
خواص جوز هندي براي مو وتندرستی
آیا جوز هندی برای سلامتی و رشد موها تاثیری دارد؟ پاسخ این سوال را درهلپ کده ببینیدبا ما همراه باشید
.
برای جواب دادن به این سؤال اولین چیزی که به ذهنمان رسید، این بود که سراغ طب سنتی هندیها برویم تا ببینیم در این طب برای سلامت موها چه توصیههایی شده است.
هندیها از آن قومهایی هستند که همیشه گیسوان بلند و پرپشت و درخشان آنها زبانزد خاص و عام بوده است. کافی است فقط یکبار در زندگی خود فیلم هندی دیدهباشید تا برای همیشه یادتان بماند که هندیها چه موهای خارقالعادهای دارند تا جایی که میتوانند نظر هر بینندهای را به خود جلب کنند اما واقعا چه رازی پشت این موهای زیبا و درخشنده وجود دارد، چرا همه آنها بدون استثنا موهایی پرپشت دارند؟برای جواب دادن به این سؤال اولین چیزی که به ذهنمان رسید، این بود که سراغ طب سنتی هندیها برویم تا ببینیم در این طب برای سلامت موها چه توصیههایی شده است.پیش از حمام موها را شانه کنید نه بعد از آن هندیها به شانه کردن موها اهمیت زیادی میدهند، سرخط همه توصیههای آنها سفارش به شانه کردن موهاست، آنها میگویند وقتی موها به طور مرتب شانه شوند، احتمال شکننده شدن آنها کاهش مییابد.
اما شانه کردن هم از نظر آنها اصول خاص خود را دارد؛ اول از همه میگویند که موهای خیس را نباید شانه کرد، زیرا وقتی مو خیس است بیش از هر زمانی ضعیف و شکننده میشود و به همین دلیل نباید به هیچوجه موهای خیس را شانه کرد. البته حواستان باشد بهتر است موها بهطورطبیعی خشک شوند تا آسیب کمتری ببینند. از سشوار و خشککنندهها تنها زمانی استفاده کنید که مجبورید در زمانی کوتاه موها را خشک کنید یا بخواهید آنها را برای مراسمی خاص حالت دهید. البته باید گفت بهتر است موها را قبل از شستن، شانه کرده و گرههای آن را باز کنید.
قدیمیترین روغنهای هندیهاطب سنتی هندی اعتقاد فراوانی به قدرت روغن نارگیل در احیای مو دارد و در واقع این روغن، یکی از رایجترین مواد طب آیا یا همان طب هندی است و چون مغذی است و خاصیت مرطوبکنندگی فراوان دارد، از آن اغلب به عنوان یک درمان برای کمک به رشد مو استفاده میکنند.
برای مصرف روغن نارگیل باید آن را با روغن کرچک و عطر مخلوط کرده و به طور مرتب در ماساژ پوست سر به کار برد. قابل ذکر است که ماساژ دادن موها توسط روغن نارگیل میتواند شما را از شر شوره سر، موخوره و ریزش مو نیز نجات دهد. بیشتر محصولات تجاری مخصوص رشد موی آیا حاوی روغن نارگیل هستند. علاوه بر این هندیها چند قرن است که از روغن نارگیل به عنوان مادهای برای جلوگیری از پیری و رهایی از استرس استفاده میکنند. همچنین عطر نارگیل حس تازهای را در شما متولد میکند.اهمیتی که هندیها به روغن میدهندیکی از تکنیکهایی که هندیها به آن اهمیت زیادی میدهند، روغن زدن به موهاست، آنها میگویند باید حداقل هفتهای بار موها را روغن زد، البته بهترین حالت این است که قبل از شستوشو این کار را انجام دهیم.
یکی از خواص جوز هندی نیز همانند خواص شاهدانه و خواص قهوه, مفید بودن برای پوست می باشد. کمک به رفع جوش های چرکی، لکه، چین و چروک و کدری پوست از دیگر فواید جوز هندی می باشند. ابتدا مقداری شیر سرد را با 3 دانه جوز هندی آسیاب شده، مخلوط کنید تا خمیری شکل شوند. این خمیر را بر روی قسمت هایی از پوست که جوش و یا لکه دارد، قرار دهید. بعد از گذشت 2 ساعت ابتدا با آب گرم و بعد برای بسته شدن منافذ باز پوست، با آب سرد بشویید. شیر سرشار از ویتامین است از طرفی جوز هندی نیز خاصیت آنتی باکتریالی دارد. به همین خاطر این ترکیب موجب شادابی و لطیف شدن پوست هم می شود.
روغن به راستی میتواند روی موهای شما معجزه کند زیرا همچون لایهای روی هر کدام از تارهای مو مینشیند و درخشندگی خاصی به موها میدهد. ماساژ با روغن نیز میتواند جریان خون پوست سر را تسهیل کند و در نتیجه رشد موها را افزایش دهد. البته در کنار استفاده از روغن حواستان باشد که نباید از کاندیشنرهای آسیبزننده و شامپوهای قوی استفاده کنید چون آنها به موها آسیب میرسانند و آنها را خشک میکنند. البته اگر موها شوره داشته باشند باید با یک شامپوی ضدشوره خوب آنها را از بین برد. در کل باید سعی کنید موها را همیشه تمیز نگه دارید و آنها را در معرض بادهای خیلی قوی، گرد و خاک و آلودگیهای دیگر قرار ندهید.
هندیها موها را روغن داغ میکنندماساژ با روغن داغ میتواند تا حد زیادی رطوبت موها و پوست سر را تامین کند. برای این کار از روغنهای باکیفیت استفاده کنید، روغنهایی مانند روغن نارگیل، بادام یا زیتون میتواند بسیار مناسب باشد. اما تکنیک روغن داغ چگونه است؟ شما باید مقداری روغن را در یک ظرف ایمن در ماکروویو گرم کنید، گرمای آن نباید در حدی باشد که دستتان را بسوزاند. بعد این روغن گرم را روی پوست کف سر ماساژ دهید تا رطوبت لازم به این قسمت برسد.شیرینبیانی که رشد موها را تسهیل میکندبه گفته دکتر ورت، یکی از متخصصان طب سنتی هند، شیرین بیان از گیاهان دارویی است که در طب آیاورودا استفاده میشود و برای درمان ریزش مو اثر فوقالعادهای دارد.
دکتر ورت میگویند: ریشه شیرینبیان برای تحریک رشد مو مناسب است، هرچند تا به حال شواهد علمی زیادی برای تایید این ادعا وجود ندارد. هندیها ریشه شیرینبیان را با روغن کرچک مخلوط میکنند و به عنوان یک دارو برای رشد مو و درمان ریزش مو روی پوست سر ماساژ میدهند. روش دیگر این است که میتوانید شیرینبیان را با شیر مخلوط کنید و پوست سر را به همان شیوه قبلی ماساژ دهید. اگر هم استفاده طبیعی از آن برایتان سخت است، میتوانید از محصولات مراقبتی مو که حاوی ریشه شیرین بیان هستند، استفاده کنید.
از نظر هندیها چرا موها میریزدمتخصصان طب سنتی هندی میگویند میزان ریزش موها با مزاج بدن و از طرف دیگر با ساختار ذهنی بسیار مرتبط است و با توجه به این موارد میتوان ریزش موها را کنترل کرد. از جهت دیگر در طب هندی (آیوردیک) موها را به عنوان محصول جانبی شکل گرفتن استخوانها به حساب میآورند، یعنی میگویند همان بافتهایی که استخوانها را شکل میدهند، مسئول رشد موها نیز هستند. اما روش آنها برای درمان ریزش موها ترکیبی از گیاهان دارویی، رژیم غذایی خاص، تکنیکهای مدیتیشن، یوگا، عطردرمانی، ماساژ با روغن و است. آنها میگویند برای درمان ریزش موها باید روزانه یکسوم فنجان آب آلوورا بنوشید یا اینکه یک قاشق غذاخوری ژل آلوورا به همراه کمی زیره تا ماه هر روز بخورید.
هندیها چه میخورند که موهایشان نمیریزد؟هر صبح یک مشت کنجد سفید بخورید چون این دانه حاوی مقدار کافی منیزیم و کلسیم برای رشد مناسب موهاست.حتما هر روز ماست مصرف کنند.تا جایی که میتوانید در رژیم غذایی خود سبزیجات با برگ سبز، سالاد، شیر، انواع غلات، میوهها وجوانهها را بگنجانید به طور کلی مصرف پروتئین کافی، مخمر، جوانه گندم، دوغ، غلات سبوسدار، آجیل، لوبیا، سویا و نیز میتواند بسیار کمککننده باشد.مطمئن شوید که بدنتان به طور متوسط ویتامین دریافت میکند.مصرف غذاهای حاوی گوگرد، روی، ویتامین ب کمپلکس، ویتامین C و اسیدهای چرب ضروری را فراموش نکنید.
گیاهانی که مانع ریزش موها میشونددر مکتب هند اعتقاد دارند که برخی از گیاهان به بهبود گردش خون کمک کرده، پوست سر را ضدعفونی و فرایند رشد موها را تسهیل میکنند، برخی از این گیاهان و طریقه مصرف آنها عبارت است از:میتوانید موهایتان را با سرکه سیب و چای مریمگلی بشویید، زیرا این مواد رشد مو را تحریک میکنند.عصاره شیرینبیان نیز در کمککننده است.گیاه دماسب بهترین منبع سیلیس است و به همین دلیل کمک میکند تا هم موها تقویت شوند و هم درخشندگی خاصی پیدا کنند.
اگر میتوانید پوست سر را با اسانس گزنه، رزماری و گیاه دماسب بهطور منظم ماساژ دهید، چنین ماساژ منظمی میتواند باعث تحریک رشد موها شود.ماساژ کف سر با روغنهای حاوی ویتامین Eبا ماساژ پوست سر میتوانید جریان گردش خون را بهبود دهید و در نتیجه سلامت موها و پوست سر را تامین کنید. روزانه تا دقیقه خیلی ملایم پوست سر را ماساژ دهید، این کار برای درمان ریزش موها خیلی مفید است، البته توصیه میکنیم برای این ماساژ از روغن نارگیل یا بادام استفاده کنید چون این روغنها حاوی ویتامین E هستند و این ویتامین میتواند از ریزش موها جلوگیری کند.
از طرف دیگر روغن ویتامین E (روغن درون کپسولهای ویتامین E) نیز میتواند به موهای ضعیف قدرت خاصی ببخشد و علاوه بر اینها مانع خشکی یا پوسته پوسته شدن پوست سر شود.

در طب سنتی برای بهبود و درمان بسیاری از بیماری ها و ناراحتی های دستگاه گوارش و اعصاب از روغن و دانه جوز هندی استفاده می شود. در ادامه با خواص جوز هندی و مزایای شگفت آور آن آشنا خواهید شد.
درخت جوز هندی همیشه در تمام فصول سال سبز است. جوز هندی میوه درخت مناطق گرمسیری است که به صورت خشک شده مصرف می شود. با جدا کردن پوسته ای به رنگ قهوه ای مایل به خاکستری که دارای شیارهایی است، دانه جوز هندی پیدا می شود. سطح دانه چین خورده و رنگ ان خاکستری است. به طور کلی جوز هندی از لحاظ شکل ظاهری شبیه تخم مرغ می باشد. از دانه خرد شده جوز هندی به عنوان ادویه و طعم دهنده به غذا مخصوصا در مناطق گرمسیری استفاده می شود زیرا بو و عطری مطبوع و تند دارد.
جوز هندی علاوه بر اینکه به عنوان ادویه در غذاها استفاده می شود، خواص درمانی، دارویی و غذایی بسیاری هم دارد. این دانه منبع خوبی از املاح معدنی، انواع ویتامین، اسیدهای آمینه، آهن، روی، مس، ژرمانیوم، کلسیم، فلاوونوئیدها و می باشد. همچنین در طب سنتی از این دانه برای بهتر کردن مزه داروهای نامطبوع هم استفاده می شود. ضد نفخ، محرک، ضد درد، ضد میکروب، هضم کننده غذا، تقویت کننده معده و ضد اسپاسم یا دل درد از دیگر خواص جوز هندی هستند.
امروزه از این دانه ارزشمند در بسیاری از مناطق و کشورها در انواع غذاها، نوشیدنی ها، سوپ ها و شیرینی جات استفاده می شود. همچنین اسانس آن نیز در صنایع آرایشی – بهداشتی و عطرسازی کاربرد دارد.
این دانه حاوی روغن است و کره جوز هندی که به صورت نیمه جامد است، از این روغن تهیه می شود. رنگ این کره قهوه ای متمایل به قرمز است و طعم و بوی جوز هندی را دارد. در ادامه به خواص جوز هندی می پردازیم.
از جمله خواص دارویی جوز هندی این است که از آن برای درمان قولنج معده و روده، سوء هاضمه، نفخ معده، باد روده و اسهال استفاده می شود. محققین پی برده اند که ترکیبات موجود در این دانه کمک به منظم شدن عملکرد دستگاه گوارش، هضم غذا و افزایش اشتها می کنند.
بدین ترتیب برای بهبود فرآیند هضم، به یک کاسه جو دوسر، نصف قاشق چای خوری جوز هندی آسیاب شده اضافه کنید. این ترکیب را صبح ها به صورت ناشتا برای چند هفته میل کنید. به طور کلی برای تقویت سیستم گواشی می توان مقداری پودر جوز هندی را به وعده صبحانه اضافه کرد.
در طب چینی برای رفع سوء هاضمه، دردهای معده، حالت تهوع و اسهال شدید، 1 قاشق غذا خوری عسل طبیعی را با 5 قطره روغن جوز هندی مخلوط کرده و بایستی به صورت ناشتا مصرف شود.
تحقیقات نشان داده است که روغن جوز هندی برای درمان درد لثه و درد دندان ها مفید و موثر است. به هنگام درد دو قطره از روغن جوز هندی را بر روی دندان و یا لثه بمالید. این روغن حاوی ترکیبات ضد باکتری است.
یکی از خواص جوز هندی نیز همانند خواص شاهدانه و خواص قهوه, مفید بودن برای پوست می باشد. کمک به رفع جوش های چرکی، لکه، چین و چروک و کدری پوست از دیگر فواید جوز هندی می باشند. ابتدا مقداری شیر سرد را با 3 دانه جوز هندی آسیاب شده، مخلوط کنید تا خمیری شکل شوند. این خمیر را بر روی قسمت هایی از پوست که جوش و یا لکه دارد، قرار دهید. بعد از گذشت 2 ساعت ابتدا با آب گرم و بعد برای بسته شدن منافذ باز پوست، با آب سرد بشویید. شیر سرشار از ویتامین است از طرفی جوز هندی نیز خاصیت آنتی باکتریالی دارد. به همین خاطر این ترکیب موجب شادابی و لطیف شدن پوست هم می شود.
افرادی که به هنگام خوابیدن با مشکل مواجه می شوند و نمی توانند راحت بخوابند، برای بهره مند شدن از خواص جوز هندی, نصف قاشق چای خوری جوز از پودر آن را به یک لیوان شیر داغ اضافه کرده و میل کنند. ترکیبات و مواد موجود در شیر و جوز هندی به داشتن خوابی راحت و آرام بسیار کمک می کنند.
موارد زیر از دیگر خواص درمانی دانه و روغن جوز هندی هستند.
مصرف زیاد جوز هندی
زیادهروی نکنید
نکته آخر این که نباید در مصرف این گیاه زیادهروی کرد چون اسانس دانه دارای مواد محرکی است که مصرف مداوم و زیاد آن باعث اختلالات قلبی، تند شدن حرکات قلب، سرخی صورت، سردرد و نوعی مسمومیت میشود. این موضوع در سالهای اخیر مورد تحقیق و تایید قرار گرفته و یکی از ترکیباتی که باعث این مسمومیت میشود به نام میریستیسین شناسایی شده است. بنابراین اگر از خواص این گیاه مطلع شدید، در مصرف آن زیادهروی نکنید و همیشه حد اعتدال را نگه دارید.
علاوه بر این مصرف زیاد آن سبب ایجاد مشکل در بخش کنترل احساسات در مغز شده و پس از مصرف بیش از حد، احساس نشاط به همراه سستی و رخوت در انسان پدید میآورد که شبیه نوعی مسمومیت است.
دیگر خواص جوزهندی
جوزهندی برای درمان و تسکین بسیاری از دردها مفید شناخته شده است. در طب سنتی، دانه و روغن جوزهندی را برای درمان بیماریهای مربوط به اعصاب و سیستم گوارش تجویز میکنند.
درخت جوزهندی با نام علمی Myristica fragrans از جنس درختان همیشه سبز است. جوزهندی میوهی درختی به همین نام است که مصرف آن به صورت خشک شده در مناطق گرمسیری رواج بسیاری دارد. هر دانه را از خارج، پوستهی سختی به رنگ قهوهای متمایل به خاکستری در برمیگیرد و شیارهای عمیقی دارد که با جدا کردن این پوسته، دانهی آن ظاهر میشود.
آن چه جوزهندی را به یکی از طعمدهندهها و ادویههای پُرمصرف در غذا، به خصوص در مناطق گرمسیری، تبدیل کرده است، عطر و بوی تند و مطبوع آن است.
صرفنظر از نقش جوزهندی به عنوان ادویه در غذا، این دانه خواص غذایی و درمانی بسیاری نیز دارد؛ جوزهندی منبع خوبی از ویتامینها، املاح معدنی، اسیدهای آمینه، روی، آهن، مس، کلسیم، ژرمانیوم، فلاوونوئیدها و بسیاری مواد مفید دیگر است.
مخلوطی از چند قطره روغن جوزهندی و عسل حالت تهوع، سوءهاضمه و اسهال شدید را درمان میکند
در گذشته، خردشده دانههای جوز را به عنوان طعمدهنده به بسیاری از غذاها میافزودند. همچنین برای برطرف کردن مزه نامطبوع داروها، آن را به تنتورها اضافه میکردند. خواصی از جمله هضمکننده غذا، ضدنفخ، ضددرد، محرک، ضدمیکروب، مقوی معده و ضداسپاسم (دلدرد) برای آن قائل بوده و هستند.
امروزه از این دانه استفاده بسیار زیادی میشود و آن را در بسیاری از کشورها در انواع نوشیدنیها، کیکها و شیرینیجات و حتی انواع سوپها میریزند. حتی اسانس آن در صنایع عطرسازی و ی بهداشتی کاربرد دارد. دانههای جوز دارای روغنی هستند که با روش فشردن از آن جدا میشود و به نام کره جوز هندی شهرت دارد. این کره به صورت نیمه جامد و به رنگ قهوهای مایل به ق و با طعم و بوی جوز است.
* آرامکننده درد معده
برای درمان قولنج روده، جوزهندی را امتحان کنید چرا که سالها برای درمان سوءهاضمه، اسهال و باد روده مصرف میشده است.
منبع:tebyan.net
گیاهشناس معروف، آندرو گدرت، نویسنده کتاب «درمان بیماریهای گوارشی» در اینباره میگوید: اسانس و سایر ترکیبات شیمیایی که در جوزهندی پیدا شده به فرد کمک میکند تا دستگاه گوارشش منظم کار کند. برای بهبود هضم، مقداری (نباید از نصف قاشق چایخوری بیشتر باشد ـ چرا که مصرف مقدار زیاد جوز موجب تهوع میشود) جوزهندی را در یک کاسه شوربای آرد جو ریخته و به مدت چند هفته هرروز صبح میل کنید.
مسکن دنداندرد
روغن جوزهندی مانند روغن دانه میخک سالیان سال برای درمان دنداندرد و درد لثه مصرف میشده است. سارا اسنو، نویسنده کتاب «زندگی تازه» در اینباره میگوید: «سعی کنید یک یا دو قطره از روغن جوزهندی را روی لثه بمالید. روغن جوزهندی را میتوانید از عطاریها تهیه کنید.
فایده دیگر روغن جوزهندی: تحقیقات نشان داده است که ترکیبات روغن جوزهندی به مبارزه باکتریهای دهان و دندانی میرود که موجب ایجاد حفره در دندان میشوند.
لکه زدایی از پوست
جوشهای چرکی در حال ظهور را با این داروی خانگی، از بین ببرید: در یک کاسه، مقداری جوزهندی را با شیر ترکیب کنید تا به شکل خمیری ضخیم درآید، کرم به دست آمده را روی قسمت مورد نظر پوستتان قرار دهید، کرم باید چند دقیقه روی جوش بماند، پس از گذشت زمان کافی، ان را تمیز کنید. گفته میشود که جوزهندی، خاصیت ضد التهابی دارد که همراه با شیر غنی از ویتامین، پوستی لطیف و شاداب را به شما هدیه خواهد کرد.
تسهیلکننده خواب
در صورتی که هنگام بستن چشم و خواب با مشکل مواجه میشوید، یک فنجان شیر داغ را با جوزهندی مخلوط کرده و میل کنید. شیر حاوی تریپتوفان، اسید آمینهای است که به سروتونین برای ترویج خواب در بدن تبدیل میشود.
جوزهندی موجب میشود که اثر سروتونین در بدن طولانیتر باقی بماند (بنابراین در مغز به مدت طولانیتری میماند).
جوز هندی، ادویه ای است که علاوه بر معطر و گرم بودن خواص دیگری نیز دارد. به تازگی خواص دیگر این ادویه که تا به حال گزارش نشده بود در مجله هلث درج شده است که به شرح زیر می باشد:
▪ خمیری تهیه شده با کمی شیر و پودر جوز هندی را روی جوش های پوستی بمالید. خاصیت ضدالتهابی این ادویه لکه قی و ورم آن را کاهش خواهد داد.
▪ برای بهبود بخشیدن به سیستم گوارشی کمی پودر جوز هندی را روی صبحانه خود بپاشید.
▪ خوردن یک لیوان شیر ولرم با کمی جوز هندی خواب راحتی ایجاد می کند.
▪ روغن جوز هندی را روی لثه بمالید تا از دندان و لثه درد تسکین پیدا کنید.
* التهابات و دردهای مفصلی و رماتیسمی با مصرف خوراکی جوزهندی و همچنین ماساژ موضع با روغن آن تسکین مییابد.
* جوزهندی به حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
* برای کاهش علائم آلرژی نیز میتوانید جوزهندی بخورید.
* سیستم قلبی، عروقی را تحریک میکند و برای حفظ سلامت قلب مفید است. همانند میخک، جوزهندی دارای ترکیبی به نام «یوجینول» است که برای قلب مفید میباشد.
* به گزارش «ehow» در طب چین توصیه شده است که برای رفع معده درد و التهاب یا سوءهاضمه 3 تا 5 قطره این روغن همراه با یک قاشق غذاخوری عسل به طور ناشتا میل شود.
تحقیقات نشان داده است که ترکیبات روغن جوزهندی به مبارزه باکتریهای دهان و دندانی میرود که موجب ایجاد حفره در دندان میشوند
* بی نظمی و درد قاعدگی را رفع میکند.
* تقویت کننده ذهن است. بدن را آرامش میدهد و سبب افزایش گردش خون میشود.
* روغن آن از جمله ترکیبات مهم بیشتر داروهای تسکین دهنده سرفه است. ضمن این که در درمان سرماخوردگی نیز موثر است.
* برای درمان آسم مفید است.
* اضطراب و افسردگی را رفع میکند.
* عفونت و بیماریهای کلیهای را درمان میکند.
* خاصیت ضد باکتریایی و ضدعفونی کننده دارد که برای رفع کدری، چربی و چین و چروک پوست مفید است.
* به نقل از «Ask.com» مادهای به نام مایریستیسین (Myristicin) موجود در آن آنزیمهای موجود در مغز را که در بروز بیماری آلزایمر موثر است از بین میبرد و برای بهبود حافظه مفید است.
* مصرف مقدار کم آن نفخ معده را کاهش میدهد، به هضم غذا کمک میکند و اشتها را بهبود میبخشد.
* در شل کردن عضلات موثر است.
* مخلوطی از چند قطره روغن جوزهندی و عسل حالت تهوع، سوءهاضمه و اسهال شدید را درمان میکند.
* در طب هومیوپاتی، برای معالجه اضطراب و افسردگی به کار برده میشود.
* در طب چینی برای درمان بیماریهای کبد استفاده میشود. تقویت کننده کبد است و سموم کبد را دفع میکند.
* برای کنترل آکنه، 2 تا 3 دانه جوزهندی آسیاب شده را با کمی شیر مخلوط کنید تا به شکل ضماد دربیاید. پس از شستن صورت با آب ولرم و خشک کردن، ضماد را به صورت بمالید و پس از 2 ساعت ابتدا با آب ولرم و سپس برای بستن منافذ با آب سرد بشویید. این ضماد به عنوان اسکراب برای رفع جوش استفاده میشود.
* برای تسکین علایم سرماخوردگی با کمی آب، آرد و پودر جوزهندی ضمادی تهیه کنید و روی پارچه کتان بمالید و روی سینه قرار دهید.
* خستگی مفرط و استرس را رفع میکند و قدرت تمرکز را افزایش میدهد.
مصرف مقدار کم آن نفخ معده را کاهش میدهد، به هضم غذا کمک میکند و اشتها را بهبود میبخشد
* برای تسکین درد مفاصل، عضلات، آرتریت، زخم و التهاب کمی از روغن آن را روی موضع بمالید.
* مصرف آن مانع بروز سنگ کلیه میشود.
* برای بهبود بخشیدن به سیستم گوارشی کمی پودر جوز هندی را روی صبحانه خود بپاشید.
