فوايد و مضرات ماهي کيلکا

دوره مقدماتی php
فوايد و مضرات ماهي کيلکا
فوايد و مضرات ماهي کيلکا

فوايد و مضرات ماهي کيلکا

دوره مقدماتی php

آرایش

مدل مو

مدل لباس

اخبار

سبزی خردکن

آکاایران : ماهی را می توان یکی از مهمترین و اصلی ترین ماده های غذایی مفید دانست که خوشبختانه به صورت گسترده در تمام جهان و به خصوص در ایران یافت می شود . کشور ما به دلیل بهره مندی از دو دریای بزرگ در شمال و جنوب و همچنین پرورش ماهی در سطح های شهرهای مختلف این ماده غذایی را به راحتی تمام ما می توانیم به آن دسترسی پیدا کنیم و از خاصیت های آن بهره مند شویم . به همین دلیل در این قسمت از سایت سلامت آکاایران می خواهیم به فواید ماهی ، خواص ماهی و مضرات آن بپردازیم و بیشتر شما را باین ماده غذایی آشنا کنیم.

خواص ماهی

ماهی ماده غذایی مفیدی است که در مناطق شمالی و جنوبی کشورمان یعنی مناطقی که در کنار دریا واقع شده اند، جزو مواد اصلی و اساسی برنامه غذایی مردم این مناطق محسوب می شود.ماهی دارای ارزش تغذیه ای بسیار بالایی است و اکثر مواد مغذی مفید و ضروری برای انسان را به تنهایی داراست. ولی ویژگی مخصوص ماهی که آن را بین سایر مواد غذایی حائز اهمیت خاص ساخته است، نوع چربی موجود در آن است

فواید ماهی

ماهی

فواید ماهی

فواید ماهی

مزایای مصرف ماهیتنگی نفس (آسم) – کودکانی که در رژیم غذایی آنها ماهی وجود دارد نسبت به سایر کودکان، کمتر مبتلا به بیماری آسم می شوند.مغز و چشم – به این دلیل که ماهی سرشار از اسید چربی به نام امگا 3 می باشد، سلامت بافت های ویژه مغز را تضمین نموده و سلامت شبکیه چشم را نیز به مراتب ارتقا می بخشد.بیماری های قلبی-عروقی – اگر به طور هفتگی از ماهی مصرف شود، ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و به ویژه سکته تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا می کند چرا که ماهی از لخته شدن خون جلوگیری نموده، قابلیت ارتجاعی رگ های خونی را بهبود می بخشد، فشار خون را کاهش می دهد، چربی خون را پایین می آورد و کلسترول “خوب” خون را نیز افزایش می دهد.از دست دادن حافظه – افراد مسنی که در طول هفته حداقل یک مرتبه از ماهی و یا سایر خوراک های دریایی استفاده می کنند، خطر کمتری در ابتلا به بیماری های مربوط به از دست دادن حافظه از جمله آلزایمر آنها را تهدید می کند.افسردگی – افرادی که به طور مستمر از ماهی استفاده می کنند کمتر دچار افسرگی می شوند. (افسردگی ارتباط مستقیم با میزان امگا 3 موجود در مغز دارد.)دیابت – ماهی به افرادی که مبتلا به بیماری دیابت هستند کمک می کند تا راحت تر بتوانند میزان قند موجود در خون خود را کنترل کنند.بینایی – کودکانی که از شیر مادر تغذیه می کنند و مادران آنها در رژیم غذایی خود از ماهی استفاده می نمایند دارای قدرت بینایی بهتری نسبت به سایر کودکان می باشند. دلیل این امر ذخیره امگا 3 در شیر مادر و انتقال آن به کودک می باشد.بیماری های التهابی – مصرف مکرر ماهی علائم بیماری هایی نظیر رماتیسم مفصلی، سوریاس، و بیماری هایی که منجر به ایجاد نقص در سیستم ایمنی بدن می شوند را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهد.وضع حمل زودرس – مصرف ماهی در طول دوران بارداری، امکان زایمان کودک نارس و همچنین زایمان زود هنگام را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهد.غذاهایی که سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستندمیزان روزانه امگا 3 پیشنهادی که از طریق ماهی به بدن می رسد 200-600 میلی گرم برآورد شده است. این میزان برای گیاهان رقمی در حدود 1-2 گرم می باشد.انواع ماهی های مختلفی که در این قسمت معرفی شده اند، در هر وعده شامل 60 گرم امگا 3 هستند.ماهی آزاد (تازه) 1.200 mgماهی دودی 1.000 mgماهی تن 500 mgساردین 1.500 mgماهی قزل آلا (تازه) 350 mgنیزه ماهی 300 mgکوسه ماهی (فلس دار) 250 mgکالاماری 200 mgشاه ماهی، آبالون (نوعی صدف دریایی) 170 mgانواع ماهی های دریایی 7 mgدر این قسمت میزان امگا 3 موجود در 60 گرم از سایر غذاها درج شده است:دو برش نان سفید به همراه روغن ماهی 27 mgیک تکه گوشت گاو و یا گوساله 40 mgتخم مرغ به همراه روغن ماهی 200 mgمارگارین غنی شده با روغن ماهی 60 mgیک تخم مرغ معمولی 40 mg

مضرات ماهی

فواید ماهی

شما احتمالا با جستجوی کلمات زیر وارد مقاله شده اید چنانچه مطلب مرتبط با جستجوی شما نبوده همان کلمه را در جستجوی سایت وارد کنید

عوامل موثر بر پوسیدگی استو خا ن , مضرات ماهی قزل آلا پرورشی , عوارض مصرف زیاد تن ماهی , بهترین شیوه مصرف ماهی , فواید خوردن ماهی زنده , پوست ماهی خوردنی است , عوارض مصرف زیاد ماهی , عوارض مصرف زیاد ماهى , مواد موجود در ماهی , فواید و خاصیت ماهی , فواید ماهی خوراکی , خواص ماهی شوریده , مضرات ماهی کیلکا , خواص ماهی سیباس , خوردن پوست ماهی , فواید گوشت ماهی , خواص مصرف ماهی , خواص ماهی سیبس , خواص ماهی کفشک , خواص پوست ماهی , خواص گوشت کوسه , خواص ماهی هوکی , خواص اردک ماهی , خاصیتهای ماهی , خواص مغز ماهی , نوع چربی ماهی , خواص کله ماهی , خواص ماهی ها , فایده ماهی , خاصیت ماهی , خواص ماهي , مصرف ماهی , ماهی فسفر , ماهی مفید

سلامت ، درمان بیماری ها ، مقالات پزشکی ، اطلاعات دارویی ، تغذیه ، رژیم درمانی

سلامت ، درمان بیماری ها ، مقالات پزشکی ، اطلاعات دارویی ، تغذیه ، رژیم درمانی

شما باید آگاهی کامل در مورد اینکه چه نوع ماهی را بخورید و به چه میزان از آن بخورید داشته باشید.


چرا ماهی می‌خوریم؟

ماهی یک منبع پروتئین است. ماهی حاوی چربیهای مفیدی است که موجب کاهش کلسترول شما شده و به سلامتی شما کمک می‌کند. ماهی همچنین حاوی اسیدهای چرب امگا۳ می‌باشد که ضمن اینکه می‌تواند موجب سلامت قلب شما شود، همزمان می‌تواند موجب تغییرات خلق و خوی شما نیز بشود. ثابت شده است که ماهی یک رژیم غذائی بسیار مهم افرادی است که زندگی طولانی داشته‌اند.


مشکلات مصرف ماهی

همه ماهیان دارای میزان کمی جیوه می‌باشند. وجود مقدار کم جیوه برای اغلب افراد بی‌ضرر می‌باشد، ولی برخی از ماهیان دارای مقدار جیوه بالائی بوده و می‌توانند به جنین ویا نوزاد آسیب برسانند. بنابراین مادران باردار و همچنین مادرانی که به نوزادان خود شیر می‌دهند باید در مقدار و نوع ماهی که می‌خورند دقت کنند. طبق نظر FDA، زنان باردار و کودکان خردسال زیر ۶ سال نباید بیش از دو وعده در هفته ماهی مصرف کنند و باید از ماهیانی استفاده کنند که دارای جیوه کمی می‌باشند.فوايد و مضرات ماهي کيلکا


کدام ماهی‌ها بیشترین جیوه را دارند؟

ماهیهای بزرگ دارای میزان جیوه بیشتری می‌باشند، چرا که این ماهیان دارای طول عمر زیادی بوده و این سبب ازدیاد جیوه در بدن آن‌ها می‌شود. آن‌ها در طول زندگی زمان بیشتری برای تولید جیوه در سطوح بالاتری را دارند.

در زیر مقدار سطوح عمومی جیوه در انواع ماهیان متداول و همچنین میزان مصرف ماهی توسط انسان آورده می‌شود.

ماهیانی که کمترین میزان جیوه را دارند عبارتند از: آنچوی – گربه ماهی – صدف – خرچنگ – شاه میگو – شاه ماهی – کفال – ماهی آزاد – ساردین – کلیکا – میگو – ماهی مرکب – ماکرل – تیلاپیا – قزل آلا – ماهی سفید. خوردن ۲تا ۳ وعده در هفته از این ماهیان (آبزیان) توصیه می‌شود (زنان باردار و کودکان خردسال نباید بیش از ۱۲ انس (۳۵۰ گرم) در ۲ وعده در هفته بخورند)

ماهیانی که دارای جیوه متوسطی می‌باشند عبارتند از: ماهی باس – کپور – کاد – لابستر – ماهی ماهی – اسناپر – ماهی تون (تُن). خوردن ۶ وعده یا کمتر در هر ماه از این آبزیان توصیه می‌شود. (زنان باردار و کودکان خردسال باید از خوردن آن‌ها اجتناب کنند.)

ماهیانی که بیشترین جیوه را دارند عبارتند از: مارلین – کوسه ماهی – اره ماهی – نوعی ماهی تون با عنوان Ahi. همه افراد در تمام سنین باید از خوردن آن‌ها اجتناب کنند. (مهندس منیری، اکولوژیست/پایگاه خبری سلامت نیوز)

منابع:
Food and Drug Adminstration – FDA
National Resource Ddefes council
Center for Disease Control

ارسال نظر

یکشنبه 7 اردیبهشت 1393 15:20

چهارشنبه 5 آذر 1393 06:34

پنج شنبه 27 آذر 1393 08:43

سه شنبه 7 بهمن 1393 09:58

دوشنبه 31 فروردین 1394 12:47

دوشنبه 4 خرداد 1394 15:16

شنبه 17 مرداد 1394 08:10

ضمیمه این هفته

طراحی سایت در تهران

سرور مجازی

بررسی سئو

هاست


 تعداد کل بازدیدها :
1643232824

فوايد و مضرات ماهي کيلکا

فوايد و مضرات ماهي کيلکا
فوايد و مضرات ماهي کيلکا
10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *