خواص و مضرات جوانه نخود

دوره مقدماتی php

خواص دارویی و گیاهی :

برای به دست آوردن زیبایی به جای مصرف انواع داروهای مکمل و آمپول های تقویتی از عناصر موجود در طبیعت استفاده کنید و با صرف اندکی وقت و حوصله بدن خود را در مقابل بیماری ها بیمه کنید.

به گزارش میهن فال به نقل از باشگاه خبرنگاران، یکی از مفید ترین خوراکی ها برای رشد و سلامت بدن مصرف انواع جوانه ها است که از بهترین آنها می توان جوانه نخود را نام برد. نخود و نخود سبز هر دو از یک خانواده هستند اما خواص درمانی متفاوتی دارند که مصرف هر دو نوع آنها برای سلامت بدن بسیار مفید است.

برای تهیه جوانه نخود، مقداری از این دانه پرخاصیت را شسته و پاک کرده سپس به مدت سه تا چهار روز در آب خیس کنید، در اثر این کار روی نخودها جوانه هایی به طول دو تا سه سانتیمتر رشد می کند که آنگاه می توانید آنها را به همراه غذا و سالاد به صورت پخته یا خام مصرف کنید و از خواص درمانی منحصر به فرد آن بهره مند شوید.

برای اینکه جوانه تمیز و سالمی داشته باشید لازم است در فاصله سه تا چهار روزی که آنها را در آب خیس کرده اید، روی 2 مرتبه نسبت به تعویض آب آنها اقدام و به خوبی آبکشی کنید.

از جمله خواص منحصر به فرد جوانه نخود می توان موارد زیر را نام برد:

پیشگیری از سرطان

دوره مقدماتی php

جوانه نخود منبع غنی از سه ماده مفید فولات، انواع آنتی اکسیدان و بتاکاروتن برای سلامتی است که از میان آنها فولات تولید، حفظ سلول ها و محافظت در برابر آسیب به DNA بدن کمک فراوان می کند. آنتی اکسیدان ها برای مبارزه با رادیکال های آزاد به بدن کمک می کنند که وجود این عناصر خطرناک در بدن، معمولا خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد، بتاکاروتن نیز باعث پیشگیری از ابتلا به سرطان می شود.

دنیایی از ویتامین و مواد معدنی خوشمزه و مفید

جوانه نخود حاوی ویتامین c،D ،A وk است و می تواند تا درصد بالایی نیازبدن به انواع ویتامین های مورد نیاز را برطرف کند، از این رو کارشناسان مصرف یک فنجان جوانه نخود را به صورت روزانه توصیه می کنند.

خواص ضد التهابی نخود محافظ شما دربرابر انواع بیماری ها

جوانه نخود سرشار از انواع آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی گیاهی است که این خوراکی ها مورد نیاز بدن برای کنترل التهاب های پیچیده و حتی مرگباراست. نوعی التهاب در بدن باعث می شود تا افراد دچار آکنه و مشکلات پوستی شوند و مصرف نخود به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان ها و خواص التهابی می تواند آکنه را در مبتلایان بهبود بخشد.

دیابت را با جوانه نخود به زانو درآورید

در حالی که دربسیاری از مطالعات به مزایای نخود و نخود سبزبرای کنترل دیابت در مبتلایان اشاره شده است. تحقیقات جدید هم نشان داده است که جوانه نخود هم می تواند یک منبع عالی و مفید برای کنترل قند خون و تنظیم آن بویژه در مبتلایان به این بیماری باشد. جوانه نخود دارای مواد مغذیذ فراوانی است که می تواند به حفظ سطح قند خون کمک کند و برای مبتلایان به هردو نوع دیابت نوع یک و نوع دو مفید استت و مصرف آن در رژیم غذایی این مبتلایان توصیه می شود.

سلامت قلب را با خوردن این دانه مقوی تجربه کنید

تحقیقات گسترده ای درزمینه مصرف گیاهان با سلامت قلب انجام شده است و کارشناسان اعتقاد دارند گیاهان سبز باعث کاهش التهاب و تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. وجود سطح بالایی از آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی درگیاهان بویژه جوانه نخود دارای طیف گسترده ای از فواید برای قلب و عروق است. خواص ضد التهابی و وجود آنتی اکسیدان ها در جوانه نخود به تنهایی عاملی محافظتی در برابر بیماری های قلبی است و کارشناسان مصرف آن را به افراد توصیه می کنند.

کاهش وزن با این جوانه معجزه بخش

جوانه نخود یک ماده مغذی فوق العاده کم کالری است و با ارائه مقادیر بالایی از فیبر در رژیم غذایی، کمک می کند که وزن بدن کنترل و سوخت و ساز بدن تنظیم شود، مفید بودن مصرف جوانه نخود باعث می شود تا از آن به عنوان یک ماده خوراکی مطلوب در بسیاری از رژیم های لاغری و کاهش وزن استفاده شود.

برچسبپزشکی پیشگیری از سرطان جوانه نخود خاصیت خاصیت جوانه نخود خواص خواص جوانه نخود سبک زندگی ضد التهاب فواید فواید جوانه نخود کاهش وزن با این جوانه کاهش وزن با جوانه نخود مزایای جوانه نخود مزیت جوانه نخود معجزه جوانه نخود


ه گندم است که باعث تولید گندم جدید می شود، جوانه و پوسته گندم از گندم تصفیه شده حذف می شوند تا بتوانند به مدت طولانی ار ذخیره شوند.

طبع جوانه گندم گرم و خشک و معتدل است. جوانه گندم یک منبع عالی از پروتئین های گیاهی، فیبر و چربی های سالم و همچنین منیزیم، روی، تیامین، فولات، پتاسیم، سلنیوم و فسفر می باشد. جوانه گندم همچنین دارای ویتامین E و خواص آنتی اکسیدانی بالایی می باشد.

محققان معتقدند که جوانه گندم می تواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کرده، باعث کاهش وزن و لاغری شود و از بیماری های قلبی و عروقی پیشگیری کند همچنین جوانه گندم برای درمان علائم یائسگی و حفظ سلامت قلب در زنان یائسه مفید می باشد.

روغن جوانه گندم یا ترکیب پودر جوانه گندم و روغن جوجوبا را بر روی پوست صورت ماساژ دهید، بگذارید 15 تا 20 دقیقه بماند و سپس با آب گرم بشویید و خشک کنید.

در روشی دیگر روغن جوانه گندم و ژل آلوئه ورا را ترکیب کنید و بر روی پوست صورت بمالید، بگذارید خشک شود و سپس با آب گرم بشویید.

روغن جوانه گندم را بر روی پوست سر و موها بمالید و خوب ماساژ دهید، بگذارید یک شب بماند و سپس با آب و شامپو بشویید.

جوانه گندم حاوی تمام مواد مغذی ضروری از جمله ویتامین ها، پروتئین، اسیدهای چرب امگا 3 و کربوهیدرات ها برای رشد جسمی و روحی کودک می باشد.

فیبر موجود در جوانه گندم برای درمان یبوست در کودکان مفید است، ویتامین B موجود در جوانه گندم باعث افزایش متابولیسم، افزایش سطح انرژی و تولید گلبول های ق سالم در کودکان می شود.

جوانه گندم حاوی گلوتن است و بسیاری از کارشناسان معتقدند که نباید قبل از 6 ماهگی به نوزاد داده شود با این حال قبل از اینکه به نوزاد و کودک خود جوانه گندم بدهید با پزشک او مشورت کنید.

جوانه گندم از جمله دانه هایی است که به عنوان منبع انرژی روزانه برای کاهش وزن مفید است.

جوانه گندم حاوی فیبر و مواد مغذی زیادی است که اشتها را کاهش داده و از پرخوری جلوگیری می کند همچنین انرژی روزانه را تامین می کند و باعث کاهش وزن و لاغری می شود.

جوانه گندم دارای ویتامین ها، مواد معدنی و کربوهیدرات های مورد نیاز ورزشکاران می باشد، علاوه بر این فیبر موجود در آن برای جلوگیری از افزایش وزن در ورزشکاران مفید است.

همچنین پروتئین های موجود در جوانه گندم برای عضله سازی و تقویت عضلات بدنسازان مفید هستند و انرژی مورد نیاز در حین تمرینات بدنسازی را فراهم می کنند.

جوانه گندم جوانه مقادیر بالای فیبر می باشد که می تواند به پیشگیری و درمان یبوست کمک کند.

اضافه کردن پودر جوانه گندم به ماست و سالاد می تواند باعث افزایش دریافت فیبر شده، حرکات روده را افزایش دهد و برای درمان یبوست مفید باشد.

اگر بخواهید وزن خود را افزایش دهید می توانید از جوانه گندم که کربوهیدرات و کالری بالایی دارد در همه ی وعده های غذایی استفاده کنید، جوانه گندم برای چاقی صورت هم مفید می باشد.

اگر می خواهید چاق شوید مقداری پودر جوانه گندم را به آب هویج اضافه کنید و هر روز بخورید تا نتیجه بگیرید.

جوانه غنی از اسید فولیک است که مواد مغذی مورد نیاز جنین را فراهم کرده و از نقص مادر زادی در جنین جلوگیری می کند علاوه بر این جوانه گندم خطر ابتلا به دیابت بارداری را کاهش می دهد.

پیش از مصرف هر گونه خوراکی در دوران بارداری حتما با پزشک خود نیز مشورت کنید.

فیبر موجود در جوانه گندم علاوه بر جلوگیری از یبوست برای تنظیم قند خون شما هم مفید می باشد، فیبر جذب قند را در خون کاهش داده و به تنظیم قند خون کمک می کند.

تحقیقات نشان داده که مصرف فیبر بیشتر باعث کاهش سطح قند خون ناشتا در افراد مبتلا به دیابت نوع دو می شود.

جوانه گندم حاوی آنتی اکسیدان است که برای پیشگیری و درمان سرطان مفید می باشد. نتایج یک مطالعه در بیمارستان عمومی دانشگاه پزشکی وین نشان داده که جوانه گندم می تواند باعث مرگ سلول و توقف رشد سلول های سرطانی روده شود.

دانه های گندم را پاک کنید و بشویید و آن ها را در ظرفی پر آب بریزید و در جایی که خنک و دارای نور زیاد است بگذارید تا کمی جوانه بزند، آب روی دانه ها را دور بریزید و بر روی دانه ها دستمال مرطوب تمیزی بگذارید و روزی دو بار با اسپری کردن آب آن ها را مطوب کنید.

پس از 3 الی 5 روز جوانه گندم آماده است و می توانید از آن ها در تهیه سالاد استفاده کنید، همچنین خوردن جوانه گندم با ماست، جوانه گندم با شیر، جوانه گندم با عسل هم برای سلامتی مفید هستند.

جوانه جو دارای مقادیر بالای فیبر، ویتامین، مواد معدنی مانند سلنیوم، مس، کروم، فسفر، منیزیم، نیاسین و آنتی اکسیدان می باشد.

طبع جوانه جو سرد و خشک می باشد. جوانه جو برای سلامتی قلب و پیشگیری و درمان دیابت مفید می باشد.

جوانه جو را می توان به عنوان یک پاک کننده طبیعی استفاده کرد.

یک قاشق چای خوری جوانه جو له شده یا پودر جوانه جو را با شیر یا آب مخلوط کنید و صورت خود را روزانه با آن بشویید.

جوانه جو حاوی اسید آلزائیک بوده که چربی پوست را کنترل کرده و به درمان آکنه و جوش صورت کمک می کند.

پودر جوانه جو را با آب لیمو ترش تازه ترکیب کنید و بر روی پوست صورت بمالید، بگذارید 15 تا 20 دقیقه بماند و سپس با آب بشویید.

جوانه جو غنی از آهن و ویتامین B می باشد که از ریزش مو جلوگیری کرده و برای تقویت و افزایش رشد مو ضروری است.

پودر جوانه جو مقادیر بالای فیبر و کالری پایینی دارد که می تواند برای درمان یبوست و لاغری و کاهش وزن مفید باشد.

دانه های جو را تمیز کرده و در آب خیس کنید، بگذارید یک روز بماند و سپس آن ها را در ظرفی بریزید، بر روی آن دستمال مرطوب بکشید و در جای گرم و کم نور قرار دهید. روزی دو بار آن را با اسپری مرطوب کنید پس سه تا پنج روز جوانه ی جو رشد می کند که می توانید آن را در سالاد استفاده کنید.

منابع : steptohealth _ allremedies _ parentinghealthybabies _ healthline _ draxe

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پرورش لونگان x بخوانید...