طرز پختن شعله زرد نذری

دوره مقدماتی php
طرز پختن شعله زرد نذری
طرز پختن شعله زرد نذری

در این آموزش با طرز تهیه شله زرد نذری به همراه نکات طلایی برای ایجاد طعم ایده آل و پخت بهتر آشنا خواهید شد که امیدواریم از پخت این دسر خوشمزه نهایت لذت را ببرید.

شله زرد از انواع دسرهای خوشمزه و شیرین است که در ایام مذهبی به عنوان نذری پخته می شود. طرز تهیه شله زرد نذری دارای نکات و فوت و فن هایی است که اگر این نکات را بدرستی به کار ببرید می توانید شله زرد نذری با کیفیت و خوشمزه ای را بپزید.

شله زرد قالبی و فرنی از انواع دسرهای خوش طعم و محبوب هستند و شما می توانید این نوع دسرها را در منزل به راحتی بپزید و از طعم بی نظیر آن ها نهایت لذت را ببرید.

برای پخت شله زرد نذری برنج را به مدت 24 ساعت به همراه مقداری آب درون ظرفی مناسبی خیس کنید و بعد از مدت زمان ذکر شده برنج خیس خورده را به کمک دست مقداری هم بزنید تا به خوبی خرد شود. در مرحله بعدی طرز تهیه شله زرد نذری درون قابلمه ای بزرگ آب بریزید و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا آب به دمای جوش برسد توجه داشته باشید که مقدار آب باید 7 برابر برنج در نظر گرفته شود. بعد از اینکه آب به دمای جوش رسید آب برنج خیس خورده را خالی کنید سپس برنج را درون آب در حال جوش بریزید و تا زمانی که آب و برنج جوش آیند شعله گاز را زیاد کنید و بعد از به جوش آمدن برنج و آب حرارت شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید تا برنج به مدت 2 ساعت بپزد و به خوبی مغز پخت شود.طرز پختن شعله زرد نذری

دوره مقدماتی php

شکر را درون قابلمه ای مناسب بریزید و روی شکر آب بریزید تا به صورت کامل درون آب حل شود و محلول شکر را درون صافی ریزی بریزید تا ناخالصی های شکر گرفته شود سپس زعفران را درون مقداری آب جوش حل کنید. در مرحله بعدی طرز تهیه شله زرد نذری بعد از اینکه برنج به خوبی مغز پخت شد محلول شکر و خلال بادام را به صورت آرام آرام به برنج اضافه کنید و شله زرد را هم بزنید تا برنج و شکر به خوبی با یکدیگر با یکدیگر ترکیب شوند.

نگران رقیق بودن شله زرد نشوید زیرا با چند جوش زدن شله زرد به غلظت کافی می رسد.
اگر بعد از افزودن شکر برنج مقداری سفت شد یک تا دو لیوان آب به برنج اضافه کنید تا شله زرد بعد از پختن به غلظت دلخواه شما برسد.
بعد از اینکه شله زرد به غلظت دلخواه شما رسید زعفران خیس شده و گلاب را به شله زرد اضافه کنید.

توجه داشته باشید که از زمان افزودن شکر و سایر مواد به شله زرد نذری باید آن را به صورت مرتب هم بزنید تا شله زرد ته نگیرد.

در مرحله بعدی طرز تهیه شله زرد نذری بعد از اینکه شله زرد به غلظت مناسبی رسید درب ظرف را ببندید و حرارت گاز را کم کنید و اجازه دهید تا شله زرد روی حرارت کم شعله گاز به مدت 15 دقیقه دیگر بپزد و جا بیفتد. بعد از مدت زمان ذکر شده زیر شعله گاز را خاموش کنید و درب قابلمه شله زرد را به کمک دمکنی بپوشانید و درب قابلمه را روی قابلمه قرار دهید و اجازه دهید تا شله زرد خوشرنگ و خوش طعم شود. در مرحله آخر طرز تهیه شله زرد نذری بعد از اینکه شله زرد آماده شد آن را درون ظرف های مناسبی بکشید.

بعد از سرد شدن شله زردها آن ها را به کمک دارچین و پودر هل و خلال بادام و خلال پسته تزیین کنید. می توانید برای تزیین شله زرد نذری از روش های تزیین شله زرد نیز استفاده کنید.

     

در این مطلب طرز تهیه شله زرد نذری را مشاهده کردید که امیدواریم با توجه به نکات گفته شده بتوانید شله زرد نذری خوش طعم و خوشمزه ای را در منزل بپزید و لحظات خوب و خوشی را در کنار اعضای خانواده خود سپری کنید.

منبع : آرگا



چگونه اندام های کوچک مانده بدن را بزرگ کنیم؟



چگونه چین و چروک پوست را از بین ببریم ؟



چگونه اشتهای کودکان را افزایش دهیم؟



ایده های جذاب برای طراحی ناخن در نوروز 98


دتاکس واتر چیست؟ چگونه دتاکس واترهای مفید درست کنیم؟



معرفی انواع غذاهای رژیمی برای کاهش وزن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه

نام

ایمیل

وب‌سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.



70 تا از بهترین سفره های هفت سین برای سال 98


طرز پختن شعله زرد نذری


تزیین ظروف هفت سین با ایده های بکر و زیبا



55 ایده جذاب برای هفت سین سال 98



چه غذایی به ماهی قرمز بدهیم؟



سفره هفت سین های نمدی دوست داشتنی



ایده های جذاب هفت سین سال خوک

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به گروه صنعتی گلرنگ است. ۱۳۹۶ © توسعه توسط گلرنگ سیستم

سیزده به در جزو آخرین آیین‌ها و مراسم نوروزی است، که پس از گذراندن آداب‌ورسوم‌های عید ازجمله خانه‌تکانی، چهارشنبه‌سوری، قاشق زنی، جشن تحویل سال، چیدن سفره هفت‌سین و دیدوبازدید انجام می‌شود. سیزده به در سال ۹۸ با روز سه‌شنبه مصادف شده است که هوای اکثر نقاط ایران نیمه‌ابری و بارانی است. اما بااین‌حال ایرانیان این روز را در خانه نمانده و در دامان طبیعت سر می‌کنند.

در سیزده به در ایرانیان در سرتاسر دنیا از صبح به خارج از خانه و در طبیعت رفته و با مراسمی شاد و به‌یادماندنی سیزده خود را به درمی‌کنند. گاهی ایرانیان تا پاسی از شب نیز در دامان طبیعت می‌مانند و این مراسم که قدمتی دیرینه دارد را به شایستگی برگزار می‌کنند.

در سیزده به در چند خانواده که معمولاً فامیل هستند،  باهم از شب قبل هماهنگ کرده و با درست کردن غذا مانند دمی باقالی، دمی بلغور  و مهیاکردن ملزومات سیزده به در ازجمله مابقی آجیل مانده از عید، میوه‌هایی که نخورده شده، شیرینی و …. به پیک‌نیک می‌روند. در سیزده به در به علت شلوغی پارک‌های جنگلی، پارک‌های محلی و اقامتگاه‌های تفریحی و روباز معمولاً برخی از خانواده‌ها از شب قبل جای می‌گیرند و اگر به‌موقع نجنبید سرتان برای گرفتن جاهای خوب کلاه می‌رود. سیزدهم فروردین، پارک‌ها و مناظر طبیعی اطراف شهر پذیرای میلیون‌ها زن و مردم و جوان و پیر و کودک است.

سیزده فروردین‌ماه آیین‌های ویژه‌ای ازجمله گره زدن سبزه، سبزه به رود سپردن، خوردن کاهو و سکنجبین و پختن غذاهای گوناگون به‌ویژه آش رشته دارد. آش رشته که باید از شب قبل، تمام حبوبات آن را پخته و آماده کرد تا آن را در دشت و بیابان روی آتش‌بار گذاشت. البته امروزه به سیخ کشیدن جوجه و کباب به علت راحتی و حمل آسان در داخل طبیعت باب شده و آقایان در این امر مهارت خاصی دارند.طرز پختن شعله زرد نذری

در شهرهای مختلف غذاهایی که در سیزده به در درست می‌کنند متفاوت است. به‌طور مثال در خراسان آش محلی با سبزی‌های صحرایی، سمنو و حلوا درست می‌کنند. در شمال با قربانی کردن گوسفند، کباب برای آشنایان و فامیل درست می‌کنند و خانم‌ها انواع حلواها را در سر سفره می‌گذارند. در شهر بیجار کوفته می‌پزند. در بروجرد و فارس تخم‌مرغ را می‌پزند و برای هر نفر ۱۳ گردو با پلو می‌دهند و اگر غذای هر شخص باقی بماند در طبیعت غذا را رها کرده و اعتقاد بر این دارند که بردن غذا به خانه در روز چهاردهم باعث نحسی می‌شود.

در سیزده به در تنقلاتی مانند چیپس، پفک، تخمه، پاستیل، انواع نوشیدنی‌ها، انواع ترشیجات و شیرینی‌ها نیز خریداری می‌شود. خرید این محصولات به علت شلوغی سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌ها و هایپرمارکت‌ها شاید مقدور نباشد. یا بسیاری از مراکز خرید در این روز بسته هستند. بنابراین بهترین راه برای خرید تنقلات از سوپرمارکت‌های اینترنتی و آنلاین است که خرید شما را به موقع برای شما ارسال خواهند کرد.

یکی از آیین‌های این روز سبزه گره زدن است که بیش‌تر جوانان ازجمله دختران و حتی پسران دم بخت در سیزده به در این کار را انجام می‌دهند. برای بستن پیمان زناشویی نیت می‌کنند و علف گره می‌زنند.  گره زدن سبزه به معنای گره زدن زندگی با طبیعت است که همیشه‌ سبز و شاداب باقی بمانیم.

در کنار کسانی که سیزده را به درمی‌کنند، برخی دیگر از مردم ایران مانند اهالی خرم‌آباد و یا برخی دیگر از اقوام لر، به‌جای روز سیزدهم در روز چهاردهم فروردین به طبیعت می‌روند. آن‌ها معتقدند که باید در روز سیزدهم اهالی غیربومی به طبیعت رفته و آن‌ها که بومی هستند یک روز بعد باید شادی کنند. به‌این‌ترتیب روز سیزدهم را که به نام سیزده غریب نام‌گذاری کرده‌اند، در خانه می‌مانند. علاوه بر این رسم  بود که مردم خرم‌آباد اولین شنبه سال جدید را همانند سیزده ‌به در برگزار می‌کردند.

در این روز همه افراد یک روز بدون دغدغه را می‌گذرانند. با دوچرخه بازی، توپ‌بازی، هفت‌سنگ، استوپ هوایی و زو و بازی‌های قدیمی صبح خود را به شب می‌رسانند.

در این روز، رسمی به نام دروغ سیزده وجود دارد و برای مزاح و خنده خیلی از مردم به هم دروغ می‌گویند و پایان شب دروغ خود را فاش می‌کنند.

البته طبیعت همواره برای ایرانیان مقدس بوده و هست و می‌دانند زیبایی و طراوت حاصل طبیعت سالم و آباد است. به همین دلیل ایرانیان در هرکجا به شادی سیزده به در را سپری می‌کردند و به‌گونه‌ای با طبیعت برخورد دارند که اثری از آلودگی و آسیب به طبیعت  از آن‌ها باقی نماند. به این معنا که همان مکان را همان‌طور دست‌نخورده و بکر باقی می‌گذاشتند و روز را به پایان می‌رساندند.


شله زرد یکی از معروف ترین و محبوب ترین دسرهای سنتی ایران است که بیشتر در مراسم های مذهبی به صورت نذری تهیه و پخش می شود. در ماه رمضان نیز این دسر برای افطار تهیه می شود. از موادی که این دسر خوشمزه را تشکیل می دهند می توان به برنج ، زعفران ، خلال بادام و شکر اشاره کرد. با مواد لازم ذکر شده در این دستور می توانید برای ۴ نفر شله زرد تهیه نمایید. با دستور طرز تهیه شله زرد در ادامه با هم دوره همراه باشید.

ابتدا باید برنج را با ۱ لیوان گلاب و ۱ لیوان آب بگذاریم خیس بخورد. پس از اینکه برنج خوب خیس خورد یک قابلمه بزرگ روی حرارت قرار می دهیم و ۸ لیوان آب داخلش می ریزیم. پس از اینکه آب داخل قابلمه به جوش آمد مخلوط برنج و گلاب را به قابلمه اضافه می کنیم.

زمانی که آب موجود در قابلمه شروع به جوشیدن کند روی سطح آب کف می کند که می توانیم با کفگیر کف ها را بگیریم. پس از اینکه کف ها را گرفتیم حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم تا برنج بپزد. پس از اینکه برنج نیم پز شد شکر را اضافه می کنیم.

پس از اینکه شکر را اضافه کردیم باید خوب مواد را هم بزنیم تا ته نگیرد. اگر شله زرد کمی سفت شد مقداری آب داغ به قابلمه اضافه می کنیم. خلال بادام را بهتر است یک ساعت قبل از آشپزی در آب بخیسانیم تا زمان اضافه کردن به شله زرد کمی نرم شود.طرز پختن شعله زرد نذری

پس از اینکه شکر به خوبی در شله زرد حل شد نوبت اضافه کردن خلال بادام است. پس از آن زعفران دم کرده را به همراه نمک به قابلمه اضافه می کنیم و خوب مواد را مخلوط می کنیم. پس از اینکه پخت شله زرد کامل شد می توانیم کره را نیز اضافه کنیم.

توجه داشته باشید شله زرد هم مانند غذاهایی مثل شیربرنج و حلیم نیاز به هم زدن زیاد دارد چون خیلی زود ته می گیرد. پس از اینکه شله زرد آماده شد در ظرف مورد نظر می کشیم و با دارچین و خلال بادام تزیین و سرو می کنیم.

سلام. با این دستور شیرینی شل زرد بسیار زیاد است حتی برای کسانی که آنرا شیرین دوست دارند.

سلام و عرض ادب به صورت میانگین برای هر لیوان برنج باید حدود 2 تا 2.5 لیوان شکر اضافه شود. اگر شما می خواهید شیرینی شله زردتان کم باشد می توانید برای هر لیوان برنج 1 تا 1.5 لیوان شکر اضافه کنید. موفق باشید.

سلام آیا راهی برای این هست منظورم این هست که آیا میشود به جای کره از روغن جامد استفاده کرد ؟؟؟ چون یکی هست که از بچه گی میانه خوبی با کره نداره ممکن هست نخوره ممنون از برنامه خوب شما موفق باشید

سلام و عرض ادب بله مشکلی نیست. موفق باشید.

نمک هم اضاضه میکنن؟ خوب در میاد؟

سلام و عرض ادب بله مثل حلیم. مقدار کمی باید اضافه کنید. با آرزوی موفقیت برای شما دوست گرامی

شله زرد یکی از انواع دسر های پرطرفدار و خوشمزه در ایران است که در مراسم های مذهبی ماه رمضان و ماه محرم به عنوان نذری تهیه می شود.

در این مطلب قصد داریم شما را با روش پخت شله زرد نذری و مجلسی خانگی آشنا کنیم؛ همچنین در انتهای مقاله عکس هایی از تزئین شله زرد با دارچین و خلال بادام، گل محمدی و خلال پسته برای شما قرار داده ایم.

برنج را به مدت 8 ساعت در آب خیس کنید.

زعفران را آسیاب کرده و دم کنید.

خلال بادام را به مدت 1 ساعت در آب خیس کنید.

طرز پختن شعله زرد نذری

برنج و خلال بادام خیس خورده را به همراه مقداری آب در یک قابلمه ی بزرگ بریزید و بر روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید تا به مدت 1 ساعت بپزند و کمی نرم شوند.

شکر را به قابلمه اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا حل شود، سپس گلاب را اضافه کنید و بگذارید 1 دقیقه دیگر بپزد تا جا بیفتد. در این مرحله زعفران را اضافه کرده و هم می زنیم سپس شعله را کم می کنیم تا به مدت 15 دقیقه خوب رنگ بیندازد.

شله زرد آماده است، آن را در ظرف های مخصوص بریزید و روی آن ها را با دارچین، گل محمدی و گل سرخ، خلال بادام و پسته و پودر نارگیل تزیین کنید.

برنج را به مدت 8 ساعت در آب خیس کنید.

زعفران را آسیاب کرده و دم کنید.

خلال بادام را به مدت 1 ساعت در آب خیس کنید.

برنج و خلال بادام خیس خورده را به همراه مقداری آب در یک قابلمه ی بزرگ بریزید و بر روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید تا به مدت 1 ساعت بپزند و کمی نرم شوند.

شکر را به قابلمه اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا حل شود، سپس گلاب و هل و کره گیاهی را اضافه کنید و بگذارید 1 دقیقه دیگر بپزد تا جا بیفتد. در این مرحله زعفران را اضافه کرده و هم می زنیم سپس شعله را کم می کنیم تا به مدت 15 دقیقه خوب رنگ بیندازد.

شله زرد آماده است، آن را در ظرف های مخصوص بریزید و روی آن ها را با دارچین، گل محمدی و گل سرخ، خلال بادام و پسته و پودر نارگیل تزیین کنید.

اگر می خواهید شله زرد نذری خوشمزه تر شود و طعم بهتری پیدا کند، بهتر است از برنج نیم دانه ایرانی استفاده کنید. توجه داشته باشید که اگر از برنج کامل برای پخت شله زرد استفاده کنید، زمان پخت آن بیشتر می شود.

شکر را حتما بعد از پختن برنج، اضافه کنید و فراموش نکنید که پس از اضافه کردن شکر شله زرد کمی آب می اندازد.

اگر شله زرد خیلی سفت شد می توانید مقداری آب به آن اضافه کنید و بگذارید کمی بجوشد.

اگر دوست دارید که شله زرد خیلی شیرین شود، همیشه شکر را 2 برابر مقدار برنج استفاده کنید، در غیر اینصورت بهتر است شکر را 1/5 برابر برنج استفاده کنید.

در ادامه می توانید عکس های تزیین شله زرد قالبی، شله زرد نذری و شله زرد مجلسی با دارچین، گل محمدی، بادام و خلال بادام، خلال پسته و پودر نارگیل را ببینید.


فال حافظ

کپی برداری ممنوع !

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کوکا به هر نحو غیر مجاز می باشد.
هر گونه کپی برداری از محتوای سایت کوکا پیگرد قانونی دارد.
استفاده از مطالب سایت کوکا در سایت های خبر خوان و دارای آی فریم نیز اکیدا ممنوع است.

مطالب بخش سلامت و پزشکی سایت کوکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.

طرز پختن شعله زرد نذری
طرز پختن شعله زرد نذری
9

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *