علت ترش شدن شراب خرما

دوره مقدماتی php
علت ترش شدن شراب خرما
علت ترش شدن شراب خرما

کدام محصول انگور: سرکه یا شراب

شراب و سرکه دو محصول متفاوت از یک میوه

درود بر شما عزیزان
انگور میوه ای است که آن را در تاکستان ها می توان در انواع مختلف و رنگ های گوناگون یافت. این میوه که خداوند از آن در قرآن نیز نام برده است، موارد مصرف فراوانی دارد. کشمش، مویز، شیره انگور، سرکه انگور، روغن هسته انگور فرآورده هایی هستند که از این میوه ارزشمند بدست می آیند. اکثر خانم های ایرانی به خاطر اینکه به سلامتی همسر و فرزندانشان اهمیت میدهند، مواد غذایی همچون رب گوجه فرنگی، آبلیمو، شیره، سرکه و… را به صورت خانگی (که مرغوبتر و سالمتر است) تهیه می کنند. در این بین تهیه سرکه به خاطر ویژگی انگور که قابلیت تغییر ماهیت و تبدیل شدن به شراب را دارد، نیازمند مهارت و دقت بیشتری می باشد. شاید شما نیز هنگام تهیه سرکه با چنین سوالاتی مواجه شده باشید: تفاوت شراب با سرکه چیست؟ آیا از روی ظاهر هم میتوان فرق بین این دو را تشخیص داد؟ چگونه شراب به سرکه تبدیل میشود؟ برای مقایسه شراب با سرکه ما را همراهی کنید.

سرکه

سرکه یکی از پرکاربردترین فرآورده های میوه ها است که به عنوان یکی از هفت سین نزد ما ایرانیان جایگاه ویژه ای دارد. سرکه مزاجی سرد و خشک دارد و مایعی ترش مزه با بوی تند است که حالت اسیدی دارد و از تخمیر میوه هایی که حاوی گلوکز هستند، بدست می آید. انگور، خرما، جو، عسل، انجیر و نیشکر موادی هستند که ابتدا به الکل و سپس به سرکه تبدیل می شوند. در مرحله اول این فرآیند، مواد قندی موجود توسط باکتری و مخمرها در یک واکنش تخمیر غیر هوازی به الکل تبدیل میشوند و در مرحله بعد الکل توسط استو باکترها طی یک تخمیر هوازی به اسید استیک (سرکه) تبدیل میشود. سرکه از محصولاتی است که در سرتاسر دنیا مصارف صنعتی و خوراکی و حتی درمانی فراوانی دارد. تهیه انواع ترشی، انواع سالاد و نوشابه، استفاده به عنوان چاشنی غذا برای مزه دار کردن، استفاده در مربا برای جلوگیری از شکرک زدن، تولید ظروف یکبار مصرف تجزیه پذیر، ضدعفونی کننده جراحات، حلال خانگی برای پاک کردن گریس، استفاده در چیپس های سرکه ای، ماده ای پاک کننده (خنثی و ارزان قیمت و دوستدار طبیعت)، درمان کبد چرب و … مواردی از استفاده سرکه می باشند. سرکه انواع گوناگونی دارد و به شکل خانگی و صنعتی تولید میشود؛ سرکه مالت، بالسامیک، آبجو، سرکه سیب، خرما، عسل و برنج انواع گوناگون این محصول می باشند؛ مفیدترین و رایج ترین نوع سرکه از انگور بدست می آید که محصول بدست آمده از انگور شیرین کیفیت بهتری دارد.
طرز تهیه سرکه انگور، ساده اما مختص حرفه ای ها است و شامل یک فرآیند دو مرحله ای می باشد. هنگامیکه آب انگور به الکل تبدیل شد باید درب ظرف را به حدی باز گذاشت تا با هوا تماس داشته باشد، اصطلاحا سرکه نفس بکشد و تشخیص این زمان برای جلوگیری از تبدیل شدن به شراب مهمترین نکته تولید سرکه است. برخی از خواص سرکه انگور بدین شرح است: خاصیت ضد ویروسی، رفع دندان درد، ضماد آن برای خارش پوستی و جوشهای زخم شده و محل گزش حشرات سمی و قطع خونریزی مفید است، خوردن آن همراه عسل در رفع تنگی نفس و سرفه های کهنه موثر می باشد.علت ترش شدن شراب خرما

شراب

دوره مقدماتی php

شراب (خمر یا مایعی مست کننده) نوشیدنی الکلی است که از تخمیر انگور حاصل میشود. هرچند از میوه های دیگری مثل آلبالو، سیب و توت هم شراب تولید میشود اما وقتی آن را بدون نام میوه ذکر می کنند منظور شراب انگور می باشد. شراب به دو مدل بدون گاز و گاز دار تولید میشود، همچنین دارای انواع گوناگونی مثل شراب قرمز، سفید، گلی، تقویت شده، شیرین و شراب مثلث میباشد که سه فاکتور اساسی نوع انگور، محل کشت و قدمت شراب سبب ایجاد تنوع و تفاوت انواع آن ها می شود. البته مشهورترین گونه های آن شراب قرمز و سفید هستند که شراب قرمز مزه گس تری دارد و از انگور سیاه بدست می آید و در صورت جدا کردن پوست انگور قبل از تهیه شراب نوع سفید آن تولید می شود. هنگام تهیه این محصول، از انگور رسیده استفاده می کنند چون اسیدی که در نوع نارس انگور وجود دارد و مزه ای ترش دارد در فرآیند رسیده شدن میوه به قند تبدیل می شود و همین قند در فرایند تهیه شراب به وسیله یک نوع باکتری به الکل تبدیل می شود از این رو میزان شیرینی انگور در تهیه شراب مهم ترین گزینه می باشد. طرز تهیه شراب با تهیه سرکه تفاوت چندانی ندارد، یعنی انگور یا خرما ابتدا در یک تخمیر غیر هوازی به شراب تبدیل میشوند و بعد توسط باکتریها و تخمیری هوازی به سرکه تغییر حالت میدهند. همین دلیل باعث شده تا اگر شرابی با هوا تماس پیدا کند به سرکه تبدیل شود ( نکته اساسی در تهیه شراب انگور). گرچه فواید شراب قرمز در کاهش بیماری های قلبی و عروقی ثابت شده است اما از آنجا که افراط در نوشیدن الکل عواقب زیانباری برای سلامتی دارد؛ شرع مقدس اسلام مصرف آنرا ممنوع کرده است و همانطور که میدانید شراب در اسلام به حکم کتاب (قرآن)، احادیث (سنت)، عقل و اجماع حرام است. خوردن این مست کننده مضرات فراوانی همچون: افزایش سرطان، صدمه به سیستم قلب و عروق، اختلال مغزی و زوال عقل، نارسایی کبد و کلیه، افزایش خطر دیابت و … را به همراه دارد.

با توجه به توضیحی که در مورد طرز تهیه این دو فرآورده انگور بیان شد، این طور نتیجه گیری می کنیم که در مرحله ای که میوه های داخل ظرف جوش آمدند و حباب هایی در سطح ظرف آشکار شدند و تفاله میوه بالا آمد، شراب تولید شده است که بوی تند الکل قابل استشمام است. حال اگر درب ظرف را کمی باز بگذاریم، ته نشین شدن تفاله ها گویای تغییر حالت و تولید سرکه می باشند.

امیدوارم این مطلب برای شما و به خصوص خانم هایی که قصد تولید سرکه را دارند مفید بوده باشد. منتظر نظرات خوب شما هستیم…..

سلام – میتونم ازتون بپرسم که طرز تهیه سرکه سیب و یا طرز تهیه سرکه انگور به چه شکل است؟آیا طریقه تهیه سرکه سیب سخت است؟برای تهیه سرکه سیب چه میزان زمان لازم دارم؟ سپاس از شما بابت این مطلب مفیدتون و توضیحاتی که در مورد شکل تهیه سرکه سیب خواهید داد.

سلام دوست عزیز- از اظهار لطف شما سپاسگزارم
تهیه سرکه سیب به چند روش انجام می شود که در یکی از روش ها بعد از شستن سیب ها آنها را به کمک چرخ گوشت پوره کنید و یک تا دو قاشق مخمر نانوایی را در نصف لیوان آب ولرم حل کنید و به آن اضافه کنید. ظرف حاوی پوره سیب و مخمر را در محیط ۲۷ درجه سانتی گراد قرار دهید و در آن را کمی باز بگذارید؛ ۲ الی ۳ هفته مرحله الکلی و ۳ تا ۴ هفته مرحله ترش شدن زمان نیاز دارد. سپس محصول را صاف کنید و برای چند هفته به حال خود بگذارید تا سرکه سیب آماده شود. در روش دیگر می توانید به جای مخمر از سرکه انگور یا گلابی استفاده کنید. دقت کنید پوره کردن سیب ها باعث می شود سرکه سیب زودتر عمل بیاید.
و اما در مورد تهیه سرکه انگور باید عرض کنم همانند سرکه سیب است. انگورها را شسته، دانه کنید و درون ظرفی بریزید (باید یک سوم از سر دبه خالی بماند) سپس نصف استکان سرکه و یک قاشق مرباخوری نمک به آن اضافه کنید (مقدار سرکه و نمک برای دو کیلو انگور است). اضافه کردن نصف استکان آب و یک قاشق مرباخوری خمیر مایه هم سبب بهتر شدن کار می شود. ظرف را در جای گرم بگذارید و درب آن را محکم نکنید. زمانیکه در اطراف ظرف، پشه های ریزی پیدا شد محتوی ظرف را به هم بزنید و پس از ۳ تا ۴ هفته که تفاله ها ته نشین شدند محصول بدست آمده که مزه ترشی دارد را صاف کنید و درون ظرف شیشه ای نگهداری کنید.
امیدوارم با این توضیحات بتوانید بهترین سرکه را تهیه کنید.

سلام دوباره-در ابتدا بایستی عرض کنم که زمان پاسخگویی در سایت شما فوق العاده است و جای سپاس فراوان از شما دارد
بهار عزیز ؛ از آنجا که طرز تهیه شراب انگور سیاه مست کننده خانگی بسیار زیاد شبیه طریقه تهیه سرکه سیب و تهیه سرکه انگور است از شما میخواهم توضیح دهید که روش تهیه شراب انگور سیاه به چه صورت است تا وسواسهای تهیه سرکه سیب و انگور در هنگام عمل آوری آن از بین رود.زیرا خودم واقعا بیم آن را داشتم که خدایی ناکرده به اشتباه به جای سرکه شراب تهیه کنم.
از شما و سایت فوق العاده تان ممنونم

سلام بر شما همراه گرامی- از شما ممنونم که به سایت خودتون لطف دارید.
انگورهایی که برای تهیه شراب انتخاب می کنند باید رسیده، آبدار و شیرین باشد، همچنین عاری از کرم خوردگی باشد. دانه های انگور را پس از دانه کردن بشویید و در ظرف آبکش قرار دهید. پس از چند ساعت دانه ها را درون یک ظرف غیر قابل نفوذ بریزید و درب ظرف را به خوبی ببندید تا هوا وارد ظرف نشود (برای جلوگیری از ترکیدن ظرف یک سوم آنرا خالی بگذارید). هفته ای یکبار در ظرف را کمی شل کنید تا گاز آن خارج شود؛ زمان اتمام مرحله اول تخمیر با توجه به شرایط دما و کیفیت انگورها متفاوت است (مناطق گرمسیر ۳ تا ۴ هفته و سردسیر ۵ هفته)
در مرحله دوم انگورها را در یک تشت بزرگ خالی کنید (اکنون مقدار زیادی آب قرمز با طعم دو رگه نیمه شیرین و نیمه گس در کف ظرف جمع شده است) و با مشت و مال دانه ها را له کنید سپس تفاله ها و آب قرمز را درون ظرف بازگردانید، آنرا به هم بزنید و در ظرف را محکم ببندید و در محیط ۳۰ تا ۳۵ درجه سانتیگراد قرار دهید. (اگر انگور را در مرحله اول له کنید ریسک خراب شدن شراب، کپک زدن یا ترش شدن آن افزایش میابد). بعد از ۵۰ روز که دیگر تفاله ها ته نشین شدند، شراب را به کمک توری صاف کنید و تفاله آن را دور بریزید. مایع بدست آمده را در بطری شیشه ای بریزید به طوریکه مقداری فضای خالی داشته باشد. بعد در بطری را پلمپ کنید و به مدت ۵۰ روز در محل خنک نگه دارید.
اگر این مراحل را طی کنید به یک بطری شراب مست کننده خانگی خواهید رسید.

متشکرم

من هم از شما به خاطر ثبت دیدگاهتون سپاسگزارم

سلام ممنون از مطلب مفیدتون
میخواستم بدونم شراب و سرکه سیب هم مثل انگور تهیه میشه.
من سیب رو آب گرفتم و خوب صافش کردم ریختم تو شیشه ، حالا نیازه همش بزنم یا دربش رو باز کنم یا خود به خود شراب میشه؟
بعد از شراب شدن دربش رو باز بذارم سرکه میشه؟

سلام بر شما دوست عزیز
از آنجا که این مطلب برای بازتاب تفاوت شراب و سرکه نشر گردیده و عمدتا شما بدنبال آموزش ساخت شراب و سرکه هستید و از طرفی مطالب نشر شده در این سایت در راستای مواضع و قوانین جمهوری اسلامی ایران نشر میگردد برای یافتن جواب خود در مورد تهیه شراب به سایتهای دیگر مراجع کنید. والبته توضیحات در رابطه با این موضوع در این مطلب بیشتر از حد مجاز انجام شده است. اگر در مورد تهیه سرکه سوالی برای شما باقی مانده اعلام بفرمایید انشالا همکاران قبول زحمت میکنند و با اینکه حوزه مطلب در راستای دیگری است بشما پاسخ خواهند داد.
برای شما بهترین ها را آرزو مندیم

سلام
تلگرام ندارید؟

دوست عزیز اگر منظورتان مبحث تماس با ماست؛ همانطور که در انتهای صفحه اصلی سایت ملاحظه میگردد دو شماره درج گردیده که شما میتوانید از طریق شماره تماس ۰۹۰۲۲۷۳۴۱۹۹ بصورت تلگرامی با ما در ارتباط باشید.
اما اگر منظورتان کانال تلگرام است ؛ بایستی عرض کنم خیر متاسفانه از آنجا که سایت این یا اون یک سایت نوپایی است فرصتی برای این امر نداشتیم. حتما در آینده نزدیک شما شاهد تحولاتی در سیاست و عملکرد سایت خواهید بود که مبحث کانال تلگرام هم جزئی از آنهاست.
با آرزوی روزهای بهتر برای شما ….

مطلبت خوب بود. موفق باشید

از شما دوست عزیز سپاسگزارم. برای شما بهترین ها را آرزو مندیم.

با سلام من یک سرکه سیب ۸ ساله دارم از کجا بدونم که هنووز سرکه است و چگونه سرکه به مشروب تبدیل میشود مرسی از مطالب خوبتون

سلام- همانطور که در متن هم ذکر کردیم میوه هایی چون انگور و سیب ماده اولیه سرکه هستند که در ابتدا به شراب تبدیل می شوند و سپس طی فرآیندی به سرکه تبدیل می شوند و از آن زمان به بعد هرچه زمان بگذرد دیگر به شراب تبدیل نمی شوند.
شما می توانید با خیال راحت از مصرف سرکه سیب خود لذت ببرید.
از اینکه برای یافتن جواب سوال خود آن را با ما در میان گذاشتید، سپاسگزارم و منتظر نظرات شما درباره ی دیگر مطالب سایت هستم.

دمت گرم
هرچی سایت واسه ساخت شراب سرچ کردم همه فیلتر بود
مرسی از توضیحاتتون?

در اصل تهیه این مطلب نیت و هدف دیگری را دنبال میکرد.مسئولیت شکل استفاده از مطالعه اینگونه مطالب به عهده خود شماست.تنها خوشحالم که این مطلب را مطالعه کرده و از آن لذت برده اید.

باسلام
من هشت ماه پیش سیب هاراخرده کرده داخل بشکه های پلاستیکی ریختم مقداری نان سنگگ روش گذاشته درش رابستم
الان که بازش مردم بشدت بوی الکل میده وطعم خیلی تلخ وزننده
من قصدم تولیدسرکه سیب بود ایابه نظرشماالکل شده؟

درود بر شما دوست عزیز- در متن هم ذکر شده بود که میوه هایی مثل انگور و سیب در یک تخمیر غیر هوازی به شراب تبدیل می شوند و اگر با هوا تماس یابند به سرکه تبدیل می شوند.
با توجه به آنچه خودتان توصیف کرده اید متاسفانه شما اکنون شراب سیب دارید نه سرکه سیب؛ که قابل استفاده نیست و باید دور بریزید.
اشکال کار شما این بود که باید کمی در ظرف را باز می گذاشتید.
امیدوارم دفعه بعد بهترین سرکه سیب را تولید کنید..

با درود
من ۵ سال پیش شراب انگور در حجم بالا درست کردم (بدون چوب) و بعد از مرحله اول (۲ماه) عسل طبیعی بهش اضافه کردم و درب بشکه هام پلمپه
الان نیاز به سرکه خوب دارم
میتونم از همین شراب ۵ ساله بره ساخت سرکه استفاده کنم ؟
سپاس

اگر شراب با مقداری اکسیژن هوا یا باکتری های هوازی تماس پیدا کند، الکل موجود در شراب تغییر حالت داده و در نتیجه سرکه تولید می شود.
بنابراین برای تهیه سرکه از شراب درب ظرف شراب را نیمه باز بگذارید و برای سرعت عمل بیشتر می توانید مقداری نمک (۱۰ گرم در هر لیتر) به آن اضافه کنید. ظرف خود را در دمای ۳۰ تا ۳۴ درجه نگه دارید و پس از رسیدن سرکه به حد اسیدی مناسب، آن را داخل ظرف در بسته بریزید و نگه داری کنید چون اگر در سرکه باز بماند ممکن است روی آن یک لایه قارچ سفید رنگ شکل بگیرد.

سلام لطفا طرز تهیه سرکه از گوجه سبز را آموزش دهید

دوست عزیز سلام-
سرکه ماده ای ترش و با خاصیت اسیدی است که طی دو مرحله و از هر ماده ای که به مقدار کافی شیرینی (قند) داشته باشد تا در فرایند تولید سرکه به اسید استیک طبیعی تخمیر شود، تهیه می شود. قند ابتدا به الکل و سپس به اسید استیک یا همان سرکه تبدیل می شود. بنابراین هرچه میوه شیرین تر باشد سرکه حاصله بهتر و ترشتر می شود.
در مورد گوجه سبز تا جائیکه بنده اطلاع دارم ترشی گوجه سبز، رب گوجه سبز، خورشت گوجه سبز، آش و لواشک گوجه سبز درست می کنند، اما در مورد سرکه گوجه سبز چیزی نشنیده و ندیده ام.

یک‌بار مراحل رو کاملا توضیح بده مراحل شراب رو

سلام.ممنون ازمطالب مفیدتون.راستش تمام نظرات روخوندم.پارسال سرکه سیب گرفتم امادر دبه روبازنذاشتم البته هفته ایی یکباردرشوبازمیکردم وهم میزدم.چنددفعه بااینکه درظرف بسته بودمحتوی ظرف بالااومده بودوازظرف خارج شده بودچندروزپیش بعدازخوردن غذاوقتی به مهمانم سرکه دادم تاباآی قاطی کنه بخوره گفت چه بوی الکلی میده شبیه شرابه.گفتم نه باباسرکه ست.حالاکلی شک گرفتم نکنه شراب درست کردم جای سرکه.خیلی برام مهمه.چون یکساله استفاده کردم.تشکر

سلام- همانطور که قبلا هم مدیریت محترم سایت در پاسخ آقای امین اشاره کردند، این مطلب برای درک تفاوت سرکه و شراب تهیه شده است نه آموزش ساخت شراب.
پس لطفا برای این موضوع به سایت ها دیگر مراجعه کنید. از اینکه مطلب را مطالعه کردید متشکرم.

سلام- از شما به خاطر ثبت نظر و اظهار لطف به مطلب متشکرم
در تهیه سرکه چند نکته را حتما در نظر داشته باشید:
۱- باید هنگام ریختن انگورها در ظرف، حداقل یک سوم آن را خالی بگذارید تا موقع جوش آمدن سرریز نشود
۲- واکنش شیمیایی برای تبدیل الکل به سرکه هوازی است و باید در ظرف را به گونه ای بگذارید که کیپ نشود و مسیری هرچند کوچک برای برقراری جریان هوا وجود داشته باشد.
۳- بعد از آنکه انگور تغییر حالت داد و پشه سرکه پیدا شد، انگورها کم کم حالت جوش پیدا می کنند و سطح آن بالا می آید که باید با هم زدن انگورها را جابجا کنید.
۴- اگر انگور یا آب انگور به خودی خود جوش آید نجس و حرام است چون این جوش آمدن مقدمه ای برای شراب شدن است.
با توجه به این نکات و توضیحات شما (محتویات ظرف جوش آمده و در ظرف نیز کاملا بسته بوده و محصول نهایی بوی الکل می داده) احتمال زیاد شما شراب درست کرده اید که البته با باز گذاشتن در ظرف و برقراری جریان هوا شراب به سرکه تبدیل می شود.

با سلام خدمت مدیر ارشد سایت،
از آنجایی که گفتید این سایت در راستای موازین جمهوری اسلامی ایران است پس لطفا کانال تلگرام خود را حذف کنید و در این راستا قدم بردارید و مردم را ترقیب به استفاده از این نرم افزار ملعون نکنید.
با تشکر از قدم هایتان در این راستا.

باسلام . بنده شراب توت درست کردم بعد از ۴۰ روز از صافی رد کردم اما متاسفانه طعم شرابم ترش و تلخ شده و الان نمیدونم دلیلش چیه و باید چیکار کنم. اگه بتونین کمکم کنین ممنون میشم

متاسفانه بارها و بارها به دوستان کم لطف توضیح دادم که هدف از انتشار این مطلب ابدا تشریح و توضیح تهیه شراب نبوده و نیست.
دوستان از ایراد اینگونه سوالات جدا خودداری فرمایید.
در صورت تکرار این موضوع آی پی شما در لیست سیاه سایت قرار خواهد گرفت.
از همراهی شما سپاسگذارم

تمامی مخاطبین سایت این یا اون توجه کنند که این سایت کلیه کانالهایی که خود را از سمت سایت این یا اون معرفی میکنند را رد کرده و اعلام میداریم که سایت این یا اون در راستای موازین جمهوری اسلامی ایران مطالب خودرا منتشر میکند.
خواهشمند است با نظرات خود در این راستا مارا همراهی فرمایید.

با عرض سلام من تابستان سال قبل ی شیشه بزرگ ترشی انگور سیاه درست کردم چند ماه درب ظرف بسته بود الان که بازش کردم انگورا سالم ویاقوتی مونده امابوی تند و الکی میده ممکنه خراب شده باشه ?علت ترش شدن شراب خرما

سلام دوست عزیز
ترشی انگور سیاه یا ترشی انگور شانی یکی از ترشی های اعیانی تبریز است که برای درست کردن این ترشی به مقدار مساوی از آب و سرکه آنقدر روی انگورها می ریزند تا به طور کامل روی انگور ها را بپوشاند و سپس در دبه ترشی را محکم می بندند و تا یکماه هم بازنمی کنند.
در یک روش دیگر هم برای تهیه ترشی انگور سیاه، سرکه را جوشانده و بعد روی انگورها می ریزند که در این روش هم جوشیدن سرکه اشکالی ندارد و پاک است.
در مجموع ترشیجاتی که از سرکه تهیه شده است هر چند سال ها باقی بماند و بوی الکل بگیرند، با ماندن و کهنه شدن نجس نخواهند شد، چون انگور پس از تبدیل شدن به سرکه دیگر به شراب تبدیل نمی شود.

با سلام و عرض ادب ..پدر بنده سیب جهت سرکه درست کرده بعد از اینکه درب دبه را باز کرده مایع به دست آمده بعد از صاف کردن بوی الکل میدهد وبه شیرینی میزند به نظر شما خراب شده یا تبدیل به شراب شده ..ممنون میشم جواب بدید

مریم عزیز سلام
قبلا هم در متن و در پاسخ به دیدگاه سایر دوستان به این نکته اشاره کردیم که میوه هایی چون سیب در یک تخمیر غیر هوازی به شراب و در یک تخمیر هوازی به سرکه تبدیل می شوند. در نتیجه اگر پدر گرامی شما در این مدت درب ظرف را باز نکرده است بنابراین مواد درون ظرف به شراب تبدیل شده است. که البته الکل موجود در شراب در تماس با هوا و باکتری های هوازی تغییر حالت می دهد و به سرکه تبدیل می شود که نحوه تبدیل شراب به سرکه را می توانید در پاسخ سوال آقای مهرداد مشاهده کنید.

یکبار دیگر به صورت خلاصه مراحل تهیه سرکه سیب را با هم مرور کنیم:
سیب ها را بشویید، پس از خشک شدن آن ها را خورد کنید و درون ظرف سفالین یا دبه پلاستیکی قرار دهید، درب آن را محکم ببندید و در جای گرم به مدت ۲۵ تا ۳۰ روز قرار دهید.
به محض پیدا شدن مگس هایی ریز و قرمز درب ظرف را نیمه باز بگذارید تا مگس ها به درون سرکه بروند؛ این مگس ها باعث رسیدن سرکه می شوند و لازمه آماده شدن سرکه سیب هستند. هر از گاهی مواد درون دبه را هم بزنید و پس از آنکه تفاله های سیب کاملا ته نشین شد مواد را صاف کنید و سرکه را درون بطری شیشه ای بریزید.

چرا دورغ میگی خانم شراب نیاید بشوری بعدش باید نبات اضافه بشه تا فرایند مخبر و الکی بیشتر بشه بلد نیستی یا بلدی ملت ب شماره اشتباهی هدایت میکنی

دوست خوبم مریم خانم؛
تنها برداشتی که از نظر شما داشتم این بود که شما ادعا میکنید روشهای ارائه شده برای ساخت شراب اشتباه بوده است و از این بابت خیلی شاکی هستید.
بایستی عرض کنم ابدا این مطلب سعی نداشته که روشهای ساخت شراب را تشریح کند. و بابت این موضوع خدا را شاکریم.
ممنون از پیام شما

سلام و وقت بخیر. من حدود چهار پنج ماه پیش سیب ها رو خرد کردم و توی دبه پلاستیکی ریختم و توش سرکه طبیعی آماده ای که خریده بودم ریختم( توی تلوزیون دیده بودم روش درست کردنش رو) بعد چنتا نخود انداختم داخلش و یک تکه نان و درش رو بستم تا چند روز پیش. درش رو باز کردم و بستم و امروز صافش کردم. میخورم طعمش اول به شیرینی میزنه و تهش یه تندی و ترشی کم . الان موندم نکنه که سرکه نشده باشه و نجس شده؟ الکل و شراب هم تاحالا حتی ندیدم که بتونم تشخیص بدم. موندم الان چیکار کنم.

سلام من حدود ۱۵ روز پیش سیب های پا درخت را جمع کردم و در دبه ریختم و آب اضافه کردم ولی از مخمر یا نان استفاده نکردم و هر دو سه روز هم زدم ،حالا چون مخمر نزدم خراب میشه ؟ ممنون میشم پاسخ بدین

با سلام.من هفته ی پیش به منظور تهیه ی سرکه ی انگورخانگی ، انگور رو له کردم و با آب و نمک و سرکه و البته کمی هم نان داخل ظرف ریختم در ظرف رو هم جوری قرار دادم که هوا درون ظرف جریان داشته باشد و اینطور که مطاله کرده بودم می بایست بعد از یک هفته سر و کله ی پشه ی سرکه پیدا میشد که البته پیدا نشد!!!!!!! تفاله ها بعد از چند روز بالا آمدند و کمی حالت جوشان داشتند بوی الکل هم می دهد. با این اوصاف من امروز بعد از ۸ روز انگورهای درون ظرفم را زیر و رو کردم و در ظرف را تا نصفه باز گذاشتم.
به نظر شما آیا می توانم روند تهیه رو ادامه دهم و سرکه تولید کنم یا اینکه بی فایده است و آن را دور ریخته مجددا برای تهیه ی سرکه دست به کار شوم؟

با سلام.من هفته ی پیش به منظور تهیه ی سرکه ی انگورخانگی ، انگور رو له کردم و با آب و نمک و سرکه و البته کمی هم نان داخل ظرف ریختم در ظرف رو هم جوری قرار دادم که هوا درون ظرف جریان داشته باشد و اینطور که مطاله کرده بودم می بایست بعد از یک هفته سر و کله ی پشه ی سرکه پیدا میشد که البته پیدا نشد!!!!!!! تفاله ها بعد از چند روز بالا آمدند و کمی حالت جوشان داشتند بوی الکل هم می دهد. با این اوصاف من امروز بعد از ۸ روز انگورهای درون ظرفم را زیر و رو کردم و در ظرف را تا نصفه باز گذاشتم.
به نظر شما آیا می توانم روند تهیه رو ادامه دهم و سرکه تولید کنم یا اینکه بی فایده است و آن را دور ریخته مجددا برای تهیه ی سرکه دست به کار شوم؟
با سپاس از شما ممنون میشم راهنماییم کنید.

سلام بر شما دوست عزیز
ظاهر شدن پشه سرکه نشاندهنده این موضوع است که فرآیند سرکه شدن میوه در حال اتفاق افتادن است اما ظاهر نشدن این پشه ها احتمالا به دلیل این است که ظرف شما در محیط مناسبی نیست. ظرف خود را در یک محیط گرم و مرطوب به مدت چند روز قرار دهید احتمالا پشه ها ظاهر می شوند. در ضمن به این نکته دقت کنید که اگر هر روز محتویات ظرف را به هم بزنید پشه تولید نمی شود.
با توجه به این که شما در ظرف را نیمه باز گذاشته اید و آب و نمک به آن اضافه کردید احتمال شراب شدن آن صفر است.
اما ۸ روز هم زمان کمی است، باید زمان بیشتری را منتظر بمانید؛ حداقل ۲۰ روز

جناب سلطانی عزیز سلام
برای تهیه سرکه حتما نباید مخمر اضافه کنید، مواد قندی درون میوه در تخمیر هوازی به الکل و سپس در جریان هوا تبدیل به سرکه می شود
حتی اگر شما هنگام تهیه سرکه سیب به آن آب یا نمک اضافه نکنید احتمال شراب شدن آن نسبت به انگور کمتر است (همانطور که می دانید نمک و آب باعث میشود میوه شما هیچگاه شراب نشود). شما چون آب اضافه کردی در صورت رعایت دیگر موارد (باز گذاشتن در برا جریان داشتن هوا) می توانی سرکه سیب تهیه کنی. البته امیدوارم قسمت های خراب میوه را به خوبی جدا کرده باشی.

دوست خوبم ایدا سلام- ممنونم از اینکه سوال خود را با ما در میان گذاشتی
برخی از افراد در تهیه سرکه، از خمیر نان و دیگر مخمرها استفاده می کنند، نان باعث می شود سرعت تخمیر زیاد شود.

اما در مورد سوال شما احتمال می دهم به خاطر آن که درب ظرف را بسته بودید شراب درست کرده اید. البته جای نگرانی نیست با اضافه کردن کمی نمک و نیمه باز گذاشتن در ظرف شراب به سرکه تبدیل می شود.

سلام ممنون از مطالب مفیدتون
من برا تهیه سرکه سیب ابتدا سیب ها را شستم و خشک کردم چهار قسمت کردم درون یه دبه ریختم و روی اون یه تکه نون سنگ گذاشتم و در ظرف را از همون اول نیمه باز گذاشتم طوری که هوا رد و بدل بشه ولی بعد از ۴ روز که درش را برداشتم کپکهای سبزی روی سیب ها بود به نظرتون خراب شده؟

دوست خوبم زهره خانم، سلام
ظاهرا شما تمام نکات را در تهیه سرکه سیب رعایت کرده اید، اما در مورد کپک روی سیب ها؛ این کپک نشاندهنده این است که سیب ها در حال تغییر ماهیت به سرکه هستند و وجود آن ها نگران کننده نیست.
وجود کپک و ظاهر شدن پشه جزء روند تولید سرکه و امری طبیعی است. بعد از ۴ تا ۵ روز میوه ها تغییر شکل می دهند و به اصطلاح گندیده می شوند. هر چند روز یکبار مواد را با یک قاشق چوبی خشک هم بزنید تا تمام مواد با اکسیژن تماس پیدا کنند.
بعد از ته نشین شدن سیب های له شده، مایع حاصله را صاف کنید و در یک ظرف شیشه ای یا سفالی بریزید.

سلام خسته نباشید .رنگ کپک روی سرکه سیب باید چه رنگی باشه؟من بعد از ۴ روز کپک سبز زده بود الان نزدیک به ۱۰ روزه کپکها سبز تبدیل به کپکهای سیاه شده که خیلی وحشتناکه و هیچ پشه ایی هم روش ظاهر نشده امکان داره خراب شده باشه؟ (البته در دبه از اول به گونه ایی بود که هوا جریان داشت یعنی از اول هوازی بود)

سلام دوست عزیزم-سلامت باشید
کپک روی سرکه تا جائیکه بنده اطلاع دارم به رنگ سفید یا خاکستری است که کپک سفید نشان از رسیدن سرکه است اما کپک خاکستری را بهتر است از ظرف خارج کنید تا باعث گندیدن سرکه نشود.
اما در مورد ظاهر شدن کپک سبز روی سرکه اطلاعی ندارم اما حدس می زنم این سرکه، سرکه نشود. راستی سیب های خرد شده کاملا سالم بوده اند؟؟

سلام خسته نباشید بله سیب ها کاملا سالم بودند همان طور که قبلا گفتم اول سیب ها را شستم بعد خشک کردم و به چهار قسمت تقسیم کردم توی یه دبه تمیز ریختم و یه توری روی اون بستم و درش را کیپ نکردم بعد از چهار روز کپک سبز زد فکر کردم چون بصورت هوازی بوده این طور شده یکم از کپکها را جمع کردم بعد به مدت دو روز در اون را کیپ کردم کپکها تبدیل به کپک سفید شدند دوباره در اون رونیمه باز گذاشتم سپس کپک سفید تبدیل به کپک سیاه شد و حدود نصف ظرف آب جمع شده به نظرتون میتونم ببرم آزمایش ببینم کپکش مضر هست یا نه؟یا صبر کنم وقتی درست شد ببرم برای ازمایش؟

باسلام و احترام خدمت دوست عزیزم-
باید عرض کنم در مورد دلیل وجود کپک سبز بر روی سرکه به جواب قانع کننده ای نرسیدم و اینکه آیا کپک مضر هست یا نه و نیاز به آزمایش دارد یا خیر هم نمی توانم نظری بدهم. زهره جان اگر مقدار سرکه سیبی که درست کرده اید زیاد نیست که از نظر مالی ضرر کنید پیشنهاد می کنم دوباره دست به کار شوید و طبق این دستورالعمل (که متعلق به یکی از افرادیست که خود سرکه درست می کند) سرکه سیب درست کنید. امیدوارم این بار موفق شوید.
سیب ها را وقتی شستید، خردکنید (چرخ کنید) هرچه بیشتر له و ریز شود حجم کمتری را اشغال می کند، چون بهتر روی همدیگر جمع می شود و فضای خالی بین سیب ها پر می شود و فشرده تر می شود. توی ظرفی بریزید که کمی سر ظرف خالی باشد که بعد از چند روز وقتی تغییر فیزیکی داد سرریز نشود و درب ظرف را ببندید تا عرق کند و آب آن بخار نشود تا به اصطلاح له و گندیده شود.
۴ الی ۵ روز یکبار آنرا با یک وسیله تمیز هم برنید تا از کپک زدگی جلوگیری کند و باعث زودتر له شدن سیب ها شود. در این مدت ظرف همراه با محتویات داخل آن باید جای گرم یا آفتاب باشد.
بعد از مدتی که تمام محتویات له شد، تفاله ها را از آب جدا می کنیم و مایع بدست آمده را در ظرفی تمیز می ریزیم و پر میکنیم. سرظرف را پارچه میبندیم و درب آن را روی آن طوری قرار می‌دهیم که هوا جریان داشته باشد و کپک کرم رنگ که بزند کم کم ترش می شود.

«بچه سرکه» یک اصطلاح سنتی است و خانم های سرکه ساز بکار می برند آب انگور یا سیب وقتی بی حرکت بماند در ظرف ته نشین می شود و ماده ژله ای مانندی در پایین ظرف ایجاد می شود که به آن بچه سرکه می گویند یعنی سرکه متولد شده است .

سلام بر شما دوست عزیز- از شما ممنونم که اطلاعات مفید خود را با ما و دوستان خود در میان می گذارید. در ادامه فرمایشات شما به این نکته هم اشاره کنم که بچه سرکه در واقع باکتریی است که با ترشح آنزیم باعث تبدیل الکل به سرکه می شود.

سلام
وقت بخیر
ممنون از مطالب مفیدتون
بنده سرکه سیب که خریدارى کرده بودم رو استفاده کردم و باقىش رو داخل یخچال نگهدارى میکردم که امروز ظرف محتوى سرکه رو بیرون گذاشتم که بعد از چند ساعت دیدم روى سرکه کپک سفید زده، علتش رو ممنونم میشم توضیح بفرمایید.
مطلب دیگه اى؛
من درست متوجه درست شدن سرکه سیب نشدم
بعد از اینکه سیب ها داخل ظرف ریخته شد درب ظرف کامل بسته شود یا خیر؟
اگر کامل بسته بشه بعد از چند روز درب ظرف باید کمى باز بشه که هوا جریان داشته باشه؟
از روز اول شروع به هم زدن کنیم یا بعد از چند روز؟
هر چند وقت یک بار عمل هم زدن انجام بشه؟
اصلا براى سرکه سیب لازم هست که عمل هم زدن انجام بشه؟
ظرف شیشه اى ظرف مناسبى براى تهیه سرکه سیب هست؟
محل نگه دارى ظرف براى تبدیل شدن سیب به سرکه باید تاریک باشه؟
داخل بالکن با یک پوشش روى ظرف میشه ظرف نگه داشت براى ساخت سرکه؟
میشه از ابتدا به سیب ها کمى عسل اضافه کرد که شیرین شود؟
خیلى خیلى ممنون میشم لطف کنید جواب بدید
با تشکر

سلام
سرکه خانگی معمولا اینطور میشه و جای نگرانی نیست و فقط بخاطر اینه که خوب تصفیه نشده و لرد داشته و در معرض گرما تخمیر شده.. فقط با صافی یه بار صافش کنید.
در مورد زمان هم زدن سیب ها قبلا هم عرض کردم، بعد از آنکه سیب ها تغییر حالت داد و پشه سرکه پیدا شد، سیب ها کم کم حالت جوش پیدا می کنند و سطح آن بالا می آید که باید با هم زدن سیب ها را جابجا کرد و هر ۴ یا ۵ روز یکبار آن ها را هم بزنید تا تخمیر سریعتر انجام شود. بعد از آنکه تمام مواد ته نشین شد و آب بالا آمد با صافی تمیز صاف کنید.
ظرف مناسب برای تهیه سرکه، ظرف سفالین یا دبه پلاستیکی است اما بعد از صاف کردن از ظرف شیشه ای استفاده می کنند.
محل نگهداری ظرف سرکه بهتر است یک محل گرم مانند گوشه ی اتاق یا آشپزخانه یا انباری باشد و حتما نباید تاریک باشد.
برخی افراد برای تهیه سرکه سیب از شکر استفاده می کنند؛ این قند برای تغذیه باکتری هایی که باعث ساخت سرکه می شوند ضروری است. استفاده از عسل به جای شکر امکان پذیر هست اما تاثیری در نتیجه ندارد و کار منطقی نیست زیرا برای افرادی هم که قند خون دارند، شکر یا عسل تفاوتی ندارد.
در مورد اینکه آیا باید درب ظرف بسته باشد یا نه، هر دو حالت وجود دارد:
روش های تهیه سرکه
الف- روش سریع : آب انگور یا هر محصول قند دار دیگری را در داخل ظروف سر خالی و سر باز ریخته تا تخمیر الکلی و اسیدی توسط مخمر ها انجام پذیرد. در این روش احتمال آلودگی و رشد کپک های سطحی زیاد بوده و احتمال دارد سرکه نامرغوب شود.
ب- روش هوادهی و هوادمی: در این روش از مخمر ها استفاده میشود و در طی آن ابتدا مواد قندی موجود در میوه ها به الکل تبدیل شده و سپس الکل تولید شده به کمک هوادهی و هوادمی به سرکه تبدیل می شوند.
به نظر من روش دوم منطقی تر و بهتر است اما برخی افراد از ابتدا درب ظرف را نیمه باز می گذارند به همین دلیل هم هردو حالت را در سایت بیان کردیم.

سلام خسته نباشید من خاستم سرکه انگور درست کنم ولی بعد یک هفته انگورا کپک سیاه زدن و کرم زدن ,مشکل از کجاست?

سلام خسته نباشد،من ی مقدار شراب با انگور سفید گرفتم حدود دو تا بطری یک و نیم لیتری ،خواستم بدونم اگه ی مقدار نمک توش بریزم چ میشه آیا خراب میشه؟ممنون میشم ب این سوالم جواب بدین با سپاس فراوان مهدی

مهدی عزیز سلام؛
بارها در همین مطلب اشاره شده که منظور ما از انتشار این مطلب تمیز دادن شراب و سرکه است. اما متاسفانه کاربرانی چون شما جویای احوالات ساخت شراب هستند. توجه داشته باشید که این سایت بنا بر مضامین و مصادیق نظام جمهوری اسلامی ایران مطالب خود را منتشر میکند.پس به هیچ عنوان جواب شما داده نخواهد شد.
خواهشمندم که دیگر دوستان رعایت نمایند

سلام دوست عزیزم- سلامت باشید
وجود کپک سیاه روی سرکه به این معناست که سرکه خراب شده و دلیل آن هم این است که احتمالا روی آن آب ریخته شده. همانطور که می دانید پس از ریختن سرکه باید مواظب باشید آبی از طریق دست یا ملاقه به ظرف اضافه نشود چون باعث کپک می شود.

سلام خستا نباشید مطالب رو خوندم عالی بود اما یه سوال من بعد از ریختن انگورها کمی نمک و اب اضاقه کردم و بعد از چند روز سر و کله پشه ها پیدا شده درب بشکه رو باز گذاشتم و گذاشتم گوشه اشپزخانه حالا باید هم بزنم یا بزارم همین جور بمانه یا هم بزنم ویا درب بشکه را ببندم نظرتون چیه

سلام- ممنونم که مطلب را مطالعه کردید و خوشحالم که از آن لذت بردید.
آنطور که شما توضیح دادید انگورها در حال تبدیل شدن به سرکه هستند و مشکلی هم نیست.
بعد از ظاهر شدن پشه سرکه کم کم انگور ها تغییر شکل می دهند و به اصطلاح گندیده می شوند و حالت جوش پیدا می کنند که برای آن که تمام انگورها با هوا در تماس باشند هر چند روز یکبار با یک قاشق چوبی خشک آن را به هم بزنید. اگر کپک سفید یا کرمی روی انگورها ظاهر شد کاملا طبیعی است.
پس از ظاهر شدن پشه سرکه دیگر نباید درب ظرف را ببندید چون انگورها برای تبدیل شدن به سرکه به یک تخمیر هوازی احتیاج دارند. برخی افراد درب ظرف را نیمه باز می گذارند و گروهی یک پارچه توری روی درب ظرف قرار می دهند.

سلام من سرکه انگور درست کردم اما پشه پیدانشد الان چهل روزه بجزنبودن پشه هم مراحلش وکپکش درست به عمل اومد… الان بعده چهل روز مزه کردم سرکه رو. مزه اش تلخ وبوی تیزی داره اما ترش نیست چرا ترش نشده وتلخه ؟؟؟؟؟
خواهشا جوابمو بدید تویه سایت نوشته بود وقتی تلخه یعنی پرمایه اس باید کمی اب اضافه بشه الان اب اضافه کنم ترش میشه؟؟؟؟؟

سلام ظرف های شراب باید جلوی نور مستقیم آفتاب باشن

سلام خواهش میکتم جواب منو بدید.من پاریال سرکه انگور درست کردم ولی سرکه ی من خیلی شیرین و تیز شده میشه علتشو بگید

سلام- قبلا هم به دفعات بیان کردیم که سوالات شما پیرامون موضوع شراب پاسخ داده نخواهد شد.

ببخشید من انگورا رو شستم و له کردم و نصف استکان اب ریختم روشون گذاشتم کنار بعد از یک هفته کپک سیاه زد
یعنی من نباید اب میریختم رو انگورا?
بعد از له کردن انگورا چیکار کنم?

سلام علت ترش نشدن وتلخی سرکه انگورچیه ؟؟؟؟
ایا ابش روکم ریختم که ترش نشده وتلخ هست ؟؟؟؟
واینکه الان چهل روزه وپشه اصلا دورش ایجادنشد
مزه میکنم سرکه رو یه بوی تیز وتلخ داره اما ترش نیست اصلا
علتش چیه یعنی سرکه خرابه

با سلام ممنون از مطالب ارزنده شما
من مغازه میوه فروشی دارم انگور ها رو دونه نکردم و ریختم داخل ظرف آیا چوب انگور باعث خراب شدن سرکه میشود یا نه

سلام دوست عزیزم
سرکه محصولی است که رسیدن آن به حداقل ۶ ماه زمان نیاز دارد و الان زمان زودی برای نتیجه گیری است. در ضمن این مایع باید تیز و ترش باشد؛ (تیز یعنی وقتی خالی می خوری گلو را بزنه) پس تیز بودن آن نشانه خوبی است.
اما در مورد تلخ شدن سرکه آنطور که من تحقیق کردم (طبق سخن استاد بدیعی) سه حالت وجود دارد:
۱- میوه هایی که انتخاب کردید به اندازه کافی شیرین نبوده اند.
۲- میوه ها هنوز به خوبی نرسیده بودند و به اصطلاح کال بودند
۳- نسبت مقدار میوه به آب کم بوده است. (انگور کم ریختی و آب زیاد)
در مورد سوال آخر شما؛ توصیه می کنم بعد از ریختن سرکه به هیچ عنوان به آن آب اضافه نکنید چون خراب می شود.

سلام بر شما دوست عزیز
همانطور که قبلا هم گفتم سرکه باید ترش و تیز باشد. اما شیرین شدن سرکه یا به خاطر این است که سرکه به هر دلیلی خراب شده یا شما یک نکته را رعایت نکردی و در حال حاضر شراب داری نه سرکه

شیوای عزیز سلام
افزودن آب به انگور اشکال ندارد اما پس از ریختن آب و انگور در ظرف و قرار دادن ظرف در محل مشخص و ظاهر شدن پشه و کپک نباید دیگر به آن آب اضافه کنید.
در مورد کپک سیاه، قبلا هم یکی از دوستان سوال کرده بودند که در جوابشون گفتم به خاطر آن است که احتمالا آب به ظرف اضافه کردی اما جدیدا طبق سخن استاد بدیعی به این نتیجه رسیدم که رنگ انگور هم در کپک اثر دارد. به این معنا که اگر انگوری که برای سرکه استفاده کردی انگور سیاه بوده ممکن است کپک آن هم سیاه شود و در صورتی که مزه اش تغییر نکرده باشد، سرکه سالم است.
مراحل ساخت سرکه را قبلا توضیح داده ام لطفا سایر دیدگاه ها را مطالعه بفرمایید.

سلام مریم جان
قبلا هم در جواب دوستمان “دخترک” دلایل تلخ بودن سرکه را بیان کردم و اینکه ۴۰ روز برای نتیجه گیری اینکه سرکه خراب شده یا نه خیلی زود است، باید کمی صبر کنید.
امیدوارم سرکه شما خراب نشده باشد.

سلام مرسی ازپاسخگوییت عزیزم
نشانه های سرکه خراب شده چیه مثلا طعم ومزه اش چطوره ؟؟؟؟/
رنگش چطوره؟؟؟؟

سلام- از اظهار لطف شما بسیار سپاسگزارم
در مورد سرکه قبل هم گفتم که باید ترش و تیز باشد، بنابراین هرچیزی غیر این (مثل شیرین یا تلخ) یعنی سرکه خراب است. البته به شرطی که انگورها مدت زمان لازم برای سرکه شدن را سپری کرده باشند.
رنگ سرکه هم به نوع انگور شما بستگی داردو نمی توان گفت مثلا سرکه قرمز یا سیاه خراب است.

سلام – ممنونم که دیدگاه خود را برای ما ارسال کردید.
تا جائیکه من می دونم اگر هنگام درست کردن سرکه انگور چوب آن را جدا نکنید سرکه یا خراب و تلخ می شود یا شیرین بدمزه
نمی دونم الان امکانش هست چوب ها را جدا کرد یا نه، اما فکر می کنم اگر با دستانی خشک چوب ها را جدا کنید بهتره چون شاید سرکه بشه اما اگر این کار را نکنید احتمال زیاد خراب می شود.

سلام شبتون بخیر
من سال قبل شراب انگور سیاه درست کردم به همون روش که توی دبه میزارن بعد یه مدت صاف میکنن
بعد خلاصه زمانی که صافش کردم رنگش خیلی کدر بود الان دو ساله که گذشته هنوزم قرمز نشده و حتی مزه خیلی بدی میده میتونید علتشد بهم بکین
من مخمر و شکر و بقیه مراحلم درست رفته بودم نمیدونم چرا کدر شد رنگش???????

سلام دوست عزیزم
بنا به دلایلی که قبلا هم مدیریت محترم سایت بیان کردند، سوالاتی که پیرامون موضوع شراب باشند جواب داده نمی شود. اگر درباره سرکه سوالی دارید من در خدمتم?

سلام من سرکه گذاشتم تمام مراحلو درست رفتم الان بعددوماه که صافش کردم بوی تیزی داره ولی مزه ای نداره بیستر سمت تلخی میره

سلام ۶ ماه پیش سیب گذاشتم سرکه بشه،ده روز پیش نگاه کردم دیدم اصلا اسیدی نشده یه کم جوش شیرینو ریختم توش جوشید اومد بالا،بعدچند روز ظرفو باز کردم توش پشه سرکه بود،حالا به نظرتون سرکه م خراب شده،شده شراب؟

سلام ۶ ماه پیش سیب گذاشتم سرکه بشه،ده روز پیش نگاه کردم دیدم اصلا اسیدی نشده یه کم جوش شیرینو ریختم توش جوشید اومد بالا،بعدچند روز ظرفو باز کردم توش پشه سرکه بود،حالا به نظرتون سرکه م خراب شده،شده شراب؟

با سلام ممنون از راهنماییهاتون
منم تابستان سال گذشته مقدار زیادی سیب خریدم برای اینکه سرکه بندازم اولش درشو شل گذاشتم بعد از چند ماه که میوه ها توش له شده بودن رفتم سرکه رو صاف کردم و درشو محکم کردم و گذاشتم بالا پشت بوم جلو آفتاب. الان که یه سال ازش گذشته رفتم بیارمش که باهاش ترشی درست کنم ازش چشیدم دیدم مزه تند و تلخ میده و گاز شدید هم داره. یعنی اگه الان درشو باز بزارم درست میشه؟ چقد طول میکشه؟

سلام دوست عزیزم
در مورد اینکه چرا سرکه تلخ است قبلا در پاسخ سوال دوستمان، (مریم خانم) نکاتی را بیان کردم اما گفتم که سرکه به ۶ تا ۷ ماه زمان نیاز دارد.
آیا مواد شما کاملا ته نشین شده بود که صاف کردی؟؟

گیسوی عزیز سلام
دوست دارم بدانم چه شد تصمیم گرفتی در سرکه جوش شیرین بریزی!!!
به قول استاد بدیعی: تمام هنر سرکه این است که به صورت کاملا طبیعی و عاری از هر گونه مواد شیمیایی درست شود تا بتواند به سلامت بدن کمک کند. حتی بهتر است نمکی که داخل سرکه می ریزید نمک طبیعی (نمک معدن) باشد و نه نمک های بازار
متاسفانه سرکه شما کاملا خراب است و حتی شراب هم نشده

دوست خوبم سلام- از لطف شما سپاسگزارم
قبلا هم ذکر شد که بعد از ریختن سیب ها باید درب ظرف را کیپ کنید اما چند تا سوراخ ظریف برای خروج گاز هم قرار دهید تا ظرف منفجر نشود. اما در مورد سوال شما، متاسفانه اشعه یو وی آفتاب برای سرکه مضر است و بهتر است سرکه در تمام مراحل و به خصوص بعد از صاف کردن در محیط تاریک و به دور از نور خورشید باشد. فکر میکنم سرکه شما به خاطر آن که تلخ شده است خراب است.

کامنتی در ابتدا هست ک طرز تهیه ی شرابی مست کننده خانگی رو با جزییات بیان می کنه
و بعد میگین ک..طبق مصادیق ما جواب نمیدیم
خو از اول نگین ک مجبور نباشین جواب تکراری بدین

سلام
دوست عزیز اطلاعات شما بسیار ناقص و در برخی موارد کاملا اشتباه است. بسیاری از سوالات را اشتباه راهنمایی کرده‌اید.
در خصوص کپک شراب یا سرکه باید عرض کنم دو نوع کپک داریم.
یک نوع کپک در روزهای اول به رنگ کرمی رنگ روی سطح کل پوسته های انگور مینشیند که باکتری مخمر هستند. و باید آنها را با دبه مخلوط کنید.
یک نوع کپک به رنگ سفید و دایره‌ای شکل و گاهی اوقات خاکستری و یا حتی مشکی (شبیه وقتی نان کپک میزند ) که بسیار مضر است و باید بلافاصله کپکها به طور کامل از دبه خارج شده و محتویات به یک دبه تمیز و خشک انتقال داده شده و به آن نمک فراوان افزود .
پاینده باشید.

در مورد کپک انگور هم باید عرض کنم که این کپک ابتدا به صورت دایره های سفید رنگ میباشد که پس از مدتی به رنگ خاکستری و حتی مشکی در میآید که هیچ ارتباطی با نوع و رنگ خود انگور ندارند و علت آن وجود چربی و یا آب در ظرف یا انگور میباشد. این نوع کپک را باید در مراحل اولیه شناسایی و خارج نمود در غیر اینصورت شراب یا سرکه شما را خراب می کند. نشانه آن هم این است که همواره و به صورت غیر قابل کنترل زیاد میشود.

سلام دوست عزیز و این کاره
ابتدا بسیار تشکر می کنم که اطلاعات و تجربیات خود را در اختیار سایر دوستان قرار دادید.
بنده ادعایی ندارم که این کاره ام اما در این مورد خاص کم لطفی می کنید چون پاسخی که قبلا در مورد کپک سرکه به دوستان داده شد با صحبت شما تفاوت چندانی ندارد و برگرفته از صحبت یک استاد سرکه ساز بوده است.
البته واکنش افراد در مقابل کپک متفاوت است؛ عده ای مثل شما تنها به جدا کردن رویه سرکه کپک زده بسنده می کنند و گروهی دیگر هم آن ماده را دیگر مصرف نمی کنند.
من تا کنون این روش شما را استفاده نکردم اما می دانم که کپک انواع مختلف و رنگ های گوناگونی دارد که برخی مفید و برخی مضر هستند و تشخیص کپک مضر برای ما سخت است و بهتر است ماده ای که کپک زده و طعم آن فرق کرده را اصلا استفاده نکنیم.

حال اگر سایر دوستان اطلاعات بیشتری دارند لطفا برای رسیدن به یک نتیجه گیری کلی آن را در بخش دیدگاه ذکر کنند.
موفق و موید باشید.

سلام- ممنون از اینکه اطلاعات ارزشمند خود را با ما در میان گذاشتید
امیدوارم شاهد نظرات سازنده شما دوست گرامی در دیگر مطالب سایت باشم….

همراه گرامی؛
ممنونم از گوشزد شما. اما بنده به عنوان مدیر سایت یکبار دیگر کلیه کامنت ها را بررسی کردم.اما بین آنها متوجه نشدم که کدام یکی را دقیقا میفرمایید.تنها برای اینکه وسواسهای سرکه و شراب از بین برود توسط همکارم اشاره ای شده که کدام مرحله از تهیه سرکه اشتباهاتی در شرف انجام است که امکان دارد سرکه شما حرام شود.
باز هم ممنون از گوشزد شما

سلام وبا تشکر از مطالب مفیدی که ارائه دادید ،من ابتدا انگور پاک شده رو درون ظرف ریختم و بعد از حدود یک هفته روش آب ریختم تا جایی که آب روی انگور را گرفت وبعد درش رو جوری بستم که هوا جریان داشته باشه ومرال کپک و پشه رو هم گذرون الان حدود ۴۰ روز گذشته و صاف کردم وداخل ظرف ریختم احساس کردم کمی بوی تند الکلی داره بهش کمی نمک زدم چند سوال دارم
۱)چند روز دیگه باید بمونه تا بتونم برای ترشی ازش استفاده کنم؟
۲)ایا در ظرف رو دوباره نیمه باز بذارم؟
۳)اینکه بهش نمک اضافه کردم درست بوده یانه؟؟ البته باتوجه به مطالبی که شما ذکر کردید بعداز اینکه اون بوی تند رو احساس کردم نمک اضافه کردم
ممنون میشم زودتر جواب بدید.

سلام- خوشحالم که مطلب مورد توجه شما قرار گرفت
قبلا هم ذکر شد ۴۰ روز زمان خیلی کمی است و سرکه به حداقل ۶ ماه زمان نیاز دارد تا برسد. مدت زمان تبدیل انگور به سرکه با توجه به فصل سال و شرایط نگهداری متفاوت است اما بین ۴۰ روز تا ۳ ماه طول می کشد که به شراب تبدیل شود (بوی تند الکل می دهد) بعد چند ماه هم طول می کشد تا سرکه شود.
قبلا گفتم می شود شراب را به سرکه تبدیل کرد اما این موضوع همیشه صدق نمی کند، از شراب با درجه الکل پایین می توان مستقیم سرکه تولید کرد.
فکر می کنم اگر شما به انگورها کمی زمان دهید (۶ ماه) سرکه می شود.

سلام شراب انگور درست کردم الکلی شده ولی مزه ی گندیده دارد الآن چکار کنم ؟ ممنونم

چطور گاز شراب را از بین ببریم

سلام
سه روزه مقداری انگور سیاه داخل ظرفی ریختم و درش را بستم
امروز دیدم یه حالت کپک ینبه ای سفید روی حبه های انگور ایجاد شده
این خوبه یا بد؟

سلام علیکم پارسال من سرکه گرفتم همه چیز های رو که توی سایت گفته ایدرورعایت کردم الا ازش استفاده می کنم بوی شدید الکول میده مزش هم تلخه چند ساله می گیرم ولی امسال اینجور شد مشکل شرعی نداره جرا اینجور شد

سلام- فکر می کنم چون یک سال از زمان سرکه انداختن گذشته و هنوز مایع بوی الکل می دهد و تلخ هم شده، احتمالا خراب است اما دلیل آن به عوامل زیادی بستگی دارد که در دیدگاه های قبلی آن را بررسی کردیم. اما چون شما چند سال هست سرکه درست می کنید بهتر با عوامل خراب شدن سرکه آشنا هستید.

سلام
اگر هدف شما تولید سرکه است نه شراب، قبلا هم گفته شد که بهتر است چند سوراخ ریز برای خروج گاز در روی درب ظرف قرار دهید و هنگامی که میوه ها شروع به تغییر شکل دادند آن ها را زیرورو کنید.
یکی از مراحل تولید سرکه بستن کپک روی مواد است اما سه روز زمان کمی برای اظهار نظر کردن است.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 افسانه هژبری / رادیو کوچه

هفته‌ی پیش از قدمت تولید و مصرف شراب در ایران زمین و وفور اشاره به اون در هنر و ادبیات پارسیان گفتم و قول دادم در برنامه‌ی این هفته وارد بحث عملی‌ شراب شده و طرز ساخت اون رو این‌جا به اشتراک بگذارم. این شراب سفید تولید یک‌شبه و یک هفته‌‌ای نیست مثل دیگر برنامه‌ها؛ که پشت اون حکایتی چند ساله خوابیده که تولیدی امروزمون رو مثل شراب کهنه، جا افتاده و بی‌ درد و گیرا میکنه.

فایل صوتی را از اینجا بشنوید

فایل را از این جا دانلود کنید

علت ترش شدن شراب خرما

داستان شراب سازی ما سه‌ سال پیش شروع شد. وقتی‌ که یک پاییز متوجه شدیم که درخت کوچک مو باغچه‌مان اونقدر بار داده که بطور حتم از مصرف کّل خانواده هم بیشتره. پس به همون نتیجه‌ای که حدس می‌زنید رسیدیم و اگرچه تجربه‌ی چندانی در این زمینه نداشتیم دست بالا زده و با کمک منابع اینترنتی، از اون انگور‌ها شراب سفید ساختیم، که بد نشد اما حکایت اصلی‌ هنوز در راهه. یک سال که گذشت، من شرح حال خود و شراب رو در وب‌نوشت فارسیم گذاشتم. پس از اون سیل استقبال و سوال و جواب و نظر‌های کارشناسی بود که جاری شد که همچنان ادامه داره. و میشه گفت یه جور کارگاه خود‌شراب‌سازی راه انداختیم اونجا! خلاصه این‌که دیدگاه‌هایی‌ که تا به حال در باره‌ی ساخت شراب خانگی دریافت کرده‌ام رو اگر جمع بندی کنم، اون پست اولیه تبدیل به یک پست جامع و حسابی‌ بدرد بخور میشه و این جمع بندی دقیقن همین کاریست که الان میخوام بکنم. پس با طرز تهیه‌ی خودم شروع می‌کنم و در خلال توضیحات، وقتی‌ به نکات سوال برانگیز یا بحث برانگیز رسیدم پاسخ‌های دیگران را بهش اضافه می‌کنم.

طرز تهیه‌ی شراب سفید با انگور

اول این‌که انگوری که برای این‌ منظور می‌خرید یا می‌چینید باید کاملن شیرین و رسیده باشه یعنی‌ در مرحله‌ای که پوستش نازک شده اما هنوز رو به قهوه‌ای رفتن نگذاشته . همه‌ی انگورها را باید حبه کنید، چون اگر چوب قاطی شراب بشه، دست کمش اینه که شراب رو تلخ و بد میکنه. برخی‌ میگن ممکنه خطرناک هم باشه، ولی‌ بعدن به این موضوع میرسیم. فعلا کاری که می‌کنید، مطمئن بشوید حبه از چوب جدا شده. انگور‌ها رو تا جایی‌ که می‌تونید تمیز کنید اما به هیچ‌وجه نشویید.

فرض کنید ۲۰ کیلو انگور حبه به دست می‌آورید. این همون مقداریه که ما از درخت باغچه برداشت کردیم و در کمال افتخار و مسرت دیدیم در انتها درست ۲۰ بطری ۷۵۰ میلی‌ لیتری شراب صاف شده بهمون داد. انگورها رو با دست له‌ کنید، تفاله‌هاش رو جدا کنید و آب انگور رو بریزید در یک دبه بزرگ پلاستیکی در دار. اگر احیانن انگورتون به اندازه کافی‌ شیرین نیست، یک  کیلو شکر به آب انگور اضافه کنید. دو بسته مخمر شراب در یک لیوان آب ولرم حل کنید و بعد از ده دقیقه مستقیم بریزید درون دبه. همه رو با یک قاشق چوبی خوب مخلوط کنید و در دبه رو ببندید. به هیچ وجه نباید از قاشق آلومینیومی استفاده کرد. حکمت مخمر و بحث بر سر لزوم استفاده از اون، مسئله شماره دو است که در زیر بهش می‌پردازم. فعلن، قدم‌های بعدی.

 برای ده روز دبه رو در گوشه اتاقی‌ نسبتا گرم، مثل آشپزخونه یا هر جای که فکر می‌کنید دمای اون حدود ۲۰ درجه سانتیگراد هست قرار بدید. به مدت ۷ تا ۱۰ روز، روزانه گوشه در رو باز کنید و با اون قاشق چوبی دو، سه‌ دقیقه هم بزنید و دوباره در رو محکم کنید. پس از ده روز، دیگه هم نزنید و بگذارید دو روز به حال خودش بمونه که کمی‌ ته‌‌نشین بشه. الان دیگه بوی انگور تخمیر شده باید حسابی فضای اون محوطه رو پر کرده باشه که به هیجان ماجرا اضافه میکنه.

در این مرحله، محتویات دبه پلاستیکی رو اول از صافی پلاستیکی و سپس از صافی کاغذی بگذرانید و در یک دبه خشک دیگر بریزید. آب انگور دو بار صافی شده رو در بطری‌های شیشه‌ای تمیز و خشک بریزید اما تا لبه پر نکنید. درب همه‌ی بطری‌ها رو با چوب پمبه‌ی مخصوص محکم کنید و اگه امکانش هست بهتره پلمپ بشه. دیگه باقی‌ راه دست صبر و شکیبایی خودتون رو بوسیده. اگه طاقت بیارید که بگذارید دست کم شش ماهی‌ بمونه، به شراب دست ساز خانگی عالی ‌می‌رسید.  زودتر از یک ماه به سراغش نرید که در اون مقطع میزان الکلش خیلی‌ نا قابله.

حالا بریم بر سر شکافتن و حل دو مسئله اساسی توسط عالمان و حاکمان شراب.

مساله یکم: راست میگن که اگه چوب انگور وارد شراب بشه الکل صنعتی‌ تولید میکنه و باعث کوری میشه؟ در این‌که نوشیدن الکل صنعتی‌ خطر کوری و حتا مرگ داره شکی‌ نیست. در این‌که چنین الکلی از چوب تولید میشه هم شکی‌ نیست. موضوع اینه که آیا در روند شراب سازی امکان داره الکل صنعتی تولید بشه؟ که جوابش آری است. میتونه خطرناک باشه اون مقدار از الکل صنعتی تولید شده در شراب؟ جواب درست “خیر” است.

الکل صنعتی‌ یا همون الکل چوب طی تخمیر تولید میشه اما تنها با تقطیر هست که ممکنه میزان تراکمش به مرز خطر برسه. برای همینه که در عرق‌سازی خانگی خطر تولید الکل صنعتی‌ و کوری و بدتراز اون وجود داره. برای شراب سازی ما فقط با روند تخمیر روبرو هستیم، که معنیش اینه که تراکم الکل صنعتی‌ تولید شده از چوب در شراب، به نسبت حجم کلی‌ شراب خیلی پایین و کمه و میشه نتیجه گرفت بی‌خطره. حالا شما حرف من رو باور نکنید و به هر حال از ریختن چوب در آب انگور جلوگیری کنید هم اصلن ضرری نمی‌بینید.

مساله دوم: مخمر شراب چیست؟ از کجا بخرم؟ آیا حتما لازمه؟ مخمر شراب همون‌طور که اسمش پیداست پروسه تخمیر رو تسریع و آسون میکنه. در انگلیسی بهش میگن “ییست” یک جور باکتری هست و کار آنزیم رو میکنه برای تبدیل میوه به الکل. برای شراب سازی داشتن مخمر شراب داشتنش بهتر از نداشت اونه، اما همونطور که الان توضیح میدم، بدون مخمر هم دوستان شرابی می‌سازند درجه یک!

اگر در یکی‌ از کشورهایی که الکل آزاده زندگی‌ می‌کنید، مخمر شراب رو می‌بایست از مغازه‌ی وسایل شراب‌فروشی بخرید. سوپرمارکت‌ها ندارند. آنلاین هم می‌فروشند اما من اجازه ندارم اینجا لینک بگذارم ? اگه در ایران زندگی می‌کنید هم، باز چندین راه پیش پا دارید . این رو که این‌جا نقل قول میکنم یکی از خوانندگان بلاگم نوشته بودند :

“مخمر شراب رو در ایران دنبالش نگردید که گشتم و نبود. البته تو مغازه‌هایی‌ که لوازم قنادی می‌فروشند سراغ “مخمر خارجی‌” رو بگیرید که توی قوطی آبی‌ و سفیده. اگه خوش شانس باشید پیدا می‌کنید. به تاریخ مصرفش دقت کنید که بسیار مهمه و به ازای هر ۱۰ لیتر آب میوه، نصف قاشق سر خالی‌ غذا خوری و نیم کیلو شکر اضافه کنید و ما باقی‌ داستان. “

اما خبر بهتر اینه که دوستان بدون استفاده از مخمر هم موفق به درست کردن شراب میشن. به گفته یکی‌ از این افراد از شهر شراب پرور شیراز که تجربه‌ش رو به اشتراک گذاشته، همین‌که انگور رو نشوییم باعث میشه گرد روی حبه روش باقی‌ بمونه و در پروسه تخمیر کمک کنه. اما همین گرده کافی‌ نیست. این شخص اضافه کرده‌اند که پس از آب‌گیری دانه‌های انگور اون رو صاف نمی‌کنند و با همه‌ی اجزاش شامل پوست و گوشت و هسته در دبه میریزند و پس از چند ماه که تخمیر شد تازه الان صاف کرده و درون شیشه میریزند. همین کار در واقع عمل مخمر و تخمیر رو بخوبی انجام میده به گفته ایشان.

نکته‌ی مهم دیگه که برای شراب سازی بدون مخمر باید رعایت بشه بکارگیری شکر به میزان بیشتر از اینی که من در دستور کارم یاد کردم هست. برای هر ۱۰ کیلو شراب باید یک کیلو و نیم شکر ریخت. این میزان از طرف دوستی‌ به نام “آشو” توصیه شده که تجربه زیادی در درست کردن انواع و اقسام شراب سفید و قرمز با میوه‌های متفاوت دارند. نسخه‌ی شراب با سیب ایشون رو همین زیر، همون‌طور که خودشون نوشته اند این‌جا می‌نویسم.

  اگه یادتون باشه در پست هفته‌ی پیش به نام “سین مثل سیب” از همه دعوت کردم طرز تهیه‌ی هر خوراکی یا نشدنی با سیب رو که می‌دونند با ما به اشتراک بگذرند. بفرمایید حاضر و آماده این شراب سیب از “اوشو” ی گرامی‌ که تاکید کرده‌اند برای شراب اندازی هیچ احتیاجی‌ به مخمر شراب نیست.‌

 طرز تهیه شراب از سیب: نویسنده “آشو” یکی‌ از خوانندگان وب‌نوشت فارسی من

“این شراب از شراب‌های دیگه سخت‌تره، ولی‌ از تمام شراب‌ها “لایت‌تر‌” یا سبک‌تره. سیب قرمز یا سفید هر دو شراب سفید به دست میاد فرقی زیادی با هم از لحاظ رنگ وجود نداره جز رنگ شرابی که از سیب قرمز به دست میاد خیلی روشنه ولی شرابی که از سیب سفید به دست میاد یه مقدار زرده.

 سیب رو بشویید و کاملن خشک کنید و بعد خورد کنید و ساقه و دونه‌ی سیب رو ازش جدا کنید. دقت کنید که دونه سیب کاملن جدا شده باشه، چون باعث تلخی‌ بیش از حد شراب میشه. سیب‌های خورد شده رو با آب‌میوه گیری آب بگیرید. به ازای هر یک کیلو نیم آب سیب، سه‌ فنجان چای‌خوری شکر اضافه کنید چون سیب میوه‌ی شیرین نیست و برای شراب سازی شدیدن به شکر احتیاج داره و اگر شکر نریزید مطمئن باشید سرکه بدست میاد نه شراب.  آب سیب رو از صافی بگذرونید و داخل بطر‌ی‌های یک لیتر و نیمی نوشابه بریزید. دقت کنید بطری نباید کاملا پر بشه، چون باید فضای خالی‌ برای تخلیه‌ی گاز شراب وجود داشته باشه. بهتره در هر بطری، یک لیتر آب سیب بریزید.

در بطری‌ها رو سفت کنید و در جای گرم مثل اتاق خواب یا آشپز‌خانه نگه دارید. در فصل پاییز یا زمستون، اگه توی فضای باز باشه، روند تخمیر صورت میگیره. روند تخمیر از یک یا دو روز اول شروع میشه، که نیاز داره شما در بطری رو شل کنید تا گاز بطری خالی‌ بشه. هر روز این کارو تکرار کنید. کاملا دقت کنید تا هوایی‌ وارد بطری نشه. یعنی‌ نباید در بطری کاملا باز بشه، چون هوای اکسیده، باعث اکسیده شدن شراب میشه.

تا ۲۰ روز، شراب شما از خودش گاز آزاد میکنه، که این زمان می‌تونه نسبت به دمای اتاق شما کمتر یا بیشتر باشه. بعد از ۲۰ روز، شراب سیب رو که دیگه آب سیب نیست مدت شش ماه در همان محیط نگه دارید الکلش به ۱۸% می‌رسه و اگه یک سال نگه دارید به ۲۲% می‌رسه که من خودم همین کارو می‌کنم.

قبل از غذا دو لیوان شراب خوری نوش جان کنید و از زندگی‌ لذت ببرید. این شراب رو شما میتونید تا زمانی‌ که درش باز نشده تا هر زمانی‌ که دلتون خواست نگه دارید تا کیفیت خوراکش بهتر بشه، محدودیت زمانی‌ نداره. ممنون.”

ممنون از شما جناب آشو!  ما که نهایت استفاده رو بردیم!

موزیک های متن:

رعنا فرحان، مست عشق

Barclay James Harvest, Moongirl

برنامه‌های قبلی را از اینجا دنبال کنید

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

فید مطالب مرتبط
|

ضمن سلام و تشکر از مطالبتون بنده یکی از علاقه مندان به شراب خونگیم که از قضا هرساله مشغول این تفرح زیبا و عالی هستم . بنده یه فایل کامل که بصورت پی دی اف هست در اختیار دارم که شامل شرح و طرز تهیه انواع مشروبات الکلیه که اگر دوست داشته باشین براتون ارسال میکنم . ضمنا بنده خودم بدون مخمر یست اینکارو انجام میدم که خیلی هم عالی میشه و از نظر بنده تنها میزان شیرینی انگور مهمه که هر چی شیرین تر باشه الکل شراب بیشتر میشه که در مورد انگور یا هر میوه ای که میخواین ازش شراب درست کنیم صادقه . میتونین اگر زیاد شیرین نبود از شکر برای افزایش درصد الکل استفاده کنید . بازم از اینکه به شراب اهمیت میدین تشکر میکنم و خواهشمندم از خواص این نوشیدنی عالی مطلب بزارید که همه لذت ببرن

ممنون از پیامتون. خوش‌حالم که مورد توجهتون قرار گرفت. بله، فایل رو به آدرس ایمیل که بالای متن هست بفرستید ممنون میشم. شاید در برنامه‌های آینده استفاده کردم. در مورد مخمر و شکر هم کاملا درست می‌گید. اگر فرصت دست داد حتما برنامه‌ی جداگانه‌ای در باره خواص شراب هم می‌گذارم طبق پشنهادتون. باز هم سپاس

دوست گرامی شیرینی انگور یا هر میوه ای از شکریه که در اون میوه وجود داره به طوریکه شما میتوند از انگور شکر به دست بیارد
من یه توضیح ساده میدم اگر ۴۰درصد اب انگور باید تخمیر شه تا شراب بدست بیاد در صد شکر اب انگور ۲۰ درصده و ۲۰ درصد مابقی تخمیر بدون شکر صورت میگیره که باعث میشه شراب شما بد طعم و بد بو شه بهتره که اون ۲۰ درصدو با شکر جبران کنید
بعد از ساخت شراب قرمز باید برای همه دوستاتون توضیح بدید که این شراب البالو نیست شراب انگورهچون کامل عطر البلو رو داره و این نشون دهنده یک شراب خوبه

سلام ممنون میشم اگه این فایل رو برای من بفرستیدعلت ترش شدن شراب خرما

سلام
اگر برای شما مقدور بود فایل را برای من نیز ارسال فرمائید. متشکرم.شمس

درود و سپاس! بسیار زیبا بود. من شراب ترش دوست دارم. شاید همان که فرنگی ها خشک می گویند؟! فکر میکنم با شکر در تضاد باشه. اگر ممکنه در این مورد هم تجارب خود را به اشتراک بگذارید.

ممنون آقای رامبد. من شخصا تولید درجات مختلف آنچه بهش شراب شیرین تا شراب خشک میگن رو تجربه نکرده‌ام، اما تا جایی‌ که خوانده و شنیده و چشیده‌ام، خشکی یا همونکه شما اشاره کردید “ترشی” که در واقع نبود یا کمبود “شیرینی‌” در شراب هست با چندین شاخص تعیین میشه. که واضح‌ترین اون میزان قند طبیعی (نوع انگور یا میزان رسیدگی اون) یا قند مصنوعی (منظور همون اضافه کردن شکر) هست. اما کنترل پروسه‌ی تخمیر هم در مزه‌ی نهایی‌ نقش تعیین کننده‌ای داره. به این ترتیب که چون در طی‌ فرایند تخمیر، قند طبیعی انگور تبدیل به الکل میشه، هر چقدر درجه الکل بالا بره، میزان قند و شیرنین اون پایین میاد. حالا اگه شما فرآیند تخمیر رو قبل از این‌که بیشترین مقدار ممکن تبدیل قند به الکل صورت گرفته باشه متوقف کنید، شراب شیرین تری خواهید داشت از این‌که بگذارید فرایند تخمیر کامل انجام بشه و همه‌ی قند طبیعی درون اون مصرف بشه

شما با افزودن شکر در حقیقت دارید میزان الکل شراب رو بصورت مصنوعی بالا میبرید که این زیاد جالب نیست بهترین حالت یک شراب موقعی هستش که الکل رو خودش تولید بکنه و همونطور که در بالا هم گفته شده بود گرد سفید رنگی که روی انگور وجود داره که این گرد روی انگور سیاه به وضوح قابل دیدنه , کار مخمر رو میکنه و شما می تونید با وسیله ای به نام هایدرومتر یا الکل سنج میزان الکل شرابتون رو بسنجید

دوست گرامی برای ساخت شراب باید حتما از شکر استفاده کرد چون در ایران شراب رو برای مستیش استفاده میکنند و جنبه مقدس بودن نداره من همه مدل شرابو تو ۱۰ سال گذشته ساختم ولی شرابهای طرفدار داشت که دارای گیرایی زیاد بود

اینکه گرد سفید رنگ روی انگور کار تخمیر رو انجام میده یا وجود دانه یا گوشت انگور اینکارو میکنه بکلی اشتباست
دلیلشم اینکه اب انگوریکه به زلالیه اب باشه بازم تخمیر درش صورت میگیره و من ایکارو به دفعات انجام دادم

و برای به دست اوردن الکل شراب از الکلسنج نمیشه استفاده کرد چون الکلسنج در واقع چگالیسنج یا در صد ناخالسیه ابو نشون میده چون شراب دارای املاه زیادی هست نمیشه با الکلسنج متوجه درصد الکل شراب شد جز با روشهای خاص

من هم با این نکته‌ی شما موافقم که در صد بالا‌ی الکل (بالای ۲۴) درون شراب هیچ لطفی‌ نداره. اما فکر می‌کنم اضافه کردن کمی‌ شکر بخصوص وقتی‌ انگور یا هر میوه‌ی دیگری کامل نرسیده کمک میکنه

در مورد استفاده از متابی سولفیت پتاسیم(نگهدارنده)اگر اطلاعاتی دارین لطفا ارائه بدین. تو سایتای خارجی معمولن استفاده میکنن برای موندگاری بیشتر و جلوگیری از اکسید شدن شراب

سلام از بنده! والا تا جایی‌ که من میدونم استفاده از سولفات در شراب خیلی‌ موضوع بحث برانگیزیه و برخی‌ معتقدند باعث سر درد میشه، برای اون‌هایی‌ که آسم یا احیانا حساسیت دارند هم که ثابت شده بده. از طرف دیگه، شرکت‌ها یا افرادی که از سولفات استفاده میکنند بر این باورند که چون این ماده ضدّ میکرب و آنتی‌اکسیدان هست، استفاده “نکردن” از اونه که میتونه خطرناک باشه. برای بیشتر ما‌ها که فکر می‌کنم شراب رو برای مصرف شخصی‌ درست می‌کنیم و چندان طولانی‌ نگاه نمیداریم، توصیه شده که ضدّ عفونی کردن ابزار شراب سازی و دور نگه داشتن اون از اکسیژن در همهٔ مراحل شراب سازی – با دقت و وسواس زیاد، جایگزین خوبی‌ برای استفاده از سولفات هستش. همچنین، گویا استفاده از ایست در ابتدای فرایند تخمیر، یک مقدار کار نگهداری رو در شراب انجام میده. ببخشید اگه جواب سوالتون رو کامل نداشتم که بدم

بخورید.نوش جونتون.ما که تو خماری یه گیلاس شراب ناب موندیم .هی روزگار…نوش

زنده باشید دوست عزیز

با سلام من دوست دارم شراب انار بندازم.در یک سایتی خوندم باید آب چشمه به ان افزود.من آب چشمه از کجا بیارم.ایا میشه از اب معدنی استفاده کرد؟ اگر کلر داشته باشه چی ؟

خانم گرامی دوست عزیز شراب انار شراب نسبتا ترشیه ولی به هیجوجه نباید از اب استفاده کنید چون شراب رو واقعا خراب میکنه

دوستان گرامی در ساخت شراب از هر میوه ای لزومی به استفاده از هیچ مخمری نیست چون میوه یا اب میوه به خودیه خود تخمیر میشه حتی اگه شما دوست نداشته باشید بس دیگه لزومی به مخمر نیست
مخمر برای کارخانه های شراب سازیه که زمان براشون اهمیت داره شراب در عرض ۲۰ روز در دمای ۲۵ درجه اماده میشه که با اضافه کردن مخمر به ۱۵ روز کاهش پیدا میکنه بعد باید این شرابو ۶ ماه حداقل انبار کنید بس ۵ روز ارزش اضافه کردن مخمر غیر طبیعی رو نداره

در مورد شکر میزان ریختن شکر در شراب صلیقه ای ولی ۱/۵ کیلو در ۱۰ لیتر شراب استاندارد که شما در مصرف شراب دیگه شیرینی احساس نمیکنید چون شکر به الکل تبدیل شده

با سلام مجدد، نگارنده بخش انتهایی این مقاله یعنی‌ سازنده شراب سیب خاطر نشان کرده‌اند که در پارگراف سوم بخش آخر چند اشتباه تایپی هست که به این وسیله و با عرض معذرت اصلاح می‌کنم. آنچه که در پرانتز هست درست هست:

اگر شراب تو فضای باز باشه تخمیر صورت میگیره (نمی‌گیره)

چون هوای اکسیده باعث اکسیده شدن شراب میشه (اکسیژن هوا باعث اکسیده شدن شراب میشه)

سلام ، ما یه شرابی انداختیم امسال ، بعد از اینکه از بشکه ی اصلی به گالن انتقال دادیم برای صاف کردن اولیه ، من گذاشتمش پشت بخاری ، با یه گرمای تقریبا ملایم ، بعد از چند یه تست زدم ، تو شراب بودنش که شک ندارم ، چون نه کپک زده و هم اینکه الکلش هم داغ میکنه میره پایین . اما یه نموره مزش عوض شده . همچین تلخ و ترش شده . گسی کمی داره . میخواستم ببینم برای عوض کردن مزه تو مرحله ی آخر( شیشه کردن )راهی هست یا نه ؟؟؟؟ ممنون میشم جواب رابهGmailبفرستین

سلام اگه میشه در باری درست کردن شراب توت هم راهنمایی کنید.ممنون

سلام
آشوی عزیز به نظر میرسه تو درست کردن شراب خیلی ماهرین اگه میشه طرز تهیه شراب گیلاس رو هم اموزش بدین

شراب گیلاس شراب خوبو مفیدیه و نحوه ساختش با انگور تفاوتی نداره ولی بهتره هسترو از ابتدا از گیلاس جدا کنید
چون هسته تولید درصد قابل توجهی سیانور در شراب میکونه که کشنده نیست ولی بهتره که از ابتدا جدا شه

با سلام میخاستم بدونم به جای شکر میشه از عسل استفاده کرد

بله میشه و مشگلی نداره شما می تونید از خرما نبات عسل شکر در ساخت شراب استفاده کنید

سلام و درود
اشو جان از زحمتات ممنونم اقا.خیلی بزرگواری
فقط چند تا سوال دارم گرامی.
۱- میشه بعد از صاف کردن اولیه اب سیب رو در یک دبه ی بزرگ بریزیم جهت مرحله ی تخمیر؟
۲-میشه از قفل هوا استفاده کرد برای خارج شدن گاز از دبه؟
۳-میشه بعد از تخمیر برای اینکه شراب صاف تری داشته باشیم مجددن اون رو صاف کنیم و بعد درون بطری های
شیشه ای اببندی کنیم؟
دما تا ۲۵ درجه ی سانتی گراد خوبه؟
در اخر هم ازت تشکر میکنم عزیز

۱بله میشه ولی بهتره از بطری یک ونیم لیتری نوشابه استفاده شه تا بشه بهتر گاز گیری کرد
۲قفل هوا هم موردی نداره ولی اگه بخواید از جای نوشابه استفاده کنید قفل هواهم دیگه نیازی نیست
۳نه این کار شراب شمارو اکسیده میکنه و دیگه نمی تونید شرابو واسه بلند مدت نگهداری کنید و بهتر این صافی در ابتدا زمانیکه اب سیب هست صورت بگیره (در بالا توضیح دادم)

اقامن باتوت انداختم ولی دربشوزیادبازکردم ولی حس میکنم الکل انداخته بوش معلومه ..کمک کنید

اقامن باتوت انداختم ولی دربشوزیادبازکردم ولی حس میکنم الکل انداخته بوش معلومه ..کمک کنید

راستی نکته ی مهم….کپک زدن روی شراب خوبه؟من شنیدم خبه راهنمایی فورییی توروخدا

اون شرابو بهتره که دور بریزی چون خراب شده
دو علت کپک زدن داره
یا اب ریختی توش
یا در به تیر به هم زدی
شرابی که کپک بزنه خراب شده

سلام من میخوام شراب البالو درست کنم.اون سال درس کردم و تقریبا ۴ماه موند.ولی تبدیل شده بود به سرکه.اگه کسی میدونه چی کار کنم به ایمیلم جوابو بفرسته.
[email protected]

البالو میوه ترشیه حتما باید از شکر استفاده کنید و نباید شراب شما با هوا یا اکسیزن در تماس باشه چون شراب رو به سرکه تبدیل میکنه

سلام. برای تهیه شراب اگه شکر نریزیم شراب درست نمیشه؟ یا شکر حتما لازمه؟

سلام شنیدم برای اینکه شراب خوش رنگ بشه توی هر بطری چندتا آلبالو خشک میدان درسته؟ من ۳۰ کیلو انگور گرفتم چقدر شکر بریزم یا نبات ب

در سی کیلو پنج کیلو شکر مناسبه

سلام. میخواستم بدونم برای شراب سفید چه نع اگوری مناسب تره؟؟؟؟؟؟؟

سلام. ببخشید من ۶۰ لیتر انگور سفید ریختم و میخوام از اونا عرق بگیرم نمیخوام شرابشون کنم میخواستم بدونم برای عرق گیری هم باید از شکر یا عسل هم استفاده کنم یا نه

دوست گرامی برای عرق گیری نباید به هیچ وجه از شکر استفاده کرد چون خیلی خطرناکه و چوب یا خوشه رو باید حتما ازش در ابتدا زمانی که انگوره جدا کنید
کار خطرناکیه پیشنهاد می کنم با کسی که تجربه لازم رو داره مشورت کنید

درود بر استاد عزیز
داخل بشکه۲۲۰لیتری حدود ۶۰درصد انگور له شده ریختم.حدود۲۰ گرم مخمر با مقداری اب انگور و یک لیوان آب تصفیه شده جوش و ۴قاشق شکر مخلوط کردم تا نیم ساعت بعد اضافه کردم.از فرداش شروع به قل قل کردن کرد الان روز پنجمه سرعت قل قل بسیار زیاده الکش بالاست مشکلیم نیس.ولی بوی خوبی نمیده شبیه بوی فاضلاب که تو طعمشم کمی تاثیر داشته.تو تجربه های قبلم این بو نبود.الان سرعت همچنان بالاست.علت بو چیه؟از ابی که با مخمر استفاده کردمه؟ الان چیکارکنم؟

با سلام صافی پلاستیکی و کاغذی چجوریه؟

سلام.دوستان.ممنونم اولا از ادمین عزیز و همه.بهم اگه خواستید ایمیل بزنید تا من بهورت صوتى طرز تهیه خیلى سادشو براتون ایمیل کنم.مختصر و مفید.هرسال میزارم.از پدر بزرگم به ارث بردم..

باسلام، لطفأ طرز ساخت شرابو بسیار ساده و کوتاه بگین برام. فایل دارید بفرستید.
طبیعی بدون افزودن شکر مصنوعی لطفأ.

Salam, mammon misham tarze tahieye sharabe albaloo ro tozih bedid, tanks

شراب البالو ساختش شبیه شراب انگوره ولی بهتر البالو روبا گیلاس مخلوط کنید تا از ترشی شراب کاسته شهدر هر ده گیلو شراب پنج کیلو گیلاس پنج کیلو البالو استفاده شه
یادت باشه هسترواز قبل جدا کنی جدا کنی

سلام آیا شراب انار هم به روش تهیه شراب انگور درست میشه ممنون

بعد از ۲۰ روز میشه شراب سیب رو استفاده کرد

دوست گرامی میشه استفاده کرد ولی لطفش به کهنه بودن شرابه

سلام به همه دوستان
اگه مقدوره هر فایلی که در مورد درست کردن مشروباته واسم ایمیل کنید.مخصوصا شراب
تشکر.سال خوبی رو براتون ارزو میکنم.

با سلام و عرض ادب خدمت همه دوستان گرامی ….من سال دوم هست شراب ریختم…کار خیلی سادهی هست……

سلام به همه عزیزان
اگه زحمتی نیست فایلهای ساخت شراب رو برام ایمیل کنید.ممنون ازهمه دوستانی که در این عرصه تجربیات خود را منتقل میکنند.
تشکر فراوان

lotfan in barname dastori ro baram befrestid ba tashakor

من سیب رو یادم رفت بشورم ایا شراب سیبم خراب میشه؟؟ و ایا میشه بهش مخمر اضافه کرد ک سریع تر جواب بده؟؟

دوست گرامی خراب نمیشه شستن میوه فقط بهداشتی ربطی به خراب شدن شراب نداره
میشه مخمر استفاده کرد ولی لزومی نداره

باسلام
میخواستم بپرسم میشه جای شکر از عسل استفاده کرد؟
و برای شراب سیب در یک بطری ۱٫۵ چه مقدار عسل باید ریخا؟

چهار قاشق استفاده کن

اگر تفاله ی داخل شراب باشه چه اتفاقی می افته

توفاله یا دورد شراب در نهاید در شراب تهنشین شده و مشکلی ایجاد نمی کنه

دوستانی که با شکر مشکل دارند میتونند از کشمش یا عسل استفاده کنند در شراب سازی

میخواستم شراب درست کنم حدودا ۱۰ کیلو انگور سفید دارم تجربه ی اولم هست لطفا راهنمایی دقیقی بکنید تا بتونم شراب ناب بسازم هر چی در مورد شراب درست کردن میدونید بهم بگید لطفا در ضمن میخوام شراب رو با روش که اشاره شده یعنی با اجزاش شامل پوست وگوشت انگور درست کنم

خانم افسانه نه به سوالی جواب میده نه در سایت نظری اضافه میکونه

à 2 C2H5OH = (CH3CH2OH) = (C2H6O) + 2 CO2] , …, [C2H5OH + O2 à CH3COOH + H2O]}{[C6H12O6

تمام سعی و کوشش شراب ساز بر آنست که چنین واقعه ای اتفاق نیافتد.

تهیه سرکه:                                                       C2H4O2 = CH3COOH

سرکه مایعی است با بوی تند و نفوذی و برای تهیه انواع ترشی و یا نگهداری مواد غذایی از آن استفاده میشود.

سرکه
غیر از مصارف صنعتی بسیار فراوان ، خوراکی نیز هست. در تهیه انواع ترشی
(سرکه 4% تا 8%) مورد استفاده قرار گرفته و در انواع سالاد ها و نوشابه ها
(انواع کولا) و حتی برای تهیه مربا بخاطر جلوگیری از قندک شیرینی از آن
استفاده میشود. یکی دیگر از مصارف بسیار مهم آن تهیه ظروف پلاستیکی بخصوص
شیشه نوشابه ، لیوان و سایر لوازم یکبار مصرف است. اخیرا با تلاش دانشمندان
از ترکیبات آن برای ساخت ظروفی استفاده میشود که پس از مصرف بمرور تجزیه
شده و بطور طبیعی به دایره گردشی طبیعت باز میگردد.
علت ترش شدن شراب خرما

اولین
کسی که سرکه وحشی آنرا تعریق و سپس کریستالی نمود ، فیلسوف و دانشمند
ایرانی جابر ابن حیان که وی را پدر شیمی آزمایشگاهی میشناسند ، انجام داد.
(گویا محمد ذکریای رازی از تجربیات وی استفاده نموده و وصیت و اولین درس
جابر را که امر آزمایش برای درک علوم بخصوص شیمی بود بخوبی آموخته و بمورد
اجرا گذاشته است که ذکر خیر ایشان در مقاله تعریق رفته است)

اسید موجود در شراب:

شراب
بطور طبیعی دارای مقدار جزئی اسید های مختلف است که پایه اغلب این اسیدها
کربن است. طعم کمی ترش شراب بهمین دلیل است. سعی شرابساز همیشه آنست که این
مقدار اسید را تا حد امکان کاهش دهد و یا با افزودن مواد اضافی محاسبه شده
، ترشی این اسید ها را از بین برده و در عین حال اثر کمی بر طعم شراب
بگذارد.

همین
مقدار جزئی اسیدهای مختلف در شراب است که کارخانجات شرابسازی را وادار
میکند در کنار تاسیسات مدرن شرابسازی ، کارخانه تولید اسید های مشتق از
شراب طبیعی را نیز تاسیس نمایند زیرا حتی با بهترین لوازم موجود و پیش بینی
و اداره دقیق همه امور علمی و فنی لازم باز هم گاهی شراب سرکشی کرده و
بدلایلی که ذکر شد از کنترل خارج و تبدیل به سرکه وحشی میشود.

  هرچند
در همان کارخانجات از (پس مانده و دور ریز) تفاله گرفته شده از شراب نیز
بعنوان ماده موثر و ارزان برای تهیه سرکه استفاده میشود.

اگر
شراب به عمد یا سهو با مقدار متنابهی اکسیژن هوا و یا با باکتریهای هوازی
تماس حاصل نماید ، الکل موجود در آن شراب تغییر حالت داده (استحاله) و
نتیجه فعل و انفعال حاصل سرکه وحشی است که مجموعه ای از چند اسید پایدار و
نا پایدار است شامل:  اسید تارتاریک C4H6O6                                     

اسید کربنیک CO3H2        اسید سیتریک C6H8O7

اسید استیک C2H4O2     اسید تارتاریک را بخصوص میتوان در رسوبات شراب (دُرد شراب) یافت.

تهیه سرکه طبیعی:

برای
تهیه سرکه طبیعی کافیست درب ظرف شراب را نیمه باز و به عنوان تحریک و سرعت
عمل بیشتر ، قدری نمک زبر یا نمک دریا (ده گرم در هر لیتر) را در فاصله
روز هشتم تا دهم تخمیر اولیه به شراب اضافه نمود و یا پس از تخمیر اولیه و
تفاله گیری همین عمل را انجام داد. در این زمان درجه حرارت محیط تخمیر سرکه
باید حدود 30 تا 34 درجه سانتیگراد باشد. این سرکه را بلافاصله پس از
تولید و رسیدن به حد بلوغ اسیدی باید در شیشه یا ظرف سربسته نگهداری یا
مصرف نمود.

سهل
انگاری در تولید یا بمدت زیاد باز ماندن درب ظرف سرکه طبیعی باعث رویش
ورقه ای سفید و قارچی روی سطح سرکه است. این ورقه که در اثر عملکرد باکتری
های تبدیل الکل به سرکه بوجود میآید اگر از روی سرکه با دقت برداشته نشود ،
بمرور ضخیم و سپس به عمق سرکه سرایت و رشد نموده که آنرا بچه سرکه
مینامند. چنین سرکه ای قابلیت مصرف خوراکی نداشته و ایجاد اگزما مینماید.

سرکه
یکی از محصولاتی است که در دنیا مصارف صنعتی و خوراکی فراوان دارد. حدود
97% سرکه مصرفی جهان را با روش شیمیایی و فقط 3% با روش تخمیری تولید
میشود. بیشتر این 3% نیز بعنوان ماده حفظ و نگهداری مواد غذایی و کنسروها و
نوشیدنی ها مصرف میشود. غیر از صنایع غذایی از آن مستقیما بعنوان ماده
اصلی تهیه ترشی استفاده میشود. تهیه سرکه از دو روش انجام میشود که نتیجه
کار در هر حال تهیه سرکه است.

  سازنده اصلی سرکه نوعی باکتری است بنام استا باکتر (Acetabacter)
یا باکتری سرکه. این باکتری در هوای اطراف فراوان و مزاحم دایمی شرابسازان
است. این ژله در حقیقت مجموعه ای از قارچهای سرکه ساز است. در خارج این
ماده را خشک نموده و در بسته بندی های بدون هوا به بازار و فقط برای تهیه و
ساخت سرکه عرضه میکنند.

جهت مقابله با این باکتری اغلب شرابسازان از گاز سولفور (سولفور دی اکسید Sulfur Dioxide
) در شراب و در هنگام شیشه کردن استفاده میکنند. این گاز را از سوزاندن
گوگرد میتوان بدست آورد. کمتر شرابسازی را میتوان یافت که در طول فعالیت در
تهیه شراب با ناکامی سرکه شدن بعضی از بچ های شراب روبرو نشود بهمین جهت
در تمام کارخانجات تهیه شراب ، بخشی مجزا در خارج از کارخانه را به تولید
سرکه اختصاص میدهند و سرکه تولید میکنند.

برای
تهیه سرکه خوب نیاز به آماده نمودن محیط کشت باکتری سرکه داریم. برای این
منظور سرکه معمولی را در معرض هوای معمولی قرار داده و پس از چند روز روی
سطح شرکه را فیلم (ورقه) نازکی از باکتری سرکه تولید میشود. این باکتری
بصورت ورقه ای نازک ولی کمرنگ تر از خود سرکه تشکیل شده و حالتی ژله ای
(شبیه سفیده تخم مرغ ولی برنگ سرکه مصرف شده) دارد و با جمع آوری آن و
ریختن مستقیم روی میوه له شده و آماده سرکه شدن به تخمیر سرکه ای کمک
فراوان میکنند.

گاهی
از شراب با درجه الکلی پایین ، مستقیما سرکه تهیه میکنند که محلول شراب را
ابتدا باید رقیق و به حداکثر 7% الکل برسانند. و سپس از همین ژله باکتری
شراب به آن اضافه کرده و بکمک پمپ بطور دایم هوای تازه به محلول اضافه
میکنند. با این روش خیلی سریع شراب استحاله و تبدیل به سرکه میشود. از نظر
علم شیمی این فعل و انفعال را اکسیده کردن الکل اتیلیک میگویند. هر چه سرعت
این فعل و انفعال کم باشد محصول معطر و با طعم بهتر میشود.

این
سرکه معمولا بین 4 تا 8 در صد اسید استیک و مقدار کمی نیز اسید تارتاریک و
اسید سیتریک دارد. سرکه سفید قویتر و تیز تر از سرکه قرمز است.

انواع
سرکه عبارتند از سرکه مالت ، قرمز ، سفید ، خرما ، شراب ، بالسامیک ، کشمش
، مخلوط میوه ، غلات ، نارگیل ، نیشکر ، عسل ، سیب ، برنج ، آبجو ، پرتقال
و سرکه سبزیجات معطر.

تهیه سرکه صنعتی از سرکه طبیعی:

از
تقطیر سرکه وحشی یا طبیعی میتوان سرکه صنعتی با درجه اسیدی بالا بدست آورد
که پس از رطوبت گیری آنرا تبدیل به کریستال میکنند. این سرکه نسبتا خشک و
بلورین را جوهر سرکه مینامند.

تولید
جوهر سرکه بدلیل واکنش های شیمیائی غیر قابل کنترل در خانه و احتمال خطر
سوختگی یا تحریکات پوستی و چشمی و خطرات دیگر از بحث ما بکلی خارج و تهیه
آن را به هیچ عنوان توصیه نمیکنم.

علت ترش شدن شراب خرما
علت ترش شدن شراب خرما
10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *