طرز تهيه ماست خامه اي در منزل

دوره مقدماتی php
طرز تهيه ماست خامه اي در منزل
طرز تهيه ماست خامه اي در منزل

طرز تهیه ماست خامه ای بسیار ساده می باشد فقط کافی است طبق مراحلی که گفته می شود پیش بروید تا این ماست خوشمزه و خانگی را تهیه کنید.

ماست خانگی به دلیل اینکه مواد افزودنی و نگهدارنده ندارد فواید بسیار زیادی برای سلامت پوست و مو دارد بنابراین بهتر است که در منزل ماست خامه ای خوشمزه را تهیه کنید، در این بخش از مطلب قصد داریم روش تهیه ماست خامه ای را به شما عزیزان آموزش دهیم.

در مطالب قبلی شما عزیزان را با  ساخت انواع ماست ها از جمله : ماست قالبی، ماست یونانی، ماست چکیده و ماست موسیر آشنا کرده ایم در این مقاله شما را با دستور تهیه ماست خامه ای آشنا خواهیم کرد.

در ساخت این ماست ابتدا شیر را بجوشانید سپس بعد از اینکه شیر جوشید حرارت را کم کنید و اجازه دهید به مدت پانزده دقیقه شیر به آرامی بجوشد تا آب اضافی داخل شیر تبخیر شود، حالا شیر را داخل ظرفی که قرار است ماست تهیه کنید بریزید و اجازه دهید شیر کمی خنک شود ( زمانی که می خواهید ماست به شیر اضافه کنید باید حرارت شیر به گونه ای باشد که انگشت را نسوزاند و فقط  گرما را حس کنید).

طرز تهيه ماست خامه اي در منزل

دوره مقدماتی php

در این مرحله از روش تهیه ماست خامه ای حالا مقداری از شیر را داخل کاسه ای بریزید سپس با ماست مخلوط کنید ( ماست را تقریبا دو ساعت قبل از تهیه ماست خامه ای بیرون قرار دهید تا هم دمای محیط شود) و حالا به بقیه شیر اضافه کنید سپس با استفاده از قاشق کاملا هم بزنید تا به خوبی با هم ترکیب شوند.

در این مرحله از طرز تهیه ماست خامه ای حالا در ظرف را ببندید و روی آن را با حوله ای بپوشانید و بعد از زمان سه تا چهار ساعت زمانی که ماست خودش را گرفت داخل یخچال به مدت یک شب قرار دهید تا ماست سرد شود فقط دقت داشته باشید که ماست زمانی ک سرد می شود سفت می شود بنابراین کمتر از یک روز ماست را تکان ندهید زیرا باعث وا رفتن ماست می شود.

۱.اگر مایه ماست ترش باشد ماست تهیه شده نیز ترش می شود.

۲. می توانید به شیر خامه نیز اضافه کنید یا اینکه شیر را آنقدر بجوشانید تا آب آن کاملا بخار شود و ماست کره ای تهیه شود.

۳. به هر میزان ماست بیشتر داخل شیر بریزید باعث وا رفتن ماست می شود.

۴. اگر مایه را به تمام شیر اضافه کنید باعث غلیظ شدن ماست می شود بنابراین بسته به سلیقه تان که ماست با چربی یا بدون چربی می خواهید.

۵. دقت داشته باشید که دمای شیر باید تقریبا ۴۵ دقیقه باشد.

منبع : آرگا


بهترین فیلم های آموزش نقاشی با مداد رو در یوتیوب رایگان ببین


ساخت وسایل خلاقانه با سبد های میوه بی استفاده



چظوری با همسرم صمیمی تر شوم؟



جذاب ترین انواع عید 99 رو اینجا ببین


نحوه درست کردن خمیر هزارلا در خانه برای پخت شیرینی های معرکه



چطور در خانه ژل ضد عفونی کننده درست کنیم؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه

نام

طرز تهيه ماست خامه اي در منزل

ایمیل

وب‌ سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

 !(function (w, d) { ‘use strict’; var ad = {zone: “brtrha1”, user: “1565432215”, width: 728, height: 90, id: ‘adro-246454’}, h = d.head || d.getElementsByTagName(‘head’)[0]; if (typeof w.adroParams != ‘object’) w.adroParams = {}; w.adroParams[ad.id] = ad; var script = document.createElement(“script”); script.type = “text/javascript”; script.async = 1; script.src = “//static-cdn.adro.ir/dlvr/rsdnt.js”; h.appendChild(script); })(this, document); var h = document.getElementsByTagName(“head”)[0], s = document.createElement(“script”); s.async = !0, s.defer = !0, s.type = “text/javascript”, d = new Date, s.src = “https://cdn.sanjagh.com/assets/sdk/www.bartarinha.ir/client.js?t=” + d.getFullYear().toString() + d.getMonth() + d.getDate() + d.getHours(), h.appendChild(s); var sabaVisionWebsiteID = “1c27cb39-612a-452a-954c-b3e3dd1f3d36”; var sabaVisionWebsitePage = “ALL” _atrk_opts = {atrk_acct: “i2i8r1SZw320l9”, domain: “bartarinha.ir”, dynamic: true}; (function () { var as = document.createElement(‘script’); as.type = ‘text/javascript’; as.async = true; as.src = “https://certify-js.alexametrics.com/atrk.js”; var s = document.getElementsByTagName(‘script’)[0]; s.parentNode.insertBefore(as, s); })();

مجله افق‌کوروش: ماست یکی از مفیدترین مواد غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن است. اما تا به حال خودتان در منزل ماست خامه‌ای و کشدار و البته سفت درست کرده‌اید؟ درست کردن ماست در خانه یا به اصطلاح ماست بندی یکی از آسان‌ترین کارهاست. شما به راحتی و با کمترین مواد می‌توانید درست کردن ماست با شیر را در منزل امتحان کنید. البته می‌توانید موادی مثل خامه و نشاسته هم به ماست‌تان اضافه کنید که در ادامه توضیح خواهیم داد. طرز تهیه ماست کشدار سفت خانگی با شیر، خامه یا نشاسته به علاوه علت نبستن ماست و ترفند کشدار شدن ماست و طرز تهیه ماست چکیده را در این مطلب بخوانید.

مواد لازم

طرز تهيه ماست خامه اي در منزل

طرز تهیه

مرحله اول: ماستی که قرار است مایه شیر باشد را دو ساعت قبل از ماست زدن بیرون از یخچال نگه دارید تا هم دمای محیط شود. برای درست کردن ماست خانگی با شیر ابتدا باید در یک قابلمه تمیز شیر را بجوشانید. از زمان به جوش آمدن شیر شعله گاز را ملایم کنید تا شیر به مدت ۲۰ دقیقه بجوشد. به این ترتیب هم میکروب‌های شیر از بین می‌روند و هم آب اضافی شیر تبخیر می‌شود. بعد از ۲۰ دقیقه شیر را در ظرفی بریزید که می‌خواهید ماست را در آن درست کنید.

مرحله دوم: اجازه دهید شیر خنک شود. برای امتحان کردن اینکه شیر خنک شده یا نه انگشت در شیر بزنید و اگر انگشت نسوخت، ولی گرمای شیر را حس کردید یعنی دمایش برای ماست بندی آماده و مناسب است. با دماسنج هم می‌توانید دمای شیر را اندازه بگیرید. دمای ۴۲ الی ۴۵ درجه سانتی‌گراد مناسب است.

حالا ماستی که قرار است مایه ماست باشد و هم دمای محیط شده را در یک کاسه با مقداری شیر مخلوط کنید. وقتی ماست و شیر خوب با هم ترکیب و یکدست شدند آن را به شیر اضافه کنید و با قاشق به آرامی هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب و یکدست شوند.

مرحله سوم: درب ظرف را کیپ و محکم ببندید و با یک حوله یا پتوی تمیز کاملا ظرف را بپوشانید. بسته به گرمای محیط ۴ الی ۶ ساعت طول می‌کشد تا ماست به اصطلاح ببندد و خودش را بگیرد. بعد از اینکه ماست بسته شد ظرف ماست را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید تا ماست هم سرد و هم سفت‌تر شود.

طرز تهیه ماست چکیده

طرز تهیه ماست چکیده هم آسان است. برای درست کردن ماست چکیده بعد از اینکه ماست را درست کردید (یا اگر ماست آماده دارید) در یک قابلمه گود یک پارچه تمیز نخی بیندازید. ماست را در پارچه بریزید تا آب اضافی ماست در قابلمه بریزید. سپس پارچه را گره بزنید. سپس ماست داخل پارچه را در یک ظرف در یخچال قرار دهید تا آب آن خارج شود. همچنین می‌توانید آن را از جایی آویزان کنید و اجازه دهید آبش خارج شود که در این صورت در محیط بیرون کمی مزه آن ترش خواهد شد، البته به مرور زمان ماست چکیده، ترش می‌شود.

بنا به ذائقه خودتان می‌توانید ماست چکیده کمی آبدار یا سفتی را تهیه کنید که سفتی آن بستگی به زمان آبگیری دارد. آب اضافی ماست چکیده در واقع سرم ماست است. اگر سوال شما این است که با آب اضافی ماست چکیده چه کنیم این است که آن را بخورید که سرشار از ویتامین B است. ماست چکیده و ماست خامه‌ای برای درست کردن ماست و خیاز مجلسی در روز‌های گرم تابستان عالی هستند.

 !(function (w, d) { ‘use strict’; var ad = {zone: “brtrha1”, user: “1565432215”, width: 728, height: 90, id: ‘adro-246454’}, h = d.head || d.getElementsByTagName(‘head’)[0]; if (typeof w.adroParams != ‘object’) w.adroParams = {}; w.adroParams[ad.id] = ad; var script = document.createElement(“script”); script.type = “text/javascript”; script.async = 1; script.src = “//static-cdn.adro.ir/dlvr/rsdnt.js”; h.appendChild(script); })(this, document); var h = document.getElementsByTagName(“head”)[0], s = document.createElement(“script”); s.async = !0, s.defer = !0, s.type = “text/javascript”, d = new Date, s.src = “https://cdn.sanjagh.com/assets/sdk/www.bartarinha.ir/client.js?t=” + d.getFullYear().toString() + d.getMonth() + d.getDate() + d.getHours(), h.appendChild(s); var sabaVisionWebsiteID = “1c27cb39-612a-452a-954c-b3e3dd1f3d36”; var sabaVisionWebsitePage = “ALL” _atrk_opts = {atrk_acct: “i2i8r1SZw320l9”, domain: “bartarinha.ir”, dynamic: true}; (function () { var as = document.createElement(‘script’); as.type = ‘text/javascript’; as.async = true; as.src = “https://certify-js.alexametrics.com/atrk.js”; var s = document.getElementsByTagName(‘script’)[0]; s.parentNode.insertBefore(as, s); })();

مجله افق‌کوروش: ماست یکی از مفیدترین مواد غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن است. اما تا به حال خودتان در منزل ماست خامه‌ای و کشدار و البته سفت درست کرده‌اید؟ درست کردن ماست در خانه یا به اصطلاح ماست بندی یکی از آسان‌ترین کارهاست. شما به راحتی و با کمترین مواد می‌توانید درست کردن ماست با شیر را در منزل امتحان کنید. البته می‌توانید موادی مثل خامه و نشاسته هم به ماست‌تان اضافه کنید که در ادامه توضیح خواهیم داد. طرز تهیه ماست کشدار سفت خانگی با شیر، خامه یا نشاسته به علاوه علت نبستن ماست و ترفند کشدار شدن ماست و طرز تهیه ماست چکیده را در این مطلب بخوانید.

مواد لازم

طرز تهيه ماست خامه اي در منزل

طرز تهیه

مرحله اول: ماستی که قرار است مایه شیر باشد را دو ساعت قبل از ماست زدن بیرون از یخچال نگه دارید تا هم دمای محیط شود. برای درست کردن ماست خانگی با شیر ابتدا باید در یک قابلمه تمیز شیر را بجوشانید. از زمان به جوش آمدن شیر شعله گاز را ملایم کنید تا شیر به مدت ۲۰ دقیقه بجوشد. به این ترتیب هم میکروب‌های شیر از بین می‌روند و هم آب اضافی شیر تبخیر می‌شود. بعد از ۲۰ دقیقه شیر را در ظرفی بریزید که می‌خواهید ماست را در آن درست کنید.

مرحله دوم: اجازه دهید شیر خنک شود. برای امتحان کردن اینکه شیر خنک شده یا نه انگشت در شیر بزنید و اگر انگشت نسوخت، ولی گرمای شیر را حس کردید یعنی دمایش برای ماست بندی آماده و مناسب است. با دماسنج هم می‌توانید دمای شیر را اندازه بگیرید. دمای ۴۲ الی ۴۵ درجه سانتی‌گراد مناسب است.

حالا ماستی که قرار است مایه ماست باشد و هم دمای محیط شده را در یک کاسه با مقداری شیر مخلوط کنید. وقتی ماست و شیر خوب با هم ترکیب و یکدست شدند آن را به شیر اضافه کنید و با قاشق به آرامی هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب و یکدست شوند.

مرحله سوم: درب ظرف را کیپ و محکم ببندید و با یک حوله یا پتوی تمیز کاملا ظرف را بپوشانید. بسته به گرمای محیط ۴ الی ۶ ساعت طول می‌کشد تا ماست به اصطلاح ببندد و خودش را بگیرد. بعد از اینکه ماست بسته شد ظرف ماست را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید تا ماست هم سرد و هم سفت‌تر شود.

طرز تهیه ماست چکیده

طرز تهیه ماست چکیده هم آسان است. برای درست کردن ماست چکیده بعد از اینکه ماست را درست کردید (یا اگر ماست آماده دارید) در یک قابلمه گود یک پارچه تمیز نخی بیندازید. ماست را در پارچه بریزید تا آب اضافی ماست در قابلمه بریزید. سپس پارچه را گره بزنید. سپس ماست داخل پارچه را در یک ظرف در یخچال قرار دهید تا آب آن خارج شود. همچنین می‌توانید آن را از جایی آویزان کنید و اجازه دهید آبش خارج شود که در این صورت در محیط بیرون کمی مزه آن ترش خواهد شد، البته به مرور زمان ماست چکیده، ترش می‌شود.

بنا به ذائقه خودتان می‌توانید ماست چکیده کمی آبدار یا سفتی را تهیه کنید که سفتی آن بستگی به زمان آبگیری دارد. آب اضافی ماست چکیده در واقع سرم ماست است. اگر سوال شما این است که با آب اضافی ماست چکیده چه کنیم این است که آن را بخورید که سرشار از ویتامین B است. ماست چکیده و ماست خامه‌ای برای درست کردن ماست و خیاز مجلسی در روز‌های گرم تابستان عالی هستند.

طرز تهيه ماست خامه اي در منزل

ماست یونانی جزو غذای ملل – یونانی میباشد زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 35دقیقه توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 8 نفر مناسب میباشد .

طرز تهيه ماست خامه اي در منزل

ماست یونانی جزو غذای ملل – یونانی میباشد زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 35دقیقه توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 8 نفر مناسب میباشد .

ماست خامه ای خیلی ساده درست می شود و اگر طبق دستور تهیه این مطلب پیش بروید یک ماست خوشمزه خامه ای را تهیه کرده اید.

ماست خانگی هیچ مواد افزودنی و نگهدارنده ای ندارد و فواید زیادی برای سلامت پوست و مو دارد پس می توانید در منزل ماست خامه ای خوشمزه را تهیه کنید. در این قسمت روش تهیه ماست خامه ای را به شما آموزش می دهیم.

 

برای تهیه ماست خامه ای در ابتدا شیر را بجوشانید و سپس پس از اینکه شیر جوشید حرارت را کم کنید و بگذارید به مدت 15 دقیقه شیر خیلی آرام بجوشد تا آب اضافی درون شیر تبخیر شود. حالا شیر را درون رفی که قرار است ماست را تهیه کند بریزید و بگذارید شیر مقداری خنک شود. زمانی که می خواهید ماست را به شیر اضافه کنید باید حرارت شیر طوری باشد که انگشت شما نسوزد و فقط گرما را حس کنید.

 

طرز تهيه ماست خامه اي در منزل

 

در مرحله بعد از رش تهیه ماست خامه ای کمی از شیر را درون کاسه ای بریزید و سپس با ماست مخلوط کنید. (ماست را 2 ساعت قبل از تهیه ماست خامه ای بیرون بگذارید تا هم دمای محیط شود.) حالا باقی شیر را اضافه کنید و سپس با استفاده از قاشق خوب هم بزنید تا خوب با هم ترکیب شوند.

 

 

درب ظرف را ببندید و روی آن را با حوله ای بپوشانید و پس از 3 تا 4 ساعت وقتی که ماست خودش را گرفت آن را درون یخچال به مدت 1 شب قرار هید تا ماست سرد شود و این را هم باید دقت کنید که ماست وقتی سرد می شود کمی سفت می شود پس کمتر از یک روز ماست را تکان ندهید زیرا باعث می شود ماست وا برود و شل شود.

 

 

اگر مایه ماست ترش باشد، ماست تهیه شده هم ترش می شود.

می توانید به شیر خامه هم اضافه کنید یا اینکه شیر را آنقدر بجوشانید تا آب آن خوب بخار شود و ماست کره ای تهیه شود.

به هر مقدار ماست بیشتر درون شیر بریزید باعث وا رفتن ماست می شود.

اگر مایه را به تمام شیر اضافه کنید باعث غلیظ شدن ماست می شود پس بسته به سلیقه تان که ماست با چربی با بدون چربی می خواید.

باید دقت داشته باشید که دمای شیر باید 45 درجه باشد.

صفحه اصلی » مقالات » آشپزی » سس و چاشنی » ماست / طرز تهیه ماست خانگی / ماست خانگی با نشاسته و خامه / ماست سفت / ماست شیرین / ماست ترش

مواد لازم ماست خانگی | طرز تھیه ماست معمولی | طرز تھیه ماست خامه ای | روش تهیه ماست ترش | روش تهیه ماست شیرین | علت کش آمدن ماست

در این آموزش آشپزی ، ۲ روش برای تهیه ماست خانگی برای شما در نظر گرفته ایم. ابتدا طرز تهیه ماست خانگی با نشاسته و خامه را به شما آموزش می دهیم تا بتوانید یک ماست خانگی سفت و خوشمزه تهیه کنید. در دستور دوم آموزش ماست خانگی شیرین و ماست خانگی ترش را خواهیم داشت. با ما همراه باشید با نکات تهیه ماست خانگی خوشمزه !

شیر : یک لیتر
ماست : یک قاشق سوپخوری سر پر
خامه : سه قاشق غذاخوری
نشاسته ذرت : یک قاشق مرباخوری سر پر

طرز تهيه ماست خامه اي در منزل

شیر را می جوشانیم و وقتی به جوش آمد یک ربع تا نیم ساعت شعله را کاملا کم میکنیم تا ریز بجوشد. بعد شعله را خاموش میکنیم و میگذاریم ولرم شود (دمای شیر باید حدود ۴۵ درجه باشد به طوری که وقتی انگشت تان را داخل آن گذاشتید گرمایش را حس کنید ولی دستتان نسوزد) ،حالا یک قاشق سوپخوری سر پر ماست را با کمی شیر رقیق کنید و خوب با شیر مخلوط کنید.درِ ظرف ماست را با دمکنی بپوشانید (که بخار نکند و آب نیندازد) بعد ظرف را پتو پیچ کنید و گرم نگه دارید و حدود شش تا ھشت ساعت بیرون یخچال قرار دھید. بعد ظرف را بدون اینکه تکان بخورد به آرامی در یخچال بگذارید (بدون پتو). بھتر است ۲۴ ساعت به ظرف دست نزنید تا خوب ببندد.

طبق مراحل ماست معمولی یک لیتر شیر را می جوشانیم و بعد یک قاشق سوپ خوری سر پر ماست، خامه، نشاسته ذرت و کمی شیر سرد برای رقیق کردن اضافه کنید و خوب ھم بزنید و به شیر اضافه کنید. بقیه مراحل را مثل ماست معمولی انجام دھید…

اگر شیر داغ تر از چیزی که گفته شد باشد ماست کمی ترش میشود و ممکن است آب بیندازد.اگر ھم سردتر باشد ماست نمیبندد یا شل میشود.
اگه مایه ماست زیاد باشه (مقدار ماست) ممکن است ماست کش بیاید.
اگه ماست را داخل ظروف سفال بدون لعاب درست کنید ماست سفت تر و با کیفیت تر میشود.
بھتر است موقع جوشیدن شیر چند بار آن را ھم بزنید تا مواد اصلی و چربی شیر ته نشین نشود.
اگر ماست بعد از مراحل گفته شده (تا قبل از یخچال) ھنوز نبسته بود به دلیل دمای کم شیر است. با قرار دادن ظرف ماست در ظرفی که داخلش آب جوش ریختید و با گرم نگه داشتن میبندد (حدود شش ساعت)

بیشتر بخوانید:

ماست یونانی چیست ؟

در گام اول شیر را بگذارید تا بجوشد. بعد از اینکه جوش آمد آن را بگذارید تا خنک شود. شیر باید در حدی سر شود که به اصطلاح به آن ولرم گفته می شود. دمای تقریبی ان در حد ۲۰ درجه سانتیگراد باید باشد.

در مرحله بعد ماست را به این شیر ولرم اضافه کنید. پورتال رنگی به شما توصیه می کند که: برای هر پاکت شیر یک لیتری یک و نیم تا دوقاشق غذا خوری ماست کافی است و مطمئن باشید ماست خوشمزه ای می شود. نکته مهم آن است که ابتدا ماست را در یک لیوان از همان شیر خوب مخلوط کنید و در کل شیر بریزید بعد درب قابلمه را پارچه خیلی نازکی بکشید که وقتی بخار می کند ذرات آب داخل ماست نریزد.

مرحله حساس کار درست کردن ماست در خانه آن است که یک پارچه یا ملحفه ضخیم دور ظرف ماست تان بپیچید و اجازه دهید تا برای ۵ الی ۶ باقی بماند بعد از این مدت ماست را داخل یخچال برای مدت یک روز نگه دارید.

 

اگر دمای شیر مایه زده شده بیش از ۵۰ درجه سانتی گراد یعنی سوزان باشد، مایه ماست تازه نباشد یا میزان آن زیاد باشد، دمای گرمخانه گذاری بالا باشد، زمان تخمیر طولانی شود یا ماست پس از خروج از گرمخانه به کندی سرد شود، بدون شک ماست ترش می شود.

اگر دمای شیر مایه زده شده و گرمخانه کمتر از دمای بدن باشد و مایه ماست تازه باشد احتمال این که ماست شیرین شود زیاد است.

نکته مهم در تهیه ماست: برای تهیه ماست، بهتر است از شیر پرچرب استفاده کنید زیرا هرچه چربی شیر بیشتر باشد ماست سفت‌ تری خواهید داشت.

 

ماست قالبی از نظر بافت‌شناختی، برخلاف ماست هم‌زده ساختار ژل‌مانند دارد اما در تولید ماست هم‌زده، ابتدا مراحل تخمیر و همزنی ژل در مخزن تخمیر انجام و سپس وارد مرحله بسته ‏بندی می‌شود.

مطالعات جدید نشان می دهند گرانرو بودن بافت ماست الزاما به معنای افزودن ماده خاصی نیست.

از نظر ویژگی بافتی، دو نوع ماست «قالبی» و «ماست هم‌زده» وجود دارد. در تولید ماست قالبی، مراحل ژل‌بندی و متعاقب آن سردکردن در ظروف بسته ‏بندی انجام می‏شود و بافت ماست، شکل ظرف را به خود می‏ گیرد؛ به‌طوری که اگر بخواهید با قاشق مقداری از آن را بردارید، توده‏ ای ژل‌مانند وارد قاشق می‏ شود.

ماست قالبی از نظر بافت‌شناختی، برخلاف ماست هم‌زده ساختار ژل‌مانند دارد اما در تولید ماست هم‌زده، ابتدا مراحل تخمیر و همزنی ژل در مخزن تخمیر انجام و سپس وارد مرحله بسته ‏بندی می‌شود.

مهم‌ترین ویژگی ماست‏ قالبی، «سفتی» و ویژگی ماست هم‌زده «گرانروی» بافت آن است. به محصولاتی که جریان ناروانی دارند و به راحتی جریان پیدا نمی‌کنند، «گرانرو» می‌گویند و برخلاف تصور عام، سفت یا شل‌بودن بافت ماست‌ الزاما به دلیل غلظت آن نیست، زیرا ممکن است ماستی غلظت کمی داشته باشد اما میزان «گرانروی» آن بالا باشد.

گرانرو بودن ماست به چند عامل بستگی دارد: فرایند تولید (بدون اینکه ماده خاصی به آن اضافه شود)، درصد چربی (عامل مهمی در گرانرو بودن ماست است)، درصد ماده خشک شیری، درصد و نوع استارترها یا میکروب‏های به‏ کار رفته در تهیه ماست و افزودن پایدارکننده (افزودنی). بنابراین، گرانرو بودن بافت ماست الزاما به معنای افزودن ماده خاصی نیست و ممکن است بافت ماست در اثر فرایند تولید (درصد چربی و ماده خشک بالا) یا افزودن پایدارکننده سفت شده باشد.

پایدارکننده‌‏ها (افزودنی‌های صمغی) پروتئینی یا کربوهیدراتی هستند که اگر به ماست اضافه شوند، باعث سفت ‏تر شدن آن می‏شوند. البته این مواد باید براساس استاندارد ملی فقط به ماست‌های همزده، آن هم به مقدار مشخص، اضافه شوند. افزودنی‌های صمغی که به ماست اضافه می‌شوند، کالری‏ ندارند و غلظتشان کم است، اما از آنجا که ماست با درصدهای چربی مختلف در بازار موجود است، بیشتر ماست‏های موجود پرچربند (۴٫۵ تا ۵ درصد) و در واقع ماهیت چرب بودن طوری است که بافت ماست سفت‌تر می‌شود، در نتیجه کالری آن قطعا افزایش خواهد یافت.

بیشتر بخوانید:

جدول کالری مواد غذایی

البته ماستی خوب است که بدون استفاده از افزودنی و با روش‏های دیگر در فرایند تولید بتوان آن را «گرانرو» کرد. علاوه بر این، براساس استاندارد بهداشت موادغذایی، اگر پایدارکننده به ماست افزوده شده باشد، باید حتما روی بسته‏ بندی آن قید شود.

گفتنی است بعضی معتقدند ماستی که از شیر میش تهیه می شود باعث کش آمدن ماست می شود و برخی دیگر معتقدند نکاتی در تهیه ماست هست!

صفحه اصلی » مقالات » آشپزی » سس و چاشنی » ماست / طرز تهیه ماست خانگی / ماست خانگی با نشاسته و خامه / ماست سفت / ماست شیرین / ماست ترش

مواد لازم ماست خانگی | طرز تھیه ماست معمولی | طرز تھیه ماست خامه ای | روش تهیه ماست ترش | روش تهیه ماست شیرین | علت کش آمدن ماست

در این آموزش آشپزی ، ۲ روش برای تهیه ماست خانگی برای شما در نظر گرفته ایم. ابتدا طرز تهیه ماست خانگی با نشاسته و خامه را به شما آموزش می دهیم تا بتوانید یک ماست خانگی سفت و خوشمزه تهیه کنید. در دستور دوم آموزش ماست خانگی شیرین و ماست خانگی ترش را خواهیم داشت. با ما همراه باشید با نکات تهیه ماست خانگی خوشمزه !

شیر : یک لیتر
ماست : یک قاشق سوپخوری سر پر
خامه : سه قاشق غذاخوری
نشاسته ذرت : یک قاشق مرباخوری سر پر

طرز تهيه ماست خامه اي در منزل

شیر را می جوشانیم و وقتی به جوش آمد یک ربع تا نیم ساعت شعله را کاملا کم میکنیم تا ریز بجوشد. بعد شعله را خاموش میکنیم و میگذاریم ولرم شود (دمای شیر باید حدود ۴۵ درجه باشد به طوری که وقتی انگشت تان را داخل آن گذاشتید گرمایش را حس کنید ولی دستتان نسوزد) ،حالا یک قاشق سوپخوری سر پر ماست را با کمی شیر رقیق کنید و خوب با شیر مخلوط کنید.درِ ظرف ماست را با دمکنی بپوشانید (که بخار نکند و آب نیندازد) بعد ظرف را پتو پیچ کنید و گرم نگه دارید و حدود شش تا ھشت ساعت بیرون یخچال قرار دھید. بعد ظرف را بدون اینکه تکان بخورد به آرامی در یخچال بگذارید (بدون پتو). بھتر است ۲۴ ساعت به ظرف دست نزنید تا خوب ببندد.

طبق مراحل ماست معمولی یک لیتر شیر را می جوشانیم و بعد یک قاشق سوپ خوری سر پر ماست، خامه، نشاسته ذرت و کمی شیر سرد برای رقیق کردن اضافه کنید و خوب ھم بزنید و به شیر اضافه کنید. بقیه مراحل را مثل ماست معمولی انجام دھید…

اگر شیر داغ تر از چیزی که گفته شد باشد ماست کمی ترش میشود و ممکن است آب بیندازد.اگر ھم سردتر باشد ماست نمیبندد یا شل میشود.
اگه مایه ماست زیاد باشه (مقدار ماست) ممکن است ماست کش بیاید.
اگه ماست را داخل ظروف سفال بدون لعاب درست کنید ماست سفت تر و با کیفیت تر میشود.
بھتر است موقع جوشیدن شیر چند بار آن را ھم بزنید تا مواد اصلی و چربی شیر ته نشین نشود.
اگر ماست بعد از مراحل گفته شده (تا قبل از یخچال) ھنوز نبسته بود به دلیل دمای کم شیر است. با قرار دادن ظرف ماست در ظرفی که داخلش آب جوش ریختید و با گرم نگه داشتن میبندد (حدود شش ساعت)

بیشتر بخوانید:

ماست یونانی چیست ؟

در گام اول شیر را بگذارید تا بجوشد. بعد از اینکه جوش آمد آن را بگذارید تا خنک شود. شیر باید در حدی سر شود که به اصطلاح به آن ولرم گفته می شود. دمای تقریبی ان در حد ۲۰ درجه سانتیگراد باید باشد.

در مرحله بعد ماست را به این شیر ولرم اضافه کنید. پورتال رنگی به شما توصیه می کند که: برای هر پاکت شیر یک لیتری یک و نیم تا دوقاشق غذا خوری ماست کافی است و مطمئن باشید ماست خوشمزه ای می شود. نکته مهم آن است که ابتدا ماست را در یک لیوان از همان شیر خوب مخلوط کنید و در کل شیر بریزید بعد درب قابلمه را پارچه خیلی نازکی بکشید که وقتی بخار می کند ذرات آب داخل ماست نریزد.

مرحله حساس کار درست کردن ماست در خانه آن است که یک پارچه یا ملحفه ضخیم دور ظرف ماست تان بپیچید و اجازه دهید تا برای ۵ الی ۶ باقی بماند بعد از این مدت ماست را داخل یخچال برای مدت یک روز نگه دارید.

 

اگر دمای شیر مایه زده شده بیش از ۵۰ درجه سانتی گراد یعنی سوزان باشد، مایه ماست تازه نباشد یا میزان آن زیاد باشد، دمای گرمخانه گذاری بالا باشد، زمان تخمیر طولانی شود یا ماست پس از خروج از گرمخانه به کندی سرد شود، بدون شک ماست ترش می شود.

اگر دمای شیر مایه زده شده و گرمخانه کمتر از دمای بدن باشد و مایه ماست تازه باشد احتمال این که ماست شیرین شود زیاد است.

نکته مهم در تهیه ماست: برای تهیه ماست، بهتر است از شیر پرچرب استفاده کنید زیرا هرچه چربی شیر بیشتر باشد ماست سفت‌ تری خواهید داشت.

 

ماست قالبی از نظر بافت‌شناختی، برخلاف ماست هم‌زده ساختار ژل‌مانند دارد اما در تولید ماست هم‌زده، ابتدا مراحل تخمیر و همزنی ژل در مخزن تخمیر انجام و سپس وارد مرحله بسته ‏بندی می‌شود.

مطالعات جدید نشان می دهند گرانرو بودن بافت ماست الزاما به معنای افزودن ماده خاصی نیست.

از نظر ویژگی بافتی، دو نوع ماست «قالبی» و «ماست هم‌زده» وجود دارد. در تولید ماست قالبی، مراحل ژل‌بندی و متعاقب آن سردکردن در ظروف بسته ‏بندی انجام می‏شود و بافت ماست، شکل ظرف را به خود می‏ گیرد؛ به‌طوری که اگر بخواهید با قاشق مقداری از آن را بردارید، توده‏ ای ژل‌مانند وارد قاشق می‏ شود.

ماست قالبی از نظر بافت‌شناختی، برخلاف ماست هم‌زده ساختار ژل‌مانند دارد اما در تولید ماست هم‌زده، ابتدا مراحل تخمیر و همزنی ژل در مخزن تخمیر انجام و سپس وارد مرحله بسته ‏بندی می‌شود.

مهم‌ترین ویژگی ماست‏ قالبی، «سفتی» و ویژگی ماست هم‌زده «گرانروی» بافت آن است. به محصولاتی که جریان ناروانی دارند و به راحتی جریان پیدا نمی‌کنند، «گرانرو» می‌گویند و برخلاف تصور عام، سفت یا شل‌بودن بافت ماست‌ الزاما به دلیل غلظت آن نیست، زیرا ممکن است ماستی غلظت کمی داشته باشد اما میزان «گرانروی» آن بالا باشد.

گرانرو بودن ماست به چند عامل بستگی دارد: فرایند تولید (بدون اینکه ماده خاصی به آن اضافه شود)، درصد چربی (عامل مهمی در گرانرو بودن ماست است)، درصد ماده خشک شیری، درصد و نوع استارترها یا میکروب‏های به‏ کار رفته در تهیه ماست و افزودن پایدارکننده (افزودنی). بنابراین، گرانرو بودن بافت ماست الزاما به معنای افزودن ماده خاصی نیست و ممکن است بافت ماست در اثر فرایند تولید (درصد چربی و ماده خشک بالا) یا افزودن پایدارکننده سفت شده باشد.

پایدارکننده‌‏ها (افزودنی‌های صمغی) پروتئینی یا کربوهیدراتی هستند که اگر به ماست اضافه شوند، باعث سفت ‏تر شدن آن می‏شوند. البته این مواد باید براساس استاندارد ملی فقط به ماست‌های همزده، آن هم به مقدار مشخص، اضافه شوند. افزودنی‌های صمغی که به ماست اضافه می‌شوند، کالری‏ ندارند و غلظتشان کم است، اما از آنجا که ماست با درصدهای چربی مختلف در بازار موجود است، بیشتر ماست‏های موجود پرچربند (۴٫۵ تا ۵ درصد) و در واقع ماهیت چرب بودن طوری است که بافت ماست سفت‌تر می‌شود، در نتیجه کالری آن قطعا افزایش خواهد یافت.

بیشتر بخوانید:

جدول کالری مواد غذایی

البته ماستی خوب است که بدون استفاده از افزودنی و با روش‏های دیگر در فرایند تولید بتوان آن را «گرانرو» کرد. علاوه بر این، براساس استاندارد بهداشت موادغذایی، اگر پایدارکننده به ماست افزوده شده باشد، باید حتما روی بسته‏ بندی آن قید شود.

گفتنی است بعضی معتقدند ماستی که از شیر میش تهیه می شود باعث کش آمدن ماست می شود و برخی دیگر معتقدند نکاتی در تهیه ماست هست!

است یکی از مواد غذایی بسیار محبوب میان ایرانیان است که معمولا در کنار غذاهای سنتی سرو می شود، برای مشاهده این آموزش در ادامه با چی شی همراه باشید.

همچنین ببینید : طرز تهیه بورانی اسفناج با ماست خامه ای خوشمزه و مجلسی

اگر دوست دارید ماست شما هم خوشمزه تر باشد، هم اینکه بافت چرب تری مثل ماست سون داشته باشد حتما از شیر با کیفیت گوسفندی دسته اول و بدون بهره برداری استفاده کنید (یعنی اینکه چربی های شیر گرفته نشده باشد)

شیر را داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش بیاید، سپس حرارت را ملایم می کنیم و اجازه می دهیم به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم جوش بخورد. حالا داخل ظرف مناسب برای تهیه ماست می ریزیم.

طرز تهيه ماست خامه اي در منزل

می توانید از ظرف های سفالی هم استفاده کنید. حالا صبر می کنیم تا دمای شیر تقریبا نصف شود و به ۴۵ درجه سانتی گراد برسد به طوری که وقتی انگشتمان را در شیر فرو می کنیم کمی احساس سوختگی کنیم و دمای شیر خیلی ملایم نباشد.

حالا ۴ قاشق غذاخوری ماست مایه (بهتر است از ماستی باشد که کیفیت بالایی داشته باشد) را با نصف کاسه شیر مخلوط می کنیم تا یکدست شوند، سپس به ظرف حاوی شیر اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند.

حالا روی ظرف را با یک پارچه یا پتوی ضخیم می بندیم و اجازه می دهیم به مدت ۶ ساعت در این حالت بماند. پس از گذشت این زمان روی ماست را باز می کنیم و آب جمع شده روی ماست را دور می ریزیم، سپس ظرف ماست را در یخچال قرار نگهداری می کنیم.

حالا باید ماست را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهیم تا کاملا سفت و خشک شود. اگر بخواهید ماست تان کاملا بدون آب باشد و مانند ماست چکیده حالت خامه ای داشته باشدی باید انرا در یک پارچه تمیز بریزید و آب اضافی آنرا بگیرید.

است یکی از مواد غذایی بسیار محبوب میان ایرانیان است که معمولا در کنار غذاهای سنتی سرو می شود، برای مشاهده این آموزش در ادامه با چی شی همراه باشید.

همچنین ببینید : طرز تهیه بورانی اسفناج با ماست خامه ای خوشمزه و مجلسی

اگر دوست دارید ماست شما هم خوشمزه تر باشد، هم اینکه بافت چرب تری مثل ماست سون داشته باشد حتما از شیر با کیفیت گوسفندی دسته اول و بدون بهره برداری استفاده کنید (یعنی اینکه چربی های شیر گرفته نشده باشد)

شیر را داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش بیاید، سپس حرارت را ملایم می کنیم و اجازه می دهیم به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم جوش بخورد. حالا داخل ظرف مناسب برای تهیه ماست می ریزیم.

طرز تهيه ماست خامه اي در منزل

می توانید از ظرف های سفالی هم استفاده کنید. حالا صبر می کنیم تا دمای شیر تقریبا نصف شود و به ۴۵ درجه سانتی گراد برسد به طوری که وقتی انگشتمان را در شیر فرو می کنیم کمی احساس سوختگی کنیم و دمای شیر خیلی ملایم نباشد.

حالا ۴ قاشق غذاخوری ماست مایه (بهتر است از ماستی باشد که کیفیت بالایی داشته باشد) را با نصف کاسه شیر مخلوط می کنیم تا یکدست شوند، سپس به ظرف حاوی شیر اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند.

حالا روی ظرف را با یک پارچه یا پتوی ضخیم می بندیم و اجازه می دهیم به مدت ۶ ساعت در این حالت بماند. پس از گذشت این زمان روی ماست را باز می کنیم و آب جمع شده روی ماست را دور می ریزیم، سپس ظرف ماست را در یخچال قرار نگهداری می کنیم.

حالا باید ماست را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهیم تا کاملا سفت و خشک شود. اگر بخواهید ماست تان کاملا بدون آب باشد و مانند ماست چکیده حالت خامه ای داشته باشدی باید انرا در یک پارچه تمیز بریزید و آب اضافی آنرا بگیرید.

در تماشا وارد شوید تا به ویدیو‌ها و کانال‌های
مد نظر خود دسترسی پیدا کنید

مرورگر شما قادر به پخش ویدیو نمی باشد.

آشپزی – طرز تهیه ماست خامه ای Cook

برای لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.

در تماشا وارد شوید تا به ویدیو‌ها و کانال‌های
مد نظر خود دسترسی پیدا کنید

مرورگر شما قادر به پخش ویدیو نمی باشد.

آشپزی – طرز تهیه ماست خامه ای Cook

برای لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.

طرز تهيه ماست خامه اي در منزل
طرز تهيه ماست خامه اي در منزل
0

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *