به شکم خوابیدن در دوران بارداری

دوره مقدماتی php
به شکم خوابیدن در دوران بارداری
به شکم خوابیدن در دوران بارداری

بارداری به عنوان تجربه ای در تغییر کردن عادت های زندگی خانم ها در نظر گرفته می شود. شما ممکن است همیشه عادت داشته باشید که بر روی شکم بخوابید، ولی ناگهان با شروع بارداری و بزرگ شدن شکمتان دیگر نمی توانید همانند گذشته در موقعیت همیشگی و مطلوب خود بخوابید. همچنین ممکن است در تک تک روزهای دوره سه ماهه اول بارداری تان، مجبور به استفاده مداوم از سرویس بهداشتی باشید و یا اینکه هر روز صبح بعد از بیدار شدن، دچار حالت تهوع صبحگاهی شوید.

اولا این مشکلات تنها چند ماه ادامه خواهند داشت و به مرور و گذشتن هفته 16 بسیاری از این عارضه ها فروکش می کنند، زیرا بدن شما بعد از این سه ماهه اول بارداری به تدریج با عوارض ناشی از بارداری تطابق پیدا خواهد کرد. ثانیا با افزایش دانش و آگاهی در مورد بارداری، می توانید بر ترسهای خود غلبه کنید. سعی کنید همیشه افکار مثبت داشته باشید. در اینجا به بررسی هر آنچه که باید در مورد خوابیدن بر روی شکم در دوران بارداری و عوارض آن بدانید، می‌پردازیم.

نکات ساده ای وجود دارند که می توانند به بهتر خوابیدن شما در طول بارداری کمک کنند. خوابیدن به مدت طولانی در این وضعیت اصلا توصیه نمی شود. زیرا ممکن است جریان خون شما را تحت تاثیر قرار داده که برای جنین خطرناک می باشد. متخصصان به بانوان باردار توصیه می‌کنند که از خوابیدن بر روی شکم در سه ماهه دوم و سوم بارداری پرهیز کنند. در این دوره جنین شما به سرعت در حال رشد می باشد و ممکن است بر روی بزرگ سیاهرگ زیرین شما فشار بیاورد. این سیاهرگ، خون بدون اکسیژن را از قسمت های پائینی بدن به سمت قلب هدایت می کند.

 

به شکم خوابیدن در دوران بارداری

دوره مقدماتی php

خوابیدن روی شکم برای مادر باردار خصوصا در سه ماهه دوم و سوم به هیچ وجه توصیه نمی شود. این پوزیشن خطراتی را برای مادر و جنین به دنبال خواهد داشت که در ادامه به مهم ترین آنها اشاره می کنیم:

اگر تا کنون به دمر خوابیدن عادت داشته اید و اکنون که از خطرات آن آگاه شده اید قصد ترک این عادت خود حداقل برای دوران بارداری را دارید، پیشنهاد می کنیم که برای داشتن یک خواب راحت استفاده از بالش های بارداری را امتحان کنید.

 

شاید یکی از عادت های روزمره شما دمر خوابیدن باشد و حال که باردار هستید نگران باشید که مبادا این پوزیشن خواب سبب فشار آمدن بر روی جنین و سقط گردد.

در این مورد باید به شما بگوییم که در ماه های اول بارداری جنین که در درون رحم قرار دارد توسط لگن استخوانی حمایت می شود. درحقیقت در طی روند رشد جنین، بالاترین نقطه رحم در هفته 20 ام به ناف می رسد و از آن به بعد شکم شروع به برجسته شدن می کند.

بنابراین شما می توانید که در سه ماهه اول بدون هیچگونه نگرانی از آسیب به سلامتی جنین به صورت دمر بخوابید. اما به یاد داشته باشید که در این زمان بدن شما به شدت دستخوش تغییرات هورمونی ناشی از بارداری شده است. یکی از عوارض این تغییرات شل شدن و دردناک شدن مفاصل، خصوصا در ناحیه لگن و مهره ها است. بنابراین با توجه به وضعیت قرارگیری بد کمر و لگن در هنگام دمر خوابیدن، این پوزیشن شما را به شدت مستعد کمر درد و دردهای شدید لگنی در سه ماهه دوم و سوم خواهد کرد.

با گذر زمان، شکم شما هر روز برجسته تر و بزرگ تر خواهد شد، به مرور مفاصل شل تر و دردناک تر می شوند به این ترتیب خواه ناخواه امکان خوابیدن بر روی شکم با یک شکم بزرگ و برجسته وجود نخواهد داشت. به همین دلیل توصیه می شود که هر چه زود تر به پوزیشن های خواب مناسب با دوران بارداری عادت کنید.

جنین شما در داخل رحم درون یک کیسه پر از مایع یا همان کیسه آب قرار دارد. آن کیسه، به کمک پرده های اطراف جنین و نیز رحم عضلانی به عنوان ضربه گیر عمل کرده و مانع از سقط جنین در موارد خوابیدن های ناگهانی در هنگام خواب بر روی شکم می شوند.

 

مطالعه بیشتر:

1- آیا خوابیدن روی شکم در دوران بارداری مجاز است؟

2- خوابیدن زیاد و خواب دیدن مادر در بارداری چه تاثیری بر جنین دارد؟

3- زمان خواب جنین در شکم مادر

4- آیا بی خوابی در دوران بارداری به جنین آسیب می رساند؟

 

نویسنده :
تیم تالیف و ترجمه نی نی پلاس

خواب در بارداری

خواب در بارداری

خواب در بارداری

خواب در بارداری

خواب در بارداری

خواب در بارداری

خواب در بارداری

این بخش در حال طراحی می باشد

آیا خوابیدن روی شکم در بارداری کار درستی است؟

دوران بارداری دورانی است بسیار مهم و البته حساس چرا که شما در این دوران نه تنها باید مراقب سلامتی خود باشید بلکه قرار است یک انسان دیگر را نیز در درون خود بپرورانید پس رعایت نکانی برای حفظ سلامت او حساسیت را بیشتر می کند ؛

لباس ها و رژیم های غذایی، تکرر ادرار و بی خوابی شبها، شرایطی است که زنان باردار با آن مواجه هستند اما این تنها مشکلات نیست در این بخش از بارداری و نوزاد نمناک به یکی از موارد رایج خواهیم پرداخت و آن هم عادت غلطی است به نام خوابیدن روی شکم . کم نیستند خانم هایی که عادت دارند روی شکم بخوابند ولی با این عادت چطور دوران بارداری را طی کنند ؟ در ادامه خواهیم گفت.

دوره ی بارداری، یک تجربه کوتاه مدت در زندگی زنان است به عنوان مثال، موقعیت خواب زنان ؛ ممکن است در طول زندگی خود رو به شکم بخوابید، ناگهان وقتی شکم شما شروع به رشد می کند، دیگر قادر به یافتن یک موقعیت راحت برای خواب نیستید. علاوه بر این، تکرر ادرار شبانه، حالت تهوع و بیماری صبحگاهی هر روز در سه ماهه اول بارداری را، نیز باید به آن اضافه کنید.

به شکم خوابیدن در دوران بارداری

اول، فقط چند ماه است، پس آرام باشید ؛ دوم، نسبت به شرایط، آگاه باشید، راه بسیار خوبی برای از بین بردن ترس شماست، بنابراین مثبت فکر کنید در اینجا، ما همه ی چیزهایی را که باید در مورد خوابیدن بر روی شکم خود در دوران بارداری بدانید ،توضیح داده ایم و چند روش ساده و دلخواه خود را برای بهتر خوابیدن، در دوران بارداری بیان کرده ایم.

خواب در این موقعیت، به مدت طولانی توصیه نمی شود، زیرا ممکن است بر گردش خون شما تأثیر بگذارد، که می تواند برای نوزاد شما مضر باشد ؛ کارشناسان ،به زنان باردار توصیه میکنند تا روی شکم نخوابند، به خصوص در دوره های دوم و سوم بارداری. کودک شما، که در حال حاضر به سرعت در حال رشد است، ممکن است به سیاهرگ شما فشار وارد کند، که رگ اصلی است که خون را از مناطق پایین بدن ،به قلب میرساند بنابراین، آیا می توانید به پشت بخوابید؟

فقط به این دلیل که ما بیان کردیم، خوابیدن بر روی شکم اشتباه است، دلیل نمیشود تا به پشت بخوابید. کارشناسان، بر این باورند که خواب به پشت نیز در دوران بارداری خطرناک است. مطالعات نشان داده اند، چگونه خوابیدن به پشت، به خصوص برای مدت طولانی، می تواند جریان خون و سایر مواد مغذی ضروری را که باید به کودک برسد را ،محدود کند علاوه بر این، می تواند باعث احساس تهوع و سرگیجه نیز شود.

پس چگونه می توانید بخوابید؟

یکی از بهترین موقعیت ها ،برای خواب در طول دوره حاملگی، خوابیدن به پهلو است با این روش خواب، مواد مغذی و خون کافی به کودک در حال رشد شما، میرسد اگر هنوز در رختخواب قرار دارید و قادر به پیدا کردن یک موقعیت راحت برای خوابیدن نیستید، در اینجا چند روش را بیان میکنیم تا خواب بهتری داشته باشید.

از کوسن و بالش، برای راحتی خود استفاده کنید شما می توانید، آنها را در جایی که نیاز به پشتیبانی اضافی دارید ،قرار دهید.

چند دقیقه قبل از خواب، بدن خود را آرام کنید بدن را ریلکس، و آماده ی خواب شوید.

اگر به سختی خوابتان می برد، موسیقی آرامش بخش گوش کنید همچنین، توصیه می شود قبل از خواب، حمام آب گرم بگیرید این کار، اعصاب را آرام می کند و به شما کمک خواهد کرد که بهتر بخوابید.

از همسرتان بخواهید ماساژ آرامش بخش به شما بدهد فقط یک ماساژ نرم و ساده ،کافی است.

برنامه خواب منظمی داشته باشید، در یک ساعت مشخص به رختخواب بروید این به شما کمک خواهد کرد تا با آرامش و سریع به خواب بروید.

* لطفا در مورد ایجاد تاپیک و نظرسنجی قبل از ثبت دقت فرمایید زیرا امکان ویرایش و یا حذف مطلب بعد از ارسال وجود ندارد.
همچنین شما ملزم به رعایت

قوانین و مقررات

نی‌نی‌سایت نیز می‌باشید.

* لطفا در مورد ایجاد تاپیک و نظرسنجی قبل از ثبت دقت فرمایید زیرا امکان ویرایش و یا حذف مطلب بعد از ارسال وجود ندارد.
همچنین شما ملزم به رعایت

قوانین و مقررات

نی‌نی‌سایت نیز می‌باشید.

مامان خوشلا اگردنبال یه آتلیه متفاوت و هیجان انگیز 

با کلی کارای خاص هستین حتما یه سر به ما بزنید

به شکم خوابیدن در دوران بارداری

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت

قوانین و مقررات

نی‌نی‌سایت می‌باشید

مطالب این سایت تنها جنبه اطلاع رسانی و
آموزشی داشته و توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین
مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست. لطفاً پیش از استفاده از سایت
صفحه
“شرایط استفاده از سایت”
را مطالعه فرمایید. استفاده از این سایت
بدان معناست که شما قبلاً صفحه “شرایط استفاده از سایت” را مطالعه کرده
و به مفاد آن واقفید. نقل مطالب این سایت با ذکر منبع و نشانی اینترنتی سایت بلامانع است

تقریباً 50 درصد زنان باردار، به ویژه در شش ماه آخر بارداری، با مشکل خواب مواجه می­شوند. حتی اگر پیشتر هم مشکل خواب نداشته اید، در این دوره ممکن است حالت ­های مورد

علاقه خوابیدنتان نیز بی فایده باشند. در ادامه به راه حل این مشکل پرداخته­ ایم.

چندین دلیل وجود دارند که خواب شبانه راحت در سه ماهه نخست بارداری را به چالش می­کشند. افزایش میزان پروژسترون، تغییرات بدن، حالت تهوع، کمردرد و ادرار شبانه مکرر از جمله این عوامل هستند.

بهترین حالت خوابیدن به پهلو است. در واقع خوابیدن روی پهلوی چپ بسیار بهتر است چرا که جریان خون و مواد مغذی دریافتی جنین افزایش می­یابد.

 

به شکم خوابیدن در دوران بارداری

یکی از بدترین حالت­ ها خوابیدن روی شکم است، چرا که منجر به درد کمر و گرفتگی عضلات گردن می­شود. همچنین، خوابیدن به پشت، مشکل آفرین است چرا که باعث می­شود رحم به سیاهرگ بزرگ فشار وارد کند. این دو حالت جریان خون به سمت جنین را کاهش داده و منجر به گیجی و حالت تهوع فرد می­شود.

با به کارگیری راهکارهای مفید زیر می­توانید در دوران بارداری خواب آرام داشته باشید:

اگرچه در سه ماهه دوم بارداری مشکلات کمتری خواهید داشت، باز هم ممکن است با مشکل خواب مواجه شوید.

در این دوره نیز خوابیدن به پهلو می­تواند بهترین حالت برای شما باشد. خوابیدن روی پهلو سمت چپ نیز می­تواند عملکرد کلیه را بهبود بخشیده و جریان مواد مغذی دریافتی توسط جفت جنین را تقویت می­کند.

خوابیدن به پهلو در دوران بارداری

با قرار دادن بالش بین پاها یا زانوها، احساس راحتی بیشتری خواهید داشت. اگر کمردرد دارید، سعی کنید زیر کمر و شکم خود بالش بگذارید. این کار می­تواند فشار وارد بر کمرتان را کاهش دهد.

اگر هنگام بیدار شدن متوجه شویم روی پهلوی سمت راست یا به پشت خوابیده­ایم چه باید کرد؟

نگران نباشید، خوابیدن به پهلوی راست اگرچه توصیه نمی­شود اما مشکلی به وجود نمی­آورد. خوابیدن به پشت نیز نمی­تواند مشکل بسیار بزرگی برای جنین به وجود آورد. در این موارد به آرامی به حالت مناسب خود بازگشته و بخوابید.

با عملی کردن این راهکارها در سه ماهه دوم بارداری خواب آرام داشته باشید:

سه ماهه سوم بارداری می­تواند مشکل ­ترین دوران برای خواب شبانه باشد. شکم بسیار بزرگتر شده است و یافتن پوزیشن راحت برای خواب دشوار است.

طبق معمول، خوابیدن به پهلو بهترین پوزیشن برای زنان باردار است. اگرچه خوابیدن روی پهلوی سمت چپ بهترین پوزیشن است، خوابیدن روی پهلوی سمت راست احساس بهتری خواهد داشت.

به یاد داشته باشید که برای احساس راحتی بیشتر، زیر برآمدگی شکم و بین زانوها، و به ویژه اطراف لگن بالش بگذارید.

اگر در سه ماهه سوم بارداریتان با مشکل بی­خوابی مواجه شده ­اید، عوامل متعددی وجود دارند که در این قضیه نقش دارند.

با عملی کردن این راهکارها در ماه­ های پایانی بارداری می­توانید خواب آرام ­تری داشته باشید:

خوشبختانه کمبود خواب تأثیر مخربی روی جنین ندارد. با این­ حال استرس و خستگی ناشی از بی­خوابی، می­تواند احتمال نیاز به سزارین را افزایش دهد. به همین خاطر است که عملی کردن تمامی مراحل فوق برای داشتن خواب مناسب در دوران بارداری اهمیت دارد.

 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

 

دوران بارداری

هنگامی که شما در دوران بارداری به سر می برید تغییرات عمده ای در بدن شما رخ میدهد و این تغییرات نهایتا منجر به این میشوند که مجبور باشید برخی عادات را ترک کنید خصوصا اصلاح عادات نحوه “خوابیدن در بارداری” بسیار مهم است.

برخی از این تغییرات که در دوران بارداری اتفاق می افتند عبارتند از :

این عوامل میتوانند باعث شوند شما نتوانید حالت یا پوزیشن خوابی را که در گذشته به آن عادت کرده اید را داشته باشید.

از هفته 20 به بعد ملزم هستید حتما به پهلو و بخصوص پهلوی چپ بخوابید.

به شکم خوابیدن در دوران بارداری

در مواقع لزوم فقط به مدت 10 دقیقه مجازید بر روی کمر بخوابید.

 

بهترین وضعیت خوابیدن در دوران بارداری حالت SOS ( مخفف Sleep On Side ) است که به معنی خوابیدن به پهلو است. یعنی در این صورت میتوانید به پهلوی راست و یا به پهلوی چپ بخوابید ولی بین این دو وضعیت، خوابیدن به پهلوی چپ بهتر است.

*** تحت هیچ عنوان در ماه های انتهایی هنگام خوابیدن در بارداری غلت نزنید بلکه به آرامی بچرخید. این کار به چرخیدن بند ناف به دور جنین منجر نمی شود و عواقب خطرناکی ندارد. اگر طی شب نیاز داشتید جهت خوابیدن را تغییر دهید باید ابتدا از سر و بعد قسمت های دیگر و به ترتیب شروع به چرخش و تغییر وضعیت کنید و جهت را تغییر دهید.

قبل از اقدام به بارداری از سلامت دندان‌های خود مطمئن شوید. مشکلات دندان در بارداری، می‌توانند بسیار آزاردهنده باشند. ضمن اینکه هر عمل دندانپزشکی را در بارداری نمی‌توان انجام داد.

در دوران بارداری توجه كنید:

بدیهی است كه هر مادر بارداری دوست دارد زیبایی خودش را در این دوره مهم زندگیش حفظ کند. اما بدانید که مواد شیمیایی می تواند اختلال در رشد مغزی كودكان ایجاد كند.

ولی بدانید

خانم‌های باردار باید هنگام قرار گرفتن در معرض هر گونه ماده‌ شیمیایی (رنگ مو و مواد آرایشی مو) احتیاط به خرج دهند و این توصیه ها را جدی بگیرند:

– ترتیبی دهید که استفاده از این مواد در جایی با تهویه خوب انجام شود.

– مواد شیمیایی را بیش از زمان لازم روی موها باقی نگذارید.

– اطمینان حاصل کنید که موها و پوست سرتان پس از استفاده از این مواد کاملا شسته شده‌اند.

– همیشه هنگام مصرف این مواد شیمیایی از دست‌کش استفاده کنید و دستورات سازنده را دقیقا رعایت کنید.

– همیشه بدانید آسیب پذیری پوست بدن در برایر مواد آلرژی زا در بارداری افزایش می یابد.

– شاید هایلایت با توجه به اینكه مستقیم با ریشه مو در ارتباط نیست ،زیانش كمتر باشد ولی حتما برای پیشگیری از استنشاق بوی ماده از ماسك استفاده كنید.

 

 

من دکتر معصومه یونسی هستم. دوره تخصص را در رشته زنان و زایمان در دانشگاه علوم پزشکی شیراز از سال 1384 تا 1388 در بیمارستانهای زینبیه، حافظ، سعدی و نمازی شیراز و دوره فوق تخصص را در رشته نازایی و جراحی لاپارسکوپی زیر نظر پروفسور سعید البرزی و پروفسور محمد ابراهیم پارسانژاد در بیمارستان فوق تخصصی مادر و کودک دانشگاه علوم پزشکی شیراز از سال 1390 تا 1391 گذرانده ام.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

وب‌سایت

بلاگ پزشکی و سلامت کلینیک مجازی (ویکلینیک) شامل مطالب تخصصی و عمومی پزشکی، تازه های سلامت، دارو ها، متخصصین، ورزش و بهداشت

کلیه حقوق این سایت متعلق به کلینیک مجازی است.

کلیه حقوق این سایت متعلق به کلینیک مجازی است.

امام علی (ع) فرمودند: زن باردار هیچ خوراکی نمی خورد و هیچ دارویی به کار نمی گیرد که برتر از خرمای تازه باشد.

معمولا، اکثر زنان در طول دوران بارداری خود در مورد طرز لباس پوشیدن، رژیم غذایی، برنامه حمام و مشکل بی خوابی شبانه، دچار سردر گمی و مشکل می شوند، زیرا دوران بارداری برای هر خانم، تجربه یک زندگی در حال تغییر است. به همين دليل، این افراد باید تمام موقعیت های خواب و خوراک را بررسي كرده و خود را با شرایط محیط و تغییرات بدنی وفق دهند. به عنوان مثال، با بزرگ شدن شکم زنان در طي دوران بارداري، اين افراد ممكن است در مورد خواب شبانه دچار مشکل شوند، زیرا با پیشرفت حاملگی و رشد جنین داخل رحم، اندازه شکم و کل بدن تغییر یافته و زن باردار قادر نخواهد بود تا موقعیت راحتي را برای خوابیدن پیدا نماید. علاوه بر این، دويدن به سمت دستشویی در هر چند ساعت يك بار به منظور خالی کردن مثانه و داشتن حالت تهوع و ویار صبحگاهی، هر روز از دوران بارداری زنان، مخصوصا سه ماهه اول اين دوران را دچار تنش و استرس خاصی مي-كند، که خواب شبانه هر خانمي را به هم مي زند.

برای حل این مشکلات، زنان حامله باید در چند ماه اول دوران بارداری خود فقط به فکر استراحت کردن کامل باشند! همچنين، افزايش اطلاعات در مورد تغییرات بدن و نحوه زندگی در طي دوران بارداری الزامی است، زیرا طی کردن این راه طولانی و تسکین دادن ترس و استرس موجود در بدن زنان باردار، فقط با تفکر مثبت و داشتن اطلاعات کافی امکان پذیر است. در ادامه این مقاله، همه نکات لازم در مورد داشتن خواب راحت در طي دوران بارداری ارائه شده است.

همانطور که می دانید خوابیدن، در مدت زمان مناسب و در یک موقعیت خوب براي همه زنان باردار توصیه می شود. اما، فراموش نکنید كه میزان خوابیدن زنان باردار بر روی شکم نباید برای مدت زمان طولانی ادامه داشته باشد، زیرا خوابیدن بیش از حد در این موقعیت می تواند گردش خون بدن زنان حامله را تحت تاثیر قرار دهد، که بروز این وضعیت در بدن مادر باردار برای جنین داخل رحم او بسیار خطرناک است. به همین دلیل، کارشناسان مامايي توصیه می کنند كه زنان باردار باید از خوابیدن بر روی شکم خود، به خصوص در سه ماهه دوم و سوم دوران بارداری خودداری نمایند. در واقع، با ورود به سه ماهه دوم و سوم از دوران بارداری جنین داخل رحم با سرعت زيادي در حال رشد بوده و ممکن است ورید اجوف که از رگ های اصلی بدن انسان تلقی می-شود و خون را از قسمت پایین بدن به قلب باز می گرداند، دچار فشردگی شده و عملکردش با اختلال روبرو شود.

به شکم خوابیدن در دوران بارداری

بنابراین، زنان بارداری که ممکن است ندانسته و در طی خواب شبانه بر روی شکم خود قرار گیرند، باید بلافاصله بعد از بیدار شدن و آگاهی از وضعیت خواب خود، دوباره به پشت یا طرفین بدن خود برگردند. به عنوان يك خانم جوان و بي تجربه به خاطر داشته باشيد كه خوابیدن بر روی شکم فقط برای زنان حامله خطرناک نیست، بلکه هیچ فردی نباید کل شب را بر روی شکم خود بخوابد! همچنين، يافتن موقعيت مناسب برای خواب راحت زنان باردار می تواند از تماس زیاد صورت اين افراد با سطح زمین یا بالش جلوگیری کند.

در نهايت، این نکته مهم را به خاطر داشته باشید که کارشناسان معتقدند خوابیدن بر روی پشت بدن برای مدت طولانی نیز برای زنان باردار اصلا خوب نیست. نتايج مطالعات اخير دانشمندان نشان داده است که خوابیدن بر روی پشت بدن، به ویژه برای دوره-های طولانی مدت می تواند رسیدن جریان خون و سایر مواد مغذی ضروری به جنین داخل رحم زنان حامله را محدود کند. همچنين، خوابيدن در این موقعیت، احساس تهوع و سرگیجه را در مادران باردار به شدت افزایش مي دهد.

آیا به عنوان یک زن حامله می دانید که چگونه می توانيد خواب راحتي را تجربه كنيد؟ یکی از بهترین موقعیت ها برای داشتن خواب راحت در طول دوران بارداری، خوابیدن به پهلو است، زیرا قرار گرفتن در این موقعیت رسیدن حداکثر جریان خون و مواد مغذی را به جنین داخل رحم شما تضمین نموده و کمک می کند تا بدن او به اندازه مناسبي رشد كند. اگر شما هم به عنوان یک زن حامله هنوز با گذشت مدتی از دوران بارداری خود، همچنان در اضطراب بوده و تا سحرگاهان در بستر خود غلت می خورید و قادر به پیدا کردن موقعیت راحت خواب نیستید، به خواندن اين مقاله ادامه دهيد. در ادامه، برخی از ایده هايي ساده برای داشتن خواب خوب شبانه ارائه شده است، که ممکن است برای شما بسیار مفید باشد. این نکات عبارتند از:

• یادتان باشد كه استفاده از بالشتک های حمایتی و یا بالش اضافی برای داشتن خواب راحت زنان در طي دوران بارداری بسیار مفید است، زیرا این افراد می توانند در صورت نیاز از این وسایل اضافی برای پشتیبانی و حمایت از شکم و کمر خود استفاده کنند.• همچنین، زنان حامله باید سعی کنند تا چند دقیقه قبل از خواب، خود را آرام نموده و مجالی برای خلوت کردن و به دست آوردن آرامش داشته باشند، زیرا این حالت، بدن فرد را برای داشتن خواب راحت آماده خواهد نمود.• برای به دست آوردن آرامش لازم، گوش دادن به موسیقی های آرامش بخش بسیار موثر بوده و سبب تسکین دردها و آرام شدن ذهن و بدن زن حامله خواهد شد و خواب راحت را برای او به دنبال خواهد داشت.• همچنين، دوش آب گرم چند دقیقه قبل از خوابیدن نیز برای تجربه کردن خواب راحت زنان در طي دوران بارداری بسیار مفید است، زیرا با آرام کردن اعصاب به آنها کمک خواهد کرد تا خواب بهتری داشته باشند.• علاوه بر اين موارد، شریک زندگی زن حامله می تواند با ماساژ دادن، آرامش را به همسر خود هدیه کند. زنان حامله می-توانند از همسر خود بخواهند تا هر نقطه خاصي از بدن را که دچار گرفتگی شده با ماساژ دادن نرم و آرام کند، زیرا انجام این کار توسط شریک زندگی می تواند راحتی و آرامش را برای زن حامله به دنبال داشته باشد!• در نهايت، به عنوان يك خانم جوان و بي تجربه به خاطر داشته باشيد كه زنان حامله باید از زمان خواب و روال سازگاری بدن خود آگاه بوده و عادات روزانه خود را با آن ها وفق دهند. فراموش نکنید كه عادت دادن بدن به خواب شبانه در یک ساعت معین به مادر باردار کمک خواهد کرد تا خواب مسالمت آمیزی را تجربه نموده و بلافاصله بعد از رفتن به ختخواب بخوابد.

پس اگر شما هم به عنوان یک زن حامله در مراحل اولیه از دوران بارداري خود قرار دارید، بهتر است از خوابیدن بر روی معده و شکم خودداری کنید. برای داشتن خواب راحت و تضمین سلامت و رشد نوزاد متولد نشده خود بهتر است سبک خواب خود را تغییر داده و بدنتان را برای داشتن خواب راحت تر در طول سه ماهه دوم و سوم دوران بارداری آماده کنید.

 فیسبوک  |   تویتر  |  پینترست  | بلاگ  |  الکسا



مطالب پر بازدید

در دوران بارداری وضعیت و نحوه خوابیدن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که در این مطلب توصیه های لازم در این زمینه به مادران باردار داده شده است با ما همراه باشید.

به شکم خوابیدن در دوران بارداری

يكي از دلايلي كه ذكر مي‌شود اين است كه در اين وضعيت خون‌‌رساني به جنين مختل مي‌شود، آيا اين موضوع صحت دارد؟در وضعيت خوابيده به پهلوي چپ خون‌رساني جفت بهترين وضعيت را دارد ولي در خانم باردار‌اي که هيچ‌گونه مشکلي ندارد در ساير وضعيت‌ها نيز خون‌رساني جفت کافي است و بنابرين ضرورتي براي خوابيدن مداوم به پهلوي چپ وجود ندارد.

آيا روي شكم خوابيدن براي مادران باردار مضر است؟خير. همان طور که عرض کردم مادر در هر وضعيتي که دوست دارد و راحت است، مي‌تواند بخوابد. شايد درماه?هاي آخر بارداري براي خود مادر روي شکم خوابيدن دشوار باشد ولي اگر دشوار نيست ممنوعيتي ندارد.

چه وضعيت خوابيدني براي زن باردار بيشتر توصيه مي‌شود؟قاطعانه به شما اعلام مي‌کنم که هيچ نوع وضعيت خاص و ايده‌آلي براي زنان بارداري که مشکلي ندارند توصيه نمي‌شود و من به آنها سفارش مي‌کنم در هر وضعيتي که خودشان به آن عادت دارند و راحت‌ترند، بخوابند بدون هيچ نگراني. در موارد خاص برحسب نياز توسط پزشک شکل خوابيدن يا ساير وضعيت‌ها به بيمار گفته مي‌شود.

بعضي از مادران در دوران بارداري دچار اختلالات خواب و بي‌خوابي مي‌شوند. علت چيست و براي برطرف شدن آن چه توصيه‌اي داريد؟اين اختلالات بيشتر به دليل تغييرات رواني و جسماني است که در زنان باردار به وجود مي‌آيد وتا آخرين ماه بارداري ادامه دارد. احساس خستگي، تغييرات خلق و خو، سر درد، درد‌هاي پراکنده در اندام‌ها و نيز درد کمر و شکم و تنگي‌نفس و تغييرات وسيع ديگري که در فيزيولوژي بدن در زمان بارداري اتفاق مي‌افتد، همگي مي‌توانند روي خواب تاثيرگذار باشند. اين موضوع نيز جاي نگراني ندارد و امري است طبيعي. به خانم‌هاي باردار توصيه مي‌کنم در طول مدت بارداري کمتر از نوشيدني‌هاي کافئين‌دار استفاده کنند و در صورتي که اين بي‌خوابي ادامه داشته باشد و روي زندگي آنها اثر منفي بگذارد، مي‌توانند با نظر پزشک متخصص خود از قرص‌هاي آرامبخش هم استفاده کنند.

چند ساعت خواب براي زنان باردار مفيد است و توصيه مي‌شود؟
به دليل اينکه ميزان خواب در زنان باردار به افزايش احساس آرامش در آنها کمک مي‌کند بين 7 تا 8 ساعت خواب در شب و يک استراحت 1 تا 2 ساعته در نيمروز براي اين افرد طبيعي و مفيد است.

و حرف آخر؟!تاکيد مي‌کنم که زنان باردار نبايد چندان به گفته‌هاي عاميانه اتکا کنند و اگر سوالي دارند بهتر است با پزشک متخصص خود در ميان بگذارند تا جواب و توصيه علمي دريافت کنند.

محققان و متخصصان زنان با تاکید بر اهمیت خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت مادر و کودک می گویند اگر مواد غذایی مختصر و مایعات کم پیش از خواب مصرف شود از گرسنگی شبانه و کابوس ناشی از افت قندخون و رفتن مکرر به دستشویی جلوگیری کرد.همچنین توصیه می شود مادران باردار از چند بالش نرم برای حمایت کمر و شکم استفاده کنند و مایعات حاوی کافئین را پس از ناهار ننوشند.

عوامل بسیاری چه جسمی و چه عاطفی ممکن است در دوران بارداری خواب شما را به هم بزند. اما داشتن خواب کافی در این دوران اهمیت دارد.

خواب طولانی در سه ماهه اول بارداری امری طبیعی است زیرا در این دوران بدن احساس خستگی بیشتر دارد ، تا زمانی که به شی جدیدی که در حال رشد است عادت کند. در این زمان جفت شکل می گیرد و بدن خون بیشتری تولید می کند و قلب با سرعت بیشتری عمل پمپ را انجام می دهد. اما در ماه های بعدی خوابیدن و فرم خواب دچار ایراد می شود و خانم باردار نمی تواند خواب کافی و بدون وقفه ای در شب داشته باشد.

مهم ترین دلیل نداشتن خواب کافی در این دوران افزایش اندازه جنین می باشد که وضعیت و فرم مادر را برای خوابیدن دچار مشکل می کند. برای مثال اگر فرد عادت به خوابیدن به پشت یا شکم داشته ، مدتها زمان لازم دارد تا به وضعیت جدید و خوابیدن به پهلو عادت کند. بعلاوه جابه جا شدن و تغییر وضعیت در بستر نیز سخت تر می شود.

بسیاری از زنان باردار مدعی هستند که خواب آنها واضح تر و پویاتر از قبل می شود و حتی دچار کابوس نیز می شوند.

شاید استرس های این دوران کیفیت خواب را اینگونه تحت تاثیر قرار می دهد. نگرانی بابت سلامت جنین، کیفیت زایمان و توانایی مادر شدن و .. ذهن را به گونه ای درگیر می کند که خواب را از مادر ساقط خواهد کرد.

عمل به این توصیه‌ها به برطرف کردن بیخوابی‌ شما در دوران بارداری کمک می‌کند:
یک وضعیت راحت و – شاید جدید- برای خوابیدن بیابید.
پیش از رفتن به بستر با ماساژ یا حمام گرم به خود آرامش بدهید.
هوای اتاق خود را خنک و مطبوع نگهدارید، و برای آرامش موسیقی یا صداهای طبیعی پخش کنید.
قبل از خواب از تکنیک‌های آرامش‌بخشی عضلانی (relaxation) استفاده کنید.
هر روز مقداری ورزش کنید. در مورد مقدار ورزشی که برای شما مجاز است، با دکترتان مشورت کنید.
اگر در به خواب رفتن دچار اشکال هستید، از تختخواب بیرون بیایید و غذای مختصری بخورید یا کتاب بخوانید، سپس هنگامی که خواب‌آلود شدید، دوباره به بستر برگردید.

در حین بارداری آرام بمانید
هورمون‌ها، اضطراب،عواطف و همه تغییراتی که با بارداری همراه می‌شوند و انتظار برای مادر شدن ممکن است باعث نوسان خلق در هر زن در شرف مادرشدنی شود.

برای کمک به مهار کردن این نوسانات خلق به این نکات توجه کنید:
به اندازه کافی خواب راحت داشته باشید.
هر روز چند بار به خود استراحت دهید تا آرامش پیدا کنید، یا چرت کوتاهی بزنید.
روزانه ورزش کنید و رژیم غذایی سالم و متعادلی داشته باشید. با دکترتان درباره آنچه برای‌تان مناسب است، مشورت کنید.
زمانی برای صحبت کردن با همسرتان و کسب آرامش اختصاص دهید.
با دوستان و آشنایان به کارهای تفریحی و سرگرم‌کننده دست بزنید.
از ماساژ استفاده کنید .
به خود سخت نگیرید. مراقب باشید نگرانی‌ها باعث استرس بیش از حد و فرسودگی شما نشود.

وضعیت‌های خوابیدن در دوران بارداری
همچنانکه بارداری در شما پیشرفت می‌کند، ممکن است خوابیدن در هر ماه کمی ناراحت‌‌‌کننده‌تر شود

برای خوابیدن راحت در دوران بارداری به این توصیه‌ها در مورد وضعیت خوابیدن عمل کنید:
خوابیدن روی پهلو را امتحان کنید، به خصوص اگر احساس راحتی می‌کنید روی پهلوی چپ.
زانوتان را خم کنید و یک بالش میان آنها قرار دهید.
همچنین برای حمایت یک بالش زیر شکم‌تان قرار دهید.
اگر سوزش سر دل ناراحت‌تان می‌کند، زیر بالاتنه‌تان بالش بگذارید تا سرتان بالاتر قرار بگیرد.
اگر احساس تنگ‌نفس دارید، روی پهلو بخوابید یا زیرسرتان را بالا بیاورید.
در طول بارداری از خوابیدن روی پشت یا شکم پرهیز کنید.


دانشجو

موضوعات مرتبط

مطالب مرتبط

هماهنگی جهت تبلیغات: 02184215883

کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است

بیشتر ما عادت داریم که حین خوابیدن، چندین بار وضعیت قرار گرفتن بدن خود را تغییر دهیم. این تغییر وضعیت می‌تواند به دلیل بی‌قراری در خواب، یا به دنبال پیدا کردن راحت‌ترین فرم قرارگیری بدن باشد. اما زمانی که موضوع به خوابیدن در دوران بارداری برسد، اوضاع کمی متفاوت خواهد بود.

مادر باردار باید به وضعیت خوابیدن خود اهمیت زیادی داده و قادر به تکرار الگوهای سابق خواب نخواهد بود. به واقع فرم قرارگیری بدن مادر باردار، بر وضعیت جنین تاثیرگذار خواهد بود. به همین دلیل اصولی برای خوابیدن در دوران بارداری وجود دارد که در زیر آن‌ها را دنبال می‌کنیم:

شاید در ماه‌های نخست بارداری که هنوز شکم بزرگ نشده است، قادر به تکرار الگوهای خواب سابق باشید. اما بعد از گذشت ماه چهارم که شکم رفته رفته جلو آمده و خود را نشان می‌دهد، برخی مشکلات حین خواب را تجربه خواهید کرد. به علاوه لازم است توجه داشته باشید که خواب کافی در دوران بارداری اهمیت زیادی دارد و به هیچ وجه نباید خواب مادر باردار، تحت تاثیر قرار بگیرد.

در این دوران مشکلات تنفسی، سوزش سر معده، حالت تهوع و … می‌توانند بر کیفیت خواب تاثیر بگذارند. اما با رعایت وضعیت درست خوابیدن در دوران بارداری، می‌توانید کیفیت خواب خود و سلامت جنین را افزایش دهید.

به شکم خوابیدن در دوران بارداری

به خاطر داشته باشید که برخی از وضعیت‌های خوابیدن در بارداری، به جنین فشار وارد می‌آورند. به همین دلیل باید از این شکل‌های خوابیدن در دوران بارداری، اجتناب نمایید.

خوابیدن به پشت، یعنی در شرایطی که صورت شما رو به سقف اتاق خواب باشد، نادرست محسوب می‌گردد. در این حالت به رگ‌های خونی از جمله آئورت فشار وارد شده و گردش خون قلب جنین، مختل می‌گردد. به علاوه برای خود مادر باردار نیز مشکلاتی از جمله بهم ریختگی گوارش به همراه خواهد داشت.

نکته: توجه داشته باشید که موضوع فوق بدان معنا نیست که با چند دقیقه خوابیدن به پشت، سلامت جنین شما به طور کلی در ریسک قرار می‌گیرد. چند دقیقه، حتی تا نیم ساعت خوابیدن در این وضعیت، مشکلی به وجود نخواهد آورد. اما پزشکان زنان توصیه می‌کنند که بیشتر از این مدت، در فرم خوابیده به پشت قرار نگیرید.

خوابیدن روی شکم، از عادات خوابی‌ست که برخی از ما داریم. اما در دوران بارداری باید قید این مدل خواب را به کلی بزنید. زیرا وزن شما روی رحم و جنین آن افتاده و به هیچ عنوان صحیح نخواهد بود. علاوه بر این شکم بزرگ شده، اجازه چنین وضعیت خوابی را نخواهد داد. (البته این مدل خوابیدن در سه ماه اول بارداری، ممکن است و مشکلی ایجاد نخواهد کرد.)

روش صحیح خوابیدن در دوران بارداری، قرار گرفتن به پهلو است. سوالی که همیشه پرسیده می‌شود: به پهلوی چپ بخوابیم یا به پهلوی راست؟

پزشکان اکیدا توصیه می‌کنند که مادر باردار در سه ماهه دوم و به ویژه سه ماهه سوم، به پهلوی چپ بخوابد. با خوابیدن به پهلوی چپ، امکان بیشترین میزان گردش خون و رسیدن مواد مغذی را به جنین فراهم می‌سازید.

برای این که در وضعیت خوابیدن به پهلوی چپ، در حالت راحت‌تری قرار بگیرید؛ دستور العمل زیر را دنبال کنید:

– به پهلوی چپ خوابیده، دو زانوی خود را خم کرده و به شکل جنینی کمی بالا و به سمت شکم بیاورید.
– یک بالشت را بین دو زانوی خود قرار دهید.
– از بالشت دیگری زیر شکم برآمده خود استفاده نمایید.
– یک بالشت دیگر نیز در پشت خود قرار داده و از آن به عنوان تکیه‌گاه استفاده کنید.

اما به جای بالشت‌های نام برده شده در بالا، می‌توانید از بالش بارداری برای خوابیدن در دوران بارداری به پهلوی چپ استفاده کنید. این بالش‌ها، به صورت یکپارچه و با بهترین فرم، همان کارهایی که سه بالشت گفته شده در بالا انجام می‌دهند، را عینیت می‌بخشند.

به علاوه بالشت بارداری به علت پیوستگی، راحتی بیشتری نسبت به سه بالشت مجزا ایجاد می‌کند. این بالشت‌ها قالبی شبیه به دانه لوبیا دارند که بدن مادر باردار به خوبی در آن‌ها جای گرفته و ضمن ایمن نگاه داشتن شکم، در وضعیت راحت و مناسبی قرار می‌گیرد.

برای مشاهده بهترین بالشت‌های بارداری اصل، خرید بالشت بارداری و کسب اطلاعات تکمیلی درباره آن‌ها، به لینک زیر سر بزنید:

اما به جز وضعیت قرارگیری بدن، برخی از توصیه‌ها نیز می‌توانند کیفیت خواب در دوران بارداری را بهبود بخشند. از آن جمله موارد زیر هستند:

در سه ماهه سوم بارداری، به دلیل فشاری که مثانه به رحم وارد می‌آورد؛ تکرر ادرار را در شبانه روز تجربه خواهید کرد. به همین علت برای جلوگیری از نیاز به بیدار شدن‌های متعدد و سر زدن به سرویس بهداشتی؛ بهتر است که چند ساعت قبل از خواب مصرف نوشیدنی را کم کنید.

البته منظور این نیست که به طور کلی خود را از نوشیدنی محروم سازید، بلکه در ساعات نزدیک به خواب، میزان آن را کاهش داده و حتما از نوشیدنی‌های طبیعی برای حفظ سلامتی خود در دوران بارداری استفاده نمایید.

برای داشتن خوابی آرام‌تر و عمیق‌تر، محیط خواب خود را کاملا تاریک نگاه داشته و هر گونه سر و صدای اضافی را نیز حذف کنید.

یک دوش آب گرم پیش از رفتن به تختخواب، برای مادر باردار و جنینی که در رحم دارد؛ ایده‌ای فوق العاده خواهد بود. دوش آب گرم نه تنها موجب آرامش و تسکین تنش‌های روزمره خواهد شد، بلکه عضلات را نیز شل کرده و از گرفتگی‌ها و دردهای عضلانی دوران بارداری رهایتان می‌سازد.

از دیگر اعمالی که گرفتگی‌های عضلانی دوران بارداری را کاهش داده و احساس آرامش پیش از خواب ایجاد می‌کند، حرکات کششی و نرمشی سبک خواهد بود. لازم است که با ورزش‌های دوران بارداری به خوبی آشنا شده و آن‌ها را یک یا دو ساعت قبل از زمان خوابیدن به کار گیرید.

با استفاده از نکات فوق و به کارگیری الگوی صحیح خوابیدن در دوران بارداری، می‌توانید راحتی بیشتری را تجربه کرده و دوران حمل جنین را با کمترین مشکلات و دردهای کمر و … به پایان برسانید. به علاوه شما بالاترین امکانات خون رسانی به جنین را فراهم ساخته و محیطی آرام و بهینه برای او در بدن خود ایجاد کرده‌اید.

از تجربیات خود در دوران بارداری چه خاطراتی دارید؟ شما چگونه خوابی را امتحان کرده و در چه وضعیتی آرامش بیشتری داشتید؟ این تجربیات و خاطرات را با ما در میان بگذارید.

منابع:   americanpregnancy  / momjunction


نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

برای همین سختی‌هاست که میگن بهشت زیر پای مادران هست.

برنامه های ما

تلفن تماس: 02636164000
ساعت تماس: هفت روز هفته، ۸:۳۰ تا ۲۳
ایمیل: [email protected]

به ما در شبکه های اجتماعی بپیوندید
!

به شکم خوابیدن در دوران بارداری

درباره ما

مالتینا واسطه خرید از فروشگاه اینترنتی Amazon.com در ایران است و دروازه قانونی ورود کالاهای خاص و اصیل (اورجینال) به کشور محسوب می‌شود. مشتریان مالتینا به تنوع کالایی بی‌نظیری از ۶۰۰ میلیون نوع قلم کالای باکیفیت دسترسی دارند.

روی شکم، کمر یا به پهلو؟ سوالی است که برای همه زنان باردار پیش میاید که نحوه خوابیدن در دوران بارداری چگونه باشد که هم برای جنین ایمن باشد و هم مادر در آسایش.

زمان بارداری٬ دورانی است که بیش از هر زمان دیگری به یک خواب شبانه خوب نیاز دارید، هر چند متاسفانه محقق کردنش کمی مشکل است. پیدا کردن بهترین وضعیت خواب آسان نیست.

باید بگیم که دو حالت مورد علاقه افراد در خوابیدن یعنی (رو به شکم و به پشت خوابیدن) در دوران حاملگی بهترین وضعیت خوابیدن نیست. با من همراه باشید تا وضعیت های خوابیدن را بررسی کنیم.

آنچه که در این متن میخوانید:وضعیت های مختلف خواب

چند نکته مفید برای داشتن خواب خوب

به شکم خوابیدن در دوران بارداری

اگر به حالت روی شکم خوابیده یا به پشت خوابیده (طاق باز) بیدار شویم چه پیش میاید؟

خوابیدن روی شکم
اگر عادت دارید طاق باز بخوابید، نهایتا تا آخر سه ماهه اول بارداری می توانید این کار را انجام دهید یعنی تا وقتی که شکمتان به اندازه یک هندوانه نشده است، مشکلی نیست 🙂 اما بعد بزرگ شدن شکم٬ ازا ماه ۳ به بعد مجبور هستید که به پوزیشن های دیگر تغییر وضعیت دهید.

خوابیدن به پشت در دوران بارداری
متخصصین به زنان آبستن توصیه میکنند از خوابیدن به پشت در دو ماهگی و سه ماهگی خودداری کنند. چرا؟

حالت خوابیدن به پشت تمام وزنِ رحمِ در حال رشد و جنین را روی کمرتان، روده ها، و سیاهرگ بزرگ، که خون را از اندامهای تحتانی به قلب برمیگرداند میاندازد.

این فشار میتواند دردهای کمر و هموروید را تشدید کند، عمل هضم را ضعیف، گردش خون را دچار اختلال، و احتمالا سبب فشار خون (فشار خون پایین) که میتواند باعث سرگیجه شما گردد بشود.

گردش خون نامطلوب همچنین میتواند جریان خون به جنین را کاهش داده، در نتیجه اکسیژن و مواد مغذی کمتری کودک دریافت میکند.

اگر گاهی اوقات خود را به حالت خوابیده به پشت ببینید، خطرناک نیست، اما خوابیدن به پشت برای مدت زمان طولانی طی هفته ها و ماه ها میتواند مشکل ساز باشد.

[🔗 در مورد کمردرد دوران بارداری بیشتر بدانید]

خوابیدن به پهلوی چپ یا راست

طی دوران دو ماهگی و سه ماهگی، خوابیدن به هر پهلو٬ ترجیحا سمت چپ اگر امکان دارد برای شما و کودکتان ایده آل است.

این پوزیشن حداکثر جریان خون و مواد مغذی به جفت جنین را فراهم میکند (فشار کمتر به سیاهرگ بزرگ)، و عملکرد کلیه را بالا میبرد، که به معنی دفع بهتر مواد زائد و تورم کمتر در پا، مچ پا، و دست ها میباشد.

در واقع بهترین وضعیت خواب در دوران بارداری حالت SOS ( مخفف Sleep On Side ) است. این عبارت به معنی خوابیدن به پهلو است.

یعنی در این صورت میتوانید به پهلوی راست و یا به پهلوی چپ بخوابید.

اگرچه خوابیدن به پهلوی چپ ، باز بهتر است. در این حالت بهتر است کمی پاها را به سمت سینه جمع کنید و یک بالش بین ۲ زانویتان قرار دهید.

با این توضیحات بهترین طرز خوابیدن در دوران بارداری کدام است؟

بهترین و امن ترین حالت خواب برای زنان آبستنی که از سه ماهگی اول گذر کرده اند، خوابیدن روی پهلوی چپ، وضعیتی که گردش خون مطلوب را تقویت میکند.

[ بیشتر بخوانید: بایدها و نبایدها در دوران بارداری]

در حالت عادی به پهلو خوابیدن عادت دارید؟ یا همیشه کسی بودید که به پهلو میخوابیده اما همچنان احساس راحتی نمیکنید؟

اینجا نکاتی را توضیح میدهم تا خوابی آسوده بر پهلو داشته باشید:

– از بالشهای زیادی استفاده کنید.

یک پا را روی دیگر قرار دهید و میان آنها یک بالش بگذارید و بالش دیگری را زیر کمرتان استفاده کنید یا هرگونه ترکیبی که به خوابی راحت به شما کمک کند.

– از یک بالش خاص استفاده کنید.

برای راحتی بیشتر، میتوانید از یک بالش سه گوش یا یک بالش بزرگ استفاده کنید.

– خودتان را بالا نگه دارید.

اگر بالش ها کمک نمیکنند، میتوانید خوابیدن به حالت نیمه ایستاده یا لمیدن روی مبل راحتی (اگر دارید) را بجای تخت امتحان کنید.

به یاد داشته باشید، احساس ناراحتی برای چندین شب یا حتی چندین هفته طبیعی است؛ بدنتان خودش را به وضعیت جدید به احتمال زیاد وفق خواهد داد.

[ بیشتر بخوانید: چه تغذیه ای مناسب دوران بارداری است؟]

هنگامی که خواب هستید و ناخواسته و در عدم هوشیاری به کمر (طاق باز) خوابیده اید، چون هیچ کنترلی روی وضعیت خواب خود ندارید خیلی نگران نشوید.

این یک وضعیتی است که احتمالا برای این پهلو به اون پهلو شدن و تغییر پوزیشن ها را به شما یادآوری شده (و شاید دستشویی رفتن مجدد را، از دیگر مشکلات رایج خواب در دوران حاملگی)٬ بنابراین فقط به پهلو بچرخید و فکر دیگری نکنید.

بارداری و زایمان, سلامتی و بهداشت زنان

یک بیماری جنسی قابل انتقال: تریکومونیاز در این متن یکی از بیماری های منتقله جنسی یا STD…

بیماری های مقاربتی

به شکم خوابیدن در دوران بارداری

بیماری های زنان, سلامتی و بهداشت زنان

خود آزمایی پستان; آشنایی با سرطان پستان آن چه در این مقاله میخونید: خود آزمایی پستان; یک…

تشخیص و درمان سرطانها, سلامتی و بهداشت زنان

معیارهای انتخاب یک پزشک متخصص زنان چیست؟ آن چه در این مقاله میخونید: معرفی متخصص زنان و…

بارداری و زایمان, بیماری های زنان, جراحی زیبایی واژن

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

آدرس مطب:
تهران، نرسیده به فلکه سوم تهرانپارس،
کوچه داروخانه مینا،پلاک ۱۱۴، واحد ۱۰

شماره مطب: ۰۲۱۷۶۷۰۰۵۱۸

من جراح و متخصص زنان و زایمان و دارای گواهینامه سونوگرافی و فلوشیپ زیبایی از آمریکا هستم.
مطب ما در مکانی بسیار آرام و با شیک و دوست داشتنی٬ آماده خدمات رسانی در زمینه های سونوگرافی، جراحی های کوچک زیبایی و همچنین فریز کردن (کرایوتراپی) و درمان زگیل به بانوان عزیز است.

به شکم خوابیدن در دوران بارداری
به شکم خوابیدن در دوران بارداری
0

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *