طرز تهیه سوپ جو با شیر بدون مرغ

دوره مقدماتی php
طرز تهیه سوپ جو با شیر بدون مرغ
طرز تهیه سوپ جو با شیر بدون مرغ

سوپ جو سفید

سوپ جو سفید یکی از انواع سوپ های مجلسی و پر طرفدار ایرانی است که از سوپ های رستورانی هم محسوب می شود. این سوپ در کنار سوپ های معروفی مثل سوپ شیر و سوپ جو قرمز بیشتر در مجالس و مهمانی ها سرو می شود.

با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۲ نفر سوپ جو سفید تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری سوپ جو سفید تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی سوپ جو سفید با پارسی دی همراه باشید.

مواد لازم برای ۲ نفر

طرز تهیه سوپ جو با شیر بدون مرغ

دستور پخت

دوره مقدماتی php

ابتدا جوپرک را در قابلمه ای میریزیم سپس ۴ لیوان آب روی آن میریزیم و روی حرارت زیاد میگذاریم تا هر چه زود تر بجوش بیاید. میتوانید از جو نیز استفاده کنید،فقط توجه داشته باشید که جو را باید از شب قبل در کاسه ای از آب بگذارید خوب خیس بخورد

ادامه مطلب

و ۲الی۳ مرتبه آب آن را عوض کنید و هنگام پخت نیز زمان بسیار بیشتری از جوپرک نیاز دارد تا بپزد سینه مرغ را در قابلمه ای قرار میدهیم و تا روی آن آب میریزیم و کمی نمک،فلفل،زردچوبه به آن اضافه میکنیم و روی حرارت متوسط میگذاریم خوب پخته شود.

پیاز راپوست میگیریم و میشوییم و از وسط نصف میکنیم و روی تخته نگینی خرد میکنیم و مقدار کمی از آن را داخل قابلمه ای که سینه مرغ در حال پخت است میریزیم و باقی آن را در قابلمه ای که جوپرک در آن میپزد میریزیم و خوب هم میزنیم.

حتما باید مداوم جوپرک را هم بزنیم تا ته نگیرد..هویج را اگر نیاز بود تمیز میکنیم و میشوییم و یا با رنده ریز میکنیم و یا روی تخته نگینی خرد میکنیم(کاملا سلیقه ای است)و به سوپ می افزاییم. سینه مرغ که پخته شده در آبکشی قرار میدهیم تا خنک شود سپس خیلی ریز ریش ریش میکنیم و به سوپ اضافه میکنیم.

ادامه مطلب

این موضوع خیلی اهمیت دارد که شما شیر (خامه) را ۱۵دقیقه قبل از اینکه بخواهید به مواد اضافه کنید از یخچال خارج کرده باشید و با دمای محیط سازگار شده باشد تا زمانیکه به مواد اضافه میکنیم اصطلاحا نبرد. در شیر داغ کن کره را میریزیم

و روی حرارت کم قرار میدهیم و تامل میکنیم تا آب شود سپس آرد را مرحله به مرحله اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا کاملا با آرد یکی شود و رنگ آن کرمی شود،بعد شیر را کم کم به آن می افزاییم و خوب مخلوط میکنیم تا سس یکدستی شود

بعد به مواد سوپ اضافه میکنیم و هم میزنیم و صبر میکنیم تا سوپ خوب بپزد. اگر کالری سوپ برایتان حائز اهمیت نیست میتوانید مقداری از سوپ را در کاسه ای بریزید و کمی خامه به آن اضافه کنید و با قاشق هم بزنید

ادامه مطلب

و سپس به سوپ اضافه کنید که بسیار طعم بهتری به غذای شما میدهد.(گر تمایل داشتید میتوانید قبل از اینکه زیر قابلمه سوپ را خاموش کنید برای زیبایی رنگ سوپ کمی جعفری خرد شده نیز داخل آن بریزید تا ۵دقیقه جوشی بزند) بعد در ظرف مورد نظر سرو کنید.نوش جان

امتیاز دهید


3.5
از

114


325 گرم
کالری


12 گرم
چربی


36 گرم
کربوهیدرات

طرز تهیه سوپ جو با شیر بدون مرغ


18 گرم
پروتئین

در این روزهای سرد زمستان هیچ چیزی مثل سوپ جو با شیر نمیچسبد. البته سوپ جو انواع مختلفی دارد. سوپ جو قرمز و سفید دو نوع از سوپ های خوشمزه ای هستند که به عنوان پیش غذا رواج زیادی دارند و هر کدام طرفدارهای خاص خودشان را دارند. سوپ جو با شیر نوعی سوپ جو سفید است. در تهیه این سوپ علاوه بر جو و شیر از مواد مختلفی از جمله بال مرغ، قارچ، هویج و برنج استفاده میشود و به همین خاطر هم سوپی بسیار مقوی و پر مایه است و میتواند یک وعده غذای کامل حساب شود.

 

برای خوش طعم تر شدن سوپ جو با شیر میتوان از عصاره مرغ فشرده و جعفری خرد شده استفاده کرد. این سوپ را میتوانید بدون مرغ هم تهیه کنید. اما بال مرغ سوپ شما را مقوی تر میکند. سوپ جو با شیر همراه با کمی آب لیمو ترش تازه برای جلوگیری از سرماخوردگی در فصل زمستان عالی است. مراحل تهیه سوپ جو با شیر و تصاویر آن را در ادامه ببینید و وقتی آن را پختید نظرات خود را از بخش دیدگاه با ما در میان بگذارید.

  

 

جو را بشویید و از 6 ساعت قبل یا از شب تا صبح خیس کنید.

 

 

10 پیمانه آب را داخل قابلمه بزرگی بریزید و بگذارید روی حرارت جوش بیاید. بالهای مرغ را به آب جوش اضافه کنید.

 

 

یک عدد پیاز متوسط را به شکل ریز خرد کنید و به سوپ اضافه نمایید.

 

 

آب اضافه جو را نیز بگیرید و آن را به مواد اضافه کنید. پس از آن برنج را بریزید و درب قابلمه را ببندید. بگذارید نیم ساعت روی شعله بماند.

 

 

هویج را رنده و قارچ را به صورت نگینی خرد کنید. حال هویج و قارچ را به سوپ اضافه کنید. نمک و فلفل  را به سوپ بیافزایید .طعم آن را بچشید و تنظیم کنید. اگر سوپ خیلی غلیظ شده یک پیمانه دیگر آب جوش اضافه کنید. مجدداً در قابلمه را ببندید و بگذارید یک ربع ساعت به پخت ادامه دهد.

 

 

بعد از این مدت، مرغ را از سوپ خارج کنید. استخوان هایش را به کمک پنگال خارج کنید. مرغ بی استخوان را ریش ریش کنید و آن را دوباره به قابلمه سوپ اضافه کنید. یک عدد عصاره فشرده مرغ را هم فشرده کنید و داخل سوپ بریزید.

 

 

جعفری را ساطوری کرده و به سوپ اضافه کنید. به پخت ادامه دهید و هر چند دقیقه یک بار هم بزنید تا به کف قابلمه نچسبد. همزمان 1 لیتر شیر را در یک شیرجوش یا قابلمه کوچک بریزید و بگذارید جوش بیاید.

 

 

وقتی سوپ شروع به غلیظ شدن کرد، شیر جوشیده را به آن اضافه کنید. در این مرحله ممکن است لازم باشد بسته به ذائقه کمی دیگر نمک و فلفل اضافه کنید.طرز تهیه سوپ جو با شیر بدون مرغ

 

 

وقتی سوپ به غلظت دلخواه شما رسید، یک قاشق چایخوری کره را اضافه و در آن حل کنید. سوپ جو را تا داغ است سرو کنید. نوش جان!

 

 

عکس های غذای خود را از طریق اینستاگرام با ما به اشتراک بگذارید

عالیه این دستور من خودم درست کردم ومزه اش خیلی خوب شد.همه لذت بردن

سلام متشکرم از سایت خوب وآموزنده شما . من به جای کره از خامه استفاده کردم خیلی بدمزه شد یعنی چربی سوپ به حدی بود که اصلا قابل خوردن نبود. البته من دستور این سوپ رو از یک سایت دیگه گرفته بودم میخواستم ببینم ایا با کره هم به اندازه خامه چرب میشه یا طعم بهتری داره بازهم ممنونم

سلام ، ممنون زهرا جان … عزیزم من در مورد دستورهای غذایی سایت دیگه اطلاعی ندارم اما دستورهای سایت خودم اگه دقیق انجام بدی نتیجه عالی میشه … من خودم خامه داخل سوپ خیلی دوست دارم اما همسرم زیاد نمیپسنده و این بستگی به ذائقه افراد داره … خامه در اصل برای تزیین و در آخر کار اضافه میشه … من احتمال میدم شما خامه رو زمان جوشیدن اضافه کردی و خامه بریده شده … با کره هم طعم بسیار خوبی داره

سلام … این دستور پخت رو همین الان درست کردم … به نظرم اگر اول از همه مرغ رو بذاریم بپزه و بعد آب مرغ رو به همراه جو پرک بگذاریم تا جوش بخوره مزه سوپ بهتر میشه … ممنونم از سایت خوبتون

بانو جان امیدوارم از سوپ خوشت اومده باشه ، عزیزم من به شخصه مرغ و جو رو باهم میذارم بپزه ، البته این دستور مجلسی تره

دیدگاه

نام (ضروری)

ایمیل (منتشر نخواهد شد) (ضروری)

وب سایت

برای دریافت جدیدترین دستور های آموزش آشپزی ثبت نام کنید

آموزش آشپزی | کیک و شیرینی و دسر | تزیین غذا | رژیم چاقی و لاغری

| ترجمه تخصصی | ترجمه مقاله

غذای اصلی | کیک و شیرینی | تغذیه و سلامتی | Feed

© 2016 ایران کوک: هر گونه کپی برداری از مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد لازم به ذکر است که مسئولیت عواقب پزشکی در خصوص بخش رژیم های غذایی بر عهده خوانندگان محترم می باشد.


“آینده در دستان شماست

زیبایی هایی که هنوز ندیده اید

طرز تهیه سوپ جو با شیر بدون مرغ

میکس فوق العاده زیبا از آهنگ دل را ببین با صدای علیرضا افتخاری و سفر های مقام معظم رهبری به شهر های مخطلف کشور (زاهدان-زنجان-بم) که چیز پر مغز و قشنگی از آب در آمده حتماً ببینید…

موسسه تدوین آثار و نشر اخلاقیات شهدای شهرستان زرند

مداحی مهدی اکبری کاش بودی کرببلا برادر بی حرمم حسن جان

در آپارات شما قادر خواهید بود ویدئوهای خود را با دیگران به اشتراک بگذارید و از اخبار رویدادها اطلاع پیدا کنید.

آرشیو هزاران فیلم وسریال ایرانی و خارجی

آرشیو انیمیشن و فیلم های مناسب برای کودکان

مسئولیت محتوای ویدئوها و هرگونه پاسخگویی به ادعاهای مطروحه توسط اشخاص حقیقی
و حقوقی با منتشر کننده است و آپارات هیچگونه مسئولیتی نسبت به آن ندارد.

سوپ جو یکی از انواع غذاهای خوشمزه است که از آن به عنوان پیش غذا در مهمانی ها و مجالس افطاری استفاده می شود. طرز تهیه سوپ جو را با 3 روش متفاوت به همراه نکات طلایی برای طبخ بهتر این سوپ خوشمزه را در ادامه این مطلب ملاحظه می فرمایید.

سوپ جو یکی از انواع سوپ های سنتی ایرانی است که شما می توانید آن را با صرف مدت زمان کمی در منزل تهیه نمایید. سوپ جو انواع متفاوتی دارد در این بخش از غذای ایرانی مجله آرگا طرز تهیه سوپ جو را با 3 روش بی نظیر به شما عزیزان آموزش می دهیم.

سوپ جو و آش جو را می توانید در همه فصول سال طبخ کنید. در تهیه سوپ جو می توانید از گوشت مرغ و قارچ و … استفاده نمایید و بهتر است که این سوپ خوشمزه و مقوی را در برنامه غذایی کودکان خود قرار دهید.

روش پخت سوپ جو در منزل بسیار راحت و آسان است و اگر شما می خواهید سوپ جو با طعم بی نظیری را تهیه کنید باید در هنگام طبخ سوپ نکاتی را رعایت نمایید که در این بخش شما را با دستور های متفاوت پخت سوپ جو و نکات طلایی در طبخ این سوپ آشنا می سازیم.طرز تهیه سوپ جو با شیر بدون مرغ

     

در این روش سوپ جو باشیر و قارچ و انواع سبزیجات طبخ شده است این نوع سوپ طعم بی نظیر و متفاوتی دارد و شما می توانید این نوع سوپ جو را به عنوان پیش غذا برای مهمانی های خود تهیه کنید.

مواد لازم

سیب زمینی بزرگ : 1 عدد
پیاز بزرگ : 1 عدد
خامه : به میزان دلخواه
آرد : 2 قاشق غذا خوری
هویج درشت : 1 عدد
آب مرغ : دو لیوان ( عصاره مرغ : 2 عدد )
شیر : 2 لیوان
جو پرک شده : 1.5 لیوان
قارچ خرد شده : 1.5 لیوان
جعفری ساطوری شده : 2 قاشق غذا خوری
سیر : 2 حبه

دستور پختت سوپ جو با قارچ

ابتدا سیب زمینی و پیاز و هویج را به خوبی بشویید و آن ها را به شکل دلخواه خرد نمایید سپس در درون ظرف مناسبی سبزیجات خرد شده را با دو قاشق روغن تفت دهید و بعد از آن که بوی خامی آن ها از بین رفت آرد و سیر را به آن ها اضافه نمایید تا تفت بخورند.

بعد از تفت خوردن سیر و آرد 4 لیوان آب به مواد سوپ اضافه کنید و بعد جو پرک شده را در درون قابلمه بریزید و در حین پختن سوپ چند بار مواد آن را هم بزنید تا ته نگیرند. بعد از این که جو باز شد و لعاب انداخت آب مرغ را به همراه قارچ های خرد شده به سوپ اضافه کنید و سپس شیر را هم در درون سوپ بریزید و سوپ را هم زنید تا مواد آن به خوبی با یکدیگر مخلوط شوند.

در مرحله بعدی طرز تهیه سوپ جو عصاره مرغ را هم بعد از له کردن به سوپ اضافه کنید و سپس در پایان طبخ سوپ، جعفری را به آن بیافزایید. بعد از این که سوپ پخته شد آن را در درون ظرف مناسبی قرار دهید و بعد از این که سوپ جو مقداری خنک شد خامه را به آن اضافه کنید.

در این نوع سوپ به جای شیر از رب گوجه فرنگی استفاده می شود این نوع سوپ نیز خوش طعم و خوشمزه است سوپ جوی قرمز را می توانید برای مجالس افطاری خود نیز در ماه مبارک رمضان طبخ کنید.

مواد لازم برای 20 نفر

جو پوست کنده : 500 گرم
مرغ : 1/2 سینه
جو پرک شده : 1 لیوان
قارچ : 500 گرم
هویج : 500 گرم
جعفری : 1/2 پیمانه
گشنیز : 1/2 پیمانه
پیاز بزرگ : 2 عدد
آب لیمو : 1 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی : 3 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل : به میزان لازم
آبغوره : به میزان لازم
ادویه : به میزان لازم

دستور پخت سوپ جو قرمز

در مرحله اول پخت سوپ جو قرمز، جو پرک شده و پوست کنده را پاک کنید سپس آن ها را با آب بشویید و در درون ظرف مناسبی با مقداری آب به مدت چند ساعت خیس کنید. در مرحله بعدی پخت سوپ جو، پیاز کوچکی را به صورت نگینی در قابلمه ای مناسب خرد نمایید سپس مقداری آب و نمک و ادویه کاری و زردچوبه به پیاز اضافه نمایید و سینه مرغ را در درون مخلوط آب و ادویه ها قرار دهید.

بعد از این که مرغ آب پز شدن آن را ریش ریش کنید.

در درون تابه ای مناسب پیاز های بزرگی را که از قبل خرد کرده اید با مقداری روغن تفت دهید و بعد از این که پیاز داغ آماده شد زیر تابه را خاموش کنید. قارچ های نگینی خرد شده را با مقداری آبلیمو در درون قابلمه ای مناسب بریزید و بعد از این که آب قارچ ها خشک شد قابلمه را از روی حرارت گاز بردارید. هویج سوپ را هم به صورت خلال های نازک رنده کنید و اگر می خواهید از سبزی تازه استفاده کنید جعفری و گشنیز را خرد کنید. بعد از آماده کردن همه مواد سوپ جو را به همراه همان آبی که خیس کرده اید در درون قابلمه مناسبی بریزید سپس پیاز داغ و سینه مرغ ریش ریش را به همراه قارچ و هویج و سبزی و مقداری آب به جو اضافه کنید و قابلمه را بر روی حرارت گاز قرار دهید.

بعد از این که سوپ به خوبی جا افتاد رب و نمک و آبغوره و فلفل را به سوپ اضافه نمایید بعد از اضافه کردن ادویه ها به سوپ بعد از چند دقیقه زیر سوپ را خاموش کنید.

سوپ جوی سفید نوعی سوپ خوشمزه است که می توانید آن را با خامه و شیر و انواع سبزیجات دلخواه طبخ کنید.

مواد لازم برای 5 نفر

جو پرک شده : 2 پیمانه
مرغ : 1/2 سینه
قارچ : 5 عدد
هویج متوسط : 2 عدد
پیاز بزرگ : 2 عدد
فلفل دلمه ای : 1 عدد
خامه : 2قاشق غذا خوری
جعفری و گشنیز : 2قاشق غذا خوری
کره : 100 گرم
آرد : 2 قاشق غذا خوری
نمک و فلفل : به یمزان لازم
شیر : 1لیوان
آبلیمو : 1 قاشق غذا خوری
ادویه : به میزان لازم

دستور طبخ سوپ جو سفید

در طرز تهیه سوپ جو سفید با شیر فقط از جوی پرک شده استفاده نمایید. ابتدا جوی پرک شده را در مقداری آب خیس کنید سپس سینه مرغ را با مقداری نمک و آب و زردچوبه و ادویه کاری و پیاز بپزید و بعد از این که مرغ آب پز شد آن را ریش ریش کنید.

هویج را هم رنده کنید و قارچ را با مقداری آبلیمو در درون قابلمه ای آب پز نمایید و فلفل دلمه ای ها را به صورت نگیین خرد کنید. در درون تابه ای مناسب پیاز ها را با مقداری روغن سر تفت دهید. بعد از این که همه مواد سوپ را آماده کردید در درون قابلمه ای مناسب جو را با همان مقدار آبی که خیس کرده اید بریزید و سپس مواد آماده شد سوپ را به سوپ جو اضافه نمایید.

طرز تهیه سوپ جو با شیر بدون مرغ

در زمانی که سوپ روی حرارت گاز قرار دارد سس سفید آن را تهیه کنید برای طرز تهیه سس مخصوص سوپ جو در درون تابه ای مناسب دو قاشق آرد را با کمک کره تفت دهید.

و بعد از این که بوی خامی آرد گرفته شد مقدار دو لیوان شیر را به تدریج به آرد اضافه نمایید و مایه سس سفید را هم بزنید تا وقتی که سس غلیظ شود توجه داشته شید که سس باید به غلظت فرنی برسد.

بعد از این که سوپ جا افتاد خامه را در درون کاسه ای مناسب بریزید و مقداری سوپ را به خامه اضافه نمایید و مخلوط خامه و سوپ را هم بزنید و سپس مخلوط آن ها را به سوپ اضافه کنید و سس سفید را به صورت آرام آرام به سوپ اضافه نمایید. توجه داشته باشید که در این نوع سوپ اگر شیر را به صورت مستقیم به سوپ اضافه کنید ممکن است شیر در درون سوپ ببرد. بعد از این که سوپ به غلظت مناسب رسید سوپ جو آماده سرو می شود.

بعد از این که سوپ جو آماده شد می توانید آن را در درون ظرف مناسبی بریزید و با کمک روش های تزیین سوپ این نوع سوپ خوشمزه را به زیبایی تزیین کنید. طرز تهیه سوپ جو با 3 روش متفاوت را در این مطلب مشاهده کردید که امیدواریم از تهیه این نوع سوپ در منزل نهایت لذت را ببرید. برای مشاهده طبخ انواع آش و سوپ کلیک کنید.

منبع : آرگا



چگونه اندام های کوچک مانده بدن را بزرگ کنیم؟



چگونه چین و چروک پوست را از بین ببریم ؟


گیوه گلدوزی شیک و جذاب برای خوش پوش بودن در نوروز 98


با بهترین بهترین مراکز خرید استانبول آشنا شوید


راحت ترین اقدام برای تعمیرات لوازم خانگی در شب عید



15 حقیقت شوکه کننده در مورد دبی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه

نام

ایمیل

وب‌سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.



Загрузка…

Загрузка…

Загрузка…

Обработка…

Загрузка…

طرز تهیه سوپ جو با شیر بدون مرغ

Обработка…

Загрузка…

Загрузка…

Обработка…

Загрузка…

Загрузка…

https://www.paypal.me/javadjavadi???????????????????درود بر دوستان عزیز تر از جانبنا به درخواست شما دوستان تو قسمت بالا ???لینک پرداخت پی پل رو براتون گذاشتم دوست‌هایی که دوست دارند برای رشد و متنوع شدن برنامه های کانال مامان تی کمک مالی می‌توانند مستقیم روی لینک کلیک کنند و هنگام پرداخت میتونید غذای مورد نظرتون رو برامون مسیج کنید تا براتون درست کنم دوست دار شما پروانه جوادی

Загрузка…

Загрузка…

Загрузка…

Загрузка…

Обработка…

Загрузка плейлистов…

طرز تهیه سوپ جو با شیر بدون مرغ

آرایش

مدل مو

مدل لباس

 

 

آموزش پخت سوپ جو با شیر

 

مواد لازم سوپ جو با شیر :

 

 

روش تهیه سوپ جو با شیر :

*. آکاایران : پیاز را ریز خرد کنید و در قابلمه ای بریزید. گردن و بال مرغ را با یک لیتر آب همراه نمک ، زردچوبه و فلفل روی پیاز خرد شده بریزید و بگذارید بپزد.پس از 15 دقیقه، جوی پوست کنده را که یک ساعت قبل خیس کرده اید، داخل قابلمه بریزید و بگذارید تا جو و مرغ خوب بپزند.

*. سپس سیر ، هویج ، کرفس و قارچ را نیز به آن بیفزایید.سبزیجات معطر و جعفری خرد شده را نیز پس از پختن هویج و کرفس به آن اضافه کنید و تا 10 دقیقه بگذارید سبزی هم بپزد.شیر را در ظرف جدایی بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد.

*. در آخر به سوپ اضافه کنید. یادتان باشد، اضافه کردن شیر سرد یا جوشیدن سوپ با شیر سبب بریدن شیر می شود.غذای شما آماده است. هنگام صرف غذا بهتر است چند قطره آب لیمو ترش در سوپ بچکانید.

 

نکات تغذیه ای :

*. با سرد شدن تدریجی هوا، یکی از مهمان های ناخوانده ی ما سرماخوردگی است. در بسیاری موارد، سرماخوردگی یک بیماری ویروسی است و نیاز به دارویی برای درمان آن نیست، مگر داروهای مسکن نوع غذاهای مصرفی بیمار، مهم ترین عامل در بهبود یا بدتر شدن بیماران است.

*. مصرف مایعات فراوان هنگام سرماخوردگی، به رقیق شدن ترشحات دستگاه تنفس فوقانی و خروج ترشحات کمک می کند. بنابراین صرف غذاهای مایع مانند سوپ، کمک مهمی در درمان بیماری ها می کند.یکی دیگر از نکات تغذیه ای این سوپ ویتامین C موجود در سبزیجات آن است.

*. که شدت سرماخوردگی را کاهش می دهد. برای آن که حرارت زیاد سبب از بین رفتن ویتامین C موجود در سبزی ها نشود، سعی کنید از پخت طولانی مدت غذا با حرارت بالا خودداری کنید.اضافه کردن چند قطره آب لیمو ترش تازه هنگام سرو این سوپ نیز ویتامین C بیشتری به غذای شما می افزاید.

*. یکی از عناصری که هنگام سرماخوردگی سبب کاهش قدرت ویرس ها می شود، روی (Zn) است. روی به کاهش علائم سرماخوردگی کمک می کند و در قارچ و سبزی پخته شده به صورت قابل جذب و فراوان وجود دارد.

*. پروتئین حاصل از گوشت مرغ نیز در این غذا به جذب بهتر روی کمک می کند.سیر نیز دارای آهن، روی و آلیسین است که سبب تقویت سیستم ایمنی و کاهش خطر عفونت های ویروسی می شود. آلیسین موجود در سیر خواص ضدویروسی دارد و در پیشگیری از سرماخوردگی نیز موثر است.

 

اختصاصی آکاایران

 

آموزش آشپزی ، ، آموزش پخت انواع غذای ایرانی ،غذای فرنگی و سنتی

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به گروه صنعتی گلرنگ است. ۱۳۹۶ © توسعه توسط گلرنگ سیستم

آدامس جویدن برای ما تبدیل به امری روزمره و عادی شده است. ممکن است هرروز مصرف کنیم و همۀ طعم‌ها و نوع‌های مختلف آن را  حتماً امتحان کرده‌ایم. آدامس نعنایی، آدامس هندوانه‌ای، آدامس بادکنکی، آدامس بدون قند و …

 

آدامس جویدن بعد از غذا، آدامس جویدن برای خوشبو کردن طعم دهان، آدامس جویدن برای برای حس تازگی و شادابی، آدامس جویدن برای هوشیاری و نخوابیدن، آدامس جویدن برای تفریح و سرگرمی و … همۀ این‌ها در طول روز دلایلی برای جویدن آدامس هستند. اما اگر به سنت آدامس جویدن فکر کنیم، اینکه آدامس از کجا و کی به وجود آمد؟ اولین آدامس‌ها چگونه بودند و برای چه مصرف می‌شدند؟ اصلاً جویدن آدامس مفید است یا خیر؟ اینکه ماده‌ای نرم، منعطف و پایدار فقط برای جویدن و نه خوردن طراحی شده است، عجیب است. عادتی که بخشی از زندگی روزانۀ هر کسی شده و عجایب آن در این روزمرگی و بدیهی بودن به چشم نمی‌آید.

در این متن کوتاه ابتدا مختصری از تاریخچۀ آدامس و نحوۀ پیدایش آن و تغییر و تحول آن به صورت امروزی می‌گوییم، سپس در مورد جویدن آدامس بعد از غذا و فواید آن به نکاتی جالب توجه اشاره می‌کنیم.طرز تهیه سوپ جو با شیر بدون مرغ

هزاران سال است که بشر آدامس می‌جود، اما نه آدامس‌های خوش‌رنگ و خوشمزۀ امروزی که ما می‌شناسیم. اولین آدامس‌ها یا شیره و صمغ درختان بودند یا دانه و برگ گیاهان. یونیانیان قدیم برگ درختی به نام ماستیک (Mastiche)، مایاها صمغ درخت ساپودیلا (Sapodilla)، سرخپوستان آمریکای شمالی شیره یا صمغ درخت صنوبر را می‌جویدند. اولین آدامس امروزی در سال ۱۸۴۸ توسط بیکن کورتیس در آمریکا ساخته شد که از صمغ درخت صنوبر به دست آمده بود. بعدها در جاهای مختلف دنیا آدامس‌ها به صورت‌ها و شکل‌های گوناگونی تولید می‌شدند، تا اینکه بعد از گذشت سال‌ها و تولید صنعتی و انبوه آن، تغییر و تحولات در پایۀ مواد تشکیل‌دهندۀ آن که امروزه لاتکس است، به شکل امروزی درآمدند.

 

به طور کلی جویدن آدامسی که شکر نداشته باشد و از شیرین‌کننده‌های مصنوعی بدون ضرر تهیه شده باشد، یعنی آدامس بدون قند و فاقد آسپارتام برای سلانت دهان خوب است. جویدن آدامس به بهداشت دهان کمک می‌کند و نفس را تازه و خوشبو می‌کند. شادابی و نشاط می‌بخشد و خواب‌آلودگی را از چشمان می‌زداید. هرچند جویدن زیاد آدامس یا جویدن آدامس با معدۀ خالی، اصلاً توصیه نمی‌شود. هم‌چنین کسانی که بیماری معده و یا نارحتی فک و دهان دارند بهتر است با پزشک خود در این باره مشورت کنند.

تحقیقاتی در دانشگاه لوییزیانا نشان داد که کسانی که بعد از خوردن ناهار، آدامس جویدند، گرایش به خوردن کمی بعد از غذا داشتند. آن‌ها هم‌چنین در آزمایشی به صورت متوالی هر یک ساعت یک بار به مدت سه ساعت بعد از غذا آدامس جویدند، و در نتیجه مشخص شد که گرایش کمتری به خوردن غذاهایی با کالری بالا داشتند. هرچند جویدن آدامس به خودی خود چربی‌سوزی نمی‌کند، اما میل به خوردن غذا را کم می‌کند. بنابراین با جویدن آدامس، می‌توانید کمتر غذا بخورید و در نتیجه لاغر شوید.

اگرچه جویدن آدامس به صورت مستقیم در هضم غذا تأثیر نمی‌گذارد، اما با تحریک غدد بزاقی، به جریان بزاق در دهان می‌کند، که این امر باعث تسریع عمل بلع و فعال کردن فرآیندهای گوارشی می‌انجامد. آنزیم‌ها و دیگر اسیدهای مفید که برای هضم غذا لازم است را فعال می‌کند و باعث هضم سریع‌تر و بهتر غذا می‌شود. وقتی بعد از خوردن غذا آدامس بجوید، فرآیند هضم و گوارش غذا آغاز شده و از ابتلا به دیابت جلوگیری می‌کند.

جویدن آدامس بعد از وعده‌های غذایی به جلوگیری از رفلکس اسید معده و سوزش سردل، با کاهش حجم اسید در مری کمک می‌کند. تولید بزاق در دهان نیز به واسطۀ جویدن آدامس افزایش پیدا می‌کند. از جویدن آدامس قبل از غذا خودداری کنید، چرا که با تولید اسیدهای معده همراه است و باعث مشکلات معده و نفخ شکم می‌شود.

بده دلیل اینکه جویدن آدامس فرایند تحریک و ترشح بزاق دهان را تا ده برابر افزایش می‌دهد، به مرطوب کردن دهان و از بین بردن خشکی آن کمک می‌کند. نفس را تازه کرده و اسانس‌های موجود در آن نیز به رفع بوی بد دهان کمک می‌کند.

 

هرچند مسواک و نخ دندان برای پاکیزیکی و بهداشت دهان واجب است، اما زمانی که به این‌ها دسترسی ندارید، می‌توانید آدامس بجوید. جویدن آدامس به پاک کردن خرده‌های غذا که به دهان یا زبان می‌جسبد کمک می‌کند، بنابراین روشی موقت برا تمیزی کردن دهان بعد از غذاست و از تجمع باکتری‎ها در دهان جلوگیری می‌کند. بعضی آدامس‌ها سفیدکننده و مواد خاصی دارند که برای دندان‌ها مفید آدامس‌ها به از بین بردن میکروب‌های دهان کمک می‌کند.

مواردی که ذکر شد نکاتی پیرامون فواید آدامس جویدن بعد از غذا را عنوان می‌کرد. جویدن آدامس بدون قند و بدون اسانس‌های غیرمجاز، طبق تحقیقات انجام شده به هضم و گوارش غذا کمک کرده و بهداشت دهان و دندان را نیز بالا می‌برد. جویدن آدامس برای کسانی که مشکلات معده دارند با احتیاط و کم باشد، چرا که اسید معده را فعال کرده و سبب دل‌درد و مشکلات دیگر برای این بیماران می‌شود. اگر از بیماری‌های لاغری رنج می‌برید، آدامس جویدن با از بین بردن اشتهای شما به بیشتر لاغر شدن شما می‌انجامد، چرا که فرآیند هضم را تسریع کرده و اشتها را کم می‌کند.

 


طرز تهیه سوپ جو با شیر بدون مرغ
طرز تهیه سوپ جو با شیر بدون مرغ
10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *