مدت چند دقیقه مکید، اما باید به خاطر داشت که دانه به را نباید جوید!
جوشانده بهدانه نیز در مواردی استفاده میشود. برای تهیه آن کمی دانه به را در آب جوش میریزند و میجوشانند تا به صورت ژلهای دربیاید و سپس میتوان آن را برای درمان سرفه مصرف کرد.
پرسیاوشان
برگهای این گیاه، آثار خوبی در تسکین سرفه دارند. از این برگها میتوان جوشانده یا دمکرده تهیه کرد که هر دوی آنها باعث نرم شدن خلط و کمک به دفع آن میشوند. برای تهیه جوشانده، 3 قاشق برگ خشک پرسیاوشان را داخل 1 لیتر آبجوش بریزید و اجازه دهید مدتی بجوشد. سپس آن را صاف کنید و مایع به دست آمده را بنوشید. برای تهیه دمکرده، مقداری برگ خشک را داخل 1 لیتر آبجوش بریزید و اجازه دهید بماند تا دم بکشد. سپس آن را صاف و میل کنید.
آویشن
آویشن از گیاهان پرمصرف در درمان سرفه است. برای استفاده از آن چند گرم پودر خشکشده گیاه را داخل یک لیوان آبجوش بریزید و 20 دقیقه دم کنید. سپس محلول را صاف و میل کنید. علاوه بر دمکرده، جوشانده این گیاه نیز در درمان آسم و سرفه موثر است. از آویشن، فرآوردههای دارویی مختلفی ساخته شده که سازمان نظارت بر امور داروی وزارت بهداشت هم آنها را تأیید کرده است. از آن جمله میتوان شربتهای توسیان، تیمیان، تیمکس، تیمآربا، برونکوباریج و برونکوتیدی را نام برد.
گل ختمی
این گیاه جزو گیاهان لعابدار است که با نرم کردن مجاری تنفسی و آثار خلطآوری، باعث رفع سرفه میشود. گلختمی را نیز میتوان به صورت دمکرده مصرف کرد. برای این منظور مقداری از گیاه را داخل آبجوش بریزید و 10 دقیقه دم کنید. عدهای معتقدند اگر این دمکرده همراه عسل مصرف شود، اثربخشی فوقالعادهای خواهد داشت.
بارهنگ
دانههای این گیاه، لعابدار است و باعث نرم کردن سینه و برطرف شدن سرفه میشود. دانههای آن را در آب خیس و لعاب آن را استفاده میکنند.
شلغم
استفاده از شلغم در تسکین سرفههای خلطآور بسیار مرسوم است. میتوان شلغم پخته را به تنهایی یا مخلوط با سوپ استفاده کرد.
گل بابونه
نوشیدن دمکرده گل بابونه باعث بهبود سرفه میشود. گاهی هم آن را همراه عسل مصرف میکنند.
سیر
سیر، گیاه بسیار موثر و مفیدی برای مبارزه با عفونتهای تنفسی و سرفههای شدید است. میتوان سیر را به صورت خام یا پخته مصرف کرد. کپسولهای سیر نیز در بازار وجود دارند.
زنجبیل
چای زنجبیل، ضدالتهاب قوی است که باعث کاهش درد گلو و سرفه میشود. در کشور چین، زنجبیل را همراه عسل و پیازچه میجوشانند و آن را معجزهای در درمان سرفه میدانند.
گل گاوزبان
گل گاو زبان آثار خلطآور و ضدسرفه مناسبی دارد.
نشاسته
ترکیب نشاسته با آبجوش از قدیم برای تسکین سرفههای خشک به کار میرفت و اثربخشی خوبی دارد. این ترکیب نرمکننده سینه نیز است.
دارچین
جوشانده دارچین پودر نشده نیز باعث تسکین سرفه میشود.
علاوه بر موارد ذکر شده، در منابع اطلاعاتی، به آثار ضدسرفه گیاهان دیگری نیز اشاره شده است. از آن جمله میتوان قدومه، نعناع، ثعلب، عناب و شیرینبیان را نام برد.
معمولاً اگر ریشه گیاه استفاده شود، باید مدت بیشتری بجوشد یا دم بکشد. دانه، مدت کمی کمتر و برگ از همه کمتر به زمان نیاز دارد تا عصارهاش خارج شود. از این مایعات میتوان روزی 3-2 بار استفاده کرد، اما به خاطر داشته باشید که مصرف بیش از حد گیاهان دارویی هم میتواند باعث ایجاد عوارضی ناخوشایند شود.
عسل
بسیاری از متخصصان آثار درمانی عسل را تأیید میکنند. مصرف یک قاشق عسل داخل آبجوش، چای یا شیر میتواند تسکین بسیار خوبی برای سرفه باشد. گاهی توصیه میشود به مخلوط عسل و آبجوش (یا چای) آب لیموترش تازه نیز اضافه شود. استفاده از آن به خصوص برای کودکان بسیار مناسب است.
منبع: سلامتیران
از تیرگی پوست صورت خود ناراحتید؟ دنبال راه حل های طبیعی برای روشن کردن پوست صورت می گردید؟ با ما همراه باشید تا بهترین راه حل های خانگی با استفاده از مواد و خوراکی های در دسترس را به شما معرفی کنیم.
از بین بردن چین و چروک صورت , آلوئه ورا، آبلیمو و رزماری هم از جمله مواد غذایی هستند که سبب رفع چین و چروک صورت خواهد شد.
مصرف روزانه سالاد , میزان ابتلا به آلزایمر در افراد سالمند تحصیل کرده کمتر از کم سوادهاست، زیرا آنها به سلامت خود اهمیت میدهند و رژیم غذایی سالم و ورزش منظم دارند وکمتر از سیگار استفاده میکنند.
