خواص زیتون سیاه شور

دوره مقدماتی php
خواص زیتون سیاه شور
خواص زیتون سیاه شور

زیتون میوه ی کوچک و بیضی شکل درخت زیتون از خانواده زیتونیان است، زیتون سیاه و سبز از انواع زیتون هستند که در طبیعت یافت می شوند.

مطالعات نشان می دهد که میوه زیتون سیاه و سبز برای سلامتی بدن، زنان باردار، درمان رفلاکس معده، لاغری، دیابت، فشار خون و یبوست عالی هستند.

مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در زیتون سیاه و سبز به کاهش چین و چروک پوست صورت و دور چشم کمک کرده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

مقادیر بالای ویتامین A موجود در زیتون به کاهش رادیکال های آزاد در پوست کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش می دهد.

علاوه بر این ویتامین A موجود در زیتون به طور طبیعی باعث روشن تر و سفید تر شدن پوست صورت می شود.

خواص زیتون سیاه شور

دوره مقدماتی php

مقادیر بالای ویتامین A و ویتامین E موجود در زیتون به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی پوست صورت و بدن را در برابر اشعه ماورا بنفش خورشید محافظت کرده و از آفتاب سوختگی جلوگیری می کند.

مقادیر بالای مس، آهن و ویتامین E موجود در زیتون باعث افزایش گردش خون در پوست سر و تقویت فولیکول های مو شده و به افزایش رشد مو کمک می کند.

زیتون منبع خوبی از ویتامین E، آهن، مس و کلسیم است که باعث بهبود رشد و تقویت استخوان های نوزادان و کودکان می شود.

زیتون به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و خواص ضد التهابی که دارد باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نوزادان و کودکان شده و خطر ابتلا به عفونت را کاهش می دهد.

زیتون حاوی مقادیر بالای آهن است که با تولید گلبول های قرمز خون به درمان کم خونی ناشی از فقر آهن یا آنمی در زنان باردار کمک می کند.

ویتامین C و آنتی اکسیدان های موجود در زیتون باعث تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران بارداری می شوند و خطر ابتلا به بیماری در زنان باردار را کاهش می دهند.

ویتامین C موجود زیتون باعث بهبود رشد جنین و تشکیل کلاژن، رگ های خونی، تاندون ها و پوست جنین می شود.

نیاسین و پانتوتنیک اسید موجود در زیتون خطر ابتلا به افسردگی را در زنان باردار کاهش می دهند.

با همه ی این فواید گفته می شود که زنان در دوران بارداری و شیردهی از زیاده روی در مصرف زیتون اجتناب کنند چون ممکن است باعث باعث یبوست یا اسهال در زنان باردار شود.

میوه زیتون حاوی مقادیر بالای فیبر است که به بهبود هضم غذا، درمان ریفلاکس معده و سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.

زیتون دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی قوی بوده و خطر ابتلا به عفونت معده و زخم معده ناشی از هلیکوباکتر پیلوری را کاهش می دهد.

مصرف منظم زیتون به سلامت روده ها کمک کرده و با افزایش پروبیوتیک ها در روده برای پیشگیری و درمان اسهال مفید می باشد.

مقادیر بالای فیبر موجود در زیتون باعث افزایش حرکات روده شده و برای پیشگیری و درمان یبوست مفید می باشد.

زیتون دارای خواص ضد التهابی بوده که از استرس اکسیداتیو جلوگیری می کند، مصرف زیتون سیاه و سبز خطر ابتلا به بیاری های کبد از جمله کبد چرب را کاهش می دهد.

رژیم غذایی کم چربی باعث گرسنگی، افزایش پرخوری و در نتیجه چاقی و افزایش وزن می شود، زیتون حاوی مقادیر بالای چربی های سالم است که اشتها را کاهش داده و با جلوگیری از پرخوری به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند.

چربی های سالم موجود در زیتون باعث افزایش چربی سوزی بدن و در نتیجه لاغری و کاهش وزن می شوند.

چربی های غیر اشباع موجود در زیتون با سرعت قابل توجهی سرعت جذب گلوکز خون را کاهش داده و با کاهش قند خون بالا خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد.

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و خواص ضد التهابی زیتون سیاه و سبز خطر ابتلا به بیماری های کلیوی و آسیب های چشمی ناشی از دیابت را کاهش می دهند.

تحقیقات نشان داده که مصرف زیتون به دلیل مقادیر بالای ترکیبات فنلی موجود در آن به بهبود گردش خون و افزایش انعطاف پذیری رگ های خونی کمک کرده و باعث کاهش فشار خون بالا می شود.

اما فراموش نکنید که زیتون حاوی مقادیر بالای سدیم است و زیاده روی در مصرف آن می تواند باعث افزایش فشار خون شود.

ترکیبات فنلی و اسید اولئیک که اسید چرب اصلی موجود در زیتون سیاه و سبز است، باعث کاهش کلسترول بالای خون شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و آترواسکلروزیس را کاهش می دهد.

ترکیبات فنلی همچنین انعطاف پذیری رگ های خونی را بیشتر کرده و از رسوب کلسترول در آن ها پیشگیری می کند.

تحقیقیات نشان داده که میزان ابتلا به پوکی استخوان در کشور های مدیترانه پایین تر از سایر کشور ها می باشد، محققان بر این باورند که ترکیبات فنلی موجود در زیتون به تقویت استخوان ها کمک کرده و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد.

تحقیقات اولیه نشان داده که مقادیر بالای ویتامین E، آنتی اکسیدان ها، ترکیبات فنلی از جمله اسکالن و ترپنوئید ها و اسید اولئیک موجود در زیتون چرخه ی تکثیر سلول های سرطانی را مختل کرده و با کاهش التهاب در بدن خطر ابتلا به سرطان های پستان، روده بزرگ و معده را کاهش می دهد.

ترکیبات فنلی موجود در زیتون باعث کاهش التهاب در بدن و بهبود عملکرد مغز شده و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و پارکینسون را کاهش می دهند.

خواص زیتون سیاه شور

زیتون دارای خواص ضد التهابی بوده و به عنوان یک آنتی هیستامین طبیعی با کاهش التهاب در ریه ها و کاهش تولید موکوس به درمان آلرژی فصلی کمک می کند.

مقادیر قابل توجه ویتامین A و آنتی اکسیدان های موجود در زیتون باعث تقویت بینایی شده و احتمال ابتلا به  دژنراسیون ماکولا و آب مروارید را کاهش می دهد.

زیتون یک منبع غنی از آهن و مس است که به دو عنصر ضروری برای ایجاد گلبول های قرمز شناخته می شوند. افزایش تولید گلبول های قرمز خون به درمان کم خونی یا آنمی کمک کرده و علائم این بیماری که خستگی، ناراحتی معده، سردرد و تپش قلب هستند را رفع می کند.

تحقیقات نشان داده که یک ترکیب فنولی به نام اولئوکانتال در زیتون سیاه و سبز وجود دارد که مانند ایبوپروفن دارای خواص ضد درد و ضد التهابی قوی بوده و به درمان درد ناشی از آرتریت روماتوئید کمک می کند.

درخت زیتون وحشی گونه ای از زیتونیان است که بیشتر در مناطق غیر قابل کشت می روید و برداشت میوه آن بسیار دشوار صورت می گیرد، این درخت به راحتی به دلیل میوه کوچک و ناقص آن قابل تشخیص می باشد.

در زمان های قدیم، زیتون وحشی و روغن زیتون وحشی به دلیل طعم تند و تلخش استفاده نمی شد اما تحقیقات نشان داده که زیتون وحشی حاوی مقادیر بالای چلی فنول ها، آنتی اکسیدان ها و اسید های چرب امگا 3 و امگا 6 است که فواید زیادی برای سلامتی بدن دارد.

زیتون وحشی برای پیشگیری و درمان بیماری قلبی و عروقی، سرطان، چاقی و افزایش وزن، آلزایمر، دیابت و سلامت پوست و مو مفید می باشد.

روغن زیتون وحشی به صورت موضعی برای درمان سفیدی مو، سفید تر و روشن  تر کردن پوست صورت و درمان خشکی پوست استفاده می شود.

برخی افراد ممکن است با خوردن زیتون دچار واکنش های آلرژیک و حساسیت شوند.

برخی مطالعات نشان داده که زیتون سیاه به دلیل مقادیر بالای آکریل آمید موجود در آن، خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.

  • عکس طبیعت تابستان شمال
  • طبیعت زیتون گرم و خشک است. زیتون سیاه و سبز حاوی مقادیر بالای آهن، کلسیم، فیبر، مس، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین K، کولین، سدیم، آنتی اکسیدان ها، ترکیبات فنلی و اسید اولئیک هستند.

    زیتون بومی کشور های مدیترانه، شمال آفریقا، جنوب شرقی آسیا، شمال تا جنوب چین، اسکاتلند و شرق استرالیا می باشد.

    زیتون را اغلب برای تهیه روغن زیتون، زیتون پرورده، زیتون شور، انواع سالاد ها، ساندویچ ها و پاستا استفاده می کنند.

    جالب است بدانید که در کشور های مدیترانه ای، 90 درصد زیتون برای تولید روغن زیتون استفاده می شود.

    درخت زیتون، از درختان همیشه سبز می باشد.

    برخی گونه های زیتون، زمانی که نابالغ هستند به رنگ سبز دیده می شود و هنگامی که رسیده و بالغ شوند، زیتون سیاه به دست می آید.

    زیتون خام به دلیل مقادیر بالای اولئوروپین موجود در آن مزه ای بسیار تلخ دارد.

    زیتون سیاه و سبز دارای فواید و خواص یکسانی هستند فقط در بافت و طعم با هم فرق دارند؛ زیتون سبز سفت تر است در حالی که زیتون سیاه نرم تر و چرب تر بوده و طعم ملایم تری دارد.

    منابع : healthline – naturalfoodseries – organicfacts

    خواص زیتون سیاه شور

    فال حافظ

    متن عاشقانه متن زیبا

    صفحه اصلی تبلیغات تماس با ما درباره ما

    مطالب بخش سلامت و پزشکی سایت کوکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.

    © کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کوکا به هر نحو غیر مجاز می باشد.
    هر گونه کپی برداری از محتوای سایت کوکا پیگرد قانونی دارد.
    استفاده از مطالب سایت کوکا در سایت های خبر خوان و دارای آی فریم نیز اکیدا ممنوع است.


     


    زیتون سیاه چیست؟


    نکات تغذیه‌ای زیتون سیاه


    ماده مغذی


    ارزش غذایی

    خواص زیتون سیاه شور


    ویتامین A


    113 IU (واحد بین المللی)


    ویتامین E


    5ر0 میلی گرم


    ویتامین K


    4ر0 میکروگرم


    کلسیم


    24 میلی گرم


    پتاسیم


    3 میلی گرم


    آهن


    9ر0 میلی گرم


    سدیم


    299 میلی گرم


     

    زیتون یکی از میوه های پر خاصیت است که دارای مصارف گوناگونی است. زیتون هم به صورت خام و هم فرآوری شده مصرف می شود. همچنین روغن زیتون نیز کابرد زیادی دارد. زیتون در دو نوع سبز و سیاه وجود دارد. در این مطلب درباره خواص زیتون سیاه برای سلامت بدن آشنا می شوید.

    زیتون سیاه دارای ارزش تغذیه ایی بالایی می باشد. عمده دلیل خواص زیتون سیاه به خاطر روغن آن است. روغن زیتون سیاه بیشتر بوده و هر چقدر رنگ زیتون تیره تر باشد روغن آن بیشتر و مقوی تر است.

    در بسیاری از کشورها مرحله روغن گیری از زیتون در مراحل اولیه برداشت صورت می گیرد. ترکیبات زیتون محلول در آب می باشند و دارای خواص ضد میکروبی، ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی می باشند. زیتون سبز با زیتون سیاه از نظر طعم و رنگ تفاوت دارند ولی از نظر میزان ارزش تغذیه ای تفاوت ندارند. فقط در زیتون سیاه میزان کارتنوئید بیشتر است.

    از مهمترین خواص زیتون سیاه می توان به خواص درمانی فراوان آن اشاره کرد. چربی موجود در زیتون سیاه چربی مضر نیست و می تواند کلسترول بد خون را پایین آورد. زیتون سیاه سرشار از ویتامین E می باشد و با خواص آنتی اکسیدانی که دارد می تواند با رادیکال های آزاد مبارزه و از بروز بیماری های مزمن جلوگیری می کند.

    خواص زیتون سیاه شور

    زیتون در تقویت دستگاه گوارش نقش مهمی دارد. دارای خواص سم زدایی و پاک کنندگی است. یکی از دلایلی که زیتون همراه غذا سرو می شود، اشتها آوری آن است. برای تاثیر بیشتر بهتر است که از زیتون پرورده همراه غذا استفاده شود. محققان دریافتند که خواص زیتون در کاهش وزن نقش مهمی دارد به همین دلیل به افرادی که قصد کاهش وزن دارند توصیه می شود که از زیتون در رژیم غذایی روزانه شان استفاده کنند.

    از دیگر فواید زیتون سیاه برای دستگاه گوارش، درمان یبوست است. به افرادی که معده حساس دارند و بعد از صرف غذا دچار یبوست می شوند توصیه می شود که از زیتون سیاه استفاده کنند.

    از دیگر خواص زیتون سیاه می توان به کاهش فشار خون در افرادی که از فشار خون بالا رنج می برند اشاره کرد. جوشانده برگ زیتون سبز دارویی موثر در تنظیم میزان فشار خون به شمار می رود. برای تهیه جوشانده برگ زیتون کافیست 15 عدد برگ زیتون را در چند لیوان آب به مدت یک ربع بجوشانید. بعد از پخته شدن برگها زیر شعله را خاموش کرده و بگذارید تا سرد شود. سپس به آن چند حبه قند اضافه کنید تا کمی شیرین شود. از این مایع در طی روز دو مرتبه استفاده کنید. طی دوره مصرف این نوشیدنی به مدت 14 روز است. بعد از طی این دوره، به مدت یک هفته مصرف آن را قطع کرده و بعد از آن دوباره به مدت 14 روز مصرف کنید تا فشار خون برای همیشه در حد متعادلی بماند.

    همانطور که گفته شد بخش زیادی از خواص زیتون سیاه به دلیل وجود روغن آن است. به همین خاطر بخش زیادی از مصارف درمانی زیتون مربوط به روغن آن می شود. روغن زیتون یکی از داروهای موثر در درمان مشکلات صفراوی است. به عنوان صفرا بر و نرم کننده آن شناخته می شود و باعث دفع سنگ کیسه صفرا می شود. برای تاثیر درمانی بیشتر توصیه می شود که روغن زیتون همراه با مقدار کمی آبلیمو مصرف شود.

    از خواص روغن زیتون به درمان سرفه های خشک می توان اشاره کرد. روغن زیتون نقش تعیین کننده ایی در سلامت پوست و مو دارد. ترک های پوستی و اگزما با روغن زیتون درمان می شوند، برای مصارف پوستی بهتر است که روغن زیتون با گلیسیرین مخلوط شود تا تاثیر درمانی بیشتری داشته باشد.

    متخصصان تغذیه پیشنهاد می دهند که از روغن زیتون در هنگام طبخ غذا استفاده و این روغن جایگزین روغن های نباتی شود. روغن زیتون برای سلامت قلب بسیار مفید است و با مصرف آن احتمال بالا رفتن کلسترول خون بسیار کم می شود. مصرف روغن زیتون به افرادی که کم خونی دارند توصیه می شود. همچنین کسانی که دچار پوکی و نرمی استخوان هستند باید از روغن زیتون به جای روغن های معمولی استفاده کنند. عده ایی از متخصصان طب سنتی بر این باورند که ماساژ دادن بدن با روغن زیتون نیز در پیشگیری و درمان بعضی از بیماری ها موثر است.

    خشکی لثه از بیماری های دهانی است که ممکن است سلامت لثه ها را به خطر انداخته و باعث آسیب به دندان ها شود. استفاده از روغن لثه باعث از بین بردن خشکی لثه و پیشگیری از بیماری های مربوط به آن می شود.

    یکی دیگر از مصارف روغن زیتون برای پوست، برای درمان جوش های چرکی است. آغشته کردن روغن زیتون به جوش ها باعث خروج چرک ها و نهایتا از بین رفتن آنها می شود.

    برای درمان خارش پوست، خصوصا اگر خارش ناشی از گزیدگی حشرات باشد استفاده از روغن زیتون توصیه می شود.

    روغن زیتون در سلامت مو نقش مهمی دارد. علاوه بر تقویت پوست سر و ریشه مو، باعث نرم شدن موها می شود که در جلوگیری از بروز موخوره نقش مهمی دارد. همچنین از روغن زیتون برای درمان شوره سر نیز استفاده می شود. افرادی که مبتلا به شوره سر هستند می توانند در هفته دوبار قبل از استحمام موها و پوست سرشان را با روغن زیتون آغشته کرده تا شوره سر از بین برود.

    زیتون سیاه دارای سدیم زیادی است به همین خاطر نباید در مصرف آن افراط شود زیرا ممکن است باعث آسیب به دستگاه گوارش و سلامت آن شود. همچنین با وحود خواص زیتون سیاه و فایده های بی شمار، مصرف آن در حالی که معده خالی است نیز ممکن است باعث آسیب جدی به دستگاه گوارش شود.

    منبع : آرگا



    دستمال خشك كن كودك


    ساخت وسایل خلاقانه با سبد های میوه بی استفاده



    چظوری با همسرم صمیمی تر شوم؟


    خواص زیتون سیاه شور


    جذاب ترین انواع عید 99 رو اینجا ببین


    نحوه درست کردن خمیر هزارلا در خانه برای پخت شیرینی های معرکه



    چطور در خانه ژل ضد عفونی کننده درست کنیم؟

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    دیدگاه document.getElementById(“comment”).setAttribute( “id”, “a6069b81b298dc30d32ad88a67f47a38” );document.getElementById(“i0d3726828”).setAttribute( “id”, “comment” );

    نام

    ایمیل

    وب‌ سایت

  • طرز تهیه غذا با گوشت چرخ کرده و قارچ
  • ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

    به طور کلی طبع زیتون به صورت کاملاً رسیده گرم است و طبع زیتون نارس سرد و خشک است. همچنین طبیعت روغن زیتون گرم و خشک است. برگ درخت زیتون نیز طبیعتی گرم و خشک دارد. زیتون میوه‌ای پرخاصیت است که خداوند نیز در قرآن کریم از آن با قسم یاد کرده است. این میوه به عنوان یکی از مخلفات مورد علاقه و پرطرفدار ایرانیان اغلب در میان سفره‌های آنان خودنمایی کرده است. زیتون به دلیل داشتن چربی‌های غیر اشباع، برای درمان بیماری‌های قلبی عروقی استفاده می‌شود. همچنین مصرف آن برای کودکان در حال رشد از نظر تقویت هوش و حافظه آن‌ها می‌توانند مفید واقع شود.

    زیتون به عنوان یک میوه مدیترانه‌ای به طور معمول در بازار در سه نوع مختلف زیر یافت می‌گردد: زیتون سبز زیتون سیاه زیتون پرورده 

     

    زیتون سبز در گروه میوه‌های گرمسیری و با طبیعت گرم و خشک قرار دارد. طبیعت گرم زیتون و نیز خواص فراوان آن باعث به وجود آمدن فواید درمانی خواهد شد که در ادامه به تعدادی از آن‌ها اشاره می‌شود:

    برگ درخت زیتون یک نوع ضدعفونی کننده است. ماساژ دادن دندان‌ها و لثه‌ها با روغن زیتون باعث تقویت آن‌ها می‌شود. کاهش کلسترول و دیگر چربی‌های مضر در بدن صمغ درخت زیتون مقوی ذهن و حافظه است. در صورت خوردن آن قبل از غذا با کاهش وزن رو به رو می‌شوید.  زیتون دارای خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی است و در پیشگیری از سرطان نقش دارد. کاهش فشار خون البته در صورت شور نبودن مالیدن روغن زیتون و سپس گرفتن حمام آفتاب برای برنزه شدن پوست مفید است. روغن موجود در میوه زیتون برای سلامت دستگاه گوارش و رفع یبوست مؤثر است.

    خواص زیتون سیاه شور

     

     

    بیشتر بخوانید: خواص بی نظیر روغن زیتون برای زیبایی و سلامت پوست و مو

     

    طبع زیتون سیاه یا تیره نیز در صورتی که کاملاً رسیده باشد گرم است. این نوع زیتون به دلیل نوع به عمل آمدنش شکل ظاهری و شاید کمی طعم متفاوتی با زیتون سبز داشته باشد. زیتون سیاه به دلیل مقداری کاروتنوئید که نسبت به زیتون سبز بیشتر دارد، از نظر ارزش غذایی، تفاوت زیادی با نوع سبز آن ندارد. نکته قابل ذکر در تفاوت‌های میان زیتون سیاه و سبز این است که زیتون‌های سیاه کمی پر روغن‌تر هستند. این میوه دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است که بیشتر آن به دلیل روغن موجود در آن هست چرا که بخش زیادی از ارزش غذایی زیتون به میزان روغن موجود در آن بستگی دارد. 

    یکی از مهم‌ترین خواص زیتون سیاه از آنجایی که طبیعت زیتون سیاه نیز گرم است، این ویژگی باعث به وجود آمدن یکی از مهم‌ترین خواص آن، وقتی که کاملا رسیده شده باشد، می‌شود و آن خاصیت قبض کنندگی است. از این خاصیت می‌توان برای درمان خانگی اسهال استفاده کرد.

     

    بیشتر بخوانید: چگونه تلخی زیتون را از بین ببریم؟

    یکی از خوش طعم‌ترین انواع زیتون‌ها، زیتونی است که بعد از رسیده شدن آن را با آب و نمک، گردو، نعنا، آویشن و دیگر مواد می‌پرورانند. این نوع زیتون باعث تقویت معده می‌شود و از آنجایی که طبع زیتون پرورده نیز گرم است افراط در مصرف آن برای افراد گرم مزاج می‌تواند مضر باشد. چرا که بر اساس طب سنتی موجب سوختن اخلاط آن‌ها خوهد شد. باید توجه کرد که برخی افراد اقدام به فروش زیتون‌های پرورده به صورت غیر بهداشتی می‌کنند. همچنین این نوع زیتون با گذشت زمان به دلیل پاره شدن گوشت میوه، ممکن است خواص خود را از دست بدهد. همچنین گذشتن زمان زیاد از تهیه آن ممکن است باعت تغییر در طبع زیتون پروده نیز گردد. 

     

    نکته آخر 

    همان گونه که اشاره شد به طور کلی طبیعت زیتون رسیده گرم است و روغن زبتون به تری تمایل دارد. طبع زیتون کال سرد معتدل است. بهترین نوع زیتون، زیتون فاقد شکستگی و به رنگ طبیعی است که حاوی تمام خواص طبیعی میوه است. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که اگر چه زیتون سرشار از خواص و فواید مهم برای سلامتی است، اما افرادی که دارای سابقه فشار خون هستند، باید از مصرف زیتون شور اجتناب کنند. 

    منبع: behdasht.news

     

    برای نظردهی بعدی، نام، ایمیل، و وب سایت خود را در این مرورگر ذخیره کنید.

    زیتون خواص بسیاری دارد که در این مقاله قصد داری در مورد آن صحبت کنیم. بهبود عملکرد قلب، پیشگیری از پوکی استخوان و … با جیمیتو همراه باشید تا با خواص زیتون آشنا کنیم.

     

    نام علمی زیتون olea europea است که از کلمه oliva که به معنی زِیتون است گرفته شده. زِیتون بومی مناطق فلسطین است و در قرن هفدهم قبل از میلاد شناخته شد. ۳۵۰۰ سال قبل زیتون در جزیره‌ای در یونان کشت می‌شد. جالب است بدانید شاخه زیتون نماد صلح است. درخت زیتونی گیاهی همیشه سبز است و ارتفاع آن به ۱۵ متر نیز می‌رسد. برگ‌های درخت زِیتون دراز و بیضی شکل هستند. گل‌های درخت زیتون به صورت کوچک و سفید رنگ و خوشه‌ای در کنار برگ‌ها قرار می‌گیرند. میوه زیتون بیضی شکل، گوشت‌دار و رنگ سبز تیره دارد. هر دانه زیتون حدود ۳ تا ۵ گرم وزن دارد و رنگ آن نیز از سبز تا سیاه متغیر است.

    آیا می‌دانستید انتی اکسیدآن‌ها شما را در برابر بیماری‌هایی به مانند سرطان، التهاب مفاصل و حتی دیابت محافظت می‌کنند؟ زیتون به عنوان یکی از منابع مهم انتی اکسیدان خوراکی می‌تواند نقش مهمی در بهبود سلامتی داشته باشد. از این رو مصرف زیتون به عنوان یک ماده غذایی کاملاً ضروری و مهم است. امروز در جیمیتو به بررسی خواص زیتون خواهیم پرداخت.

     

    خواص زیتون سیاه شور

    در هر ۱۰۰ گرم از زیتون، مواد مغذی مهمی به مانند

    وجود دارد. رژیم مدیترانه‌ای با دارا بودن زیتون تبدیل به سالم‌ترین رژیم غذایی در دنیا شده است که افراد زیادی نه تنها در حوضه مدیترانه بلکه در سراسر جهان برای لاغری و سلامت بیشتر از آن پیروی می‌کنند. مهم‌ترین ترکیبی که در زیتون وجود دارد انتی اکسیدآن‌ها است. فنل یکی از مواد دارای خاصیت انتی اکسیدانی است که می‌تواند باعث جلوگیری از لخته شدن خون در عروق شود. مصرف متداول ترکیبات فنولی بر سلامتی قلب اثر مثبت فراوانی دارد.

    زیتون در ایران به صورت پرورده نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد که خواص بیشتری نسبت به زیتون خالص دارد. زیتون ضد حساسیت است و تقریباً هیچ‌کس به زیتون حساسیت ندارد. شما می‌توانید زیتون را به عنوان یک پیش‌غذا یا ترکیب شده در سالاد میل کنید. در ادامه خواص زیتون برای سلامتی، پوست و مو را بررسی و شرح خواهیم داد.

     

    همانطور که گفته شد گیاه زِیتون بومی شرق مدیترانه بوده ولی امروزه در مناطقی که آب و هوای مشابه با مناطق اولیه کشت زیتـون دارند نیز کشت می‌شود. زیتـون طعم تلخی دارد که برای خوش خوراک شدن فرآیند‌هایی بر روی آن انجام می‌شود. زیتـون در رنگ‌های سبز، زرد، قرمز، بنفش و سیاه دیده می‌شود. زیـتون‌های سبز و سیاه برای ما آشناتر هستند. زیـتون قبل از چیده شدن روی درخت باقی می‌ماند تا به طور کامل برسد. زیتـون تازه چیده شده معمولا طعم تلخی دارد، برای از بین بردن این تلخی زِیتون فرآوری می‌شود. برای از بین بردن طعم تلخ زِیتون از دو روش استفاده می‌شود.

     

    یکی از این روش‌ها نگهداری زیتون برای یک هفته یا بیشتر در آب است. دومین روش برای از بین بردن طعم تلخ زیتون استفاده از مایع نمکی غلیظ شده است. زیتون سیاه به دلیل ظاهر خوب و طعم بهتر قیمت بالاتری داشته و نسبت به زیتون سبز حاوی مواد مغذی بیشتری نیز هست. این نوع زیتون به دلیل شرایط آب و هوایی در کشور ما تولید نمی‌شود و کشورهای اسپانیا و ایتالیا تولید کننده اصلی آن هستند.

    زیتون میوه درختی است که سر منشأ اصلی آن مدیترانه بوده است. در ایران نیز کشت زیتون به دو هزار سال قبل باز می‌گردد. از زیتون فراورده‌هایی به مانند روغن نیز استخراج می‌شود. روغن زیتون دارای خواص مشابه با میوه آن است. روغن زیتون یکی از سالم‌ترین روغن‌های قابل استفاده برای مصارف خوراکی است. در ادامه به خواص زیتون اشاره خواهیم کرد.

     

    علت پایین بودن آمار سرطان در مناطق مدیترانه‌ای را می‌توان به مصرف زیاد زیتون و فراورده‌های حاصل از آن نسبت داد. ترکیبات فنولی موجود در زیتون، در درمان و جلوگیری از بروز انواع سرطان‌ها نقش مهمی دارد. علاوه بر فنول زیتون حاوی ترکیباتی به مانند اسکوالن و ترینوئید نیز می‌باشد که خاصیت ضد سرطانی آن را بهبود می‌بخشد. بنابراین یکی از خواص زیتون این است که ضد سرطان است.

     

    درست است زیتون دارای مقدار زیادی چربی است اما بخش اعظمی از این چربی را چربی‌های تک اشباع نشده و سالم تشکیل می‌دهد. به این ترتیب با خوردن زیتون یا استفاده کردن از فراورده‌های زیتون شما کالری کافی برای انجام کارهای روزانه را خواهید داشت و از سوی دیگر کلسترولتان افزایش پیدا نخواهد کرد.

    از مهم‌ترین اسیدهای چرب موجود در زیتون می‌توان به اسید اولئیک و پالمیتولئیک اسید اشاره کرد که همگی نقش مؤثر و مثبتی در کاهش یافتن مقدار کلسترول و چربی در بدن دارند. البته کسانی که دچار چربی خون هستند نباید خودسرانه مصرف روغن زیتون را افزایش دهند.

    درصد اندک چربی مضر در زیتون نیز می‌تواند در مصرف زیاد از خواص زیتون باعث بروز مشکلات و افزایش کلسترول خون شود. به همین دلیل توصیه شده است قبل از اینکه به خواص زیتون به عنوان یک معجزه در درمان کلسترول خون نگاه کنید از پزشک خود در مورد استفاده کردن از روغن زیتون در غذاهای خود سؤال کنید.

     

    تنش‌های حاصل از اکسیدان‌ها می‌توانند قلب شما را درگیر کنند. وجود رادیکال‌های آزاد در جریان خون، عاملی برای بیماری‌های قلبی و عروقی است که تنها راه دفاعی شما در برابر آن‌ها خوردن مواد مغذی آنتی اکسیدانی است. وجود کلسترول زیاد در خون و مواد غذایی از جمله دلایل بیماری‌های اکسیدانی است. انتی اکسیدآن‌های موجود در زیتون، کلسترول خون شما را کنترل و از افزایش کلسترول‌های مضر در بدن جلوگیری می‌کند.

    یکی از خواص زیتون این است که حاوی چربی‌هایی است که التهاب در رگ‌ها را کاهش داده و از بیماری‌های قلبی عروقی که ناشی از التهاب رگ‌های خونی است جلوگیری می‌کند. مهم‌ترین بیماری التهابی رگ‌های خونی، گرفتگی و انسداد شریان‌های اصلی است که موجب بروز سکته‌های قلبی و مغزی می‌شود.

     

    مطالعات در مورد خواص زیتون نشان داده است که استفاده طولانی مدت از زیتون و فراورده‌های آن باعث خواهد شد تا فشار خون نیز کاهش پیدا کند. علت کاهش فشار خون مشابه با کاهش کلسترول خون است. افزایش فشار خون نتیجه گرفتگی عروق و فشار بیشتر به قلب است که با مصرف کردن کلسترول مفید و همچنین تغییر سبک زندگی، فشار روی قلب کاهش و در نهایت فشار خون کمتر خواهد شد.

    از جمله مقاله‌های منتشر شده در این مورد نشان می‌دهد که پس از مصرف ۶ ماهه ترکیبات زیتون در کنار داروهای کنترل فشار خون، تأثیر داروها افزایش پیدا می‌کند. به هیچ عنوان از توصیه‌هایی که در سایت جیمیتو به شما داده می‌شود به جای داروی تجویزی پزشک استفاده نکنید.

    خواص زیتون و دیگر مواد مغذی در طولانی مدت مؤثر واقع می‌شوند. افزایش فشار خون عارضه‌ای نیست که شما به شکل طولانی مدت آن را درمان کنید. استفاده کردن از روغن زیتون و خواص آن در کنار داروهای تجویزی نیز با مشورت گرفتن از پزشک توصیه می‌شود.

     

    همان‌طور که اشاره کردیم، زیتون حاوی چربی‌های غیراشباع مفید، ویتامین E و پلی فنل است که در مبارزه با بیماری‌های التهابی کاملاً مفید و کاربردی هستند. علاوه بر ترکیبات یاد شده، زیتون حاوی الئوکانتال است. این ماده در اغلب محصولات ضد درد وجود دارد. از این رو است که شما می‌توانید زیتون را به عنوان یک ماده ضد درد نیز استفاده کنید. البته قبل از هر درمانی بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

     

    خواص زیتون سیاه شور

    دردها عموماً به دلیل فعالیت رادیکال‌های آزاد یا استرس‌های اکتیواسیونی بروز می‌کند. تجربه در علم طب سنتی نشان داده است که استفاده کردن از روغن زیتون به صورت موضعی در برخی موارد باعث تسکین درد می‌شود. از جمله مهم‌ترین دردهایی که با استفاده از روغن زیتون می‌تواند شدت آن را کاهش داد، سردردهای میگرنی است.

    زمانی که احساس می‌کنید سر دردتان شروع می‌شود مقدار روغن زیتون با استفاده از انگشتانتان روی شقیقه‌هایتان بکشید و به آرامی ماساژ دهید. با این کار متوجه خواهید شد که روغن زیتون باعث کاهش درد می‌شود. مطالعات علمی در این مورد نشان می‌دهد وجود ترکیبی با عنوان اولئوکانتال به کاهش سردرد در انسان کمک می‌کند.

    این ترکیب که در قرص‌های ایبوپروفن نظیر آن وجود دارد شدت دردهای عضلانی را نیز می‌تواند کاهش دهد. در مواردی که حس می‌کنید بعد از ورزش دچار کوفتگی شده‌اید، مقدار روغن زیتون روی عضلات خود بکشید و آن‌ها را گرم نگه دارید. به این ترتیب از درد عضلات کاهش پیدا خواهد کرد.

    زیتون به عنوان یکی از مواد مؤثر در استحکام استخوان‌ها نیز شناخته می‌شود. این خاصیت نیز به علت وجود ترکیبات فنولی در زیتون است. پلی فنول ها باعث افزایش استحکام استخوان‌ها در افراد مسن می‌گردد. پلی فنول باعث تحریک سلول‌های سازنده ماتریس استخوانی شده و استحکام آن‌ها را افزایش می‌دهد. همچنین انتی اکسیدآن‌هایی که در مورد آن‌ها به وفور صحبت کردیم در استحکام استخوان‌ها نیز نقش مهم و اساسی دارند.

    با خوردن انتی اکسیدآن‌های کافی، استخوان‌های شما در برابر خطرات بزرگی به مانند پوکی استخوان مقاوم خواهند بود و شما در سنین کهن‌سالی نیز استخوان‌های سالم خواهید داشت.

     

    تا به حال اسمی از گلوتاتیون نشنیده‌اید؟ این ترکیب حاصل سه نوع اسید آمینه حیاتی در بدن است. گلوتاتیون به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی می‌تواند بروز واکنش‌های رادیکال آزادی در سطح سلولی را به شدت کاهش دهد. عموماً رادیکال‌های آزاد با واکنش دادن به این ترکیب از بدن دفع می‌شوند.

    خواص زیتون در این است که باعث خواهد شد مقدار گلوتاتیون در بدن شما افزایش پیدا کند. برای اینکه گلوتاتیون بیشتری از زیتون به دست آورید آن را به شکل پوست نشده بخورید چرا که گلوتاتیون در پوست زیتون به وفور وجود دارد.

     

  • بذر ریحان برای سبزه عید
  • زیتون دارای خواص پروبیوتیکی است. این ترکیب در گوارش سالم‌تر به انسان کمک می‌کند. میوه زیتون در دسته مواد غذایی تخمیری قرار می‌گیرد که به نوعی نشان دهنده وجود باکتری‌های مفید برای سیستم گوارشی بدن است. همچنین ترکیبات فنلی در زیتون وجود دارد که رشد باکتری‌های مفید در هضم غذا را روی جداره معده افرایش می‌دهد. پلی فنول ها خاصیت دیگری نیز دارند. آن‌ها به مدت طولانی در سیستم گوارشی باقی می‌مانند و باعث رشد بهتر باکتری‌های مفید برای هضم غذا و بهبود سلامتی سیستم گوارشی می‌شوند.

     

    اگر می‌خواهید که ویتامین ای کافی در بدن داشته باشید و به واسطه وجود این ویتامین از سلامت پوست و مو بهره‌مند شوید به شما توصیه می‌کنیم که از زیتون استفاده کنید. زیتون دارای مقدار زیادی ویتامین ای است که مصرف کردن آن به عنوان یک انتی اکسیدان از فعالیت عوامل مخرب سلامتی در بدن جلوگیری می‌کند.

    همچنین مشاهدات علمی نشان داده است که مصرف کردن ویتامین ای باعث افزایش سلامتی عروق و همچنین بهبود فعالیت اکسیژن رسانی به اندام‌های داخلی می‌شود که خود عاملی در افزایش سلامتی است.

     

    زیتون حاوی مقادیر زیادی چربی غیراشباع است. این چربی‌ها در افزایش سطح کلسترول مفید خون نقش مهمی دارند. از این رو شما برای داشتن چربی خون متعادل و کلسترول‌های سالم در بدن، می‌توانید از فراورده‌های حاصل از زیتون استفاده کنید. علاوه بر این، با کاهش کلسترول‌های مضر در بدن، کاهش وزن شما سرعت بیشتری خواهد داشت.

    علاوه بر موارد گفته شده، زیتون سیستم گوارشی شما را بهینه می‌کند و جذب مواد مغذی شما را افزایش می‌دهد. همچنین زیتون به سیستم گردش خون شما کمک می‌کند تا عملکرد بهتری داشته باشد. در این صورت ورزش‌هایی که انجام می‌دهید نتیجه‌ای بهتر خواهد داشت و بدن شما روند رو به ‌تری به خود می‌گیرد.

     

    کاهش آلرژی یا حساسیت بدن به فاکتورهای مهم از دیگر خواص زیتون است. ثابت شده که استفاده کردن از عصاره زیتون تأثیر انتی هیستامینی روی بدن دارد آنتی هیستامین را کسانی که عموماً دچار حساسیت‌های فصلی می‌شوند به خوبی می‌شناسند. مصرف کردن این ترکیب دارویی بروز آلرژی را کاهش می‌دهد که شما می‌توانید به جای آن از خواص زیتون استفاده کنید.

    زمانی که احساس می‌کنید به فصل آلرژی‌زا نزدیک می‌شوید یا ترکیباتی خورده‌اید که بدن شما می‌تواند به آن‌ها آلرژی دهد، مقداری زیتون به شکل دانه یا روغن‌گیری شده مصرف کنید. این کار باعث خواهد شد تا شدت آلرژی به مقدار زیادی کاهش یابد.

    خواص زیتون سیاه شور

    در صورتی که آلرژی شما شکل پیشرفته به خود بگیرد لازم است که سریعاً به پزشک مراجعه کنید چرا که عوارض ناشی از آلرژی موجب بروز مشکلات سلامتی شدید منجر به مرگ می‌تواند شود. باز هم توصیه پزشک در این خصوص را جدی بگیرید.

    مغز انسان عمدتاً از اسیدهای چرب ساخته شده است؛ بنابراین شما با خوردن زیتون به سلامتی آن کمک فراوانی خواهید کرد. اسیدهای چرب غیراشباع به بهبود عملکرد حافظه و حتی تمرکز بیشتر کمک می‌کند. مصرف زیتون به صورت روزانه خطر بروز سکته‌های مغزی را به شدت کاهش می‌دهد. از طرف دیگر شما با مصرف فراورده‌های زیتون نباید نگران حافظه خود نیز باشید.

    انتی اکسیدآن‌هایی در زیتون وجود دارد که به عنوان عاملی برای مبارزه با پارکینسون شناخته شده‌اند. اغلب افراد با افزایش سن دچار مشکلات اختلال حواس می‌شوند که مصرف زیتون در سنین پایین‌تر، احتمال بروز آن را کاهش می‌دهد.

     

    از دیگر خواص زیتون این است که به کاهش لخته‌های خونی در عروق کمک می‌کند. این ماده غذایی دارای ترکیب مهمی با عنوان فنول است. فنول با وارد شدن به بدن از لخته شدن خون در عروق جلوگیری می‌کند. همان‌طور که می‌دانید لخته شدن خون در بدن یک هشدار جدی است. زمان یکه در عروق شما لخته خونی وجود داشته باشد حرکت کردن آن به سمت مغز و قلب باعث بروز سکته های مغزی و قلبی می‌شود.

    در مطالعه انجام شده روی ۲۱ نفر که همگی غذایی دارای روغن زیتون مصرف کرده بودند، مشاهده شد خوردن این ترکیب غذایی به شدت عوامل لخته کننده خون در بدن را کاهش می‌دهند. به این ترتیب اگر دوست دارید که سالم زندگی کنید و از زندگی خود لذت ببرید به سراغ مصرف زیتون و ترکیبات به دست آمده از آن بروید.

     

    در مورد تأثیر زیتون روی قند خون اطلاعات اندکی وجود دارد اما نتایج به دست آمده از این تحقیقات نشان داده است که مصرف مداوم زیتون در مواردی می‌تواند سطح قند خون را کاهش دهد. محققان بر این باورند که مصرف زیتون غدد تولید انسولین را تحریک و قند خون را کاهش می‌دهد. همچنین به بیمارانی با قند خون بالا توصیه شده است که مصرف زیتون را در وعده‌های غذایی خود قرار دهند.

     

    همان‌طور که متوجه شدید زیتون دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان است. این عامل مهم در بدن شما فعالیت باکتری‌ها و ویروس‌ها را می‌تواند مختل کند و از همه مهم‌تر به کاهش خطر سرطان کمک می‌کند. از سوی دیگر ویتامین‌های گوناگون در زیتون به افزایش قدرت سیستم ایمنی شما نیز کمک خواهد کرد. به این ترتیب با مصرف کردن زیتون با یک تیر چند نشان خواهید زد.

     

    زیتون به واسطه داشتن انتی اکسیدآن‌های زیاد در خود باعث افزایش عملکرد سیستم بینایی در انسان می‌شود. شما با خوردن زیتون و دیگر مواد غذایی که سلامت بینایی و چشم شما را تضمین می‌کنند، نباید نگران کهن‌سالی و کاهش دید باشید.

     

    در ادامه خواص زیتون بدانید که این ماده غذایی و ترکیبات به دست آمده از آن به بهبود زخم معده کمک می‌کند. بر اساس مطالعات انجام شده روی زیتون، فعالیت باکتری هلیکوباکترپیلوری در معده که عامل بروز زخم معده است کاهش پیدا می‌کند.

    به این ترتیب باید گفت که روغن زیتون را به سالاد و همچنین غذای خود اضافه کنید. البته باز هم توصیه می‌کنیم که درمان زخم معده به سرعت با استفاده از مصرف کردن روغن زیتون حاصل نمی‌شود و روغن زیتون به شکل یک عامل بهبود دهنده می‌تواند عمل کند.

    اسیدهای چرب و انتی اکسیدآن‌های موجود در زیتون باعث افزایش رطوبت و ماندگاری آن در پوست و مو می‌شود. همچنین ویتامین E به عنوان انتی اکسیدانی قوی، پوست و مو شما را در برابر آسیب‌های ناشی از تابش اشعه فرابنفش مصون نگه می‌دارد. ویتامین E در پوست شما باعث رفع بسیاری از چروکی‌ها و خطوط پیری می‌گردد.

    از دیگر ترکیباتی که می‌تواند به سلامتی مو شما کمک کند، اسید اولئیک است. این ترکیب در پوست انسان به عنوان تحریک کننده سلول‌های پوستی عمل می‌کند و شما با خوردن زیتون پوستی شاداب و سرزنده خواهید داشت. همچنین اسید اولئیک در سلامت مو نیز بی‌تأثیر نیست.

     

    شکستگی استخوان مهم‌ترین عارضه‌ای است که در دوران کهن‌سالی افراد را زمین‌گیر و ناتوان می‌کند، خبر خوب این است که مصرف کردن مواد غذایی همانند زیتون باعث خواهد شد تا تراکم استخوانی در دوران کهن‌سالی افزایش پیدا کند. به این ترتیب شکستگی استخوان نسبت به هم‌سنان کاهش پیدا می‌کند.

    از سوی دیگر وجود استخوان‌های قوی به شما این امکان را خواهد داد که فعالیت بیشتری داشته باشید به این ترتیب چربی خون و دیگر بیماری‌های مربوط به کاهش فعالیت روزانه را نیز در دوران کهن‌سالی نخواهید داشت.

     

    تحقیقات نشان داده‌اند وجود آنتی اکسیدان در رژیم غذایی می‌تواند خطر بروز بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی و سرطان‌ها را کاهش بدهد. زِیتون سرشار از آنتی اکسیدان‌هاست و فواید بسیاری برای سلامتی دارد. درمان التهاب و کاهش رشد میکروارگانیسم‌های مضر از جمله خواص زیتون است.

     

    تحقیقات  نشان داده‌اند بیمارانی که سطح بالاتری از چربی‌های تک اشباع نشده، مانند زیتون، را در رژیم غذایی خود جای داده‌اند، ۳٫۵ برابر شانس لقاح موفق‌تری داشتند. بنابراین یکی از خواص زیتون کمک به افزایش شانس باروری است. که می‌توانید با مشورت پزشک در برنامه غذایی خود قرار دهید.

     

    زیتون سبز و سیاه به عنوان یک ماده‌ی تقویت کننده قوای جنسی  شناخته می‌شوند. زیتون سبز آقایان را به لحاظ جنسی پرتوان می‌کند و زیتون سیاه میل جنسی را در بانوان افزایش می‌دهد. البته باید توجه داشت این خواص زیتون بدون مشورت با پزشک نباید مورد استفاده قرار گیرد.

     

    مصرف روغن زیتون خطر سرطان سینه را کاهش می‌دهد پژوهشگران به زنان توصیه می‌کنند که در رژیم غذایی خود از زیتون و روغن آن استفاده کنند. همچنین روغن زیتون به جز خاصیت ضد سرطانی فواید فراوانی دارد که از آن جمله ملین بودن آن و نرم کردن عضلات و آرام‌بخشی درد استخوان است. هم‌چنین روغن زیتون به موها نرمی و لطافت خاصی می‌بخشد و باعث تقویت مو می‌شود. عصاره زیتون برای چین و چروک پوست بسیار مفید است و باعث لطافت و نرمی و شادابی پوست صورت می‌شود.

    روغن زیتون، سوزش و درد ناشی از سوختگی را تسکین داده و از بروز تاول جلوگیری می‌کند. کمپرس پوست در موارد آفتاب‌سوختگی، سرمازدگی، گزش مار، عقرب و حشرات با روغن زیتون سبب تسکین درد و سوزش و التیام می‌شود. هم‌چنین ماساژ پوست با روغن زیتون، تعریق زیاد را کاهش داده، مژه و ابرو را تقویت می‌کند. این در حالی است که ماساژ پوست سر با روغن زیتون سبب تقویت پوست و مو گشته و شوره سر را برطرف کرده و موهای سپید شده را سیاه می‌کند. چند قطره روغن زیتون سریعاً خارش و سوزش چشم و پلک را تسکین داده و آبریزش چشم را برطرف ساخته و قوه بینایی را تقویت می‌کند.

    انواع زیتون در بازار وجود دارد، زیتون سیاه، سبز، پرورده، اسپانیایی، سفید و غیره که شما می‌توانید آن‌ها را بر اساس ذائقه خودتان مصرف کنید. خوشبختانه هیچ تفاوتی میان خواص آن‌ها وجود ندارد. از بهترین راه‌های مصرف زیتون به عنوان یک ماده غذایی مغذی، استفاده از روغن زیتون به عنوان یک افزودنی غذایی به سالاد و کمک گرفتن از آن به عنوان روغن طبخ غذا است. همچنین روغن زیتون را می‌توانید به عنوان یک رطوبت رسان، نرم‌کننده یا محافظ پوست به طور مستقیم روی پوست استفاده کنید.

     

    البته خوردن زیتون به مقدار زیاد ممکن است برای سلامتی شما مفید نباشد.

     

    خوردن هر ماده غذایی به صورت افراطی مشکلات زیادی برای سلامتی ممکن است به دنبال داشته باشد. به شما توصیه می‌کنیم که خوردن زیتون را در حد متعادل نگه دارید. از زیتون به عنوان یک ماده غذایی حاوی آنتی اکسیدان استفاده کنید و بدانید که این خاصیت می‌تواند سلامتی شما را تضمین کند. ایران منبع غنی از زیتون است. کافی است سری به شمال ایران بزنید تا از انواع زیتون‌ها لذت ببرید. اگر سوالی در مورد خواص زیتون دارید در بخش نظرات منتظر شما هستیم.

     

     

    زیتون که واقعا سرشار از خاصیت هست
    من همیشه با سالاد روغن زیتون میخورم
    البته نوع بدون بوش رو

    زیتون واقعا خواص زیادی داره

    وای زیتون پرونده خیلی خوبه

    آیا زیتون فراوری شده یا ترشی زیتون خواص کمتری دارد؟

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دیدگاه

    وبسایت

    خواص زیتون سیاه شور
    خواص زیتون سیاه شور
    0

    دوره مقدماتی php

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *