خواص چغندر قند پخته شده

دوره مقدماتی php

خواص دارویی و گیاهی :




خانه

موبایل

دوره مقدماتی php

 

طبيعت چغندر گرم و تر است

 

چُغُندَر سبزه‌ای است خوردنی. که ریشه آن کلفت و گوشتی است و پخته آن از اغذیه لذیذ و شیرین است و برگ چغندر و خود آن را در آشها و بورانی‌ها داخل می‌کنند و نیز چغندر را در تغذیه حیوانات بکار می‌برند و از نوعی از آن قند و الکل می‌سازند. سبزیی است خوردنی با ریشه بزرگ. گیاهی دوساله که در سال اول برگهای گسترده دارد و ریشه آن اندوخته قندی می‌سازد و در سال دوم ساقه گلدار آن تشکیل یافته اندوخته را بمصرف می‌رساند.

 

ساکارز در برگهای بزرگ چغندر در هنگام روز در برابر نور ساخته می‌شود و شب به ریشه رفته در آنجا ذخیره می‌شود و طبقات متوالی ریشه ضخیم می‌گردد. رنگ ریشه‌های چغندر ممکن است زرد یا سفید یا سرخ تیره باشد. نام گیاهی که بیخ و ریشه آن که در زیرزمین رشد می‌کند انواع گوناگون ریز و درشت و کم شیرینی و پرشیرینی دارد و نوع معروف آن چغندر قند است که در کارخانه‌ها بمصرف تهیه قند می‌رسد و تفاله یا ملاس این نوع چغندر را در تغذیه حیوانات مصرف می‌کنند یا بجای کود در پاره‌ای از کشاورزیها بکار می‌برند و گونه دیگرش چغندر معمولی است که از پخته آن روستائیان و بعضی اهالی شهرستانها تغذیه می‌کنند و خام آن را نیز بمصرف تغذیه حیوانات علفخوار می‌رسانند.

 

چغندر داراي پروتئين – چربي – ويتامينهاي A، B1، B2، B3 و C – مواد ازته – مواد قندي و املاح معدني چون فسفر، کلسيم و آهن است. چغندر را از قديم مي شناختند و حتي در حدود چهار قرن قبل از ميلاد با خواص درماني آن آشنا بوده و از آن استفاده مي کردند. چغندر دو نوع است: يک نوع آن چغندر معمولي است به رنگ بنفش تيره و يا ق (لبو) و نوع ديگر آن چغندر قند است و به رنگ زرد روشن که اين چغندر به مقدار بسيار زياد در نقاط مختلف دنيا براي استفاده از شکر آن، کشت مي شود. چغندر، گياهي است با برگهاي پهن و درشت يا برگهاي مخروطي شکل که از آن به همراه ديگر سبزيجات در آش يا خورش استفاده مي کنند، گاهي هم آن را به همراه ماست مصرف مي کنند. چغندر خوب آن است که زياد در خاک نمانده باشد زيرا چغندري که زياد رسيده باشد سفت مي شود. چغندر پير معمولاً گردني باريک دارد و شيارهايي روي آن به وجود مي آيد. چغندر خام، عسل گياهي است و خداوند بعد از عسل، شفا را در چغندر قرار داده است، بر همين اساس مي توان به ارزش چغندر پي برد. براي آنکه پوست چغندر پخته به آساني کنده مي شود، بايد وقتي گرم است از آب گرم بيرون آورده و درون آب سرد قرار دهيد تا به راحتي پوست آن جدا گردد.

 

مصرف چغندر براي درد مفاصل و نقرس مفيد مي باشد

 

ترکيبات غذايي – شيميايي چغندر

چغندر داراي پروتئين – چربي – ويتامينهاي A، B1، B2، B3 و C – مواد ازته – مواد قندي و املاح معدني چون فسفر، کلسيم و آهن است.

 

خواص غذايي – دارويي چغندر

• طبيعت چغندر گرم و تر است.

• مصرف چغندر بيماري جذام را از بين مي برد.

• چغندر، عقل را زياد مي کند. چغندر بعلت داشتن ارسنیک و روبیدم از بیماری جذام جلوگیری کرده و همچنین بخاطر داشتن فسفر غذای خوبی برای تقویت مغز بوده و موجب تقویت حافظه و اعصاب می شود.

  

• لبو داراي مقادير فراوان آهن در کنار ويتامين ((ث)) و اسيد فوليک است که از بروز کم خوني در افراد بويژه دختران جوان ممانعت مي کند.

 

• املاحي که در شيره چغندر وجود دارد، يک پاک کننده بسيار عالي براي کبد، کليه و کيسه صفراست.

 

• شيره چغندر يکي از بهترين شيره هاي سبزي است که به ساختن گلبولهاي ق خون کمک می کند، خون را تصفيه کرده و جريان خون را بهبود مي بخشد. از اين رو مصرف چغندر به خانمها بسيار توصيه مي شود.

 

• چغندر اشتها آور ، مدر ، دافع اسید اوریک ، مقوی ، ملین ، آرام بخش و تصفیه کننده خون می باشد.

 

• چغندر ق يا لبو به دليل داشتن فيبر فراوان که خاصيت کاهش چربي خون را دارد و همچنين اسيد فوليک، بهتر است در سبد غذايي بيماران قلبي و زنان باردار قرار بگيرد.

 

• برگ چغندر خام ورم طحال را بهبود مي بخشد.

• چغندر مخلوط با آب هويج دفع کننده سنگ کيسه صفراست.

 

• خوردن چغندر، در هواي خشک خصوصاً در فصل زمستان مؤثر تر است و به همه، خصوصاً پيران بسيار توصيه مي شود.

 

• چغندر ملين، نرم کننده و ادرارآور است و در رفع يبوست نقش عمده اي را ايفا مي کند. همچنين اهميت به سزايي در دستگاه گوارش دارد.

 

• درمان کننده التهاب مجاري ادرار است.

• چغندر براي درمان التهاب مثانه، بواسير و بيماريهاي پوستي بسيار مفيد است. اشتها را نيز زياد مي کند.

 

• تخم چغندر دافع بلغم می باشد که برای مصرف باید از دمکرده آن استفاده کرد.

• چغندر مانند هويج داراي کاروتن است که در معده تبديل به ويتامين A می شود.

• خوردن چغندر پخته، براي رعشه مفيد است خصوصاً اگر برگ آن سرخ رنگ باشد.

 

• شستشوي سر با جوشانده برگ چغندر، شوره و چربي مو را از بين مي برد و ضد شپش است.

• قرار دادن دست و پاي ترک خورده در آب گرم شده برگ چغندر، موجب بر طرف شدن عارضه مي شود.

 

• ضماد برگ چغندر با عسل جهت رفع طاسي و زگيل مؤثر مي باشد و چنانچه با حنا مصرف شود براي روياندن مجدد مو و نکويي آن تأثيربه سزايي خواهد داشت.

 

• مصرف چغندر براي درد مفاصل و نقرس مفيد مي باشد چون مقدار زيادي آنتي اکسيدان دارد.

• در استعمال خارجی برای پانسمان زخم و درمان تاول استفاده می شود.

 

• مصرف چغندر برای افرادی که به بیماریهایی مانند: سوء هاضمه، اسهال خونی، بواسیر، سیاتیک، ورم کلیه، درد کلیه، سکته مغزی، التهاب مثانه، ضعف حافظه، ناراحتی عصبی و پوستی مبتلا می باشند می تواند مفید واقع شود.

 

• شربت چغندر بهترين نوشابه و تقويت کننده بدن و دافع سموم بدن است (براي تهيه شربت چغندر، با آبميوه گيري آب سه تا چهار عدد چغندر خام را بگيريد و آن را با يک ليوان آب معدني مخلوط کنيد).

 

برگ چغندر خام ورم طحال را بهبود مي بخشد

 

تذکر

* زياده روی در مصرف آن برای معده مضر است و همچنين موجب دل پيچه مي گردد. براي اجتناب از اين مساله چغندر را همراه عدس بپزيد.

 

* برای پختن چغندر از ظروف آلومينيومی استفاده نکنيد.

 

مضرات چغندر

1- افراد مبتلا به سوء هاضمه باید از افراط در خوردن چغندر خودداری کنند.

2- اشخاصی که به قند خون مبتلا می باشند مجاز به مصرف چغندر نمی باشند.

3- خوردن برگ چغندر ممکن است که در بعضی افراد موجب استفراغ، دل پیچه و در برخی کودکان باعث حساسیت شود.

4- اشخاص مبتلا به فشار خون و ناراحتی های معده باید در مصرف چغندر احتیاط کنند.

 

گردآوری: بخش آشپزی بیتوته




1_ چغندر حاوی ویتامین های : A، B، C و عناصر : آهن ، کلسیم ، فسفر ، منیزیم ، منگنز ، پتاسیم ، ارسنیک ، روبیدم و از موادی مثل آلبومین ، قندها ، چربی و هیدرات کربن تشکیل شده است 2_ چغندر بعلت داشتن ارسنیک و روبیدم از بیماری جذام جلوگیری کرده و همچنین بخاطر داشتن فسفر غذای خوبی برای تقویت مغز بوده و موجب تقویت حافظه و اعصاب می شود 3_ چغندر اشتها آور ، مدر ، دافع اسید اوریک ، مقوی ، ملین ، آرام بخش و تصفیه کننده خون می باشد

4_ مصرف چغندر برای افرادی که به بیماریهایی مانند : سوء هاضمه ، اسهال خونی ، بواسیر ، سیاتیک ، ورم کلیه ، درد کلیه ، سکته مغزی ، التهاب مثانه ، ضعف حافظه ، ناراحتی عصبی و پوستی مبتلا می باشند می تواند مفید واقع شود 5_ خوردن آب برگ چغندر در موارد ، سردرد ، چاقی ، درد دندان ، و زخم معده اثر بسیار سودمندی می تواند داشته باشد 6_ مصرف برگ چغندر در رفع بیماری التهاب کبد ی نقش مفیدی داشته و خون را نیز قلیایی می کند 7_ تخم چغندر دافع بلغم می باشد که برای مصرف باید از دمکرده آن استفاده کرد 8_ ضماد برگ چغندر در رفع ورم پشت پا و موخوره اثر درمانی دارد ، همچنین ضماد آن مخلوط با عسل در رفع عارضه پوستی کهیر اثر خوبی داشته و موجب بر طرف شدن آن می شود _ شستشوی موی سر با آب جوشانده برگ چغندر مانع شوره موهای سر می شود 10_ جهت افزایش قدرت چغندر در ایجاد اثر پاک کنندگی بیشتر در کبد ، آب چغندر را گرفته و همراه باآب هویج مصرف نمایید 11_ برای تسکین درد گوش توصیه شده است که آب چغندر را با روغن بادام گرم مخلوط کرده و در داخل گوش بچکانید

مضرات چغندر 1_ افراد مبتلا به سوء هاضمه باید از افراط در خوردن چغندر خودداری کنند 2_ اشخاصی که به قند خون مبتلا می باشند مجاز به مصرف چغندر نمی باشند 3_ خوردن برگ چغندر ممکن است که در بعضی افراد موجب استفراغ ، دلپیچه و در برخی کودکان باعث حساسیت شود 5_ اشخاص مبتلا به فشار خون و ناراحتی های معده باید در مصرف چغندر احتیاط کنند

شما احتمالا با جستجوی کلمات زیر وارد مقاله شده اید چنانچه مطلب مرتبط با جستجوی شما نبوده همان کلمه را در جستجوی سایت وارد کنید


تخم مرغ خوردن برای بدنتان چقدر مفید می باشد , آیا افراط در خوردن سیب زیان آور است؟ , عوارض خوردن موی سر زن و بلعیدن , درمان بیماری ها با چغندر و چای , خوردن چغندر قند پخته , مدت زمان هضم چغندر , لبو چه طبعی دارد؟ , فواید و مضرات لبو , چغندر در بارداری , خوردن هر روز لبو , فواید چغندر قند , فواید چغندر لبو , کالری چغندر قند , خواص چغندر ق , فواید برگ چغندر , خواص چغندر پخته , خاصیت برگ چغندر , خاصیت چغندر لبو , ویژگی چغندر خوب , خواص برگ چغندر , حدیث چغندر قند , چغندر ق خام , لبو وزخم معده , عصاره ی چغندر , عصاره ی چغتدر , خواص چقندرقند , کاربرد چغندر , خواص آب لبو , فایده چغندر , فواید چغندر , خاصیت چغندر , خواص چغندر , چغندر پخته , چغندر سیاه , مضرات لبو , خواص ملاس , چغندر خام , چغندر لیو , برگ چغندر , لبو ق , آب چغندر

((ترکيبات غذايي – شيميايي چغندر))

چغندر داراي پروتئين – چربي – ويتامينهاي A، B1، B2، B3 و C – مواد ازته – مواد قندي و املاح معدني چون فسفر، کلسيم و آهن است.

((خواص غذايي – دارويي چغندر))

1- طبيعت چغندر گرم و تر است.

2- مصرف چغندر بيماري جذام را از بين مي برد.

3- چغندر، عقل را زياد مي کند.

4- شير? چغندر يکي از بهترين شيره هاي سبزي است که به ساختن گلبولهاي ق خون کمکمي کند، خون را تصفيه کرده و جريان خون را بهبود مي بخشد. از اين رو مصرف چغندر به خانمها بسيار توصيه مي شود.

5- چغندر ق يا لبو به دليل داشتن فيبر فراوان که خاصيت کاهش چربي خون را دارد و همچنين اسيد فوليک، بهتر است در سبد غذايي بيماران قلبي و زنان باردار قرار بگيرد.

6- لبو داراي مقادير فراوان آهن در کنار ويتامين ((ث)) و اسيد فوليک است که از بروز کم خوني در افراد بويژه دختران جوان ممانعت مي کند.

7- املاحي که در شير? چغندر وجود دارد، يک پاک کنند? بسيار عالي براي کبد، کليه و کيس? صفراست.

8- چغندر ملين، نرم کنند? و ادرارآور است و در رفع يبوست نقش عمده اي را ايفا مي کند. همچنين اهميت به سزايي در دستگاه گوارش دارد.

– درمان کننده التهاب مجاري ادرار است.

10- چغندر براي درمان التهاب مثانه، بواسير و بيماريهاي پوستي بسيار مفيد است. اشتها را نيز زياد مي کند.

11- چغندر مانند هويج داراي کاروتن است که در معده تبديل به ويتامين A مي شود.

12- خوردن چغندر پخته، براي رعشه مفيد است خصوصاً اگر برگ آن سرخ رنگ باشد.

13- برگ چغندر خام ورم طحال را بهبود مي بخشد.

14- چغندر مخلوط با آب هويج دفع کننده سنگ کيسه صفراست.

15- خوردن چغندر، در هواي خشک خصوصاً در فصل زمستان مؤثر تر است و به همه، خصوصاً پيران بسيار توصيه مي شود.

16- شستشوي سر با جوشانده برگ چغندر، شوره و چربي مو را از بين مي برد و ضد شپش است.

17- قرار دادن دست و پاي ترک خورده در آب گرم شده برگ چغندر، موجب بر طرف شدن عارضه مي شود.

18- ضماد برگ چغندر با عسل جهت رفع طاسي و زگيل مؤثر مي باشد و چنانچه با حنا مصرف شود براي روياندن مجدد مو و نکويي آن تأثيربه سزايي خواهد داشت.

1- مصرف چغندر براي درد مفاصل و نقرس مفيد مي باشد چون مقدار زيادي آنتي اکسيدان دارد.

20- در استعمال خارجي براي پانسمان زخم و درمان تاول استفاده مي شود.

21- شربت چغندر بهترين نوشابه و تقويت کننده بدن و دافع سموم بدن است (براي تهيه شربت چغندر، با آبميوه گيري آب سه تا چهار عدد چغندر خام را بگيريد و آن را با يک ليوان آب معدني مخلوط کنيد).

تذکر

1- زياده روي در مصرف آن براي معده مضر است و همچنين موجب دل پيچه مي گردد. براي اجتناب از اين مساله چغندر را همراه عدس بپزيد.

2- براي پختن چغندر از ظروف آلومينيومي استفاده نکنيد.


تلفن : 0216618404


فکس : 02166182517


آدرس : تهران – كيلومتر 7 بزرگراه فتح – خروجی خلیج – شرکت ویتانا


کد پستی : 311-1386


پست الکترونیکی : info@madarclub.com


با در باشگاه مادران و کسب امتیاز


از مزایای متعدد جوایز، قرعه کشیها، طرحهای


حمایتی، مشاوره پزشکان، گفتگو با دوستان


خوب و… برخوردار خواهید شد:


http://www.madarclub.com/fa/sign-in


اهداف بزرگی در راه است با ما باشید…

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *